Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015


Υπάρχει κανείς που δεν θα ήθελε να γίνεται εξυπνότερος κάθε μέρα; Σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο, ούτε μπορεί έτσι απλά να συμβεί. Εάν θέλετε να δείτε το IQ σας να ακολουθεί ανοδική πορεία, τότε πρέπει να «γυμνάζετε» το μυαλό σας συστηματικά.
Ορίστε λοιπόν 23 πράγματα που μπορείτε να κάνετε καθημερινά για να γίνετε πιο έξυπνοι:
1.Να έχετε 10 καλές ιδέες κάθε μέρα.
2.Διαβάστε εφημερίδα.
3.Να παίζετε τον συνήγορο του διαβόλου.
4.Διαβάστε ένα κεφάλαιο από ένα ιστορικό βιβλίο ή από ένα μυθιστόρημα.
5.Αντί να δείτε τηλεόραση, δείτε εκπαιδευτικά βίντεο.
6.Να παρακολουθείτε ομάδες και άτομα που σας τροφοδοτούν με ενδιαφέρουσες πληροφορίες (σε Facebook ή Twitter).
7.Μείνετε ενημερωμένοι από τις αγαπημένες σας πηγές ειδήσεων.
8.Μοιραστείτε όσα μάθατε με άλλους ανθρώπους.
9.Κάντε δύο λίστες: μία όσες δεξιότητες σχετίζονται με τη δουλειά και θέλετε να μάθετε και μία με όσα θέλετε να πετύχετε στο μέλλον.
10.Στο τέλος κάθε μέρας, κάντε μία λίστα με όσα καταφέρατε.
11.Να γράφετε όσα μαθαίνετε, όπως για παράδειγμα σε ένα μπλογκ.
12.Κρατήσετε το μυαλό σας σε εγρήγορση.
13.Παρακολουθήστε μαθήματα μέσω διαδικτύου.
14.Μιλήστε με κάποιον που σας ενδιαφέρει.
15.Να συναναστρέφεστε ανθρώπους που είναι εξυπνότεροι σας.
16.Μην σταματάτε να κάνετε ερωτήσεις για όσα σας ενδιαφέρουν και σας δημιουργούν περιέργεια.
17.Χρησιμοποιήστε τις εφαρμογές που σας μαθαίνουν μία νέα λέξη κάθε μέρα, όπως είναι οι LiveMocha, Basuu ή DuoLingo.
18.Τολμήστε να κάνετε κάτι που θα σας «τρομάξει» και θα σας ξεβολέψει.
19.Εξερευνήστε νέες περιοχές.
20.Να παίζετε «έξυπνα» παιχνίδια.
21.Κρατήστε λίγο χρόνο για να μην κάνετε απολύτως τίποτα.
22.Υιοθετήσετε κάποιο παραγωγικό χόμπι.
23.Εφαρμόστε όσα έχετε μάθει.
Πηγή: Business Insider


Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών του, παρέχει ηχητική-απτική ξενάγηση για επισκέπτες τυφλούς ή με περιορισμένη όραση και τους συνοδούς τους.

Η δράση, με τίτλο «Αγγίξτε και γνωρίστε το Βυζάντιο», περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή, στις έξι από τις έντεκα αίθουσες της μόνιμης έκθεσής του, και ψηλάφηση δεκαπέντε επιλεγμένων εκθεμάτων, από μάρμαρο και πηλό. Η απτική ξενάγηση υποστηρίζεται με φορητό σύστημα ηχητικής ξενάγησης (audio guide), σε τέσσερις γλώσσες (ελληνικά - αγγλικά - γερμανικά - ρωσικά) και έκδοση αντίστοιχου εντύπου για τον συνοδό.

Μαρμάρινη εικόνα Παναγίας δεομένης 11ος αι.  Θεσσαλονίκη.
Με την επιλεγμένη διαδρομή δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη - όχι μόνο να αγγίξει αυθεντικά έργα του βυζαντινού πολιτισμού - αλλά να γνωρίσει το Βυζάντιο και να προσεγγίσει διαχρονικά θέματα όπως η θρησκευτική πίστη, η καθημερινή ζωή, τα ταφικά έθιμα αλλά και σημαντικές αλλαγές στη ζωή του μεσαιωνικού ανθρώπου.

Η διάρκεια της ελεύθερης επίσκεψης υπολογίζεται περίπου σε μια ώρα. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ), Παράρτημα Θεσσαλονίκης και την Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (Π.Σ.Τ.) και υποστηρίζεται σε μεγάλο μέρος της με χορηγίες (πληροφορίες στο www.mbp.gr).


Σύστημα αυτόματης ηχητικής - απτικής ξενάγησης.
Πληροφορίες

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, λεωφ. Στρατού 2,  Θεσσαλονίκη, τηλ. 2313306400.
naftemporiki.gr
εν μοιάζει με κάποια καινούργια πρόταση… Ολοι μας είχαμε κούνιες όταν ήμασταν παιδιά.
Οι νεότεροι μάλιστα είχαν την ευκαιρία να κουνιόνται δυναμικά αφού οι καινούργιες μωρουδιακές κούνιες λειτουργούσαν με μπαταρίες.
Ο κοινός παρονομαστής και στις δύο περιπτώσεις ήταν βέβαια ότι οι γονείς έπρεπε να είναι παρόντες.
Οι νέοι γονείς όμως δεν προλαβαίνουν να κάνουν ούτε αυτό!
Ετσι, γνωστή εταιρία μωρουδιακών και παιδικών προϊόντων αποφάσισε να δώσει τη λύση. Παρουσίασε την πρώτη συνδεδεμένη κούνια 4 σε 1 που ελέγχεται από smartphone.
Οι γονείς μπορούν τώρα να επιταχύνουν την κούνια, να την επιβραδύνουν, να βάζουν μουσική και να ανάβουν ή να σβήνουν τα φώτα. Παράλληλα, αν το μωρό κοιμάται και οι γονείς εργάζονται, το σύστημα έχει και μικρόφωνο για παρακολούθηση του βρέφους σε περίπτωση που ξυπνήσει.
Στη νέα εποχή, όλα είναι πιθανά και οι γονείς του αύριο (αλλά και το σήμερα) μπορούν με 200 δολάρια να μεγαλώνουν το παιδί τους χωρίς καν να είναι παρόντες…
Τώρα το μόνο που μένει είναι να βρεθεί τρόπος και για τάισμα εξ’αποστάσεως…

http://www.4news.gr 

πραγματικό του όνομα, εκτιμάται ότι είχε IQ από 190 έως 200.
17. Ετόρε Ματζοράνα
Ιταλός θεωρητικός, με IQ από 183 έως 200, έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης ένα χρόνο πριν από τη μυστηριώδη εξαφάνισή του ενώ ταξίδευε με πλοίο από το Παλέρμο προς τη Νάπολη. Η σωρός του δεν βρέθηκε ποτέ.
18. Εμάνουελ Σβέντενμποργκ
Επιστήμονας του 18ου αιώνα. Εκτιμάται ότι το IQ του κυμαίνεται από 165 έως 210.
19. Κρίστοφερ Χιράτα
Παιδί θαύμα που έγινε αστροφυσικός, έχει IQ 225 και έγινε διάσημος στα 13 του, όταν έγινε ο νεαρότερος νικητής της Διεθνούς Ολυμπιάδας Φυσικής. Στα 16 του δούλευε ήδη με τη NASA σε ένα πρόγραμμα για την αποίκιση στον Αρη.
20. Τζον Στιούαρτ Μιλ
Πολιτικός φιλόσοφος του 19ου αιώνα και μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου. Το IQ του εκτιμάται σε 180-200.
21. Τέρενς Τάο
Του έχουν δώσει το παρατσούκλι «Μότσαρτ των μαθηματικών», ήταν ένα παιδί θαύμα που τώρα διδάσκει μαθηματικά στο UCLA. Το IQ του κυμαίνεται από 211 έως 230.
22. Υπατία
Η Υπατία της Αλεξάνδρειας ήταν φιλόσοφος του 4ου αιώνα και κορυφαία μαθηματικός και αστρονόμος της εποχής της. Το IQ της εκτιμάται από 170 έως 210.
23. Χιούγκο Γκρότιους
Ολλανδός νομικός και λόγιος του 17ου αιώνα, γνωστός για τη συνεισφορά του στο διεθνές δίκαιο. Το IQ του εκτιμάται σε 200.
24. Τόμας Γόλσεϊ
Ηταν καρδινάλιος του 16ου αιώνα και εκτιμάται ότι το IQ του ήταν 200.
25. Μαρί Κιουρί
Πιο γνωστή της για τις έρευνες στη ραδιενέργεια. Το IQ της κυμαίνεται από 180 έως 200. Ηταν η πρώτη γυναίκα που κέρδισε Νόμπελ και ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο απονεμήθηκε δύο φορές, αρχικά το βραβείο της φυσικής και στη συνέχεια της χημείας.
26. Φράνσις Γκάλτον
Ηταν γνωστός για τις έρευνές τους στην ανθρώπινη ευφυΐα. Σπούδασε μαθηματικά στο Κέμπριτζ. Το IQ του εκτιμάται στο 200.
27. Κιμ Ουνγκ Γιονγκ
Αρχισε να παρακολουθεί μαθήματα πανεπιστημίου όταν ήταν τριών ετών και ένα χρόνο αργότερα μιλούσε ήδη 8 γλώσσες. Στα 8 του η NASA τον κάλεσε στις ΗΠΑ για να σπουδάσει. Το IQ του κυμαίνεται από 200 έως 2010.
28. Εντιθ Στερν
Μία ημέρα μετά από τη γέννησή της, ο πατέρας της ανακοίνωσε στον Τύπο ότι θα έκανε την κόρη του το τέλειο ανθρώπινο ον. Στα 5 της την είχε αναγκάσει να διαβάσει όλη την εγκυκλοπαίδεια Britannica. Στα 12 της ήταν στο κολέγιο. Έχει IQ 203.
29. Ντίλαν Τζόουνς
Εχει IQ 200, αποφοίτησε στα 16 του με πτυχίο στα μαθηματικά και την πληροφορική, ενώ σπούδασε ακόμη βιομηχανική. Ενα χρόνο αργότερα, άρχισε να σπουδάζει στην ιατρική, ως νευροχειρούργος.
30. Σο Γιάνο
Πήγε στο πανεπιστήμιο στα 9 του, αποφοίτησε τρία χρόνια αργότερα, έχει IQ 200. Στα 12 του πήγε στην ιατρική.
31. Μάικλ Γκροστ
Εχει IQ 200, μόλις στα 10 του άρχισε να σπουδάζει. Εκανε ντοκτορά στα μαθηματικά στα 23 του.
32. Νάντια Καμούκοβα
Μιλάει επτά γλώσσες και οχτώ τουρκικές διαλέκτους, είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου στην Τουρκία και έχει IQ 200.
33. Μάικλ Κίρνεϊ
Πήρε μπάτσελορ στα 10 του, έχει IQ από 200 έως 325. Εως τα 22 είχε πάρει άλλα τρία- συνολικά σε ανθρωπολογία, πληροφορική, γεωλογία και χημεία- όπως και ντοκτορά στην χημεία.
34. Αντραγκον ντε Μέλο
Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο στα 11, ο δείκτης IQ του υπολογίζεται σε 400.
35. Ειναν Κόλεϊ
Παιδί θαύμα, με ΙQ που κυμαίνεται από 263 έως 349. Στα 9 του μπορούσε να πει 518 ψηφία του αριθμού «π». Στα 6 του έδινε διαλέξεις, στα 8 πήγε στην Πολυτεχνική σχολή της Σιγκαπούρης.
36. Μάρνεν Λέιμπο- Κόσερ
Συνθέτης, ασχολείται με το διαδίκτυο και έχει IQ 268.
37. Νέιθαν Λέοπολντ
Ηταν παιδί θαύμα, είπε τις πρώτες λέξεις του στα τέσσερα χρόνια του, έγινε δολοφόνος στα 20 του, σκοτώνοντας έναν 14χρονο με ένα φίλο του, προσπαθώντας να διαπράξει το τέλειο έγκλημα. Το IQ του ήταν 210.
38. Κρίστοφερ Λάνγκαν
Αυτοδίδακτος, αγοραφοβικός, δουλεύει κατά διαστήματα ως μπάρμαν, «πόρτα» σε κλαμπ και προσωπικός γυμναστής. Εχει IQ από 174 έως 210.
39. Μέριλιν βος Σάβαντ
Εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο, ασχολήθηκε με μετοχές και κτηματομεσιτικά και αργότερα έγινε συγγραφέας. Το IQ της κυμαίνεται από 157 έως 228.
40. Ρίτσαρντ Ρόσνερ
Τηλεοπτική προσωπικότητα και πρώην στρίπερ, το IQ του κυμαίνεται από 140 έως 250 με διαφορετικές μετρήσεις.
Πηγή: iefimerida.gr
Δύο νέα προγράμματα πρακτικής άσκησης με προοπτική απασχόλησης σε επιχειρήσεις του... ιδιωτικού τομέα σχεδιάζει το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.
Οι δύο δράσεις δίνουν «ανάσα» σε 600 πτυχιούχους, ενώ βρίσκονται στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης.

Το πρώτο πρόγραμμα έχει τίτλο «Πρόγραμμα Υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές α' κύκλου, πρακτικής άσκησης και απασχόλησης» και βασίζεται στο ήδη υλοποιούμενο με επιτυχία πρόγραμμα που εφαρμόστηκε πιλοτικά με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα αυτό το οποίο έχει προταθεί στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και έχει τύχει θετικής αντιμετώπισης, αφορά τη χορήγηση 300 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές α' κύκλου στην Ελλάδα, με παράλληλη διετή πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις και στη συνέχεια στην επαγγελματική απασχόληση των υποτρόφων σε αυτές. Ειδικότερα, το πρόγραμμα υλοποιείται σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση οι υπότροφοι παρακολουθούν το μεταπτυχιακό τους με παράλληλη άσκηση για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας σε επιχείρηση και στη δεύτερη φάση η επιχείρηση αναλαμβάνει να προσλάβει τον υπότροφο με σύμβαση πλήρους απασχόλησης για τα επόμενα δύο έτη.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σχεδιάζει να προβεί στην καταγραφή των αναγκών των επιχειρήσεων σε επιστημονικό δυναμικό, με την ανακοίνωση σχετικής πρόσκλησης ενδιαφέροντος για όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Επιπλέον, το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών έχει καταγράψει τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας σε τομείς αιχμής προκειμένου να επιχειρήσει να συνδυάσει τις ανάγκες των φοιτητών τους με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Το δεύτερο πρόγραμμα έχει ως σκοπό τη μείωση της ανεργίας και της μετανάστευσης, κυρίως του νέου επιστημονικού και ερευνητικού δυναμικού της χώρας (το γνωστό και ως φαινόμενο brain drain) και δη των υποτρόφων του ΙΚΥ.

Το πρόγραμμα, πιθανώς, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, ενώ θα έχει ως στόχο την απασχόληση ανέργων πρώην υποτρόφων του ΙΚΥ σε επιχειρήσεις - εταιρείες - οργανισμούς.

Το πρόγραμμα προβλέπει χορήγηση 300 θέσεων πρακτικής άσκησης, πρώην υποτρόφων του ΙΚΥ, σε επιχειρήσεις/εταιρείες οι οποίες θα επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ, διάρκειας 12 έως 24 μηνών. Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε πρώην υποτρόφους του ΙΚΥ, που έχουν ήδη αξιολογηθεί με κριτήρια αριστείας και τους έχει χορηγηθεί υποτροφία για μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών α' ή και β' κύκλου εσωτερικού ή εξωτερικού.

Προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα αυτό από πρώην υποτρόφους του ΙΚΥ, καθώς και το είδος των επιχειρήσεων στις οποίες θα ήθελαν να απασχοληθούν βάσει του γνωστικού τους αντικειμένου, το ΙΚΥ προχώρησε στη διενέργεια έρευνας με τη χρήση ερωτηματολογίου. Από την έρευνα προέκυψε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πρώην υποτρόφους του ΙΚΥ, οι οποίοι είναι άνεργοι, καθώς και το είδος των επιχειρήσεων στις οποίες θα επιθυμούσαν να αξιοποιηθούν ανάλογα με το γνωστικό τους αντικείμενο.

Παράλληλα, σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές του ιδρύματος, ήδη, μεγάλες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στη δράση.
 


Όταν μας έρχεται στο μυαλό μια παραλία σκεφτόμαστε όμορφα τοπία, τις ώρες χαλάρωσης που έχουμε ανάγκη για να επιστρέψουμε αναζωογονημένοι στην καθημερινότητα ή ακόμα και στιγμές διασκέδασης.
Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι πάντα ρόδινα. Είτε εξαιτίας της ρύπανσης είτε λόγω της άγριας ζωής, πολλές παραλίες ανά τον κόσμο δεν είναι ο προορισμός που θα περιμέναμε.
Η ιστοσελίδα care2 επέλεξε τις έξι πιο επικίνδυνες παραλίες του κόσμου και μας τις παρουσιάζει.
1. Monument Beach, Φλόριντα, ΗΠΑ
Σύμφωνα με το Συμβούλιο Προστασίας Φυσικών Πόρων των ΗΠΑ (Natural Resources Defense Council-NRDC), η παραλία Monument Beach στη Φλόριντα είναι μία από τις πλέον μολυσμένες στη χώρα. Τρία στα τέσσερα δείγματα νερού περιέχουν ρυπαντές σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα εθνικά επίπεδα ασφαλείας. Η παραλία που βρίσκεται στην Κομητεία Γκαλφ της Φλόριντα ελέγχεται από τις τοπικές Αρχές μόλις δύο φορές μηνιαίως.
2. Volusia & Brevard County Beaches, Φλόριντα, ΗΠΑ
Στις παραλίες Brevard County και Volusia County στην κεντρική ακτή της Πολιτείας της Φλόριντα  έχουν καταγραφεί επιθέσεις καρχαριών συχνότερα από οποιαδήποτε άλλη ακτογραμμή στον κόσμο. Για παράδειγμα από τις 80 επιθέσεις καρχαριών που καταγράφηκαν το 2012 παγκοσμίως, το ένα πέμπτο σημειώθηκε σε αυτές τις παραλίες.
3. Marina Beach, Τσεννάι, Ινδία
Παρότι η παραλία έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και η θάλασσα σε βούρκο, οι κάτοικοι της περιοχής την επιλέγουν συχνά για τις αποδράσεις του σαββατοκύριακου, όπως και οι τοπικοί αλιείς για να ψαρέψουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες παραλίες στην Ινδία, το Μπανγκλαντές και άλλες χώρες της Ασίας μετατρέπονται κυριολεκτικά σε νεκροταφεία ποντοπόρων πλοίων, πολλά εκ των οποίων ανήκουν σε έλληνες πλοιοκτήτες.
4. Βόρεια Περιοχή και Κουήνσλαντ, Αυστραλία
Παρότι οι καρχαρίες έχουν το όνομα ως η μεγαλύτερη απειλή για τους λουόμενους, σε πολλές παραλίες της Αυστραλίας ο κίνδυνος ακούει στο όνομα μέδουσες ή στα συγγενικά τους είδη.
Τα τοξικά πλάσματα, που ευνοούνται από τα θερμότερα νερά που φέρνει η Κλιματική Αλλαγή, κυριολεκτικά κατακλύζουν ολόκληρες παραλίες στη βόρεια Αυστραλία και καταφέρνουν χιλιάδες τσιμπήματα, πολλά εκ των οποίων μοιραία.
5. Hanakapiai Beach, Χαβάη
Η παραλία αυτή βρίσκεται στην απομακρυσμένη ακτή Ναπάλι, της νήσου Καουάι του συμπλέγματος της Χαβάης. Η παραλία αυτή θεωρείται ιδιαιτέρως επικίνδυνη για τους λουόμενους λόγω των ισχυρών ρευμάτων και των κυμάτων που έχουν παρασύρει δεκάδες επισκέπτες.
Εάν παρασυρθείς στην ανοιχτή θάλασσα δύσκολα θα επιστρέψεις στην ακτή καθώς το επόμενο ασφαλές απάγκιο βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα μακριά.
Παρά την υψηλή επικινδυνότητα, η εν λόγω παραλία παραμένει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
6. Ατόλη Μπικίνι, Νησιά Μάρσαλ
Τα νησιά Μάρσαλ στο Νότιο Ειρηνικό  Ωκεανό μπορεί να μαγνητίζουν το βλέμμα με τη φυσική τους ομορφιά, ωστόσο έγιναν γνωστά για τις 20 και πλέον δοκιμές πυρηνικών όπλων που έλαβαν χώρα στην περιοχή κατά τις δεκαετίες του 1940 και του 1950.
Παρότι, οι επισκέπτες που μένουν για μικρό χρονικό διάστημα θεωρητικά δεν κινδυνεύουν, η ραδιενέργεια επηρεάζει ακόμα τις καλλιέργειες τροφίμων, ενώ και η θάλασσα βρίθει καρχαριών.
Για αυτό Αιγαίο και πάλι Αιγαίο.
Πηγή: Econews.gr
«Έζησα τη φρίκη... με βίαζε κάθε μέρα χωρίς να χρησιμοποιεί προφυλάξεις. Πότε με ένα μαχαίρι στο λαιμό και πότε σημαδεύοντας το κεφάλι μου με πιστόλι που είχε σιγαστήρα. Μου έλεγε πως αν κουνηθώ θα με εκτελέσει και δεν θα βρει ποτέ κανείς το πτώμα».

Αυτό το απόσπασμα ανήκει σε μία από τιε αλλοδαπές κοπέλες που έπεσαν θύματα trafficking στην Αθήνα. Ο Ελεύθερος Τύπος εξασφάλισε τις καταθέσεις που έδωσαν στην ΕΛ.ΑΣ δύο αλλοδαπές από τη Νιγηρία και τη Μολδαβία.

Η ιστορία της 22χρονης Μαρίας Μοντιάν από τη Μολδαβία

Ήρθε στην Ελλάδα όταν μια γνωστή της την ενημέρωσε ότι ξέρει κάποιον Βασίλε, ο οποίος θα την προσλάμβανε για να προσέχει το παιδί του και να καθαρίζει το σπίτι του.

«Ο Βασίλε ερχόταν κάθε βράδυ και χτυπώντας και απειλώντας συνουσιαζόταν μαζί μου στο ξενοδοχείο όπου με είχε φυλακισμένη για δέκα μέρες. Μετά με πήγαν σε υπόγειο της οδού Κροκιδά στον Άγιο Παντελεήμονα. Με πλησίασε , τραβώντας τα μαλλιά μου. Με έριξε με τη βία στο κρεβάτι λέγοντας: "Εδώ που ήρθες θα μου κάνεις όλες τις χάρες [...]. Δεν θα μου χαλάσεις τη δουλειά που κάνω εδώ και 20 χρόνια". Μη μπορώντας να αντιδράσω ο Βασίλε ήρθε σε συνουσία μαζί μου και καθ' όλη τη διάρκεια της πράξης με απειλούσε με μαχαίρι. Όταν με βίαζε δεν χρησιμοποιούσε ποτέ προφυλάξεις» λέει, μεταξύ άλλων, η Μαρία. Το μαρτύριό της τελείωσε όταν κατάφερε να δραπετεύσει.

Η μαρτυρία της 22χρονης Αντίσα από τη Νιγηρία

Η Αντίσα ζούσε με τα 8 αδέρφια της στην πόλη Κάνο και το βιοτικό επίπεδο ήταν πολύ χαμηλό. «Αποφάσισα να θυσιαστώ για την οικογένειά μου που ζούσε μέσα στη φτώχεια. Ο Ντανιέλ, ο προαγωγός μου είπε ότι θα έπρεπε να περάσω τη διαδικασία του βουντού ώστε να είναι "εκείνος" και το αφεντικό σίγουροι ότι δεν θα αθετήσω τη συμφωνία μας. Ο ιερέας του βουντού πήρε όλα τα υπάρχοντά μου, λέγοντας ότι από τα χρήματα που θα κέρδιζα στην Ελλάδα θα έπρεπε να του στείλω 1.000 ευρώ. [...] Στα στάδια του βουντού αναγκάστηκα να φάω καρδιά πάπιας, να πιω μια κούπα με βρώμικο νερό, ενώ έκοψαν τρίχες από τα μαλλιά μου και μέρος από τα νύχια μου.

Όταν η 22χρονη έφτασε στο ελληνικό αεροδρόμιο την παρέλαβε μια γυναίκα με το όνομα Λόβετι, η οποία εκπόρνευε και άλλες γυναίκες. «Μου είπε ότι αν η ερωτική επαφή γινόταν στο αυτοκίνητο θα κόστιζε 20 ευρώ και σε ξενοδοχείο 30 ευρώ, το δωμάτιο του οποίου θα πλήρωναν εκείνοι. Με εξανάγκαζαν να εκδίδομαι σε Σωκράτους και Αθηνάς και να έρχομαι σε ερωτική επαφή με περίπου 10 άνδρες τη μέρα, οι οποίοι συχνά ήταν βίαιοι και με χτυπούσαν. Ζήτησα από τη Λόβετι να με αφήσει να φύγω [...] Την τελευταία φορά που αρνήθηκε πήρα ένα μαχαίρι και την απείλησα ότι αν δε με αφήσει να φύγω θα τη σκοτώσω. Εκείνη φοβήθηκε. Κατάφερα να ξεπεράσω το φόβο του βουντού με τη βοήθεια των εργαζομένων της ΜΚΟ Νέα Ζωή.

http://www.thestival.gr

Συνεχίζονται ολοταχώς τα γυρίσματα της 24ης ταινίας του διάσημου πράκτορα Τζειμς Μποντ - της Spectre.
 
Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 12 Νοεμβρίου 2015. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται για δεύτερη συνεχόμενη ταινία μετά το επιτυχημένο Skyfall ο Βρετανός Σαμ Μέντες

Εγινε γνωστό ότι κατά πάσα πιθανότητα θα σκηνοθετήσει και το επόμενο James Bond - που έχει ήδη το κωδικό όνομα «25», καθώς οι παραγωγοί  έχουν αφήσει να εννοηθεί πως τα Spectre και 25 θα έχουν άμεση συνέχεια και κοινή κλιμάκωση.

Αυτό στο παρελθόν της μακροβιότερης κινηματογραφικής σειράς έχει γίνει μόνο άλλες δυο φορές: Το 2006-2008 με τα Casino Royal και Quantum of Solace ( τις δύο πρώτες ταινίες δηλαδή με τον Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο), αλλά και το 1969-1971 με τα On Her Majesty's Secret Service και Diamonds Are Forever (όπου τον ρόλο του 007 υποδύθηκαν δύο ηθοποιοί: Ο Τζωρτζ Λέιζενμπυ και ο Σων Κόνερυ, που αναγκάστηκε να επιστρέψει άρον - άρον από τους παραγωγούς μετά απο την αποτυχία του προηγούμενου).

Τα Spectre και «25» δεν βασίζονται σε βιβλία του Ιαν Φλέμινγκ και αποτελούν πρωτότυπο υλικό.

Το αρκτικόλεξο SPECTRE έχει χρησιμοποιηθεί και παλιότερα στις ταινίες του Bond και σημαίνει Special Executive (ή Executor) for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion!

Πριν ξεκινήσουν καν τα γυρίσματα το Spectre υπολογίστηκε πως θα είναι η πιο πολυδάπανη παραγωγή των Bond ταινιών με αρχικό προϋπολογισμό τα 300-350 εκατομμύρια δολάρια! Την πρωτιά κατείχε το Quantum Of Solace με 250 εκατομμύρια δολάρια.

Ο βρετανός πράκτορας ενσαρκώνεται για τέταρτη φορά από τον Ντάνιελ Κρεγκ, ενώ απουσιάζει για πρώτη φορά μετά από επτά ταινίες η Τζούντι Ντεντς από το καστ (στην προηγούμενη ταινία «πέθανε»).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεκόρ στην ενσάρκωση του Τζειμς Μποντ δεν κατέχει, όπως θα περίμενε κανείς, ο Σών Κόνερυ (7 ταινίες) αλλά ο Ρότζερ Μούρ με 8 ταινίες.  
tanea.gr

Το ελαιόλαδο είναι παντού και δεν υπάρχει ελληνική κουζίνα που να μην το κρύβει στα ντουλάπια της. Η νοστιμιά του, αλλά και τα οφέλη που χαρίζει στον οργανισμό μας, χάρη στα μονοακόρεστα λιπαρά του οξέα που βελτιώνουν τη χοληστερίνη και ωφελούν την καρδιά, μας κάνουν να το αναζητάμε σε κάθε μας πιάτο και είναι εξαιρετικά σημαντικό να το χρησιμοποιούμε σωστά, για να μη χάνει ούτε σε οφέλη, ούτε σε γεύση. Τα παρακάτω 3 λάθη, όμως, συμβαίνουν συχνά…
Λάθος 1ο: αγοράζετε πολύ
Όταν ένα μπουκάλι λάδι ανοιχτεί, παραμένει φρέσκο για μερικούς μήνες και όπως ο χυμός φρούτων, έτσι κι αυτό, έχει καλύτερη γεύση όσο πιο φρέσκο είναι. Αν έχετε κάποιο μπουκάλι που χρησιμοποιείτε πάνω από χρόνο, πετάξτε το και φροντίστε να αγοράζετε τόσο ώστε να καλύπτετε τις ανάγκες σας και στη συνέχεια να ανανεώνετε. Φροντίστε, επίσης, να το μεταφέρετε από τον τενεκέ, καθώς όταν αυτός αδειάζει και γεμίζει με αέρα, το λάδι καταστρέφεται λόγω του οξυγόνου.
Λάθος 2ο: το μαγειρεύετε
Τα μόρια του ελαιολάδου «σπάνε» σε μεγάλες θερμοκρασίες και όσο καλύτερη είναι η ποιότητα του λαδιού, τόσο χαμηλότερο είναι το σημείο καπνού, δηλαδή η θερμοκρασία στην οποία αρχίζει να «καπνίζει». Αυτό σημαίνει ότι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο π.χ. δεν είναι και η πιο σοφή επιλογή για τηγάνισμα, γιατί όταν το λάδι μαγειρεύεται πάνω από το σημείο καπνού του, τα υγιεινά του μόρια μετατρέπονται σε ανθυγιεινά, που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου. Γενικότερα, προσπαθήστε να καταναλώνετε το ελαιόλαδο όσο πιο ωμό γίνεται.
Λάθος 3ο: το αποθηκεύετε λάθος
Όπως οι πατάτες, έτσι και το ελαιόλαδο πρέπει να αποθηκεύεται σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος, όπως ένα ντουλάπι, καθώς το φως, η ζέστη, αλλά και το οξυγόνο αποτελούν εχθρούς του. Με το που ανοίξετε το μπουκάλι, οξειδώνεται και η φρεσκάδα του αρχίζει να χάνεται, με τις εκτιμήσεις να λένε ότι μπορεί να παραμείνει σε καλή κατάσταση για 18 μήνες, αλλά ανάλογα και με την αποθήκευσή του, μπορεί να χαλάσει γρηγορότερα.
naftemporiki.gr
Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας, λογισμικού και ηλεκτρονικών ειδών Google ανακοίνωσε ότι αγόρασε τη διαδικτυακή κατάληξη .app έναντι ποσού 25 εκατ. δολαρίων, μετέδωσε το δίκτυο BBC.

Η Google απέκτησε την κατάληξη .app σε πλειστηριασμό του Συστήματος Ονομάτων Τομέα του Διαδικτύου, της γνωστής Icann. Όπως αναφέρει το BBC, το ποσό των 25 εκατ. δολαρίων αποτελεί ρεκόρ για αντίστοιχες δημοπρασίες. Η θυγατρική της Google, Charleston Road Registry, ανακοίνωσε ότι το .app θα χρησιμοποιηθεί από προγραμματιστές εφαρμογών για "έξυπνες" συσκευές.

Έως τώρα έχουν δημοπρατηθεί κι άλλες δημοφιλείς καταλήξεις όπως το .baby, το .tech, το .salon αλλά και το .VIP. Η κατάληξη .baby αγοράστηκε έναντι 3 εκατ. δολαρίων από την φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της παρασκευής βρεφικών και παιδικών προϊόντων.

Η εταιρεία Dot Tech LLC αγόρασε την κατάληξη .tech για 6,76 εκατ. δολάρια.

http://www.seleo.gr 

Μέχρι την Τρίτη 3 Μαρτίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για να διεκδικήσουν μία από τις 918 μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο που προσφέρονται για άτομα που ανήκουν στις ειδικές ομάδες.
Οι ειδικότητες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες θέσεις είναι οι εξής: Πτυχιούχοι Πληροφορικής, νοσηλευτές, εφοριακοί, μηχανικοί, ακτινολόγοι, βρεφονηπιοκόμοι, διοικητικοί, πλήρωμα ασθενοφόρου, γεωπόνοι, ηλεκτροτεχνίτες, επισκέπτες υγείας, χημικοί, τελωνιακοί κ.α.
Η κατανομή των θέσεων ανά περιοχή έχει ως εξής:
  • Αττική 536 θέσεις
  • Κοζάνη 12 θέσεις
  • Κομοτηνή 28 θέσεις
  • Λαμία 30 θέσεις
  • Μυτιλήνη 17 θέσεις
  • Ρόδος 11 θέσεις
  • Σύρος 8 θέσεις
  • Τρίπολη 45 θέσεις
  • Ήπειρος 20 θέσεις
  • Κρήτη 66 θέσεις
  • Ανατολική Μακεδονία- Θράκη 21 θέσεις
  • Θεσσαλία 24 θέσεις
  • Κεντρική Μακεδονία 53 θέσεις
  • Πελοπόννησος 47 θέσεις
Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση, την αίτηση−υπεύθυνη δήλωση συμπληρώνουν και υποβάλλουν όσοι πληρούν σωρευτικά τα εξής σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 2643/1998 όπως ισχύει:
α. Οι πολύτεκνοι γονείς με τέσσερα τέκνα και άνω, ένα από τα τέκνα πολύτεκνης οικογένειας και ο επιζών ή ο άγαμος γονέας τριών ανήλικων τέκνων.
Για την εφαρμογή του νόμου αυτού ως πολύτεκνη οικογένεια νοείται εκείνη που έχει τουλάχιστον τέσσερα ζώντα τέκνα.
β. Τα άτομα, με ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον, που έχουν περιορισμένες δυνατότητες για επαγγελματική απασχόληση εξαιτίας οποιασδήποτε χρόνιας σωματικής ή πνευματικής ή ψυχικής πάθησης ή βλάβης (άτομα με ειδικές ανάγκες), εφόσον είναι γραμμένα στα μητρώα ανέργων αναπήρων του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.).
Επίσης προστατεύονται όσοι έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εξαιτίας βαριών ψυχικών και σωματικών παθήσεων, οι οποίες διαπιστώνονται από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές του νόμου αυτού. Κατ’ εξαίρεση όταν τα άτομα πάσχουν από νοητική στέρηση ή αυτισμό, για την παροχή της προστασίας απαιτείται ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%.
γ. Όσοι έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση, κατά την έννοια του ν. 1285/1982 (ΦΕΚ 115 Α΄) και τα τέκνα τους.
Επίσης προστατεύονται: αα) τα μέλη των αντάρτικων ομάδων που έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση κατά την έννοια του ν. 1285/1982, εφόσον έχουν δωδεκάμηνη τουλάχιστον ευδόκιμη υπηρεσία στις ομάδες αυτές, η οποία βεβαιώνεται από τις επιτροπές του Π.δ. 379/1983 (ΦΕΚ 136 Α΄) και ββ) τα τέκνα, ο επιζών σύζυγος και ο επιζών γονέας προσώπων που εκτελέστηκαν ή πέθαναν από τραύματα ή κακουχίες, εξαιτίας της συμμετοχής τους στην αντιδικτατορική αντίσταση κατά της χούντας των συνταγματαρχών από 21.4.1967 έως 24.7.1974.
δ. Οι ανάπηροι και οι τραυματίες πολέμου ή πολεμικών γεγονότων, όσοι κατέστησαν ανίκανοι από τις κακουχίες της στράτευσης, εφόσον υπηρέτησαν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στα Σώματα Ασφαλείας και τα τέκνα τους, τα θύματα πολέμου και οι ανάπηροι πολέμου άμαχου πληθυσμού και τα τέκνα τους, οι ανάπηροι ειρηνικής περιόδου και τα τέκνα τους.
Επίσης, προστατεύονται τα τέκνα και ο επιζών σύζυγος των προσώπων που φονεύθηκαν ή εξαφανίστηκαν στα πολεμικά γεγονότα της Κύπρου των ετών 1964, 1967 και 1974.
ε. Γονείς με τρία ζώντα τέκνα και ένα από τα τρία τέκνα.
− Είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
− Δεν λαμβάνουν σύνταξη ή, στην περίπτωση που λαμβάνουν σύνταξη, το ποσό της σύνταξης από το Δημόσιο ή οποιοδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, δεν υπερβαίνει αθροιστικά το κατώτατο όριο σύνταξης γήρατος που καταβάλλει κάθε φορά το Ι.Κ.Α. Ειδικά για τους παραπληγικούς − τετραπληγικούς, ημιπληγικούς, κωφούς και τυφλούς κατά την έννοια των διατάξεων του ν. 958/1979, στην περίπτωση που λαμβάνουν σύνταξη από το Δημόσιο ή οποιοδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, το ποσό της σύνταξης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει αθροιστικά το διπλάσιο του κατώτατου ορίου σύνταξης γήρατος που καταβάλλει κάθε φορά το Ι.Κ.Α. Το ΕΚΑΣ και τα προνοιακά επιδόματα δεν θεωρούνται σύνταξη.
− Δεν ανήκουν στις κατηγορίες των ατόμων που αποκλείονται από την προστασία του ν. 2643/1998, όπως αυτές προσδιορίζονται στην παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 2643/1998.
− Έχουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για τις θέσεις της προτίμησής τους, από την αντίστοιχη προς κάθε θέση προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. ή του δημόσιου φορέα. Το Φ.Ε.Κ. της αντίστοιχης προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π. ή του δημόσιου φορέα αναγράφεται παραπλεύρως της θέσης.
Οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών προστασίας του άρθρου 1 του ν. 2643/1998, όπως ισχύει σήμερα, των οποίων η αίτηση−υπεύθυνη δήλωση έχει κριθεί ως έγκυρη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ., θα κληθούν με ανάρτηση της σχετικής πρόσκλησης στο κατάστημα της αρμόδιας υπηρεσίας του Ο.Α.Ε.Δ. να προσκομίσουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικά με απόδειξη τα κατωτέρω αναγραφόμενα δικαιολογητικά, με τα οποία τεκμηριώνεται η αλήθεια και ακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων.
Τα γεγονότα που πιστοποιούνται στα δικαιολογητικά (όπως η ανεργία, η οικογενειακή κατάσταση, το ποσοστό αναπηρίας κ.α.) θα πρέπει επίσης να βεβαιώνονται ότι είναι αληθή και ακριβή κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, στην υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος.
Μαζί με τα δικαιολογητικά, οι υποψήφιοι θα υποβάλλουν και το έντυπο «Κατάλογος συνημμένων δικαιολογητικών».
− Θα πρέπει να έχουν εκδοθεί μέχρι τη λήξη της αποκλειστικής προθεσμίας των τριάντα (30) ημερών, η οποία ισχύει για την υποβολή της αίτησης−υπεύθυνης δήλωσης και όχι πέραν της προθεσμίας αυτής.
− Θα πρέπει να προσκομιστούν ή να αποσταλούν ταχυδρομικά με απόδειξη σε αποκλειστική προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από την ημερομηνία της ανάρτησης της προαναφερθείσας πρόσκλησης στο κατάστημα της αρμόδιας Υπηρεσίας του Ο.Α.Ε.Δ. Η μη προσκόμιση ή η μη ταχυδρομική αποστολή των δικαιολογητικών αποδεδειγμένα εντός της παραπάνω προθεσμίας καθιστά απαράδεκτη την αίτηση−υπεύθυνη δήλωση. Στις περι− πτώσεις ταχυδρομικής αποστολής από τους προστατευόμενους των δικαιολογητικών, αυτά θεωρούνται ότι κατατέθηκαν στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή του άρθρου 9 του ν. 2643/1998 μέσα στην αποκλειστική προθεσμία των δεκαπέντε (15) ημερών, εφόσον η ημερομηνία που φέρει η σφραγίδα του ταχυδρομείου είναι εντός της προθεσμίας αυτής.
Τα δικαιολογητικά που θα προσκομισθούν θα πρέπει να είναι πρωτότυπα ή νομίμως επικυρωμένα αντίγραφά τους.
Αποδεκτά γίνονται και ευκρινή φωτοαντίγραφα των πρωτότυπων εγγράφων (ή των ακριβών αντιγράφων τους) στην περίπτωση που αυτά έχουν εκδοθεί από τις υπηρεσίες και τους φορείς του Δημοσίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.). τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα Δικαστήρια όλων των βαθμών, τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους, τις δημόσιες επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που προβλέπονται στο άρθρο 1 του ν. 3429/2005 (Α΄ 314), καθώς και τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α. (άρθρο 1 ν. 4250/2014, Α΄ 74).
Αποδεκτά γίνονται επίσης ευκρινή φωτοαντίγραφα, είτε από αντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων τα οποία (αντίγραφα) έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο, είτε από πρωτότυπα ιδιωτικών εγγράφων τα οποία φέρουν θεώρηση από υπηρεσίες και φορείς του προηγούμενου εδαφίου (άρθρο 1 ν. 4250/2014, Α΄ 74).
Όμοια, αποδεκτά γίνονται ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα εγγράφων που έχουν εκδοθεί από αλλοδαπές αρχές και έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο (άρθρο 1 ν. 4250/2014, Α΄ 74). Τα εν λόγω ξενόγλωσσα έγγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση στην Ελληνική γλώσσα.
aftodioikisi.gr

Τις 10 καλύτερες παραλίες στις οποίες διοργανώνονται τα πιο διάσημα πάρτι, συγκέντρωσε το ταξιδιωτικό site cntraveler.com. Στην λίστα συμπεριλαμβάνεται μάλιστα και η δικιά μας Μύκονος με την παραλία Super Paradise.
10- Super Paradise, Μύκονος
Βρίσκεται στην νοτιοδυτική ακτής της Μυκόνου και θεωρείται ένα κεντρικό σημείο για φαγητό, ποτό και ολονύχτιο γλέντι. Η παραλία είναι εξοπλισμένη με ξαπλώστρες, ενώ εκεί υπάρχουν εστιατόρια και clubs. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά το ηλιοβασίλεμα ολόκληρο το μέρος μετατρέπεται σε ένα μεγάλο πάρτι.
default
9- Seven Mile Beach, Τζαμάικα
Είναι η μεγαλύτερη παραλία στη Τζαμάικα αλλά και μια από τις πιο «ζωντανές». Εδώ υπάρχουν πολλά μπαρ και εστιατόρια. Επίσης οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν παγωμένα ποτά και μια μεγάλη ποικιλία από φρούτα της περιοχής.
e
8- Kuta Beach, Ινδονησία
Η Kuta είναι διάσημη τόσο για τη νυχτερινή ζωή της, όσο και για το σέρφ, για το οποίο θεωρείται ιδανικό μέρος. Πολλά μαγαζιά, εστιατόρια και clubs υπάρχουν σε αυτή την παραλία. Υπάρχουν επίσης και πολλά χλιδάτα ξενοδοχεία.
s
7- Waikiki, Oahu, Χαβάη
Μπορείς να βρεις και πολύ πιο όμορφες παραλίες στην Χαβάη, ωστόσο αν είσαι fan του καλού φαγητού και των κοκτέιλ, τότε αυτή η παραλία είναι για σένα. Το φαγητό είναι σχετικά φθηνό, ενώ εκεί υπάρχει επίσης και ένα από τα καλύτερα μπαρ της περιοχής.
s
6- Patong Beach, Ταϊλάνδη
Επίσης μια διάσημη παραλία. Λίγο πριν την ακτή θα βρείτε κυριολεκτικά εκατοντάδες ντίσκο και μαγαζιά, συνήθως με πολύ δυνατή μουσική. Η έκταση της παραλίας είναι πραγματικά τεράστια. Προτείνεται να μείνετε στην πιο ήσυχη Kamala Beach και να οδηγήσετε μέχρι την Patong για να επισκεφτεί την παραλία και τα μαγαζιά.
s
5- Chaweng Beach, Ταϊλάνδη
Έχει έκταση περίπου 5 μίλια και πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία. Εκεί θα συναντήσεις δέντρα καρύδας, πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά και ένα φυσικό ύφαλο. Θα βρείτε ωραίο φαγητό, με έμφαση στα θαλασσινά, σε καλές τιμές. Για νυχτερινή ζωή, επισκεφτείτε το Green Mango, ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά club της παραλίας.
e
4- Cala Jondal Beach, Ίμπιζα, Ισπανία
Από τις 80 παραλίες τις Ίμπιζα, αυτή είναι μια από τις πιο ήσυχες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ενδιαφέρον. Είναι κρυμμένη στη φύση και την επιλέγει πλήθος κόσμου για να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα. Το βράδυ, ο κόσμος συγκεντρώνεται στο Blue Marin όπου διοργανώνονται μεγάλα πάρτι.
e
3- Haad Rin Nok Beach, Ταϊλάνδη
Είναι μόνο μισό μίλι, αλλά είναι γνωστή για τα Full Moon Parties που γίνονται εκεί. Με χιλιάδες επισκέπτες να πηγαίνουν εκεί καθημερινά. Συνδυάζονται η νυχτερινή ζωή με τα όμορφα τοπία. Επίσης διαθέτει μαγαζιά με πολύ καλό φαγητό.
s
2- White Beach, Φιλιππίνες
Το όνομα της λέει αυτό που ακριβώς είναι: μια παραλία με λευκή άμμο. Δεν είναι από τις πιο γνωστές παραλίες της Ασίας, όμως οι καλά γνωρίζοντες την επισκέπτονται για να χαλαρώσουν τη μέρα και να ξεφαντώσουν τη νύχτα. Υπάρχουν μαγαζιά για φαγητό ακριβώς πάνω στην παραλία.
t
1- Baie de Saint-Jean, St. Barts
Πρόκειται για μια τοποθεσία της Καραϊβικής… σε γαλλική έκδοση. Γαλαζοπράσινα νερά, γκορμέ εστιατόρια και πολυτελή ξενοδοχεία υπάρχουν σε αυτή την παραλία. Εδώ μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία δίπλα στην Κάμερον Ντίαζ ή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.
e
Πηγή: huffingtonpost.gr
Ο Αθλητικός Όμιλος Γαλάτιστας, ο Σύλλογος Γυναικών Γαλάτιστας, η Νεολαία Γαλάτιστας και ο Αθλητικός Σύλλογος Ανθεμούς διοργανώνουν την 9η εθελοντική αιμοδοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αγροτικό Ιατρείο του χωριού την Κυριακή 22/03 και ώρα 09:30 - 13:30!


http://simantra.blogspot.gr 
Το σπίτι του Ιησού Χριστού πιστεύουν ότι ανακάλυψαν αρχαιολόγοι
Ενα σπίτι στη Ναζαρέτ, τη γενέτειρα του Ιησού, το οποίο χρονολογείται στις αρχές πρώτου του αιώνα, θεωρείται το πιο πιθανό από αρχαιολόγους να είναι το σπίτι όπου ο Χριστός ανατράφηκε από την Μαρία και τον Ιωσήφ. Το σπίτι είναι δομημένο από λάσπη και πέτρα και σήμερα είναι διατμημένο από μία βραχώδη πλαγιά.

Η πρώτη ανακάλυψη έγινε το 1880 από καλόγριες του μοναστηρίου της Αδελφότητας της Ναζαρέτ, οι οποίες πίστευαν ότι ο Χριστός είχε μεγαλώσει εκεί. Ωστόσο, δεν υπήρχαν αποδείξεις μέχρι το 2006, οπότε και χρονολογήθηκε από τον Κεν Νταρκ, καθηγητή αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ρίντινγκ της Βρετανίας, και αποδείχθηκε ότι όντως το κτίσμα έχει γίνει στις αρχές του πρώτου αιώνα.

Εάν τελικά ο Χριστός είχε ζήσει σε αυτό το σπίτι δεν έχει ακόμη αποδειχθεί. Ωστόσο, ο δρ Νταρκ πιστεύει σε αυτήν την εκδοχή της Ιστορίας. «Δεν μπορώ να απαντήσω από αρχαιολογικής άποψης, εάν όντως είναι αυτό το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Χριστός», γράφει ο ίδιος στην επιστημονική επιθεώρηση Biblical Archaeology Review. «Αλλά υπάρχουν αρκετές ενδείξεις».

Ο Χριστός πιστεύεται ότι είχε μεγαλώσει στη Ναζαρέτ. Αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει ότι αιώνες μετά τα χρόνια του Χριστού, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία -η οποία και έλεγχε τη Ναζαρέτ έως και τον έβδομο αιώνα- διακόσμησε το σπίτι με μωσαϊκά και έχτισε από πάνω του μία εκκλησία, την «Εκκλησία της Διατροφής», για να το προστατεύει.

Σταυροφόροι που μπήκαν στους Αγίους Τόπου τον 12ο αιώνα, αναστήλωσαν την εκκλησία η οποία είχε ερειπωθεί. Πηγές Βυζαντινών και Σταυροφόρων πάντως, αναφέρουν ότι αυτό ήταν το σπίτι όπου ο Χριστός μεγάλωσε.

Ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που μια ανακάλυψη σχετικά με τον Ιησού Χριστό συμπίπτει με το επικείμενο Πάσχα, περίοδο όπου τα αντανακλαστικά της χριστιανικής κοινότητας είναι ιδιαίτερα αυξημένα.
tanea.gr

Όσοι υποφέρουν από αλλεργίες, κρίσεις άσθματος ή δερματοπάθειες ξέρουν καλά ότι τα ακάρεα, οι ενοχλητικοί μικροοργανισμοί που βρίσκουν καταφύγιο στο στρώμα, τα μαξιλάρια, τα χαλιά και τα ρούχα, είναι ο υπ’ αριθμόν 1 αλλεργιογόνος παράγοντας.
Τα ακάρεα ζουν από τα νεκρά κύτταρα που αποβάλλει το σώμα μας και οι ιδανικές συνθήκες για να αναπτυχθούν είναι η υγρασία και η έλλειψη φωτός, ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο.
Ένα συνηθισμένο στρώμα μπορεί να περιέχει εκατομμύρια ακάρεων σκόνης, τα οποία μπορούν να εισέλθουν μαζί με τα περιττώματά τους στον ανθρώπινο οργανισμό, προκαλώντας αλλεργικές κρίσεις.
Για να μειώσετε τους κινδύνους από τη δράση των ακάρεων, πρέπει να καθαρίζετε ανά τακτά διαστήματα το στρώμα του κρεβατιού.
-Κάντε βιολογικό καθαρισμό των στρωμάτων, ώστε να φύγουν τα περιττώματά τους και όλα τα μικροβιακά φορτία από μέσα τους.
-Χρησιμοποιείτε συχνά την ηλεκτρική σκούπας. Ξεκινήστε από πάνω προς τα κάτω στις κύριες επιφάνειες και συνεχίστε με τις γωνίες και τα πλαϊνά.
-Μία φορά στους 4 μήνες, βγάλτε το στρώμα στον ήλιο. Τα ακάρεα αποφεύγουν τον ήλιο, καθώς προτιμούν τη υγρασία και τη σκοτεινιά.
-Γυρίζετε κάθε τόσο το στρώμα σας από την άλλη πλευρά. Αυτό θα βοηθήσει στο σωστό αερισμό του αλλά και να το διατηρήσετε περισσότερο καιρό, αφού δεν θα βουλιάξει μόνο από τη μία πλευρά.
-Ρίξτε μαγειρική σόδα στο στρώμα και τρίψτε με μία χοντρή βούρτσα. Στη συνέχεια αφήστε τη για 10 λεπτά, ώστε να απορροφήσει τις μυρωδιές και αφαιρέστε τη. Προκειμένου να κάνετε το στρώμα σας να μυρίζει όμορφα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγες σταγόνες από αιθέρια έλαια. Στο τέλος της διαδικασίας, χρησιμοποιήστε μία ηλεκτρική σκούπα, προκειμένου να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα.
-Χρησιμοποιείτε πάντα βαμβακερό κάλυμμα για να προστατεύετε το στρώμα.
Πηγή: www.onmed.gr
Την κατάργηση των εξετάσεων για τον διορισμό εκπαιδευτικών διαμηνύει το υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα παρουσιάσει σε πολυνομοσχέδιο εντός των επόμενων εβδομάδων τα κριτήρια βάσει των οποίων θα... γίνουν οι μόνιμες προσλήψεις.

«Θεωρούμε αδιανόητο οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν ήδη πτυχίο να καλούνται να δώσουν εξετάσεις από την Αρχή», τόνισε στον Ελεύθερο Τύπο ο αναπληρωτής υπουργός κ. Τάσος Κουράκης. «Αντ’ αυτού, θα υπάρχει ένα σύνολο προϋποθέσεων που θα ορίζουν τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΣΕΠ, παρά την κατάργηση των εξετάσεων, θα έχει ρόλο στη διαδικασία των μόνιμων προσλήψεων, η οποία πολύ πιθανόν να γίνεται υπό την αιγίδα του Συμβουλίου. Σε πρώτο στάδιο, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Κουράκης και κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, θα απορροφηθούν άμεσα οι επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού, ο οποίος έγινε το 2008. Πρόκειται για 500 περίπου άτομα στα οποία θα δοθεί προτεραιότητα, ενώ στη συνέχεια θα αναγνωριστεί η προϋπηρεσία των αναπληρωτών των τριών τελευταίων χρόνων.

Τα κριτήρια που θα τεθούν στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί πιθανότατα μέσα στον Απρίλη θα αφορούν προϋπηρεσία, προσόντα και κοινωνικά κριτήρια.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα περιλαμβάνονται:
• Προϋπηρεσία
• Επιτυχία σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ
• Πτυχία-μεταπτυχιακά
• Γλώσσες
• Ειδικεύσεις (παιδαγωγική επάρκεια)
• Οικογενειακή κατάσταση.

Τα παραπάνω θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση ώστε να συζητηθούν οι λεπτομέρειες και τυχόν προσθήκες. Το υπουργείο ικανοποιεί το αίτημα των αναπληρωτών, ενώ αντίθετα βάζει «πάγο» στα μισθολογικά αιτήματα των εκπαιδευτικών της μέσης εκπαίδευσης. Καμία μισθολογική αύξηση δεν αναμένεται, με τους καθηγητές να επισημαίνουν ότι έχουν απώλειες που φτάνουν ακόμα και το 45% των μισθών τους, ενώ το αίτημά τους για μείωση ωραρίου δεν έγινε δεκτό, λόγω των κενών που υπάρχουν στα σχολεία.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 


Να μην προσέλθουν άσκοπα στις υπηρεσίες του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, ενημερώνει η διοίκηση του ταμείου τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του τέως Οργανισμού Περίθαλψης Ασφάλισης Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και του Ταμείου Υγείας Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ) καθώς και τα μέλη της οικογενείας τους για τη περίοδο μεταξύ της 1ης Μαρτίου 2015 – 29ης Φεβρουαρίου 2016.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ:
1. Από τις 16 Φεβρουαρίου 2015 έχει τεθεί στη διάθεσή τους ηλεκτρονική υπηρεσία, προκειμένου να ενημερώνονται για τον αριθμό μητρώου ασφαλισμένου (Α.Μ.Α.) που τους αποδόθηκε, κατά την ενσωμάτωσή τους στο Μητρώο Ασφαλισμένων μας, χωρίς να χρειάζεται να απευθύνονται στις υπηρεσίες μας. (www.ika.gr / Αναζήτηση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. για τους ασφαλισμένους του τ. Ο.Π.Α.Δ. / Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.).
2. Όλοι οι εν ενεργεία ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του τ. Ο.Π.Α.Δ. / Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. μπορούν να ενημερώνονται ηλεκτρονικά για την ασφαλιστική τους ικανότητα, από το διαδικτυακό τόπο του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους –Συνταξιούχους / Ασφαλιστική Ικανότητα).
3. Για τα προστατευόμενα μέλη (συζύγους και τέκνα έως 24 ετών) των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων του τ. Ο.Π.Α.Δ. / Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. η ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας θα αναγγελθεί στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης την Τρίτη 3/3/2015.
4. Οι πάροχοι υγείας έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του τ. Ο.Π.Α.Δ. / Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. με τον αριθμό μητρώου του τ. Ο.Π.Α.Δ. ή του τ. Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., χωρίς να είναι απαραίτητος ο Α.Μ.Α. του ασφαλισμένου, που αποδόθηκε από το Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.
Συνεπώς οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του τ. Ο.Π.Α.Δ. / Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. καθώς και τα μέλη της οικογενείας τους (σύζυγοι και τέκνα έως 24 ετών) δεν χρειάζεται να προσέρχονται στις υπηρεσίες μας, πλην ειδικών περιπτώσεων προστατευομένων μελών, για τις οποίες δεν εντοπίζεται ασφαλιστική ικανότητα και απαιτείται η χορήγησή της με τη προσκόμιση των προβλεπομένων από τη νομοθεσία δικαιολογητικών.
aftodioikisi.gr

Η ανθρώπινη ζωή δεν είχε την ίδια αξία σε όλες τις εποχές ούτε για όλους τους ανθρώπους. Κρατούμενοι, ασθενείς, ομοφυλόφιλοι και μικρά παιδιά έχουν υποστεί βασανιστήρια που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους στο βωμό της επιστήμης ή της εμμονής ενός παρανοϊκού “ηγέτη”.
  1. Οι πορτοκαλί ενέσεις
Τη δεκαετία του 60 στην Αμερική έκαναν κρυφά ενέσεις με διοξίνες σε κρατούμενους, σαν αυτές που χρησιμοποιούνται σε χημικά όπλα, προκειμένου να τεστάρουν την επίδρασή τους στο ανθρώπινο δέρμα. Μετά από 468 “τρυπήματα”, τα θύματα υπέφεραν από μη θεραπεύσιμη ακμή και οδυνηρές φλύκταινες σε όλο τους το σώμα.
  1. Τα αμίλητα παιδιά
Ένας από τους πιο ισχυρούς Αυτοκράτορες του Μεσαίωνα, ο Φρειδερίκος o 2ος, ανέθρεψε παιδιά σε απομόνωση και χωρίς καμία αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους, προκειμένου να ερευνήσει τις απαρχές της ανθρώπινης ομιλίας, με την ελπίδα να ανακαλύψει τη γλώσσα που μιλούσαν ο Αδάμ και η Εύα. Το πείραμα έγινε τον 12ο αιώνα. Τα παιδιά δεν μίλησαν ποτέ.
  1. Επιχείρηση “Midnight Climax”
To 1950, για μια μελέτη σχετικά με τα ναρκωτικά, η CIA στράτευσε ιερόδουλες για να χορηγούν κρυφά LSD στους πελάτες τους.  Ένας αστυνομικός, έχασε το μυαλό του από τις συχνές δόσεις LSD και έκανε ένοπλη ληστεία.
  1. Σύφιλη “Γουατεμάλας”
Αναζητώντας θεραπεία για τη σύφιλη, οι ΗΠΑ μόλυναν κρατούμενους από τη Γουατεμάλα με σύφιλη για να δοκιμάζουν φάρμακα από το 1946 έως το 1948. Μετά από ενέσεις ή επαφή με μολυσμένες ιερόδουλες, 5.500 κρατούμενοι υπέφεραν τα φρικτά συμπτώματα της νόσου.
  1. Η μελέτη της σουλφοναμίδης
Τη δεκαετία του 40 οι Ναζί προσπαθούσαν να βρουν αντιβακτηριδιακές θεραπείες για τους στρατιώτες που τραυματίζονταν στον πόλεμο. Σκέφτηκαν λοιπόν να προκαλέσουν τραύματα πολέμου σε κρατούμενους για να τους χρησιμοποιήσουν σαν πειραματόζωα. Κάποιους ακρωτηρίασαν και άλλους πυροβόλησαν για να μολύνουν με βακτήρια και να βάλουν θραύσματα γυαλιού στις πληγές τους.
  1. Η Μονάδα 731 που έκανε ζωοτομία σε ανθρώπους
Τη δεκαετία του 40 Ιάπωνες επιστήμονες έκαναν ανατομία σε ζωντανούς ανθρώπους χωρίς αναισθητικό στο πλαίσιο έρευνας για τις θανατηφόρες ασθένειες της εποχής. Για ακόμα μία φορά, κρατούμενοι χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα. Τους άνοιγαν στα δύο και τους μόλυναν με τύφο και χολέρα. Όσοι επιβίωναν οδηγούνταν στην κρεμάλα.
  1. Ηλεκτροπληξία προσώπου
Το 1862 ο νευρολόγος Duchenne de Boulogne υπέβαλε σε ηλεκτροπληξία μέσω προσώπου τους ασθενείς του, προκειμένου να μελετήσει τις ανθρώπινες εκφράσεις. Ένας ασθενής υπέφερε 100 φορές αυτή τη διαδικασία, διότι οι εκφράσεις του είχαν μεγάλη διάρκεια και ο νευρολόγος μπορούσε να τις φωτογραφήσει.
  1. Καρκινογόνες ενέσεις
To 1931 o Dr. Cornelius Rhoads μόλυνε Πορτορικανούς ασθενείς με καρκινικά κύτταρα, με σκοπό να καταστρέψει το έθνος τους. Πρόλαβε να σκοτώσει 13 ασθενείς πριν συλληφθεί, γεγονός που δεν απέτρεψε την Αμερικανική Ένωση για τον Καρκίνο (American Cancer Society) να τον βραβεύσει το 1955.
  1. Πρότζεκτ 4.1
Το 1954 οι ΗΠΑ έκαναν πειράματα με ατομικές βόμβες στα νησιά Marshall εκθέτοντας τους κατοίκους σε ραδιενέργεια. Δεν επέτρεψαν σε όσους νόσησαν από καρκίνο να ακολουθήσουν θεραπεία και τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν το νησί και τα σπίτια τους.
  1. Αναγκαστική αλλαγή φύλου
Κατά τη διάρκεια του Απαρτχάιντ, στη Νότιο Αφρική, προσπάθησαν να θεραπεύσουν στρατιώτες από την ομοφυλοφιλία, την οποία ήθελαν να εξαλείψουν από τη κοινωνία. Εκατοντάδες άνδρες ακρωτηριάστηκαν τις δεκαετίες του 70 και του 80 και εξαναγκάστηκαν σε επέμβαση αλλαγής φύλου.
Πυρηνικό εργοστάσιο μεταμορφώθηκε σε λούνα παρκ!
Ένα παλιό εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία, αντί να καταλήξει ένα εγκαταλελειμμένο «λείψανο», μετατράπηκε σε έναν «παράδεισο» διασκέδασης για μικρούς (κυρίως) και μεγάλους.
Το θεματικό πάρκο αναψυχής «Wunderland» βρίσκεται στην περιοχή Kalkar, στα σύνορα της Γερμανίας με την Ολλανδία.
Κάθε χρόνο το επισκέπτονται πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι, για την ασφάλεια των οποίων δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, μιας και η μονάδα παραγωγής ενέργειας Schneller Bruter δεν είχε μπει ποτέ στην παραγωγή, λόγω καθυστερήσεων στην κατασκευή και διάφορες δημόσιες διαμαρτυρίες που είχαν σημειωθεί στο παρελθόν.
Το έργο SNR-300 είχε ξεκινήσει το 1972 από τις κυβερνήσεις του Βελγίου, της Γερμανίας και της Ολλανδίας.
Το 1991, πέντε χρόνια μετά την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας, οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να μην το χρησιμοποιήσουν ποτέ.
«Από τεχνικής απόψεως ήταν έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία –τίποτε δε θα μπορούσε να προκαλέσει τεχνικά προβλήματα. Η πραγματική χρήση αυτού του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας δεν έγινε ποτέ και για πολιτικούς λόγους, το 1991, αποφασίστηκε να μη χρησιμοποιηθεί ποτέ ως τέτοιο» ανέφερε εκπρόσωπος του πάρκου, σύμφωνα με τη Daily Mail, τονίζοντας ότι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, όλο το συγκρότημα είναι «εγγυημένα χωρίς ακτινοβολία».
Το χώρο αγόρασε το 1995 ο ολλανδός επιχειρηματίας Hennie van der Most, ο οποίος το μεταμόρφωσε σε ένα πάρκο αναψυχής, το οποίο περιλαμβάνει ακόμη ένα συνεδριακό κέντρο, έξι ξενοδοχεία, επτά μπαρ και αρκετά εστιατόρια, πέρα από τις 40 επιλογές που προσφέρει το λούνα παρκ. Διαθέτει ακόμη ένα μουσείο, τέσσερις χώρους εκδηλώσεων, ένα γυμναστήριο, γήπεδα τένις, μίνι γκολφ, μπόουλινγκ, εγκαταστάσεις για beach volley και μια πίστα go-kart.
Φέτος στο χώρο αυτό φιλοξενείται το πρωτάθλημα European Street Dance Championships.


 news.gr
Πιο εύκολη γίνεται πλέον η ζωή των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, καθώς στο εξής δεν χρειάζεται να μεταβαίνουν στα υποκαταστήματα του ταμείου για να ανανεώσουν την ασφαλιστική ικανότητα για την περίοδο από 1/3/2015 έως 29/2/2016 και να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας.

Τη δυνατότητα αυτή έχουν όσοι υπάγονται στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι (συμπεριλαμβανομένων και αυτών του τ. ΟΠΑΔ/ΤΥΔΚΥ).

Για να ελέγξετε εάν διαθέτετε ενεργή ασφαλιστική ικανότητα πατήστε εδώ.

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επισημαίνει τα εξής:

-Η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και η αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών για την ανανέωσή τους καταργήθηκε.

-Για τους άμεσα ασφαλισμένους, που έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις (τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης το έτος 2014), έχουμε ήδη αναγγείλει ηλεκτρονικά την ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης, ώστε οι πάροχοι υγείας (νοσοκομεία, κλινικές, ιατροί, διαγνωστικά κέντρα κλπ) να τους εξυπηρετούν με την επίδειξη του ατομικού βιβλιαρίου υγείας, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες και κυρίως χωρίς να απαιτείται προσέλευσή τους στις υπηρεσίες μας.

-Τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι και τέκνα έως 18 ετών) των ασφαλισμένων δικαιούχων περίθαλψης, εξυπηρετούνται από τους παρόχους υγείας χωρίς περαιτέρω διαδικασίες, έστω και αν δεν διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου/ ΑΜΑ (δηλ. δεν έχουν απογραφεί), αρκεί να επιδείξουν ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο υγείας, στο οποίο είναι καταχωρημένα.

-Για τα προστατευόμενα μέλη (συζύγους και τέκνα) των ασφαλισμένων του τ. ΟΠΑΔ / ΤΥΔΚΥ η ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας θα αναγγελθεί στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης την Τρίτη 3/3/2015.

-Όλοι οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι μπορούν να ενημερώνονται και να επιβεβαιώνουν ηλεκτρονικά ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα από το διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους - Συνταξιούχους/ Ασφαλιστική Ικανότητα).

Τέλος από τον επόμενο μήνα, θα τεθεί σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, μέσω τις οποίας θα παρέχεται δυνατότητα απογραφής (απόδοσης Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου / ΑΜΑ) των προστατευόμενων μελών (συζύγων και τέκνων) που είναι καταχωρημένα σε οικογενειακά βιβλιάρια υγείας με παράλληλη απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας (ηλεκτρονική θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας).

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!