Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Πήγε να κόψει κλήση και τελικά ξεγέννησε ένα υγιέστατο μωρό
Απρόσμενη εξέλιξη είχε το μπλόκο που έστησε το περασμένο Σάββατο τροχονόμος σε αυτοκινητόδρομο της πόλης Μπίσμπι, στην Αριζόνα των ΗΠΑ.

Τη στιγμή που έκανε σήμα σε διερχόμενο όχημα να σταματήσει λόγω υπερβολικής ταχύτητας, μία άλλη οδηγός σταμάτησε το αυτοκίνητό της κοντά του, ζητώντας βοήθεια γιατί η εγγονή της έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα σε μαιευτήριο.

Σύμφωνα με το Yahoo, το μωρό δεν μπορούσε να περιμένει το ασθενοφόρο κι έτσι με τη βοήθεια του τροχονόμου Μιγκέλ Ρινκόν γεννήθηκε στην άκρη του δρόμου.

Πρόκειται για ένα υγιέστατο αγοράκι, το οποίο η μητέρα του Κόρτνεϊ Μπεναβίντεζ αποφάσισε να το ονομάσει Κάρτερ Τζετ, αφού ήρθε στη ζωή με ταχύτητα ...αεριωθούμενου!

Ο Μιγκέλ Ρινκόν δήλωσε πως κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία του μέχρι να φτάσει στο σημείο το ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε στο νοσοκομείο τη μητέρα και το μωρό.


Ο Μιγκέλ Ρινκόν κρατά αγκαλιά τον Κάρτερ Τζετ. Δίπλα του, οι γονείς του μωρού

Newsroom ΔΟΛ
Το 2015 κοντά στον τίτλο του θερμότερου έτους

Μια πρωτότυπη απόφαση έλαβε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Μασαρόζα, κοντά στην Πίζα της Ιταλίας, σε μία προσπάθεια να ενθαρρύνει τους πολίτες να χρησιμοποιούν το ποδήλατο αντί για τα αυτοκίνητά τους, όταν πηγαίνουν στη δουλειά.
Σύμφωνα με το πιλοτικό σχέδιο της πόλης και όπως μεταδίδει ο τοπικός Τύπος, κάθε πολίτης θα ανταμείβεται με 0,25 ευρώ ανά κάθε χιλιόμετρο που θα διανύει με το ποδήλατό του, μέχρι το όριο των 50 ευρώ ανά μήνα, με τον δήμο κατά κάποιον τρόπο, να... κάνει τη ζωή των κατοίκων ποδήλατο.
Αρχικά, το πιλοτικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 50 εργαζομένους, οι… επιδόσεις των οποίων στην ποδηλασία θα καταγράφονται μέσα από μία εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, κάτι που θα επιτρέπει τον έλεγχο της απόστασης που διανύει ο καθένας.
Όσο για τη χρηματοδότηση του προγράμματος, τα κονδύλια θα προέρχονται από τα πρόστιμα που συλλέγει ο δήμος για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας στην πόλη και τα οποία, βάσει νόμου, πρέπει να επενδυθούν στην οδική ασφάλεια.
Εφόσον κάποιος κάτοικος διανύει 200 χιλιόμετρα το μήνα με το ποδήλατό του, στο τέλος του χρόνου θα έχει κερδίσει 600 ευρώ.
Όπως εξηγεί ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανο Νατάλι, πέρα από περιβαλλοντικά οφέλη, το πιλοτικό πρόγραμμα θα συνδράμει στη μείωση της κίνησης στους δρόμους της πόλης, αλλά και στην υιοθέτηση ενός υγιέστερου τρόπου ζωής για τους κατοίκους.
Την ιδέα «αγκάλιασε» και η ιταλική ομοσπονδία φίλων του ποδηλάτου, η οποία εκφράζει την ελπίδα να ακολουθήσουν και άλλες πόλεις το σχετικό παράδειγμα.
naftemporiki.gr

«Ξινή» βγήκε για έναν… «καλό Σαμαρείτη» η απόφασή του να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του έναν πολίτη ο οποίος έκανε οτοστόπ μέσα στη νύχτα, καθώς τελικά ο δεύτερος άνδρας οδήγησε τον πρώτο στη φυλακή.
Ενθουσιασμένος ο οδηγός του αυτοκινήτου που βρήκε παρέα και έχοντας διάθεση για κουβέντα, αποκάλυψε στον συνεπιβάτη του ότι δεν είχε δίπλωμα οδήγησης και στη συνέχεια έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών. Για κακή του τύχη, όμως, είχε επιβιβάσει στο αυτοκίνητό του έναν... αστυνομικό.
Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, με τον 36χρονο άνδρα ο οποίος κατοικεί στη Ρεν της βορειοανατολικής Γαλλίας να σταματά σε έναν αυτοκινητόδρομο, παίρνοντας μαζί του τον αστυνομικό που ήθελε να πάει στη Ναντ.
Χωρίς να καταλάβει ότι είχε να κάνει με όργανο της τάξης, αφού ο αστυνομικός φορούσε πολιτικά, του αποκάλυψε αρχικά ότι δεν είχε δίπλωμα. Κατόπιν, σταμάτησε στην άκρη του δρόμου και αιφνιδίασε τον συνεπιβάτη του κάνοντας χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Οι δύο άνδρες συνέχισαν το ταξίδι τους, όμως ο αστυνομικός με κάποιο τρόπο κατάφερε να ενημερώσει τους συναδέλφους του, οι οποίοι τους περίμεναν νωρίς το πρωί στο σιδηροδρομικό σταθμό της Ναντ συλλαμβάνοντας τον οδηγό.
google-photos
Το Google Photos αποτελεί την στάνταρ εφαρμογή που προσφέρεται με το λειτουργικό σύστημα Android της Google για την οργάνωση και διαχείριση φωτογραφιών σε ένα smartphone.
Η εν λόγω εφαρμογή, με τους περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, αναβαθμίζεται περαιτέρω. Σύμφωνα με την Google η αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής θα βοηθά τους χρήστες να απελευθερώνουν αποθηκευτικό χώρο στις φορητές συσκευές τους προσφέροντας τη δυνατότητα διαγραφής μεγάλου όγκου φωτογραφιών.
Στις ρυθμίσεις της εφαρμογής προστίθεται το νέο button Free up Space μέσω του οποίου μπορεί να γίνει η μαζική διαγραφή φωτογραφιών. Όπως αναφέρει η Google, για την αποφυγή κατά λάθος διαγραφών, η εφαρμογή θα ρωτά εκ νέου τον χρήστη ώστε να επιβεβαιωθεί η πρόσθεση διαγραφής.
Επιπρόσθετα, σαν ένα ακόμη μέτρο ασφαλείας, η εφαρμογή θα διαγράφει από τη συσκευή μόνο τις φωτογραφίες εκείνες που έχουν ήδη γίνει back up στο cloud. Τέλος, η εφαρμογή θα επιτρέπει τη διαχείριση φωτογραφιών που είναι αποθηκευμένες στην κάρτα μνήμης της συσκευής
Επιπλέον, στη web έκδοση της εφαρμογής θα είναι διαθέσιμη και η επιλογή downgrade της ποιότητας των φωτογραφιών, ώστε να δοθεί στους χρήστες, που η χωρητικότητα του λογαριασμού τους πλησιάζει στο όριο, η δυνατότητα να απελευθερώσουν πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο.
Οι αναβαθμίσεις θα ξεκινήσουν σύντομα για τους χρήστες του Google Photos στις πλατφόρμες Web και Android, αλλά όχι και οι χρήστες του λειτουργικού συστήματος iOS. Ωστόσο, η Google διαβεβαιώνει ότι σύντομα ανάλογες λειτουργίες θα γίνουν διαθέσιμες και για τους χρήστες συσκευών της Apple.
pestaola.gr
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι «ο πιο Σέξι Άνδρας εν Ζωή» για το 2015Είναι διάσημος εντός κι εκτός γηπέδων. Πολλές φορές έχει αναλάβει το ρόλο του μοντέλου για τα διαφημιστικά σποτ μεγάλων εταιρειών. Ο 40χρονος πρώην παίκτης του ποδοσφαίρου, Ντέιβιντ Μπέκαμ, αναδείχτηκε από το περιοδικό People ως "ο πιο Σέξι Άνδρας εν Ζωή" για το 2015.

Ο Βρετανός πρώην άσσος των γηπέδων είναι παντρεμένος με την Βικτόρια Μπέκαμ, πρώην μέλος του γυναικείου ποπ συγκροτήματος Spice Girls, με την οποία έχουν αποκτήσει 4 παιδιά. «Είναι τεράστια τιμή. Χαίρομαι πολύ που μου την απονέμουν», δήλωσε ο Μπέκαμ.

Το περιοδικό του απένειμε τον τίτλο, με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 ετών από την κυκλοφορία του. Ωστόσο, ο Μπέκαμ, όπως δηλώνει, δε θεωρούσε ποτέ τον εαυτό του «γοητευτικό και σέξι». «Εννοώ ότι μου αρέσει να φοράω ωραία ρούχα και κοστούμια και να δείχνω και να νιώθω όμορφα, αλλά ποτέ δεν αισθάνομαι τον εαυτό μου ωραίο», σημειώνοντας παράλληλα πως η σύζυγός του είναι υποστηρικτική.

Το βραβείο «Sexiest Man Alive» δίνεται από το περιοδικό κάθε χρόνο από το 1985. Μάλιστα, ο πρώτος που το έλαβε ήταν ο ηθοποιός Μελ Γκίμπσον ενώ μεταξύ των νικητών τα προηγούμενα χρόνια είναι ο Χάρισον Φορντ, ο Τομ Κρουζ, ο Μπράντλεϊ Κούπερ αλλά και ο Μπεν Άφλεκ.
tanea.gr
Πολωνία: Το παραμυθένιο δάσος με τους στραβούς κορμούςΜοιάζει σαν ένα μέρος που έχει βγει από τα παραμύθια. Κι όμως υπάρχει στην πραγματικότητα.

Πρόκειται για το λεγόμενο «Στραβό Δάσος» που βρίσκεται στην Πολωνία και έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Ολα τα δέντρα έχουν μια περίεργη καμπύλη στην βάση του κορμού τους.

Πάνω από 400 πεύκα που έχουν φυτευτεί περίπου στην δεκαετία του '30, έχουν αυτήν την ιδιαιτερότητα στον κορμό τους, σχηματίζοντας το γράμμα C. Τα δέντρα μεγαλώνουν κανονικά χωρίς να επηρεάζονται από την ιδιομορφία αυτή.

Νέα ιστοσελίδα στην υπηρεσία του καταναλωτή έθεσε σε λειτουργία το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας, στη διεύθυνση www.eccgreece.gr.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι καταναλωτές που προμηθεύονται προϊόντα και υπηρεσίες από επιχειρήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Νορβηγίας και της Ισλανδίας έχουν πλέον τη δική τους ιστοσελίδα, μέσα από την οποία μπορούν να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους και για το πώς θα πραγματοποιούν ασφαλείς διασυνοριακές συναλλαγές.
Επίσης στη διεύθυνση www.eccgreece.gr ο καταναλωτής θέτει ερωτήματα και ζητά βοήθεια και υποστήριξη, όταν υπάρχει πρόβλημα και υποβάλλει ηλεκτρονικά το αίτημά του για εξωδικαστική, συναινετική επίλυση της καταναλωτικής του διαφοράς΄.
Η δημιουργία της ιστοσελίδας, η οποία συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μειώνει τον χρόνο διαχείρισης της αναφοράς ή του ερωτήματος του καταναλωτή σε ποσοστό πάνω από 24% και, άρα, εξυπηρετείται αυτός καλύτερα.
Παράλληλα με το νέο ιστότοπο, οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για τα δικαιώματα τους, καθώς και για καταναλωτικά θέματα επικαιρότητας από τις ιστοσελίδες που διατηρεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας στα κοινωνικά δίκτυα.
Σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Μιχάλης Μισούνοφ, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περυσινό Οκτώβριο, διότι κατείχε πάνω από 1,5 κιλό επεξεργασμένης κάνναβης. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Εφετείου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν, ενόψει επικείμενου αστυνομικού ελέγχου, ο 51 ετών πρώην άσος του 'Αρη πέταξε στο έδαφος σακούλα με δύο γυάλινα βάζα τα οποία περιείχαν κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας, συνολικού βάρος 1.655 γραμμαρίων, ενώ στη συνέχεια επιχείρησε μάταια να διαφύγει. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του κατασχέθηκαν -ακόμη- ένα σκοπευτικό εξάρτημα όπλου και 13 λαθραία πακέτα τσιγάρα.

Δικαιολογώντας την κατοχή των ναρκωτικών, ο Μ. Μισούνοφ -απολογούμενος στο δικαστήριο- είπε ότι του τα είχε δώσει ένας γνωστός του από την ΠΓΔΜ ως «εγγύηση» για οφειλή ύψους 2.000 ευρώ από προηγούμενη παραγγελία αφορολόγητων τσιγάρων.

Η παραπάνω υπόθεση προστίθεται στο πλούσιο ποινικό του «παλμαρέ», το οποίο, κατά την τελευταία 10ετία, περιλαμβάνει άλλες δύο καταδίκες, η πρώτη για συμμετοχή σε κύκλωμα πλαστογραφίας πιστωτικών καρτών και η δεύτερη για κατοχή δύο εκτοξευτήρων τύπου RPG και μίας ρουκέτας.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του «οπλοστασίου», το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε στον πρώην μπασκετμπολίστα ποινή κάθειρξης 10 ετών και 8 μηνών και αποφάσισε να μην χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, με συνέπεια να πάει στις φυλακές. Ο ίδιος, είχε απολογηθεί τότε ότι τα όπλα βρέθηκαν στην κατοχή του, διότι του τα έδωσε για φύλαξη γνωστός του, το όνομα του οποίου ενεπλάκη αργότερα σε μαφιόζικη εκτέλεση «μπράβου» της νύχτας.

Ύστερα από δύο χρόνια κράτησης, ο Μισούνοφ πέτυχε την αποφυλάκισή του, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Θεσσαλονίκης, έκανε -υπό όρους- δεκτό το αίτημα διακοπής έκτισης της παραπάνω ποινής. Έκτοτε ήταν ελεύθερος μέχρι τον Οκτώβριο του περυσινού έτους οπότε συνελήφθη εκ νέου και προφυλακίστηκε για την υπόθεση των ναρκωτικών.

http://www.enikos.gr

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο η Ρεάλ Μαδρίτης να... πουλήσει έναν εκ των Κριστιάνο Ρονάλντο ή Γκάρεθ Μπέιλ το ερχόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.

Συγκεκριμένα, το αμερικάνικο δίκτυο «ESPN» υποστηρίζει ότι ο μάνατζερ του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού, Ζόρζε Μέντες, βρίσκεται σε συζητήσεις εδώ και καιρό με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Την ίδια ώρα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι γνωστό από πέρσι πως ενδιαφέρεται «ζεστά» για τον Ουαλό άσο που θα βρεθεί στο επερχόμενο Euro 2016 με την εθνική του ομάδα.

Πάντως, οι φήμες για τον Μπέιλ αναφέρουν πως ο παίκτες δεν σκέφτεται αυτή τη στιγμή να αφήσει το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» για να επιστρέψει στην Αγγλία, έστω και αν αυτό πρόκειται για το «Όλντ Τράφορντ».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 50 τραυματίστηκαν σήμερα σε μια διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας δύο κοριτσιών βομβιστριών-καμικάζι, μέσα σε μια αγορά κινητών τηλεφώνων στην πολιτεία Κάνο, στη βόρεια Νιγηρία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Ένα μικρό λεωφορείο που μετέφερε γυναίκες έφτασε στην αγορά Farm Center GSM, στο οποίο επέβαιναν και δύο κορίτσια ηλικίας περίπου 11 και 18 ετών, φορώντας μαντίλα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας, Μούσα Μαγκάτζι Μάτζια.

«Το ένα κορίτσι μπήκε στην αγορά, το άλλο κορίτσι έμεινε έξω και στη συνέχεια πυροδότησαν τα εκρηκτικά. Τα θύματα της επίθεσης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», τόνισε ο Μάτζια, προσθέτοντας ότι «15 άτομα σκοτώθηκαν από την επίθεση», «χωρίς να υπολογίζονται οι κοπέλες-καμικάζι». Στην επίθεση τραυματίστηκαν 53 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων ελαφρά, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας Μουχάμεντ Κατσίνα δήλωσε ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν περί στις 16:00 (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδας).

Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στέλνει συχνά κορίτσια που είχε απαγάγει να διαπράττουν τέτοιες επιθέσεις.

Την Τρίτη, τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, σε μια βομβιστική επίθεση σε μια αγορά στην πόλη Γιόλα, σε μια λαχαναγορά, πλάι στον κεντρικό δρόμο στην πόλη Τζιμέτα.

http://www.enikos.gr


Αυτή η διάκριση οφείλεται στην περιεκτικότητα του ελληνικού καφέ σε αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες, χλωρογενικό και καφεϊκό οξύ, θεοφιλίνη θεοβρωμίνη) σε αναλογία (90-110mg/φλιτζανάκι).
Επιπλέον, ο ελληνικός καφέ έχει τη μικρότερη περιεκτικότητα καφεΐνης (40mg/φλιτζανάκι) συγκριτικά με άλλα είδη (π.χ. ο καφές φίλτρου, περιέχει 115-175mg καφεΐνης), με αποτέλεσμα να μην ξεπερνάμε τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα (300mg).
Ειδικότερα, η συνεργιστική δράση της καφεΐνης με τα αντιοξειδωτικά, δρα ευεργετικά στην πρόληψη και στην εξομάλυνση των συμπτωμάτων σοβαρών ασθενειών, όπως:
Πάρκινσον: Σύμφωνα με έρευνα, που διεξήχθη στο Research Institute Health Centre (RI MUHC) του Πανεπιστημίου του McGill University και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neurology, βρέθηκε ότι ο καφές μπορεί να συμβάλλει στον έλεγχο των κινήσεων των ανθρώπων με Πάρκινσον. Συγκεκριμένα στην παρούσα έρευνα συμμετείχαν 61 ασθενείς με Πάρκινσον, οι οποίοι χωρίστηκαν σε 2 ομάδες. Στην ομάδα ελέγχου χορηγήθηκε ψευδοφάρμακο για 6 εβδομάδες, ενώ στους υπόλοιπους αρχικά χορηγήθηκαν 100mg καφεΐνης, 2 φορές καθημερινά (αντιστοιχία σε 2 φλιτζάνια) για 3 εβδομάδες και στη συνέχεια διπλασιάστηκε η δόση. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ομάδα που έλαβε καφεΐνη εμφάνισε κατά μέσον όρο μία βελτίωση της τάξης του 5% στα κινητικά συμπτώματα της νόσου και 3% στην ταχύτητα των κινήσεών τους και στον βαθμό ακαμψίας συγκριτικά με εκείνους της ομάδας ελέγχου. Αυτό οφείλεται στην ικανότητα της καφεΐνης να μπλοκάρει στα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου, τους υποδοχείς της αδενοσίνης, η οποία «βάζει για ύπνο» το σώμα και επιβραδύνει τις κινήσεις του.
Αλτσχάιμερ: η καφεΐνη μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη της νόσου Alzheimer, ακόμη και σε ηλικιωμένους, οι οποίοι έχουν ήδη κάποια μορφή ήπια άνοια. Η έρευνα δείχνει ότι η καφεΐνη εμποδίζει τη φλεγμονή στον εγκέφαλο και ειδικότερα τους υποδοχείς της αδενοσίνης, η οποία εξασθενεί τις γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Νευρολόγο Chuanhai Cao, βρέθηκε ότι οι ηλικιωμένοι με προβλήματα μνήμης, όταν κατανάλωναν καθημερινά μέτρια ποσότητα καφέ (3 φλιτζάνια) καθυστερούσαν σημαντικά την εμφάνιση Αλτσχάιμερ. Επιπλέον, ο καφές αναστέλλει τη λειτουργία της υπεύθυνης πρωτεΐνης (tau) για τη νόσο Αλτσχάιμερ, μιας και η καφεΐνη μπλοκάρει τους υποδοχείς της , με αποτέλεσμα να μην καταστρέφονται τα κύτταρα του εγκεφάλου που θα οδηγούσαν σε γνωστική εξασθένηση.
Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ: ο ελληνικός καφές περιέχει τις αντιοξειδωτικές ουσίες χλωρογενικό οξύ, η οποία αποτελεί μια φυσική αντιοξειδωτική ουσία του καφέ και μπορεί να καθυστερήσει την πέψη και την απορρόφηση των υδατανθράκων, περιορίζοντας έτσι την αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα μετά το γεύμα (μεταγευματική γλυκαιμική αντίδραση) και την απόκριση της ινσουλίνης. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνει την καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, βελτιώνει το αίσθημα πείνας και κορεσμού και κατά συνέπεια περιορίζει την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού.
«Πιείτε λοιπόν ελληνικό καφέ καθημερινά στην υγειά σας», μιας και κάθε γουλιά ελληνικού καφέ προσθέτει ακόμη ένα λιθαράκι στο «προστατευτικό τείχος» του οργανισμού μας.
Με την συνεργασία της Γεωργίας Καπώλη, Κλινικής Διαιτολόγου- Διατροφολόγου, ΜSc Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Νεμέας, Αντιπροέδρου Ελληνικής Διατροφολογικής
Πηγή: newssalonika.blogspot.gr/

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες.
Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ. Στο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.
Άνεμοι: Στα νότια βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στα βόρεια μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα βόρεια από 6 έως 20 βαθμούς. Στα νότια από 14 έως 22 βαθμούς.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Λευκάδα
Καιρός: Λίγες παροδικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!