Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015


Επιστρέφει από αύριο Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στους δρόμους της Αθήνας,  με πλήρη καθήκοντα, η Δημοτική Αστυνομία.
Μετά από ένα 10ήμερο, κατά το οποίο οι άνδρες και οι γυναίκες της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων ενημέρωναν τους πολίτες για τις αρμοδιότητες, τα καθήκοντα και τις προτεραιότητές της, από αύριο προχωρούν στη βεβαίωση παραβάσεων.
Με κεντρική προτεραιότητα την προστασία του δημοσίου χώρου (παραβίαση της ελεγχόμενης στάθμευσης, παράνομη και αντικοινωνική στάθμευση σε πεζόδρομους, πλατείες και ράμπες ΑΜΕΑ, παράνομη κατάληψη δημοσίου χώρου με τραπεζοκαθίσματα κ.ά.), από αύριο  391 Δημοτικοί Αστυνομικοί επιστρέφουν στα καθήκοντά τους.
Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, «δύο – και πλέον – χρόνια απουσίας των δημοτικών αστυνομικών ήταν αισθητά και σημάδεψαν την λειτουργία της πρωτεύουσας».
Η Δημοτική Αστυνομία ζητεί τη συνδρομή και τη βοήθεια των πολιτών με επισημάνσεις και καταγγελίες μέσω της Γραμμής του Δημότη όλο το 24ωρο στον τετραψήφιο αριθμό 1595 ή μέσω e mail στο tep@cityofathens.gr

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Παχυσαρκίας που έχει θεσπίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στις 24 Οκτωβρίου, η διαιτολόγος-διατροφολόγος Άννα Κόμπου προτείνει τρόπους για να έχουμε ένα υγιές σώμα.
Η Μισέλ Ομπάμα προσκαλεί μαθητές στον κήπο της για να τους μάθει την αξία του υγιεινού φαγητού. Ο διάσημος σεφ Τζέιμι Όλιβερ πρωτοστατεί σε εκστρατεία υπέρ της επιβολής φόρου ζάχαρης στα αναψυκτικά, ενώ τον Οκτώβριο και Νοέμβριο διεθνείς οργανισμοί (στις 24/10 ο ΠΟΥ, στις 11/10 ήταν για το World Obesity Association κ.ά) διοργανώνουν τις Παγκόσμιες Μέρες κατά της Παχυσαρκίας. Κι όμως, πέρυσι τα ποσοστά των παχύσαρκων ενηλίκων (13%) υπερέβησαν εκείνα του 2010 (11,5%), ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το 2025 θα εκτοξευθούν στο 17%.
Όπως εξηγεί η διαιτολόγος-διατροφολόγος Άννα Κόμπου, επιστημονική υπεύθυνη του τμήματος διατροφής στην κλινική Cosmetic Derma Medicine: «Για να αλλάξουμε τους αριθμούς και να πολεμήσουμε την παχυσαρκία δεν αρκούν οι αυστηρές δίαιτες που συχνά φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε την σχέση μας με το φαγητό, να εντάξουμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στην καθημερινότητά μας, να μειώσουμε τη ζάχαρη και να ασκούμαστε καθημερινά. Δυστυχώς οι περισσότεροι κάνουν καθιστική ζωή και καταναλώνουν πρόχειρο φαγητό αντί για το σπιτικό της μαμάς. Επιπλέον τα περισσότερα παιδιά στο σχολείο καταφεύγουν σε ανθυγιεινά σνακ με κρυφές πηγές ζάχαρης».
Κλειδί η μεσογειακή διατροφή
Η πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής βασίζεται στο εξής πρόγραμμα: Καθημερινά φρούτα και λαχανικά (3-5 μερίδες), δημητριακά πρωινού και υδατάνθρακες όπως ψωμί ολικής άλεσης και 2-3 μερίδες γαλακτοκομικά. Μέσα στην εβδομάδα 2-3 φορές ψάρι, 2-3 φορές αβγά, 2 φορές όσπρια, 1 πουλερικά, ενώ η κατανάλωση κρέατος μπορεί να περιοριστεί στην 1 φορά στις 10 μέρες.
Ποντάρουμε στο πρωινό και στα υγιεινά σνακ
Το χορταστικό πρωινό δημιουργεί κορεσμό και διατηρεί τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σε σταθερά επίπεδα, ενώ δεν πεινάμε. Ορισμένες ιδέες για μικρά γεύματα μέσα στη μέρα:
Σνακ: 1 αχλάδι/1 μέτριο πορτοκάλι/1 μήλο/1 γιαούρτι με φρούτα/1 αβγό βραστό/μπάρα δημητριακών
Πρωινό: Γιαούρτι με βρώμη/1 ποτήρι γάλα με μια φέτα ψωμί και τυρί
Για το σινεμά: ποπ κορν (ανάλατα), ξηροί καρποί, φυσικός χυμός
Διατηρούμε καλή ψυχολογία
«Έχει παρατηρηθεί ότι οι υδατάνθρακες ανεβάζουν τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Ωστόσο, πρέπει να καταναλώνουμε καλής ποιότητας υδατάνθρακες όπως προϊόντα ολικής άλεσης π.χ. μαύρο ψωμί, αλλά και ακατέργαστο ρύζι και φρούτα και να αποφεύγουμε τους σύνθετους που είναι συνήθως κακής ποιότητας π.χ. κρουασάν, προϊόντα από λευκό αλεύρι κ.ά» παρατηρεί η Άννα Κόμπου.
Για comfort food προτιμήστε: παστέλι, γιαούρτι με μέλι, γλυκό του κουταλιού, φρούτα με μέλι και κανέλα, παγωμένο χυμό φρούτων με γιαούρτι ή γάλα.
Πηγή: onmed.gr

Οι πιέσεις προς της Google για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών φαίνεται ότι αποδίδουν καρπούς, καθώς η εταιρεία εξέδωσε νέα οδηγία προς τους συνεργάτες-κατασκευαστές όπου τους υποχρεώνει να έχουν εξαρχής ενεργοποιημένη την λειτουργία κρυπτογράφησης στις συσκευές που θα κυκλοφορήσουν με το λειτουργικό σύστημα Android 6.0 Marshmallow.

Ουσιαστικά, πρόκειται για τη λειτουργία που είχε λανσάρει από πέρυσι η Google στα Nexus 6 και Nexus 9, αλλά τώρα υποχρεώνει τους κατασκευαστές να ακολουθήσουν εξαρχής τον ίδιο δρόμο αφού είναι εξαιρετικά πιθανό ότι δεν θα μπορεί να γίνει ενεργοποίηση της κρυπτογράφησης με κάποιο software update.

Καταλαβαίνετε ότι αυτοί που θα επωφεληθούν πραγματικά από τη νέα οδηγία είναι όσοι αγοράσουν smartphones με προεγκατεστημένο το Android 6.0 Marshmallow από τώρα και έπειτα, και όχι όσοι απλά αναβαθμίσουν την συσκευή τους. Τουλάχιστον, θα γνωρίζουμε ότι η εξαρχής κρυπτογράφηση θα είναι δεδομένη στα επόμενα Android smartphones.

Πηγή: techgear.gr

Οι διακοπές σε ξένες χώρες μπορεί να είναι μία ευχάριστη και επιμορφωτική εμπειρία, ωστόσο μπορεί να σας προξενήσουν και μεγάλους μπελάδες αν δεν ακολουθείτε τους κανόνες.
Ορισμένοι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο, όπως το Ντουμπάι, το Αμστερνταμ και η Νέα Υόρκη, έχουν απαράβατους κανόνες που ισχύουν όχι μόνο για τους ντόπιους, αλλά και για τους τουρίστες και καλό είναι να τους γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε εκεί.
Αμστερνταμ – Μην φωτογραφίζετε τα «κορίτσια της βιτρίνας»
Οι εκπληκτικές χορεύτριες στις βιτρίνες της Red Light District είναι τόσο μεγάλος πόλος έλξης που συχνά οι επισκέπτες θέλουν να τις απαθανατίσουν. Ομως η φωτογράφιση απαγορεύεται αυστηρά και θα σας βάλει σε μεγάλους μπελάδες.

Γερμανία – Μην ξεμείνετε από βενζίνη σε αυτοκινητόδρομο
Υπάρχουν πολλοί κανόνες στη Γερμανία, που μπορεί να αποδειχθούν πρόβλημα για ένα ανυποψίαστο τουρίστα, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση του νοικοκυριού την Κυριακή. Αλλά αυτό που θα μπορούσε να επιφέρει ένα βαρύ πρόστιμο είναι το λάθος να ξεμείνετε από βενζίνη σε αυτοκινητόδρομο. Η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει έναν νόμο κατά της τυχόν μη απαραίτητης στάσης στον αυτοκινητόδρομο, η οποία ισχύει για τους οδηγούς που έχουν ξεμείνει από καύσιμα.
Μπαρμπέιντος – Μην φοράτε ρούχα παραλλαγής
Στα Μπαρμπέιντος, είναι παράνομο να φοράτε ρούχα παραλλαγής, ενώ ακόμη και μικρά παιδιά μπορούν να βρεθούν σε μπελάδες αν φορούν στρατιωτικού τύπου ενδυμασία. Οι μόνοι άνθρωποι που επιτρέπεται να φορούν τα ρούχα αυτά είναι οι Αμυντικές Δυνάμεις της χώρας.

Κένυα – Καπνίστε μόνο σε ειδικούς χώρους
Στην Κένυα, υπάρχουν αυστηροί κανόνες για το πού είναι νόμιμο να καπνίζετε. Φυσικά απαγορεύεται στα εμπορικά κέντρα, τα εστιατόρια ή ακόμα και τους εξωτερικούς χώρους. Οι άνθρωποι που περιφρονούν το νόμο μπορεί να βρεθούν με πρόστιμο ή ακόμη και στη φυλακή.
Νέα Υόρκη – Μην μπείτε ποτέ σε άδειο βαγόνι
Αν υπάρχει άδειο βαγόνι κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής είναι για κάποιο λόγο, για παράδειγμα, έλλειψη κλιματισμού ή έντονη οσμή. Επίσης, μην μπείτε ποτέ σε άδειο βαγόνι αργά το βράδυ για τη δική σας ασφάλεια.

Μπαχάμες – Μην στέκεστε κάτω από δέντρα Μanchineel
Είναι ένα από τα πιο δηλητηριώδη δέντρα στον κόσμο και ο καρπός του δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνεται. Αλλά ακόμα και το να κάθεστε κάτω από το δέντρο κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας είναι επικίνδυνο καθώς το γαλακτώδες υγρό του προκαλεί έντονη αλλεργική δερματίτιδα, ακόμη και σε μικρή ποσότητα ή αναμεμειγμένο με νερό.

Ιρλανδία – Μην παραγγείλετε ποτέ Irish Car Bomb
Στην Αμερική, το δημοφιλές κοκτέιλ me Guinness, Baileys και ουίσκι Jameson παραγγέλνεται στον μπάρμαν ως «Irish Car Bomb». Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό δεν θα χαροποιήσει ιδιαίτερα την Ιρλανδία, καθώς η ονομασία του κοκτέιλ αναφέρεται ειρωνικά στις πολλές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκινήτων που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των ταραχών στη χώρα.

Κούβα – Μην φωτογραφίζετε αστυνομικούς και αξιωματούχους
Η φωτογράφιση αστυνομικών και στρατιωτικών στην Κούβα είναι παράνομη και αν εντοπιστεί, επιφέρει σκληρές ποινές. Το ίδιο ισχύει και για όσους φωτογραφίζουν γέφυρες, φράγματα, ή οτιδήποτε άλλο σημείο στρατηγικής σημασίας.

Ντουμπάι – Μην φιλιέστε δημόσια
Λόγω των αυστηρών μουσουλμανικών νόμων, οι επισκέπτες στο Ντουμπάι θα μπορούσαν να βρεθούν σε δύσκολη θέση αν πιουν αλκοόλ, ή μοιραστούν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου όταν είναι άγαμοι ή ακόμα κι όταν κρατάνε τα χέρια τους. Το σεξ εκτός γάμου είναι παράνομο και το να μοιράζεστε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου θα μπορούσε να σας στείλει στη φυλακή. Το να κρατάτε τα χέρια είναι ανεκτό αν είστε παντρεμένος, αλλά τα φιλάκια και αγκαλίτσες σε δημόσια θέα, θεωρείται αδίκημα κατά τα χρηστά ήθη.
Σαρπουρένξ – Μην… πεθάνετε
Ακούγεται γελοίο, αλλά στο χωριό Σαρπουρένξ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, οι άνθρωποι που δεν έχουν ήδη αγοράσει οικόπεδο στο νεκροταφείο για να ταφούν, απαγορεύεται να πεθάνουν εκεί, ενώ όσοι το κάνουν θα… τιμωρούνται αυστηρά (αν και μάλλον δε θα τους νοιάζει πλέον)
Πηγή:iefimerida.gr

Επικεφαλής μηχανικός του Facebook παραδέχτηκε σήμερα ότι εντοπίστηκαν σφάλματα στην εφαρμογή του κοινωνικού δικτύου για συσκευές της Apple, που ευθύνονταν για το «στέγνωμα» της μπαταρίας.

Σε μήνυμά του, ο Ari Grant, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η εφαρμογή προκαλούσε μεγάλη κατανάλωση στο iPhone και τις συσκευές με iOS 9, αποδίδοντάς το σε bug στον κώδικα, που κράταγε σε εγρήγορση τον επεξεργαστή, καθώς και το σύστημα αναπαραγωγής ήχου μετά την προβολή ενός βίντεο, ακόμα κι όταν η εφαρμογή ήταν απενεργοποιημένη.

Αφού ο μηχανικός εξέφρασε τη λύπη του για τα προβλήματα των χρηστών, ανακοίνωσε ότι το Facebook ξεκίνησε να διορθώνει το πρόβλημα, κάτι που γίνεται ήδη με την τελευταία ενημέρωση της εφαρμογής που έγινε διαθέσιμη σήμερα.


Πηγή: newsbeast.gr

Μία επιπλέον ώρα ύπνου θα κερδίσουμε το πρωινό της Κυριακής 25 Οκτωβρίου, οπότε θα αρχίσει να ισχύει η χειμερινή ώρα.
Η ώρα για το χειμώνα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Φέτος η ώρα θα αλλάξει στις 25 Οκτωβρίου και ώρα 4:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, γυρνώντας τα ρολόγια μία ώρα πίσω, δηλαδή να δείχνουν 3:00.
Τα καλύτερα και τα χειρότερα αεροδρόμια του κόσμου
Μια μεγάλη ιστοσελίδα ταξιδιωτικού περιεχομένου ζήτησε από τους αναγνώστες της να ψηφίσουν τα καλύτερα και τα χειρότερα αεροδρόμια του κόσμου.

Στο κάλεσμα του site «The Guide to Sleeping in Airports»  ανταποκρίθηκαν 26.297 αναγνώστες-ταξιδιώτες οι οποίοι βαθμολόγησαν πάνω από 500 διεθνή αεροδρόμια με βάση τέσσερα ξεχωριστά κριτήρια-κατηγορίες: την άνεση σε υπηρεσίες που προσφέρει ο αερολιμένας, το πόσο πρακτικό και βολικό είναι στις λειτουργίες του, την καθαριότητα του χώρου και τις προσφερόμενες υπηρεσίες στους ταξιδιώτες (από γκισέ μέχρι καφετέριες και duty free).

Για το 2015 λοιπόν, ως το χειρότερο αεροδρόμιο σε όλη την υφήλιο ψηφίστηκε από τους χρήστες της ιστοσελίδας το Διεθνές Αεροδρόμιο Χάρκουρτ της Νιγηρίας.

Οι άνθρωποι που το ψηφίσαν αρνητικά έχουν να λένε για τις κακές υπηρεσίες, την ανάγωγη συμπεριφορά των εργαζομένων σε αυτό, την έλλειψη καρεκλών για τις (πολλές) ώρες αναμονής των πτήσεων και το χαλασμένο κλιματιστικό που κάνει την παραμονή μέσα στο χώρο του αερολιμένα ένα… μαρτύριο.




Δεύτερο χειρότερο αναδείχθηκε για μια ακόμη χρονιά το Διεθνές Αεροδρόμιο Βασιλιάς Αμπντουλαζίζ στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

«Ένα βρώμικο, χαοτικό και συνωστισμένο αεροδρόμιο, με τουαλέτες που μυρίζουν άσχημα και τεράστιες ουρές μπροστά στα γκισέ που κάνουν την αναμονή να διαρκεί πολλές ώρες», είναι η κριτική του site για τον εν λόγω αερολιμένα που, ευτυχώς για όλους, προβλέπεται να κλείσει εντός του έτους και αν αντικατασταθεί από ένα ολοκαίνουργιο αεροδρόμιο.

Ιδού η αναλυτική λίστα με τα δέκα χειρότερα αεροδρόμια στην υφήλιο:

  • 1. Διεθνές Αεροδρόμιο Χάρκουρτ (Νιγηρία)
  • 2. Διεθνής Αερολιμένας Βασιλιάς Αμπντουλαζίζ (Τζέντα, Σαουδική Αραβία)
  • 3. Διεθνής Αερολιμένας Τριμπχουβάν (Κατμαντού, Νεπάλ)
  • 4. Διεθνής Αερολιμένας Τασκένδης (Ουζμπεκιστάν)
  • 5. Διεθνής Αερολιμένας Σιμόν Μπολίβαρ (Καράκας, Βενεζουέλα)
  • 6. Τουσέν Λουβερτούρ (Πορτ Ο Πρενς, Αϊτή)
  • 7. Διεθνής Αερολιμένας Χαμίντ Καρζάι (Καμπούλ, Αφγανιστάν)
  • 8. Διεθνής Αερολιμένας Ταν Σον Νχατ (Χο Τσι Μινχ, Βιετνάμ)
  • 9. Διεθνής Αερολιμένας Μπεναζίρ Μπούτο (Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν)
  • 10. Διεθνής Αερολιμένας Μποβέ-Τιλ (Παρίσι, Γαλλία)

Το Τσανγκί της Σινγκαπούρης ξανά στην κορυφή των προτιμήσεων

Στο άλλο άκρο, αυτό της απόλυτης άνεσης, πρακτικότητας και υπηρεσιών, στην κορυφή αναδείχθηκε για ακόμη μια χρονιά το Αεροδρόμιο Τσανγκί της Σινγκαπούρης.

«Όταν πρέπει να περιγράψει κανείς το αεροδρόμιο Τσανγκί, δεν ξέρει από πού να πρωταρχίσει εκθειάζοντάς το: από το ότι είναι τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης και η μετάβαση γίνεται σύντομα;

Από τις ανέσεις που προσφέρει, συμπεριλαμβανόμενου ενός σπα, σάουνας, ενός τεράστιου κήπου με πεταλούδες, εμπορικά κέντρα, δωρεάν κινηματογράφο, χώρους παιχνιδιού για παιδιά, μέχρι και υποδομών για να κάνεις μπάνιο αν είσαι ιδρωμένος;» επισημαίνει η ιστοσελίδα επαινώντας τις εξαιρετικές υπηρεσίες και την ταχύτατη διαχείριση των 55 εκατομμυρίων επιβατών που εξυπηρετεί ετησίως.



Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το αεροδρόμιο Ιντσεόν που εξυπηρετεί την πρωτεύουσα Σεούλ στη Νότια Κορέα.

Εντός του χώρου του αχανούς -και πεντακάθαρου- αερολιμένα, που εξυπηρετεί σχεδόν 46 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ λειτουργεί μέχρι και μουσείο κορεατικού πολιτισμού.

Ιδού ο κατάλογος με τα δέκα καλύτερα αεροδρόμια στο κόσμο:

  • 1. Διεθνής Αερολιμένας Τσανγκί (Σιγκαπούρη)
  • 2. Διεθνής Αερολιμένας Ιντσεόν (Σεούλ, Νότια Κορέα)
  • 3. Διεθνής Αερολιμένας Χανέντα (Τόκιο, Ιαπωνία)
  • 4. Διεθνής Αερολιμένας Ταογιουάν (Ταϊπέι, Ταϊβάν)
  • 5. Διεθνής Αερολιμένας του Χονγκ Κονγκ
  • 6. Διεθνής Αερολιμένας Μονάχου (Γερμανία)
  • 7. Διεθνής Αερολιμένας Ελσίνκι (Φινλανδία)
  • 8. Διεθνής Αερολιμένας Βανκούβερ (Καναδάς)
  • 9. Διεθνής Αερολιμένας Κουάλα Λουμπούρ (Μαλαισία)
  • 10. Διεθνής Αερολιμένας Κλότεν (Ζυρίχη, Ελβετία)
«Μετεξεταστέα» τέσσερα ελληνικά αεροδρόμια
Εξάλλου, σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η ίδια ιστοσελίδα σχετικά με τα χειρότερα αεροδρόμια της Ευρώπης, όπως τα ψήφισαν οι επιβάτες, τέσσερα ελληνικά αεροδρόμια κατάφεραν να μπουν στον σχετικό κατάλογο με τα δέκα χειρότερα.

Ιδού όλη τη λίστα με τα χειρότερα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, αλλά και κάποια σχόλια των ταξιδιωτών για αυτά:

1. Μποβέ-Τιλ, Γαλλία
«Αν ο Έβδομος Κύκλος της Κολάσεως ήταν επίγειος, θα βρισκόταν εντός του αερολιμένα Μποβε-Τιλ», γράφει ένας ταξιδιώτης για το, κατά κοινή ομολογία, χειρότερο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο. Τα περισσότερα παράπονα έχουν να κάνουν με την έλλειψη καθαριότητας και θέσεων για καθήμενους.

2. Αεροδρόμιο Σαντορίνης
«Μας άφησαν στην αναμονή για άπειρο χρόνο, χωρίς κλιματισμό» γράφει ένας αναγνώστης για τον αερολιμένα της Θήρας. Άλλοι ταξιδιώτες μιλάνε για έλλειψη καρεκλών ή υποδομών εστίασης, με αποτέλεσμα να πρέπει να κουβαλάνε μαζί τους το δικό τους φαγητό, προκειμένου να μην… λυσσάξουνε από την πείνα.

3. Αεροδρόμιο Ρόδου
Οι χρήστες της ιστοσελίδας διαμαρτύρονται πως στο αεροδρόμιο «οι τουαλέτες δεν είχαν χαρτί ή σαπούνι για να πλύνουμε τα χέρια μας, ούτε πετσέτες. Οι δε λεκάνες δεν είχαν καν το πλαστικό κάλυμμα από πάνω τους». Άλλοι κάνουν λόγο για τεράστιες ουρές που σχηματίζονται μπροστά όχι μόνο στα γκισέ, αλλά και στα λιγοστά εστιατόρια κάνοντας την αναμονή εφιαλτική.

4. Αεροδρόμιο Κρήτης, Ηράκλειο
«Είναι το χειρότερο αεροδρόμιο που έχω πάει ποτέ. Το προσωπικό δεν ήταν πρόθυμο να μας βοηθήσει και είχαν ένα γελοίο σύστημα με μόνο ένα μηχάνημα με ακτίνες Χ να λειτουργεί», σχολιάζει ένας αναγνώστης για το κρητικό αεροδρόμιο, συμβουλεύοντας τους ταξιδιώτες «αν μπορούν, να αποφύγουν να πάνε στον συγκεκριμένο αερολιμένα». Στα αρνητικά συγκαταλέγεται επίσης η έλλειψη φωτισμού (πολλές λάμπες που δεν λειτουργούν, δεν αντικαθίστανται καν) και η έλλειψη αρκετών θέσεων για καθήμενους.

5. Αεροδρόμιο Σένεφελντ, Γερμανία
«Δεν υπήρχε αρκετός αριθμός καθισμάτων για όσους ήταν στο αεροδρόμιο. Εδώ έχουμε να κάνουμε για ένα απαρχαιωμένο αεροδρόμιο», καταθέτει ένας ταξιδιώτης για τον βερολινέζικο αερολιμένα που εξυπηρετεί κυρίως τις πτήσεις εταιρειών, όπως η Condor, η RyanAir και η ΕasyJet.

6. Αεροδρόμιο Κέρκυρας
«Όσοι είναι στην φυλακή έχουν καλύτερο φαγητό, ψυχαγωγία και άνεση σε σχέση με αυτό το αεροδρόμιο που δεν τηρεί καν τους κανόνες υγιεινής», γράφει ένας επιβάτης. Οι περισσότεροι μιλάνε για έναν απαράδεκτα (για τον μεγάλο αριθμό επιβατών που εξυπηρετεί ετησίως) μικρό, σκοτεινό και ελάχιστα επιπλωμένο αερολιμένα με ουρές πολλών μέτρων που κάνουν τον βίο… αβίωτο στους ταξιδιώτες.

7. Αεροδρόμιο Τσιαμπίνο, Ιταλία
«Δεν υπήρχαν ούτε καν αρκετές θέσεις για να εξυπηρετήσουν όσους ήταν στο αεροδρόμιο» επισημαίνει ένας επιβάτης για το δεύτερο τη τάξει αεροδρόμιο της Ρώμης, μετά το Φιουμιτσίνο.

8. Αεροδρόμιο Σαρλερουά, Βέλγιο
«Είχα την αίσθηση ότι αυτό το αεροδρόμιο κάνει τα πάντα για να το μισήσεις» τονίζει ένας ταξιδιώτης για το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, που όπως και το Σένεφελντ, εξυπηρετεί κυρίως τις πτήσεις εταιρειών χαμηλού κόστους, όπως η RyanAir και η Pegasus Airlines. Το κλιματιστικό του αερολιμένα είναι μονίμως χαλασμένο, δεν λειτουργούν 24ωρα εστιατόρια, γενικά επικρατεί ένα χάλι.

9. Αεροδρόμιο Μπέργκαμο, Ιταλία
Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο εξυπηρετεί κυρίως τις πτήσεις εταιρειών χαμηλού κόστους που καταφτάνουν στο γειτονικό Μιλάνο με τους ταξιδιώτες να κάνουν λόγο για τεράστιες ουρές και πολύωρη αναμονή δίχως λόγο.

10. Αεροδρόμιο Λούτον, Αγγλία
Οι χιλιάδες Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Αγγλία το έχουν ζήσει εδώ και πολλά χρόνια. Στα αρνητικά του συγκαταλέγεται το ότι αν μεταβαίνεις εκεί με ταξί ή αυτοκίνητο, πρέπει να πληρώσεις σχεδόν πέντε ευρώ για να εισέλθεις στο χώρο των τερματικών σταθμών. Πληρώνεις επίσης επιπλέον αν θες να χρησιμοποιήσεις το Wi-Fi, μέχρι και για να πάρεις πλαστική σακούλα για να τοποθετήσεις τα μπουκαλάκια με τα υγρά που μεταφέρεις!

in.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!