Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Τι θα συμβεί στον πλανήτη αν καούν όλα τα ορυκτά καύσιμα της Γης
Αν η ανθρωπότητα κάψει όλο το πετρέλαιο και τα άλλα αποθέματα ορυκτών καυσίμων που υπάρχουν στο υπέδαφος, τότε ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Τουλάχιστον 10 τρισεκατομμύρια τόνοι (10.000 γιγατόνοι) άνθρακα θα απελευθερώνονταν στην ατμόσφαιρα και θα μπορούσαν τότε να λιώσουν σχεδόν όλοι οι πάγοι της Ανταρκτικής, αλλά και της μικρότερης Γροιλανδίας. Αυτό, θα είχε ως συνέπεια να ανέβει η στάθμη των θαλασσών 50 έως 60 μέτρα σε ένα διάστημα μερικών χιλιάδων ετών.
Ο ανθρώπινος πολιτισμός ασφαλώς δεν θα ήταν ο ίδιος πια, καθώς μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Τόκιο, το Χονγκ Κονγκ, η Σαγκάη, η Καλκούτα και το Αμβούργο, αλλά και σχεδόν ολόκληρες χώρες όπως η ολλανδία και το Μπαγκλαντές, θα βρίσκονταν πλέον κάτω από το νερό.
Αυτό προειδοποιεί μια νέα διεθνής επιστημονική μελέτη, που βασίστηκε σε προσομοιώσεις πιθανών μελλοντικών σεναρίων σε υπολογιστές. Το παραπάνω σενάριο είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να υπάρξει, αλλά δεν θα μπορούσε να το αποκλείσει κανείς ως απίθανο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη φυσικό Ρικάρντα Βίνκελμαν του Ινστιτούτου Κλιματικών Ερευνών στο Πότσνταμ της Γερμανίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science Advances", εκτιμούν ότι μόνη της η Ανταρκτική περιέχει πάγους ισοδύναμους -αν έλιωναν- με άνοδο της στάθμης των νερών κατά περίπου 58 μέτρα.
Ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα των εκπομπών «αερίων του θερμοκηπίου» από την καύση του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του άνθρακα, εκτιμάται ότι οι πάγοι της Δυτικής Ανταρκτικής θα γίνουν ασταθείς μέσα στα επόμενα 60 έως 80 χρόνια και μπορεί να αρχίσουν να λιώνουν και να φουσκώνουν τους ωκεανούς. Και μέχρι τότε δεν θα έχει καεί παρά το 6% έως 8% των εκτιμώμενων αποθεμάτων ορυκτών καυσίμων (600 έως 800 γιγατόνοι).
Η νέα μελέτη θεωρεί ως καλό σενάριο το να καταστεί τελικά εφικτός ο περιορισμός της ανόδου της θερμοκρασίας έως τους δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα. Τότε, μακροπρόθεσμα, η στάθμη των θαλασσών θα αυξηθεί λίγα μέτρα «μόνο» και η κατάσταση θα είναι πιο διαχειρίσιμη. Οι θάλασσες διεθνώς έχουν ήδη ανέβει περίπου 20 εκατοστά κατά μέσο όρο μετά το 1900 και μέχρι στιγμής η Ανταρκτική συνεισφέρει λιγότερο από το 10% σε αυτή την άνοδο.
Το κακό σενάριο της νέας μελέτης είναι ότι η μέση άνοδος της στάθμης των υδάτων θα μπορούσε να φθάσει τα τρία εκατοστά το έτος (έναντι περίπου τριών χιλιοστών ετησίως σήμερα) μέσα στην επόμενη χιλιετία, αυξάνοντας τη στάθμη των θαλασσών κατά 30 μέτρα έως το 3000. Στη συνέχεια, και μετά από ακόμη 10.000 χρόνια, η στάθμη θα μπορούσε να έχει ανέβει κατά 60 μέτρα.
news.gr

Οι νέες οδηγίες της Αμερικανικής Επιχειρησιακής Ομάδας Προληπτικών Υπηρεσιών (USPSTF) παρουσιάζει τις νέες συστάσεις σχετικά με την καθημερινή λήψη ασπιρίνης, οι οποίες είναι πιο αυστηρές από τις προηγούμενες και πλέον αφορούν μικρότερη υποομάδα του πληθυσμού.
Στόχος των νέων συστάσεων είναι να μειωθεί ο κίνδυνος εμφράγματος και εγκεφαλικού αλλά και καρκίνου του παχέος εντέρου στην εν λόγω υποομάδα.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, χαμηλή δόση ασπιρίνης πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά για τουλάχιστον μία δεκαετία τα άτομα ηλικίας 50-59 ετών που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού.
Οι προηγούμενες συστάσεις περιελάμβαναν μεγαλύτερο ηλικιακό εύρος και χωρίζονταν βάσει του φύλου.
«Τα άτομα στα οποία συστήνεται η λήψη ασπιρίνης αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, δεν κινδυνεύουν όμως από αιμορραγικές επιπλοκές», επισημαίνει ο Δρ Νταγκ Όουενς, μέλος της Επιχειρησιακής Ομάδας.
Ο κίνδυνος εμφράγματος και εγκεφαλικού υπολογίζεται σε βάθος 10ετίας βάσει των παραμέτρων που έχει θέσει η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας και το Αμερικανικό Κολλέγιο Καρδιολογίας.
Για τα άτομα ηλικίας 60-69 ετών που αντιμετωπίζουν αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, οι νέες συστάσεις αναφέρουν πως η καθημερινή δόση ασπιρίνης δεν αποδίδει εξίσου σημαντικά οφέλη όπως για τα άτομα 50-59 ετών, οπότε η απόφαση για τη λήψη ασπιρίνης θα πρέπει να καθορίζεται ανά μεμονωμένο περιστατικό. Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι τα δεδομένα δεν ήταν επαρκή ώστε να προκύψουν συστάσεις για τα άτομα 50 ετών και κάτω και 70 ετών και άνω.
Πηγή: boro.gr

Η μετάβαση είναι απλή και αυτά είναι τα μυστικά για να το πετύχετε.
Αν μπορούσε κάποιος να απαριθμήσει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται κάποιος για να γίνει επιχειρηματίας, ενδεχομένως θα έλεγε: μια καλή ιδέα, δίκτυο και επιμονή.
Λάθος, για να κάνει κάποιος την μετάβαση από εργαζόμενος σε επιχειρηματίας χρειάζονται κι άλλα πράγματα.
Όλοι έχουμε καταπληκτικά όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον μας άλλα πολλοί άνθρωποι δεν θα καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους αυτούς γιατί δεν έχουν τα… απαραίτητα εφόδια.
Μεγαλώνουμε με ένα στόχο: να τελειώσουμε το σχολείο, να περάσουμε σε ένα καλό πανεπιστήμιο και να βρούμε μια καλή δουλειά και γιατί όχι να κάνουμε τη δική μας δουλειά. Γιατί, όμως, δε το καταφέρνουμε όλοι;
Από την άλλη μπορεί να δουλεύετε ατελείωτες ώρες την ημέρα και να μη νιώθετε πως πιάνουν «τόπο» οι προσπάθειες σας. Ποιος ο λόγος τότε να δίνετε τον καλύτερο σας εαυτό σε μια εταιρεία και έναν εργοδότη που δεν αναγνωρίζει όσα κάνετε;
Είναι εύκολο τελικά να σταματήσετε να δουλεύετε για κάποιον άλλον; Ο επιχειρηματίας και σύμβουλος Justin Lafazan δίνει τις δικές του συμβουλές για το πώς να γίνετε από υπάλληλος – επιχειρηματίας.
  1. Νέα αρχή
Μπορεί να έχετε κάνει πράγματα στο παρελθόν τα οποία να μη σας αντιπροσώπευαν 100%. Μη τα αφήσετε να μπουν εμπόδιο στα όνειρα σας, θα κάνετε ότι είστε γεννημένοι να κάνετε χωρίς να κοιτάτε πίσω.
  1. Βρείτε για τι είστε γεννημένοι
Πώς θα το καταλάβετε αυτό; Απαντήστε απλά στις ερωτήσεις:
Προσδιορίστε τα πάθη σας. Τι σας αρέσει να κάνετε;
Προσδιορίστε τις ικανότητές σας. Σε τι είστε πραγματικά καλοί;
Προσδιορίστε τις αξίες σας. Τι είναι αυτό που έχει πραγματικά σημασία για εσάς;
Εκεί που αυτές οι απαντήσεις «ενώνονται» βρίσκεται η απάντηση. Η απάντηση δεν είναι εύκολη, ούτε είναι εύκολο να δείτε την κλίση σας. Κάθε μέρα πρέπει να απαντάτε στα ερωτήματα αυτά μέχρι να βρείτε το δρόμο σας.
  1. Βρείτε τους σωστούς συμβούλους
Υπάρχει ένας τρόπος για να γλιτώσετε χρόνο και χρήματα. Βρείτε εκείνους τους ανθρώπους που έχουν βρεθεί στη θέση σας και μάθετε τα πάντα από εκείνους.
  1. Κάντε τη δουλειά σας παιχνίδι
Όλοι έχουμε 24 ώρες σε μια ημέρα, αλλά πώς γίνεται κάποιοι άνθρωποι να μπορούν να κάνουν περισσότερα; Όσο πιο γρήγορα κάνουμε κάτι, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχουμε για την επόμενη εργασία.
Αν είστε, λοιπόν, στη διαδικασία δημιουργίας δική σας δουλειάς πρέπει να εξοικονομήσετε χρόνο. Βρείτε με ποιο τρόπο θα αυξήσετε την αποδοτικότητα σας στη πρωινή σας εργασία, ώστε να έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για το νέο σας ξεκίνημα.
  1. Εγκαταλείψτε το «σίγουρο» όταν πλέον θα μπορείτε
Κάποιοι επιλέγουν να αφήσουν την πρωινή τους δουλειά για να μπορέσουν να επικεντρωθούν στο νέο τους project, αρκετοί όμως παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι η νέα εταιρεία να αρχίσει να τρέχει και να αποδίδει χρήματα. Και αυτή είναι η σωστή κίνηση.
Πηγή: fortunegreece.com

Λίγο καιρό μετά το χωρισμό της με τον Τσάρλι Έμπερσολ, ο έρωτας φαίνεται ότι χτύπησε ξανά την πόρτα της Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

Η 33χρονη τραγουδίστρια όχι μόνο δεν τα έβαψε… μαύρα αλλά έχει αρχίσει να βγαίνει ραντεβουδάκια με τον συνομήλικό της, Χάρι Μόρτον!

Ο 33χρονος άνδρας δεν είναι άγνωστος στη showbiz καθώς διαθέτει δύο ιδιαίτερα δημοφιλή εστιατόρια στο Χόλιγουντ ενώ στο παρελθόν είχε σχέση με την Ντέμι Μουρ αλλά και την Λίντσεϊ Λόχαν!

Ο φωτογραφικός φακός τους «τσάκωσε» να τρώνε σούσι σε γνωστό εστιατόριο της Καλιφόρνια και σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα οι κινήσεις τους μόνο… φιλικές δεν ήταν!

Λέτε να έχουμε νέο ειδύλλιο στη showbiz;

star.gr

Τον νικητή των εκλογών προέβλεψε ο Βασίλης Λεβέντης σε συνέντευξη που έδωσε στο thestival.gr. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προβλέπει διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ με 5-6 μονάδες ενώ χαρακτηρίζει κόμμα του Μπόμπολα το «Ποτάμι», δογματικό το ΚΚΕ και μαχαιροβγάλτες τους Χρυσαγίτες!  Ο κ. Λεβέντης απαντά και στην επίθεση του Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος είχε πει ότι “Όποιος ψηφίζει Λεβέντη είναι αρχαιοκάπηλος”. «Όταν τον επισκέφθηκα στο δημαρχείο μου υπέβαλλε τα σέβη του και μου είπε ότι είμαι μοντέρνος και πως χαίρεται που δικαιώνομαι μετά από τόσα χρόνια. Αν έκανε τέτοιες δηλώσεις έχει πρόβλημα ο άνθρωπος», τονίζει. Σημειώνει δε ότι είτε το θέλει ο κ.Μπουτάρης είτε όχι, η ονομασία της πόλης της Θεσσαλονίκης θα αλλάξει και θα ονομαστεί Δήμος Ιεράς Πολης της Θεσσαλονίκης».

 


Γενετικές ανωμαλίες που δυνητικά μπορούν να συντελέσουν στην πρόκληση καρκίνου ενδέχεται να παρουσιάσουν όσοι ταξιδεύουν συχνά με αεροπλάνο. Σε νέα έρευνα μελετήθηκε η επίδραση της κοσμικής ακτινοβολίας στα πληρώματα αεροπλάνων.

Ο Δρ Λι Γιονγκ και οι συνεργάτες του από Εθνικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας εξηγούν ότι αρκετές έρευνες έχουν μελετήσει κατά πόσο τα πληρώματα των αεροπορικών εταιρειών διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο διαφόρων μορφών καρκίνου λόγω της συχνής έκθεσής τους στην κοσμική ακτινοβολία, την ακτινοβολία που συνήθως μπλοκάρεται από την ατμόσφαιρα της γης αλλά υπάρχει σε αυξημένα επίπεδα στα μεγάλα υψόμετρα.

Στην παρούσα έρευνα, οι επιστήμονες μελέτησαν κατά πόσο οι πιλότοι των αεροσκαφών τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα γενετικών ανωμαλιών, γνωστών ως χρωμοσωματικών εκτοπισμών.

Οι γενετικές αυτές μεταλλάξεις φυσιολογικά γίνονται συχνότερες καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει, αλλά επίσης μπορεί να πηγάζουν από την έκθεση στην ακτινοβολία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καρκινικές αλλαγές στον πυρήνα των κυττάρων.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν δείγματα αίματος από 89 πιλότους αεροσκαφών και μια ομάδα σύγκρισης 50 πανεπιστημιακών καθηγητών ίδιας ηλικίας.

Διαπίστωσαν ότι συνολικά οι χρωμοσωμικές εκτοπίσεις δεν ήταν συχνότερες μεταξύ των πιλότων.

Ωστόσο, όταν επικεντρώθηκαν μόνο στην ομάδα των πιλότων, διαπίστωσαν ότι η συχνότητα των χρωμοσωμικών τροποποιήσεων αυξανόταν μαζί με την πτητική εμπειρία των πιλότων.

Για κάθε δέκα χρόνια αύξηση της πτητικής εμπειρίας, το ποσοστό των χρωμοσωμικών τροποποιήσεων αυξανόταν κατά 81%.

Το ποσοστό παρέμενε ακόμη και μετά τον συνυπολογισμό της ηλικίας των πιλότων.

Τα στοιχεία δείχνουν λοιπόν ότι οι πιλότοι με μεγάλή εμπειρία πτήσης ενδεχομένως να είχαν εκτεθεί βιολογικά σε σημαντικές ποσότητες ιονίζουσας ακτινοβολίας.

Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Occupational and Environmental Medicine».

Πηγή: tanea.gr
Πρεμιέρα στο Ch. League: Κλάμα στο Μάντσεστερ, γκολ ο Μήτρογλου
Η Γιουβέντους ήταν η νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας της φάσης των ομίλων του Champions League, αφού με γκολ του Μάντζουκιτς στο 70' και του Μοράτα στο 85' έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 2-1 μέσα στο Μάντσεστερ της Μάντσεστερ Σίτι, που είχε προηγηθεί στο 57' με αυτογκόλ του Κιελίνι.

Όμως και η συμπολίτισσα της Σίτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επέστρεψε με ήττα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από απουσία ενός χρόνου, αφού αν και προηγήθηκε στην Ολλανδία κόντρα στην Αϊντχόφεν με τον Ντεπάι στο 41', έχασε τελικά με 1-2, με γκολ του Μορένο στο 45' και του Νάρσινγκ στο 57'.

Αντίθετα, εύκολο έργο είχε η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, την οποία φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σημειώνει χατ τρικ και τον Μπενζεμά να συμπληρώνει τον πίνακα τον σκόρερ.

Με το δεξί ξεκίνησε και η άλλη ομάδα της Μαδρίτης, η Ατλέτικο, που με δύο γκολ του Γκριεζμάν στο 18' και στο 25' πέρασε νικηφόρα με 2-0 από την έδρα της Γαλατασαράι.

Οι ισπανικές ομάδες έκαναν μάλιστα το 3/3, καθώς και η Σεβίλλη δεν είχε πρόβλημα να επιβληθεί της προβληματικής Γκλάντμπαχ με 3-0, με σκόρερ τους Γκαμεϊρό, Μπανέγα και Κονοπλιάνκα.

Κανένα πρόβλημα δεν είχε και η Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Μάλμε, παίρνοντας τη νίκη με 2-0, χάρη σε τέρματα του Ντι Μαρία στο 4' και του Καβάνι στο 61'.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς και το γκολ που σημείωσε ο Κώστας Μήτρογλου στο 2-0 της Μπενφίκα επί της Αστάνα, ενώ την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση πανηγύρισε η Βόλφσμπουργκ, που επικράτησε με 1-0 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με σκόρερ τον Ντράξλερ στο 40'.
news.gr

Πάνω από 3,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων και δικύκλων δεν έχουν περάσει από Τεχνικό Έλεγχο, ενώ για το πρόστιμο των 150 ευρώ έχει δοθεί παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου.
Όσον αφορά στις εκπτώσεις των προστίμων για εκπρόθεσμο Τεχνικό Έλεγχο ορίζεται σε τρεις κατηγορίες με την πρώτη να εκπνέει στα τέλη Σεπτεμβρίου και οι άλλες δύο στα τέλη Οκτωβρίου και Νοεμβρίου αντίστοιχα.
Ειδικότερα, όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων βεβαιωμένα δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο πέραν του εξαμήνου μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2014 έχουν προθεσμία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου να περάσουν από ΚΤΕΟ μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου καταβάλλοντας το μισό πρόστιμο. Δηλαδή αντί για 65 ευρώ θα καταβάλουν μόλις 33 ευρώ.
Αν ωστόσο για κάποιο λόγο περάσουν από Τεχνικό Έλεγχο μετά τα τέλη Σεπτεμβρίου τότε θα καταβάλουν ολόκληρο το ποσό του προστίμου που ανέρχεται σε 65 ευρώ.
Το ίδιο πρόστιμο ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2016 πέραν του προστίμου των 65 ευρώ θα του έχει βεβαιωθεί και στην εφορία το επιπλέον πρόστιμο των 150 ευρώ!
Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που βεβαιωμένα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ πέραν του εξαμήνου στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 (Ιούλιος-Δεκέμβριος 2014). Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωμα να περάσουν από ΚΤΕΟ καταβάλλοντας το μισό πρόστιμο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.
Αν «ξεχαστούν» και επισκεφθούν κάποιο ΚΤΕΟ μετά το τέλος Οκτωβρίου τότε θα καταβάλουν ολόκληρο το πρόστιμο.
Στην Τρίτη κατηγορία ανήκουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι βεβαιωμένα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ πέραν του εξαμήνου έως τα τέλη Ιουνίου του τρέχοντος έτους.
Οι κάτοχοι των οχημάτων με τις παραπάνω προϋποθέσεις έχουν τη δυνατότητα να περάσουν από κάποιο ΚΤΕΟ μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου καταβάλλοντας το μισό πρόστιμο.
Από την 1η Δεκεμβρίου οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται με την καταβολή ολόκληρου του προστίμου.
Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις
Ο αριθμός των ιδιοκτητών που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ ανέρχεται σε 2,5 εκατ. για κατόχους ΙΧ και φορτηγών και πάνω από 1 εκατ. κατόχους δικύκλων.
Συνολικά ο αριθμός των ιδιοκτητών που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ ξεπερνά τα 3,5 εκατ. οχήματα ο οποίος ανέρχεται σε πάνω από 50% του συνόλου των οχημάτων που κυκλοφορούν!
Σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia η διασταύρωση των στοιχείων από τη ΓΓΔΕ θα πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, δηλαδή κάθε εξάμηνο…
Πλαστά Πιστοποιητικά ΚΤΕΟ
Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθούν τα παράνομα Δελτία Τεχνικών Ελέγχων από ΚΤΕΟ και οι Αρχές έχουν επιληφθεί εκατοντάδων επιχειρήσεων.
Μάλιστα αρκετοί έχουν καταδικαστεί για πλαστογραφία αλλά όπως φαίνεται τα πρόστιμα δεν τους πτοούν.
Για να γλιτώσουν από «περιπέτειες» κυρίως οι νέοι ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων καλό θα ήταν όταν παραλάβουν το όχημά τους να επικοινωνούν με το ΚΤΕΟ που φέρεται ότι έχει εκδώσει το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ώστε να διαπιστώσουν τη γνησιότητά του.
Παράλληλα, από τα πλαστά Δελτία Τεχνικών Ελέγχων το κράτος χάνει εκατομμύρια, καθώς και τα παράβολα που φαίνεται ότι έχουν εισπραχθεί είναι επίσης πλαστά…
Πηγή: www.enikonomia.gr
Κουμπί «Dislike» έρχεται στο Facebook
Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το Facebook θα προσθέσει κουμπί «Dislike» (Δεν μου αρέσει) στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ένα Q&A στα κεντρικά γραφεία του Facebook στην Καλιφόρνια, ο Ζάκερμπεργκ δήλωσε ότι το κουμπί θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εκφράζουν την ενσυναίσθησή τους.

Σημείωσε ότι δεν θέλει το κουμπί αυτό να γίνει μηχανισμός με τον οποίο οι χρήστες θα καταψηφίζουν τις αναρτήσεις άλλων χρηστών.

Αντιθέτως, σημείωσε ο ιδρυτής του Facebook, το κουμπί αυτό θα χρησιμοποιείται για τις φορές που δεν επιθυμεί κάποιος να πατήσει like σε αναρτήσεις με «θλιβερό» περιεχόμενο.

Πολλοί χρήστες ζητούσαν εδώ και χρόνια ένα κουμπί «Dislike». «Ίσως εκατοντάδες άνθρωποι να το έχουν ζητήσει και σήμερα είναι μία ειδική ημέρα, καθώς μπορώ να ανακοινώσω ότι εργαζόμαστε για αυτό και είμαστε πολύ κοντά στο να στείλουμε ένα δοκιμαστικό (κουμπί)» τόνισε.
Newsroom ΔΟΛ
Στον δρόμο για να καταρρίψει το περσινό ρεκόρ πωλήσεων του...
iPhone μέσα στο πρώτο Σαββατοκύριακο κυκλοφορίας του, βρίσκεται η Apple.

«Η ανταπόκριση των πελατών στο iPhone 6s και iPhone 6s Plus είναι εξαιρετικά θετική και οι προπαραγγελίες, αυτό το Σαββατοκύριακο, ήταν πολύ ισχυρές, σε ολόκληρο τον κόσμο», σημειώνει ο τεχνολογικός κολοσσός, σε ανακοίνωσή του, εκφράζοντας την εξής εκτίμηση: «Βρισκόμαστε στα βήματα να ξεπεράσουμε το ρεκόρ των δέκα εκατομμυρίων συσκευών που πωλήθηκαν το πρώτο Σαββατοκύριακο (κυκλοφορίας του), όταν τα νέα iPhones βγουν στην αγορά, στις 25 Σεπτεμβρίου».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Αίθριος ο καιρός της Τετάρτη. Ανεμοι στο Αιγαίο βόρειοι τοπικά 6 και πιθανόν πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά. Η ορατότητα περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος, τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά
βορειοανατολικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος, τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα στο ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 19 έως 31 και κατά τόπους 32 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος, στα βόρεια λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και πιθανόν πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 ες 31 και κατά τόπους 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: γενικά αίθριος, στην Κρήτη πρόσκαιρες νεφώσεις.
άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 πρόσκαιρα την ήμερα στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα την ήμερα τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
άκαιρος: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και πιθανόν πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
καιρός: γενικά αίθριος, τις πρωινές ώρες η ορατότητα πιθανόν να είναι τοπικά περιορισμένη.
άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Εκτός τετράδας η Ελλάδα, υπέκυψε στον... κακό της δαίμονα
Εκτός ημιτελικών του Ευρωμπάσκετ άφησε την εθνική μας ομάδα ο “κακός της δαίμονας”, η Ισπανία, που “λύγισε” το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με 71-73, αναγκάζοντάς το στην πρώτη του ήττα στη διοργάνωση, που όμως ήταν και η μοιραία.

Οι Ισπανοί μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, ποντάροντας σε μεγάλο βαθμό στην ευστοχία τους στα τρίποντα, με την ελληνική άμυνα να δυσκολεύεται να περιορίσει τα “όπλα” τους, όμως να μένει κοντά στο σκορ, και να περνάει μάλιστα και μπροστά στο σκορ στις αρχές της δεύτερης περιόδου (18-17), πριν αναλάβει δράση ο δαιμόνιος Παού Γκασόλ.

Ο άσος των Σικάγο Μπουλς ουσιαστικά πήρε πάνω του ολόκληρη την ισπανική ομάδα, πετυχαίνοντας το ένα καλάθι μετά το άλλο, και όλοι οι συμπαίκτες του έμοιαζαν να ψάχνουν αυτόν για να στείλει την μπάλα στο ελληνικό καλάθι. Αντίθετα, η Εθνική μας, με εντυπωσιακή πολυφωνία στην επίθεση, κατάφερνε να διασπά την καλοστημένη ισπανική άμυνα, και παρά το γεγονός ότι οι “Φούριας Ρόχας” βρέθηκαν στο ημίχρονο να προηγούνται με επτά πόντους, με μία εξαιρετική τρίτη περίοδο η Ελλάδα ανέτρεψε την εικόνα του παιχνιδιού και στο τέλος της τρίτης περιόδου βρισκόταν μπροστά με 57-55.

Ωστόσο, ένα σερί 7-0 έφερε και πάλι μπροστά τους Ισπανούς, με την Εθνική μας να τα βρίσκει στη συνέχεια σκούρα απέναντι στην άμυνα των “Φούριας Ρόχας”, η οποία ήταν προσανατολισμένη πάνω στον Βασίλη Σπανούλη, με αποτέλεσμα ο άσος του Ολυμπιακού να μην μπορεί να “ανασάνει” και η ελληνική ομάδα να δυσκολεύεται να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι. Η διαφορά έφτασε και πάλι τους επτά πόντους (68-61) δύο λεπτά πριν το τέλος, όμως η Εθνική μας δεν το έβαλε κάτω: Με συνεχόμενα τρίποντα από Καλάθη και Σλούκα, μείωσε στον πόντο 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, όμως στην τελευταία φάση ο Αντετοκούνμπο δεν κατάφερε από το κέντρο να κάνει την... ολική επαναφορά, με τους Ισπανούς να παίρνουν τελικά τη νίκη-πρόκριση.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν, φυσικά, ο Γκασόλ με 27 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Μίροτιτς πρόσθεσε ακόμα 18 πόντους. Για την εθνική μας ομάδα, ο Καλάθης τελείωσε το παιχνίδι με 14 πόντους, ο Πρίντεζης πέτυχε 13, ενώ εντυπωσιακός ήταν ο Αντετοκούνμπο με 12 πόντους και 17 ριμπάουντ. Ο Σπανούλης, παρά την ασφυκτική άμυνα των Ισπανών πάνω του, πέτυχε 10 πόντους, ενώ ο Κουφός είχε 9.

Η Ισπανία θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη Γαλλία, που στο άλλο παιχνίδι της ημέρας επικράτησε με 84-70 της Λετονίας.
Όσο για την Εθνική μας, η "περιπέτειά" της στο Ευρωμπάσκετ δεν τελειώνει εδώ, καθώς θα παίξει αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8, αφού οι ομάδες που θα κατακτήσουν ως και την 7η θέση θα προκριθούν στο προολυμπιακό τουρνουά. Έτσι, την Πέμπτη στις 5 το απόγευμα η εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει τη Λετονία, και αν την κερδίσει δεν θα χρειαστεί να παίξει άλλο παιχνίδι, αφού θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο προολυμπιακό τουρνουά, ενώ αν ηττηθεί θα έχει μία ακόμα ευκαιρία να κατακτήσει την έβδομη θέση, κόντρα στον χαμένο του άλλου ζευγαριού.
news.gr
Αν έχετε ακραία συμπεριφορά στον ύπνο, κοιμάστε δηλαδή είτε πολύ λίγο είτε πάρα πολύ, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε τον καρδιολόγο σας, καθώς ενδέχεται να αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με την καρδιά σας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Τσαν-Γουόν Κιμ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σεούλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology, σύμφωνα με το Reuters, μελέτησαν στοιχεία για πάνω από 47.000 άνδρες και γυναίκες, με μέση ηλικία 42 ετών, χωρίς διαγνωσμένα καρδιολογικά προβλήματα.

Οι επιστήμονες συσχέτισαν τις συνήθειες του ύπνου με την κατάσταση των αρτηριών καθενός ατόμου. Η μέση διάρκεια ύπνου ήταν 6,4 ώρες.

Η ανάλυση έδειξε ότι όσοι κοιμούνταν πολύ λιγότερο από το μέσο όρο (το πολύ πέντε ώρες), είχαν 50% περισσότερο ασβέστιο στις αρτηρίες τους, σε σχέση με όσους κοιμούνταν επτά ώρες. Όσοι κοιμούνταν πολύ παραπάνω από το μέσο όρο (τουλάχιστον εννέα ώρες), είχαν 70% πιο πολύ ασβέστιο.

Επίσης, όσοι ανέφεραν ότι η ποιότητα του ύπνου τους δεν ήταν καλή (άσχετα με το πόσο κοιμούνταν), είχαν πιο πολύ ασβέστιο και ακαμψία στις αρτηρίες. Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκονταν οι αρτηρίες όσων κοιμούνταν καλά και περίπου επτά ώρες κάθε βράδυ. Όσοι κοιμούνταν λίγο, ήταν πιθανότερο να έχουν κατάθλιψη ή διαβήτη τύπου 2, να καπνίζουν και να είναι μεγαλύτερης ηλικίας.

Η συγκέντρωση ασβεστίου στις αρτηρίες αυξάνει τον κίνδυνο αρτηριοσκλήρυνσης (αθηρωμάτωσης), που μπορεί να εξελιχθεί σε στεφανιαία νόσο και τελικά σε έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Όσο περισσότερο είναι το ασβέστιο, τόσο μεγαλύτερος ο καρδιαγγειακός κίνδυνος.

Το ένα τέταρτο έως ένα τρίτο του πληθυσμού εμφανίζουν διαταραχές ύπνου, καθώς κοιμούνται είτε λιγότερο είτε περισσότερο από το θεωρούμενο ως φυσιολογικό για την ηλικία τους, ενώ και η ποιότητα του ύπνου τους συχνά δεν είναι καλή. Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει τον ανεπαρκή ύπνο με αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού.

Παραμένει πάντως ακόμη ασαφές κατά πόσο ο ανεπαρκής ή κακός ύπνος αποτελεί καθεαυτός την αιτία για τον αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο. Από την άλλη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι γεγονός ότι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ανάγκες για ύπνο. Για μερικούς ανθρώπους έξι ώρες είναι υπεραρκετές, ενώ για άλλους οι επτά είναι λίγες. Συνεπώς η ιδανική διάρκεια του ύπνου διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!