Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

LG-OLED-Newspaper
H LG Display στο πλαίσιο της παρουσίας της στη φετινή CES στο Las Vegas, θα παρουσιάσει μία εφημερίδα… τεχνολογίας OLED. 
H LG Display επενδύει περίπου 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη της τεχνολογίας OLED, η οποία μπορεί να βρει διάφορες εφαρμογές. Μία από αυτές και μάλιστα μία από εκείνες που αναμένεται να μας απασχολήσουν ιδιαίτερα στο μέλλον είναι η εφημερίδα OLED, η οποία θα είναι μία αναδιπλούμενη οθόνη 18 ιντσών, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως μία χάρτινη εφημερίδα.
Η LG Display επιδιώκει να βάλει την τεχνολογία OLED στα συστήματα home cinema, με μία οθόνη OLED TV 55 ιντσών να αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στο Consumer Electronics Show. Παράλληλα, η LG Display θέλει να ενσωματώσει την τεχνολογία Advanced In Cell που ήδη εφαρμόζει στις οθόνες των smartphones και στις οθόνες των notebooks. Μία άλλη ενδιαφέρουσα εφαρμογή της LG Display, θα είναι η ενσωμάτωση μίας οθόνης 25 ιντσών μέσα σε ένα ταμπλό αυτοκινήτου.
Η αναδιπλούμενη οθόνη OLED 18 ιντσών με τη μορφή μίας εφημερίδας δεν είναι κάτι καινούριο, καθώς έχει δείξει και στο παρελθόν κάποια αντίστοιχη εφαρμογή, ενώ τώρα φαίνεται πως είναι περισσότερο κοντά στην εμφάνιση ενός τελικού προϊόντος. Μένει να δούμε εάν θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο διαβάζουμε την εφημερίδα μας στο μέλλον.
 pestaola.gr

Η ταινία «Mad Max: Ο δρόμος της οργής», η μεγάλη επιστροφή του Τζορτζ Μίλερ, άφησε πίσω τα φαβορί των υποψηφιοτήτων, «Carol» και «Sicario», στα βραβεία Online Film Critics Society (OFCS).
Η δημιουργία  του Αυστραλού - με ελληνικές ρίζες - σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού Τζορτζ Μίλερ, η οποία αφηγείται το νέο κεφάλαιο τής μετα - αποκαλυπτικής ιστορίας, που ενέπνευσε κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο, εκτός από το πρώτο  βραβείο της διεθνούς ένωσης των online κριτικών, απέσπασε επίσης τα βραβεία Μοντάζ, Σκηνοθεσίας και Φωτογραφίας.
JASIN BOLAND
Με τον Τομ Χάρντι, ο οποίος παίρνει τη σκυτάλη από τον Μελ Γκίμπσον για τον ρόλο του Μαξ Ροκατάνσκ, τη - βραβευμένη με Όσκαρ - Σαρλίζ Θερόν και τους Νίκολας Χουλτ, Χιου Κέις - Μπερν, Τζος Χέλμαν, Νέιθαν Τζόουνς, Ζόι Κράβιτς, Ρόσι Χάντινγκτον - Γουάιτλι και Άμπεϊ Λι, η τρισδιάστατη περιπέτεια δράσης και επιστημονικής φαντασίας  μάς μεταφέρει σε έναν κόσμο, όπου συμμορίες μάχονται για τον έλεγχο των περιορισμένων υδάτινων πόρων και των καυσίμων. Ο Max βρίσκεται αντιμέτωπος με την αυτοκράτειρα Φιουριόσα, η οποία δραπετεύει με τη συμμορία της, με προορισμό την Άγονη Γη.

Η Κέιτ Μπλάνσετ στο «Carol».
Το «Carol» του Τοντ Χέινς, που διεκδικούσε βραβεία σε έξι κατηγορίες, πρώτευσε στις γυναικείες ερμηνείες κερδίζοντας τα βραβεία Α΄ Γυναικείου για την Κέιτ Μπλάνσετ και Β΄ Γυναικείου για την Ρούνεϊ Μάρα, αλλά και το βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου. Αντίθετα, το υποψήφιο σε επίσης έξι κατηγορίες «Sicario», δεν κέρδισε τίποτα.
Ο Μάικλ Φασμπέντερ απέσπασε το πρώτο βραβείο για το «Steve Jobs».
Στις ανδρικές ερμηνείες, ο Μάικλ Φασμπέντερ απέσπασε το πρώτο βραβείο για το «Steve Jobs» και το δεύτερο ο  Όσκαρ Άιζακ για την ερμηνεία του στο ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας «Ex Machina».

Ο  Όσκαρ Άιζακ στο ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας «Ex Machina».
Στα υπόλοιπα βραβεία, το δράμα του Ταϊβανέζου δημιουργού Χου Χσιάο Χσιέν,  «The Assassin»,  αναδείχθηκε καλύτερη μη αγγλόφωνη ταινία της χρονιάς, το «Inside Out» (Τα Μυαλά Που Κουβαλάς), της Pixar, κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων, ενώ το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ απέσπασε το ήδη πολυβραβευμένο «The Look of Silence» (Η Όψη της Σιωπής).
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η νέα δημιουργία του Γιώργου Λάνθιμου, «The lobster», συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις δέκα καλύτερες φεστιβαλικές ταινίες της χρονιάς. gkoul@naftemporiki.gr

Κάθε χρόνο, η Mastecard φτιάχνει μια λίστα με παγκόσμιους προορισμούς με βάση τις προτιμήσεις, τις οποίες ανιχνεύει από τις αγορές εισιτηρίων, σουβενίρ και άλλων ταξιδιωτικών δεδομένων. Έτσι προκύπτουν οι πόλεις που οι ταξιδιώτες δείχνουν να έχουν μεγαλύτερη συμπάθεια. Ας τους ρίξουμε μια ματιά και ας συγκρίνουμε τα αποτελέσματα με το 2014.
Λονδίνο
Το Λονδίνο βρέθηκε και το 2014 και το 2015 στην κορυφή της λίστας, με περίπου 19 εκατομμύρια ταξιδιώτες. Εκτός αυτού, βρίσκεται στην κορυφή και όσον αφορά το πόσο ξοδεύουν οι τουρίστες σε αυτή την πόλη, τα έξοδα των οποίων αναμένονταν να ξεπεράσουν τα 20 δις δολάρια.
Μπανγκόκ
Για δυο συνεχόμενες χρονιές βρίσκεται στη 2η θέση, με περισσότερους από 18 εκατομμύρια επισκέπτες να περνούν κάποιο χρόνο του ταξιδιού τους στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης. Σύμφωνα με τη Mastercard, πρόκειται για μια πόλη με την ταχύτερη ανάπτυξη όσον αφορά το τι ξοδεύουν οι τουρίστες, από το 2014, με αύξηση που υπολογίζεται περίπου στο 11,8%.

Παρίσι Δεν θα μπορούσε να λείπει από την πρώτη τριάδα, καθώς θεωρείται ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη του κόσμου, με μια λίστα από διάσημα αξιοθέατα, όπως τον Πύργο του Άιφελ, το Λούβρο, την Παναγιά των Παρισίων, την Αψίδα του Θριάμβου κ.ά. –για να μην αναφερθούμε στη γαλλική κουζίνα. Στην λίστα του 2014, το Παρίσι βρισκόταν στην ίδια θέση, ενώ φέτος οι επισκέπτες του αναμένονταν να φτάσουν τα 16 εκατομμύρια.
Ντουμπάι
To Ντουμπάι ανέβηκε μια θέση από το 2014 όπου βρισκόταν στην 5η θέση. Οι επισκέπτες υπολογίζονταν γύρω στους 14,26 εκατομμύρια πριν τελειώσει το έτος, οι οποίοι προφανώς ενέδωσαν στην πολυτέλεια της μεγαλύτερης πόλης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το Ντουμπάι έχει επίσης τη μεγαλύτερη αναλογία τουριστών-ντόπιων, με 5,7 τουρίστες να αντιστοιχούν σε κάθε κάτοικο.

Κωνσταντινούπολη Η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας ανέβηκε στην 5η από την 7η θέση που είχε το 2014, με την Αγιά Σοφιά, τα χαμάμ και το Βόσπορο να προσελκύει σχεδόν 13 εκατομμύρια τουρίστες, από 11,4 εκατομμύρια της προηγούμενης χρονιάς. Η αύξηση αυτή αντικατοπτρίζει την τάση που αναδεικνύει την Κωνσταντινούπολη ως ανερχόμενο τουριστικό προορισμό –κάτι στο οποίο βοηθά πολύ και η θέση της στο σταυροδρόμι Ευρώπης-Ασίας.
Νέα Υόρκη
Σταθερή στην 6η θέση, η Νέα Υόρκη παραμένει άκρως δημοφιλής προορισμός διεθνών ταξιδιών. Παρ’ όλο που δεν είναι πλέον η μοναδική πόλη της βόρειας Αμερικής, με το Λος Άντζελες να μπαίνει επίσης στην 20άδα, παραμένει νούμερο 1 προορισμός στην ήπειρο.

Σιγκαπούρη Η Σιγκαπούρη κατρακύλησε ελαφρώς στη λίστα από το νούμερο 4 της προηγούμενης χρονιάς και ο λόγος είναι μάλλον η άνοδος της Κωνσταντινούπολης. Παρ’όλο που πρόκειται για μια μικρή χώρα (το ψευδώνυμό της είναι «μικρή κόκκινη κουκίδα») το εύρος των πολιτιστικών της επιλογών, την καθιστά ένα δημοφιλές μέρος για τουριστική εξερεύνηση. Τα αγγλικά είναι μια από τις 4 επίσημες γλώσσες της χώρας, που σημαίνει ότι οι τουρίστες από τη Δύση έχουν ένα λόγο παραπάνω για να κατευθυνθούν προς τα εκεί.
Κουάλα Λουμπούρ
Από τη Σιγκαπούρη φεύγουμε για Μαλαισία, προκειμένου να βρεθούμε στην 8η θέση της λίστας. Η Κουάλα Λουμπούρ βρέθηκε και πέρσι στην ίδια θέση, ενώ βλέπει τον τουρισμό της να αυξάνεται αργά, αλλά σταθερά. Οι περισσότεροι επισκέπτες της καταφτάνουν από την υπόλοιπη Ασία, αλλά και την Αυστραλία, ενώ το γεγονός ότι θεωρείται σχετικά οικονομική, την «ανεβάζει» ακόμη πιο πολύ.

Σεούλ Οι αριθμοί δείχνουν αυξητική τάση στον τουρισμό της Κορέας, με πάνω από 10 εκατομμύρια να υπολογίζονται οι τουρίστες στην κορεάτικη πρωτεύουσα για το 2015. Η πόλη παρουσιάζει επίσης υψηλά ποσοστά όσον αφορά το τι ξοδεύουν οι τουρίστες, των οποίων τα έξοδα υπολογίζονται γύρω στα 15,24 δισεκατομμύρια δολάρια για το χρόνο που τελειώνει, αφήνοντας πίσω το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι.
Χονγκ Κονγκ
Αυτή η ημι-αυτόνομη περιοχή στην Κίνα μπορεί να φτιάχνει τους δικούς της κανόνες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι, για παράδειγμα, οι τουρίστες από τις Η.Π.Α., τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να επισκέπτονται το Χονγκ Κονγκ χωρίς visa, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο την επιλογή του ως τουριστικό προορισμό. Τόσο πέρσι, όσο και φέτος, το Χονγκ Κονγκ «κλείνει» την πρώτη δεκάδα.

Τη δημιουργία 30 εξειδικευμένων ΚΕΠ – κέντρων πληροφόρησης δανειοληπτών ανά την επικράτεια ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».
Τα Κέντρα θα συστηματοποιήσουν την ενημέρωση των δανειοληπτών για τα νέα εργαλεία που θα παρέχει το Δημόσιο, προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές προς τις τράπεζες, «κόκκινα δάνεια», προστατεύοντας την κύρια κατοικία τους.
Σύμφωνα με τον υπουργό «μετά την θωράκιση των νοικοκυριών στη χαμηλότερη εισοδηματική ομάδα των ως 20.000 ευρώ ετησίως, με συμμετοχή του κράτους, σειρά παίρνει η επόμενη -και μεγαλύτερη πληθυσμιακά- ομάδα των 20.000 ως 35.000 ευρώ.
Σε αυτή την περίπτωση το κράτος δεν συμμετέχει στο κόστος, αλλά παρέχει εργαλεία στον δανειολήπτη προκειμένου να βελτιώσει τη θέση του έναντι των τραπεζών και τελικά να πληρώσει την οφειλή του με βάση την πραγματική εμπορική αξία του ακινήτου και τις δυνατότητες που του παρέχει το εισόδημά του. Παράλληλα, συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του δικαστικού συστήματος από τον τεράστιο όγκο υποθέσεων με ενίσχυση της εξωδικαστικής και προδικαστικής επίλυσης των υποθέσεων.
Το πρώτο είναι ο νέος κώδικας δεοντολογίας των τραπεζών, που αναγνωρίζει ότι υφίσταται για το δανειολήπτη ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης και την υποχρέωση του ιδρύματος να αναπροσαρμόσει την οφειλή.
Το δεύτερο είναι η ίδρυση ανεξάρτητης Αρχής τεκμηρίωσης της δυνατότητας αποπληρωμής, στην οποία θα μπορεί να προσφύγει ακόμη και ο ίδιος ο δανειολήπτης ή το δικαστήριο, προκειμένου η οφειλή να αναπροσαρμόζεται από δικαστή, που θα λαμβάνει υποχρεωτικά υπόψη την θέση της Αρχής.
Το τρίτο είναι τα 30 κέντρα πληροφόρησης που ιδρύονται ανά την επικράτεια, τα οποία θα συστηματοποιήσουν την ενημέρωση για τα παραπάνω εργαλεία και τον τρόπο προσέγγισης του προβλήματος, με βάση την νέα νομοθεσία. Θα πρόκειται ουσιαστικά για εξειδικευμένα ΚΕΠ για δανειολήπτες. Το κράτος οφείλει να συστήσει έναν θεσμό 100% έγκυρο, ώστε οι δανειολήπτες να μην είναι δέσμιοι της νομικής συμβουλής».

Όταν οι άνθρωποι φέρονται... ανθρώπινα κι αποφασίζουν να ενωθούν για να αλληλοβοηθηθούν, συμβαίνουν πολύ όμορφα πράγματα. Κάτι τέτοιο ισχύει λοιπόν και στην περίπτωση των συνεργατικών καφενείων, που πλέον αυξάνονται ολοένα και πληθύνονται.
Κι όταν αναφερόμαστε σε συνεργατικά καφενεία, μιλάμε για ζεστούς, φιλόξενους χώρους, όπου οι παρέες συνηθίζουν να γίνονται ένα και όπου προσφέρεται καφές, κρασί και μπύρες, ρακές και ρακόμελα, μεζέδες κ.ά. ενώ πολύ συχνά πραγματοποιούνται live εμφανίσεις καλλιτεχνών του μουσικού στερεώματος.

Πάμε να δούμε ποια ξεχωρίσαμε εμείς...
500 μίλια μακριά - Σαλαμίνος 43-45, Μεταξουργείο, Τηλ. 2103413563
Τι κάνει αυτό το μαγαζί τόσο ξεχωριστό για τους ιδιοκτήτες του; Όπως λένε οι άνθρωποι πίσω από αυτό: «Σίγουρα είναι μια καφετέρια, γιατί πουλάει καφέ, είναι και μπαράκι καθώς έχει 11 διαφορετικές μπύρες και αρκετά ποτά. Έχει όμως και ρακές και ούζο και κρασί, αλλά και τσίπουρο. Είναι λοιπόν κάτι το ξεχωριστό για τα προιόντα του ή επειδή είναι μπαρ/καφέ; Ίσως να είναι για το υπόγειο του, ένα χώρο του οποίου τα δωμάτια είναι φτιαγμένα για ατελείωτες ώρες pen 'n' paper rpg, με σκηνή για θεατρικά δρώμενα, πρόβες θεάτρου και χορού, αλλά και για live rpgs να το κάνει να ξεχωρίζει.

Αν δεν είναι και το υπόγειο, τότε ίσως να είναι το πατάρι, για ώρες ηρεμίας και χαλάρωσης. Αν δεν είναι όμως ούτε αυτό ίσως να είναι οι τιμές του ή το γεγονός ότι το 500 λατρεύει να φιλοξενεί τους τετράποδους φίλους σας. Aλλά πιστεύω ότι τίποτα από αυτά δεν κάνει το 500 ξεχωριστό. Αυτό που το κάνει είναι το κλίμα οικειότητας που θα βρείτε στο μαγαζί, το χαμόγελο όλων όσοι το επισκέπτονται. Το φτιάξαμε όλο μόνοι μας και νιώθουμε ότι είμαστε σπίτι μας. Βέβαια, κανείς δεν θα έλεγε τα αρνητικά για το μαγαζί του. Δε θα λέγαμε ότι είμαστε ακριβοί, είναι χάλια κλπ.». Παγκάκι - Πεζόδρομος Γ. Ολυμπίου 17-19, Κουκάκι, Τηλ. 2130009927
«Η επιθυμία μας για αυτό το πείραμα μας έφερε κοντά στα τέλη του 2008. Δεν βρεθήκαμε τυχαία. Οι δρόμοι μας συνέκλιναν σταδιακά από διαφορετικές πορείες. Εμπνευστήκαμε από πρωτοβουλίες ανθρώπων και κινημάτων σε όλο τον κόσμο που σε συνθήκες κρίσης, αντί να παραδοθούν στην απελπισία και την εξαθλίωση, επιχείρησαν να δώσουν συλλογικές απαντήσεις στο πρόβλημα της καθημερινής επιβίωσης...», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η παρέα που το έστησε. Κρίκος - Γενναίου Κολοκοτρώνη 49, Κουκάκι, 2109210060
«Ο “Κρίκος” είναι μια συλλογική προσπάθεια δημιουργίας ενός καφενείου που γεννήθηκε από το δικαίωμα για εργασία, μέσα στα πλαίσια της αμοιβαιότητας και της εμπιστοσύνης, μακρυά από εργοδότες και χωρίς ιεραρχίες. Δημιουργούμε τις δικές μας εργασιακές συνθήκες, μέσα στις οποίες αντικατοπτρίζονται στοιχεία μιας πραγματικότητας που προσδοκούμε και ονειρευόμαστε.

Έτσι λοιπόν, ως μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που βασίζεται στην αρχή της αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας, σκοπός και επιδίωξη της είναι να στηρίξει μικρούς και πρωτοπόρους παραγωγούς μέσα στα πλαίσια του δίκαιου και εναλλακτικού εμπορίου, να αναπτύξει δράσεις αλληλεγγύης προς τους αδύναμους οικονομικά συνανθρώπους, αλλά και να υποστηρίξει έμπρακτα νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς κάθε είδους. Ο “Κρίκος” αναπόσπαστα συμβολίζει το “συνδετικό κρίκο” όλων των ανθρωπίνων δεσμών για μία πιο δίκαιη Κοινωνία χωρίς ανισότητες και διαφορές.». Youkali - Πλατεία Μεσολογγίου 3, Παγκράτι, Tηλ. 2155505481
«Youkali, τραγούδι του Kurt Weill, ονειρικός τόπος όπου η ουτοπία γίνεται πραγματικότητα κι όλα φαντάζουν πιθανά. Μια παρέα 7 ατόμων ένωσε την ανάγκη της για συνθήκες εργασίας που βασίζονται στην αλληλεγγύη, την ισοτιμία και την συνευθύνη μεταξύ των μελών και με την τρέλα και τη διαφορετικότητά τους. Ένα συνεργατικό καφενείο, χώρος χαλάρωσης, συντροφικότητας και διασκέδασης που λειτουργεί χωρίς δομές ιεραρχίας και σχέσεις εκμετάλλευσης, χωρίς υπαλλήλους και αφεντικά.

Ένας χώρος που δημιουργήθηκε από το μηδέν μεταμορφώνοντας ανακυκλώσιμα και παραμελημένα υλικά στην κρυμμένη Πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι, με ελάχιστα χρήματα, τη βοήθεια φίλων και ανάλογων εγχειρημάτων (κολεκτίβες εργασίας). Το καφενείο δεν είναι ιδιοκτησία των μελών, ανήκει στην κολεκτίβα. Μετά την κάλυψη των μισθών τα όποια κέρδη προκύψουν χρησιμοποιούνται κατά προτεραιότητα για την είσοδο νέων μελών-εργαζομένων και για σκοπούς που έχουν ορίσει στον εσωτερικό τους κανονισμό. Τα προϊόντα προσπαθούν όσο το δυνατό περισσότερο, να είναι από αλληλέγγυο εμπόριο και μικρούς παραγωγούς στις καλύτερες δυνατές τιμές.». Φυσικό κι επόμενο - Αντιόπης 43 & Λεωφ. Αλ. Παπαναστασίου, Τηλ. 2155506520
«Ηθική, αγάπη, αδελφοσύνη, δικαιοσύνη, όλα αυτά εκφράζουν την κοινωνική αλληλεγγύη. Η ανθρωπότητα αναπτύσσεται και προοδεύει, στηριγμένη μόνο σ' αυτές τις αρχές , διαφορετικά χάνεται... Πέντε πρώην συνάδελφοι. Πίσω μας, όπως συμβαίνει πάντα, κρυμμένες μικρές ιστορίες ανασφάλειας για το παρόν, φόβου για το μέλλον και ονείρων που ξεθώριαζαν.

Αυτή η έλλειψη προοπτικής, το γεγονός ότι η ανάκαμψη της χώρας από την κρίση έγινε το πρόσχημα για να ξεριζωθούν εργασιακά δικαιώματα και ο εργαζόμενος να θεωρείται «αναλώσιμο υλικό», μας έκανε να παραμερίσουμε τα «εγώ» μας, και μας όπλισε με υπομονή, μας έδωσε την ώθηση να προχωρήσουμε, και την δύναμη να αντέξουμε την δοκιμασία. Γιατί μια τέτοια ήταν. Το αποτέλεσμα ήταν «Φυσικό κι Επόμενο». Ένα αξιοπρεπές και τίμιο μεροκάματο. Για εμάς, τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας. Με σεβασμό ο ένας προς τον άλλο, γι’ αυτούς που συνεργαζόμαστε, σ’ αυτούς που απευθυνόμαστε...» .

Don't miss!

Οι κάτοικοι των εκάστοτε περιοχών και οι μυημένοι στις τσάρκες τα έχουν ήδη ανακαλύψει. Εμείς δίνουμε ένα δικό μας αστεράκι στα παρακάτω αστέρια της ζωής του προαστίου! * Μανταλάκι - Μπάμπη Άννινου 15, Άνω Πατήσια, Τηλ. 2102011546
Περιβολάκι - Αθηναίου 7, Πλατεία Ηούς, Τηλ. 2130237687
6 – Συνεργατικό Καφενείο - Τριών Ιεραρχών 21 (σύνορα με Θησείο), Τηλ. 2103451813
Στο Δαφνί - Μεγ. Αλεξάνδρου 15 & Σοφοκλή Βενιζέλου, Τηλ. 2130282913
* Συγγρουόμενο - Φαλήρου 57, Κουκάκι, Τηλ. 2109227270
* Συνεργατικό καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος - Μοναστηρίου 140, Ακαδημία Πλάτωνος, Τηλ. 2112217260

Μαρία Πορτοκαλάκη

mport@clickatlife.gr

Έως το τέλος του Μαρτίου αναμένεται να γίνουν 6.874 νέες προσλήψεις μονίμων και εποχικών μέσω 20 διαγωνισμών. Ηδη για κάποιους από αυτούς τους διαγωνισμούς έχει ανακοινωθεί η προθεσμία υποβολής αιτήσεων. Από τις προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού ξεχωρίζει αυτή την περίοδο αυτή για 49 δόκιμους λιμενοφύλακες. Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, οι θέσεις για το εποχικό προσωπικό θα κατανεμηθούν σε δήμους, μουσεία, ΚΕΕΛΠΝΟ και νοσοκομεία. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει σύμφωνα με τα εξής κριτήρια: χρόνος ανεργίας, πολυτεκνία ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, τριτεκνία ή τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας, βαθμός βασικού τίτλου σπουδών και εμπειρία.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΚΕΕΛΠΝΟ          141
Υπουργεία         272
Δήμοι              1.297
Νοσοκομεία       3.025
Μουσεία            2.071
Λιμενικό            49
Κανόνας 1 προς 5 και το 2016
Θα συνεχιστεί και το 2016 ο κανόνας μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις στο δημόσιο τομέα, μετά από σχετική παράταση της 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την αναστολή διορισμών και προσλήψεων. Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου και μάλιστα συνοδεύτηκε και από ένα διευκρινιστικό έγγραφο σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει όσους ανησύχησαν ότι συνεχίζεται το «πάγωμα» προσλήψεων και το νέο έτος. Το υπουργείο, λοιπόν, διευκρινίζει ότι η παράταση αυτή δεν συνδέεται, σε καμία περίπτωση, με την πάγια βούληση, τους σχεδιασμούς και τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης για προσλήψεις σημαντικού αριθμού υπαλλήλων, μέσα στο 2016, για την κάλυψη επειγουσών αναγκών του δημόσιου τομέα. Οπως ξεκαθαρίζει το υπουργείο, «οι προσλήψεις θα είναι εμπροσθοβαρείς, καθώς από 1/1/2017 θα ισχύει ο νέος κανόνας 1 προς 1 ως προς τις αποχωρήσεις/προσλήψεις».
aftodioikisi.gr
Οι γενναίοι του Γιακούτσκ κάνουν ποδήλατο στους -45C
Το Γιακούτσκ βρίσκεται στη Σιβηρία, δεν απέχει πολύ από τον Αρκτικό Κύκλο και ο πληθυσμός του είναι 300 χιλιάδες. Οι θερμοκρασίες πέφτουν και στους -45 βαθμούς Κελσίου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η τοπική ένωση ποδηλασίας δεν θα διοργανώσει αγώνα ποδηλάτου...

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Όπως γράφουν οι Siberian Times, η διαδρομή ήταν 10χλμ για τους άνδρες και 5χλμ για τις γυναίκες. Συνολικά έλαβαν μέρος 14 ποδηλάτες.

Ήταν τέτοιο το ψύχος που ορισμένα ποδήλατα πάγωσαν προτού ξεκινήσουν. Ο Αντρέι Ποπόφ κέρδισε με χρόνο 30 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα, ενώ τα 5χλμ των γυναικών κάλυψε πρώτη η Νέλι Πακομόβα με 29 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα.

«Ήταν μεγάλη πρόκληση για όλους. Το ποδήλατό μου πάγωσε» είπε η νικήτρια.

«Πρέπει να είσαι πολύ καλά ντυμένος, γιατί κινδυνεύεις να γίνεις ο ίδιος κομμάτι πάγου» ήταν το σχόλιο του νικητή.
Απέλαση για Βρετανό που ισχυρίστηκε ότι οι Κιργίζοι τρώνε... πέη αλόγου
Δικαστήριο του Κιργιστάν διέταξε την απέλαση Βετανού που είχε συλληφθεί επειδή αποκάλεσε «πέος αλόγου» παραδοσιακό έδεσμα της χώρας.

Σε βάρος του Μάικλ Μακφίτ είχε ασκηθεί δίωξη για «υποκίνηση σε ρατσιστικό μίσος».

Δικαστήριο του Καρακόλ, πόλης στο ανατολικό Κιργιστάν, τον διέταξε τελικά να φύγει από τη χώρα μέσα σε 24 ώρες καθώς διαπίστωσε ότι εργαζόταν χωρίς να έχει λάβει άδεια από τις αρχές. Δεν παρουσιάστηκαν επαρκείς αποδείξεις που να τεκμηριώνουν την αρχική κατηγορία.

Ο Βρετανός κινδύνευε να καταδικαστεί σε φυλάκιση 3-5 ετών επειδή την περασμένη Πέμπτη ανάρτησε στο Facebook φωτογραφία στην οποία εικονίζονταν Κιργίζιοι συνάδελφοί του να τρώνε. Στη λεζάντα έγραψε ότι στους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά ορισμένοι κάτοικοι της χώρας σπεύδουν να αγοράσουν και να φάνε «μια ιδιαίτερη λιχουδιά, πέος αλόγου».

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για το «τσουτσούκ», ένα τοπικό σουτζούκι με κρέας αλόγου, το οποίο είναι περιζήτητο στο Κιργιστάν και το Καζακστάν, χώρες με ισχυρές νομαδικές παραδόσεις.

Η ανάρτηση του Μακφίτ, ο οποίος εργάζεται για την καναδική εταιρεία Centerra Gold, την ιδιοκτήτρια του χρυσωρυχείου του Κούμτορ, «πάγωσε» τους συναδέλφους του οι οποίοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας προχώρησαν σε απεργία το Σάββατο και την Κυριακή.

«Περισσότεροι από 120 εργαζόμενοι στο ορυχείο του Κούμτορ» υπέγραψαν αίτηση ζητώντας να συλληφθεί ο Βρετανός, διαβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Λίγο πριν τη σύλληψή του ο Μακφίτ πρόλαβε να αναρτήσει ένα άλλο μήνυμα με το οποίο ζητούσε συγγνώμη από τους Κιργίζιους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
Για πρώτη φορά μετά το 1922 θα τελεστεί επίσημα αύριο, Τετάρτη, στη Σμύρνη η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων. Στο λιμάνι της ιστορικής πόλης ο εορτασμός των Θεοφανίων θα λάβει πανηγυρικό χαρακτήρα. Τα λιγοστά μέλη της παροικίας και οι ορθόδοξοι της περιοχής θα κάνουν για πρώτη φορά ελεύθερα την τελετή του αγιασμού των υδάτων σε ανοικτό χώρο, μετά από επίσημη άδεια που έλαβαν από τις τουρκικές αρχές, όπως αναφέρει το Έθνος. Τον αγιασμό των υδάτων θα τελέσει ο πατήρ Κύριλλος, ο πρώτος ορθόδοξος ιερέας, ο οποίος λειτουργεί μόνιμα στη Σμύρνη μετά την καταστροφή και τον ξεριζωμό του 1922. Ο εορτασμός έχει προγραμματιστεί για τις 8:30 το πρωί με τη θεία λειτουργία στην Αγία Φωτεινή, ενώ στις 12:30 θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Σμύρνης.
aftodioikisi.gr
Στις 25 Ιανουαρίου επιστρέφουν τα X-Files
Δεκατρία χρόνια μετά την πρώτη προβολή, το επόμενο κεφάλαιο της σειράς «The X-Files» έρχεται από τις 25 Ιανουαρίου με έξι νέα επεισόδια.

Οι βασικοί συντελεστές επιστρέφουν: ο δημιουργός/παραγωγός Κρις Κάρτερ, καθώς και οι πρωταγωνιστές Ντέιβιντ Ντουκόβνι και Γκίλιαν Άντερσον που φορούν και πάλι τις στολές των Μόλντερ και Σκάλι, των πρακτόρων του FBI.

Η σειρά φαινόμενο είχε ως ήρωες τους δύο πράκτορες που εξερευνούσαν ανεξήγητες υποθέσεις που είχαν σχέση με υπερφυσικά φαινόμενα.

Τα βραβευμένα με Emmy και Χρυσή Σφαίρα X-Files υπήρξαν φαινόμενο της ποπ κουλτούρας και είναι μία από τις πιο αγαπημένες σειρές επιστημονικής φαντασίας.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στο FOX, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 06:15 το πρωί, ταυτόχρονα με την Αμερική, ενώ θα προβληθεί σε επανάληψη το ίδιο βράδυ στις 21:50.

Το 2ο επεισόδιο θα προβληθεί την αμέσως επόμενη ημέρα, Τρίτη 26 Ιανουαρίου στις 06:15 και 21:50, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Τρίτη στις 06:15 με επανάληψη την ίδια ημέρα στις 21:50.

Ο δημιουργός της σειράς, Κρις Κάρτερ έχει δηλώσει: «Το βλέπω σαν διαφημιστικό διάλειμμα 13 ετών. Το καλό είναι ότι ο κόσμος έχει γίνει τόσο παράξενος, ώστε είναι η τέλεια στιγμή να αφηγηθούμε αυτές τις έξι ιστορίες».
in.gr

Ψηφίστε το μοντέλο της χρονιάς 2015 προτρέπει τους αναγνώστες της η Vogue, μέσω ενός διαγωνισμού που έχει «στήσει» με θέμα: «Ποιο ήταν το κορυφαίο μοντέλο της χρονιάς 2015; Μπορείτε να μας πείτε!».

Όπως σημειώνεται το 2015 ήταν μία καλή χρονιά για τα μοντέλα, αφού επανήλθαν στο προσκήνιο της βιομηχανίας της μόδας, χάρη στα σόσιαλ μίντια αλλά και των εντύπων.

Κι ενώ όλοι φαίνεται να ασχολούνται με την Κένταλ, την Τζίτζι όπου βρίσκονταν παντού υπάρχουν και άλλα μοντέλα που είχαν δυναμική παρουσία στις πασαρέλες και τις διαφημίσεις.

Έτσι η μάχη για το μοντέλο της χρονιάς είναι κάτι περισσότερο από τη μάχη στο διαδίκτυο και στα σόσιαλ μίντια. Εκτός λοιπόν από την Κένταλ Τζένερ και την Τζίτζι Χαντίντ υπάρχουν η Μπινξ Γουόλτον, η Λέξι Μπόλινγκ και η Μίκα Αργκανάραζ. Επίσης στον χώρο της μόδας κυριάρχησαν οι Λινέισι Μοντέρο, Φερνάντα Λι, Ομάαν Χαμάμ, Τζούλια Νόμπις και Άννα Έουερς.
Εποχή Ζιντάν στη Ρεάλ!
Αλλαγή σκυτάλης και επίσημα στη Ρεάλ Μαδρίτης με τα ηνία να περνούν στα χέρια του θρύλου, Ζινεντίν Ζιντάν!

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ έκανε γνωστή την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για την απόλυση του Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος πλήρωσε την μέτρια ως τώρα πορεία της βασίλισσας, αλλά και τις «κόντρες» που είχαν… ανοίξει στα αποδυτήρια το τελευταίο διάστημα.
«Ήταν μια δύσκολη, ειδικά για εμένα, απόφαση να σταματήσουμε τη συνεργασία μας με τον Ράφα»είπε ο πρόεδρος των μερένχες, επιβεβαιώνοντας το «διαζύγιο».

Ο «Ζιζού», συνοδευόμενος απ’ τα παιδιά και τη σύζυγό του, πήρε το χρίσμα και δήλωσε κολακευμένος για την ευθύνη ν’ αναλάβει τη Ρεάλ Μαδρίτης και να προσπαθήσει να την επαναφέρει στις επιτυχίες, στο ουσιαστικά πρώτο μεγάλο βήμα της προπονητικής καριέρας του.
«Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα και εσένα πρόεδρε για την ευκαιρία που μου δίνετε να προπονήσω τη Ρεάλ, την μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου, με τους πιο σπουδαίους οπαδούς. Αυτό που θα προσπαθήσω είναι να κερδίσει ο σύλλογος τρόπαια στο τέλος της σεζόν. Εγώ και οι παίκτες θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και ελπίζω να έχουμε αίσιο τέλος. Είναι μια πολύ σημαντική μέρα μέρα…», είπε ο Γάλλος κόουτς.
Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε έναν οδηγό που θα σας βοηθήσει να βρίσκετε πιο εύκολα αυτό που ψάχνετε στη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης, αλλά και να κάνετε ένα διάλειμμα!

Δείτε μερικά μυστικά αναζήτησης και αστεία tips που είναι ενδιαφέρον να γνωρίζετε…

1. Μπορεί να τα ψάχνετε όλα «λάθος»

Αν θέλετε να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας με τη λέξη «ιστοσελίδα». Για παράδειγμα, αν θέλετε να βρείτε μια είδηση με τα τέλη κυκλοφορίας στην ιστοσελίδα newsbeast, γράψτε: «site:newsbeast.gr τέλη κυκλοφορίας».

2. Οι «άχρηστες» μικρές λέξεις

Λέξεις όπως «το» ή «και» αγνοούνται από το Google οπότε δεν χρειάζεται να τις βάζετε. Αν ωστόσο πρόκειται για συγκεκριμένη φράση πχ τίτλο βιβλίου πρέπει να τις συμπεριλάβετε. Για καλύτερα αποτελέσματα βάζετε εισαγωγικά («…»).

3. Το Google έχει… χιούμορ

Η φράση «Μήπως εννοείτε…;» μπορεί να σας βοηθήσει μπορεί και όχι, αλλά μπορεί επίσης να έχει αστείο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε να παίξετε με τις λέξεις αν έχετε χρόνο.

4. Μπορείτε ακόμα να παίξετε… Pacman

Το Μάιο του 2010, το Google Doodle είχε ένα διαδραστικό παιχνίδι Pacman που «κόλλησε» χιλιάδες χρήστες παγκοσμίως. Μπορείτε ακόμα να σπαταλήσετε λίγες ώρες παίζοντας το αγαπημένο σας παιχνίδι online απλά πατώντας «Play Pac-man» στην αναζήτηση. Ακόμη και τα «εξαφανισμένα» παιχνίδια υπάρχουν κάπου στο διαδίκτυο

5. Μπορείτε να «τρελάνετε» το Google

Απλά πληκτρολογήστε στην αναζήτηση «Do a barrel roll» και θα έρθουν τα πάνω-κάτω. Κάτι παρόμοιο κάνει και η λέξη «askew» που… στραβώνει την οθόνη!

6. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας λογότυπο της Google

Μπορείτε να κάνετε τη σελίδα σας στο Google πολύ… δική σας, με τη βοήθεια του Goglogo. Με το Goglogo, μπορείτε να προσαρμόσετε το λογότυπο της Google σε ό, τι κείμενο θέλετε. Δοκιμάστε το!

7. Είναι μια αριθμομηχανή

Για μια γρήγορη απάντηση σε μια μαθηματική εξίσωση απλά πληκτρολογήστε την στη μηχανή αναζήτησης. Πατήστε για παράδειγμα 5-2.

8. Είναι μια πραγματική… σφαίρα

Δεν σας αρέσει η επίπεδη οθόνη της Google! Δοκιμάστε το Google Sphere και θα τα δείτε όλα να γυρίζουν!

Πηγή: techit.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!