Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Η πρώτη ψηφιακή κάμερα που δεν θέλει μπαταρία αλλά αυτοφορτίζεται!
Η πρώτη ψηφιακή κάμερα που δεν χρειάζεται καθόλου μπαταρία παρουσιάστηκε από ερευνητές στις ΗΠΑ. Η κάμερα δεν ξεμένει ποτέ από μπαταρία, ούτε χρειάζεται κάποια εξωτερική ενεργειακή πηγή αφού αυτοφορτίζεται: τα εικονοστοιχεία (pixel) της μετατρέπουν συνεχώς σε ηλεκτρική ενέργεια το φως που πέφτει πάνω της.
Η νέα κάμερα συνδυάζει την τεχνολογία της κάμερας και ενός ηλιακού πάνελ (φωτοβολταϊκού).
Σε όλες τις ψηφιακές κάμερες η "καρδιά" τους είναι ένας αισθητήρας-τσιπάκι που διαθέτει εκατομμύρια πίξελ. Το βασικό συστατικό σε κάθε pixel είναι μία φωτοδίοδος, που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα όταν εκτεθεί στο φως, πράγμα που επιτρέπει στο pixel να μετρά την ένταση του φωτός και -σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα pixel- να παράγει μία εικόνα. Όμως, μία παρόμοια φωτοδίοδος χρησιμοποιείται και στα φωτοβολταϊκά για να μετατρέπει το φως του ήλιου σε ρεύμα.
Προς το παρόν, η κάμερα-φωτοβολταϊκό διαθέτει έναν αισθητήρα μόνο 30Χ40 pixel, που μπορεί να τραβήξει ένα καρέ ανά δευτερόλεπτο. Κάθε pixel του αισθητήρα έχει μήκος περίπου τέσσερα χιλιοστά και είναι σχεδόν 1.000 φορές μεγαλύτερο από αυτό μίας κανονικής ψηφιακής κάμερας. Στόχος των μηχανικών του Κολούμπια είναι μελλοντικά να σμικρύνουν τον αισθητήρα της κάμερας, έτσι ώστε να χωράει σε ένα ευρέως αξιοποιήσιμο τσιπάκι.
Την κάμερα δημιούργησαν ερευνητές της Σχολής Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης.
news.gr


Τα συστήματα πλοήγησης και χαρτών χρησιμοποιούνται πλέον από τους πάντες, και η εικόνα ενός πεζού που βγάζει το κινητό του για να τσεκάρει το GPS προκειμένου να βρει πώς πρέπει να κινηθεί για να φτάσει στον προορισμό είναι πλέον πολύ συνηθισμένη, ακόμη και στις πιο υποβαθμισμένες γειτονιές των μεγαλουπόλεων.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ΜΙΤ Technology Review, ίσως κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον να μην χρειάζεται καν να βγάλει κάποιος το κινητό του, εάν είναι κριτήριο η δουλειά ερευνητών από τρία γερμανικά πανεπιστήμια.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο μελέτης τους, οι ερευνητές ερέθιζαν ηλεκτρικά μύες των ποδιών για να καθοδηγήσουν τα «υποκείμενα» ώστε να στρίψουν αριστερά ή δεξιά στα μονοπάτια ενός πάρκου. Οι ερευνητές κατονομάζουν τη δουλειά τους ως ανθρώπινο «cruise control» και πρόκειται να την παρουσιάσουν σύντομα στη συνδιάσκεψη CHI 2015 στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.
Ο Μαξ Πφάιφερ, ένας εκ των συντακτών του paper (Πανεπιστήμιο του Αννόβερου) υποστηρίζει ότι η ιδέα είναι να εξαλειφθεί ο αντιπερισπασμός που συνιστά η ανάγκη να κοιτάει κάποιος συνεχώς το κινητό του ενώ προσανατολίζεται. Εάν η τεχνολογία καταστεί αρκετά αξιόπιστη και γίνει αποδεκτή από το κοινό, θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για σωματική άσκηση ή και από μέλη σωστικών συνεργείων, κατά την πλοήγησή τους σε «δύσκολες» περιοχές.
Οι ερευνητές τοποθέτησαν ηλεκτρόδια σε μύες των συμμετεχόντων στους μηρούς, που συνδέονταν με ειδική συσκευή και έναν πίνακα ελέγχου με Bluetooth. Οι ερευνητές έδεσαν τα μάτια των συμμετεχόντων και χρησιμοποίησαν το σύστημα για να τους βοηθήσουν στην πλοήγηση σε εσωτερικούς χώρους, μέσω ηλεκτρικών ερεθισμάτων. Κάποιοι από τους συμμετέχοντες δεν ένιωσαν τίποτα, αλλά 11 ήταν σε θέση να «ελεγχθούν» αρκετά καλά προκειμένου να πλοηγηθούν.
Στη συνέχεια το πείραμα πήγε σε εξωτερικούς χώρους, με τους συμμετέχοντες να τρέχουν σε μονοπάτια σε πάρκα και σε κήπους, μέσω της χρήσης εφαρμογής για smartphone για να αποστέλλεται ηλεκτρικό ρεύμα στα πόδια των ατόμων. Το ελαφρύ αυτό ηλεκτροσόκ είναι ένα μικρή εκκένωση που στρίβει το πόδι προς τα έξω, αρκετά ισχυρό για να επηρεάζει το άτομο μόνο εάν περπατάει.
Οι ερευνητές πλέον δουλεύουν πάνω στη βελτίωση της ακρίβειας του συστήματος και την αυτοματοποίησή του, έτσι ώστε να μην χρειάζεται και άνθρωπος- «χειριστής» ο οποίος θα κατευθύνει τα άτομα αυτά.
naftemporiki.gr

Την άποψη ότι η Google έχει καταχραστεί τη δεσπόζουσα θέση της στις αγορές υπηρεσιών γενικής διαδικτυακής αναζήτησης με συστηματική ευνοϊκή μεταχείριση της δικής της υπηρεσίας σύγκρισης τιμών, διατύπωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την προκαταρκτική άποψη της Επιτροπής, η συμπεριφορά συνιστά παράβαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ, διότι δημιουργεί προβλήματα στον ανταγωνισμό και είναι εις βάρος των καταναλωτών.

Η Επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι κίνησε επισήμως χωριστή έρευνα για παράβαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας σχετικά με τη συμπεριφορά της Google όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα κινητών τηλεφώνων Android.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί στο κατά πόσον η Google έχει συνάψει αντιανταγωνιστικές συμφωνίες ή έχει καταχραστεί πιθανή δεσπόζουσα θέση στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων, των εφαρμογών και των υπηρεσιών για τις έξυπνες συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Οπως υποστηρίζει η Κομισιόν, οι υπηρεσίες σύγκρισης τιμών προϊόντων επιτρέπουν στους καταναλωτές να αναζητούν προϊόντα σε ιστότοπους διαδικτυακών αγορών και να συγκρίνουν τις τιμές μεταξύ διάφορων πωλητών.

Σύμφωνα με το προκαταρκτικό συμπέρασμα της έρευνας της Επιτροπής, η οποία κινήθηκε τον Νοέμβριο του 2010, η Google επιφυλάσσει συστηματικά ευνοϊκή μεταχείριση στη δική της υπηρεσία σύγκρισης τιμών (η οποία επί του παρόντος ονομάζεται «Google Shopping») στις δικές της σελίδες με τα αποτελέσματα γενικής αναζήτησης, για παράδειγμα προβάλλοντας στην οθόνη την υπηρεσία «Google Shopping» σε πιο εξέχουσα θέση.

Ενδέχεται, επομένως, κατά την Επιτροπή, να εκτρέπει την κίνηση από ανταγωνιστικές υπηρεσίες σύγκρισης τιμών και να περιορίζει τη δυνατότητά τους να ανταγωνίζονται στην αγορά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Επιτροπή εκφράζει την ανησυχία ότι οι χρήστες δεν βλέπουν κατ’ ανάγκη τα σχετικότερα αποτελέσματα των αναζητήσεών τους, γεγονός που αποβαίνει σε βάρος των καταναλωτών.

Η προκαταρκτική άποψη της Επιτροπής είναι ότι η Google, για να δώσει τέλος στη συμπεριφορά αυτή, θα πρέπει να μεταχειρίζεται με τον ίδιο τρόπο τη δική της υπηρεσία σύγκρισης τιμών και εκείνες των ανταγωνιστών της.

Η Google έχει τώρα την ευκαιρία να απαντήσει στους ισχυρισμούς της Επιτροπής εντός δέκα εβδομάδων και στη συνέχεια να ζητήσει επίσημη ακρόαση. Η Επιτροπή θεωρεί ότι, συνολικά, οι προηγούμενες προτάσεις ανάληψης υποχρεώσεων της Google δεν επαρκούσαν για να εξαλείψουν τις ανησυχίες της όσον αφορά τον ανταγωνισμό.
real.gr


H Mercedes-Benz διακρίθηκε σε τρεις κατηγορίες του θεσμού "World Car Awards 2015". Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, ο Christoph Horn, Head of Global Communication Passenger Cars Mercedes-Benz και ο Rob Moran, Director Mercedes-Benz USA Communications, παρέλαβαν τα βραβεία ως εκπρόσωποι της μάρκας με το «αστέρι». Η μεγαλύτερη διάκριση ήρθε για τη Mercedes-Benz C-Class, η οποία κέρδισε τον τίτλο του "World Car of the Year 2015". Η S-Class Coupé ψηφίστηκε ως "World Luxury Car 2015", ενώ, η σπορ Mercedes-AMG GT πήρε  το βραβείο του "World Performance Car 2015".
Η Mercedes-Benz ήταν η μόνη εταιρεία του κλάδου  που κατάφερε να έχει πέντε υποψήφια αυτοκίνητα στους φιναλίστ – επιδόσεις που δεν έχουν προηγούμενο στην 11χρονη ιστορία του θεσμού των βραβείων "World Car of the Year". Η διεθνής κριτική επιτροπή του θεσμού απαρτίζεται από 75 γνωστούς συντάκτες αυτοκινήτου.
Η μάρκα είχε διακριθεί και σε προηγούμενες ψηφοφορίες: το 2014 η S-Class κέρδισε στην κατηγορία "World Luxury Car". Το 2012 η S 250 CDI BlueEFFICIENCY πήρε το βραβείο στην κατηγορία "World Green Car", ενώ, το ίδιο βραβείο είχε κερδίσει το 2007 η E 320 BlueTEC.

Άλλος άνθρωπος έγινε ο Ράιαν Γκόσλινγκ, ο οποίος έβαψε τα μαλλιά του μαύρα και η αλήθεια είναι πως… δεν τον κολακεύουν και τόσο!

Ωστόσο, η αλλαγή αυτή έγινε για χάρη του νέου του ρόλου στην ταινία «The Big Short» στην οποία πρωταγωνιστούν επίσης ο Μπραντ Πιτ, ο Κρίστιαν Μπέιλ και ο Στίβεν Κάρελ.





Ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε στα γυρίσματα της ταινίας όπου υποδύεται έναν επιτυχημένο επιχειρηματία!



ΠΗΓΗ: star.gr
Λέμπενσμπορν: 80 χρόνια από το ναζιστικό σχέδιο άριων παιδιών
Έγιναν ευρύτερα γνωστά ως «τα παιδιά του Χίτλερ»: Χιλιάδες παιδιά Γερμανών στρατιωτών και «φυλετικά καθαρών» γυναικών από χώρες της Κεντρικής κι Ανατολικής Ευρώπης που γεννήθηκαν κι ανατράφηκαν σε ειδικά ιδρύματα στο πλαίσια του ναζιστικού προγράμματος για τη δημιουργία μιας ανώτερης φυλής.

Ωστόσο, μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πολλά από αυτά τα παιδιά αντιμετωπίσθηκαν ως άνθρωποι δευτέρας κατηγορίας, τα θύματα ενός ναζιστικού σχεδίου ευγονικής ονόματι Lebensborn (στα γερμανικά σημαίνει «Πηγή Ζωής»).
Το «Λέμπενσμπορν »δημιουργήθηκε πριν ακριβώς 80 χρόνια, στις 12 Δεκεμβρίου του 1935, απ’ το ηγετικό στέλεχος των Ες Ες, Χάινριχ Χίμλερ, ο οποίος ήταν ανήσυχος επειδή τα παιδιά που γεννιόντουσαν στη Γερμανία με ξανθιά μαλλιά και μπλε μάτια δεν ήταν… αρκετά.
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, τα μέλη των Ες Ες ενθαρρύνονταν να τεκνοποιούν με γυναίκες που πληρούσαν τα χαρακτηριστικά της «άριας φυλής», ήταν δηλαδή ψηλές, ξανθές, με γαλανά μάτια. Το πρόγραμμα δεν περιορίστηκε μόνο εντός των γερμανικών συνόρων, αλλά επεκτάθηκε σε αρκετές χώρες που από το 1939 και μετά βρίσκονταν υπό γερμανική κατοχή, όπως (κυρίως) τη Νορβηγία, την Πολωνία, αλλά και τη βορειοανατολική Ευρώπη.
Επικεφαλής του σχεδίου τέθηκε ο Μαξ Σούλμαν και ο γιατρός Γκρέγκορ Έμπνερ, οι οποίοι αναφέρονταν απ' ευθείας στον ίδιο τον Χίμλερ.
Αρχικά, το «Λέμπενσμπορν» αποτελούσε ίδρυμα πρόνοιας για τις συζύγους των αξιωματούχων των Ες Ες. Στις εγκαταστάσεις του λειτουργούσαν μαιευτήρια και βρεφοκομεία, ορφανοτροφεία, αλλά και υπηρεσίες υιοθεσίας.
Σύντομα, μπορούσαν να απευθυνθούν και ανύπαντρες γυναίκες, οι οποίες είτε ήταν έγκυες, είτε είχαν γεννήσει και χρειάζονταν βοήθεια για να μεγαλώσουν τα μωρά τους, με την προϋπόθεση ότι πληρούσαν τα «φυλετικά κριτήρια». Σε κάθε παιδί δινόταν ένας κωδικός αριθμός, ενώ οι Γερμανοί βοηθούσαν οικονομικά την ανύπαντρη μητέρα.

«Η οργάνωση "Λέμπενσμπορν" εξυπηρετεί τους ηγέτες των Ες Ες στην επιλογή και υιοθεσία προικισμένων παιδιών. Η οργάνωση βρίσκεται κάτω από τη δική μου διεύθυνση και αποτελεί τμήμα του Κεντρικού Γραφείου Φυλής των Ες Ες, επιφορτισμένο με τις ακόλουθες υποχρεώσεις:
  1. Υποστήριξη σε πολυμελής οικογένειες με φυλετικά, βιολογικά και κληρονομικά πολύτιμα χαρακτηριστικά.
  2. Στέγαση και φροντίδα σε έγκυες γυναίκες με φυλετικά, βιολογικά και κληρονομικά πολύτιμα χαρακτηριστικά, οι οποίες μετά από ενδελεχή εξέταση από το Γραφείο, κρίνονται ικανές να φέρουν στον κόσμο παιδιά με τα ίδια πολύτιμα χαρακτηριστικά.
  3. Μέριμνα για τα παιδιά και
  4. Μέριμνα για τις μητέρες τους.
Είναι καθήκον τιμής όλων των επιτελών του Κεντρικού Γραφείου να γίνουν μέλη της "Λέμπενσμπορν". Η αίτηση εισαγωγής πρέπει να κατατεθεί έως τις 23 Σεπτεμβρίου 1936», έγραφε ο Χίμλερ στις 13 Σεπτεμβρίου του 1936, απευθυνόμενος στα μέλη των Ες Ες.
Το πρώτο γνωστό σπίτι του προγράμματος δημιουργήθηκε το 1936 σε ένα χωριό κοντά στο Μόναχο, το Στάινχορινγκ, ενώ οι πρώτες εγκαταστάσεις εκτός Γερμανίας εντοπίζονται στη Νορβηγία το 1941. Στο πρόγραμμα «Λέμπενσμπορν» εντάχθηκαν δέκα ιδρύματα με έδρα τη Γερμανία, εννέα στην Νορβηγία, οκτώ στην Πολωνία, τρία στην Αυστρία, δυο στη Δανία και από ένα στο Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο.
Υπολογίζεται ότι περίπου 8.000 παιδιά γεννήθηκαν στη Γερμανία σε ιδρύματα του προγράμματος, και άλλα 8-12.000 μόνο στη Νορβηγία που πλην της Γερμανίας, υπήρξε το επίκεντρο του προγράμματος, ελέω της υποστήριξης που είχε ο Χίτλερ από τον ηγέτη της χώρας, Βίντκουν Κουίσλινγκ.
Οι Νορβηγοί Πολ Χάνσεν, ο Μπγίορν Λένγκφελντερ και η Γκέρτρουντ Φλάισερ, ήταν όλοι τους παιδιά-«προϊόντα» του σχεδίου «Λέμπενσμπορν».
«Στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με έκλεισαν σε ψυχιατρική κλινική, μόνο και μόνο επειδή ήμουν γιος Γερμανού στρατιώτη. Με φώναζαν ναζί και βρομόπαιδο. Δεν ήταν όμως δικό μου λάθος που γεννήθηκα έτσι», θυμάται σήμερα ο Χάνσεν.
«Στη Νορβηγία με αποκαλούσαν «γερμανίδα πόρνη» και με χτυπούσαν», λέει με τη σειρά της η Φλάισερ.
«Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα ίδρυμα [του προγράμματος "Λέμπενσμπορν"]. Με κλείδωσαν στον πρώτο όροφο και δεν άφηναν κανέναν να με επισκέπτεται. Το μόνο που μου έδιναν όσο ήμουν μικρή ήταν ένα πιάτο φαΐ και λίγα ρούχα», θυμάται η 65χρονη Νορβηγίδα Αν Μαρί Γκρούμπε.
Παιδί του προγράμματος «Λέμπενσμπορν» ήταν και η μελαχρινή τραγουδίστρια Άνι Φριντ Λίνγκσταντ, του σουηδικού συγκροτήματος των ΑΒΒΑ. Η 70χρονη σήμερα Λίνγκσταντ είναι κόρη ενός Γερμανού στρατιώτη και μιας Νορβηγίδας. Αναγκάστηκε να φύγει από τη Νορβηγία και να μετακομίσει στη Σουηδία όταν ήταν μικρή, προκειμένου να αποφύγει τον υποτιμητικό χαρακτηρισμό "Tyskerbarnas" (γερμανικά παιδιά).
To 2007, ένας Γερμανός, 154 Νορβηγοί και τέσσερις Σουηδοί, όλοι τους παιδιά του «Λέμπενσμπορν», προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητώντας δικαίωση και αποζημιώσεις για τα δεινά που υπέστησαν στη μεταπολεμική Νορβηγία. Το 2011 δικαιώθηκαν και τους επιδικάστηκαν αποζημιώσεις για όλα όσα τράβηξαν από τη γέννηση τους μέχρι σήμερα.
Τα παιδιά του προγράμματος «Λέμπενσμπορν» αποτελούν την κεντρική θεματική της γερμανικής ταινίας Zwei Leben (Δύο Ζωές-2012). Η ηρωίδα του φιλμ, η Κατρίνε, καρπός της σχέσης μιας Νορβηγίδας και ενός Γερμανού στρατιώτη των Ες Ες, αμέσως μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου το 1990, επιστρέφει στη Νορβηγία για να βρει τη μητέρα της και μαζί την αλήθεια για τον πατέρα της.
Η υπόθεση «Λέμπενσμπορν» δεν εξαντλείται εδώ: Ο Χίμλερ κατηγορήθηκε ότι μαζί με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ναζιστικής ιεραρχίας οργάνωσαν, ταυτόχρονα με το πρόγραμμα, κι ένα πρόγραμμα απαγωγών χιλιάδων παιδιών κυρίως από την Πολωνία, τα οποία «γερμανοποιήθηκαν». Υπολογίζεται ότι μέχρι και 100.000 παιδιά μπορεί να έχουν κλαπεί μόνο από την Πολωνία. Παιδιά απήχθησαν επίσης από τη τότε ενωμένη Γιουγκοσλαβία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Τσεχία, τη Ρουμανία, την Εσθονία και τη Λιθουανία. Ωστόσο, στη δίκη της Νυρεμβέργης δεν βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για την άμεση εμπλοκή της οργάνωσης «Λέμπενσμπορν», στην απαγωγή παιδιών από την Πολωνία.
in.gr


«Όποιος δεν έκανε ποτέ λάθος, δεν έχει δοκιμάσει ποτέ κάτι καινούριο», είχε πει ο σπουδαίος φυσικός Άλμπερτ Αινστάιν, με τον Ιρλανδό συγγραφέα Τζον Μπέρναρντ Σω να τονίζει ότι «μια ζωή που αναλώθηκε σε λάθη είναι πολύ πιο αξιέπαινη και πολύ πιο χρήσιμη από μια ζωή που αναλώθηκε κάνοντας τίποτα».
Κι αν πολλές ακόμα εξέχουσες προσωπικότητες έχουν μιλήσει για την αδυναμία αποφυγής σφαλμάτων, υπάρχουν κάποια λάθη που θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά στον χώρο της δουλειάς, με το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα «World Economic Forum» να καταγράφει σε συνεργασία με τον ιστότοπο επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn τα σημαντικότερα από αυτά.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, που υπογράφει ο συγγραφέας και ειδικός σε ζητήματα συναισθηματικής νοημοσύνης Τράβις Μπράντμπερι, ανεξάρτητα από την απόδοση και τα επιτεύγματα κάποιου στον χώρο εργασίας, υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές που θα μπορούσαν να αμαυρώσουν την καλή εικόνα που έχει δημιουργήσει κανείς.
Τα «πισώπλατα μαχαιρώματα» είναι ένα από τα σημαντικότερα σφάλματα που θα μπορούσε να κάνει κάποιος στη δουλειά, χαλώντας το καλό κλίμα.
Κάτι που επίσης θα έπρεπε να αποφεύγεται στη δουλειά, σύμφωνα με τον συγγραφέα, είναι το… κουτσομπολιό, το οποίο δημιουργεί μία αρνητική εικόνα και πιθανώς να κρύβει εμπάθεια.
Σημαντικό σφάλμα θεωρείται το να πιστώνεται κανείς την επιτυχία κάποιου άλλου, κάτι που ενδεχομένως να υποδηλώνει έλλειψη σεβασμού απέναντι στους συναδέλφους.
Τα ξεσπάσματα στον χώρο της δουλειάς επίσης δημιουργούν μία άσχημη εικόνα, με τη χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη και την αστάθεια στη συμπεριφορά ενός εργαζομένου να κάνει τους άλλους να αναρωτιούνται κατά πόσο είναι αξιόπιστος και ικανός συνεργάτης.
Άλλωστε, ο έλεγχος των συναισθημάτων φαίνεται να βάζει στη θέση του «οδηγού» αυτόν που τα καταφέρνει, ακόμα και αν νιώθει αδικημένος, με εκείνους που προκαλούν τα αρνητικά συναισθήματα να καταλήγουν να φαίνονται «κακοί».
Κάτι ακόμα που θα έπρεπε να αποφεύγει να κάνει κάποιος στη δουλειά είναι να διατυμπανίζει ότι μισεί το αντικείμενο της εργασίας του, επηρεάζοντας έτσι το ηθικό της ομάδας και ανοίγοντας την πόρτα σε πιθανούς αντικαταστάτες, με πιο θετική διάθεση.
Από την άλλη πλευρά, δεν θα έπρεπε κανείς να κομπάζει και να υπερηφανεύεται για κάθε του επιτυχία στη δουλειά, ενώ τα ψέματα θεωρούνται μέγιστο σφάλμα , ακόμα και αν ξεκινούν με καλές προθέσεις, καθώς αντικατοπτρίζουν τη χαμηλή αυτοεκτίμηση κάπου.
Κάτι που ενδεχομένως να ενοχλούσε τους υπόλοιπους συναδέλφους, είναι να τρώει κανείς φαγητά με έντονα αρώματα, καθώς αποσπούν την προσοχή της ομάδας και ορισμένες φορές προκαλούν δυσφορία.
Άλλωστε, σημαντικό λάθος θεωρείται το να κάνει κάποιος μία κίνηση που διαταράσσει την ισορροπία όλης της ομάδας, όπως το να εγκαταλείψει το πόστο του ξαφνικά, ακόμα και αν επιθυμεί να παραιτηθεί, επιφορτίζοντας τους συναδέλφους του με μεγαλύτερο όγκο δουλειάς σε περίπτωση που δεν βρεθεί αντικαταστάτης άμεσα.
Όπως είπε και ο κοινωνικός φιλόσοφος Κομφούκιος, «το να μη διορθώνει κανείς τα λάθη του είναι μεγάλο λάθος».
naftemporiki.gr
Γενοκτονία κήρυξε τη σφαγή των Αρμενίων το Ευρωκοινοβούλιο
Γενοκτονία έκρινε τη σφαγή περίπου 1.500.000 Αρμενίων το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμα του. Ήδη αρκετές χώρες της Ε.Ε., όπως η Γαλλία, είχαν αναγνωρίσει τη σφαγή ως γενοκτονία. Τον ίδιο χαρακτηρισμό είχε χρησιμοποιήσει πριν από λίγες μέρες και ο πάπας Φραγκίσκος.
Παρόλο που το ψήφισμα επαναλάμβανε τον όρο που είχε υιοθετηθεί από το Κοινοβούλιο το 1987, μπορεί να προκαλέσει εντάσεις με την Τουρκία, καθώς ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ότι θα αγνοήσει το αποτέλεσμά της. "Ό,τι απόφαση κι αν λάβουν, θα μπει από το ένα αφτί και θα βγει από το άλλο", είχε δηλώσει νωρίτερα στο αεροδρόμιο της Άγκυρας προτού αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στο Καζακστάν.
Ψηφίζοντας με ανάταση των χεριών, οι ευρωβουλευτες ενέκριναν το ψήφισμα που αναφέρει πως "τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν μεταξύ 1915 – 1917 εναντίον των Αρμενίων στην περιοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αποτελούν μια γενοκτονία".
Μετά το ψήφισμα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε το Κοινοβούλιο ότι επιχειρεί να ξαναγράψει την Ιστορία. Στη δήλωση τόνισε πως οι νομοθέτες που υποστήριξαν το ψήφισμα ήταν σε συνεργασία με "όσους δεν έχουν καμία σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίες και θρέφουν το μίσος, την εκδίκηση και την κουλτούρα των συγκρούσεων".
Η Τουρκία συμφωνεί ότι χριστιανοί Αρμένιοι σκοτώθηκαν σε μάχες με Οθωμανούς στρατιώτες που ξεκίνησαν στις 15 Απριλίου 1915, όταν οι Αρμένιοι ζούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά αρνείται ότι ο αριθμός των νεκρών είναι τόσο υψηλός για να χρησιμοποιηθεί ο όρος γενοκτονία.
Η Αρμενία, πολλοί δυτικοί ιστορικοί και ξένα κοινοβούλια αναφέρονται στις μαζικές δολοφονίες ως γενοκτονία.
Ο Πάπας Φραγκίσκος την περασμένη Κυριακή πυροδότησε διπλωματική διένεξη αποκαλώντας τις δολοφονίες των Αρμενίων ως "την πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα", γεγονός που οδήγησε την Τουρκία να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Βατικανό.
Τον περασμένο χρόνο ο Ταγίπ Ερντογάν, ως πρωθυπουργός της Τουρκίας τότε, έστειλε για πρώτη φορά τα συλλυπητήρια του στους απογόνους των Αρμενίων που σκοτώθηκαν κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ψήφισμα του Κοινοβουλίου είπε πως τέτοιες δηλώσεις ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά νομοθέτες παρότρυναν την Τουρκία να προχωρήσει ακόμη παραπέρα και να αναγνωρίσει τα γεγονότα ως γενοκτονία.
"Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι άνθρωποι δολοφονήθηκαν και ότι τα συγκεκριμένα γεγονότα χαρακτηρίζονται απευθείας ως γενοκτονία...Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να οδηγήσει σε μια περαιτέρω αναγνώριση από την Τουρκία ότι συνέβη μια γενοκτονία κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία", είπε ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης Έλμαρ Μπροκ.
news.gr
Με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να στέλνει μήνυμα για συναίνεση, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία στην Ολομέλεια, ψηφίστηκε επί της αρχής από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της ΕΡΤ.

Υπέρ, ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ενώ κατά, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, ενώ επιφύλαξη εξέφρασαν η Χ.Α., το Ποτάμι και το ΚΚΕ.

Κατά την τοποθέτησή του ο Νίκος Παππάς, απάντησε στα σημεία κριτικής των κομμάτων, επισημαίνοντας ειδικώς, στο θέμα του κόστους λειτουργίας της ΕΡΤ, ότι αυτό έφτανε τα 300 εκατομμύρια ευρώ, όταν το ανταποδοτικό τέλος ήταν 4,24 ευρώ με το μισθολογικό κόστος για την τελευταία χρονιά που λειτούργησε, να είναι στα 83 εκατ. ευρώ. Όπως είπε, για την ΝΕΡΙΤ προϋπολογίστηκαν για το 2014, 33 εκατ. ευρώ. «Υπάρχει, όμως, μια μεγάλη απόκλιση, που εκτοξεύει την δαπάνη για αμοιβές και έξοδα προς τρίτους στα 53 εκατ. ευρώ».

Εξάλλου, ο υπουργός Επικρατείας, εξέφρασε την προσδοκία για στήριξη εκ των κομμάτων και της Ν.Δ. των ρυθμίσεων στο τηλεοπτικό τοπίο και επίσης του θέματος της μη καταβολής του τέλους χρήσης των συχνοτήτων 2% από τα κανάλια. Ενημέρωσε δε, ότι ο ίδιος υπέγραψε για την καταβολή 24 εκατ. ευρώ από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας και 16 εκατομμύρια ευρώ από τα συνδρομητικά κανάλια.

http://www.enikos.gr 
Με το ένα πόδι στους 4 η Μπαρτσελόνα, σε μπελάδες η Μπάγερν
Με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Champions League βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, που πέρασε σαν... σίφουνας από το Παρκ ντε Πρενς, παίρνοντας τη νίκη με 3-1 κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν και ρίχνοντας στο καναβάτσο τους Παριζιάνους.

Οι Καταλανοί ήταν καλύτεροι, και μετά την “προειδοποιητική βολή” του Μέσι στο 14', που είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι μετά από ωραίο σουτ, στο 19' ο Νεϊμάρ έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από ωραία ασίστ του Μέσι και ο Βραζιλιάνος πλάσαρε ωραία τον Σιρίγκου για το 1-0.

Ακολούθησαν δύο πανέμορφα γκολ του Λουίς Σουάρες με ατομικές ενέργειες στο 67' και στο 79', προτού ο Φαν ντερ Βιλ μειώσει σε 1-3 στο 82', με τη... βοήθεια του Ματιέ, που έβαλε την κόντρα για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα της Μπαρτσελόνα, η οποία πάντως με το 3-1 πολύ δύσκολα θα χάσει την πρόκριση στους 4 της διοργάνωσης.

Αντίθετα, πολύ πιο περίπλοκα είναι τα πράγματα για την Μπάγερν Μονάχου, που ηττήθηκε με 3-1 στην Πορτογαλία από την Πόρτο, και πηγαίνει με την πλάτη στον τοίχο στον επαναληπτικό της Γερμανίας.

Πρωταγωνιστής για τους Πορτογάλους ήταν ο Ρικάρντο Κουαρέσμα, που στο 3ο μόλις λεπτό εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Μαρτίνες από τον Νόιερ, ενώ στο 10ο λεπτό εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Ντάντε και με πλασέ έγραψε το 2-0, δίνοντας ένα γρήγορο προβάδισμα δύο τερμάτων στους “Δράκους”.

Οι Βαυαροί μείωσαν στο 28' με τον Αλκάνταρα, μετά από σέντρα του Μπόατενγκ, όμως όχι μόνο δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, αλλά δέχθηκαν και τρίτο τέρμα στο 65', όταν και πάλι μετά από λάθος στην άμυνα της Μπάγερν ο Τζάκσον νίκησε τον Νόιερ για το τελικό 3-1, που δίνει ελπίδες στην Πόρτο για μία μεγάλη πρόκριση.
Ένα καταστροφικό πρώτο δεκάλεπτο έθεσε τον Ολυμπιακό από νωρίς εκτός διεκδίκησης της νίκη στη Βαρκελώνη, με την Μπαρτσελόνα να κάνει το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» έπεσαν με το βαρύ 73-57 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, αλλά θα επιδιώξουν να κάνουν το break την Παρασκευή, πριν η σειρά μεταφερθεί στον Πειραιά.

Τα δεκάλεπτα: 20-8, 35-26, 50-38, 73-57

Τους πόντους του Ολυμπιακού πέτυχαν: Πέτγουεϊ 5, Χάντερ 7, Ντάνστον 5, Σπανούλης 1, Παπαπέτρου 5, Σλούκας 5, Πρίντεζης 4, Αγραβάνης 9, Μάντζαρης 4, Λαφαγέτ 5, Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 5.

http://www.enikos.gr 

Έρευνα του Blindchat.gr αναδεικνύει τις προτιμήσεις των χρηστών του – πρόκειται για site γνωριμιών και κοινωνικής δικτύωσης – σε ό, τι αφορά το σεξ. Οι υπεύθυνοι του chat ανέλυσαν τις απαντήσεις ερωτηματολογίου που έθεσαν στους χρήστες και κατέληξαν σε έναν χάρτη της Ελλάδας με τις… προτιμήσεις των γυναικών αναφορικά με την ιδανική σχέση.
Με βάση τις απαντήσεις έφτιαξαν έναν χάρτη στον οποίο φαίνεται το ποσοστό των γυναικών που θα προτιμούσε μια σχέση της μιας βραδιάς, αντί για μια μακροχρόνια σχέση ανά περιφέρεια.
Πόσο θα ήθελες να διαρκέσει η επόμενη σχέση σου;
Η ερώτηση κλειδί που έδωσε τις απαντήσεις, έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να απαντήσουν “Μία βραδιά”, “Μερικούς μήνες”, “Μερικά χρόνια” και “Για πάντα”. Ο μέσος όρος πανελλαδικά των γυναικών που θα προτιμούσαν το one night stand είναι θα έλεγε κανείς χαμηλός, αφού φτάνει το 18,3%. Οι άντρες από την άλλη, προκρίνουν το σεξ της μιας φοράς σε ποσοστό 25,8%.
Κι αν σαν πανελλαδικό ποσοστό δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το πράγμα αλλάζει αν εξετάσει κανείς κάθε περιφέρεια της Ελλάδας ξεχωριστά. Τα σκήπτρα εδώ κρατάει η Δυτική Μακεδονία όπου 2 στους 5, άντρες και γυναίκες, δηλώνουν πως δε θέλουν δεσμεύσεις αλλά κάτι που να κρατήσει μόνο ένα βράδυ. Μάλιστα, η Δυτική Μακεδονία είναι η Περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό (40%) αλλά και τη μικρότερη διαφορά με ανάμεσα στα δύο φύλα, μόλις 0.87%.
Αμέσως μετά έρχονται η Περιφέρεια Πελοποννήσου και αυτή της Ηπείρου με 34,18% και 33,19% αντίστοιχα. Οι δύο αυτές περιφέρειες έχουν και την ιδιαιτερότητα ότι είναι οι μόνες στις οι γυναίκες που θέλουν σχέση μιας βραδιάς είναι περισσότερες από τους άντρες.
xartis
Αν ρίξουμε φως στις περιφέρειες όπου το one night stand συγκεντρώνει τα μικρότερα ποσοστά προτιμήσεων θα δούμε την Κρήτη με 9,61% στις γυναίκες, με την Ανατολή Μακεδονία και Θράκη να ακολουθεί με 14%, την Στερεά Ελλάδα με 14,48% και τη Κεντρική Μακεδονία με 15,53%. Η Κρήτη είναι και η Περιφέρεια που έχει τη μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα που φτάνει το 14,41% με την αμέσως επόμενη μεγαλύτερη διαφορά να είναι στην Κεντρική Μακεδονία, 10,55%.
Παρελθόν αποτελεί για τον ΠΑΟΚ ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο οποίος χθες πέρασε από τα γραφεία του συλλόγου και έλυσε τυπικά τη συνεργασία του με τον "Δικέφαλο". 

Ο άλλοτε διεθνής αριστερός μπακ βρισκόταν εκτός πλάνων και ήταν ένα αναμενόμενο διαζύγιο αφού δεν υπήρχε πρόθεση να ανανεωθεί το συμβόλαιό του, που έληγε στο τέλος της σεζόν.

Αυτή ήταν και η διαφορά με τις περιπτώσεις των Κατσικά και Τζανδάρη. Οι συζητήσεις για να παραμείνουν ήταν άκαρπες και γι' αυτό προτιμήθηκε να λύσουν μια ώρα αρχύτερα τα συμβόλαιά τους.

http://www.seleo.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!