Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015


H Siri όπως και άλλες υπηρεσίες ψηφιακής βοήθειας μπορούν να αποσπάσουν σημαντικά την προσοχή των ανθρώπων για αρκετά δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια οδήγησης, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την AAA Foundation for Traffic Safety.

Η Siri άγγιξε σε σκορ το 3.4 από τα 5, ενώ όπως θα παρατηρήσετε στον παρακάτω πίνακα, η Siri μπορεί να αποσπάσει την προσοχή τον οδηγών, σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με το Google Now, το οποίο άγγιξε σε σκορ τα 3 από τα 5.

Από την άλλη βλέπουμε πως σε σύγκριση με την ψηφιακή βοηθό της Microsoft, Cortana, η Siri έχει σημαντική διαφορά στη βαθμολογία, καθώς η Cortana άγγιξε τα 3.8 σε βαθμολογία.

Τα ποσοστά της ΑΑΑ που δείχνουν το μέγεθος με το οποίο αποσπάται ένας οδηγός, συμπεριλαμβάνουν και κάποια αυτοκίνητα, ξεκινώντας από εκείνο που αποσπά λιγότερο την προσοχή και είναι το Chevy Equinox με βαθμολογία 2.4 ενώ το Mazda 6 έχει λάβει μια βαθμολογία στα 4.6, το οποίο είναι κοντά στο ανώτατο όριο το οποίο δείχνει κατά πόσο αποσπάται η προσοχή ενός οδηγού.

H έρευνα από την ΑΑΑ έδειξε πως η προσοχή του οδηγού μπορεί να αποσπάται μέχρι και 27 δευτερόλεπτα ακόμη και μετά τη χρήση hands-free ή συστημάτων που ενεργοποιούνται αυτόματα με τη φωνή.

Στην έρευνα δεν περιλαμβάνεται η χρήστη του CarPlay ή του Android Auto.

Τα τελευταία χρόνια, η AAA Foundation for Traffic Safety έχει κάνει και ανακοινώσει αρκετές έρευνες, στις οποίες έδειξε, παράλληλα, πως η Siri είναι αρκετά πολύπλοκη σε σχέση με άλλες ψηφιακές βοηθούς.

Πηγή: appleworldhellas.com

O διασημότερος κατάσκοπος της Βρετανίας, ο Τζέιμς Μποντ, επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη με το «Spectre», την 24η αποστολή του στον κινηματογράφο, η αβάν-πρεμιέρ του οποίου πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα το βράδυ της Δευτέρας στο Λονδίνο, με την παρουσία πολλών μελών της βασιλικής οικογένειας.





Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η σύζυγός του Κέιτ και ο αδελφός του πρίγκιπας Χάρι παρέστησαν στη λαμπερή εκδήλωση που έγινε στο Royal Albert Hall.

Η ταινία προβάλλεται την ίδια στιγμή σε εκατοντάδες κινηματογράφους στη Βρετανία και την Ιρλανδία.



Οι κριτικοί έχουν υποδεχθεί το Spectre του σκηνοθέτη Σαμ Μέντες με ενθουσιασμό, όπου τον θρυλικό 007 ενσαρκώνει για τέταρτη φορά ο Βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Κρεγκ, ηλικίας 47 ετών, μετά το Casino Royale (2006), το Quantum of Solace (2008) και το Skyfall (2012).

«Ανυπομονούσα για τη στιγμή που το κοινό θα έβλεπε την ταινία. Σιχαίνομαι να με βλέπω στην οθόνη, όμως λατρεύω να υποδύομαι τον Τζέιμς Μποντ» δήλωσε ο Ντάνιελ Κρεγκ κατά την άφιξή του στην εκδήλωση, προτού ποζάρει μεταξύ των συμπρωταγωνιστριών του, της Μόνικα Μπελούτσι και της Λεά Σεϊντού, προς τέρψιν των φωτογράφων.



«Είναι απίστευτο που αποτελώ μέρος της παράδοσης», υπογράμμισε η Μόνικα Μπελούτσι, 51 ετών, που ενσαρκώνει την Λούσι Σκιάρα, την χήρα ενός διάσημου εγκληματία.

«Πρόκειται για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, δε γνωρίζω εάν είμαι ένα κορίτσι του Μποντ, είμαι απλά ένα ξανθό κορίτσι», είπε χαριτολογώντας η Γαλλίδα ηθοποιός Λεά Σεϊντού, που υποδύεται την Μάντλιν Σουάν, μια ψυχολόγο και κόρη του Ουάιτ, του αντιπάλου του Μποντ.



«Χύσαμε αίμα και ιδρώτα για να κάνουμε αυτήν την ταινία, είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ απόψε και επίσης αισθάνομαι και λίγη ανακούφιση», τόνισε ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες.

Με γυρίσματα στην Αγγλία, την Ιταλία, την Αυστρία, το Μεξικό και το Μαρόκο, το Spectre συγκεντρώνει όλα τα παραδοσιακά στοιχεία των ταινιών του Μποντ: άγριες καταδιώξεις, έναν μεγαλομανή κακό - τον οποίο υποδύεται ο Κριστόφ Βαλτς - αισθησιακά κορίτσια στο πλευρό του Τζέιμς Μποντ, συναρπαστικά γκάτζετ και διαλόγους διανθισμένους με γερές δόσεις χιούμορ.




real.gr

Υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που δεν θα ήθελαν να μάθετε οι διαρρήκτες. Άλλωστε αυτό θα τους δυσκόλευε τη ζωή. Κάντε κλικ και μάθετε πώς μπορείτε να τους αιφνιδιάσετε και να φανείτε εσείς εξυπνότεροι από εκείνους.
Μπείτε στο μυαλό του κλέφτη
Οι κλέφτες καταλαβαίνουν αμέσως εάν λείπετε από το σπίτι μέρες. Υπάρχουν κάποια σημάδια που σας προδίδουν, όπως το γεγονός ότι τα φώτα είναι μονίμως σβηστά. Θα ήταν καλή ιδέα να αφήνετε κάποια φώτα αναμμένα και να ζητήσετε από κάποιο γείτονα που εμπιστεύεστε να έχει το νου του. Ακόμη καλύτερα θα ήταν να ζητήσετε από κάποιον να μένει στο σπίτι σας ενώ λείπετε.
Αφρόντιστος κήπος
Ακόμη ένας λόγος για να κλαδέψετε αυτούς τους θάμνους που έπνιξαν τα πάντα: ο αφρόντιστος κήπος δείχνει ότι είστε λίγο τεμπέληδες και ίσως δεν παίρνετε και τόσο στα σοβαρά την ασφάλειά σας. Επιπλέον, προσέξτε να μην υπάρχουν ψηλοί θάμνοι και δέντρα κοντά σε παράθυρα γιατί οι κλέφτες θα τα χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στο σπίτι σας.
Τοποθετήστε κάμερες σε εμφανή σημεία
Είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε κάμερες στο σπίτι σας ειδικά εάν μένετε σε απομακρυσμένη περιοχή. Τοποθετήστε μια κρυφή κάμερα και μια άλλη σε εμφανές σημείο ώστε να ξέρουν οι κλέφτες ότι τους παρακολουθείτε.
Τοποθετήστε περισσότερα φώτα
Τα σημεία που δεν είναι επαρκώς φωτισμένα διευκολύνουν τους κλέφτες να ρίξουν μια ματιά χωρίς να τους δείτε. Εάν είναι δυνατό, τοποθετήστε φώτα με ανιχνευτή κίνησης στις εισόδους. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για ένα κλέφτη από τον αιφνιδιάσετε φωτίζοντάς τον!
Μην φεύγετε ποτέ χωρίς να κλειδώσετε
Μήπως είστε από αυτούς που επειδή πετάγονται μέχρι τη γωνία και θα γυρίσουν αμέσως αφήνετε την πόρτα ξεκλείδωτη; Τι μπορεί να συμβεί σε 15-20 λεπτά, σωστά; Καμιά φορά ο χρόνος αυτός είναι αρκετός για να μπει κάποιος και να σας πάρει κάποια πολύτιμα αντικείμενα.
Σκεφτείτε έξυπνα
Οι κλέφτες μισούν τα σκυλιά και το καλό για εκείνους είναι ότι εσείς δεν έχετε σκύλο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μεγάλο μπολ για φαγητό σκύλου, μερικά παιχνίδια και μια πινακίδα που να λέει “Προσοχή σκύλος” και καταφέρατε να τους ξεγελάσετε.
Αναγνωριστικές κινήσεις
Πολύ συχνά οι κλέφτες προσπαθούν να αποκτήσουν εικόνα του εσωτερικού του σπιτιού σας καθώς και των αντικειμένων που μπορεί να τους ενδιαφέρουν παριστάνοντας τους κούριερ ή τους τεχνικούς. Μην αφήνετε κανέναν που σας φαίνεται ύποπτος να μπει μέσα στο σπίτι σας.
Πολύτιμα αντικείμενα σε κοινή θέα
Ποτέ μην αφήνετε κοσμήματα ή πολύτιμα αντικείμενα χωρίς να τα επιβλέπετε ή στον κήπο. Αυτοί οι αμέριμνοι περαστικοί μπορεί να είναι και ληστές.
Το μπάνιο: ένας αδύναμος κρίκος
Μπορεί να φανείτε ενδεχομένως λίγο αγενής αλλά καλύτερα να μην επιτρέψετε σε οποιονδήποτε τεχνικό που ήρθε για κάποια επισκευή στο σπίτι σας να χρησιμοποιήσει το μπάνιο σας. Σύμφωνα με ειδικούς, οι διαρρήκτες συχνά χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για να απασφαλίσουν τα παράθυρα τα οποία αργότερα θα χρησιμοποιήσουν για να μπουν ανενόχλητοι.
Κρύψτε το σύστημα συναγερμού
Όταν βάλετε συναγερμό βεβαιωθείτε ότι το πάνελ είναι σε σημείο που δεν φαίνεται πολύ. Υπάρχουν κάποιες φορές που ίσως ξεχάσετε να τον οπλίσετε και δεν θέλετε να το γνωρίζουν όλοι, σωστά;
Ταξιδέψτε έξυπνα
Προσπαθήστε να μειώσετε όσο γίνεται τα οποιαδήποτε σημάδια που θα βοηθήσουν τους κλέφτες να καταλάβουν ότι λείπετε. Εάν είστε συνδρομητές σε εφημερίδα, ζητήστε από τους γείτονές σας να τις μαζεύουν ή ζητήστε από την εταιρεία να μην σας τις παραδίδει όσο λείπετε.
Μην κρύβετε το κλειδί στον κήπο
Μην υπερηφανεύεστε ότι φυλάτε το κλειδί σας κάτω από το χαλάκι της πόρτας ή κάτω από μεγάλες πέτρες στον κήπο σας. Ακόμη κι ο πιο κουτός κλέφτης θα ψάξει πρώτα  στα συγκεκριμένα σημεία. Σκεφτείτε έξυπνα και δώστε τα κλειδιά καλύτερα σε φίλους ή στους γείτονές σας.
Ασφαλίστε όλες τις εισόδους
Μήπως ξοδέψατε μια περιουσία για να τοποθετήσετε την καλύτερη πόρτα ασφαλείας κι αφήσατε την πίσω είσοδο αφύλακτη; Επειδή εσείς χρησιμοποιείτε πιο συχνά την μπροστινή είσοδο αυτό δεν σημαίνει ότι και ο κλέφτης θα ακολουθήσει το παράδειγμά σας.
Πετάξτε τις άδειες συσκευασίες
Μήπως αγοράσατε πρόσφατα μια ολοκαίνουργια τηλεόραση με επίπεδη οθόνη τελευταίας τεχνολογίας; Βεβαιωθείτε ότι δεν πετάξατε τη συσκευασία όπου να ‘ναι γιατί μπορεί να δελεάσετε τους κλέφτες. Φροντίστε να καλύπτετε πάντα τις συσκευασίες με κάτι άλλο πριν τις πετάξετε.
Κρύψτε τα τιμαλφή σε ασφαλές μέρος
Μην κρύβετε τα τιμαλφή σας στο συρτάρι με τα εσώρουχα ή στα ντουλάπια της κουζίνας όπου είναι βέβαιο ότι θα ψάξουν οι κλέφτες. Προτιμήστε το παιδικό δωμάτιο ή την αποθήκη που δεν είναι τόσο συνηθισμένα σημεία.
Εντοπίστε τις πιθανές προσβάσεις
Μερικά από τα σημεία που προτιμούν οι κλέφτες είναι το παράθυρο πάνω από το νεροχύτη και τα παράθυρα του δευτέρου ορόφου. Φροντίστε να έχετε αυτά τα παράθυρα ασφαλισμένα τοποθετώντας συναγερμό ή αισθητήρες κίνησης.
Μην πιάνετε κουβέντα με αγνώστους
Εάν εμφανιστεί στην πόρτα σας κάποιος επισκέπτης που δεν περιμένατε, μην ανοίξετε την πόρτα και μην πιάσετε συζήτηση. Το άτομο αυτό μπορεί να είναι διαρρήκτης ο οποίος ελέγχει την κατάσταση για να αποφασίσει εάν θα σας διαρρήξει στο μέλλον.
Μην παινεύεστε
Φύγατε για διακοπές στην Καραϊβική και έχετε ενημερώσει όλα τα social media; Μόλις ανακοινώσατε σε όλο τον κόσμο ότι θα λείπετε από το σπίτι σας και χωρίς να γνωρίζετε ποιος μπορεί να το διαβάσει. Αν θέλετε να παινευτείτε για κάτι, κάντε το αλλά αφού γυρίσετε.
Μην αφήνετε εκτεθειμένα τα εργαλεία σας και τη σκάλα
Μην αφήνετε τη σκάλα και τα εργαλεία σας στον κήπο. Θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν οι κλέφτες για να μπουν στο σπίτι σας. Εάν δεν τα χρειάζεστε μαζέψτε τα και φυλάξτε τα στην αποθήκη.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνοντας τους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησής τους από μαζικά μηνύματα, που αποστέλλονται μέσω της γνωστής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων για έξυπνα κινητά τηλέφωνα «messenger».
Τα επίμαχα μηνύματα ενημερώνουν τον αποδέκτη ότι έχει κερδίσει κινητό τηλέφωνο γνώστης εταιρίας, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφέρει:
Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην πείθονται και να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους υπερσυνδέσμους, ούτε να απαντούν σε τέτοια μηνύματα, διότι παραπέμπουν σε απατηλή συνδρομητική υπηρεσία υψηλής χρέωσης
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, για την αποφυγή εξαπάτησης του κοινού, ενημερώνει τους πολίτες ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων, μέσω γνωστής εφαρμογής «messenger», σε μεγάλο αριθμό κατόχων έξυπνων κινητών τηλεφώνων.
Ειδικότερα, αποδέκτες των επίμαχων μηνυμάτων είναι τυχαίοι χρήστες της εφαρμογής, που ενημερώνονται ότι ο κάτοχος του συγκεκριμένου αριθμού κινητής τηλεφωνίας έχει επιλεγεί και έχει κερδίσει ένα κινητό τηλέφωνο γνωστής εταιρίας, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Στη συνέχεια, προτρέπονται είτε να επιλέξουν υπερσύνδεσμο που αποστέλλονται στο μήνυμα, για να ολοκληρωθεί η αποστολή του τηλεφώνου, είτε να πληκτρολογήσουν την ταχυδρομική τους διεύθυνση ή τον αριθμό τηλεφώνου τους.
Εφόσον οι χρήστες πεισθούν και επιλέξουν τον προτεινόμενο τρόπο υποτιθέμενης αποστολής του τηλεφώνου, ενεργοποιούν εν αγνοία τους τη συμμετοχή τους σε συνδρομητική υπηρεσία υψηλής χρέωσης.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους χρήστες, που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην απαντούν, να μην καταχωρούν και να μην αποστέλλουν προσωπικά τους στοιχεία, ανταποκρινόμενοι στα μηνύματα με το ανωτέρω περιεχόμενο, καθόσον σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
  • Στέλνοντας e – mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – Android: CYBERKID.
  • Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»

Μία νέα εκδοχή της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Facebook  αναμένεται να κυκλοφορήσει η Royal Bank of Scotland και θα απευθύνεται αρχικά στους τραπεζίτες.
Πρόκειται για το Facebook at Work, μια εσωτερική επιχειρηματική έκδοση της ιστοσελίδας και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους 100,000 υπαλλήλους της τράπεζας ανεξαιρέτως, από τον διευθύνοντα σύμβουλο Ross McEwan μέχρι και τον υπάλληλο σε κάποιο παράρτημα της τράπεζας.
Στόχος της εν λόγω κίνησης είναι αφενός να συσφιχτούν οι σχέσεις μεταξύ των υπαλλήλων της εταιρίας πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά μέσω μιας εφαρμογής, και αφετέρου, και σαν αποτέλεσμα του πρώτου, να αυξηθεί η παραγωγικότητα.
Παράλληλα η εταιρία εξετάζει τρόπους να μπορούν και οι πελάτες της να επικοινωνούν με το προσωπικό μέσω Facebook.
Η trial εκδοχή της εφαρμογής διατίθεται δωρεάν, αργότερα ωστόσο, η Facebook σκοπεύει να χρεώσει την τράπεζα για επιπλέον χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα για τα Microsoft Office 365.
Η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του κόσμου επεκτείνει τις δραστηριότητές της προκειμένου να συναγωνιστεί αντίπαλες πλατφόρμες όπως εκείνη της Microsoft ή start ups όπως η Slack.
Δεδομένης της δημοτικότητας της σελίδας της, η Facebook ευελπιστεί πως και αυτή η υπηρεσία θα έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό.
Σαφώς όλα τα στοιχεία των υπαλλήλων θα βρίσκονται στον απόλυτο έλεγχο του κάθε υπαλλήλου και δεν θα χρησιμοποιούνται για διαφημιστικούς σκοπούς.
Το  Facebook at Work άρχισε να χρησιμοποιείται από τους τραπεζίτες της RBS περί τα μέσα του Ιουλίου και έκτοτε έχει παρατηρηθεί ότι η συνεργασία μεταξύ των υπαλλήλων έχει βελτιωθεί δραματικά.
Μέχρι στιγμής ωστόσο οι σελίδες βασίζονται στους προσωπικούς λογαριασμούς του κάθε υπαλλήλου, κάτι που όμως αναμένεται να σταματήσει για να μην είναι προσβάσιμες οι προσωπικές πληροφορίες του κάθε υπαλλήλου από όλους τους συναδέλφους του.
Μέχρι το τέλους του Μαρτίου 30,000 υπάλληλοι θα έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή ενώ όλοι οι υπάλληλοι της τράπεζας θα τη χρησιμοποιούν μέχρι και το τέλος του 2016.
Προς το παρόν η εν λόγω υπηρεσία διατίθεται αποκλειστικά για τους τραπεζίτες της RBS ωστόσο δεν αποκλείεται να το δούμε σύντομα και στη χώρα μας.

Πέντε διαγωνισμοί για υποψηφίους όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών θα «τρέξουν» μέσα στον Νοέμβριο. Οι τέσσερις έχουν ήδη προκηρυχθεί από το ΑΣΕΠ και αφορούν:
  • την προκήρυξη 4Κ/2015 που αφορά 226 θέσεις νοσηλευτικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού ΠΕ και ΥΕ κατηγοριών σε φορείς του υπουργείου Υγείας,
  • την προκήρυξη 5Κ/2015 για 690 θέσεις Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (374 ΤΕ και 316 ΔΕ) σε νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ,
  • τον γραπτό διαγωνισμό 1Γ/2015 για 32 θέσεις ΠΕ Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στην Αττική, την Κω, τη Ρόδο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και στο Ηράκλειο Κρήτης, και
  • την προκήρυξη «κλειστού τύπου» που αφορά την πλήρωση 121 θέσεων ΠΕ και ΤΕ σε δήμους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός κατάταξης 49 νέων Λιμενοφυλάκων (αντρών και γυναικών) στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.
Παράλληλα με διαδικασίες εξπρές αρχίζουν οι προσλήψεις 798 ατόμων στη ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ, σε ΟΤΑ, μουσεία και Παιδικούς σταθμούς ανά την επικράτεια. Οι διαγωνισμοί αυτοί αφορούν σε εποχικό προσωπικό.
aftodioikisi.gr
Την άγνωστη σχέση του με την Δήμητρα Παπαδοπούλου αποκάλυψε... ο γνωστός ηθοποιός... σε πρόσφατη συνέντευξη. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν έχει χτυπήσει «πόρτες» , ο ηθοποιός απάντησε με ειλικρίνεια«Πόρτες όχι, αλλά ένα τηλέφωνο πήρα, ότι είμαι εδώ, δεν έχω δουλειά και είμαι διαθέσιμος. Είμαι ντροπαλός. Πόρτα με τίποτα. Είχα ζήσει δίπλα στη Δήμητρα Παπαδοπούλου, που ήταν όνομα, κι εγώ με ταπεινότητα έβλεπα όλο αυτό το πράγμα πώς χτίζεται.
Περίμενα την ώρα μου». Και κατόπιν ο ο Γιώργος Γιαννόπουλος πρόσθεσε «Έχουμε την καλύτερη σχέση τώρα, μιλάμε και είμαστε φίλοι. Με τη Δήμητρα ήμασταν μαζί 10 χρόνια και πήρα από εκείνη πολλά πράγματα, όπως φαντάζομαι κι εκείνη από εμένα». »Όταν ήταν το σίριαλ «Οι απαράδεκτοι» στο πικ του και ήμασταν διακοπές στη Σύρο, ερχόταν ένα τσούρμο από παιδάκια να γνωρίσουν τη Δήμητρα. Έβλεπα μπροστά μου πως γίνεται να χτίζεται ένας σταρ. Έβλεπα τα εξώφυλλα, τι γινόταν όταν βγαίναμε έξω… Η Δήμητρα φρίκαρε με αυτό το πράγμα, γιατί έγινε ξαφνικά». 
 
Ανήμερα του Χάλογουιν ένας πλανήτης θα περάσει δίπλα από τη Γη
Ένας μεγάλος αστεροειδής διαμέτρου 470 μέτρων αναμένεται να περάσει σε σχετικά κοντινή απόσταση από τη Γη, χωρίς ωστόσο να την απειλεί, την 31η Οκτωβρίου, ανήμερα της εορτής του Χάλογουιν.
Αυτό το αντικείμενο, που οι επιστήμονες βάπτισαν 2015 TB145, ενδέχεται να είναι το μεγαλύτερο ουράνιο σώμα που θα προσεγγίσει τον πλανήτη μας έως το 2027, επισήμανε η Nasa, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.
Εφόσον οι εκτιμήσεις σχετικά με το μέγεθός του είναι ακριβείς, αυτός ο αστεροειδής είναι 28 φορές πιο ογκώδης από τον μετεωρίτη Τσελιάμπινσκ που διείσδυσε στην ατμόσφαιρα της Γης πάνω από τη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2013, αναφέρει ο ιστότοπος "Earth and Sky".
Ο 2015 TB145 θα προσεγγίσει τη Γη σε μια απόσταση περίπου 500.000 χιλιομέτρων ήτοι μια απόσταση 1,3 φορές μεγαλύτερη από εκείνη που χωρίζει τον πλανήτη μας από τη Σελήνη.
Το αντικείμενο το πιθανότερο δεν θα είναι ορατό με γυμνό μάτι, ωστόσο οι ερασιτέχνες αστρονόμοι θα μπορούσαν να το παρατηρήσουν με τη βοήθεια τηλεσκοπίων.
Ο αστεροειδής θα περάσει από κοντά μας στις 15.14 GMT (18.14 ώρα Ελλάδας) την 31η Οκτωβρίου.
news.gr
Άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και λίγα λεπτά αργότερα αναγκάστηκε ν' αποχωρήσει από την Τούμπα, λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό.

Ο άτυχος της αναμέτρησης της Κυριακής (25.10), Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία η οποία έδειξε πως υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στο δεξί προσαγωγό και η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους υπολογίζεται σε δύο εβδομάδες.

Όπως αναφέρει και το Paokfc.gr, ο Βούλγαρος επιθετικός αναμένεται να χάσει τους τέσσερις αγώνες που ακολουθούν με Πανθρακικό (Κύπελλο), Αστέρα Τρίπολης, Κράσνονταρ και ξανά την ομάδα της Κομοτηνής για τη Super League και να επιστρέψει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων.

Το νέο... μπαράζ αγώνων του ΠΑΟΚ ξεκινά στις 22.11 στην Τούμπα με τον Παναιτωλικό κι ο Δικέφαλος έχει να δώσει εννιά ματς μέχρι το επόμενο διάλειμμα των Χριστουγέννων.

http://www.thestival.gr

Η κατανάλωση αλλαντικών είναι καρκινογόνος και η κατανάλωση κόκκινου κρέατος είναι “πιθανόν” καρκινογόνος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
“Τα αποτελέσματα δικαιολογούν τις σημερινές συστάσεις για τη δημόσια υγεία για περιορισμό της κατανάλωση κρέατος”, σχολίασε ο δρ Κρίστοφερ Γουάιλντ, διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο (CIRC), από όπου προέρχονται και τα συμπεράσματα. Το χοιρινό κρέας περιλαμβάνεται στα κόκκινα κρέατα, μαζί με το μοσχαρίσιο, το βοδινό, το αρνίσιο, το κατσικίσιο, καθώς και το κρέας του αλόγου.
Ωστόσο, το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο επισημαίνει ότι το γεγονός ότι τα αλλαντικά και άλλα επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος περιλαμβάνονται μαζί με παράγοντες όπως ο καπνός και ο αμίαντος στη λίστα των προϊόντων που προκαλούν καρκίνο δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο επικίνδυνα με αυτά.
Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του προγράμματος “Global Burden of Disease Project”, 34.000 θάνατοι από καρκίνο ετησίως στον κόσμο αποδίδονται σε μία διατροφή πλούσια σε αλλαντικά, έναντι 1.000.000 θανάτων που αποδίδονται στο κάπνισμα και 600.000 στην κατανάλωση αλκοόλ.
Τα συμπεράσματα του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο βασίζονται σε περισσότερες από 800 μελέτες για την περίληψη του επεξεργασμένου κρέατος, κατηγορία στην οποία ανήκουν τα αλλαντικά, στους “καρκινογόνους για τον άνθρωπο παράγοντες (Ομάδα 1)”, βάσει “ικανών ενδείξεων σύμφωνα με τις οποίες η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος προκαλεί καρκίνο του εντέρου”. “Ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται ανάλογα με την ποσότητα”, σύμφωνα με τον δρ Κουρτ Στράιφ του CICR.
Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος θεωρείται “πιθανόν καρκινογόνος για τον άνθρωπο (Ομάδα 2Α), επί τη βάσει περιορισμένων ενδείξεων”. Το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο εντόπισε σύνδεση με τον καρκίνο του εντέρου, αλλά και του παγκρέατος και του προστάτη.
Μια έφηβη κοπέλα στο κρατίδιο Uttar Pradesh, στην Ινδία, απήγαγε και αποκεφάλισε τον πεντάχρονο γιο του βιαστή της.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Times of India, το τραγικό περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν σκυλιά της περιοχής ανέσυραν κάτω από ένα σωρό τούβλων το άψυχο σώμα του πεντάχρονου αγοριού που βρέθηκε μισοκαμένο μέσα σε πλαστική σακούλα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στην εφημερίδα πως η νεαρή που κατηγορείται για τη δολοφονία του παιδιού βρίσκεται ήδη στο αναμορφωτήριο ενώ για την υπόθεση του βιασμού από τον πατέρα του άτυχου πεντάχρονου θα γίνει μια «δίκαιη έρευνα».

Σύμφωνα με την αστυνομία η 13χρονη είναι τοξικομανής από φτωχή οικογένεια.

Από την πλευρά της η έφηβη έχει καταγγείλει ότι ο πατέρας του πεντάχρονου αγοριού την βίασε, αφού πρώτα της προσέφερε μια ουσία που την έκανε να χάσει τις αισθήσεις της, ως οινοπνευματώδες ποτό.

http://www.seleo.gr

The Clink: Δείπνο πολυτελείας μέσα στη φυλακή, με σερβιτόρους κατάδικους
Βρίσκεστε στο Λονδίνο και θέλετε να δειπνήσετε στο The Clink, στο Μπρίξτον; Προετοιμαστείτε για σωματική έρευνα, ενδεχομένως να σας πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα, ίσως να χρειαστεί να αφήσετε το κινητό σας, μπαίνοντας και να το πάρετε στην έξοδο.
Το The Clink είναι εστιατόριο πολυτελείας με μενού τριών πιάτων (σούπες, ψητά, διάφορα ριζότο, ευφάνταστα επιδόρπια). Είναι posh, και το dress codeapait;ei ένδυμα, ανάλογο για μία classy βραδινή έξοδο. 
Η διαφορά με τα άλλα της κατηγορίας του; Βρίσκεται μέσα στην φυλακή του Μπρίξτον και σερβιτόροι και μάγειρες είναι πολίτες οι οποίοι εκτίουν ποινή φυλάκισης - συνήθως για αδικήματα όπως ληστείες ή διακίνηση ναρκωτικών - και κοντεύουν να αποφυλακιστούν.  
Το εστιατόριο πήρε το όνομά του από την διάσημη μεσαιωνική φυλακή της Αγγλίας, The Clink, που λειτουργούσε από τον 12ο αιώνα μέχρι το 1780. Μάλιστα, εντάσσεται στο πλαίο των δράσεων του φιλανθρωπικού ιδρύματος Clink ενώ το πρότζεκτ σχεδίασε ο βραβευμένος για την φιλανθρωπία του chef Alberto Crisci. 
Υπάρχουν άλλα τέσσερα, ανάλογης δράσης,  εστιατόρια στην Αγγλία: στο Κάρντιφ, στο High Down και το Styal. 
news.gr

Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά θα σημειωθούν την Τρίτη.
Βόρειοι άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά.
Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές από το απόγευμα.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις στη Θεσσαλία, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, όπου πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις δυτικές Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις και πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές από το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς κελσίου.
Η αποχή από τα οινοπνευματώδη ποτά για ένα μήνα μπορεί να βελτιώσει πολλούς δείκτες της υγείας και να προστατεύσει τον οργανισμό από σοβαρά νοσήματα.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Βρετανοί επιστήμονες οι οποίοι μελέτησαν 102 υγιείς 40άρηδες οι οποίοι συστηματικά έπιναν περισσότερο απ' ό,τι θα έπρεπε.

Διαπίστωσαν ότι μετά από τέσσερις εβδομάδες αποχής είχαν σημαντικές βελτιώσεις στη λειτουργία του ήπατος, την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη τους.

Είχαν επίσης μειώσει σημαντικά τις πιθανότητές τους να παρουσιάσουν σακχαρώδη διαβήτη και ηπατική νόσο.

Οι ερευνητές από το University College του Λονδίνου (UCL) και το Νοσοκομείο Royal Free που πραγματοποίησαν τη μελέτη, υποστηρίζουν ότι έπειτα από τον μήνα της αποχής οι εθελοντές παρουσίαζαν επίσης βελτιωμένη ικανότητα προσοχής, κοιμόντουσαν καλύτερα και είχαν χάσει και μερικά κιλά.

«Αν υπήρχε ένα φάρμακο που να τα κάνει όλ' αυτά μαζί, θα άξιζε δισεκατομμύρια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής ερευνητής δρ Κέβιν Μουρ, καθηγητής και επικεφαλής του Κέντρου Ηπατολογίας στο UCL.

Όπως εξήγησε ο δρ Μουρ, οι εθελοντές της μελέτης «είναι οι κλασικοί 40άρηδες που πίνουν περισσότερο απ' ό,τι συνιστούν οι κατευθυντήριες οδηγίες, αλλά όχι σε σημείο να θεωρείται προβληματική η συνήθειά τους».

Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες έπιναν κατά μέσον όρο 29 μονάδες αλκοόλ την εβδομάδα (ή περισσότερο από τέσσερα ποτά την ημέρα, αντί να σταματούν στα δύο όπως θα έπρεπε) και οι άνδρες 31 (ή πάνω από 4 ποτά την ημέρα, αντί να σταματούν στα τρία).

Οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε μία σειρά εξετάσεων και μετρήσεων, και δέχθηκαν να μην πιουν σταγόνα αλκοόλ για τέσσερις εβδομάδες.

Ύστερα, επανέλαβαν τις εξετάσεις τους.

Αποτελέσματα

Στο μεσοδιάστημα είχε μειωθεί:
-Κατά 12,5% η ηπατική ακαμψία τους (είναι ένας δείκτης βλάβης και ουλών στο ήπαρ)
-Κατά 28% η αντοχή στην ινσουλίνη (είναι δείκτης του επαπειλούμενου σακχαρώδη διαβήτη)
-Κατά 40% η συσσώρευση λίπους στο ήπαρ τους.
-Επιπλέον, είχαν χάσει κατά μέσον όρο 3 κιλά, είχαν βελτιωθεί η αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους και ο ύπνος τους το βράδυ και είχαν βελτιωθεί οι νοητικές λειτουργίες τους.

Οι ερευνητές συνεχίζουν την μελέτη τους για να δουν πόσο καιρό θα διατηρηθούν αυτές οι βελτιώσεις, καθώς και αν τα ευρήματα θα ωθήσουν τους εθελοντές τους να πίνουν λιγότερο στο μέλλον.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!