Σάββατο 28 Μαρτίου 2015



Η έλλειψη ύπνου δεν είναι η μόνη αιτία που νιώθετε κουρασμένοι. Υπάρχουν μικρά πράγματα που κάνετε ή δεν κάνετε και σας εξαντλούν τόσο πνευματικά όσο και σωματικά.
Ιδού οι 9 κακές συνήθειες που σας κάνουν να αισθάνεστε κόπωση αλλά και πως να τις μετατρέψετε για να σας δώσουν τη μάξιμουμ ενέργεια.
Δεν κάνετε ή προσπερνάτε ασκήσεις, όταν είστε κουρασμένοι
Αποφεύγοντας να κάνετε ολοκληρωμένο το πρόγραμμα της γυμναστικής σας ή ακόμα χειρότερα δεν αθλείστε καθόλου δεν καταφέρνετε τίποτα. Άσκηση σε φυσιολογικούς ρυθμούς και επίπεδα τονώνει την ενέργειά σας και την αντοχή σας, καθώς μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στο οργανισμό σας. Οπότε την επόμενη φορά, αντί να κάθεστε στον καναπέ, πηγαίνετε τουλάχιστον έναν περίπατο και δεν θα το μετανιώσετε.
Δεν πίνετε αρκετό νερό
Η αφυδάτωση προκαλεί μείωση του όγκου του αίματος,κάτι το οποίο καθιστά το αίμα παχύτερο. Αυτό απαιτεί την καρδιά σας να αντλεί αίμα λιγότερο αποτελεσματικά, μειώνοντας την ταχύτητα με την οποία το οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά φτάνουν στους μυς και στα όργανά σας. Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα νερό και δείτε την ενέργειά σας να φτάνει στα ύψη.
Δεν λαμβάνετε αρκετό σίδηρο
Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να σας κάνει υποτονικούς,οξύθυμους και αδύναμους.Η μείωση των ποσοστών του συγκεκριμένου μετάλλου, οδηγεί και στη λιγότερη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα. Ενισχύστε την πρόσληψη σιδήρου σας με σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ζευγαρώσετε με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, η οποία βελτιώνει την απορρόφηση του σιδήρου, όταν καταναλώνονται μαζί. Σημείωση: η ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα υγείας, οπότε αν αντιμετωπίζετε αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σου.
Είστε τελειομανής
Προσπαθώντας να είναι κάποιος τέλειος, πράγμα αδύνατο, σας κάνει να δουλεύετε πολύ σκληρότερα και περισσότερο από ό, τι είναι απαραίτητο. Ορίστε ρεαλιστικούς στόχους, που μπορούν να επιτευχθούν, ώστε στο τέλος να έχετε την αίσθηση της αυτό-ικανοποίηση. Με τον καιρό, θα συνειδητοποιήσετε ότι ο επιπλέον χρόνος που παίρνατε δεν ήταν στην πραγματικότητα ικανός να βελτιώσει την εργασίας σας.
Παραλείπετε το πρωινό
Δεν λένε άδικα πως το πρωινό είναι το βασικό γεύμα της ημέρας. Το φαγητό που τρώμε είναι τα καύσιμα για το σώμα σας. Όταν ξυπνάτε το πρωί, θα πρέπει να το εφοδιάζετε με καύσιμα. Αν δεν το καταναλώσετε θα αισθάνεστε υποτονικά. Ένα καλό πρωινό πυροδοτεί τον μεταβολισμό σας και καλό θα ήταν να περιλαμβάνει δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχες πρωτεΐνες και υγιεινά λίπη. Καλά παραδείγματα περιλαμβάνουν βρώμη, πρωτεΐνη σε σκόνη, ένα smoothie γίνεται με  φρούτα, σκόνη πρωτεΐνης και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα ή αυγά με δύο φέτες του τοστ ολικής αλέσεως και χαμηλό σε λιπαρά ελληνικό γιαούρτι.
Βασίζεστε στην καφεΐνη όλη την ημέρα
Ξεκινώντας την ημέρα σας με ένα τράνταγμα καφεΐνης δεν είναι μεγάλη υπόθεση, στην πραγματικότητα μελέτες δείχνουν ότι έως και τρία φλιτζάνια καφέ ημερησίως είναι καλό για σας. Ωστόσο, η μη ορθή κατανάλωσης καφεΐνης μπορεί να διαταράξει σοβαρά τον κύκλο ύπνου-εγρήγορσης σας. Η καφεΐνη εμποδίζει αδενοσίνη, το υποπροϊόν των ενεργών κυττάρων που σας κάνει να κοιμηθείτε καθώς συσσωρεύεται. Μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση καφεΐνης ακόμα και έξι ώρες πριν από την ώρα του ύπνου επηρεάζει το ρολόι του οργανισμού σας.
Έχετε ακατάστατο γραφείο
Ένα ακατάστατο γραφείο σας εξαντλεί ψυχικά περιορίζοντας την ικανότητά σας να επικεντρωθείτε στην δουλεία σας και περιορίζει, παράλληλα, την ικανότητα του εγκεφάλου σας να επεξεργάζεται πληροφορίες, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Princeton. Στο τέλος της ημέρας τακτοποιήστε όσο μπορείτε τον χώρο εργασίας σας, ώστε να έχετε ένα θετικό ξεκίνημα το επόμενο πρωί.
Ζείτε μόνο με junk food
Τα τρόφιμα γεμάτα με ζάχαρη και απλούς υδατάνθρακες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, το οποίο ευθύνεται για την άνοδο του σακχάρου. Απότομη πτώση αυτού, όμως, προκαλεί κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κρατήστε σε φυσιολογικά επίπεδα το σάκχαρο σας καταναλώνοντας άπαχη πρωτεΐνη μαζί με προϊόντα ολικής αλέσεως σε κάθε γεύμα. Καλές επιλογές είναι το κοτόπουλο και το καστανό ρύζι, ο σολομός και η γλυκοπατάτα ή σαλάτα με κοτόπουλο και φρούτα.
Μάθετε να λέτε όχι
Το να μην λέτε όχι ή να αποφεύγετε να διαφωνείτε σε όλο το φάσμα της κοινωνικής σας ζωή, για να γίνετε αρεστοί,μπορεί να σας οδηγήσει σε αγανάκτηση με την πάροδο του χρόνου σε κούραση. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας να λέει «όχι» δυνατά. Μπορείτε να το δοκιμάσετε, αρχικά, σε απλά θέματα, όπως το να αρνηθείτε να μαγειρέψετε αν δεν το επιθυμείτε ή ακόμη εξασκηθείτε λέγοντας το. Έτσι, την επόμενη φορά θα σας είναι πιο εύκολο να το πείτε όταν το απαιτεί η περίσταση.
aftodioikisi.gr

Από την πρόοδο της τεχνολογίας δεν ξέφυγε ούτε η εκκλησία. Ο ιερέας Νταν Ντράγκαν από την Ρουμανία ήταν ο εμπνευστής του πρώτου ηλεκτρονικού θυμιατού, αναθέτοντας σε νεαρό την κατασκευή του. Στόχος της εφεύρεσης ήταν η αποφυγή του μαυρίσματος των αγιογραφιών αλλά και το να αναπνέουν καλύτερα οι πιστοί μέσα στην εκκλησία, αποφεύγοντας τις τοξικές ουσίες.
ilektronikothimiato1
Σε προσλήψεις μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων προχωρούν διάφοροι φορείς μέχρι το Πάσχα. Συνολικά αναμένεται να γίνουν 1.295 προσλήψεις σε φορείς όπως δήμοι, εφορείες αρχαιοτήτων, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΕΛΓΟ, Περιφέρειες κ.α. Οι ειδικότητες που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι:

Διοικητικοί, οικονομολόγοι, γυμναστές, μουσικοί, συντηρητές, μηχανοτεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων κ.α. Το μόνιμο προσωπικό αφορά τη ΔΕΗ, η οποία θα ενισχυθεί με 11 διοικητικούς και μηχανικούς και αργότερα θα ανακοινώσει και δεύτερη προκήρυξη για 450 μονίμους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.




http://www.aftodioikisi.gr


Απόψε στις 20:30, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα ενώσουν τις "δυνάμεις" τους, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Κι αυτό με μια απλή πράξη: Σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Οι Συγκοινωνίες Αθηνών συμμετέχουν στην «Ώρα της Γης»

Tην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF, «Ώρα της Γης», στηρίζουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών, συμβάλλοντας ενεργά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και κλιματικής αλλαγής.

Ειδικότερα, μέσω ενός σύντομου ηχητικού μηνύματος που ακούγεται σε όλες τις αποβάθρες του μετρό και του τραμ, οι Συγκοινωνίες Αθηνών, σε συνεργασία με τη WWF, ενημερώνουν το επιβατικό κοινό για την «Ώρα της Γης», προσκαλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον και να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»

Στην «Ώρα της Γης» θα συμμετάσχει απόψε, σβήνοντας τα φώτα και διακόπτοντας τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους (δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχόδρομοί του) από τις 20:30 έως τις 21:30, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης 2015, θα μειωθεί ο φωτισμός στα κτίρια, στους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους εντός του αεροδρομίου.

Για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ανακοινώσεις στους αεροσταθμούς θα ενημερώνουν το κοινό για την παγκόσμια κινητοποίηση του WWF και τη συμμετοχή του αεροδρομίου της Αθήνας.

Επιπλέον, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ενθαρρύνει όλο το προσωπικό του αεροδρομίου να συμμετάσχει στην «Ώρα της Γης» μειώνοντας ή σβήνοντας τα φώτα στο σπίτι. Στη συμβολική αυτή κίνηση για την κλιματική αλλαγή, θα συμμετάσχουν και μέλη της αεροδρομιακής κοινότητας.

http://www.enikos.gr 
Από την περασμένη Παρασκευή αγνοείται ο 52χρονος Ιωάννης Δημητρίου, από το Μεγάλο Γαρδίκι Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρει το Epirusgate, ο 52χρονος ζούσε μόνος του στο χωριό μετά το θάνατο του πατέρα του. Είναι συνταξιούχος ναυτικός, και οι συγγενείς του τον χαρακτηρίζουν "κλειστό χαρακτήρα".

Κατά το παρελθόν είχε δείξει κάποιες τάσεις φυγής και είχε φύγει και πάλι από το σπίτι όμως είχε επιστρέψει μετά από λίγες ημερες.

Όταν εξαφανίστηκε φορούσε τζιν παντελόνι, δερμάτινο μαύρο μπουφάν και μαύρα παπούτσια. Έχει ύψος 1.75 – 180, άσπρα μαλλιά κοντοκουρεμένα και καστανά μάτια.

Η οικογένεια του 52χρονου Ιωάννη Δημητρίου απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να τον είδε ή γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

http://www.enikos.gr 
Την Πέμπτη εξαφανίστηκε από το σπίτι της στο Αιγάλεω η 17χρονη Χριστίνα Μαρία Π.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του "Χαμόγελου του Παιδιού":

«Στις 26/03/2015 το πρωί, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στο Αιγάλεω Αττικής η Χριστίνα-Μαρία Π., 17 ετών.

Η Χριστίνα-Μαρία Π. έχει ξανθά μαλλιά ράστα, γαλανά μάτια, ύψος 1,70 μ. και βάρος 60 κιλά. Φοράει πολλά δαχτυλίδια.

Ιδιαίτεροι και σοβαροί λόγοι καθιστούν αναγκαία την άμεση εύρεση της ανήλικης και την επιστροφή της στην οικογένειά της.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας».

http://www.enikos.gr 
Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, στις 11.30 στην πλατεία της ΧΑΝΘ καλούν σε συγκέντρωση και κατόπιν σε πορεία συλλογικότητες που τάσσονται ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.
Την ίδια ώρα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναμένεται να κάνουν συγκέντρωση έξω από το προξενείο της Ισπανίας. Η συγκέντρωση γίνεται στο πλαίσιο της αναρχικής καμπάνιας διεθνιστικής αλληλεγγύης "3 γέφυρες".

http://www.thestival.gr

Τα χαράματα της Κυριακής 29 Μαρτίου -συγκεκριμένα στις 3 το πρωί ώρα Ελλάδος- η χώρα μας, μαζί με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα λειτουργεί ξανά με Θερινή Ώρα.
Τα ρολόγια θα πρέπει να προχωρήσουν μία ώρα μπροστά. Στην Αμερική η Θερινή Ώρα θα αρχίσει την πρώτη Κυριακή του Απριλίου.
Ο θεσμός της θερινής ώρας, όπως εξηγεί ο Διονύσης Σιμόπουλος, επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, καθιερώθηκε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1970 για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας.
Έτσι, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου προστίθεται μία πλασματική ώρα στις κανονικές ώρες κάθε ωριαίας ατράκτου, η οποία αφαιρείται και πάλι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.
Με αυτό τον τρόπο, όταν υπάρχει θερινή ώρα, ο Ήλιος δύει μία ώρα αργότερα (σύμφωνα με τα διορθωμένα ρολόγια), οπότε ελαττώνεται και ο χρόνος που περνάει ανάμεσα στη δύση του Ήλιου και στην ώρα που πάμε για ύπνο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα για τις διάφορες δραστηριότητές τους.
Την ιδέα της θερινής ώρας για πρώτη φορά εισηγήθηκε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος το 1784, ενώ η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία το 1916.
Κάπως έτσι, λοιπόν, την Κυριακή, η ημέρα δεν θα έχει διάρκεια 24 ωρών, αλλά 23, και η ώρα που θα «χαθεί» αύριο, θα προστεθεί την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, η οποία θα έχει διάρκεια 25 ωρών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

την παρουσίαση της λίστας με τους 50 μεγαλύτερους συλλόγους στην Αγγλία (από τις 59 που έχουν συνολικά αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία) προχώρησε την Πέμπτη η εφημερίδα "Daily Mail" μέσω της ιστοσελίδας της και το σίγουρο είναι πως τα αποτελέσματα της έρευνας θα συζητηθούν.
Σύμφωνα με το εν λόγω μέσο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στο Νησί, με την Άρσεναλ να ακολουθεί και την Λίβερπουλ (αν και πρώτη σε τίτλους συνολικά) να συμπληρώνει το πόντιουμ, ενώ την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν κατά σειρά οι: Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Έβερτον, Τότεναμ, Άστον Βίλα, Νιούκαστλ και Σάντερλαντ.

 
Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως για να καταλήξει στο τελικό αποτέλεσμα, η Daily Mail έβαλε όλες τις ομάδες κάτω από μικροσκόπιο μελετώντας έξι διαφορετικές κατηγορίες. Αυτές είναι:
✔ Φίλαθλο κοινό (Crowds): Μετρήθηκε ο μέσος όρος εισιτηρίων που έκοψε η κάθε ομάδα σε κάθε σεζόν ενώ υπολογίστηκε και το ρεκόρ προσέλευσης που έχει η κάθε ομάδα στην ιστορία της.

 
✔ Δημοφιλία (Global fanbase): Υπολογίστηκε ο αριθμός των φιλάθλων που ακολουθούν κάθε ομάδα μέσα από τους επίσημους λογαριασμούς της σε Facebook και Twitter.

 
✔ Τρόπαια (Trophies): Μετρήθηκαν τα μεγάλα τρόπαια που έχει κατακτήσει ο κάθε σύλλογος και στις κατακτήσεις δεν λήφθηκαν υπόψη τίτλοι που κατακτήθηκαν σε ένα μόνο ματς (Charity Shield). Οι παρουσίες σε τελικό δεν έδωσαν πόντους στις ομάδες αν δεν συνδυάστηκαν με κατάκτηση.

 
✔ Πλασάρισμα στο πρωτάθλημα (Average league finish): Αυτό που λήφθηκε υπόψη είναι η θέση που πήρε η κάθε ομάδα στο φινάλε της σεζόν (από το 1888-89) για να βγει ένας μέσος όρος.

 
✔ Ποιότητα παικτών (Player quality): Λήφθηκε υπόψη ο αριθμός των παικτών από κάθε σύλλογο που έχουν παίξει στην εθνική Αγγλίας αλλά και ο αριθμός των παικτών κάθε ομάδας που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

 
✔ Εισόδημα (Income): Έγινε αξιολόγηση των συλλόγων με βάση τα χρήματα που έβαλαν στα ταμεία της στην τελευταία σεζόν που βρέθηκαν στη μεγάλη κατηγορία. Το σκεπτικό ήταν πως οι μεγαλύτεροι σύλλογοι έχουν γενικά τα περισσότερα χρήματα και μπορούν να αγοράζουν τους ποιοτικότερους παίκτες.

sport24.gr
Δωρεάν έλεγχος με μετρήσεις χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων, HDL, LDL, αρτηριακής πίεσης, γλυκόζη αίματος κ.ά. που αφορούν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων θα πραγματοποιηθεί στην Αγ. Παρασκευή και τη Ν. Ραιδεστό.

Οι προληπτικοί καρδιαγγειακοί έλεγχοι που γίνονται με πρωτοβουλία των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Θέρμης σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας θα ξεκινήσουν από τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 30 Μαρτίου στο Περιφερειακό Ιατρείο της Αγ. Παρασκευής και θα συνεχιστούν στο Περιφερειακό Ιατρείο της Ν. Ραιδεστού από τις 08:00 το πρωί την Τρίτη 31 Μαρτίου αντίστοιχα.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν συνιστάται να παραμείνουν νηστικοί μέχρι και 12 ώρες πριν από την εξέταση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής στα τηλέφωνα: 2392330213-214-219.

http://www.thestival.gr
Η νόσος υποχωρεί με αργό ρυθμό - Συνολικά από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 206 άτομα

Με αργό ρυθμό συνεχίζεται η υποχώρηση της γρίπης. Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το τελευταίο 48ωρο τρεις ακόμη άνθρωποι προστέθηκαν στον θλιβερό κατάλογο με τα θύματα της γρίπης.

Ο αριθμός των νεκρών της εφετινής επιδημίας γρίπης ανέρχεται πλέον στους 91.

Σταθερό παραμένει το κύμα και των σοβαρών περιστατικών που εισάγονται για νοσηλεία στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της χώρας. Όπως προκύπτει από τον σημερινό απολογισμό, 26 ασθενείς με γρίπη παρουσίασαν επιπλοκές από τη νόσο και βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Συνολικά από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 206 άτομα.

http://www.seleo.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!