Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Στους 331 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από το κρουαζιερόπλοιο που βυθίστηκε τη Δευτέρα στον ποταμό Γιανγκτσέ στην Κίνα, με 100 ανθρώπους να παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι, ενώ ο Γενικός Διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου ζήτησε συγγνώμη, δηλώνοντας ότι θα συνεργαστεί στις έρευνες του ναυαγίου.

Το «Αστέρι της Ανατολής», μήκους 76 μέτρων, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο μεταξύ των δύο πρώην πρωτευουσών της χώρας, της Νανκίν (ανατολικά) και της Τσονκίνγκ (κεντρικά) όταν ναυάγησε στην περιοχή Τζιανλί (επαρχία Χουμπέι) το βράδυ της Δευτέρας στις 21:28 τοπική ώρα. Το πλοίο βυθίστηκε σε διάστημα μικρότερο των 2 λεπτών την ώρα που μία σφοδρή καταιγίδα έπληττε την περιοχή, ενώ επέβαιναν σε αυτό 456 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την επίσημη κρατική εφημερίδα People's Daily, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στις καμπίνες του πλοίου, που επαναφέρθηκε στην κανονική του θέση την Παρασκευή, αναζητώντας σορούς των αγνοουμένων. Μόλις 14 από τους επιβαίνοντες έχουν διασωθεί, ανάμεσα στους οποίους και ο καπετάνιος του πλοίου.

Ο Τζιάνγκ Τζάο, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας που διαχειριζόταν το κρουαζιερόπλοιο, υποκλίθηκε και ζήτησε συγγνώμη για την τραγωδία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στα κρατικά μέσα ενημέρωσης αργά την Παρασκευή, δηλώνοντας πως θα συνεργαστεί "πλήρως" με την έρευνα. Παράλληλα, το Πεκίνο δεσμεύτηκε πως δεν πρόκειται να υπάρξει "συγκάλυψη".

Ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του πλοίου παραμένουν υπό κράτηση για τις ανάγκες της έρευνας. Σύμφωνα με τις αρχικές έρευνες το πλοίο δεν είχε υπεράριθμους επιβάτες και διέθετε αρκετά σωσίβια.

Περισσότεροι από 1.000 συγγενείς των οικογενειών των επιβατών του πλοίου έχουν φτάσει στην περιοχή Τζιανλί, με τους περισσότερους να είναι οργισμένοι από την έλλειψη ενημέρωσης από την κυβέρνηση. Την Παρασκευή ένας εξοργισμένος συγγενής δύο αγνοούμενων επιβατών ξέσπασε σε μια συνέντευξη Τύπου ανώτερων αξιωματούχων και δημοσίως κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μεταχειρίζεται τους ίδιους της πολίτες ως εχθρούς.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας είχε επιβεβαιώσει ότι την τραγωδία προκάλεσε το γεγονός ότι το πλοίο επλήγη από έναν μικρό ανεμοστρόβιλο με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 117 και πλέον χιλιομέτρων την ώρα και διήρκησε για διάστημα 15 έως 20 λεπτών. «Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο που εμφανίζεται κάθε 5 χρόνια» είχε δηλώσει ένας υπεύθυνος του Κρατικού Γραφείου Μετεωρολογίας (BEM) σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Τζενλί.

http://www.thestival.gr 
Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) κατέλαβε άλλη μια πόλη στην επικράτεια της Λιβύης, όπως ανακοίνωσε η ίδια η οργάνωση και επιβεβαίωσε πηγή στις ένοπλες δυνάμεις, γεγονός που σημαίνει ότι οι τζιχαντιστές επεκτείνουν την περιοχή που ελέγχουν στη χώρα, η οποία σπαράσσεται από τη σύγκρουση δύο αντίπαλων κυβερνήσεων.

Το ΙΚ, το οποίο ήδη ελέγχει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας, εκμεταλλεύεται το κενό ασφαλείας στη Λιβύη, καθώς δύο αντίπαλες κυβερνήσεις μάχονται για την εξουσία στην πετρελαιοεξαγωγική χώρα, τέσσερα χρόνια μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι.

Νωρίτερα φέτος το ΙΚ κατέλαβε, κατά στάδια, τη Σύρτη, στις ακτές της Λιβύης στη Μεσόγειο, αρχικά θέτοντας υπό τον έλεγχό του κυβερνητικά κτίρια και κατόπιν, τον περασμένο μήνα, το αεροδρόμιο της πόλης.

Η οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της που διένειμε μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης πως έχει πλέον θέσει υπό τον έλεγχό της και την Χάρουα, ανατολικά της Σύρτης.

Πηγή στις λιβυκές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσε ότι οι τζιχαντιστές ελέγχουν την πόλη και πρόσθεσε πως έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για τις δολοφονίες δεκάδων χριστιανών από την Αίγυπτο και την Αιθιοπία, την έφοδο σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Τρίπολη, επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών κοιτασμάτων, καθώς και για πολλές επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι σε διάφορες λιβυκές πόλεις.

Η οργάνωση έχει ισχυρή παρουσία στην Ντέρνα, στην ανατολική Λιβύη, ενώ έχει επίσης εξαπολύσει επιθέσεις στη Βεγγάζη, το σημαντικότερο αστικό κέντρο της ανατολικής Λιβύης.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Αμπντάλα αλ Τένι έχει μετακινηθεί στο ανατολικό τμήμα της χώρας αφότου απώλεσε τον περασμένο Αύγουστο την Τρίπολη, που έπεσε στα χέρια των ισλαμιστών της συμμαχίας Φατζρ αλ Λίμπια (“Αυγή της Λιβύης”).

Η Φατζρ αλ Λίμπια αποκατέστησε το προηγούμενο κοινοβούλιο και συνέστησε μια αντίπαλη κυβέρνηση, η οποία δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

http://www.thestival.gr 
Γύρω στα πέντε εκατομμύρια δολάρια ξόδεψε ο Bruce Jenner, προκειμένου να μεταμορφωθεί σε Caitlyn Jenner και να υιοθετήσει τον τρόπο ζωής, που πάντα ονειρευόταν. Το radaronline δημοσίευσε μια λίστα με τα έξοδα που έκανε η ίδια, προκειμένου να αποκτήσει γυναικεία εμφάνιση. Η ιστοσελίδα απευθύνθηκε στον κορυφαίο πλαστικό χειρούργο Anthony Youn, με τη βοήθεια του οποίου δημοσίευσε τα πρώτα έξοδα της τηλεστάρ.

Η ίδια αρχικά υπεβλήθη σε facelift και πλαστική επέμβαση στον λαιμό, που συνολικά κόστισαν 12.000 δολάρια. Παράλληλα, πραγματοποίησε ανόρθωση φρυδιών, που στοίχισε 8.000 δολάρια, ενώ φυσικά έκανε και βλεφαροπλαστική κόστους 5.000 δολαρίων. Στη συνέχεια, έβαλε εμφυτεύματα στα χείλη και τα μάγουλα, αξίας 1.000 και 5.000 δολαρίων αντίστοιχα. Τον Απρίλιο, η Caitlyn ξόδεψε 9.000 δολάρια, προκειμένου να αποκτήσει πλούσιο στήθος, ενώ… έσκασε άλλες 9.000 δολάρια για ρινοπλαστική. Τέλος, στα μέσα Μαΐου προχώρησε στην πιο δραστική επέμβαση, προκειμένου να αποκτήσει γυναικεία γεννητικά όργανα, διαδικασία που στοίχισε μεταξύ 10.000 και 20.000 δολαρίων.

Ο Youn αναφέρει πως η Jenner υπεβλήθη σε μια ακόμη επέμβαση στο πρόσωπο, ώστε να κάνει τα χαρακτηριστικά της περισσότερο θηλυκά, γεγονός που την έκανε κατά 12.000 δολάρια φτωχότερη. Σε ό, τι αφορά στην παρθενική της εμφάνιση στο Vanity Fair, η Caitlyn έδωσε 200 δολάρια για τον εκπληκτικό κορσέ, που φορούσε και 7.000 δολάρια για τη δημιουργία του Zac Posen. H ανακαίνιση του σπιτιού της στο Μαλιμπού στοίχισε 3.575 εκατομμύρια δολάρια και η ανανέωση της γκαρνταρόμπας της γύρω στις 150.000 δολάρια, ενώ η ίδια έδωσε μόλις 28 δολάρια, προκειμένου να αλλάξει τα στοιχεία της στο δίπλωμα οδήγησης.


http://www.seleo.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!