Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί οι άνδρες καταβροχθίζουν το φαγητό, ενώ οι γυναίκες το απολαμβάνουν;
Θα έχετε φυσικά παρατηρήσει ότι, άνδρες και γυναίκες διαφέρουν πολύ στον τρόπο που τρώνε το φαγητό τους. Μια ομάδα ερευνητές από τη Νότια Κορέα δίνει απάντηση στο γιατί άνδρες και γυναίκες μασάνε διαφορετικά.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου Physiology and Behaviour, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Σεμγιουνγκ μελέτησαν μια ομάδα 24 ανδρών και 24 γυναικών και με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού και ηλεκτροδίων που εφαρμόστηκαν στις γνάθους τους, κατέγραψαν το πρότυπο μάσησης, ενώ οι εθελοντές έτρωγαν μια μερίδα ρύζι (152 γραμ.).

Κατέγραψαν λεπτομερώς το μέγεθος κάθε μπουκιάς, τον συνολικό χρόνο μάσησης ανά μπουκιά, τον συνολικό αριθμό των κινήσεων των σιαγόνων και πόσο χρόνο χρειάστηκε το κάθε άτομο για να φάει το γεύμα του.

Οι ερευνητές παρατήρησαν τεράστιες διαφοροποιήσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών σε κάθε παράμετρο που μέτρησαν.

Συγκεκριμένα, οι άνδρες έτρωγαν μεγαλύτερες μπουκιές και ασκούσαν περισσότερη μασητική δύναμη, γεγονός που σημαίνει ότι κατανάλωναν το γεύμα τους γρηγορότερα από τις γυναίκες.

Αν και οι γυναίκες είχαν τον ίδιο μασητικό ρυθμό με τους άνδρες, μασούσαν κάθε μπουκιά περισσότερες φορές, επιβραδύνοντας τον συνολικό χρόνο που χρειάζονταν για να φάνε όλο το γεύμα τους.

Η κορεατική μελέτη έρχεται σε αντίθεση με μια προηγούμενη έρευνα του Οδοντιατρικού Πανεπιστημίου Νιππον της Ιαπωνίας, που δεν είχε εντοπίσει διαφορές στον τρόπο που τα δύο φύλα μασάνε τσίχλα.

Ωστόσο, η Κάρι Κουπερ, καθηγήτρια Οργανωτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λανκαστερ, επισημαίνει ότι «όχι μόνο υπάρχουν διαφορές στον τρόπο μάσησης μεταξύ των δύο φύλων, αλλά και μεταξύ των διαφορετικών προσωπικοτήτων του ιδίου φύλου».

Οι άνθρωποι με προσωπικότητα τύπου Α (ανυπόμονοι, ανήσυχοι και υπερκινητικοί) τείνουν να τρώνε γρήγορα. Αντίθετα, οι χαρακτήρες τύπου Β (πιο χαλαροί, σκεπτόμενοι, προσεγγίζουν τις καταστάσεις σταδιακά), απολαμβάνουν κάθε μπουκιά του γεύματός τους.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
Ήταν Αποκριές, και λέει ο Τοτός στον μπαμπά του:
- Τα παιδιά στο σχολείο αποφασίσαμε να κάνουμε πάρτι μασκέ.
- Και εσύ τι θα ντυθείς;
- Σταχτοπούτα!
Μόλις το άκουσε αυτό ο πατέρας του, τον αρχίζει στις κλωτσιές!
Τον επόμενο χρόνο, πάλι Αποκριές, λέει ο Tοτός στον πατέρα του:
- Φέτος μπαμπά θα ντυθώ Χιονάτη!
Μόλις το άκουσε αυτό ο πατέρας του Τοτού, τον αρχίζει πάλι στο ξύλο!
Την επόμενη χρονιά, στις Απόκριες, λέει ο Τοτός στον μπαμπά του:
- Μπαμπά, μπορείς να μου αγοράσεις ένα σπαθί;
- Ναι, λέει χαρούμενος ο πατέρας του.
- Μπαμπά, μπορείς να μου πάρεις και μία ασπίδα;
- Ναι, αγορίνα μου! λέει ο πατέρας ανακουφισμένος.
- Επίσης, μπορείς να μου αγοράσεις και ένα θώρακα;
- Ναι, αγόρι μου, λέει ο πατέρας του, νιώθοντας ο πιο ευτυχισμένος πατέρας του κόσμου. Αλλά, για πες μου τι θέλεις να ντυθείς;
- Ζήνα!!!



Γιατί να ξοδέψετε όλα σας τα λεφτά σε σοκολατάκια και δώρα, αν μπορείτε να πάρετε το/τη σύντροφό σας και να περάσετε ένα Σαββατοκύριακο σε κάποιο από τα 5 όμορφα μέρη της Ελλάδας, γιορτάζοντας την αγάπη σας; Ακόμη κι αν ανήκετε στην ομάδα αυτών που δεν πιστεύουν ότι η αγάπη και ο έρωτας γιορτάζονται μόνο μια μέρα το χρόνο, γιατί να μην γιορτάσετε ΚΑΙ αυτό το Σαββατοκύριακο;

Μονεμβασιά: χέρι-χέρι στην καστροπολιτεία
Ο προορισμός με την απόλυτα ρομαντική ατμόσφαιρα, που θα σας κάνει να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε άλλη εποχή, η Μονεμβασιά του Γιάννη Ρίτσου και του μεσαιωνικού φρουρίου, είναι σίγουρα μέσα στις πρώτες (χειμερινές) επιλογές των ζευγαριών –που σημαίνει ότι μάλλον όλοι οι επισκέπτες της το Σαββατοκύριακο θα είναι σε… δυάδες. Πέτρινα σκαλιά, σοκάκια, παραμυθένια σπίτια, καμάρες, εκκλησίες και υπέροχη θέα από την Άνω Πόλη και το Ναό της Αγίας Σοφίας, μάλλον αρκούν για να σας κάνουν να… τιμήσετε τον Βαλεντίνο. Κι αν μέσα σε όλα προσθέσουμε και το υπέροχο φαγητό στις ταβέρνες και τα εστιατόρια της, αλλά και την άλλου αέρα διαμονή σε κάποια από τα παλιά αρχοντικά της, τότε καταλαβαίνετε πως εκεί σας περιμένει ένα πολύ ερωτικό Σαββατοκύριακο.

Ναύπακτος: λίγο βουνό, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου
Στις περίπου 2,5 ώρες από την Αθήνα, η Ναύπακτος έχει ήδη συνδυάσει για εσάς τα απαραίτητα, προκειμένου να περάσετε ρομαντικά και να αλλάξετε παραστάσεις, προσφέροντάς σας στο πιάτο και βουνό για καταστάσεις δίπλα στο τζάκι, αλλά και θάλασσα για ρομαντικούς περιπάτους. Ιδιαίτερη ατμόσφαιρα δημιουργεί και το κάστρο της, που αποκτά άλλη διάσταση τη νύχτα, φωτισμένο με τους προβολείς, ενώ μια βόλτα στη συνοικία της Αφροδίτης και τη «βρύση της Αγάπης» θα εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο το ρομαντικό σκηνικό. Κι αν από όλες τις περιπλανήσεις, τις αγάπες και τους έρωτες βρείτε λίγο χρόνο, χαλαρώστε στην κεντρική πλατεία στο παραδοσιακό καφενείο και βάλτε μια ξεχωριστή νότα στην απόδρασή σας.

Γαλαξίδι: έρωτες σε θαλασσινό τοπίο
Στα 216 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, το Γαλαξίδι μπορεί να αποτελεί πιο καλοκαιρινό προορισμό, είναι όμως ό,τι πρέπει για τα ζευγάρια που θέλουν να μυρίσουν λίγο θαλασσινό αέρα στην απόδρασή τους. Το παραδοσιακό του χρώμα, τα παλιά, πέτρινα αρχοντικά και τα λιθόστρωτα δρομάκια αρκούν για να σας κάνουν να αισθανθείτε την αλλαγή από το αστικό περιβάλλον και την απελευθέρωση από το γκρίζο και το πνιγηρό του τσιμέντου. Περπατήστε στην παραλία ξεκινώντας από την ακτή της Οιάνθης έως απέναντι στους πρόποδες του λόφου, όπου έχει στηθεί και το άγαλμα της γυναίκας του ναυτικού που χαιρετά τον άντρα της που φεύγει για ταξίδι, και αν το περπάτημα σας ανοίξει την όρεξη γευτείτε κελέμια, γεμιστό καλαμάρι, μυδοπίλαφο και αφήστε τα θαλασσινά να κάνουν τη… δουλειά τους.

WWW.WIKIPEDIA.COM
Καρπενήσι: οι 11 αποχρώσεις του… πράσινου
Χειμωνιάτικη φύση, ειδυλλιακές διαδρομές, τζάκι, δραστηριότητες, ησυχία, φασαρία… Ό,τι τραβά η όρεξή σας θα το βρείτε στο Καρπενήσι, όπου μπορείτε να απολαύσετε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο, με τρεχούμενα νερά, έλατα, πλατάνια και πάσης φύσεως δέντρα ή να ζήσετε πιο έντονα, κάνοντας και το σκι σας στο χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου, πίνοντας και ένα ποτό το βράδυ. Η πλούσια βλάστηση και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής υπόσχονται να σας μαγέψουν και να δώσουν στις ρομαντικές σας βόλτες, άλλο χρώμα. Πράσινο.

Λίμνη Πλαστήρα: έρωτας στην ομίχλη
Η Λίμνη Πλαστήρα στο Νομό Καρδίτσας, μπορεί να βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, αλλά όταν πατήσετε το πόδι σας εκεί, θα καταλάβετε ότι τα 300 χιλιόμετρα δεν ήταν τελικά και τόσα πολλά για να βρεθείτε σε ένα μέρος που θυμίζει φύση και τοπίο εξωτερικού. Η ομίχλη θα κάνει την ατμόσφαιρα ακόμη πιο… μυστηριώδη, ενώ τα διάφορα γραφικά  χωριά, με κορυφαίο το Νεοχώρι, την Κερασιά, τα Καλύβια, το Κρυονέρι κ.ά. θα φιλοξενήσουν τον έρωτά σας σε πανέμορφους ξενώνες με φόντο τη λίμνη. Κι αν είστε πιο δραστήριοι, διάφορες δραστηριότητες (για 2 κι όχι μόνο) σας περιμένουν, όπως ποδήλατο βουνού, ιππασία, ορειβασία… Ο έρωτας, άλλωστε θέλει κόπο!
clickatlife.gr
Galaxy-Note-Edge
Το πρακτορείο Bloomberg μεταδίδει ότι ένα από τα επερχόμενα μοντέλα Galaxy της Samsung θα έχει μία κυρτή οθόνη τριών πλευρών. Οι πληροφορίες προέρχονται από καλά πληροφορημένες πηγές, όπως ισχυρίζεται το Bloomberg και εκτιμάται ότι αφορούν σε ένα από τα νέα μοντέλα που ετοιμάζεται να παρουσιάσει η Samsung μαζί με το Galaxy S6, ή για την ίδια τη ναυαρχίδα της κορεάτικης εταιρείας.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο παραλλαγές της ναυαρχίδας της Samsung, με τη μία από αυτές να είναι το μοντέλο με την κυρτή οθόνη των τριών πλευρών.
Φυσικά, σε αυτό το επίπεδο δεν είναι γνωστές κανενός είδους τεχνικές λεπτομέρειες για κάτι τέτοιο, αλλά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρχουν μεταλλικά πλαίσια και πιθανότητα χρήση επεξεργαστών Samsung Exynos, αντί για την πρόταση της Qualcomm. Η διαγώνιος της οθόνης των νέων μοντέλων θα είναι 5,1 ίντσες.
Για την ιστορία, το Samsung Galaxy Note Edge, που είχε παρουσιαστεί πέρυσι ως εναλλακτικό σχέδιο πάνω στο Galaxy Note, με την κυρτή οθόνη στο πλάι είχε διαγώνιο 5,6 ιντσών.
Η Samsung βλέπει τα μερίδιά της στην αγορά να πέφτουν, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει να πιέζεται έντονα από τον ανταγωνισμό της από τις κινέζικες εταιρείες, όπως είναι η Xiaomi και η Lenovo, επομένως θέλει με τη νέα της ναυαρχίδα να κερδίσει και πάλι το ενδιαφέρον του κοινού.
pestaola.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!