Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Το Wi-Fi ως πηγή ενέργειας;
Η πρώτη διαδικτυακή κάμερα που λειτουργεί χωρίς καλώδιο ή μπαταρία δείχνει ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του Wi-Fi θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως πηγή ενέργειας για δικτυωμένες συσκευές, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές.

Οι σημερινές συσκευές που συνδέονται σε ασύρματα δίκτυα είναι σχεδιασμένες να λαμβάνουν μόνο την πληροφορία που μεταδίδεται μέσω του Wi-Fi. Θεωρητικά, όμως, θα μπορούσαν επίσης να συλλέγουν και την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια των μεταδόσεων.

Διαβάστε επίσης:

Η ισχύς αυτών των σημάτων είναι πολύ μικρή, θεωρητικά όμως επαρκεί για απλές συσκευές όπως αισθητήρες και κάμερες, πιστεύουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Σε πρώτη φάση, συνέδεσαν μια απλή κεραία σε ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο και μέτρησαν την τάση που αναπτύσσεται όταν η κεραία τοποθετηθεί κοντά σε έναν δρομολογητή Wi-Fi.

Η τάση ποτέ δεν ξεπερνά το όριο των 300 millivolt που απαιτείται για τη λειτουργία του θερμόμετρου, ωστόσο η ερευνητική ομάδα κατάφερε να παρακάμψει το εμπόδιο.

To βασικό πρόβλημα είναι ότι οι μεταδόσεις του Wi-Fi δεν είναι συνεχείς -τα routers εκπέμπουν συνήθως κατά ριπάς. Η λύση που δόθηκε ήταν η χρήση τριών router που είχαν προγραμματιστεί να μεταδίδουν συνεχή ηλεκτρομαγνητικό θόρυβο, ο οποίος διατηρεί την τάση που αναπτύσσεται στην κεραία σε σταθερά επίπεδα.

Πράγματι, η πειραματική διάταξη επέτρεψε στο ηλεκτρονικό θερμόμετρο να λειτουργεί σε απόσταση έως και εννέα μέτρων από τους δρομολογητές, αναφέρει ανακοίνωση του MIT Technology Review.

Το επόμενο βήμα ήταν η σύνδεση μιας απλής ασύρματης κάμερας VGA, η οποία μεταδίδει ασπρόμαυρες εικόνες με ανάλυση 174 x 144 εικονοστοιχείων. Όταν μάλιστα εξοπλίστηκε με μια μπαταρία για την αποθήκευση της ενέργειας των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, η κάμερα λειτουργούσε σε απόσταση έως εννέα μέτρων από τους δρομολογητές λαμβάνοντας μία εικόνα ανά 35 λεπτά.

Οι επιδόσεις αυτές φαίνονται χαμηλές, ωστόσο οι ερευνητές πιστεύουν πως το Wi-Fi θα μπορούσε μια μέρα να γίνει βασική πηγή ενέργειας για το λεγόμενο «Διαδίκτυο των Πραγμάτων» -την ιδέα ότι σχεδόν οποιοδήποτε αντικείμενο θα μπορούσε να εφοδιαστεί με τσιπ και να μεταδίδει δεδομένα όπως η θέση του ή μετρήσεις διαφόρων παραμέτρων.

Η χρήση του Wi-Fi για την τροφοδοσία τέτοιων συσκευών, λένε οι ερευνητές, θα απαιτούσε μικρές μόνο τροποποιήσεις στα router και τις διαδικτυακές υποδομές.

H μελέτη είναι διαθέσιμη στην υπηρεσία προδημοσίευσης arXiv.

in.gr

Μήπως ένας καλός ύπνος είναι για εσάς «όνειρο θερινής νυκτός»; Η λύση στο πρόβλημα πιθανόν να βρίσκεται και στο τι τρώτε ή πίνετε πριν τον ύπνο. Δείτε λοιπόν τι δεν πρέπει να τρώτε ή να πίνετε όταν πλησιάζει η ώρα του ύπνου για να κοιμηθείτε σαν… πουλάκια.
Καφές και μαύρη σοκολάτα
Όλοι γνωρίζουμε κρέας ότι δεν πρέπει να πίνουμε καφέ λίγες ώρες πριν τον ύπνο για ευνόητους λόγους. Αυτό που δεν γνωρίζουμε όμως είναι ακριβώς το μέχρι πότε μπορούμε να καταναλώσουμε το αγαπημένο μας ρόφημα έτσι ώστε να καταφέρουμε και να κοιμηθούμε την ώρα που πρέπει. Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, η καφεΐνη δεν αποβάλλεται άμεσα όπως πολλοί νομίζουν, αφού 10 ώρες μετά την κατανάλωσή καφέ π.χ, στον οργανισμό μας παραμένει σε ποσοστό 25% ενώ 20 ώρες μετά το ποσοστό πέφτει στο 12,5%. Όσο για τη μαύρη σοκολάτα, περιέχει επίσης καφεΐνη, όση και ένα φλιτζανάκι καφέ. Προφανώς λοιπόν, αν θέλετε να κοιμάστε φυσιολογικά, το απογευματινό καφεδάκι και εκείνες τις μπουκίτσες μαύρης σοκολάτας για τις βραδινές «υπογλυκαιμίες» θα πρέπει να τα ξεχάσετε!
Ντομάτες
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε τυραμίνη, που οδηγεί στη σύνθεση νορεπινεφρίνης, μια ουσία παρόμοια με την αδρεναλίνη, οπότε τα αποτελέσματα μιας ωραίας δροσερής ντοματοσαλάτας στο πιάτο μας κοντά στις βραδινές ώρες καταλαβαίνετε ποια είναι… Σημειώστε επίσης ότι τυραμίνη περιέχουν και άλλες τροφές όπως ζάχαρη, σπανάκι, αλλαντικά και λιπαρά τυριά.
Κρεατικά
Η διαδικασία της χώνεψης τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζωικές πρωτεΐνες έχει μεγαλύτερη διάρκεια, οπότε αν είχατε σκοπό να φάτε μια «ελαφριά» μπριζολίτσα για βραδινό αντί για μεσημεριανό, μήπως να το ξανασκεφτόσασταν;
Αλκοόλ
Το αλκοόλ όχι μόνο δεν θα μας βοηθήσει να κοιμηθούμε ήρεμα και χαλαρά όπως οι περισσότεροι πιστεύουμε αλλά είναι ένας από τους λόγους που μπορεί να ξυπνήσουμε αρκετές φορές μέσα στη νύχτα. Πιο συγκεκριμένα, έρευνες έδειξαν ότι στο πρώτο μισό του ύπνου, ο οργανισμός προσπαθεί να προσαρμοστεί στην -μη φυσιολογική γι’ αυτόν- παρουσία αλκοόλης στο αίμα και δίνει «μάχη» για να τη μεταβολίσει και να την αποβάλλει. Η αλκοόλη σιγά σιγά απομακρύνεται από τον οργανισμό, όμως οι επιπτώσεις της μένουν. Ένα ποτηράκι κρασί βέβαια μπορείτε να το πιείτε, καλύτερα όμως 1-2 ωρίτσες πριν κοιμηθείτε.
Μπρόκολο
Το εν λόγω λαχανικό μπορεί να έχει μεγάλη διατροφική αξία, ωστόσο ο οργανισμός μας χρειάζεται αρκετό χρόνο για να χωνέψει κάποια από τα συστατικά του. Σημειώστε επίσης ότι τόσο το μπρόκολο, όσο και τα «ξαδερφάκια» του, το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών, δεν προτείνονται για βραδινό γεύμα.
Τηγανητά
Οι τηγανητές τροφές έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά, οπότε χρειάζεται και περισσότερος χρόνος για να χωνευτούν πλήρως. Ένας από τους λόγους λοιπόν που οι ειδικοί προτείνουν ελαφριά γεύματα για βραδινό με τις τροφές να μαγειρεύονται κατά προτίμηση στον ατμό, είναι και αυτός.
Νερό
Το ιδανικότερο είναι να πίνετε νερό, χυμούς κ.λ.π μέχρι και 1½ ώρα περίπου πριν κοιμηθείτε. Σε αντίθετη περίπτωση, θα κάνετε αρκετά διαλείμματα από το βραδινό σας ύπνο για να επισκεφτείτε την τουαλέτα.
Πικάντικες τροφές
Σχετικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση πικάντικων τροφών έχει σαν αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας του σώματος ή και πεπτικές διαταραχές, περιπτώσεις που οδηγούν συνεπώς και στη μείωση της ποιότητας του ύπνου.
Πηγή: olivemagazine.gr

«Φωτιά» πήραν τα social media, από τις φωτογραφίες που δείχνουν την Άνγκελα Μέρκελ με τον Μπάρακ Ομπάμπα στο πλαίσιο της Συνόδου των G7. Οι δύο ηγέτες είναι χαλαροί με την Μέρκελ να εξηγεί κάτι στον Ομπάμα, ο οποίος είναι καθισμένος σε ένα παγκάκι. Μάλιστα προσπαθώντας να προσδώσει το… μέγεθος του ζητήματος στο οποίο αναφερόταν επιστράτευσε και τα χέρια της για να το καταστήσει σαφές. Την ίδια χειρονομία έκανε μιλώντας και  με τον Μπαν Κι-Μουν. Λέτε να αναφερόταν στη δυσκολία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα;
merkel

2

3

Το σώμα μας βρίσκει πρωτότυπους τρόπους να μας «προειδοποιήσει» για τη δυσλειτουργία ζωτικών οργάνων όπως η καρδιά και ένα ανησυχητικό σύμπτωμα που αξίζει να προσέξετε είναι τα σημάδια που εμφανίζονται στα νύχια.
Οι λεπτές, κοκκινωπές ή καφετί, γραμμές που εμφανίζονται κάτω από τα νύχια αποτελούν συχνά ένδειξη ενδοκαρδίτιδας.
Με τον όρο ενδοκαρδίτιδα περιγράφονται οι λοιμώξεις του ενδοκαρδίου, δηλαδή του εσωτερικού τοιχώματος της καρδιάς. Οφείλεται συνήθως σε βακτήρια ή άλλους μικροοργανισμούς που μεταφέρονται στην καρδιά από άλλα μέρη του σώματος, όπως το στόμα, και εξαπλώνονται μέσω του αίματος. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, η ενδοκαρδίτιδα μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στις βαλβίδες της καρδιάς.
Ο κίνδυνος ενδοκαρδίτιδας είναι αυξημένος σε άτομα που έχουν προϋπάρχουσες βλάβες στις βαλβίδες, άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση τεχνητών βαλβίδων ή έχουν άλλα υποκείμενα καρδιαγγειακά προβλήματα.
Οι λεπτές γραμμές που εμφανίζονται κάτω από τα νύχια είναι στην πραγματικότητα μικρά αιματοπήγματα (θρόμβοι) που «μεταναστεύουν» από την πάσχουσα βαλβίδα και εναποτίθενται στα μικρά αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα νύχια λόγω της λοίμωξης.
Αρχικά μπορεί το χρώμα τους να είναι κοκκινωπό και στη συνέχεια οι γραμμές να σκουρύνουν.
kardiaka

kardiaka2

Ονομάζονται Ecocapsules και έρχονται για να αλλάξουν τις συνήθειές μας στα ταξίδια!
Πρόκειται για οικο-κάψουλες σε σχήμα αυγού και μπορεί να μοιάζουν βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίας, όμως θα βρίσκονται στην αγορά στα τέλη του χρόνου.
Τα Ecocapsule είναι κινητά διαμερισματάκια τα οποία προσφέρουν όλες τις ανέσεις, είναι οικολογικά, αυτόνομα (καθώς λειτουργούν αποκλειστικά με ηλιακή και αιολική ενέργεια) και επιτρέπουν στον ταξιδιώτη να “κατασκηνώσει” στα πιο extreme μέρη του κόσμου. Διαθέτουν τουαλέτα, ντους, κουζίνα, σαλόνι και φυσικά κρεβατοκάμαρα.
Η στέγη τους είναι εξοπλισμένη με 600W φωτοβολταϊκά, μαζί με μια ενσωματωμένη ανεμογεννήτρια ισχύος 750W, τα οποία αποθηκεύουν την ενέργεια σε μια μπαταρία υψηλής απόδοσης.
Επιπλέον, έχουν και συλλέκτη βρόχινου νερού, με φίλτρα που εξασφαλίζουν πόσιμο νερό σε όποιο σημείο και αν ταξιδέψει κάποιος. Ζυγίζουν περίπου 1 τόνο και μεταφέρονται ως τροχόσπιτα, ή και με ρυμουλκό στο νερό ενώ οι διαστάσεις τους είναι μικρές. 4,42 μέτρα μήκος, 2,23 μέτρα πλάτος και 2,54 μέτρα ύψος.
Ο σχεδιασμός αυτών των οικολογικών…εξοχικών ανήκει στο αρχιτεκτονικό γραφείο Nice Architects που εδρεύει στην Bratislava. Η αρχιτεκτονική ομάδα στηρίχθηκε σε οικολογικές προδιαγραφές και δημιούργησε αυτές τις μοναδικές "κάψουλες" με σκοπό να προσφέρουν στον ταξιδιώτη την άνεση και την λιτή πολυτέλεια στη μέση του...πουθενά!
Βέβαια, βασική επιδίωξη μέσα από τις Ecocaspules, είναι να αποτελέσουν αυτόνομους ερευνητικούς σταθμούς σε δύσβατα σημεία και την άγρια φύση ή ως τουριστικά καταφύγια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
echoes.gr
Αστυνομικοί κατέβασαν την Κέιτ Μος από πτήση λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς»
Είχε αρκετά χρόνια να δημιουργήσει προβλήματα με τη συμπεριφορά της. Αυτή τη φορά ωστόσο φαίνεται ότι η Κέιτ Μος το παρατράβηξε. Οπως έγινε γνωστό, το σούπερ μόντελ από τη Βρετανία απομακρύνθηκε από πτήση της easyJet λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς».

Η Μος, 41 ετών, επέστρεφε στο Λονδίνο έπειτα από διακοπές στην Τουρκία. Αν και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι ακριβώς συνέβη, αμέσως μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Λούτον, αποβιβάστηκε με τη συνοδεία αστυνομικών.

Εκπρόσωπος της βρετανικής Αστυνομίας επιβεβαίωσε στην Guardian το γεγονός, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι παρά την αναστάτωση την οποία δημιούργησε η Μος με τη συμπεριφορά της, δεν υπήρξαν ούτε καταγγελίες εις βάρος της ούτε συνελήφθη.

Η Μος είχε στο παρελθόν χάσει δουλειές, καθώς φέρεται ότι έκανε χρήση κοκαΐνης. Η ίδια είχε δημοσίως ζητήσει συγγνώμη το 2005 υποστηρίζοντας ότι είχε προσωπικά ζητήματα τα οποία έπρεπε να λύσει. Εκτοτε προσπάθησε να σταθεί ξανά στα πόδια της και να χτίσει ξανά την καριέρα της.

Σε μία από τις πολύ σπάνιες συνεντεύξεις της είχε αναφερθεί στο βαρύ τίμημα της επαγγελματικής επιτυχίας της, κυρίως στα πρώτα βήματά της στη βιομηχανία της μόδας. Χαρακτηριστικά είχε δηλώσει στο Vanity Fair ότι είχε πάθει νευρικό κλονισμό κατά την εφηβεία της, όταν δούλευε σε καμπάνια του Calvin Klein, στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
tanea.gr
Μεθυσμένος επιβάτης «πήγε» την πτήση στη Σόφια αντί για το Ηράκλειο
Αναγκαστική προσγείωση στη Βουλγαρία πραγματοποίησε αεροσκάφος της Thomson που πραγματοποιούσε την πτήση Μάντσεστερ - Ηράκλειο, εξαιτίας της συμπεριφοράς μεθυσμένου επιβάτη.

Ο άνδρας έγινε επιθετικός και το πλήρωμα αναγκάστηκε να τον ακινητοποιήσει.

Αφού ήπιε το αλκοόλ που είχε αγοράσει στα Duty Free, ο άνδρας άναψε με τον αναπτήρα του τσιγάρο στην τουαλέτα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο άνδρας ανήκε σε παρέα Βρετανών τουριστών.

Ενώ αρχικά ο πιλότος είχε επικοινωνήσει με το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ζητώντας να πάει στο σημείο η αστυνομία, όταν η συμπεριφορά του άνδρα χειροτέρεψε, η πτήση εξετράπη στη Σόφια. Εκεί, ο άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς.

Η πτήση καθυστέρησε για περισσότερες από δύο ώρες και η αεροπορική εταιρεία ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες που έφτασαν τελικά στον προορισμό τους μετά τις 03:40 τα ξημερώματα.
Newsroom ΔΟΛ

Αφού οι σούπερ ήρωες έχουν κερδίσει τη μάχη στο σινεμά, τώρα ήρθε η σειρά της μικρής οθόνης. Και αν στη μεγάλη οθόνη την πρωτοκαθεδρία έχει η Marvel, στην τηλεόραση ιδιαίτερα δυναμική εμφανίζεται η DC Comics. Η αρχή έγινε με το Arrow και αφού το πείραμα στέφθηκε με επιτυχία, αυτή τη σεζόν είδαμε τα The Flash και Gotham. Το πρώτο δικαίωσε τις δάφνες του, το δεύτερο… όχι και τόσο και σίγουρα έπεται συνέχεια. Το επόμενο βήμα για την DC είναι η τηλεοπτική μεταφορά ενός χαρακτήρα που έχει ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία, τουλάχιστον... κατά το ήμισυ. Ο λόγος για την Supergirl, βιολογική ξαδέρφη του Superman.
Η απαραίτητη γυναικεία ματιά
Η παραγωγή της σειράς που θα προβληθεί από τον Νοέμβριο στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS αποτελείται από τους δημιουργούς των Arrow και The Flash (Γκρεγκ Μπερλάντι και Άντριου Κράισμπεργκ), συν την Άλι Άντλερ που τα credits της περιλαμβάνουν σειρές όπως το The New Normal, το Chuck και το Family Guy. Είναι δηλωμένη φεμινίστρια και σίγουρα η ματιά της κρίνεται καθοριστική για μια σειρά που αφορά μια δυναμική γυναίκα και που η επιτυχία της θα κριθεί από το πόσο δε θα την παρουσιάσει ως μια ακόμη ανδρική φαντασίωση.
Η μεγάλη ξαδέρφη που έγινε μικρή
Ποια είναι όμως η Supergirl; Το πραγματικό της όνομα είναι Κάρα Ζορ-Ελ και στην πραγματικότητα ήταν επιφορτισμένη με την αποστολή να προσέχει τον μικρότερό της ξάδερφο. Ένα ατύχημα ωστόσο την έφερε μακριά από τη Γη για 13 χρόνια, αρκετά ώστε ο μικρός της ξάδερφός να γίνει… μεγάλος και να φορέσει μπέρτα. Κάπως έτσι υιοθετήθηκε από μια οικογένεια, αποποιήθηκε τις δυνάμεις της και έγινε η Κάρα Ντάνβερς, ένα κορίτσι για όλες τις δουλειές στον κολοσσό των μίντια CatCo της Κατ Γκραντ, γνωστή από ιστορίες του Superman. Στα 24 της τα πράγματα έρχονται όμως έτσι που αναγκάζεται να βγάλει τα γυαλιά της και να αποδεχθεί το πεπρωμένο της προστατεύοντας τους κατοίκους της National City.

Εξάντληση των έμψυχων πόρων του Superman
Χαρακτηριστικό της σειράς είναι ότι οι περισσότεροι χαρακτήρες της έχουν έρθει από το σύμπαν του Superman. Και αυτό είναι καθόλα λογικό, μιας και δεν τίθεται σύγκριση στη δημοφιλία Superman και Supergirl. Εκτός λοιπόν από την Κατ Γκραντ, συναντάμε τον Τζέημς Όλσεν, πρώην φωτογράφο της Daily Planet και επιστήθιο φίλο του Superman. Στη σειρά παρουσιάζεται ως μαύρος (άλλωστε η φυλετική του ταυτότητα ήταν πάντα ανοιχτή) και θα απασχολήσει ερωτικά την Supergirl. Βρίσκουμε επίσης τον Χανκ Χένσω, επικεφαλής των Υπερ-Φυσικών Επιχειρήσεων (DEO), ενώ σημαντικό ρόλο έχει η θετή αδερφή της Κάρα, Άλεξ Ντάνβερς. Τέλος, η Αλούρα Ζορ-Ελ, μητέρα της Superwoman αποδεικνύεται καθοριστική για την πορεία της σειράς.
Ένας πιλότος που διχάζει
Και μπορεί το Supergirl να κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο, το πιλοτικό επεισόδιο είναι ωστόσο εκεί έξω και έχει αποσπάσει ανάμικτες κριτικές. Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι χτίζει με σωστό τρόπο τις βάσεις για το μέλλον. Αν αυτό θα μας κρατήσει μένει να το δούμε, πάντως προς το παρόν δεν έχουμε λόγο να είμαστε σκεπτικιστές. Την Supergirl υποδύεται η Μελίσα Μπενόιστ, καλύτερη και πιο ταιριαστή επιλογή από τις Κλαιρ Χολτ και Τζέμα Άτκινσον που ήταν αρχικά υποψήφιες για το ρόλο. Η Supergirl πρέπει να είναι ταυτόχρονα δυναμική και να έχει χιούμορ, χαριτωμένη αλλά και άβολη στην προσωπική της ζωή. Η Μπενόιστ βγάζει όλα αυτά στον πιλότο και σε ένα πρώτο στάδιο πετυχαίνει να ενδιαφερόμαστε για το χαρακτήρα της.

Άνοιγμα στα κορίτσια
Μια αξιοσημείωτη διαφορά της συγκεκριμένης σειράς από τις υπόλοιπες του είδους είναι ότι απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε νεαρά κορίτσια. Όλες οι υπερηρωικές σειρές κοιτάζουν λίγο-πολύ να αντλήσουν κόσμο από αυτό το κοινό χάρη στους «καυτούς» πρωταγωνιστές τους, πάντως εδώ αυτό το άνοιγμα στηρίζεται αποκλειστικά στην ταύτιση με τον κεντρικό χαρακτήρα, κάτι πρωτόγνωρο που προωθεί την έννοια της ποικιλίας. Και με την υπερηρωική μόδα να εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, αυτή ακριβώς η ποικιλία είναι που θα ορίσει και την παραμονή της στην κορυφή.
Εύστοχες κόμικ αναφορές
Κάτι που μας άρεσε στον πιλότο είναι η πολύχρωμη σκηνοθεσία και τα προσεγμένα εφέ. Καθώς η σειρά βρίσκεται στο CBS, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για μη-συνδρομητικό σταθμό, φοβόμασταν μήπως οι σκηνές δράσεις μοιάζουν με αυτές του Agents of SHIELD, για το οποίο εν έτει 2015 δεν έχουμε να πούμε και τα καλύτερα λόγια. Παρόλα αυτά έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες στην ανάπτυξη της National City, η στολή είναι αληθινά «κομιξάδικη» και οι μάχες της με τον Vartox (επίσης από τα κόμικ του Superman) μας γεμίζουν με αισιοδοξία ότι τουλάχιστον στο επίπεδο της δράσης θα μείνουμε ικανοποιημένοι.
Πέντε μήνες μας χωρίζουν από την επίσημη πρεμιέρα του Supergirl και μέχρι τότε σίγουρα έχουμε καιρό να μιλήσουμε για τη σειρά και… να ξεχάσουμε και τον πιλότο που είδαμε, αυτή τη στιγμή πάντως μοιάζει ως ένα από τα πιο σίγουρα χιτ της νέας τηλεοπτικής σεζόν και αξίζει να μπει στο πρόγραμμά μας.
clickatlife.gr

Την πρόσληψη πενήντα δύο γλωσσομαθών νομικών, με μηνιαίες απολαβές που ξεκινούν από 5.612,65 ευρώ, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με έδρα στο Λουξεμβούργο.
Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν:
-10 γλωσσομαθείς νομικοί βουλγαρικής γλώσσας (BG),
-15 ισπανικής γλώσσας (ES),
-15 γαλλικής γλώσσας (FR),
-12 ιταλικής γλώσσας (IT).
Τα καθήκοντα των γλωσσομαθών νομικών του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα περιλαμβάνουν τη μετάφραση των νομικών κειμένων στη γλώσσα του διαγωνισμού από δύο τουλάχιστον άλλες επίσημες γλώσσες της ΕΕ καθώς και εργασίες νομικής ανάλυσης σε συνεργασία με τις Γραμματείες και τις λοιπές υπηρεσίες του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν τα εξής προσόντα:
1. Επίπεδο σπουδών που αντιστοιχεί σε πλήρη κύκλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πιστοποιούμενο με έναν τίτλο στο δίκαιο της χώρας τους
2. Ελάχιστο επίπεδο C1 στη γαλλική γλώσσα και ελάχιστο επίπεδο C1 στη γερμανική, την αγγλική, την ισπανική ή την ιταλική γλώσσα.
Όσοι επιλεγούν για τις προκαταρκτικές δοκιμασίες θα υποβληθούν σε δύο δοκιμασίες μετάφρασης με τη χρήση υπολογιστή χωρίς τη χρήση λεξικού. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τρεις δοκιμασίες (συνεντεύξεις με αντικείμενο τις γενικές και τις ειδικές ικανότητες, καθώς και ομαδική άσκηση) πριν από την τελική επιλογή.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά στον δικτυακό τόπο της EPSO, http://jobs.eu-careers.eu έως τις 23 Ιουνίου 2015.
aftodioikisi.gr

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Αγγλίας Σολ Κάμπελ, ο οποίος έχει στραφεί στην πολιτική με το Συντηρητικό Κόμμα, ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του για να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον στη θέση του δημάρχου του Λονδίνου, τον Μάιο του 2016.
“Θέτω υποψηφιότητα για να κερδίσω”, δήλωσε ο πρώην αμυντικός της Άρσεναλ και της Τότεγχαμ στην εφημερίδα The Sun.
“Φέρνω κάτι καινούριο. Προέρχομαι από την εργατική τάξη, τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα για μένα, όμως εργάσθηκα σκληρά”, υπογράμμισε ο Κάμπελ, ο οποίος γεννήθηκε πριν από 40 χρόνια στο Λονδίνο.

Πριν πάρει το χρίσμα του υποψηφίου των Συντηρητικών, ο Κάμπελ θα πρέπει κατ’ αρχάς να κερδίσει τις προκριματικές εκλογές στους κόλπους του κόμματός του. “Ξέρω ότι δεν είμαι το φαβορί”, δήλωσε. “Όμως όταν βλέπω τους ανθρώπους αυτούς που βρίσκονται στην πολιτική εδώ και 5, 10 ή 15 χρόνια, να κάνουν λάθη, λέω στον εαυτό μου: ‘παιδιά, υποτίθεται πως ήσασταν οι επαγγελματίες!”
Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος εξελέγη και πάλι βουλευτής, είχε ανακοινώσει από καιρό ότι δεν θα διεκδικήσει μια τρίτη θητεία στη δημαρχία του Λονδίνου. Οι Εργατικοί Τέσα Τζόουελ και Σαντίκ Χαν είναι αυτή τη στιγμή τα φαβορί για τη διαδοχή του, ενώ οι Συντηρητικοί δυσκολεύονται να παρουσιάσουν έναν δημοφιλή υποψήφιο.

Το Facebook ανέπτυξε μία νέα «ελαφριά» εφαρμογή της ιστοσελίδας του για τις φορητές συσκευές που τρέχουν στο λειτουργικό Android της Google και η οποία έχει όλα τα χαρακτηριστικά της πλήρους εφαρμογής με τη διαφορά ότι είναι μικρότερη σε μέγεθος και δεν χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο δεδομένων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής μορφής της εφημερίδας The Guardian, η εφαρμογή Facebook Lite απευθύνεται κυρίως στους χρήστες αναπτυσσόμενων χωρών, όπου οι υπηρεσίες δεδομένων κινητής τηλεφωνίας είναι αργές και η πρόσβαση περιορισμένη.

Οι πλήρεις εφαρμογές -όπως η κανονική έκδοση της εφαρμογής του Facebook- οι οποίες κάνουν αυτόματη χρήση μεγάλου όγκου δεδομένων, είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν σε καταστάσεις όπου η πρόσβαση είναι περιορισμένη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η νέα εφαρμογή έχει μέγεθος σχεδόν 1MB και περιλαμβάνει τα κλασικά χαρακτηριστικά όπως το News Feed, τις ενημερώσεις κατάστασης, φωτογραφίες, ειδοποιήσεις και άλλες λειτουργίες οικίες στους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Το Facebook Lite θα γίνει διαθέσιμο σε χώρες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ευρώπης μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
real.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!