Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015


Το ηλιακό έγκαυμα προκαλεί εξογκώματα (φουσκάλες) στο δέρμα που προκαλούνται από την υπερβολική έκθεση στην επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Είναι δυσάρεστες και μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνες και προκαλέσουν φαγούρα. Μερικές φορές αυτές οι κυψέλες μπορεί να οδηγήσουν σε λοιμώξεις του δέρματος με πόνο, πρήξιμο ή ακόμη και πυρετό.
Οι φουσκάλες συχνά μπορούν να αντιμετωπιστούν με μερικά απλά και εύκολα σπιτικά διορθωτικά μέτρα. Η αρχική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στο να μειωθεί ο πόνος, να προλάβει τη λοίμωξη και να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης.


1. Κρύο νερό
Μπορείτε να μειώσετε τη φλεγμονή και να ανακουφιστείτε από τον πόνο του ηλιακού εγκαύματος χρησιμοποιώντας κρύες κομπρέσες για την πληγείσα περιοχή του δέρματος.
Βάλτε μια πετσέτα σε κρύο νερό, στύψτε τη να φύγει το υπερβολικό νερό, και βάλτε την πετσέτα στην πληγείσα περιοχή.
Επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές και σύντομα θα νιώσετε ανακούφιση από την αίσθηση καψίματος.

Ποτέ μην βάζετε πάγο απευθείας στο ηλιακό έγκαυμα ή στις φουσκάλες, καθώς μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Επιπλέον, συνιστάται να μην κάνετε θερμά λουτρά για λίγες μέρες. Το μπάνιο σε δροσερό νερό αντ 'αυτού, θα βοηθήσει να ανακουφίσει τον πόνο

2. Aloe Vera
Η Aloe vera είναι γνωστό ότι είναι μια πολύ αποτελεσματική φυσική θεραπεία για τα ηλιακά .Θα βοηθήσει στη μείωση του πόνου, θα ενυδατώσει το δέρμα και επίσης θα επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης.
Κόψτε ένα φρέσκο φύλλο aloe vera , αφαιρέστε τη γέλη.
Εφαρμόστε το τζελ στα ηλιακά εγκαύματα και στις φουσκάλες, αφήστε το να στεγνώσει και να απορροφηθεί από το δέρμα.

Αν η φρέσκια aloe vera δεν είναι διαθέσιμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τζελ αλόης.

3. Ξύδι

Τόσο το λευκό ξύδι όσο και το μηλόξυδο είναι χρήσιμα για τη θεραπεία των κυψελών από το ηλιακό έγκαυμα.
Αραιώστε λίγο ξύδι με κρύο νερό, βυθίστε ένα μαλακό πανί στο διάλυμα και εφαρμόστε απαλά στις φουσκάλες. Θα απορροφήσει τη θερμότητα από το δέρμα και θα ανακουφίσει την αίσθηση καψίματος.
Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε το ξίδι άμεσα στην πληγείσα περιοχή για να απαλύνει τον πόνο.
Μια άλλη επιλογή είναι να αναμίξετε ίσες ποσότητες μέλι και ξύδι και να εφαρμόσετε το μείγμα στην πληγείσα περιοχή μία φορά την ημέρα για την πρόληψη της λοίμωξης.


4. Ντομάτα
Ο χυμός ντομάτας είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για τη θεραπεία των κυψελών από ηλιακά εγκαύματα. Μπορεί να ανακουφίσει τη συνεχή αίσθηση καψίματος, αλλά και να επιταχύνει την επούλωση.
Αναμίξετε ένα τέταρτο του φλιτζανιού χυμό ντομάτας ή πελτέ με μία και μισή κούπα αποβουτυρωμένο γάλα. Απλώστε το μείγμα στην πληγείσα περιοχή του δέρματος και αφήστε το για μισή ώρα. Ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Μια άλλη επιλογή είναι να προσθέσετε δύο φλιτζάνια χυμό ντομάτας στο νερό του μπάνιου σας και να απολαύσετε το σώμα σας σε αυτό για 10 έως 15 λεπτά.
Εναλλακτικά, μπορείτε να αναμίξετε ένα πουρέ ντομάτας με θρυμματισμένο πάγο και να εφαρμόσετε απαλά πάνω από την πληγείσα περιοχή για να ανακουφιστείτε από τον πόνο.

5. Πατάτα
Οι ωμές πατάτες βοηθούν στην ψύξη του δέρματος, μειώνουν τον πόνο και επιταχύνουν τη διαδικασία επούλωσης.
Ξεπλύνετε μια ωμή πατάτα καλά και κόψτε τη σε χοντρές φέτες. Βάλτε τις σε ένα μπλέντερ για να κάνετε μια πάστα.
Εφαρμόστε την κόλλα στις φουσκάλες και αφήστε τη να στεγνώσει από μόνη της. Αφού στεγνώσει, ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Επαναλάβετε τη διαδικασία καθημερινά.

Μαζί με πατάτα, μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε φέτες αγγουριού για τις πληγείσες περιοχές του δέρματος.
 
neadiatrofis.gr
AdTech Ad

Η Τζένιφερ 'Ανιστον μπορεί να είχε σκαμπανεβάσματα στην ερωτική της ζωή, όμως όλα άλλαξαν όταν γνώρισε τον σημερινό της αρραβωνιαστικό Τζάστιν Θερού.

Παρόλο που η ηθοποιός στις συνεντεύξεις της δήλωνε ότι ζει μια περίοδο ευτυχισμένη, είχε κρατήσει τις περισσότερες λεπτομέρειες της σχέσης τους μακριά από τη δημοσιότητα.

Σε πιο πρόσφατη συνέντευξή της πάντως, όπως αναφέρει το Αθηναικό Πρακτορείο, ήταν πιο ανοιχτή σχετικά με την προσωπική της ζωή από ό, τι ποτέ πριν.

Μιλώντας με ειλικρίνεια για το ειδύλλιο τους, για πρώτη φορά στο αμερικάνικο People ξεκίνησε τη συζήτηση συνοψίζοντας για το πώς ακριβώς άνθησε η σχέση τους τα τελευταία χρόνια.

Αποκάλυψε ότι ο 43χρονος συγγραφέας, ηθοποιός και παραγωγός ταινιών είναι ό,τι καλύτερο της συνέβη σ' αυτή τη δεκαετία κι ό,τι συναντήθηκαν πρώτη φορά το 2008 στη Χαβάη, για να συζητήσουν για την κωμωδία Tropic Thunder.

Στη συνέντευξη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον επικείμενο γάμο τους, χωρίς να αποκαλύψει την ημερομηνία, και έδωσε κάποια τιπς που θα περιλαμβάνει εκείνη η ημέρα.

Η Τζένιφερ αναφέρθηκε στην εμμονή του Τζάστιν για τα κοσμήματα λέγοντας: «Φοράει μια αλυσίδα. Έχει ένα χρυσό ογκώδες δαχτυλίδι, και όταν παντρευτούμε θέλει να το φοράει».


real.gr
«Σαφάρι» στους δρόμους της Τιφλίδας: Αγρια ζώα το έσκασαν απο ζωολογικό κήπο
Συναγερμός έχει σημάνει στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα, μετά τη διαπίστωση ότι άγρια ζώα, όπως λιοντάρια, λύκοι, αρκούδες και τίγρεις, το έσκασαν από τον ζωολογικό κήπο της πόλης εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή και η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους.

Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους έως ότου τα ζώα εντοπιστούν και μεταφερθούν πίσω στο πάρκο.

Σύμφωνα με το BBC, τα άγρια ζώα κατάφεραν να αποδράσουν επειδή ο φύλακας του πάρκου έχασε τη ζωή του λόγω της κακοκαιρίας.

Ένας ιπποπόταμος εντοπίστηκε σε πλατεία της πόλης και ειδικά εκπαιδευμένοι διασώστες κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν με όπλο εκτόξευσης βελών με αναισθητικό.

Άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των άγριων ζώων που το έσκασαν.

Η κατάσταση στην Τιφλίδα είναι τραγική. Δρόμοι και σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ δεκάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ο αντιδήμαρχος της πόλης ανέφερε ότι το κόστος για την αποκατάσταση των ζημιών θα αγγίξει τα 10 εκατομμύρια δολάρια.
tanea.gr
Τελικοί ΝΒΑ: Προβάδισμα τίτλου για το Γκόλντεν Στέητ
Οι Γκόλντεν Στεητ Γουόριορς νίκησαν 104-91 τους Κλήβελαντ Καβαλίερς, έκαναν το 3-2 στη σειρά των τελικών του ΝΒΑ και απέχουν μία νίκη από τον πρώτο τους τίτλο μετά από 40 χρόνια!

Ο Στεφ Κάρι πέτυχε 37 πόντους (4/4 βολές, 6/10 δίποντα, 7/13 τρίποντα), αλλά το κυριότερο είναι πως έκοψε τα πόδια των αντιπάλων του με τους 17 που σημείωσε στην τέταρτη περίοδο.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς  επέστρεψε στις σπουδαίες εμφανίσεις. Τέλειωσε το ματς  40 πόντους (7/9 βολές, 12/26 δίποντα, 3/8 τρίποντα), 14 ριμπάουντ και 11 ασίστ, αλλά ούτε τώρα είχε τη συμπαράσταση που περίμενε.
Χειροπέδες στον Ελληνοαμερικανό ηθοποιό, Τζον Στάμος
Με την κατηγορία της οδήγησης υπό την επήρεια ουσιών -αλκοόλ ή ναρκωτικών- συνελήφθη χθες Παρασκευή στο Μπέβερλι Χιλις ο γνωστός Ελληνοαμερικανός ηθοποιός Τζον Στάμος.
Σύμφωνα με το CBS, το οποίο μετέδωσε την είδηση, ο 51 ετών ηθοποιός, συνελήφθη στην κοσμοπολίτικη Νότια Καλιφόρνια και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο.
Ο Στάμος έγινε ευρύτερα γνωστός από τον ρόλο του «Τζέσε» στη σειρά Full House της δεκαετίας του ’90, όπου συμπρωταγωνιστούσε με τις αδελφές Μέρι-Κέιτ και Άσλεϊ Όλσεν, οι οποίες τότε ήταν παιδιά.
Ένας αυστριακός οίκος ανοχής προσφέρει στους πελάτες δωρεάν σεξ στη διάρκεια του καλοκαιριού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γι' αυτό που ο ιδιοκτήτης του οίκου θεωρεί «τιμωρητική φορολογία».

«Δεν πληρώνουμε άλλους φόρους. Δωρεάν Είσοδος! Δωρεάν Ποτά! Δωρεάν Σεξ!», αναφέρει στον ιστότοπό του ο οίκος ανοχής Pascha του Ζάλτσμπουργκ. Μια γυναίκα που απάντησε στο τηλέφωνο του οίκου είπε πως δεν πρόκειται για αστείο.
Η εφημερίδα Oesterreich δημοσίευσε μια φωτογραφία ανδρών που έκαναν ουρά έξω από τον οίκο ανοχής για να επωφεληθούν από την ασυνήθιστη προσφορά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ιδιοκτήτης του οίκου ανοχής, Χέρμαν Μίλερ δήλωσε ότι θα προσφέρει από την τσέπη του στις εκδιδόμενες γυναίκες το ποσό των 10.000 ευρώ το μήνα που θα χάσουν.

http://www.thestival.gr


Το Διεθνές Μουσείο Κατασκοπείας στην Ουάσινγκτον είναι μία δελεαστική πρόταση για κάθε επισκέπτη, είτε είναι λάτρης είτε όχι των ιστοριών κατασκοπείας.
Πόσες εκθέσεις μπορούν να παρουσιάσουν τα ματωμένα ρούχα που φορούσε η σύζυγος του Φέλιχ Λέιτερ όταν δολοφονήθηκε στην ταινία «License to Kill» (1989), αλλά και μια παλιά, αληθινή ταμπακιέρα που ο Χίτλερ έδωσε στον αρχηγό των καταδρομέων των SS, Ότο Σκορτσέν, που απελευθέρωσε τον Μουσολίνι από την ιταλική φυλακή, το 1943;

Τα περισσότερα από 750 εκθέματα του Μουσείου εκτίθενται σε έναν χώρο 1.900 τετραγωνικών μέτρων και η έκθεση υποστηρίζεται με ιστορικές φωτογραφίες, διαδραστικές οθόνες, φιλμ και βίντεο.

Η μόνιμη συλλογή ανιχνεύει την πλήρη ιστορία της κατασκοπείας, από την ελληνική και ρωμαϊκή αυτοκρατορία, τη βρετανική Αυτοκρατορία, την αμερικανική επανάσταση, τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, τον Ψυχρό Πόλεμο, αλλά και την σημερινή κατασκοπευτική δραστηριότητα.

Οι θεματικές εκθέσεις του Μουσείου διερευνούν φαινόμενα, όπως η θεσμοθέτηση της κατασκοπείας κατά τα πρώτα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης, η άνοδος της τεχνολογίας στην κατασκοπεία και η εξέλιξη της συμμετοχής των φωτογραφικών μηχανών. Εξετάζουν, επίσης, τον ρόλο που οι γυναίκες έχουν παίξει στην κατασκοπεία και αποκαλύπτει γνωστά ιστορικά πρόσωπα που ήταν κατάσκοποι μεταξύ των οποίων ο Τζορτζ Ουάσιγκτον και ο συγγραφέας Ντάνιελ Νταφόε.

Εξαρτήματα από τον εξοπλισμό του Τζον Γουόκερ, του πιο σημαντικού πράκτορα της KGB στην Αμερική.
Ο επισκέπτης αρχίζει την περιήγησή του υιοθετώντας μια νέα ταυτότητα και μαθαίνει τον λόγο που οι πράκτορες έχουν μία ονομασία - κωδικό. Στη συνέχεια οδηγείται στην αίθουσα ενημέρωσης για να «μπει» στον… πραγματικό κόσμο της κατασκοπείας.
Μετά την ενημέρωση ακολουθεί η εκπαίδευση από τη  Σχολή Κατασκοπείας. Η ενότητα αυτή αποτελεί μια εισαγωγή στην κατασκοπεία και περιγράφει πολλές από τις δεξιότητες και τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για έναν κατάσκοπο. Εξερευνά τα διαφορετικά κίνητρα που οδηγούν τους ανθρώπους στον παράνομο κόσμο των κατασκόπων, τη διαδικασία πρόσληψης και εκπαίδευσής τους, αλλά και τον τρόπο που λειτουργούν στην συνέχεια.

Το παπούτσι - τηλέφωνο του Μάξγουελ Σμαρτ στην κατασκοπευτική σειρά «Get Smart».
Τα εκθέματα προέρχονται από ταινίες και βίντεο που εξετάζουν την κατασκοπεία συνδέοντας και περιγράφοντας τις ιστορίες κατασκοπίας της πραγματικής ζωής. Εξετάζεται ο ρόλος των κωδικών και των αποκρυπτογραφημένων μηνυμάτων, αλλά και η διαδικασία για να σπάσουν αυτοί, μέσω διαδραστικών εκθεμάτων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενότητα των διάσημων κατασκόπων όπως η τραγουδίστρια Ζοζεφίν Μπέικερ, η σεφ Τζούλια Τσάιλντ, ο θρύλος του μπέιζμπολ Μόε Μπεργκ, ο σκηνοθέτης Τζον Φορντ και η ηθοποιός Μαρλέν Ντίντριχ.


Στο Μουσείο μπλέκεται το μυθικό με το πραγματικό, το σοβαρό με το αστείο, ξεκινώντας από την σατιρική τηλεοπτική σειρά κατασκοπείας «Μάξουελ Σμαρτ» μέχρι την εκδοχή του Τζέιμς Μποντ, μαζί με περιγραφές για το πώς η τραγουδίστρια Ζοζεφίν Μπέικερ χρησιμοποιούσε τις παρτιτούρες για να στέλνει τα μυστικά των Συμμάχων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, και πώς πέντε Βρετανοί απόφοιτοι του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ πρόδωσαν τη χώρα τους στη Σοβιετική Ένωση.

Στον χώρο του Μουσείου λειτουργεί η διαδραστική έκθεση «Exquisitely Evil: 50 Years of Bond Villains», για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την πρώτη ταινία του Τζέιμς Μποντ (1962, «Δρ. Νο» μέχρι το «Skyfall» του 2012), με λεπτομερή εστίαση στους πιο διάσημους αντιπάλους του 007. Η έκθεση διερευνά το πώς οι κακοποιοί και το πεδίο δράσης τους έχουν εξελιχθεί για να αντιμετωπίσουν τις πραγματικές απειλές του κόσμου και το πώς ο Τζέιμς Μποντ έχει επηρεάσει την αντίληψη του κοινού για την πραγματική κατασκοπεία. Εκτός από τα πάνω από 110 ιστορικά και κινηματογραφικά αντικείμενα από τις 23 ταινίες, η έκθεση παρουσιάζει βίντεο στα οποία μέλη της κοινότητας των μυστικών υπηρεσιών σχολιάζουν τις ταινίες του πράκτορα 007 και μοιράζονται τις δικές τους στιγμές ως «Μποντ».

Το Διεθνές Μουσείο Κατασκοπείας είναι αφιερωμένο στην ιστορία και τον σύγχρονο ρόλο της κατασκοπείας, και διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή από αντικείμενα κατασκοπείας. Στεγάζεται στο κτήριο Le Droit του 1875, στη γειτονιά Penn Quarter της Ουάσινγκτον, απέναντι από το Παλιό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, ενώ -  όπως έχει ανακοινωθεί – σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα μετεγκατασταθεί στο κτήριο της Carnegie Library στην πλατεία Βερνόν.

naftemporiki.gr
Η Google ανακοίνωσε το YouTube Gaming, ένα app/website για PC και φορητές συσκευές αφιερωμένο αποκλειστικά για videogames. Σύμφωνα με την εταιρεία, η εφαρμογή θα...
περιλαμβάνει "ειδικές σελίδες" με βίντεο και livestreams, ενώ οι χρήστες θα είναι σε θέση να παρακολουθούν περιεχόμενο μέσω των Game Feed και Channels tabs. «Το YouTube Gaming είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για τους gamers, με περισσότερα βίντεο από οπουδήποτε αλλού», δήλωσε –μεταξύ άλλων- ο product manager Alan Joyce και πρόσθεσε: «Από Asteroids μέχρι και Zelda, πάνω από 25.000 games θα έχουν το καθένα τη δική τους σελίδα, ένα χώρο για όλα τα καλύτερα βίντεο και live streams για τον εκάστοτε τίτλο». Επιπλέον, διαθέσιμα θα είναι YouTube channels από game publishers και YouTube creators. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να εγγραφούν στο εκάστοτε YouTube channel και με το σχετικό sign up, θα ειδοποιούνται όταν ξεκινούν livestreams ή εμφανίζεται νέο περιεχόμενο για τα games που τους ενδιαφέρουν.

Οι livestreamers θα έχουν στη διάθεση τους νέα features, όπως είναι η δυνατότητα να προγραμματίσουν events πριν την έναρξη του stream. Η ενότητα My Games θα «προτείνει» στους χρήστες τα πιο ενδιαφέροντα games, παρέχοντας τα σχετικά recommendations. Το Live system επιτρέπει το “hang out” με αγαπημένους YouTube Creators, το οποίο διαθέτει βελτιωμένο chat latency και moderation. Σημειώνεται, τέλος, ότι το YouTube Gaming θα γίνει διαθέσιμο αυτό το καλοκαίρι αρχικά σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ. Αυτή λοιπόν είναι η απάντηση της Google στην Twitch και φαίνεται να μπαίνει πολύ δυναμικά στο «παιχνίδι» του ανταγωνισμού. 
 
O πρίγκιπας της Σουηδίας παντρεύτηκε πρώην παίκτρια σεξ ριάλιτι
Ο πρίγκιπας Καρλ Φίλιπ της Σουηδίας, και τρίτος στη σειρά διαδοχής, παντρεύτηκε την εκλεκτή του Σοφία Χέλκβιστ, πρώην σταρ τηλεριάλιτυ, πρώην τόπλες μοντέλο, πρώην σερβιτόρα και εκπαιδεύτρια της γιόγκα, επισφραγίζοντας μία ακόμη ιστορία σύγχρονης "Σταχτοπούτας" σε ευρωπαϊκό βασιλικό οίκο.
Ο 36χρονος πρίγκιπας γνώρισε την 30χρονη το 2010 σε εστιατόριο και οι λεπτομέρειες της σχέσης τους, μαζί με το παρελθόν της νύφης, έδωσαν τα τελευταία χρόνια τροφή στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης. Παρά τη μείωση της δημοτικότητας της σουηδικής βασιλικής οικογένειας, το ζευγάρι είναι πολύ δημοφιλές και χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα κρατώντας σουηδικές σημαίες στους δρόμους γύρω από το παλάτι, σε παρεκκλήσι του οποίου πραγματοποιήθηκε η γαμήλια τελετή, για να δουν τη βασιλική πομπή.
Η Σοφία Χέλκβιστ απάντησε στη σουηδική τηλεόραση ότι έχει αφήσει πίσω της το παρελθόν της. "Δεν μετανιώνω για τίποτε. Ολες αυτές οι εμπειρίες με έκαναν αυτό που είμαι. Σήμερα δεν θα είχα κάνει τις ίδιες επιλογές".
Απαντώντας στις φήμες που έκαναν λόγο για δυσφορία στη βασιλική οικογένεια για το παρελθόν της Σοφία Χέλκβιστ, το παλάτι έδωσε έμφαση στη φιλανθρωπική δράση της, και ειδικότερα στη δράση της οργάνωσης Project Playground, της οποίας είναι συνιδρύτρια από το 2010 και ασχολείται με τη φροντίδα μη προνομιούχων παιδιών στη Νότια Αφρική και στην εθελοντική εργασία που έχει προσφέρει σε αφρικανικές χώρες.
news.gr
Μπαίνει ένας μεθυσμένος σε ένα λεωφορείο και αρχίζει να φωνάζει :
– Οι μπροστινοί είστε κερατάδες,οι μεσαίοι αδελφές,κι αυτοί που κάθεστε πίσω είστε χέστηδες!
Ο οδηγός νευριασμένος σταματάει απότομα το λεωφορείο,πιάνει τον μεθυσμένο από τους ώμους και ταρακουνώντας τον του λέει :
– Για πες ξανά ποιοί είναι οι κερατάδες οι αδελφές και οι χέστηδες ρε μ@λ@κα!
– Ε ρε φιλαράκι και που να ξέρω εγώ; Με τόσο απότομο φρενάρισμα ανακατεύτηκαν.
Αλέφαντος: Σιχάθηκα και γύρισα κανάλι!
"Αυτή η Εθνική ομάδα είναι η χειρότερη που έχει βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο από την εποχή ακόμα που έπαιζαν μπάλα με τα …τσαρούχια! Στο 2-0 από τα Νησιά Φερόε σιχάθηκα και γύρισα κανάλι.

Πάντα είχαμε καλούς παίκτες στην Εθνική ακόμα και όταν δεν πήγαινε καλά η ομάδα. Τέτοια ξεφτίλα σαν και αυτή ποτέ. Νησιά Φερόε είναι ένα κρατιδιάκι με 50.000 κόσμο, δεν γεμίζουν ούτε το ΟΑΚΑ! Ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Μας νίκησαν δύο φορές. Δικαίως είμαστε τελευταίοι."
Το ρομπότ Philae, που θεωρούνταν χαμένο, "ξύπνησε" επτά μήνες μετά την προσεδάφισή του σ' έναν κομήτη, ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA).

Η ESA ανακοίνωσε πως αργά την Πέμπτη έλαβε σήματα από το ρομπότ, το οποίο άρχισε να "μιλάει" με την ομάδα του στη Γη για πρώτη φορά αφότου έπεσε σε νάρκη μετά την προβληματική προσεδάφισή του στον κομήτη τον Νοέμβριο.

"Το Philae είναι πολύ καλά", ανέφερε ο διευθυντής του προγράμματος Στέφαν Ουλαμέκ σε δήλωσή του στον ιστότοπο της ESA. "Είναι έτοιμο για επιχειρήσεις".

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως το ρομπότ δέχεται αυξημένες ποσότητες ηλιακού φωτός καθώς ο κομήτης πλησιάζει στον ήλιο, με αποτέλεσμα οι ηλιακοί συλλέκτες του να μπορούν να παράγουν την ενέργεια που χρειάζεται για να στέλνει δεδομένα.

Καθώς βρισκόταν έως τώρα στη σκιά, οι ηλιακοί συλλέκτες του Philae, που επρόκειτο να τροφοδοτούν με ενέργεια το ρομπότ μετά την εξάντληση των μπαταριών του μερικές ημέρες μετά την προσεδάφιση, δέχονταν ηλιακό φως για πολύ λιγότερες από τις έξι με επτά ώρες την ημέρα που χρειαζόταν.

Οι επιστήμονες ελπίζουν πως δείγματα που θα εξορύξει το Philae από τον κομήτη θα αποκαλύψουν λεπτομέρειες για την εξέλιξη των πλανητών και ενδεχομένως και της ζωής. Οι βράχοι και οι πάγοι που αποτελούν τους κομήτες διατηρούν αρχαία οργανικά μόρια σαν μια χρονοκάψουλα.

http://www.enikos.gr 
Μπάσκετ: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός
Για 11η φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ.
Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, φιναλίστ φέτος της Ευρωλίγκας, ήταν επιβλητική στον τρίτο τελικό των πλέι οφ της Α1 στο ΣΕΦ και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Παναθηναϊκό, τον οποίο νίκησε 93-74, πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο «sweep» (3-0) απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό του σε τελικούς.
Τα δεκάλεπτα: 16-12, 51-39, 75-58, 93-74

Η γυμναστική βοηθά να διατηρήσουμε τη σωματική μας υγεία και την ψυχική μας ευεξία, να παραμείνουμε σε ιδανικό βάρος αλλά και να επιβραδύνουμε τη διαδικασία της γήρανσης.
Είναι ένα από τα βασικότερα μέτρα πρόληψης που πρέπει να πάρουμε για να αποφύγουμε κάθε είδους προβλήματα υγείας στο μέλλον. Έχει άλλωστε αποδειχθεί επιστημονικά ότι η γυμναστική μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού, διαβήτη τύπου 2, ορισμένων μορφών καρκίνου, οστεοαρθρίτιδας, κατάθλιψης, άνοιας και όχι μόνο.
Οι ειδικοί συνιστούν να γυμναζόμαστε καθημερινά, συμπληρώνοντας τουλάχιστον 2,5 ώρες σωματικής άσκησης την εβδομάδα. Δυστυχώς, όμως, πολλοί από εμάς δεν τηρούμε αυτήν την οδηγία.
Εσείς σε τι φυσική κατάσταση βρίσκεστε; Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Ινστιτούτο Κούπερ του Ντάλας (Τέξας) υπέδειξε ότι ένα απλό τεστ που απευθύνεται σε όλους τους 30άρηδες μπορεί να προβλέψει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας χρόνια μετά.
Τι πρέπει να κάνετε
Εάν είστε άνδρας, θα πρέπει να καλύψετε απόσταση 1,6 χιλιομέτρων (1 μίλι) με γρήγορο τρέξιμο σε 8 λεπτά ή και λιγότερο.
Εάν είστε γυναίκα, θα πρέπει να καλύψετε απόσταση 1,6 χιλιομέτρων (1 μίλι) με γρήγορο τρέξιμο σε 9 λεπτά ή και λιγότερο.
Εάν τα καταφέρετε, σημαίνει ότι βρίσκεστε στο ανώτερο 50% της ηλικιακής σας ομάδας.
Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, οι άνδρες που κάλυψαν την απόσταση σε περισσότερο από 10 λεπτά και οι γυναίκες που κάλυψαν την απόσταση σε περισσότερο από 12 λεπτά αντιμετώπιζαν κατά 30% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή να χάσουν τη ζωή τους από καρδιοπάθεια εντός των επόμενων 30 ετών.
Πηγή: onmed.gr

Ούτε έναν αθώο υπνάκο δεν μπορεί πια να πάρει κανείς χωρίς να γίνει ο περίγελος… όλου του Ίντερνετ!
Ο Haukur Viðar Alfreðsson δουλεύει σε μία διαφημιστική εταιρεία στην Ισλανδία. Ποιο ήταν το λάθος που έκανε; Μα φυσικά το ότι κοιμήθηκε στη δουλειά, αφού είχε μείνει στα γραφεία μέχρι αργά το προηγούμενο βράδυ για να δει το Εθνικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ στην Αμερική.
Ο καημένος ο Haukur λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο ή στην συγκεκριμένη περίπτωση χωρίς τους συναδέλφους του. Η φωτογραφία του με τον ίδιο να κοιμάται ανέμελος σε έναν καναπέ αποτέλεσε έμπνευση για άπειρα ξεκαρδιστικά meme.
Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν μάλιστα και στο Facebook της εταιρείας και έτσι ο κοιμώμενος Haukur έχει πλέον γίνει viral και θέμα σε πολλά site.
Απολαύστε τον!
meme
meme
meme
meme
meme
meme
meme
meme
meme
meme
meme
meme
meme
meme
meme
meme
meme
meme
meme
meme

Πηγή: huffingtonpost.gr
Η κακή διατροφή, ο καθιστικός τρόπος ζωής και το άγχος, συμβάλλουν στην αύξηση των επιπέδων χοληστερίνης.

Αν συγκαταλέγεστε σε αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υψηλής χοληστερίνης, μπορείτε να την ρίξετε με φυσικό τρόπο, αρκεί να είστε συνεπείς στη διατροφή και την άσκηση.

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, η υψηλή χοληστερίνη μπορεί ν' αποτελέσει παρελθόν αν ακολουθήσετε τα τρία παρακάτω βήματα:

Χάστε βάρος

Ακόμη και αν έχετε μερικά παραπάνω κιλά από όσα πρέπει, η χοληστερίνη σας μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά. Χάνοντας 5 ή 10% του σωματικού σας βάρους, θα βοηθήσετε στην μείωση των επιπέδων χοληστερίνης.

Καταναλώστε τροφές που ωφελούν την καρδιά

Τα κορεσμένα λίπη, που περιέχει το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά, ανεβάζουν τα επίπεδα της χοληστερίνης σας. Ο γενικός κανόνας υπαγορεύει να λαμβάνετε λιγότερο από 7% από κορεσμένα λιπαρά από τη διατροφή σας και επιβάλλει να προτιμάτε κρέας με ελάχιστα λιπαρά, γαλακτοκομικά χωρίς ή με λίγα λιπαρά και Ω3, που θα βρείτε στα λιπαρά ψάρια (σολομός, σαρδέλα κ.ά.).

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να περιορίσετε τα trans λιπαρά που βρίσκονται στα τηγανητά, καθώς και σε συσκευασμένες τροφές του εμπορίου (π.χ. έτοιμα κέικ, μπισκότα κ.ά.). Τέλος, βάλτε στο τραπέζι σας φρούτα και λαχανικά και επιλέξτε προϊόντα ολικής άλεσης για να έχετε πάντα υπό έλεγχο τις τιμές της χοληστερίνης σας.

Ασκηθείτε

Είτε έχετε περιττά κιλά είτε όχι, η άσκηση θα σας βοηθήσει να μειώσετε την χοληστερίνη σας, ενώ παράλληλα θα αυξήσετε την HDL χοληστερίνη (την λεγόμενη «καλή» χοληστερίνη). Βάλτε στη ζωή σας 30 λεπτά καθημερινής άσκησης με μια βόλτα στη γειτονιά, ποδήλατο ή γυμναστήριο και σύντομα θα δείτε τη διαφορά.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!