Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Η 26χρονη Angeline Lodice αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη, έπειτα από τις σοκαριστικές αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, μέσα από δύο βίντεο.

Η νεαρή από το Old Jefferson της Λουιζιάνα κατηγορείται για τον βιασμό, τη σωματική κακοποίηση και την κατοχή πορνογραφικού υλικού με ένα παιδάκι 3 ετών, σύμφωνα με την εφημερίδα Times-Picayune.

Όπως αναφέρουν οι αρχές, η Lodice συνελήφθη με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης ενός 3χρονου. Το περιστατικό ήρθε στην επιφάνεια όταν συγγενής του παιδιού έστειλε ένα βίντεο με την απάνθρωπη πράξη στον πατέρα του, και εκείνος ενημέρωσε με τη σειρά του την αστυνομία.

Περαιτέρω έρευνες έφεραν μάλιστα στα χέρια των αστυνομικών ένα δεύτερο βίντεο, στο οποίο η 26χρονη φέρεται να κακοποιεί σεξουαλικά ένα σκύλο.

Ο δικηγόρος της Lodice θα επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα, αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο βήχας δεν είναι μόνο ενοχλητικός αλλά αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα.

Αν το παιδί σας έχει βήχα και δε θέλετε να του δώσετε φάρμακα σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές προκειμένου να τον αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο.

• Αν ο βήχας προέρχεται από τη βουλωμένη μύτη, τότε πρέπει να την αποσυμφορίσετε με αμπούλες φυσιολογικού ορού που μπορείτε να προμηθευθείτε από το κοντινό σας φαρμακείο.
• Το μπάνιο με τους πολλούς ατμούς θα το βοηθήσει πολύ. Σε αυτήν την περίπτωση καλό είναι να ρωτήσετε και τον παιδίατρο.
• Τα αφεψήματα κάνουν πολύ καλό όχι μόνο στους μεγάλους αλλά και στα μικρά παιδιά. Χαμομήλι, τσάι, φασκόμηλο αλλά και το μέλι είναι ό,τι καλύτερο για αυτήν την περίπτωση.
• Για να ελευθερωθεί η αναπνοή του μπορείτε να του βάλετε στο πάνω χειλάκι του 2-3 σταγόνες ευκαλυπτέλαιο.
• Ο υγραντήρας με τις σταγόνες που γράψαμε παραπάνω θα του κάνει πολύ καλό.
• Πολύ νερό! Έχει βλεννολυτικές ιδιότητες.

Ωστόσο αν δείτε ότι ο βήχας επιμένει, μην κρατήσετε το παιδί στο σπίτι μιλήστε άμεσα με το γιατρό.
Απασχόληση σε εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο δήμο Αθηναίων για 10.000 ανέργους δίνει η νέα δράση του ΟΑΕΔ «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων». Αυτό ανακοινώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, που καλεί τις επιχειρήσεις να δηλώσουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Δεν μπορούν να ενταχθούν σε αυτό επιχειρήσεις που έχουν προβεί κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας.

Η πρόσληψη θα γίνει για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών και αφορά ωφελουμένους των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας – ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ».

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι άνεργοι, οι οποίοι διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 και μέχρι την πρόσληψή τους ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα, όταν πρόκειται για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, που θα προκύπτει από το ειδικό μητρώο της αρμόδιας υπηρεσίας για τις ανάγκες του προγράμματος.

Θα πρέπει, επίσης, να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους – μέλους της ΕΕ ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας και να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιοι περιορισμοί, καθώς για παράδειγμα δεν μπορούν να υπαχθούν άτομα που κατά το τελευταίο 12μηνο είχαν απασχοληθεί στην ίδια επιχείρηση ή σε επιχείρηση συγγενικού προσώπου του εργοδότη, είναι εταίροι σε ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ, είναι μέλη διοικητικών συμβουλίων σε ΑΕ ή θα απασχοληθούν αποκλειστικά από την 22η ώρα βραδινή (έναρξη ωραρίου) έως και την 6η πρωινή (λήξη ωραρίου).

Στη διάρκεια του προγράμματος, επίσης, οι επιχειρήσεις δεν επιτρέπεται να προβούν σε μετατροπή του καθεστώτος απασχόλησης από πλήρη σε μερική ή σε εκ περιτροπής, κλπ τόσο στους ωφελουμένους από το πρόγραμμα όσο και στο προϋπάρχον προσωπικό τους. Σε περίπτωση εξάλλου που η επιχείρηση μειώσει το προϋπάρχον προσωπικό της και δεν το αντικαταστήσει με άλλο μέσα σε 30 ημέρες, το πρόγραμμα θα διακόπτεται κατά τόσες θέσεις εργασίας όσες μειώθηκε το προσωπικό.

http://www.enikos.gr 
Περισσότεροι από 150.000 Αυστραλοί πολίτες υπέγραψαν το υπόμνημα το κατά της... εκτέλεσης των δύο νεαρών Αυστραλών οι οποίοι και αναμένεται να εκτελεσθούν στην Ινδονησία μέχρι το τέλος του μήνα.

Πρόκειται για τους Andrew Chan και τον Myuran Sukumaran οι οποίοι το 2006 είχαν καταδικαστεί σε θάνατο από δικαστήριο της Ινδονησίας για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης.

Προσπάθειες προς πάσα κατεύθυνση καταβάλει τις τελευταίες εβδομάδες και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας, διπλωμάτες της οποίας αναμένεται να συναντηθούν ) στην πρωτεύουσα στην Τζακάρτα με εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδονησίας και να τους μεταφέρουν τις αντιδράσεις της αυστραλιανής κοινή γνώμης κατά της εκτέλεσης.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ινδονησίας στόχος της συνάντησης είναι να ειδοποιηθούν οι ξένες πρεσβείες τουλάχιστον 72 ώρες πριν την εκτέλεση για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί.

Την εβδομάδα που μας πέρασε τόσο ο πρωθυπουργός Τόνι 'Αμποτ, όσο και η υπουργός Εξωτερικών Τζούλια Μπίσιοπ, έκαναν εκκλήσεις προς την κυβέρνηση της Ινδονησίας να δοθεί χάρη στους δύο θανατοποινίτες οι οποίοι κατά την διάρκεια της παραμονής του στην φυλακή έγιναν άλλοι άνθρωποι.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το καλό ελαιόλαδο είναι το α και το ω της ελληνικής διατροφής, αλλά δυστυχώς πολλές φορές πέφτουμε θύματα κάποιων επιτήδειων που νοθεύουν το λάδι.

Η παλιά διαφήμιση με τη γυναίκα που καταλάβαινε από μία σταγόνα λάδι αν είναι καλό το ελαιόλαδο, βασιζόταν στον.... παραδοσιακό κλασικό τρόπο γευσιγνωσίας που ισχύει ακόμα και σήμερα.

Βέβαια, πολλοί θεωρούν ότι το ελαιόλαδο δοκιμάζεται στο ψωμί, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Η ποιότητα του λαδιού φαίνεται με την όσφρηση και τη γεύση, αλλά όχι με το χρώμα.

Μάλιστα, οι γευσιγνώστες δοκιμάζουν το λάδι σε ειδικά ποτήρια μπλε χρώματος.

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν στο σπίτι, θα πρέπει να βάλουν λίγη ποσότητα ελαιόλαδου σε ένα γυάλινο ποτήρι λευκού κρασιού (κοίλο, που κλείνει προς το πάνω) για να αιχμαλωτιστούν τα αρώματά του.

Στη συνέχεια, κρατάμε με τη χούφτα το ποτήρι για περιπου 20 δευτερόλεπτα, προκειμένου να ζεσταθεί λίγο το λάδι και να απελευθερώσει τα αρώματά του.
Τα αρώματα ενός καλού ελαιόλαδου παραπέμπουν σε φρέσκια ελιά και σε αρώματα χορταριών και φύλλων.

Αν όμως το λάδι είναι κακής ποιότητας, οι μυρωδιά είναι βαριά και όχι ευχάριστη.
Πίνουμε μία γουλιά από το λάδι, χωρίς όμως να την καταπιούμε. Παίρνουμε μία ανάσα από το στόμα, νιώθουμε τη γεύση του ελαιόλαδου και μετά το καταπίνουμε.

Το καλής ποιότητας λάδι αφήνει μια ελαφρά πικράδα στο στόμα και μια αίσθηση ελαφρού καψίματος στο λαιμό, σαν να είναι πικάντικο. Η αίσθηση της πίκρας και του καψίματος οφείλονται στην ελαιοκανθάλη, μια ισχυρής αντιφλεγμονώδη ουσία του ελαιόλαδου.

http://simantra.blogspot.gr 
Η Άννα Βίσση σε πρόσφατη συνέντευξη της αναφέρθηκε στη βουλιμία αλλά και στο αν έφτασε σε ακραία σημεία...

«Ναι, έφτασα. Με ταλαιπώρησε μέσα μου κι εγώ αντίστοιχα ταλαιπώρησα το κορμί μου και την ψυχή μου. Όταν ένας άνθρωπος έχει τέτοιες εξαρτήσεις, αποκτά και μια κρυφή ζωή, είναι πολύ καταπιεστικό. Τρως μόνος σου... λες ψέματα. Αποφεύγεις τις παρέες, παθαίνεις πανικούς. Το λέω πια ανοιχτά, γιατί είναι πολλά παιδιά που πάσχουν από αυτό και νιώθω πως είναι καλό να το συζητάς. Τα τελευταία χρόνια ζω με την προσπάθεια, νιώθοντας ότι μάλλον το έχω ξεπεράσει. Κάτι άλλο, όμως, που έμαθα μεγαλώνοντας είναι πως δεν ξεπερνάς ποτέ τις εξαρτήσεις σου. Απλά ζεις με αυτές και κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα», λέει η ίδια στο People.
 
Ένας λαγός αποφάσισε να επισκεφθεί έναν οίκο ανοχής για ζώα. Πάει λοιπόν στην τσατσά-αλεπού και ζητάει κάτι καλό και φθηνό.
"Κοίτα να δεις λαγέ μου, μόλις μας ήρθε μια καινούργια κόμπρα κι επειδή είναι άπειρη θα την πη**ξεις μ ένα πεντοχίλιαρο μόνο, γουστάρεις; "Του λέει η αλεπού".


"Κόμπρα, ε;" Σκέφτεται ο λαγός ... "Εντάξει! Δεν έχω ξαναπ**ξει κόμπρα και καίγομαι από περιέργεια".
Ανεβαίνει λοιπόν στο δωμάτιο της κόμπρας. γδύνεται και αρχίζει το.... έργο....
Κάποια στιγμή, η κόμπρα εκεί που είχε από πάνω της το λαγό, της άνοιξε η όρεξη. Ανοίγει το στόμα και τον τρώει!
Αφού τον κατάπιε, σκέφτηκε: "Τι κάνω η χαζή; Έφαγα τον πελάτη μου; Θα με απολύσουν, γαμώτο!" Και κάνει μια και τον ξερνάει.
Μόλις βγαίνει απ το στόμα της ο λαγός, την κοιτάει της χαμογελάει και της λέει: "Τσ*μπουκλού μου, εσύ!"

Τα πάνω – κάτω  ετοιμάζεται να φέρει στο Δημόσιο η κυβέρνηση. Το σχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων, νέα συστήματα αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων, καθώς και τρία κύματα κινητικότητας για την αξιοποίηση προσωπικού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» στην ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού θα συνεισφέρουν με την τεχνογνωσία τους ειδικοί από Γαλλία, Δανία και ΗΠΑ.

Ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Κατρούγκαλος, επιδιώκει να θεσμοθετήσει τις αλλαγές στο κράτος εντός του 2015 με στόχο να αναδείξει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, αλλά αξιοποιώντας και το momentum, δηλαδή τη στήριξη που απολαμβάνει η κυβέρνηση από σημαντικό τμήμα των πολιτών.

Σύμφωνα με  την εφημερίδα πληροφορίες, ο κ. Κατρούγκαλος στοχεύει να διαμορφώσει ένα άτυπο συμβούλιο «σοφών» για τη δημόσια διοίκηση στο οποίο θα συμμετέχουν προσωπικότητες απ' όλο το πολιτικό φάσμα, όπως για παράδειγμα οι πρώην υπουργοί Πρ. Παυλόπουλος και Γ. Σταυρόπουλος.

Το πρώτο κύμα κινητικότητας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αφορά την επανατοποθέτηση των 3.900 που είναι σε διαθεσιμότητα, το δεύτερο τη σταδιακή τοποθέτηση των 6.000 αδιόριστων του ΑΣΕΠ και το τρίτο (στα τέλη του 2015 ή τις αρχές του 2016), όπου θα καλυφθούν οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό με μετακίνηση προσωπικού από όλο το Δημόσιο.

Ο χαρακτήρας θα είναι κυρίως εθελοντικός πλην των περιπτώσεων που γίνεται μεταφορά αρμοδιοτήτων από τη μία δομή στην άλλη.

Το νέο σύστημα αξιολόγησης αναμένεται μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Δεν θα περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις, αλλά σταθερά κριτήρια για την αξιολόγηση των υποψηφίων για βαθμολογική ή μισθολογική προαγωγή.

Εξετάζεται, το γαλλικό μοντέλο, βάσει του οποίου επιλέγονται από τον προϊστάμενο οι τρεις καλύτεροι ανά υπηρεσία και κατόπιν οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη διοικητική μονάδα καλούνται να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν την εισήγηση του προϊσταμένου τους. 

http://www.seleo.gr

Κατάφερε να προκαλέσει σεισμό στα social media με τη φωτογραφία που δημοσίευσε σαν δώρο στους φαν του, για τα γενέθλια του…

Ο λόγος για τον ανατρεπτικό Ρόμπι Γούλιαμς ο οποίος αφού μας έδειξε τη γυμνή του… αλήθεια, αποφάσισε να μας αποδείξει και τη γλυκιά του πλευρά!






Έτσι, ανέβασε στο facebook μια φωτογραφία όπου εκείνος κρατάει έναν λευκό καμβά, στον οποίο έχει γράψει η δυο χρόνων κορούλα του με χρωματιστά γράμματα «daddy» (μπαμπάς).

Ο τραγουδιστής σχολίασε ότι είναι το καλύτερο δώρο που έχει πάρει ποτέ!

ΠΗΓΗ: star.gr
Dementiaville: To μοναδικό χωριό στον κόσμο για πάσχοντες από Αλτσχάιμερ
Το αποκαλούν Dementiaville, ήτοι «το χωριό της άνοιας», κι όχι άδικα: μέσα στη μικρή πόλη Ντε Χόγκεβεκ, στα περίχωρα του Άμστερνταμ, ζουν 152 ασθενείς που πάσχουν από προχωρημένο στάδιο άνοιας aκι Αλτσχάιμερ.

Ωστόσο, οι κάτοικοι του μπορούν να λειτουργούν πρωταρχικώς ως άνθρωποι και κατόπιν ως ασθενείς, καθώς οι υπεύθυνοι του όλου εγχειρήματος έχουν δημιουργήσει όλες τις συνθήκες προκειμένου να τους αφήνουν να ζουν στη δική τους πραγματικότητα: μέσα στο (περιφραγμένο) αυτόνομο χωριό, που εκτείνεται σε σχεδόν τέσσερα εκτάρια, υπάρχει πάρκο, κομμωτήριο, εστιατόριο, θέατρο, ταχυδρομείο και παντοπωλείο. Στα «καταστήματα» αυτά εργάζονται ως υπάλληλοι οι περίπου 250 νοσηλευτές που είναι επιφορτισμένοι με την φροντίδα των ασθενών.
Οι νοσηλευτές αυτοί, ωστόσο, δεν φορούν παραδοσιακές άσπρες ποδιές, αλλά είναι ντυμένοι με κανονικά ρούχα, ώστε να μην διαταράξουν την ευαίσθητη ψυχική ισορροπία των κατοίκων τους, οι οποίοι λόγω της άνοιας από την οποία πάσχουν, δεν αντιλαμβάνονται πως όσοι κυκλοφορούν και εργάζονται γύρω τους είναι εκπαιδευμένοι νοσοκόμοι.
Οι 152 κάτοικοι ζουν σε συνολικά 23 κατοικίες του ανταποκρίνονται σε έναν από τους επτά διαφορετικούς «τρόπους ζωής» που οι ψυχολόγοι και οι επιστήμονες έκριναν ότι χαρακτηρίζουν την ολλανδική κοινωνία: αστικός (Stedelijk), χριστιανικός (Christelijk), μεγαλοαστικός-αριστοκρατικός (Goois), απλός και λιτός (Huiselijk), έθνικ (Indisch, με επιρροές από την ινδονησιακή οικιστική αρχιτεκτονική), σοφιστικέ (Cultureel, για όσους είναι ένθερμοι θιασώτες της κουλτούρας και του πολιτισμού) και ρουστίκ (Ambachtelijk).
















Κάθε σπίτι έχει 6-8 ενοίκους με δικά τους υπνοδωμάτια, με en suite μπάνιο, ενώ οι ένοικοι μοιράζονται μια μεγάλη τραπεζαρία που λειτουργεί κι ως σαλόνι.
Οι κάτοικοι είναι ελεύθεροι να εγκαταλείπουν τα δωμάτιά τους και να περπατούν καθημερινά στη μεγάλη πλατεία με το σιντριβάνι, τον κεντρικό δρόμο και τα μικρά σοκάκια, να κάνουν τις δουλειές τους και γενικά να έχουν μια φυσιολογική  καθημερινότητα, σαν η άνοια να μην χτύπησε ποτέ την «πόρτα» τους.
Στο χωριό –που από πολλούς έχει παρομοιαστεί με αυτό στη ταινία «The Truman Show»- δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, ούτε λεωφορεία. Οι συναλλαγές δεν γίνονται με χρήματα, προκειμένου οι ασθενείς-κάτοικοι να μην απασχολούν το μυαλό τους με περίπλοκες μαθηματικές πράξεις που πιθανώς να τους έκαναν να νιώσουν άβολα.
















Ιθύνων νους πίσω από το εγχείρημα είναι η γιατρός Ιβόν φαν Αμερόνγκεν, η μητέρα της οποίας πέθανε από Αλτσχάιμερ. Η Ιβόν αποφάσισε να κάνει κάτι προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των πασχόντων από άνοια που απλώς «έλιωναν» μέσα σε έναν συμβατικό οίκο ευγηρίας. Κι όντως, το πείραμα φαίνεται να πετυχαίνει, με πολλές άλλες χώρες να προσανατολίζονται κι αυτές στη δημιουργία αντίστοιχων «χωριών».
«Είμαι γύρω στα 45, παντρεμένη κι έχω δυο μικρά παιδιά», λέει η Τζο, που σηκώνεται κάθε μέρα, μιλάει με τις «φίλες της» (τις νοσοκόμες δηλαδή), και περιμένει πως και πώς να φτάσει το απόγευμα για να πάει και να παίξει μπίνγκο. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική: Η Τζο είναι 87 ετών, ο σύζυγος της έχει πεθάνει και τα παιδιά της είναι 35-40 ετών με τις δικές τους οικογένειες. «Είναι πολύ σημαντικό να μην την διορθώσουμε και να μην της πούμε την αλήθεια», λέει η Ιβόν, «γιατί είναι ακριβώς αυτό το ψέμα μέσα στο οποίο ζει η Τζο που την κάνει να είναι τόσο χαρούμενη και αισιόδοξη».
Το Ντε Χόγκεβεκ, που κόστισε 19,3 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση σχεδόν αποκλειστικά από το ολλανδικό κράτος (17.8 εκατ. ευρώ) και μια χορηγία της τάξεως των 1.5 εκατ. ευρώ από τοπικές οργανώσεις, σχεδιάστηκε από την ολλανδική αρχιτεκτονική εταιρεία Molenaar & Bol & VanDillen και άνοιξε επισήμως τις πύλες του τον Δεκέμβριο του 2009.
Το κόστος για κάθε κάτοικο είναι περίπου 5.000 ευρώ το μήνα, ωστόσο τα ασφαλιστικά ταμεία της Ολλανδίας καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του μηνιαίου ενοικίου για τους ασφαλισμένους του.
in.gr
Από 1η Μαρτίου, θα μπορούν να οι ασφαλισμένοι να ανανεώνουν μέσω ίντερνετ την ασφαλιστική ικανότητα και τα βιβλιάρια ασθενείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ, με την ηλεκτρονική αυτή διαδικασία διασφαλίζεται η ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο του «Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Περίθαλψης» και η παροχή υπηρεσιών από τους παρόχους υγείας (συμβεβλημένα νοσοκομεία, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ιατροί κ.λπ.) για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων και για τα προστατευόμενα μέλη τους (συζύγους και τέκνα).

Ειδικά για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΠΑΔ/ΤΥΔΚΥ από σήμερα Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου θα λειτουργεί νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, προκειμένου να ενημερώνονται για τον αριθμό μητρώου ασφαλισμένου (ΑΜΑ) που τους αποδόθηκε αυτόματα κατά την ενσωμάτωσή τους στο Μητρώο Ασφαλισμένων του ΙΚΑ, χωρίς να χρειάζεται να απευθύνονται στα υποκαταστήματα.

http://www.fpress.gr

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η παροχή των υπηρεσιών, μας έχουν κάνει να υποτιμούμε την πιθανότητα ενός έκτακτου γεγονότος, είτε πρόκειται για καιρικές συνθήκες, είτε για την επίσκεψη ενός ανεπιθύμητου επισκέπτη.
Καλό είναι να είμαστε ανά πάσα ώρα και στιγμή προετοιμασμένοι για το επείγον και το αναπάντεχο, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις συνθήκες με τις λιγότερες δυνατές ζημιές και βλάβες.
Εξοπλίστε το σπίτι σας με τα παρακάτω και θα είστε ασφαλείς ακόμα και όταν πέσει το ρεύμα ή η κακοκαιρία φτάσει και στη δική σας γειτονιά.

1.Φακός
Οι περισσότεροι έχουμε ένα φακό στο σπίτι για την ώρα της έκτακτης ανάγκης, μόνο που όταν έρχεται η έκτακτη ανάγκη, όπως είναι η διακοπή του ρεύματος, δεν θυμόμαστε το σημείο που τον έχουμε αποθηκεύσει και συνήθως οι μπαταρίες είναι άδειες. Προνοήστε, λοιπόν, και βάλτε το φακό σε ένα εύκολα προσβάσιμο σημείο με ένα ζευγάρι μπαταρίες πάντα δίπλα του.
2.Ραδιόφωνο
Στη σπάνια περίπτωση μιας θεομηνίας, ένα τρανζιστοράκι με μπαταρίες, θα είναι το κανάλι επικοινωνίας σας με τον έξω κόσμο. Όταν θα έχουν καταρρεύσει οι τηλεφωνικές γραμμές και το internet θα είναι απλά offline, τότε το παραδοσιακό ραδιοφωνάκι θα σας κρατάει ενήμερους για όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Έχετε στην άκρη, ένα τρανζιστοράκι με μπαταρίες, μαζί με εμφιαλωμένο νερό και λίγα ρούχα για παν ενδεχόμενο.

3.Συναγερμός
Ο αντικλεπτικός συναγερμός είναι ένας εύκολος τρόπος να διατηρείτε την ασφάλεια του σπιτιού σας και της οικογένειάς σας. Με το πάτημα ενός κωδικού διαφυλάσσετε την ακεραιότητα της περιουσίας και της υγείας σας, ενώ οι επιλογές που προσφέρει η αγορά είναι πολλές και όχι τόσο δαπανηρές όσο νομίζετε.
4.Πρίζες ασφαλείας
Για κάποιο λόγο τα παιδιά έλκονται από τις ηλεκτρικές πρίζες και δεδομένου ότι οι παροχές στα σύγχρονα σπίτια είναι όλο και περισσότερες, αυξάνεται η επικινδυνότητα για την υγεία των μικρών παιδιών και νηπίων. Οι πρίζες ασφαλείας υπάρχουν πολλά χρόνια στην αγορά και έχουν πάντα την ίδια αποτελεσματικότητα. Καλύψτε με αυτές όλες τις πρίζες στις οποίες έχουν πρόσβαση τα παιδιά και προστατέψτε τα.

5.Σταθερό τηλέφωνο
Μπορεί να ακούγεται και να είναι παλιομοδίτικο, δεδομένης της εξάπλωσης της κινητής τηλεφωνίας στις μέρες μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι το σήμα των κινητών τηλεφώνων είναι πολύ πιο ευάλωτο σε ακραίες καιρικές συνθήκες, από το σήμα μιας σταθερής γραμμής. Έχετε υπόψη σας λοιπόν, σε ένα επείγον περιστατικό, αν δεν έχετε μια σταθερή γραμμή, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε δυσκολία στον καλέσετε βοήθεια με το κινητό. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι το ασύρματο σταθερό τηλέφωνο δε λειτουργεί σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, γι’ αυτό διατηρείτε καλύτερα μια ενσύρματη σταθερή γραμμή στο σπίτι.
6.Μαγνητικός συναγερμός πόρτας
Ο μαγνητικός συναγερμός πόρτας είναι μια καλή εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν να μπλέξουν τόσο, όσο απαιτεί η εγκατάσταση ολόκληρου συστήματος συναγερμού.
Η εγκατάστασή του είναι πολύ εύκολη, τοποθετώντας τον ένα μαγνήτη στην κάσα της πόρτας και το άλλο μισό πάνω στην πόρτα. Το άνοιγμα της πόρτας μετά την ενεργοποίησή του εκκινεί την αναπαραγωγή ενός πολύ δυνατού και ενοχλητικού ήχου, που αποθαρρύνει τον οποιοδήποτε ανεπιθύμητο να παραμείνει στο χώρο.
clickatlife.gr
?????????
Η εφαρμογή του μέτρου των kill switches στα μοντέρνα κινητά εκτιμάται ότι έχει μειώσει την πτώση του αριθμού των κλοπών κινητών σε ποσοστό έως και 50%. 
Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από τις πόλεις όπου σημειώνονται οι περισσότερες κλοπές κινητών, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Σαν Φρανσίσκο, τα περιστατικά έχουν μειωθεί δραματικά. Και οι τρεις πόλεις έχουν ξεκινήσει από το 2013 την πρωτοβουλία SOS που σημαίνει Secure Our Smartphones σε συνδυασμό με τις εταιρείες και τους παρόχους για να αποτρέπουν την κλοπή των προϊόντων τους.
Μέχρι στιγμής, η Apple έχει αποδειχθεί ένας από τους καλύτερους συνεργάτες της πρωτοβουλίας αυτής, καθώς στο iOS 8 έχει ενεργοποιημένη τη λειτουργία απενεργοποίησης της συσκευής, μαζί με το χαρακτηριστικό Find My iPhone. To BBC παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι από τότε που η Apple ενεργοποίησε τα kill switches στο iPhone, τα περιστατικά κλοπών μειώθηκαν κατά 50% στο Λονδίνο, κατά 25% στη Νέα Υόρκη και κατά 40% στο Σαν Φρανσίσκο.
Δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον τα kill switches να αποτελούν στοιχείο του βασικού εξοπλισμού όλων των κινητών που πωλούνται, ώστε να απαλλαγούμε μια και καλή από τα όποια περιστατικά κλοπής. Ήδη, ένας μεγάλος αριθμός κατασκευαστών έχουν υπογράψει συμφωνίες για την δημιουργία kill switches στα μοντέλα που θα παρουσιάσουν από φέτος και μετά στην αγορά.
pestaola.gr

Μία από τις παλαιότερες υπηρεσίες file-sharing ανακοίνωσε επίσημα ότι θα κλείσει οριστικά τις πόρτες τις στις 31 Μαρτίου και ως εκ τούτου καλεί εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες να μεταφέρουν τα δεδομένα τους σε άλλες υπηρεσίες όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ο λόγος γίνεται για το πάλαι ποτέ κραταιό Rapidshare, το οποίο είδε μεγάλη πτώση στην κίνηση λόγω των αντι-πειρατικών μέτρων που αναγκάστηκε (;) να πάρει πριν από μερικά χρόνια, αλλά και λόγω λανθασμένων κινήσεων, όπως ο περιορισμός του download σε 1GB/ημέρα για τους δωρεάν χρήστες.

Η αλήθεια είναι ότι το Rapidshare ήταν ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για να κατεβάσει κανείς πειρατικά ταινίες, μουσική, παιχνίδια, προγράμματα κλπ., αρκεί να είχε πρόσβαση στο κατάλληλο link, και γι’ αυτό η πλειοψηφία του κοινού δεν το αντιμετώπισε ποτέ σοβαρά ως cloud υπηρεσία αποθηκευτικού χώρου όπως τα Google Drive, Dropbox, Box κλπ.

Πάντως, αν έχετε αποθηκευμένα αρχεία στο Rapidshare και θέλετε να τα μεταφέρετε, το Mega είναι ίσως η καλύτερη επιλογή.


ΠΗΓΗ: techgear.gr

Οι περισσότεροι από εμάς, όταν χτυπά το ξυπνητήρι το πρωί, νιώθουμε… ότι δεν έχουμε χορτάσει ύπνο. Μπορεί τις περισσότερες φορές οι βασικές αιτίες να είναι η καθημερινή κούραση, το άγχος ή κάποιο ξενύχτι το προηγούμενο βράδυ, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι άλλοι λόγοι που μπορεί να επιβαρύνουν την κατάσταση.
Στη λίστα που δημιούργησε το onmed.gr, καταγράφονται 5 λόγοι οι οποίοι μας κάνουν να μην χορταίνουμε ύπνο.
Παίρνετε συμπλήρωμα βιταμίνης Β πριν πέσετε για ύπνο
Να έχετε στο μυαλό σας ότι οι βιταμίνες-Β θέτουν σε υψηλή λειτουργία τον οργανισμό, καθώς βοηθούν στην δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων αλλά και στην διαδικασία μετατροπής της τροφής σε ενέργεια. Αν παίρνετε βιταμίνη-Β τη νύχτα, τότε υποχρεώνετε τον οργανισμό σας να κάνει “υπερωρίες” και τον εμποδίζετε να “ρίξει ρυθμούς” και να χαλαρώσει.
Έχετε πρόβλημα στην σεξουαλική επαφή με τον/την σύντροφό σας
Τις περισσότερες φορές το σεξ σας βοηθάει να εκτονώσετε ενέργεια και αμέσως μετά να νιώσετε ικανοποιημένοι και χαλαροί, κάτι που συμβάλλει στο να κοιμηθείτε καλύτερα με το σώμα σας να έχει γεμίσει με οξυτοκίνη και σεροτονίνη. Αλλά, έχει διαπιστωθεί πως όταν στο σεξ μόνο ο ένας από τους δύο φτάσει σε οργασμό και η πράξη ολοκληρωθεί εκεί, τότε αυξάνεται το επίπεδο στρες στον άλλο σύντροφο και αντιμετωπίζει μεγαλύτερη δυσκολία να κοιμηθεί.
Διαβάζετε/εργάζεστε στο κρεβάτι
Ο εγκέφαλος έχει ανάγκη να “αποφορτιστεί” προκειμένου να κοιμηθείτε καλύτερα. Αν μέχρι και την τελευταία στιγμή είστε απασχολημένοι με εργασία ή/και με ηλεκτρονικές συσκευές και φωτεινές οθόνες, ή ακόμα και αν διαβάζετε ένα βιβλίο, ο εγκέφαλος λειτουργεί σε φουλ ρυθμούς και στη συνέχεια θα καθυστερήσει να φτάσει στον “βαθύ ύπνο”, το στάδιο του ύπνου δηλαδή που σας ξεκουράζει περισσότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Βάζετε τα κατοικίδιά σας στο κρεβάτι
Η γάτα ή ο σκύλος σας δεν έχουν καμία θέση, όχι μόνο στο κρεβάτι που κοιμάστε, αλλά ούτε καν στο δωμάτιό σας τις ώρες που θέλετε να αναπαυθείτε. Έρευνα από την Κλινική Mayo έδειξε ότι το 10% των ανθρώπων με προβλήματα ύπνου, κοιμάται μαζί με τα κατοικίδιά του. Τα ζώα είναι ανήσυχα και σας ξυπνούν πολλές φορές μέσα στη νύχτα, με αποτέλεσμα να μην φτάνετε στο στάδιο του “βαθέως ύπνου”.
Η θερμοκρασία στο δωμάτιο είναι σε λάθος επίπεδο
Η θερμοκρασία στον χώρο που κοιμάστε παίζει καίριο ρόλο στην ποιότητα του ύπνου σας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, το σώμα σας δεν μπορεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του το ίδιο καλά, με αποτέλεσμα αυτή να πέφτει (γι’ αυτό και κατά κανόνα σκεπαζόμαστε). Εάν κρυώνετε πάρα πολύ, θα αρχίσετε να τρέμετε, επειδή οι μυς σας με αυτό τον τρόπο παράγουν θερμότητα. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, θα ξυπνήσετε, προκειμένου να κινηθείτε και άρα να ζεσταθείτε. Από την άλλη πλευρά, όταν ζεσταίνεστε πολύ μέσα στη νύχτα, θα αρχίζετε να ιδρώνετε, θα αφυδατωθείτε και θα νιώσετε την ανάγκη να ξυπνήσετε για να πιείτε νερό.
Πηγή: onmed.gr

Εάν κάθε βράδυ παλεύετε στην κυριολεξία με το μαξιλάρι και το κρεβάτι σας, προκειμένου να καταφέρετε να σας πάρει ο ύπνος, τότε δρ Andrew Weil σας έχει τη λύση.
Σύμφωνα με τη μέθοδός της, η οποία βασίζεται στη μαθηματική ακολουθία 4-7-8, μόλις ένα λεπτό είναι αρκετό για να αποκοιμηθείτε χωρίς κόπο.
Η μέθοδος αυτή βασίζεται στις αναπνοές που παίρνουμε πριν κοιμηθούμε, ώστε να βοηθήσουμε την καρδιά να ρίξει τους ρυθμούς τις και τον εγκέφαλο να χαλαρώσει.
«Ζούμε σε έντονους ρυθμούς και ακόμη και το βράδυ, όταν πέσουμε για ύπνο, ο οργανισμός μας συνεχίζει να δουλεύει στα κόκκινα. Εκεί βρίσκεται η ρίζα του κακού που δεν μας αφήνει να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε», επισημαίνοντας: «Οι αναπνοές μας είναι κοφτές και ρηχές, ενώ για να χαλαρώσουμε πρέπει να είναι βαθιές και γεμάτες»
Σύμφωνα με το σκεπτικό της δρ Weil, το μυστικό βρίσκεται στην αναπνοή, αφού για να χαλαρώσουμε θα πρέπει να επιβραδύνουμε τον καρδιακό ρυθμό, παίρνοντας περισσότερο οξυγόνο.
bigstock Insomnia 56671511
Πώς θα εφαρμόσετε τη μέθοδο αναλυτικά
– Εισπνεύστε από τη μύτη για 4 δευτερόλεπτα
– Κρατήστε την αναπνοή σας για 7 δευτερόλεπτα
– Εκπνεύστε αργά επί 8 δευτερόλεπτα
Όπως εξηγεί η Weil, η διαδικασία αυτή εξασφαλίζει χαλάρωση, οι ρυθμοί πέφτουν, ενώ ο εγκέφαλος παράγει μια σειρά από χαλαρωτικές χημικές ουσίες, που μας βοηθούν να κοιμηθούμε.
Η μέθοδος έχει γίνει μόδα στις ΗΠΑ, ωστόσο δεν έχει αποδειχθεί ακόμη επιστημονικά κατά πόσο βοηθάει ή όχι…
Πηγή: www.onmed.gr
Σκεφτείτε πως το σώμα σας είναι μια κατσαρόλα επάνω στο μάτι της κουζίνας και το νερό μέσα σε αυτήν είναι το λίπος σας. Εάν έχετε ανάψει το μάτι σε χαμηλή φωτιά, το νερό θα είναι μεν ζεστό αλλά δεν θα βράζει.

Εάν λοιπόν θέλετε καλύτερα και πιο γρήγορα αποτελέσματα, πρέπει να ανάψετε το μάτι στο... φουλ!

Βάλτε αυτή τη μεταφορά στην καθημερινότητά σας, βράζοντας λίγο νερό για να απολαύσετε ένα φλιτζάνι τσάι. Ορισμένα είδη τσαγιού ενισχύουν το ρυθμό καύσης του λίπους κι έτσι μας βοηθούν να σμιλέψουμε το σώμα μας χωρίς κόπο.

Σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα επάνω στα οποία βασίστηκε το βιβλίο Zero Belly Diet του David Zinczenko, το τσάι ενισχύει το ρυθμό καύσης του λίπους έως και κατά 10%, χωρίς να πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται από δίαιτα ή γυμναστική!

Δείτε ποια είναι τα πέντε είδη τσαγιού που πρέπει να βάλετε στη ζωή σας σήμερα κιόλας.

5. Λευκό τσάι: Διασπά το συσσωρευμένο λίπος και εμποδίζει το σχηματισμό νέων λιποκυττάρων – Περιέχει επίσης κατεχίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες που πυροδοτούν την απελευθέρωση του λίπους από τα κύτταρα και ενισχύουν το ρυθμό με τον οποίο το συκώτι μετατρέπει το λίπος σε ενέργεια

4. Barberry (βερβερίδα ή βερβερίτσα): Εμποδίζει τα λιποκύτταρα να μεγαλώσουν σε μέγεθος, χάρη στη βερβερίνη που περιέχει

3. Pu-erh: Μειώνει το λίπος στην κοιλιά, δεν επιτρέπει τη συσσώρευση του λίπους

2. Oolong: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν τον οργανισμό να μεταβολίζει αποτελεσματικότερα τα λιπαρά

1. Rooibos: Εμποδίζει τη δημιουργία νέων λιποκυττάρων και επιταχύνει το μεταβολισμό των λιπαρών, χάρη στις πολυφαινόλες και τα φλαβονοειδή που περιέχει

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!