Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Χάραξαν τα ονόματά τους στο Κολοσσαίο για να βγάλουν selfie και τις συνέλαβαν
Δύο Αμερικανίδες τουρίστριες συνελήφθησαν στην Ρώμη το Σάββατο όταν κατά τη διάρκεια ξενάγησης με group στο ιστορικό μνημείο, απομακρύνθηκαν και αποφάσισαν να βγάλουν selfies
Αλλά για να δείξουν το μέγεθος της βλακείας τους, οι δύο Καλιφορνέζες ηλικίας 21 και 25 ετών αντίστοιχα, σκάλισαν στις πέτρες του Κολοσσαίου τα ..αρχικά τους πριν βγάλουν με τα iPhone τους την selfie!


Όπως ήταν φυσικό αμέσως συνελήφθησαν από τους υπευθύνους του μνημείου. Η μια κοπέλα μάλιστα ανέφερε: «Θέλαμε απλά να βγάλουμε μια selfie! Δεν φανταστήκαμε ότι θα ήταν τόσο κακό!»..




Επανάσταση στις κάμερες των κινητών σκοπεύει να φέρει η Qualcomm, προικίζοντας τα smartphones που έχουν εισχωρήσει σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής με τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν πρόσωπα, αλλά και άλλες εικόνες- όπως για παράδειγμα ένα τοπίο μιας πόλης, ένα ζώο κ.α.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του MIT Technology Review, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το λογισμικό θα διατεθεί με την επόμενη «γενιά» chip της για φορητές συσκευές. H Qualcomm αποκαλεί την εν λόγω τεχνολογία Zeroth και θεωρεί ότι θα καταστήσει πιο κοινή τη χρήση του machine learning σε φορητές συσκευές. Πέρα από την επεξεργασία εικόνων, το λογισμικό αυτό είναι ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε να επιτρέπει στα τηλέφωνα να αναγνωρίζουν ομιλία ή άλλους ήχους, ή να αντιλαμβάνονται «μοτίβα» δραστηριότητας μέσω των αισθητήρων.
Ειδικότερα, η τεχνολογία χρησιμοποιεί μεθόδους deep learning, που έχουν ανοίξει νέους ορίζοντες στην αναγνώριση ομιλίας και αντικειμένων, καθώς και άλλες δυνατότητες (όπως την αυτοεκπαίδευση προγραμμάτων πάνω σε ηλεκτρονικά παιχνίδια). Το λογισμικό deep learning βασίζεται ελαφρώς σε κάποια χαρακτηριστικά του ανθρώπινου εγκεφάλου: μπορεί να εκπαιδευτεί πάνω στην αναγνώριση συγκεκριμένων αντικειμένων σε εικόνες μέσω της επεξεργασίας φωτογραφιών σε ένα δίκτυο τεχνητών «νευρώνων» τοποθετημένων σε ιεραρχικά στρώματα.
Ο Τιμ Λέλαντ, αντιπρόεδρος product management της Qualcomm, αναφέρει ότι η εταιρεία σχεδιάζει συνεργασίες για την ανάπτυξη εφαρμογών που θα αξιοποιούν τις νέες αυτές δυνατότητες. Δεν διευκρίνισε ακριβώς με τι θα έχουν να κάνουν αυτές οι εφαρμογές, ωστόσο οι επιδείξεις μέχρι τώρα έχουν επικεντρωθεί κυρίως στις εφαρμογές για κάμερες.
Το λογισμικό Zeroth αναπτύσσεται για να λανσαριστεί μαζί με τον επεξεργαστή Snapdragon 820, που θα εισέλθει σε παραγωγή αργότερα μέσα στο έτος. Ο επεξεργαστής και το software στοχεύουν κυρίως σε κατασκευαστές drones και ρομπότ. Μία από τις πρώτες εφαρμογές του Zeroth, κατά τον Λέλαντ, θα έχει να κάνει με την εξοικονόμηση μπαταρίας μέσω της παρακολούθησης και προσαρμογής στους τρόπους που ένας χρήστης χρησιμοποιεί το κινητό του.
naftemporiki.gr

Ακόμη και μικρές αλλαγές, που απαιτούν μηδαμινή προσπάθεια ή προετοιμασία, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην καθημερινή σας διατροφή και να τη στείλουν σε ένα καλύτερο επίπεδο, έτσι ώστε εσείς να δείχνετε, να αισθάνεστε και να αποδίδετε καθημερινά το μέγιστο.
Μαγειρέψτε με χυμούς
Το καστανό ρύζι, η κινόα και άλλα δημητριακά μπορούν κάλλιστα να μαγειρευτούν σε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι ή να προσθέσετε λίγο χυμό στο νερό ή το ζωμό σας, έτσι ώστε να τους χαρίσετε και έξτρα γεύση, αλλά και άρωμα, όπως και φλαβονοειδή, τα οποία έχουν αντιοξειδωτικές, αντιθρομβωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Προσθέστε κουρκουμά στα smoothies
Ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα αποτελεί ένα από τα βασικά φάρμακα της παραδοσιακής ινδικής ιατρικής (Αγιουβέρδα) κι έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ δρα κατά της αρθρίτιδας και επιβραδύνει την εμφάνιση εκφυλιστικών ασθενειών, όπως το Αλτσχάιμερ και η σκλήρυνση κατά πλάκας. Αξιοποιήστε τα οφέλη του και προσθέστε τον στα smoothies σας ή σε ασπράδια αβγών, ειδικά μετά την άσκηση, όπου θα σας βοηθήσει στους πόνους των αρθρώσεων και θα επιταχύνει την ανάρρωση του σώματός σας.

Φάτε το σωστό τυρί
Δεν υπάρχει λόγος να στερηθείτε το τυρί από το πιάτο σας. Υπάρχει λόγος, όμως, να προτιμήσετε τυριά με χαμηλότερα λιπαρά, όπως το ανθότυρο, τη μυζήθρα, το κατίκι Δομοκού, το ανεβατό, τα οποία δεν επιβαρύνουν μακροπρόθεσμα την καρδιά σας όσο τα πιο λιπαρά τυριά, όπως η φέτα ή τα κίτρινα τυριά, ανεβάζοντας τη χοληστερίνη.
Εμπλουτίστε τις σαλάτες σας με λιναρόσπορο
Πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες, ο λιναρόσπορος κάνει καλό στην καρδιά, αφού ανεβάζει την καλή χοληστερίνη, ενώ συμβάλλει και στον κορεσμό, έτσι ώστε να πεινάμε και να τρώμε λιγότερο, χάρη στις φυτικές του ίνες, οι οποίες κάνουν καλό και στο έντερο. Ταιριάζει άψογα στις σαλάτες, αλλά δεν χρειάζεται να περιοριστείτε. Προσθέστε τον σε γιαούρτια, smoothies, δημητριακά και οπουδήποτε σας ταιριάζει.

Βράστε κοτόπουλο σε… τσάι
Όταν θέλετε να βράσετε λίγο κοτόπουλο για τη σαλάτα σας ή για να φτιάξετε μια πίτα, βράστε το σε νερό με πράσινο τσάι. Έτσι, θα του δώσετε έξτρα άρωμα, προσθέτοντας ταυτόχρονα στο πιάτο σας τις κατεχίνες του πράσινου τσαγιού, οι οποίες έχουν σημαντική αντιοξειδωτική δράση πολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες, διασφαλίζοντας την υγεία των κυττάρων σας και συμβάλλοντας -έστω και λίγο- στην απώλεια βάρους σας.
Βάλτε σπανάκι στη σούπα σας
Είτε ετοιμάζετε σούπα λαχανικών, είτε κρεατικών κι ακόμη περισσότερο αν προτιμάτε κάποια από τις έτοιμες, φροντίστε να προσθέτετε στο μείγμα σας λίγο σπανάκι, βράζοντάς το μαζί της. Ο λόγος είναι ότι το σπανάκι με το κάλιό του, βοηθά στην εξισορρόπηση του νατρίου που μπορεί να υπάρχει στη σούπα, συν του ότι της χαρίζει χρώμα και φρεσκάδα.

Πείτε «ναι» στο κρεμμύδι και το σκόρδο
Αν το βράδυ δεν προβλέπεται έξοδος και συναναστροφή με ανθρώπους που λογικά θα δυσανασχετήσουν από τις οσμές σκόρδου και κρεμμυδιού, προσθέστε τα πολύ ευεργετικά αυτά λαχανικά στο φαγητό ή τη σαλάτα σας. Συγκεκριμένα, το σκόρδο μπορεί να μειώσει με φυσικό τρόπο την αρτηριακή πίεση, ενώ και τα δύο έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Συν τοις άλλοις, η συχνή κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, κάνοντας καλό στην καρδιά μακροπρόθεσμα.
Φάτε πρωινό με κατσαρό λάχανο
Τα οφέλη του είναι πολλά και ποικίλα, αφού είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες όπως Α και C, αλλά και φυτικές ίνες. Ένας καλός τρόπος να το ενσωματώσετε στη διατροφή σας από την αρχή της ημέρας είναι να το προσθέσετε σε ένα πράσινο smoothie, μαζί με μπανάνα, χυμό μήλου και λεμονιού.
clickatlife.gr
Ιμάμης στο Κουβέιτ καλεί σε καταστροφή των πυραμίδων της Αιγύπτου
Ιμάμης στο Κουβέιτ φέρεται να εξέδωσε φετβά που καλεί σε καταστροφή της Σφίγγας και των πυραμίδων της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Al - Watan, ο ιμάμης Ιμπραήμ Αλ Καντάρι φέρεται να είπε ότι έχει έρθει η ώρα να εξαλειφθεί η κληρονομιά των φαραώ.

Η φετβά έρχεται την ώρα που στο Ιράκ τζιχαντιστές καταστρέφουν σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.

«Το γεγονός ότι οι πρώτοι μουσουλμάνοι που ακολουθούσαν τον προφήτη Μωάμεθ δεν κατέστρεψαν τα μνημεία των φαραώ, μόλις εισήλθαν σε αιγυπτιακό έδαφος, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το κάνουν τώρα» φέρεται να δήλωσε ο Αλ Καντάρι.

Η εφημερίδα Al Arabiya σημειώνει ότι φετβά που είχε εκδοθεί πριν από δύο χρόνια για το ίδιο θέμα από ιστοσελίδα στο Κατάρ προβλήθηκε έντονα από αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης. Η φετβά αυτή καλούσε τους Αιγύπτιους να καταστρέψουν ιστορικά μνημεία λέγοντας ότι είναι «θρησκευτικό τους καθήκον».

Έκκληση για καταστροφή συμβόλων της Αιγύπτου είχε εκδώσει και ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η κατεδάφιση ιστορικών μνημείων αποτελεί «θρησκευτικό καθήκον», ανέφερε η εφημερίδα Al Alam, την οποία επικαλείται το Russia Today.

Τζιχαντιστές κατέστρεψαν σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στο Ιράκ, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν σύμβολα ειδωλολατρίας.
in.gr

Στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου θα ενταχθεί η ρύθμιση για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, αποφάσισε να ενσωματώσει την πρόβλεψη για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας  στο υπό προώθηση στη Βουλή σχέδιο νόμου που αφορά την επαναπρόσληψη απολυμένων, την αποκατάσταση των «διαθέσιμων» και άλλες διατάξεις.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, θα επανασυσταθεί η δημοτική αστυνομία και θα επιστρέψουν σε αυτήν όσοι, μετά τη διάλυσή της, μετακινήθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία.


Η πρόταση της ΚΕΔΕ
Πρόταση- σχέδιο διάταξης για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και την επιστροφή των πρώην δημοτικών αστυνομικών που σήμερα υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία στους δήμους κατέθεσε σήμερα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Συγκεκριμένα η ΚΕΔΕ, με το σχέδιο διάταξης προτείνει τα εξής:
Μέχρι την 1η Μαΐου 2015 καταργούνται στην Ελληνική Αστυνομία οι θέσεις των πρώην δημοτικών αστυνομικών που συστάθηκαν στις 12 Δεκεμβρίου 2014.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι μετατάσσονται σε θέσεις του κλάδου ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας, που συνιστώνται εκ νέου στους δήμους και συγκεκριμένα σε Υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίες είχαν συσταθεί με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας τους. Η κατάργηση των θέσεων γίνεται όταν ολοκληρωθούν οι αναγκαίες διαδικασίες που απαιτούνται για τη μετάταξή τους και σε κάθε περίπτωση έως και την 1η Μαΐου 2015.

Οι υπάλληλοι- δημοτικοί αστυνομικοί μετατάσσονται κατά προτεραιότητα στους δήμους από τους οποίους προήλθαν, με πράξη μετάταξης που εκδίδεται από το αρμόδιο για διορισμό όργανο του οικείου δήμου και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Οι δαπάνες μισθοδοσίας και ασφαλιστικής τους κάλυψης για το 2015 θα καλυφθούν από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σε ότι αφορά στις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, θα είναι οι ίδιες που ίσχυαν πριν την κατάργησή της.
Με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού και των κατά περίπτωση αρμόδιων αναπληρωτών υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια.

Επίσης στο σχέδιο διάταξης υπάρχει πρόβλεψη ώστε μετά τη συμπλήρωση συνολικής υπηρεσίας ενός υπαλλήλου δέκα ετών στην υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας, ενός ή περισσότερων δήμων, να επιτρέπεται η μετάταξή του σε άλλους κλάδους ή η ανάθεση άλλων καθηκόντων. Να σημειωθεί ότι δεν υπολογίζεται ως προϋπηρεσία το χρονικό διάστημα από 23 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι την ημερομηνία που τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας.
newsit.gr

Μεθόδους για να «σπάσουν» το λογισμικό ασφάλειας των φορητών συσκευών της Apple αναζητούσαν εδώ και περίπου μία δεκαετία στελέχη της CIA, όπως υποστηρίζει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος The Intercept, επικαλούμενος έγγραφα που παρέλαβε από τον πρώην συνεργάτη της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν.

Το δημοσίευμα επικαλείται απόρρητα αμερικανικά έγγραφα τα οποία υποδεικνύουν ότι ερευνητές της κυβέρνησης των ΗΠΑ είχαν δημιουργήσει μια έκδοση του XCode, του εργαλείου ανάπτυξης εφαρμογών της Apple, με σκοπό να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση σε προγράμματα που διατίθενται από το «Κατάστημα Εφαρμογών» (App Store) της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο με βάση τα έγγραφα, τα οποία καλύπτουν το χρονικό διάστημα μεταξύ 2006 και 2013, δεν είναι σαφές εάν οι ερευνητές κατάφεραν τελικά να σπάσουν τον κρυπτογραφημένο κώδικα της Apple, ο οποίος ασφαλίζει τα δεδομένα των χρηστών και τις επικοινωνίες τους.

Ερευνητές της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών αναζητούσαν μεθόδους αποκρυπτογράφησης του κωδικοποιημένου firmware της Apple από το 2006, ένα χρόνο προτού η εταιρεία διαθέσει στην αγορά το πρώτο της iPhone, ενώ συνέχισαν και μετά τη διάθεση του iPad το 2010.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Apple ανακοίνωσε ότι θα προβεί στην ενίσχυση των μεθόδων κρυπτογράφησης για τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο iPhone. Η εταιρεία υποστήριξε ότι μετά τις αλλαγές η Apple δεν θα έχει πλέον κανένα τρόπο να αποσπάσει δεδομένα από τις φορητές συσκευές των πελατών της, ακόμα κι αν έχει εκδοθεί ένταλμα έρευνας.

Τόσο η Apple όσο και στη συνέχεια η Google δήλωσαν ότι οι κινήσεις αυτές αποσκοπούν στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών που αποθηκεύονται στις συσκευές και ότι αυτό αποτελεί εν μέρει μία αντίδραση στο ευρείας κλίμακας πρόγραμμα παρακολούθησης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, το οποίο αποκάλυψε ο Σνόουντεν.

Η CIA δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το δημοσίευμα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Νέοι, πλούσιοι και διάσημοι! Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι celebrities κάτω των 30!
Μικροί σε ηλικία, μεγάλοι στην… τσέπη.
Τη λίστα με τους πλουσιότερους celebrities κάτω των 30 ετών έδωσε στη δημοσιότητα το Forbes, με τον Justin Bieber να βρίσκεται στην κορυφή.
Μπορεί κατά καιρούς να έχει απασχολήσει τον Τύπο με τα καμώματά του, ωστόσο το κασέ του 20χρονου τραγουδιστή, δεν λέει να πέσει, αφού από τον Ιούλιο του 2013 έως και τον Ιούλιο του 2014, ο τραγουδιστής έβγαλε 64,3 εκατομμύρια ευρώ!






Στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι One Direction με μέσο όρο ηλικίας τα 21 χρόνια, που έβγαλαν 60,3 εκατομμύρια ευρώ,




ενώ ακολουθεί η Taylor Swift, με 60 εκατομμύρια ευρώ στα 24 της χρόνια.



Ο 29χρονος Bruno Mars με 48,2 εκατομμύρια ευρώ




και η 26χρονη Rihanna με 38,6 εκατομμύρια συμπληρώνουν το top5, ενώ στη δεκάδα βρίσκονται οι: Miley Cyrus 22 ετών με περιουσία 28,9 εκατομμύρια,




H Jennifer Lawrence 24 ετών με 27,5 εκατομμύρια,



Lady Gaga 28 ετών, 26,5 εκατομμύρια


και δύο DJ’S, ο Avicii 25 ετών με 22,5 εκατομμύρια


και ο Skrillex 26 ετών με 14,4 εκατομμύρια.




Πίνοντας καφέ με το ένα πόδι στην Ολλανδία και το άλλο στο Βέλγιο
Πώς είναι να πίνεις τον καφέ σου με το ένα πόδι στο Βέλγιο και το άλλο στην Ολλανδία; Θα το καταλάβεις όταν επισκεφθείς την πόλη Μπάαρλε που βρίσκεται στα σύνορα Βελγίου και Ολλανδίας.

Δύο δήμοι διαφορετικών χωρών συνυπάρχουν στην ίδια πόλη. Πρόκειται για τους δήμους Μπάαρλε Νασάου και Μπάαρλε Χερτόχ που ανήκουν στην πόλη Μπάαρλε.
Δεδομένα χάρτη©2015 Δεδομένα χάρτη GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
Δεδομένα χάρτη
©2015 Δεδομένα χάρτη GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
©2015 Δεδομένα χάρτη GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
Χάρτης
Χάρτης
Δορυφόρος
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Ο δήμος Μπάαρλε Νασάου ανήκει στην Ολλανδία και ο δήμος Μπάαρλε Χερτόχ στο Βέλγιο. Υπάρχουν 26 ξεχωριστά κομμάτια της πόλης, κάποια εκ των οποίων ανήκουν στο Βέλγιο και κάποια άλλα στην Ολλανδία.

Για να καταλάβεις σε ποια από τις δυο χώρες βρίσκεσαι, αρκεί να κοιτάξεις χαμηλά στο δρόμο. Εκεί είναι ζωγραφισμένοι λευκοί σταυροί στα πεζοδρόμια της κάθε χώρας.

Σε αυτή την πόλη τα σύνορα δεν κάνουν διακρίσεις σε σπίτια και καταστήματα. Υπάρχουν σπίτια, καφετέριες και σουπερμάρκετ που κυριολεκτικά είναι χτισμένα πάνω στις δύο χώρες.

Μια γραμμή που καθορίζει τα σύνορα μπαίνει σε ένα κατάστημα με είδη δώρων και βγαίνει από το πίσω μέρος ενός σούπερ μάρκετ.

Για να φαίνεται η εθνικότητα του κάθε κτιρίου έχει οριστεί σαν βάση το που βρίσκεται η εξωτερική του πόρτα. Αν τα σύνορα κόβουν την πόρτα στα δυο, τότε υποδηλώνεται από δύο αριθμούς στο δρόμο και πάνω στο κτίριο.

Η πόλη αυτή προσελκύει πολλούς τουρίστες. Για πολλά χρόνια τα μαγαζιά στο Βέλγιο ήταν ανοικτά τις Κυριακές, ενώ στην Ολλανδία όχι. Με εξαίρεση αυτά που βρίσκονταν στην... διχασμένη πόλη Μπάαρλε.


in.gr

«Πωλείται χιόνι. 0,50 ευρώ η μπάλα», έγραφε με χιούμορ ένας πολίτης στην Ξάνθη στη, γεμάτη χιόνι, καρότσα του αγροτικού του αυτοκινήτου, γεγονός που έγινε πρώτο θέμα συζήτησης στα τοπικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως αναφέρει το thrakitoday.com, το αυτοκίνητο είχε σταθμεύσει επί της οδού Μ. Καραολή στην Ξάνθη έχοντας γεμάτη την καρότσα με χιόνι! Φυσικά αυτό που προκάλεσε τις συζητήσεις, αλλά και τα βλέμματα, δεν ήταν άλλο από ένα ταμπελάκι το οποίο βρισκόταν τοποθετημένο πάνω στο χιόνι και ανέγραφε πως αυτό είναι προς πώληση έναντι 0.50 λεπτών ανά μπάλα! Τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν, ενώ το υλικό δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγινε ανάρπαστο.
xioni

Λίγο ελαιόλαδο την ημέρα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου του μαστού.

Μία νέα μελέτη δείχνει πως το ελαιόλαδο εξαπολύει πολύπλευρη επίθεση στις δυνητικά καρκινογόνες βλάβες του DNA, εμποδίζοντας την ανάπτυξη του καρκίνου και οδηγώντας τα «άρρωστα» κύτταρα στην αυτοκαταστροφή.

Την μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Autonomaτης Βαρκελώνης, οι οποίοι αποφάσισαν να μάθουν γιατί προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει την συστηματική κατανάλωση ελαιολάδου με μειωμένο κίνδυνο αναπτύξεως διαφόρων μορφών καρκίνου.

Έτσι πραγματοποίησαν πειράματα με αρουραίους, διαπιστώνοντας ότι το ελαιόλαδο αναχαιτίζει ένα γονίδιο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη καρκινικών όγκων στον μαστό. Επιπλέον, απενεργοποιούσε πρωτεΐνες στις οποίες βασίζονται τα καρκινικά κύτταρα για να επιβιώσουν.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, προστάτευε το DNA από βλάβες που μπορεί να οδηγήσουν στον καρκίνο, γράφουν στην επιθεώρηση «Carcinogenesis».

Οι ερευνητές συνιστούν να τρώμε 50 mlή 10 κουταλάκια του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο την ημέρα, για όλη μας τη ζωή, για να αποκομίσουμε αυτά τα οφέλη.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες, με περισσότερα από 4.500 κρούσματα να διαγιγνώσκονται ετησίως στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές ελαιολάδου στον κόσμο: τρώμε 20 φορές περισσότερο λάδι απ’ όσο οι Βρετανοί και δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι οι Ιταλοί, οι οποίοι βρίσκονται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως στην κατανάλωση ελαιολάδου.

Πηγή: tanea.gr
Σε διαθεσιμότητα ο Τζέρεμι Κλάρκσον του Top Gear
Ο παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής Top Gear του BBC τέθηκε σε διαθεσιμότητα «μετά από καβγά» με παραγωγό της εκπομπής.

Σύμφωνα με το BBC, έχει ξεκινήσει έρευνα για τον 54χρονο παρουσιαστή.

«Κανένας άλλος δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Το Top Gear δεν θα προβληθεί αυτή την Κυριακή» ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Ο Κλάρκσον είχε λάβει μία «τελευταία προειδοποίηση» τον Μάιο, μετά από ισχυρισμούς ότι χρησιμοποίησε ρατσιστική έκφραση στη διάρκεια των γυρισμάτων της δημοφιλούς εκπομπής. Ο ίδιος είχε τότε πει ότι το BBC του είχε ξεκαθαρίσει πως θα απολυθεί εάν έκανε «ένα ακόμα προσβλητικό σχόλιο, οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε στιγμή».

Πληροφορίες του Independent αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το εάν οι εργαζόμενοι της εκπομπής θεωρούν ρατσιστή τον Κλάρκσον και εάν επικρατεί μία κουλτούρα φόβου στα γυρίσματα.

Πάντως, το BBC δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα σχετικά με το περιστατικό που οδήγησε τον Κλάρκσον σε διαθεσιμότητα.

Αρκετά σχόλια του Κλάρκσον έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στο BBC. Μάλιστα, παραγωγός της εκπομπής χαρακτήρισε «annus horribilis» για την εκπομπή την περσινή χρονιά.

in.gr

Έναν άλλο Θερμαϊκό αντίκρισαν σήμερα οι περαστικοί στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του seleo.gr, το χρώμα της θάλασσας είχε γίνει… κίτρινο. Ωστόσο φαίνεται ότι κάποιοι δε «θορυβήθηκαν» και συνέχισαν να ψαρεύουν…
thermaikos1
Ο Δήμος Σιθωνίας και η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης διοργανώνει την Κυριακή 15 Μαρτίου2015 σεμινάριο πρώτων βοηθειών για επαγγελματίες του τουρισμού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού σχολείου Νικήτης στις 11 το πρωί, με την ευγενή συνδρομή του ιατρού κ. Πέτρου Αναγνωστάρα.

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η παροχή βοήθειας σε προ-νοσοκομειακό επίπεδο είναι μία κρίσιμη δεξιότητα που όλοι οι επαγγελματίες, και όχι μόνο θα έπρεπε να κατέχουν.

Με την εκδήλωση αυτή ξεκινά ένας νέος κύκλος επιμορφωτικών δράσεων του Δήμου στο πλαίσιο της βελτιστοποίησης των τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών της περιοχής.

Το σεμινάριο θα επαναληφθεί και στις υπόλοιπες κοινότητες του Δήμου σε μια σειρά συνεχών κύκλων επιμόρφωσης με ποικίλο περιεχόμενο.

Πληροφορίες:Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής: 23753 50141.Πρόεδρος Τουριστικής Επιτροπής Στέλιος Κωστίκας: 6974792466.

http://simantra.blogspot.gr 

Ειλημμένη είναι η απόφαση της κυβέρνησης για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο, όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν θα γίνει με το πρώτο νομοσχέδιο που θα δώσει τις επόμενες ημέρες προς διαβούλευση ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος αλλά με κάποιο μεταγενέστερο. Κι αυτό γιατί, όπως είπε ο υπουργός, «δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι σε τεχνικό επίπεδο».
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, o κ. Κατρούγκαλος είχε χθες σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών για το θέμα, ανάμεσα στις οποίες και με το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη ο οποίος του τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Δήμος Αθηναίων έχει έτοιμη ρύθμιση για τη Δημοτική Αστυνομία η οποία τέθηκε στη διάσταση του υπουργού.
Στόχος είναι να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό η Δημοτική Αστυνομία έστω και με τον αριθμό των δημοτικών αστυνομικών που σκόπευε να διαθέσει η ΕΛΑΣ για την Αθήνα (σ.σ. υπολογίζονται σε 500 με 600 από τους συνολικά 1.100) προκειμένου να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Ενώ όλοι γνωρίζουν τα τρόφιμα που ανεβάζουν τη λίμπιντο, ελάχιστοι ξέρουν αυτά που τη… διαλύουν. Ή τέλος πάντων απαγορεύεται να τα καταναλώσει όποιος θέλει σε λίγες ώρες να κάνει σεξ. Οι 15 τροφές βάσει έρευνας που δεν πρέπει να καταναλώσει κανείς πριν το σεξ είναι οι εξής:
Γλυκόριζα
Συνδέεται με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, η οποία είναι γνωστή και ως ορμόνη του έρωτα (όσο πιο υψηλή είναι, τόσο ισχυρότερη είναι η σεξουαλική επιθυμία).
Τυρί
Γενικά τα γαλακτοκομικά προϊόντα θεωρούνται και… δολοφόνοι της λίμπιντο.
Φασόλια
Κάποιοι αισθάνονται γεμάτοι ενέργεια μετά από ένα γεύμα με φασόλια και άλλοι αρκετά υποτονικοί. Σε κάθε περίπτωση, όλοι αισθάνονται φουσκωμένοι.
Σοκολάτα
Με εξαίρεση τη μαύρα σοκολάτα, η συγκεκριμένη λιχουδιά δεν θεωρείται ό,τι καλύτερο να καταναλώνεται πριν το σεξ.
Hot dog
Τα κορεσμένα λίπη που περιέχει είναι δυνατό να φράξουν τις κολπικές αρτηρίες ή τις αρτηρίες του πέους. Επίσης, λόγω του ότι είναι μια εξαιρετικά επεξεργασμένη τροφή μπορεί να κάνει όποιον την καταναλώσει να νιώθει υποτονικός και χωρίς ενέργεια.
Μέντα
Η μέντα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, γκρεμίζοντας τη σεξουαλική ορμή.
Tonic
Το tonic περιέχει κικίνη, μια ουσία που συχνά χρησιμοποιείται για να δώσει άρωμα στο νερό και σε άλλα αναψυκτικά. Η εν λόγω ουσία έχει συνδεθεί με τη μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.
Τηγανητές πατάτες
Και πάλι πρόκειται για ένα υπερβολικά επεξεργασμένο τρόφιμο, με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι απελευθερώνει πολύ γρήγορα ενέργεια στο σύστημα. Ωστόσο, πολύ σύντομα τα επίπεδα της ενέργειας θα εξαντληθούν, κάνοντάς μας να νιώθουμε καταρρακωμένοι.
Κόκκινο κρέας
Εξαρτάται από τον άνθρωπο. Σε άλλους ο σίδηρος που περιέχει θα αυξήσει την οξυγόνωση σε όλο το σώμα και θα τους κάνει να νιώθουν γεμάτοι ενέργεια. Αλλους, πάλι, θα τους ρίξει σε λήθαργο.
Τόφου
Το τόφου και τα προϊόντα σόγιας περιέχουν φυτοοιστρογόνα που όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες μειώνουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης.
Κονσέρβες
Τα τρόφιμα που βρίσκονται σε κονσέρβες έχουν μικρή θρεπτική αξία και ενεργειακά αποκαλούνται «νεκρά τρόφιμα». Η κατανάλωσή τους πριν το σεξ δεν πρόκειται να δώσει σε κάποιον έξτρα ενέργεια, αντιθέτως θα του δημιουργήσει ένα ωραιότατο φούσκωμα στο στομάχι.
Κόκκινο κρασί
Το κόκκινο κρασί με μέτρο μπορεί να αυξήσει τη ροή του ρεύματος και να φέρει έτσι αυτή την επιθυμητή χαλάρωση. Αν όμως κάποιος το παρακάνει, απλά δεν θα μπορεί να κουνήσει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι.
Βρώμη
Μπορεί να κάνει καλό, καθώς μειώνει το στρες, αλλά εμμέσως μειώνει και τη λίμπιντο -αν και όχι άμεσα. Πέραν αυτού, μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές.
Ενεργειακά ποτά
Είναι γεμάτα ζάχαρη και άλλα πρόσθετα, όπως χρώματα και γεύσεις. Και ενώ μπορεί να αυξήσουν την ενέργεια, αυτό είναι μόνο για λίγο.
Μπρόκολο
Αν και είναι ένα υπέροχο λαχανικό που βοηθά το σώμα να αποτοξινωθεί φυσικά, προκαλεί πλήθος στομαχικών προβλημάτων.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!