Δευτέρα 6 Απριλίου 2015


Ένα εργαλείο το οποίο επιτρέπει σε εφαρμογές Android να «τρέχουν» σε κάθε μηχάνημα που μπορεί να υποστηρίξει τον browser της, Chrome, κυκλοφόρησε η Google, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC.

Το Arc Welder λειτουργεί ως ειδική «πλατφόρμα» για εφαρμογές Android, έτσι ώστε να μπορούν να «τρέχουν» σε Windows, OSX και Linux.

Το λογισμικό επεκτείνει το εύρος των συστημάτων στα οποία θα μπορούν να λειτουργούν οι εφαρμογές, καθιστώντας πιθανότατα ευκολότερο για ενδιαφερόμενους developers να κάνουν κώδικα να «τρέχει» σε διαφορετικά μηχανήματα.

Το Arc – App Runtime για Chrome- κυκλοφόρησε κατά τα τέλη του 2014 ως ένα μέσον για να τρέχουν εφαρμογές Android σε λειτουργικό Chrome. Το λειτουργικό χρησιμοποιείται σε πολλά netbooks και άλλες συσκευές που κατασκευάζονται από τη Google και κάποιους συνεργάτες της.

Το Arc Welder στην ουσία κάνει conversion εφαρμογών σε εκδόσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον Chrome (browser). Το Welder επίσης παρέχει υποστήριξη σε πολλές υπηρεσίες Google Play έτσι ώστε όταν οι εφαρμογές γίνονται converted να μην χάνεται η πρόσβαση σε συστήματα πληρωμών, πλοήγησης και άλλες λειτουργίες.

Σύμφωνα με την Google, η τεχνολογία πίσω από το Arc Welder σημαίνει ότι converted εφαρμογές θα πρέπει να «τρέχουν» σχεδόν το ίδιο γρήγορα με το αν «έτρεχαν» σε τηλέφωνο ή tablet.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Ένα βιβλικό πρόσωπο ετοιμάζεται να υποδυθεί ο Αυστραλός Χιου Τζάκμαν -ακολουθώντας τα βήματα του Γιούαν ΜακΓκρέγκορ στο ρόλο του Ιησού- που έζησε το 1ο μ.Χ. αιώνα στη Ρώμη.

Ο λόγος για τον Απόστολο Παύλο, συγγραφέα των μισών περίπου βιβλίων της Καινής Διαθήκης, που αναγνωρίστηκε ως άγιος και ιεραπόστολος, υποστηρίζοντας τη διδασκαλία του Ιησού.

Μια σημαντική μορφή αυτή του Αποστόλου Παύλου, που τάχθηκε στους κύκλους του Χριστιανισμού, ενώ υπήρξε για χρόνια ενάντιός της, κατάφερε να βρει τον χώρο ανάμεσα στα συρτάρια της Warner Bros, που για χρόνια συζητούσε -και συνέχεια παραγκώνιζε- ένα τέτοιο σχέδιο.

O Ματ Κουκ (που κυρίως έχει υπογράψει μικρού μήκους ταινίες) θα αναλάβει να επιμεληθεί το σενάριο, επικεντρώνοντας την πλοκή του σε αυτή την ιδιαίτερη μεταστροφή του απόστολου Παύλου, που ως διώκτης των Χριστιανών θα βρει το «φως» προς τον δρόμο του στη Δαμασκό, ακούγοντας τη φωνή του Χριστού να του λέει πως πρέπει να ακολουθήσει τα λόγια Του.

Από Σαούλ γίνεται Παύλος, και γίνεται από εκείνους που δεν φοβήθηκαν να θυσιαστούν για την πίστη τους, γράφοντας 14 από τα 27 συνολικά βιβλία της Καινής Διαθήκης.

Την παραγωγή του εγχειρήματος έχουν ήδη αναλάβει οι -κάτοχοι Όσκαρ σεναρίου για τον «Ξεχωριστό Γουίλ Χάντινγκ»- Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον, ευελπιστώντας να ισορροπήσουν ανάμεσα στο φανατικό θρησκευτικό κοινό και στη νέα μόδα που επικρατεί στο Χόλιγουντ για ταινίες της Βίβλου (όπως ο «Νώε» του Ντάρεν Αρονόφσκι ή η «Έξοδος» του Ρίντλει Σκοτ)

Μέχρι το νέο έτος όπου προβλέπεται να μπει η ταινία στο τελικό στάδιο -έχοντας ηδη βρει πρώτα τον σκηνοθέτη της- , θα δούμε τον Τζάκμαν ως Μαυρογένη στο «Παν» του Τζο Ράιτ, ως «Eddie, the Eagle» στο ομώνυμο αθλητικό δράμα και ως Wolverine στην κατα πως φαίνεται τελευταία περιπέτειά του, ενώ φήμες τον θέλουν να εμφανίζεται και στο τρίτο κεφάλαιο του reboot των «X-Men» με τίτλο «Apocalypse».

ΠΗΓΗ: cinemag.gr

Ο 47χρονος ηθοποιός Ντάνιελ Κρεγκ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, μετά τον τραυματισμό του στη διάρκεια γυρισμάτων της νέας ταινίας Τζέιμς Μποντ με τίτλο «Spectre» στο Μεξικό.

Ο κινηματογραφικός «Πράκτορας 007» υποχρεώθηκε να ταξιδέψει από το Μεξικό στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να μπει στο χειρουργείο.

Εκπρόσωπος του δημοφιλούς ηθοποιού δήλωσε σχετικά: «Στη διάρκεια προγραμματισμένης διακοπής των γυρισμάτων, ο Ντάνιελ Κρεγκ θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση για να τον τραυματισμό του στο γόνατο», προσθέτοντας ότι υπολογίζεται να επιστρέψει στα Pinewood Studios στις 22 Απριλίου.

ΠΗΓΗ: antenna.gr
Ομογενής νεαρή επιστήμονας φτιάχνει κοσμήματα από μέλισσες!
Μια πολύ ιδιαίτερη συλλογή κοσμημάτων έχει να παρουσιάσει η 28χρονη Μαρίνα Νικολουλέα, που ζει και εργάζεται στη Μελβούρνη. Η νεαρή, που συνδυάζει άρτια την επιστήμη με την τέχνη, αποφάσισε να δημιουργήσει μια συλλογή κοσμημάτων από μέλισσες, χρυσό και ρετσίνι! Στόχος της να αναδείξει την αγάπη της για το περιβάλλον. Η ίδια λέει πως η συλλογή της εκτός από ένα καλλιτεχνικό εγχείρημα αποτελεί τη συμβολή της στην προστασία της φύσης ως προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού στην απειλή εξαφάνισης του πληθυσμού των μελισσών.
«Αν εξαφανιστούν οι μέλισσες, ο άνθρωπος θα έχει το πολύ τέσσερα χρόνια ζωής στον πλανήτη» λέει στον «Νέο Κόσμο».
«Το ένα τρίτο από το φαγητό στο πιάτο μας καθημερινά, οφείλεται στις μέλισσες». «Οι αποικίες μελισσών, ολοένα και εξαφανίζονται» συμπληρώνει.
Η οικογένειά της, είχε ανέκαθεν μελίσσια και η ίδια δεν θυμάται ποτέ να την έχουν τσιμπήσει μέλισσες.
Η Μαρίνα αφού περισυλλέξει τις νεκρές μέλισσες, τις τοποθετεί σε ρετσίνι, το οποίο εν συνεχεία περνά από αμμοβολή.
news.gr

Δείτε ΕΔΩ το ν/σ «"Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση-Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις" όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμης. Το άρθρο 19 που παραθέτουμε παρακάτω (στο αρχικό ν/σ ήταν το άρθρο 25) η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Νέα προσθήκη -ΒΟΜΒΑ- στο τελικό ν/σ η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ (;;) ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των εξαιρεθέντων π.Δ.Α. του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (παρ. 4):

Άρθρο 19

Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας 
1. Καταργούνται στην Ελληνική Αστυνομία οι θέσεις των πρώην δημοτικών αστυνομικών που είχαν συσταθεί με την υπ’ αριθμ. 6000/2/5250/8-π΄ από 12.12.2014 απόφαση του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. ( Β΄ 3595) και επανασυστήνονται αυτοδικαίως οι θέσεις και οι κλάδοι ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας, που είχαν καταργηθεί με την παρ. 1 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167). 
2. α) Οι υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1 καταλαμβάνουν αυτοδικαίως τις θέσεις που ανασυστήθηκαν, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, εφόσον καταθέσουν αίτηση που υποβάλλεται εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου, στον οποίο ανήκαν οργανικά. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται  από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.β) Υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1, αλλά  δεν επιθυμούν να καταλάβουν την κατά την παρ. 1 αρχική θέση τους που ανασυστήθηκε, εφόσον καταθέσουν σχετική δήλωση εντός της ίδιας προθεσμίας δέκα (10) ημερών στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου στον οποίο ανήκαν οργανικά, τοποθετούνται σε προσωποπαγείς θέσεις που συνιστώνται με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη διάθεση του Υπουργού. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται  από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.γ) Με την ίδια διαδικασία των εδαφίων (α) και (β) υπάλληλοι, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οποιουδήποτε κλάδου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό της παρ. 1, αλλά εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 14 και οι οποίοι είτε δεν υπέβαλαν αίτηση για μετάταξη/μεταφορά, είτε δεν έχουν συμπεριληφθεί σε οριστικούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης της παραγράφου 2 του άρθρου 17 του παρόντος μπορούν να επιλέξουν είτε να καταλάβουν την αρχική οργανική τους θέση που ανασυστήθηκε, είτε να καταλάβουν προσωποπαγή θέση που συνιστάται στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται, ανά περίπτωση, από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου ή  από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.δ) Πρώην δημοτικοί αστυνομικοί των περιπτώσεων β) και γ) της παραγράφου αυτής, δύνανται με την ίδια διαδικασία να τοποθετηθούν σε συνιστώμενες θέσεις προσωπικού που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. 
3. α) Οι Υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων ασκούν τις αρμοδιότητες που είχαν μεταβιβαστεί στην Ελληνική Αστυνομία, κατ’ εφαρμογή της παρ. 4 του άρθρου 4 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167), σύμφωνα με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας τους.β)  Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να αποφασιστεί η μη επανασύσταση Υπηρεσίας Δημοτικής Αστυνομίας. Στην περίπτωση αυτή οι θέσεις δημοτικών αστυνομικών που είχαν επανασυσταθεί καταργούνται και όσοι τις κατείχαν μπορούν, με αίτηση που κατατίθεται μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την δημοσίευση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, να καταλάβουν θέσεις από τις προβλεπόμενες των εδαφίων β, γ και δ της παραγράφου 2. Ως προς την άσκηση των αρμοδιοτήτων Δημοτικής Αστυνομίας εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν. 3731/2008, όπως ισχύει. Είναι επίσης δυνατό με προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Δήμου και της Ελληνικής Αστυνομίας οι αρμοδιότητες αυτές να ασκούνται από την Ελληνική Αστυνομία. 
4. Υπάλληλοι που κατ΄ εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 μετατάχθηκαν αυτοδικαίως από τις 23.9.2013 σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις κατηγορίας ΠΕ Διοικητικού ή ΤΕ Διοικητικού ή ΔΕ Διοικητικού στο δήμο ή μεταγενέστερα σε άλλη περαιτέρω υπηρεσία, μετατάσσονται αυτοδικαίως από τη δημοσίευση του παρόντος σε συνιστώμενες οργανικές θέσεις κατηγορίας ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας ή ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας ή ΔΕ  Δημοτικής Αστυνομίας στο δήμο όπου υπηρετούσαν την 22.9.2013. Εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός μηνός από τη δημοσίευση του παρόντος  εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του  δημάρχου, με την οποία το ανωτέρω προσωπικό διαπιστώνεται ως προσωπικό αυτού και κατατάσσεται στις επανασυσταθείσες θέσεις κλάδων ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας ή ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας ή ΔΕ  Δημοτικής Αστυνομίας. Η πράξη αυτή δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, από δε το χρόνο δημοσίευσής της καταργείται αυτοδικαίως η θέση στην οποία είχε γίνει η μετάταξη. 
5. Μετά τη συμπλήρωση δέκα (10) ετών συνολικής υπηρεσίας στην Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας ενός ή περισσοτέρων Δήμων διενεργείται μετάταξη των υπαλλήλων σε  άλλους κλάδους ή η ανάθεση άλλων καθηκόντων, σύμφωνα με το ν. 3584/2007 ( Α΄ 143) όπως ισχύει κάθε φορά. Για τους υπαλλήλους της παρ. 1 του παρόντος, ο υπολογισμός της δεκαετίας ξεκινά από την αρχική πρόσληψή τους ή μετάταξή τους σε Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας, χωρίς να υπολογίζεται το χρονικό διάστημα που διανύθηκε από 23 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου. 
6. Επιτρέπεται η μετάταξη στους κλάδους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας σε υπαλλήλους του ν. 3584/2007 (Α΄ 143) μετά από ειδική εκπαίδευση, στην οποία επιτρέπεται να συμμετέχουν, μετά από αίτηση τους, υπάλληλοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ορίζονται οι προϋποθέσεις αποδοχής υπαλλήλων στην εκπαίδευση που προβλέπεται στην παράγραφο αυτή, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιλογής για την εισαγωγή, ο τόπος, η διάρκεια, το αντικείμενο της εκπαίδευσης, οι προϋποθέσεις για την επιτυχή περάτωση και κάθε άλλη απαραίτητη λεπτομέρεια για την εκπαίδευση αυτή
7. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου αυτού. 
8. Για το έτος 2015 οι δαπάνες που αφορούν τη μισθοδοσία και την ασφαλιστική κάλυψη των υπαλλήλων του άρθρου αυτού και των υπαλλήλων της περίπτωσης γ της παραγράφου 1 του άρθρου 18 γίνονται με μεταφορά των σχετικών πιστώσεων στους αντίστοιχους ΚΑΕ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

dimastin.gr

Βλέπετε συχνά ταινίες; Αυτή σας η συνήθεια μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλό σας!
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον υποστηρίζουν ότι μια ευχάριστη ταινία με ενδιαφέρουσα πλοκή διεγείρει τον εγκέφαλο και εμποδίζει τη συσσώρευση βλαβερών ουσιών σε αυτόν.
Συζητώντας στη συνέχεια για την ταινία με φίλους, ο εγκέφαλος παραμένει σε εγρήγορση κι έτσι προλαμβάνεται ο σχηματισμός των επικίνδυνων πλακών που συνδέονται με τη νόσο Αλτσχάιμερ.
Προκειμένου να αποδείξουν τη θεωρία τους στην πράξη, οι ερευνητές θα πραγματοποιήσουν μελέτη στην οποία θα συμμετέχουν 40 ηλικιωμένοι με ήπια προβλήματα μνήμης και ήπια έλλειψη συγκέντρωσης, δεν έχουν λάβει όμως διάγνωση για άνοια. Θα ζητήσουν από τους μισούς συμμετέχοντες να πηγαίνουν σινεμά μία ή δύο φορές την εβδομάδα και μετά να συζητούν αναλυτικά για την πλοκή, τους χαρακτήρες και το βαθύτερο νόημα της ταινίας. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες θα αποτελέσουν την ομάδα ελέγχου. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υποβάλλονται μηνιαίως σε τεστ μνήμης και συγκέντρωσης ώστε να επιβεβαιωθεί εάν οι ταινίες βοηθούν να βελτιωθούν οι πνευματικές τους ικανότητες.
Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Δρ Roxana Carare, εκτιμά ότι η πνευματική αυτή διαδικασία μπορεί να αποτρέψει τη συσσώρευση αμυλοειδούς στον εγκέφαλο, τοξίνη που σχηματίζει πλάκες με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται τα τυπικά συμπτώματα του Αλτσχάιμερ.
Οι πλάκες αμυλοειδούς αρχίζουν να σχηματίζονται όσο τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο γίνονται πιο άκαμπτα και η ικανότητά τους να απομακρύνουν τις τοξίνες φθίνει. Σε ορισμένους ανθρώπους τα τοιχώματα είναι εξ αρχής πιο αδύναμα, πιθανότατα λόγω γονιδίων, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται πιο εύκολα οι βλαβερές τοξίνες. Οι πλάκες καταστρέφουν τα γύρω κύτταρα του εγκεφάλου και εμφανίζεται το Αλτσχάιμερ, η συνηθέστερη μορφή άνοιας.
«Για να παραμείνει αποτελεσματικός ο μηχανισμός απομάκρυνσης των τοξινών, πρέπει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων να παραμένουν υγιή. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την εξάσκηση και τη διέγερση του εγκεφάλου», δηλώνει η ερευνήτρια.
Η ίδια προτείνει την ταινία Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ ως εξαιρετικό παράδειγμα ταινίας που μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο μιας ενδιαφέρουσας και πνευματικά διεγερτικής συζήτησης σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
Αντιθέτως, δεν προτείνει τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, καθώς το περιεχόμενό τους απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
Πηγή: onmed.gr
Ένα stick για να βγάζετε selfies με το tablet σας
Είτε προσπαθεί να φωτογραφίσει κανείς ένα διάσημο πανόραμα, ένα σημαντικό αξιοθέατο, έκθεμα σε μουσείο ή μνημείο σε κάποιο δημοφιλές τουριστικό μέρος, οι πιθανότητες να εισβάλλει στο φόντο του ένα…selfie stick τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί πάρα πολύ.
Τα selfie sticks αποτελούν τη νέα μανία των τουριστών, οι οποίοι μπορούν πλέον να φωτογραφίζονται μόνοι τους μπροστά από καθετί που τραβά την προσοχή τους, χωρίς να έχουν την ανάγκη κανενός.
Και απ’ ό,τι φαίνεται η μανία αυτή αρχίζει να παίρνει… μεγαλύτερες διαστάσεις.
Η επόμενη γενιά sticks αφορά όχι μόνο τα κινητά τηλέφωνα, αλλά και τις μεγαλύτερες σε μέγεθος ταμπλέτες, όπως για παράδειγμα τα iPad.
Τα supersized sticks διαθέτουν ειδική κεφαλή σύνδεσης για τις ταμπλέτες, ενισχυμένο κοντάρι και τηλεχειριστήριο, αναφέρει η MailOnline και εκτείνονται μέχρι και σε ένα μέτρο απόσταση από το χρήστη.
news.gr

Γράψε τη διεύθυνσή σου στα Ελληνικά και δες το σπίτι σου τρισδιάστατα!
Η εφαρμογή αυτή μπορεί να προβάλει τρισδιάστατα την διεύθυνση που θα πληκτρολογήσετε και να δείτε το σπίτι σας και όλα τα σπίτια της γειτονιά σας.
Δείτε ΕΔΩ το σπίτι που σας ενδιαφέρει.
Μια φυλακή του 19ου αιώνα που έγινε hostel!

Το μοναδικό διατηρητέο κτίριο της Δυτικής Αυστραλίας, που έχει χαρακτηριστεί ως «παγκόσμια κληρονομιά» από την Unesco (World Heritage-listed), μεταμορφώθηκε σε ένα hostel, όπου νεαροί ταξιδιώτες απ’ όλον τον κόσμο διανυκτερεύουν… πίσω από τα σίδερα.


Τα κελιά στα οποία κάποτε κρατούνταν διαβόητοι κακοποιοί τώρα έχουν μεταμορφωθεί σε όμορφα δωμάτια, με άνετες κουκέτες που προσφέρουν την ευκαιρία για φθηνή διαμονή και μια… ανεπανάληπτη εμπειρία.
 
Η πρώην γυναικεία φυλακή Fremantle Prison μετονομάστηκε σε Fremantle Prison YHA και η ανακαίνισή της ολοκληρώθηκε μέσα σε εννιά μήνες.
 
Η φυλακή έκλεισε το 1991 και η ιστορική της αξία αναγνωρίστηκε από την Unesco, η οποία την ανακήρυξε ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.
 
Τη φυλακή είχαν χτίσει κατάδικοι ανάμεσα στο 1851 και 1859 και ήταν γνωστή ως «The Convict Establishment». Λειτούργησε ως φυλακή για 136 χρόνια μέχρι που έκλεισε, ενώ το γυναικείο τμήμα αποτέλεσε τις εγκαταστάσεις της σχολής TAFE School of Art and Design από το 1993 ως το 2009.
 

Σήμερα ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους ΟΤΑ που αφορά 32.433 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης. Όπως προκύπτει από την προκήρυξη του ΟΑΕΔ, οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι και 27/04/2015 και ώρα 12η μεσημβρινή στον διαδικτυακό του Οργανισμού www.oaed.gr, χρησιμο̟ποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.
Σύμφωνα με την προκήρυξη του ΟΑΕΔ δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν:
  1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις ο̟ποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ1,
  2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις ο̟ποίες δεν εργάζεται κανείς
  3. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
  4. άνεργοι ̟πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανε̟πιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυ̟πικά ̟προσόντα τους
  5. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
Ο ̟προϋ̟πολογισμός της δράσης ανέρχεται ̟περίπου στα 123.000.000 ευρώ.
Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων  (Γ.Γ.Π.Σ.) και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.).
Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:
1) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
2) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
3) Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
4) Την ηλικία.
5) Τον αριθμό των ανήλικων τέκνων. Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.
Αλλαγές
Στη δημόσια πρόσκληση που δημοσιεύθηκε, υπάρχουν ξεχωριστές αναφορές που εστιάζονται στον τρόπο υπολογισμού των μορίων, στις στρατιωτικές υποχρεώσεις, όπως επίσης και στο ποιοι άνεργοι μπορούν να έχουν δικαίωμα συμμετοχής.
Η βασική διαφοροποίηση είναι ότι δίνεται το δικαίωμα να συμμετάσχουν στη διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων προς τον ΟΑΕΔ και εκείνοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που είχαν συμμετάσχει και σε προηγούμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που είχαν προκηρυχθεί τόσο από τον ΟΑΕΔ, όσο και από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑΝΑΔ.
Όμως όσοι επιλεγούν, αποκλείονται από τη διαδικασία κατάταξης σε πίνακες κατάταξης ανέργων επόμενων δημόσιων προσκλήσεων. Στην ίδια δημόσια πρόσκληση τονίζεται ότι, ειδικά για τους άνδρες υποψηφίους, δεν απαιτείται εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.
Ειδική αναφορά γίνεται στους ανέργους πτυχιούχους, που έχουν επίσης δικαίωμα υποβολής αιτήσεων, αλλά πρέπει να δηλώσουν μόνο μία ειδικότητα, που να είναι σύμφωνη με τα τυπικά τους προσόντα. Μάλιστα, υπάρχει στη Δημόσια Πρόσκληση ξεχωριστό, πολυσέλιδο παράρτημα, στο οποίο πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να ανατρέξουν και, με βάση το πτυχίο που διαθέτουν, να επιλέξουν τη σωστή ειδικότητα, κατά την υποβολή της αίτησής τους.
Για να μπορούν να επιλέξουν περισσότερες από μία ειδικότητες, πρέπει οι πτυχιούχοι άνεργοι, να ανήκουν σε μία από τις τέσσερις πρώτες κατηγορίες, που έχουν θεσπιστεί στη δημόσια πρόσκληση (πχ να είναι και μακροχρόνια άνεργοι ή να προέρχονται από μονογονεϊκή οικογένεια που δεν εργάζεται κανένα μέλος της). Τότε, μπορούν να επιλέξουν ειδικότητα διαφορετική των τυπικών προσόντων τους. Στον υπολογισμό του ατομικού εισοδήματος, για να δοθούν επιπλέον μόρια στους δικαιούχους, προστέθηκε άλλη μια εισοδηματική κατηγορία. Ειδικότερα για όσους είχαν ατομικό εισόδημα έως 5.000 ευρώ ή οικογενειακό έως 11.000 ευρώ θα δίνονται επιπλέον 30 μόρια.
Για όσους υποψήφιους δικαιούχους είχαν το 2014 ετήσιο ατομικό εισόδημα από 5.000 ευρώ, έως 9.000 ευρώ, ή οικογενειακό από 11.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, θα δίνονται 20 μόρια. Δέκα μόρια θα λαμβάνουν όσοι είχαν από 9.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ ατομικό ή από 20.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ, οικογενειακό εισόδημα, ενώ δεν θα έχουν καθόλου μοριοδότηση, όσοι είχαν είτε πάνω από 12.000 ευρώ ατομικό, είτε άνω των 30.000 ευρώ, οικογενειακό εισόδημα.
Αλλαγές υπάρχουν επίσης και στη μοριοδότηση ανά ηλικία και σε ό,τι αφορά τον αριθμό των τέκνων, συγκριτικά με προηγούμενες αντίστοιχες δημόσιες προσκλήσεις. Μετά την ανάρτηση του οριστικού πίνακα, εντός 30 ημερών, πρέπει οι ωφελούμενοι να εμφανιστούν στις αρμόδιες υπηρεσίες, ακόμα και εάν δεν ενημερωθούν από τον ΟΑΕΔ.
Στη συνέχεια εντός πέντε ημερών πρέπει να μεταβούν στην εργασία τους, χρονικό όριο που είναι μικρότερο, σε σχέση με τις 15 μέρες που ήταν σε προηγούμενες δημόσιες προσκλήσεις. Επίσης, στην περίπτωση που ο ωφελούμενος εργάζεται στην υπηρεσία του όλες τις εργάσιμες ημέρες του μήνα, τότε πρέπει να ασφαλίζεται για 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα, στο ΙΚΑ, ή στο ΕΤΑΑ, ανάλογα με την ειδικότητα που έχει επιλέξει.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2015 στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός
Για ακόμη μια χρονιά, συνεχόμενα από το 2012, ο Παναθηναϊκός στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδας στο μπάσκετ και για το 2015.
Μετά την επικράτηση του 68-53 του Απόλλωνα Πατρών, στον τελικό που φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός κέρδισε το κύπελλο για ακόμη μια φορά, τη 16η στην ιστορία του θεσμού.
Τα δεκάλεπτα (με πρώτο τον τυπικά γηπεδούχο Απόλλωνα): 12-21, 20-39, 31-57, 53-68
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!