Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015


Αυξημένες θα είναι από την 1η Ιανουαρίου 2016 οι τιμές εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, μετά από τη σχετική έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Ετσι, πλέον για την Ακρόπολη το εισιτήριο πλέον φτάνει στα 20 ευρώ (10 μειωμένο), από 12 ευρώ (6 μειωμένο) που ήταν, ενώ για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού το εισιτήριο ανεβαίνει στα 15 ευρώ και 8 το μειωμένο (από 6 και 3 ευρώ αντίστοιχα). Για να μπει κανείς στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο των Μυκηνών θα καταβάλει 12 ευρώ- από 8- κάτι που θα ισχύει και για τον Αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Ιερού Ασκληπιείου Επιδαύρου (από 6 ευρώ). Για τα μουσεία, η πρώτη κατηγορία αφορά τα μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, δηλαδή το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στα οποία η τιμή διαμορφώνεται στα 10 ευρώ (5 το μειωμένο), από 7 που είναι στο πρώτο και 6 στο δεύτερο σήμερα (3 το μειωμένο).
Αυτές οι τιμές θα ισχύουν μόνο για τη θερινή περίοδο- από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο- ενώ το εισιτήριο θα είναι μειωμένο κατά 50% τους χειμερινούς μήνες. Η δωρεάν είσοδος κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα για τους χειμερινούς μήνες θα παραμείνει σε ισχύ.
ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ

Ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή να διαμορφώνεται πολύ χαμηλότερα από πέρυσι λόγω της μείωσης των διεθνών τιμών.
Η διάθεση του πετρελαίου ξεκινάει από αύριο και σύμφωνα με τους εκπροσώπους των βενζινοπωλών η τιμή θα διαμορφωθεί από 85 ως 88 λεπτά το λίτρο, ενώ πέρυσι η τιμή ήταν από 1,05 με 1,10 ευρώ το λίτρο.
Ωστόσο και ενώ αύριο ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να πάρει απόφαση για το επίδομα θέρμανσης που πέρυσι κόστισε στο κράτος 210 εκατομμύρια ευρώ και ο στόχος είναι να μειωθεί το κόστος αυτό ακόμη και στο μισό.
Τα σενάρια σε ό,τι αφορά στο επίδομα θέρμανσης περιλαμβάνουν από μείωση του ποσού του επιδόματος ως μείωση των δικαιούχων με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Το τρίτο σενάριο ωστόσο αφορά όλους καθώς περιλαμβάνει μείωση σχεδόν στο μισό του ειδικού φόρου, κάτι που θα σημάνει και μείωση της τιμής στο 0,75 με 0,78 ευρώ το λίτρο. Στην περίπτωση αυτή όμως θα καταργηθεί πλήρως το επίδομα θέρμανσης.
aftodioikisi.gr

Το spacebar, μαζί με το enter, είναι ίσως τα πιο γνωστά πλήκτρα ενός πληκτρολογίου- μια ψηφιακή «παράδοση» που πάει πίσω δεκαετίες.

Ως εκ τούτου, έχει παραμείνει αμετάβλητη με το πέρασμα του χρόνου και την πρόοδο της τεχνολογίας, ακόμα και την έλευση των οθονών αφής.

Ωστόσο, η Synaptics Inc φιλοδοξεί να φέρει την επόμενη γενιά στον συγκεκριμένο τομέα, μέσω της τεχνολογίας SmartBar, που είναι σχεδιασμένη ειδικά για desktop υπολογιστές και laptops.

Στην ουσία αυτό που κάνει είναι να προσθέτει δυνατότητες αντίστοιχες αυτών που βλέπει κανείς σε μια οθόνη αφής στο spacebar.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Smartbar προσφέρει ένα εύρος καινοτόμων και προγραμματίσιμων λειτουργιών στο spacebar, το οποίο αποτελεί «το φυσικό σημείο όπου ακουμπούν οι αντίχειρές μας».

Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν χειρονομίες πάνω στο SmartBar για γρήγορη διαμόρφωση/ διαχείριση κειμένου, ευκολότερο zoom και μια πληθώρα άλλων λειτουργιών που μπορούν να καθορίσουν οι ίδιοι.

Συνοπτικά, τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται είναι τα «rapid editing» (επιλογή λέξης με μια κίνηση του αντίχειρα), «effortless zooming» (οι χαρακτηριστικές κινήσεις για zoom) και τα «programmable logical buttons» (για την εκτέλεση μακροεντολών – η εταιρεία υπογραμμίζει τη χρησιμότητά τους για τους gamers).

Πηγή: naftemporiki.gr

Δείτε αναλυτικά τις 20 ομάδες που εξασφάλισαν ήδη την πρόκρισή τους στα τελικά του Euro 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις: Γαλλία (διοργανώτρια), Τσεχία, Ισλανδία, Βέλγιο, Ουαλία, Ισπανία, Σλοβακία, Γερμανία, Πολωνία, Αγγλία, Ελβετία, Βόρειος Ιρλανδία, Ρουμανία, Αυστρία, Ρωσία, Κροατία, Ιταλία, Πορτογαλία, Αλβανία και Τουρκία.

Στα μπαράζ θα βρεθούν για να διεκδικήσουν 4 εισιτήρια, οι: Ουγγαρία, Βοσνία, Ουκρανία, Ιρλανδία, Σλοβενία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία.

ΠΗΓΗ: pamesports.gr

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από απόβλητα θα μπορούσε να καλύψει το 20 τοις εκατό των ενεργειακών αναγκών της Αφρικής, σύμφωνα με νέα μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η μελέτη, που ανέλυσε τις δυνατότητες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αστικά στερεά απόβλητα στην Αφρική, αναφέρει ότι θα μπορούσαν να παραχθούν 122,2 τεραβατώρες το 2025, αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει 40 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Ωστόσο, τα απόβλητα της ηπείρου δεν έχουν την καλύτερη διαχείριση και τα απορρίμματα που συλλέγονται είναι σχεδόν ένα τρίτο λιγότερα από εκείνα που παράγονται.

Παρ’ όλα αυτά, η μελέτη εκτιμά ότι θα μπορούσαν να παραχθούν 83,8 τεραβατώρες το 2025, αρκετές για 27 εκατομμύρια οικογένειες.

Πολλοί Αφρικανοί έχουν ελάχιστη ή καθόλου πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Το 2010, υπήρχαν περισσότερες από 600 εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας από απόβλητα στον κόσμο, με 472 να βρίσκονται στην Ευρώπη, 100 στην Ιαπωνία και 86 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην Αφρική, μόνο ένα πολύ περιορισμένο ποσοστό των αποβλήτων ανακτάται και επαναχρησιμοποιείται, και μόνο μεγάλες πρωτεύουσες διαθέτουν συστήματα διαχείρισης αποβλήτων.

Η χρήση αποβλήτων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας συμβάλει στη διεύρυνση της πρόσβασης στον ηλεκτρισμό, ενώ παράλληλα έχει χαμηλότερο κόστος και αποτύπωμα άνθρακα σε σχέση με τα παραδοσιακά ορυκτά καύσιμα.

Οι χώρες με χαμηλή πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια και μειωμένη κατανάλωση ανά κάτοικο θα επωφελούνταν ιδιαίτερα από τέτοιες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, του Μπουρούντι, της Γουινέας-Μπισάου, του Μάλι, της Σιέρα Λεόνε, της Ρουάντα και της Σομαλίας.

«Η μεθοδολογία που αναπτύχθηκε και τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται εδώ μπορούν να καθοδηγήσουν τους φορείς χάραξης πολιτικής ώστε να αξιολογήσουν τα δυνητικά πλεονεκτήματα που προκύπτουν από ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένης της ανάκτησης ενέργειας», καταλήγει η μελέτη.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Ένα ποτήρι κρασί με το βραδινό φαγητό μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2 να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία τους και να αυξήσουν την «καλή» χοληστερόλη τους, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Είναι η πρώτη κλινική μελέτη που εξέτασε σε βάθος χρόνου τις συνέπειες της μέτριας κατανάλωσης αλκοόλ στους διαβητικούς.

Οι ερευνητές από διάφορες χώρες (Ισραήλ, ΗΠΑ, Γερμανία, Σουηδία), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "Annals of Internal Medicine", έκαναν επί δύο χρόνια μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη κλινική δοκιμή με 224 διαβητικούς ηλικίας 45 έως 75 ετών, οι οποίοι αρχικά δεν έπιναν αλκοόλ.

Οι συμμετέχοντες χωρίσθηκαν σε τρεις ομάδες: η πρώτη συνέχισε να πίνει απλώς νερό με το δείπνο κάθε βράδυ επί μία διετία, η δεύτερη έπινε κόκκινο κρασί και η τρίτη λευκό (150 ml ή ένα ποτήρι περίπου). Όλοι ακολουθούσαν την υγιεινή μεσογειακή διατροφή.

Οι διαβητικοί είναι πιο ευάλωτοι σε καρδιαγγειακές παθήσεις, ενώ έχουν και χαμηλότερη «καλή» χοληστερόλη (HDL) σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το τακτικό βραδινό κρασί, ιδίως το κόκκινο, όπως διαπίστωσε η νέα μελέτη, βελτιώνει το μεταβολικό «προφίλ» ενός διαβητικού, ενώ αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη του και μειώνοντας την αναλογία της «καλής» με την ολική χοληστερόλη του (πράγμα που μειωνει τον κίνδυνο για την καρδιά).

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι «εισάγοντας την μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, ιδίως κόκκινου, στους διαβητικούς, στο πλαίσιο μιας υγιούς διατροφής, είναι ασφαλές και μειώνει σε μέτριο βαθμό τον καρδιο-μεταβολικό κίνδυνο».

Επίσης διαπιστώθηκε ότι μόνο όσοι μεταβολίζουν αργά το αλκοόλ στον οργανισμό τους, δηλαδή περίπου ένας στους πέντε ανθρώπους, πετυχαίνουν -με τη βοήθεια είτε του κόκκινου είτε του λευκού κρασιού- βελτίωση στον έλεγχο του σακχάρου τους.

Ακόμη, ο ύπνος βελτιώθηκε σε όσους έπιναν κρασί (πάντα με μέτρο) το βράδυ με το φαγητό τους, χωρίς να επηρεασθεί αρνητικά η αρτηριακή πίεσή τους ή η υγεία του ήπατός τους.

Οι ερευνητές πάντως δεν διευκρίνισαν αν όντως λιγότερα εμφράγματα και λιγότεροι θάνατοι συμβαίνουν σε όσους, αντί για σκέτο νερό, πίνουν ένα ποτηράκι κρασί τα βράδια, πράγμα που πρέπει να γίνει σε μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές στο μέλλον.

Από την άλλη, οι ειδικοί προειδοποιούν, ιδίως τους διαβητικούς, ότι είναι καλύτερο να πίνει κανείς το κρασί με το φαγητό του και όχι σκέτο, για να μην υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στο επίπεδο του σακχάρου στο αίμα.
real.gr
Σερβία: Γιατρός αλλάζει φύλο για ν αποφύγει την πρόωρη συνταξιοδότηση
Μια γιατρός στην Σερβία σκοπεύει να υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου προκειμένου να μπορέσει να ξεπεράσει τις επιταγές της εργασιακής νομοθεσίας, την οποία κρίνει ως μεροληπτική, καθώς ορίζει ότι οι γυναίκες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα υποχρεούνται να συνταξιοδοτούνται νωρίτερα σε σχέση με τους άνδρες.

Βάσει του νόμου, που εγκρίθηκε τον Ιούλιο και στοχεύει στην περιστολή των κρατικών δαπανών, οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να βγαίνουν στην σύνταξη σε ηλικία 60 ετών και 6 μηνών, ενώ η ηλικία για τη συνταξιοδότηση των ανδρών ορίζεται στα 65 έτη.

Στην Μιριάνα Στάνοϊτσιτς, 64 ετών, ειδική στον τομέα της αποκατάστασης, πρόσφατα ζητήθηκε από τον εργοδότη της, στο νοσοκομείο Γκόρνι Μιλάνοβατς (κεντρική Σερβία) να βγει στην σύνταξη.

«Ο συνομήλικος συνάδελφός μου μπορεί να συνεχίσει την εργασία του και εγώ όχι. Αποφάσισα επομένως να αλλάξω φύλο και να γίνω άνδρας προκειμένου να μπορέσω να συνεχίσω να εργάζομαι τηρώντας τον νόμο» υπογράμμισε η 64χρονη σε μία δήλωση που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο θα εξετάσει την υπόθεση

Λόγω της μεγάλης προβολής αυτής της υπόθεσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε να εξετάσει την υπόθεση και εάν πράγματι ο νόμος είναι μεροληπτικός. Η ισχύς της νομοθεσίας ανεστάλη εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου.

«Δεν γνωρίζω ποια θα είναι η ετυμηγορία και συνεπώς θα συνεχίσω τη διαδικασία» διαβεβαίωσε η Στάνοϊτσιτς, που έχει στο πλευρό της όλες τις συναδέλφισσές της από κάθε γωνιά της χώρας. Ο πλαστικός χειρουργός, Ντούσαν Στανόγεβιτς, ειδικός στις επεμβάσεις αλλαγής φύλου, υποσχέθηκε να τη χειρουργήσει δωρεάν.

Το Βελιγράδι δεσμεύτηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μειώσεις τις κρατικές δαπάνες, λαμβάνοντας ιδίως μέτρα περιστολής στον δημόσιο τομέα.

Το 10% περίπου των 7,2 εκατομμυρίων κατοίκων της Σερβίας είναι δημόσιοι υπάλληλοι.
Απόρρητο έγγραφο: Ο διευθυντής της CΙΑ συγκάλυψε την δολοφονία Κένεντι
Πάνω από μισόν αιώνα μετά τη δολοφονία του προέδρου Τζον Κένεντι που συγκλόνισε όλο τον κόσμο, έρχεται στο φως μια αναφορά ενός αμερικανού ιστορικού που υποστηρίζει πως ο τότε διευθυντής της CIA Τζον Μακόουν αποτέλεσε τον «εγκέφαλο» σχεδίου συγκάλυψης της δολοφονίας του Κένεντι.
Η αναφορά του Ντέιβιντ Ρόμπαρτζ, κορυφαίου αμερικανού ιστορικού σε ζητήματα CIA, μπορεί να είδε το φως της δημοσιότητας πριν δυο χρόνια, αλλά ακόμη και το έγκριτο αμερικανικό πολιτικό site POLITICO μόλις πριν λίγες ημέρες την  έφερε στο φως.
Η αναφορά του Ρόμπαρτζ στηρίζεται στη μελέτη ενός μέχρι πρότινος απόρρητου εγγράφου που αποχαρακτηρίστηκε το 2013.
Σύμφωνα λοιπόν με τον Ρόμπαρτζ, ο Μακόουν, που διαδέχτηκε τον Αλεν Ντάλες στην ηγεσία της CIA, ήταν ο άνθρωπος-κλειδί μιας «αγαθής συγκάλυψης» (όπως την χαρακτηρίζει) με στόχο να ρίξει «στάχτη στα μάτια» της επιτροπής Γουόρεν και με απώτερο στόχο να κάνει τους μετέχοντες στην επιτροπή να πιστέψουν την, τότε, πιο βολική αλήθεια για όλους: πως ο Όσβαλντ λειτούργησε μόνος του στη δολοφονία του προέδρου, δρώντας σαν «μοναχικός λύκος κι υπό αδιευκρίνιστα κίνητρα».
«Μισόν αιώνα μετά τη δολοφονία του Κένεντι, η CIA παραδέχεται ουσιαστικά αυτό για το οποίο κάποιοι ήταν απολύτως πεπεισμένοι εδώ και δεκαετίες: ότι δηλαδή ο Μακόουν και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της υπηρεσίας συμμετείχαν σε μια απόπειρα απόκρυψης «εμπρηστικών» πληροφοριών από την επιτροπή Γουόρεν [που με εντολή του προέδρου Λίντον Τζόνσον ανέλαβε το 1964 την διερεύνηση της δολοφονίας Κένεντι]», γράφει σε εκτενές ρεπορτάζ του το POLITICO.
«Για το λόγο αυτό και ο Μακόουν αποφάσισε να δίνει στην επιτροπή Γουόρεν μόνο επιλεκτικές και «παθητικού χαρακτήρα» πληροφορίες», τονίζει το άρθρο.
«Η αναφορά του Ρόμπαρτζ περιέχει κι άλλες πληροφορίες που ο Μακόουν απέκρυψε, όπως λόγου χάρη το ότι η CIA βρισκόταν σε επικοινωνία με τον Όσβαλντ πολύ πριν το 1963 και μάλιστα παρακολουθούσε κρυφά την αλληλογραφία του από τη στιγμή που ο Όσβαλντ αποπειράθηκε να αποστατήσει στην Σοβιετική Ένωση το 1959», συμπληρώνει το POLITICO.
«Ωστόσο, η πιο σημαντική πληροφορία που ο Μακόουν απέκρυψε από την επιτροπή Γουόρεν ήταν το γεγονός πως από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 η CIA απεργαζόταν, ίσως σε συνεργασία με την Μαφία, ένα σχέδιο δολοφονίας του κουβανού ηγέτη Φιντέλ Κάστρο», επισημαίνεται στο ρεπορτάζ.
«Το έγγραφο αυτό που αποχαρακτηρίστηκε το 2013 είναι σημαντικό επειδή λειτουργεί ως μια επίσημη παραδοχή της CIA, μισόν αιώνα μετά από τη δολοφονία του Κένεντι, πως η υπηρεσία ουσιαστικά χειραγώγησε την επιτροπή Γουόρεν. Η συγκάλυψη αυτή, εκ μέρους του Μακόουν, μπορεί να αυτοαποκαλείται ως «αγαθή» από την CIA, αλλά δεν παύει να είναι μια απόπειρα απόκρυψης σημαντικών πληροφοριών από μια επιτροπή που, αν της δινόταν την ευκαιρία, ίσως να μπορούσε να σκάψει πιο βαθιά στην υπόθεση της δολοφονίας του Κένεντι, αποκαλύπτοντας την αλήθεια», γράφει το POLITICO.
Τώρα, όσον αφορά στους λόγους που ο διευθυντής της υπηρεσίας πήρε αυτήν την πρωτοβουλία, παραμένουν άγνωστοι.
Ο Μακόουν έδρασε από μόνος του ή με εντολές;
Ο Ρόμπαρτζ ισχυρίζεται πως υπάρχουν κάποιες ενδείξεις πως ίσως και να έδρασε έτσι κατόπιν εντολών από τον ίδιο τον πρόεδρο Λίντον Τζόνσον.
Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό με βεβαιότητα. 
Και δεδομένου πως ο Μακόουν πέθανε το 1991, έχει ήδη πάρει το μυστικό αυτό στον τάφο του.
«Συνεχίζουν, ωστόσο, κι υπάρχουν ακόμη πολλά μυστικά που η CIA δεν θέλει να βγουν στη δημοσιότητα, όπως αποδεικνύεται κι από το γεγονός πως στη δημόσια εκδοχή του απόρρητου εγγράφου υπάρχουν τουλάχιστον 15 σημεία του με ονόματα και γεγονότα που έχουν σβηστεί προσεκτικά από την ίδια την CIA προκειμένου να μην είναι ευδιάκριτα», καταλήγει με νόημα το άρθρο του POLITICO.
Η αναφορά δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Studies in Intelligence που εκδίδει η CIA και μπορείτε να την διαβάσετε εδώ, στο Αρχείο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον.
Τέλος, έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως όταν η αρχισυνταξία του POLITICO ζήτησε την γνώμη της ίδιας της CIA για το απόρρητο αυτό έγγραφο, η υπηρεσία απάντησε πως «έδωσε στο φως της δημοσιότητας το συγκεκριμένο έγγραφο προκειμένου να καταρρίψει κάθε παρανόηση σχετικά με τον δήθεν σκιώδη ρόλο που οι θεωρίες συνωμοσίας λένε πως έπαιξε η CIA στην δολοφονία του προέδρου Κένεντι»! 
in.gr

Στα 1.000 ευρώ (από 1.500 ευρώ) είναι το νέο όριο για το ακατάσχετο για οφειλές στην εφορία, σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση.
Όπως προβλέπεται, από 1.000 έως 1.500 ευρώ θα κατάσχεται το 50% του ποσού ενώ για καταθέσεις άνω των 1.500 ευρώ το υπερβάλλον ποσό θα κατάσχεται στο σύνολό του.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όπως διευκρίνισε ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης στο Live U για να διασφαλιστεί κάποιος όσον αφορά το ακατάσχετο πρέπει να δηλώσει έναν τραπεζικό λογαριασμό.
«Πρέπει να πάει στις τράπεζες και να δηλώσει ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός είναι λογαριασμός μισθοδοσίας και έτσι να μη γίνεται κατάσχεση ακόμη κι αν υπάρχουν οφειλές στην εφορία» επισημαίνει ο κ. Μουζάκης.
Στα πανεπιστήμια του Τέξας θα επιτρέπονται τα όπλα, αλλά όχι οι δονητές
Παρά τα συχνά τραγικά περιστατικά με πυροβολισμούς σε αμερικανικά σχολεία και πανεπιστήμια, στο Τέξας από την 1η Αυγούστου 2016 όσοι έχουν άδεια οπλοφορίας θα μπορούν να κουβαλούν μαζί τους το όπλο τους στα πανεπιστημιακά κάμπους.

Αντιδρώντας σε αυτήν την απόφαση, ομάδα φοιτητών του Τέξας προχωρά σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία, που οργανώνει η 24χρονη Τζέσικα Τζιν από το Πανεπιστήμιο του Τέξας: στις 24 Αυγούστου 2016 φοιτητές και όσοι άλλοι θέλουν να συμμετάσχουν στην κίνηση, θα μπουν στο πανεπιστήμιο έχοντας δέσει στην τσάντα τους έναν δονητή.

Η κίνηση έχει στόχο να καταδείξει τον εξής παραλογισμό: από την 1η Αυγούστου είναι νόμιμη η οπλοφορία μέσα στο πανεπιστημιακό κάμπους, αλλά δεν είναι νόμιμο να έχει κανείς μαζί του έναν δονητή η οποιοδήποτε άλλο σεξουαλικό παιχνίδι, καθώς τα αντικείμενα αυτά θεωρείται ότι προσβάλλουν τη δημόσια αιδώ, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα του Τέξας.

Για τον λόγο αυτόν η Τζέσικα Τζιν προειδοποιεί όσους λάβουν μέρος στην διαμαρτυρία ότι μπορεί να τιμωρηθούν με πρόστιμο 500 δολαρίων για πλημμέλημα. Πάντως, εάν η διαμαρτυρία συγκεντρώσει πολλές συμμετοχές, θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί χορηγία από κατασκευαστή δονητών, λέει η Τζιν. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 4.600 άτομα.

Οι δονητές βγάζουν στην επιφάνεια βαθύτερα θέματα που σχετίζονται με τα όπλα, λέει η Τζιν και εξηγεί: Οι δονητές θα καταδείξουν την αυνανιστική φύση της εξουσίας που αντλούν οι άνθρωποι από την κατοχή όπλων.
tanea.gr

Τοπικές νεφώσεις στην ανατολική χώρα με πιθανότητα ασθενών σποραδικών βροχών μέχρι το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική στερεά, την Εύβοια, και την ανατολική Πελοπόννησο. Ανεμοι βόρειοι τοπικά έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:
Μακεδονία, Θράκη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρώτικα.
άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών σποραδικών βροχών κυρίως στις βορινότερες περιοχές μέχρι το απόγευμα.
άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη βόρεια Κρήτη.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνεις 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά του νομού.
ανέμου: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών σποραδικών βροχών μέχρι το απόγευμα.
άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Ο Βασιλιάς καλεί τον γελωτοποιό του και του λέει:
-Επειδή μου ήσουν πάντα πιστός,αλλά και καλός στην δουλειά σου,θα σου χαρίσω την ελευθερία σου,αρκεί να κάνεις μια άσχημη πράξη και η δικαιολογία σου να είναι χειρότερη από την πράξη.Αν δεν τα καταφέρεις θα σου πάρω το κεφάλι.
Σκέφτεται ο κακομοίρης τι μπορεί να κάνει,όχι τόσο για να ελευθερωθεί,όσο για να γλυτώσει το κεφάλι του.
Μια μέρα ο Βασιλιάς ήταν στο μπαλκόνι και κοίταζε μακριά...Πάει από πίσω του ο γελωτοποιός και του πιάνει τον κώλο.
-Αχρείε!Τολμάς να κάνεις κάτι τέτοιο στον Βασιλιά σου;
-Με συγχωρείτε Μεγαλειότατε,δεν είδα καλά.Νόμιζα ότι ήταν η Μεγαλειοτάτη!

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!