Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015


Διαθέσιμη εδώ και λίγες ώρες η νέα αναβάθμιση της εφαρμογής Skype για συσκευές Android, η οποία φέρνει τη δυνατότητα αποθήκευσης των video μηνυμάτων στην γκαλερί της συσκευής με την επιλογή “Save to Gallery”.

Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να διαγράφουν τις συνομιλίες από την καρτέλα “Recents” κρατώντας πατημένο το δάκτυλο μέχρι να εμφανιστεί η toolbar με τις επιλογές “Mark as Read”, “Mute” και “Delete”.

Ενδιαφέρουσες και οι προσθήκες στις ομαδικές συνομιλίες, καθώς στο εξής θα μπορούμε να μοιραζόμαστε φωτογραφίες άμεσα από τη γκαλερί της συσκευής σε μια ομαδική συνομιλία και με ένα tap σε εικόνες ή αρχεία θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσου διαμοιρασμού με άλλες επαφές στην υπηρεσία Skype.

Οι νέες λειτουργίες είναι διαθέσιμες με τη νέα αναβάθμιση για Android, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα τις δούμε στην εφαρμογή Skype για το iOS.

Πηγή: techgear.gr
Όταν οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσπαθούσαν να φτιάξουν αξιόλογα μοντέλα, η Peugeot είχε πάρει τα βουνά και δοκίμαζε τα αυτοκίνητα της.

Το πάθος της για τους αγώνες είναι βασικό στοιχείο του DNA της και οι επιτυχίες που σημείωσε στις αγωνιστικές αντιπαραθέσεις, αποτελούν σημείο
αναφοράς για την αυτοκίνηση.

Η νέα γενιά του 308, είναι προικισμένη με τις ειδικές εκδόσεις GT οι οποίες κάθε στιγμή παίζουν το παιχνίδι με το χρονόμετρο. Ένα παιχνίδι που είναι συναρπαστικό, γιατί αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια του ανθρώπου να νικήσει τον χρόνο.

Στις εκθέσεις της Peugeot, υπάρχουν σε περίοπτη θέση οι προτάσεις για τους κεφάτους οδηγούς που πατάνε το γκάζι τέρμα.

Στη γκάμα του 308, προστέθηκαν δύο δυναμικές νέες εκδόσεις κινητήρων, τόσο στο χάτσμπακ όσο και στο οικογενειακό στέσιον βάγκον.

Και οι δύο εκδόσεις προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις, πραγματική οδηγική απόλαυση και εξαιρετικά μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Το GT 205 με αμάξωμα χάτσμπακ, φέρει τον ισχυρό βενζινοκινητήρα 1.6 THP, ισχύος 205 ίππων, S&S και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Εδώ που τα λέμε οι 205 ίπποι, δεν είναι μια τυχαία πρόταση ούτε την βρίσκεις κάθε μέρα εύκολα και μάλιστα σε τέτοια τιμή.

Σέβεται το περιβάλλον και την τσέπη του οδηγού αφού εκπέμπει μόνο 130 γραμ. CO2/χλμ. και έχει μέση κατανάλωση μόλις 5,6 λίτρα/100 χλμ.

Αντίστοιχα ο κεφάτος οικογενειάρχης που θα επιλέξει το στέσιον βάγκον, γνωρίζει ότι οι εκπομπές CO2 είναι 134 γραμ./χλμ. και η μέση
κατανάλωση 5,8 λίτρα/100 χλμ.

Το GT 180 με αμάξωμα χάτσμπακ, παίρνει ενέργεια από τον ντίζελ 2.0 BlueHDi απόδοσης 180 ίππων. Το αυτόματο κιβώτιο EAT6 κάνει ευκολότερη την κίνηση
στην πόλη.

Η οικολογική του προσέγγιση είναι διαφορετική λόγω των χαρακτηριστικών των πετρελαιοκινητήρων νέας γενιάς τη γαλλικής φίρμας.

Εκπομπές CO2 χαμηλά στα 103 γραμ./χλμ. και μέση κατανάλωση μόνο 4 λίτρα/100χλμ.

Στο ταξιδιάρικο στέσιον βάγκον, εκπομπές CO2 είναι 107 γραμ./χλμ. και μέση κατανάλωση 4,1 λίτρα/100 χλμ.

Στο εμπρός μέρος και στην γρίλια δεσπόζει ο εμβληματικός λέοντας με τα LED.

Νέο στιλ έχουν τα φλας με διαδοχική φωτεινή ενεργοποίηση (από μέσα προς τα έξω) τα οποία έχουν τοποθετηθεί πάνω από τις νέες εισαγωγές του αέρα.

Από το Peugeot i-Cockpit, ο οδηγός βρίσκεται στο επίκεντρο και πίσω από το τιμόνι με θέα τον κομψό πίνακα οργάνων.

Τη μοναδική αίσθηση συμπληρώνει το πακέτο "Driver Sport Pack", στάνταρ και στις δύο εκδόσεις κινητήρων και προσφέρει συγκεκριμένη παραμετροποίηση.

Και οι εκπλήξεις από την Peugeot δεν σταματάνε εδώ. Δημιούργησε το πιο καινοτομικό και αποδοτικό πρόγραμμα απόκτησης των μοντέλων της, πραγματικά πρωτοποριακό αλλά και καθοριστικά ωφέλιμο για τους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτου.

Ο αγοραστής οποιουδήποτε μοντέλου και οποιασδήποτε έκδοσης επιβατικών αυτοκινήτων Peugeot, μπορεί πλέον να απολαμβάνει τα τετραπλά
οφέλη που μόνο η Peugeot προσφέρει: 4 χρόνια άτοκη χρηματοδότηση, 4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, 4 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και 4 χρόνια
δωρεάν service.

Η άτοκη χρηματοδότηση διατηρεί το ποσό χρηματοδότησης σταθερό με διάρκεια αποπληρωμής 48 μηνών, ενώ η μηνιαία δόση συνδυάζεται με
την ονομασία του μοντέλου.

Ενδεικτικά η δόση για το 308 διαμορφώνεται στα 308 ευρώ το μήνα άτοκα.

Όσον αφορά τις τιμές πώλησης το 308 GT 1.6 THP με την εξαιρετική ισχύ των 205 ίππων κοστίζει 30.570 ευρώ, δηλαδή ο κάθε γαλλικός ίππος που δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες κοστίζει μόνο 149 ευρώ.

Το 308 GT 2.0 BlueHDi απόδοσης 120 ίππων και με ότι θετικό συνεπάγεται ένα μοτέρ ντίζελ υψηλής τεχνολογίας νέας γενιάς προς 34.700 ευρώ.
real.gr
Το πρώτο «μεταλλαγμένo» ζώo προσγειώνεται στο αμερικανικό τραπέζι
Έπειτα από δεκαετίες συζητήσεων και περίσκεψης, η αμερικανική FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) ενέκρινε το πρώτο γενετικά τροποποιημένο ζώο για ανθρώπινη κατανάλωση -έναν σολομό που μεγαλώνει δύο φορές ταχύτερα.

Ο σολομός της AquaBounty, εταιρείας με έδρα στη Μασαχουσέτη, είναι ένας σολομός Αντλαντικού (Salmo salar) στον οποίο έχει εισαχθεί ένα γονίδιο αυξητικής ορμόνης από διαφορετικό είδος, το σολομό Σινούκ (Oncorhynchus tshawytscha). Το αποτέλεσμα είναι ένα ψάρι που αναπτύσσεται ταχύτερα και φτάνει σε μεγαλύτερο βάρος.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις, ακτιβιστές και ιχθυοκαλλιεργητές αντιδρούν εδώ και χρόνια στο ενδεχόμενο αδειοδότησης του σολομού AquaBounty, υποστηρίζοντας ότι αφενός μπορεί να υπάρχουν κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία, αφετέρου ότι το «μεταλλαγμένο» ψάρι μπορεί να δραπετεύσει στο περιβάλλον και να μεταφέρει το ξένο γονίδιο στους φυσικούς πληθυσμούς.

Η FDA διαβεβαίωσε ότι η απόφασή της βασίζεται σε «ασφαλή επιστημονικά συμπεράσματα και ενδελεχείς ελέγχους».

Διευκρίνισε μάλιστα ότι ο σολομός AquaBounty θα κυκλοφορεί στην αγορά χωρίς ειδική σήμανση, αφού δεν παρουσιάζει διαφορές από τους κανονικούς σολομούς ως προς τα θρεπτικά συστατικά.

Όσον αφορά τον θεωρητικό κίνδυνο για το περιβάλλον, η FDA έχει θέσει ως όρο την εκτροφή του σολομού σε απομονωμένες δεξαμενές που βρίσκονται μακριά από φυσικούς υδάτινους όγκους σε δύο τοποθεσίες στον Καναδά και τον Παναμά. Καμία άλλη εγκατάσταση, εντός ή εκτός ΗΠΑ, δεν μπορεί να εκτρέφει σολομούς AquaBounty που προορίζεται για κατανάλωση στις ΗΠΑ. Η FDA είχε εξάλλου χαρακτηρίσει «εξαιρετικά απίθανη» τη δραπέτευση του ψαριού στο φυσικό περιβάλλον.

Από την πλευρά της, η AquaBounty υποστηρίζει ότι η εκτροφή γενετικά τροποποιημένων ψαριών θα κάλυπτε την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για ψάρια χωρίς να δημιουργεί πιέσεις στους φυσικούς πληθυσμούς σολομού.

Υποστηρίζει επίσης ότι ο σολομός της, ο οποίος μπορεί να εκτραφεί σε ιχθυοτροφεία γλυκού νερού μακριά από τις ακτές, μπορεί να αποφύγει τη ρύπανση, τις ασθένειες και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τους σολομούς θαλασσινού νερού.

Κανένα τρόφιμο από γενετικά τροποποιημένα ζώα δεν έχει εγκριθεί μέχρι σήμερα στην Ευρώπη.

Βαγγέλης Πρατικάκης
Newsroom ΔΟΛ
Θύματα «ροζ» εκβιασμού το ζευγάρι Πικέ - ΣακίραΟ διεθνής αμυντικός, Ζεράρ Πικέ και η εδώ και χρόνια σύντροφός του, Σακίρα, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, έχουν πέσει θύματα εκβιασμού.

Όπως αποκαλύπτει η βασκική εφημερίδα "Diario Vasco", άτομο που για ένα διάστημα εργάστηκε στο σπίτι του διάσημου ζευγαριού, ισχυρίστηκε ότι έχει στην κατοχή του ένα βιντεοσκοπημένο υλικό με πολύ προσωπικές στιγμές του Πικέ και της Σακίρα και πως έχει απαιτήσει από τους δύο ένα πολύ υψηλό χρηματικό ποσό για να μην το δώσει σε «λάθος χέρια».

Το ζευγάρι άμεσα απευθύνθηκε στις αστυνομικές Αρχές, όμως για την ώρα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Ο κίνδυνος να βγει το βιντεοσκοπημένο υλικό στο διαδίκτυο ή να αγοραστεί αδρά από κάποιο σκανδαλοθηρικό μέσο παραμένει ορατός, αν φυσικά ισχύουν οι ισχυρισμοί του εκβιαστή, πως διαθέτει υλικό με «επίμαχες» σκηνές.
tanea.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!