Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Το Toyota του 1 εκατομμυρίου
Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως το Toyota GT2000 άλλαξε για πάντα τον τρόπο που ο κόσμος έβλεπε τα ιαπωνικά αυτοκίνητα. Παρουσιάστηκε το 1965 στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο και άφησε το παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα άφωνο τόσο με την εμφάνισή του όσο και με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Βλέπετε, όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, το χεράκι της είχε βάλει και η Yamaha, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μοτέρ κορυφαίο για την εποχή. Συγκεκριμένα, κάτω από το καπό του ιαπωνικού κουπέ υπήρχε ένας 2,0 λτ. DOHC, αλουμινένιος, 6κύλινδρος σε σειρά, με τρία καρμπυρατέρ της Solex, ο οποίος απέδιδε 150 ίππους.
Όμως δεν ήταν μόνο ο κινητήρας που προκαλούσε δέος, καθώς το GT2000 διέθετε ανεξάρτητη ανάρτηση σε κάθε τροχό αλλά και υποβοηθούμενη πέδηση.
Το συγκεκριμένο Toyota GT2000 είναι το πρώτο που πάτησε τους τροχούς του στις Η.Π.Α. έχει στο κοντέρ του 69.000 χλμ. και θα δημοπρατηθεί με την τιμή του να αναμένεται να φτάσει τα 1.000.000 δολάρια.
Πηγή: autotriti.gr
Περσείδες: Θεαματική βροχή αστεριών απόψε το βράδυ
Για ακόμη μία φορά μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, αργά το βράδυ της Τετάρτης 12 Αυγούστου προς ξημερώματα Πέμπτης 13 Αυγούστου, στον νυχτερινό ουρανό του βορείου ημισφαιρίου -και της Ελλάδας- θα αποκορυφωθεί η πιο εντυπωσιακή βροχή από «πεφταστέρια», διάττοντες Περσείδες.
Όσοι ξενυχτήσουν, θα έχουν την ευκαιρία -εφόσον ο κατά τόπους ουρανός είναι καθαρός από σύννεφα- να δουν το θεαματικό αστρονομικό φαινόμενο, που μπορεί να φθάσει τα 60 έως 100 μετέωρα ανά ώρα. Με δεδομένο ότι το φεγγάρι δεν είναι «γεμάτο» (στις 14 Αυγούστου θα υπάρχει «νέα σελήνη»), ο ουρανός θα είναι σκοτεινός και κατάλληλος για τις παρατηρήσεις των μετεώρων.
Οι Περσείδες θεωρούνται μία από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων του έτους, καθώς τα «πεφταστέρια» τους είναι κατ' εξοχήν γρήγορα και φωτεινά, συχνά με μακριές πύρινες «ουρές». Μία ανάλυση της NASA για τα έτη 2008-2013 δείχνει πως οι Περσείδες παράγουν περισσότερα φωτεινά μετέωρα από κάθε άλλη βροχή διαττόντων. Εμφανίζονται σε σχεδόν όλα τα σημεία του ουρανού και όχι σε ένα συγκεκριμένο, μολονότι αρχικά φαίνονταν να προέρχονται από την περιοχή του αστερισμού του Περσέα, από όπου πήραν και το όνομά τους.
Οι Περσείδες προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά, μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων, του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, που διασταυρώνεται με την τροχιά της Γης. Ο κομήτης, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1862 από τους αστρονόμους Λιούις Σουίφτ και Χόρας Τατλ (των οποίων φέρει το όνομα), διαθέτει έναν τεράστιο πυρήνα διαμέτρου δέκα χιλιομέτρων, μεγάλο όσο ο αστεροειδής που έπεσε στη Γη πριν από 66 εκατ. χρόνια και εξαφάνισε τους δεινόσαυρους. Για τελευταία φορά εισήλθε στην εσωτερική περιοχή του ηλιακού μας συστήματος τον Δεκέμβριο του 1992, ενώ χρειάζεται γύρω στα 130 χρόνια για να πραγματοποιήσει μία πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο. Σήμερα, βρίσκεται σε απόσταση περίπου πέντε δισεκατομμυρίων χιλομέτρων και το επόμενο κοντινό πέρασμά του από τη Γη αναμένεται το 2126, ενώ δεν φαίνεται να αποτελεί απειλή για τον πλανήτη μας στο προβλέψιμο μέλλον.
Τα μετέωρα, τα οποία, συνήθως, έχουν βάρος μικρότερο από ένα γραμμάριο, εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και αναφλέγονται σε ύψος περίπου 100 χλμ., οπότε και αρχίζουν να γίνονται ορατά από τους παρατηρητές. Καθώς πλησιάζουν προς το έδαφος με μεγάλη ταχύτητα, διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση (1.650 βαθμοί Κελσίου), αφήνοντας πίσω τους φωτεινά ίχνη.

Τα οφέλη του αχλαδιού στη διατροφή μας μπήκε στο μικροσκόπιο των επιστημόνων και σύμφωνα με μία μελέτη που εκπονήθηκε από το Αυστραλιανό Ερευνητικό Ινστιτούτο ο χυμός από αχλάδια είναι η καλύτερη θεραπεία για όσους παθαίνουν hangover από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
Όπως επεσήμαναν οι ειδικοί, τόσο ο πονοκέφαλος όσο και η ναυτία και η δυσκολία συγκέντρωσης μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μόνο με την κατανάλωση χυμού από λιωμένα αχλάδια.
Τα ένζυμα των αχλαδιών έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν την ποσότητα του αλκοόλ στο αίμα και να βοηθούν το άτομο να πολεμά την αδυναμία μνήμης που επιφέρει η υπερκατανάλωση του. Συγχρόνως το άτομο γίνεται πιο ανθεκτικό και μπορεί να αντέξει τόσο τους ήχους όσο και το φως καθώς από την κατανάλωση αλκοόλ γίνεται υπερευαίσθητο και δεν τα αντέχει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αχλάδια που ερευνήθηκαν ανήκουν στην ποικιλία nashi και φύονται στην Ασία.
Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι χρειάζεται να ερευνηθούν κι άλλες ποικιλίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν θα αποφέρουν παρόμοια αποτελέσματα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αχλάδια μπορούν να προσφέρουν τα οφέλη τους μόνο αν καταναλωθούν πριν το άτομο πιει αλκοόλ.
axladia-frouta

Η ζωή είναι γεμάτη με επιλογές που συχνά βέβαια «έρχονται» μαζί με άφθονη αβεβαιότητα: δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα μπορούσε να είχε γίνει αν είχαμε επιλέξει διαφορετικά. Αποτυχημένες σχέσεις, χαμένες εργασιακές ευκαιρίες, κάκιστες κρίσεις…
Παρακάτω, δείτε 12 πράγματα που μετάνιωσαν περισσότερο άνθρωποι, πριν αποχωρήσουν από τον μάταιο τούτο κόσμο σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider:

  1. Μακάρι να είχα ξοδέψει περισσότερο χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπώ

  1. Μακάρι μα είχα λιγότερες ανησυχίες

  1. Μακάρι να είχα συγχωρέσει περισσότερο

  1. Μακάρι να είχα ορθώσει ανάστημα και να προστάτευα τον εαυτό μου από τους ανθρώπους που με εκφόβιζαν

  1. Εύχομαι να είχα ζήσει τη ζωή μου

  1. Μακάρι να ήμουν περισσότερο ειλικρινής

  1. Μακάρι να δούλευα λιγότερο

  1. Μακάρι να με ένοιαζε λιγότερο η γνώμη των άλλων

  1. Μακάρι να είχα ζήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου

  1. Μακάρι να αντιμετώπιζα τους φόβους μου

  1. Μακάρι να σταματούσα να κυνηγώ τα λάθος πράγματα

  1. Μακάρι να ζούσα περισσότερο τη στιγμή

Όσοι κοιμούνται στο πλευρό τους, πιθανώς μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ και άλλων νευρολογικών παθήσεων, επειδή διευκολύνουν τον εγκέφαλό τους να αποβάλει τις περιττές χημικές ουσίες που συσσωρεύονται, στη διάρκεια της μέρας, αναφέρει μια νέα έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Έλεν Μπενβενίστε του Πανεπιστημίου Stony Brook της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροεπιστήμης «Journal of Neuroscience», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, χρησιμοποίησαν τεχνολογία μαγνητικής απεικόνισης (MRI) και άλλες μεθόδους για να μελετήσουν την κίνηση των υγρών καθαρισμού του εγκεφάλου, ενόσω τα τρωκτικά είχαν αναισθητοποιηθεί και κοιμούνταν σε διάφορες στάσεις (στο πλευρό, ανάσκελα, μπρούμυτα).
Η συγκριτική μελέτη έδειξε ότι η καλύτερη στάση ύπνου, τουλάχιστον όσον αφορά τον αποτελεσματικότερο καθαρισμό του εγκεφάλου από τα «απόβλητα» του μεταβολισμού, είναι στο πλευρό. Ίσως γι» αυτό ενστικτωδώς η στάση αυτή είναι η πιο δημοφιλής μεταξύ των ανθρώπων και των περισσότερων ζώων.
Μεταξύ των ουσιών που αποβάλλονται ευκολότερα, είναι οι πρωτεΐνες βήτα αμυλοειδής και ταυ, που γίνονται επικίνδυνες, όταν συσσωρεύονται στον εγκέφαλο, οδηγώντας στη δημιουργία «πλακών» και τελικά Αλτσχάιμερ.
Οι ερευνητές επεσήμαναν πάντως πως τα ευρήματά τους πρέπει να επιβεβαιωθούν και στους ανθρώπους, κάτι όμως που θεωρούν πολύ πιθανό.
aftodioikisi.gr

Τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα δυτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αλλά και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα ανατολικά συνθέτουν το σκηνικό του καιρού την Τετάρτη.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεα, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.
άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
καιρός: γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στις παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
καιρός: γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Δυο φίλοι συζητούν:
- Ρε Θανάση, εσύ πιστεύεις στη μετενσάρκωση;
- Τι είναι μετενσάρκωση;
- Ε αυτό που λένε ότι άμα πεθάνεις, ξαναγυρίζεις στη γη με άλλη μορφή, σαν ζώο ας πούμε ή σαν φυτό και κάτι τέτοια …
- Δεν το ξέρω το θέμα …
- Τότε, θα κάνουμε μια συμφωνία. Όποιος πεθάνει πρώτος, θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον άλλο και να του πει τι γίνεται εκεί πάνω,αν όλα αυτά είναι αλήθεια και αν ξαναγυρίζει κανείς εδώ κάτω με άλλη μορφή.
- Εντάξει φίλε, έτσι θα γίνει!
Μετά από χρόνια, πεθαίνει ο Θανάσης πρώτος και ο φίλος του περιμένει να δει αν θα είναι συνεπής στη συμφωνία τους κι αν θα επιδιώξει να επικοινωνήσει μαζί του.
Μήνες μετά από τη κηδεία, όπως κοιμότανε στο κρεβάτι του ακούει κάποιον να τον φωνάζει με τρομερή φωνή…
- Ναι;
- Έλα φιλάρα, ο Θανάσης είμαι. Δεν επικοινώνησα μαζί σου τόσο καιρό γιατί είχα πάθει υπερκόπωση….
Ο άλλος ενθουσιάζεται που ακούει το φίλο του μετά από τόσο καιρό και αρχίζει να τον ρωτάει:
- Πώς περνάς ρε Θανασάρα, τι γίνεται εκεί πάνω;
- Ζωή και κότα φίλε μου… Ξυπνάω το πρωί, τρώω, μετά κάνω σεξ,μετά ξανά τρώω, ξανακάνω σεξ… Αυτό γίνεται από το πρωί μέχρι το βράδυ! Όλο φαγητό και σεξ είναι η ζωή μου…
- Πως είναι, βρε Θανάση μου, στον παράδεισο;



- Ποιόν Παράδεισο ρε φίλε; Κόκορας σε ορνιθοτροφείο στα Μέγαρα είμαι!


Ένα ηλεκτρονικό «δέρμα» που φοριέται σαν τατουάζ πάνω στο κανονικό δέρμα και μετατρέπει το ανθρώπινο σώμα σε μια επιφάνεια ευαίσθητη στην αφή, έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχει εξ αποστάσεως τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, κατασκεύασαν γερμανοί ερευνητές.

Το iSkin είναι λεπτό, μαλακό και εύκαμπτο, καθώς είναι κατασκευασμένο από ένα βιοσυμβατό οργανικό πολυμερές με βάση τη σιλικόνη.

Έχει ενσωματωμένους αισθητήρες πίεσης, οι οποίοι επιτρέπουν στους χρήστες να πιέζουν όχι απευθείας την οθόνη αφής της ηλεκτρονικής συσκευής, αλλά το ίδιο το δέρμα τους, το οποίο μετατρέπεται σε «οθόνη» αφής για τον έλεγχο της συσκευής.

Το δέρμα-τατουάζ μπορεί εύκολα να αποκολληθεί από το φυσικό δέρμα χωρίς να προκαλέσει ερεθισμό.

Πρόκειται για δημιούργημα των επιστημόνων και μηχανικών του Ινστιτούτου Πληροφορικής Μαξ Πλανκ και του Πανεπιστημίου του Σάαρλαντ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters (video).

Το iSkin μπορεί να παραχθεί σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, ώστε να προσαρμόζεται στα διαφορετικά μέρη του σώματος, όπως στο δάχτυλο, στο μπράτσο ή ακόμη και στον λοβό του αυτιού.

Οι αισθητήρες του μπορούν να αντιληφθούν την ασκούμενη από τον χρήστη πίεση, είτε το ηλεκτρονικό «δέρμα» είναι τεντωμένο είτε όχι, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το iSkin για να απαντήσουν σε τηλεφωνικές κλήσεις, να παίξουν μουσική, να ανεβοκατεβάσουν την ένταση του ήχου της φορητής συσκευής τους κ.ά.

Η ιδέα του ηλεκτρονικού δέρματος προέρχεται απο τη ρομποτική, καθώς έχει ήδη αξιοποιηθεί, ώστε τα ρομπότ να «αισθάνονται» καλύτερα το περιβάλλον τους, όπως αν είχαν ανθρώπινο δέρμα.

Οι γερμανοί ερευνητές είναι οι πρώτοι που σκέφθηκαν να χρησιμοποιήσουν την ιδέα στο ανθρώπινο σώμα, ως ένα δεύτερο ηλεκτρονικό δέρμα.

Προς το παρόν, το ηλεκτρονικό δέρμα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και είναι «καλωδιωμένο» με έναν υπολογιστή, όμως η τεχνολογία θα βελτιωθεί ώστε να είναι ασύρματο, διαθέτοντας τα κατάλληλα «τσιπάκια».

Σε επόμενο στάδιο, σύμφωνα με τον Βάιγκελ, θα επιδιωχθεί το «δέρμα» να τροφοδοτείται με ενέργεια από το ανθρώπινο σώμα.
Η ημέρα του Δεκαπενταύγουστου ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες κατά τις οποίες απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών, καθώς και η λειτουργία των επιχειρήσεων εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν τις Κυριακές και κατά τις υποχρεωτικές αργίες.

Φέτος η 15η Αυγούστου συμπίπτει με την ημέρα του Σαββάτου με αποτέλεσμα να ισχύουν τα εξής: Για τους μισθωτούς που δεν θα απασχοληθούν κατά την 15η Αυγούστου ισχύουν τα εξής:

1) Επί συστήματος εξαημέρου εργασίας. α) οι ημερομίσθιοι που δεν θα απασχοληθούν για λόγους που δεν οφείλονται σ’ αυτούς, θα πάρουν το συνήθως καταβαλλόμενο για τη συγκεκριμένη ημέρα ημερομίσθιό τους. β) οι επί μηνιαίο μισθό, δεν δικαιούνται άλλη αμοιβή πέρα από το καταβαλλόμενο μισθό τους.

2) Επί συστήματος πενθημέρου εργασίας Για την βδομάδα από 10 έως 15 Αυγούστου οι μισθωτοί που θα απασχοληθούν από Δευτέρα έως Παρασκευή δικαιούνται τα εξής: α) οι ημερομίσθιοι , ένα ημερομίσθιο επιπλέον. β) οι μισθωτοί δεν δικαιούνται άλλη αμοιβή πέραν του μισθού τους.

Για τους μισθωτούς που θα απασχοληθούν κατά την 15η Αυγούστου ισχύουν τα εξής:
 α) οι ημερομίσθιοι θα λάβουν το συνηθισμένο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους, για όσες ώρες απασχοληθούν.
 β) οι επί μηνιαίο μισθό θα λάβουν τόσα ωρομίσθια όσες ώρες απασχοληθούν και προσαύξηση 75% στο νόμιμο ωρομίσθιό τους.

Επιπλέον οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

• Δεν υπάρχει θέμα μεταθέσεως της γιορτής σε άλλη μέρα διότι με το άρθρο 7 του ν.1400/83, καταργήθηκαν τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για το δημόσιο τομέα οι διατάξεις περί μεταθέσεως εορτών- αργιών όταν συμπίπτουν με Κυριακή ή Σάββατο

• Εάν η απασχόληση τόσο των ημερομισθίων όσο και των επί μηνιαίο μισθό κατά την 15η Αυγούστου είναι πέρα των 40 ωρών, οφείλεται εκτός από την προσαύξηση και πρόσθετη αμοιβή λόγω υπερεργασίας κλπ.

• Το ημερομίσθιο της 15ης Αυγούστου το δικαιούνται και οι μισθωτοί που βρίσκονται σε άδεια, χωρίς να προσμετρήσουν όμως τη μέρα αυτή στις εργάσιμες μέρες της άδειάς τους. Οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό δεν θα πάρουν πρόσθετο ημερομίσθιο για την αργία, αλλά και στην περίπτωση αυτή δεν θα προσμετρηθεί η ημέρα της αργίας στις εργάσιμες ημέρες της άδειάς τους.

• Δεν δικαιούνται το ημερομίσθιο οι μισθωτοί που θα απέχουν από την εργασία τους για τους δικούς τους λόγους, αν η επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις αργίες.


http://www.fpress.gr


Η Κίνα διέταξε να αποσυρθούν από το Ίντερνετ 120 τραγούδια με τίτλους όπως "Δεν Θέλω Να Πάω στο Σχολείο" και "Όλοι Πρέπει να Πεθάνουν" γιατί κρίθηκαν "ανήθικα" καθώς προωθούν το σεξ, τη βία ή "ωθούν στην παρανομία", ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Κανένα άτομο ή οργάνωση δεν επιτρέπεται να ανεβάζει τα τραγούδια αυτά που "διατυμπανίζουν τη χυδαιότητα, τη βία, το έγκλημα ή πλήττουν την κοινωνική ηθική", αναφέρει σε χθεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο Πολιτισμού.

Τα περισσότερα από τα τραγούδια που μπήκαν στην "μαύρη λίστα" των αρχών είναι δημιουργίες άγνωστων τραγουδιστών ή συγκροτημάτων αλλά έχουν εκκεντρικούς τίτλους, όπως "Χωρίς Λεφτά, Χωρίς Φίλους" και "Ημερολόγιο Αυτοκτονίας", όπως προκύπτει από την λίστα με τους τίτλους τους που επισυνάπτεται μαζί με την ανακοίνωση.

Όποιος δεν συμμορφωθεί, "θα τιμωρηθεί αυστηρά, σύμφωνα με τον νόμο", προσθέτει η ανακοίνωση.

Το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της χώρας διαχειρίζεται ένα τεράστιο σύστημα λογοκρισίας--το αποκαλούμενο Σύστημα Προστασίας--το οποίο μπλοκάρει ιστοσελίδες ή αφαιρεί περιεχόμενο και σχόλια που θεωρούνται πορνογραφικά, βίαια ή "πολιτικά ευαίσθητα".

Στη χώρα, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, αλλά ούτε και το YouTube.

Πολλοί δυτικοί δημοσιογραφικοί οργανισμοί έχουν κατηγορήσει το Πεκίνο ότι στο παρελθόν έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στις ιστοσελίδες τους, περιλαμβανομένων των New York Times, Wall Street Journal και Bloomberg.
real.gr
Πήρε το Σούπερ Καπ η Μπαρτσελόνα με απίθανο 5-4 επί της Σεβίλλης
Αξέχαστο θα μείνει μάλλον το φετινό ματς για το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, όχι μόνο στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα και της Σεβίλλης, αλλά και σε όσους είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν, καθώς είχε τα πάντα: 9 (ναι, εννέα!) γκολ, θέαμα, αγωνία, ανατροπές, και τελικά θριαμβεύτρια την Μπαρτσελόνα στην παράταση, με το εξωπραγματικό σκορ 5-4.

Το εκρηκτικό ξεκίνημα του παιχνιδιού, που διεξήχθη στην Τιφλίδα της Γεωργίας, ήταν ένα... ορεκτικό αυτού που θα ακολουθούσε: Μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα η Σεβίλλη βρέθηκε μπροστά στο σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπανέγας, όμως ο Μέσι απάντησε με δύο απευθείας φάουλ, στο 7ο και στο 16ο λεπτό, δίνοντας το προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί μαζί με το προβάδισμα πήραν και το πάνω χέρι στον αγώνα, κι έτσι στο 44' ο Ραφίνια έκανε το 3-1, μετά από ωραία ασίστ του Σουάρες, ενώ στο 52' ο Σουάρες έκανε το σκορ 4-1, και κάπου εκεί το παιχνίδι φάνηκε να τελειώνει – ποιος μπορεί άλλωστε να κοντράρει την Μπαρτσελόνα όταν βρίσκεται μπροστά με διαφορά τριών γκολ;

Ε, λοιπόν η Σεβίλλη τα κατάφερε: Ο Ρέγες στο 57' μείωσε σε 4-2, ο Γκαμεϊρό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 72' μείωσε ακόμα περισσότερο, ενώ στο 81' ο Κονοπλιάνκα προ κενής εστίας ισοφάρισε, στέλνοντας αναπάντεχα το ματς στην παράταση!

Εκεί ο ρυθμός ήταν σαφώς μειωμένος, με λίγες φάσεις μπροστά από τα καρέ των δύο ομάδων, όμως αυτή που... χαμογέλασε ήταν η Μπαρτσελόνα. Στο 115', σε μία φάση που ξεκίνησε και πάλι από εκτέλεση φάουλ του Μέσι, ο Μπέτο απέκρουσε δύσκολα σουτ του Αργεντινού άσου, για να έρθει ο Πέδρο να πάρει το “ριμπάουντ” και να γράψει το τελικό 5-4.
news.gr
Μία από τις πιο συνήθεις σεξουαλικές δυσλειτουργίες είναι πρόωρη εκσπερμάτιση, η οποία συνήθως εμφανίζεται σε άντρες κάτω των 60 ετών.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι επηρεάζει περίπου 1 στους 5 άντρες παγκοσμίως, συνεχίζει να αποτελεί μία από τις παθήσεις που έχουν την ελλιπέστερη διάγνωση και θεραπεία.

Επί της ουσίας πρόκειται για περίπλοκη ιατρική πάθηση για την οποία ευθύνονται διάφοροι παράγοντες και περιγράφεται ως σύντομος λανθάνων χρόνος εκσπερμάτισης, ελλιπής ή μηδενικός έλεγχος εκσπερμάτισης, με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στους άνδρες που υποφέρουν και τους συντρόφους τους.

Ουσιαστικά, η φάση της διέγερσης, παρόλο που χαρακτηρίζεται από φυσιολογική στύση, είναι πολύ σύντομη και ακολουθείται από ταχεία εκσπερμάτιση και οργασμό. Έτσι χάνεται η ενδιάμεση φάση, η οποία είναι τόσο απαραίτητη και για τους δύο εμπλεκόμενους στην απόλαυση του σεξ.

Οι τύποι της πρόωρης εκσπερμάτισης:

Πρωτογενής: Προκύπτει κατά την πρώτη σεξουαλική επαφή στη ζωή του άνδρα και διαρκεί εφ' όρου ζωής. Σε αυτήν την περίπτωση η εκσπερμάτιση προκύπτει πολύ γρήγορα πριν την κολπική διείσδυση ή σε λιγότερο από 1-2 λεπτά μετά τη διείσδυση.

Δευτερογενής: Εμφανίζεται σταδιακά ή ξαφνικά, ενώ σε προγενέστερο στάδιο η διαδικασία εκσπερμάτισης ήταν φυσιολογική.

Ποια είναι τα σημάδια που «δείχνουν» πρόωρη εκσπερμάτιση:

- Η εκσπερμάτιση γίνεται πριν ή αμέσως μετά τη διείσδυση στον κόλπο.
- Η εκσπερμάτιση γίνεται πριν το θελήσει ο άνδρας. Το κριτήριο αυτό υπονοεί πως η εκσπερμάτιση δεν γίνεται κατά τη βούληση του ατόμου.
- Η εκσπερμάτιση γίνεται τόσο γρήγορα που προκαλεί έκδηλη ενόχληση ή διαπροσωπικές δυσκολίες. Το κριτήριο αυτό δίνει έμφαση στις αρνητικές συνέπειες.

Πώς ορίζεται χρονικά η πρόωρη εκσπερμάτιση:

Η Διεθνής Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής πρόσφατα πρότεινε να υιοθετηθεί το διάστημα μικρότερο τους ενός λεπτού, ως κριτήριο για τον ορισμό της πρόωρης εκσπερμάτισης. Αν και το κριτήριο αυτό παρέχει μια αντικειμενική αξιολόγηση, ενέχει τον κίνδυνο να παραμεληθεί η σημασία της προσωπικής εμπειρίας.


http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!