Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016


Είτε είσαι φανατικός σινεφίλ είτε δεν έχεις την πιο στενή επαφή με το σινεμά, το βέβαιο είναι πως θα ενδιαφερθείς για τα αποτελέσματα των Όσκαρ. Και ακόμη κι αν δεις την τελετή ζωντανά μαζί με την παρέα σου ή αν θεωρείς υπερβολικό να μείνεις ξύπνιος μέχρι τα ξημερώματα ενώ ακολουθεί Δευτέρα, είναι δεδομένο πως θα αναζητήσεις τη λίστα των νικητών. Η 88η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου (ξημερώματα Δευτέρας 29 Φεβρουαρίου για την Ελλάδα) στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ, με τον κωμικό Κρις Ροκ να παρουσιάζει τα βραβεία για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το 2005).
Διαγωνισμός
Την άποψή μας για το τι θα συμβεί στις παραπάνω κατηγορίες μπορείς να τη διαβάσεις στις προβλέψεις που δώσαμε για τη μεγάλη βραδιά στην ενότητα Oscars2016, αλλά επειδή έχει σημασία και η δική σου άποψη, σου δίνουμε την ευκαιρία να ψηφίσεις, καταγράφοντας τις δικές σου προβλέψεις ή επιθυμίες. Οι συμμετέχοντες, ανεξάρτητα από το αν "έπεσαν μέσα" στα προγνωστικά τους, θα πάρουν μέρος σε κλήρωση για μία Nikon Coolpix AW130. Γιατί ωραία η άποψη των συντακτών, θέλουμε να βλέπουμε όμως κατά πόσο συμπίπτει με αυτή του κοινού μας. Δώσε λοιπόν την ψήφο σου για το πού βλέπεις να πηγαίνουν τα Όσκαρ στις δύο αυτές κατηγορίες, δώσε τα προγνωστικά σου για την πορεία του Ντι Κάπριο και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας για να δούμε κατά πόσο πέσαμε τελικά μέσα...
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ #Oscars2016: Ψηφίστε & μπείτε στην κλήρωση για μία μηχανή Nikon Coolpix AW130. Εκείνοι Όσκαρ, εσείς φωτογραφ...
Δημοσιεύτηκε από Click@Life στις Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016
Δείτε τους όρους του διαγωνισμού.
Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό και κερδίστε μια Nikon Coolpix AW130!
Ζωντανή κάλυψη Καθώς λοιπόν τα Όσκαρ είναι ένα σημαντικό γεγονός για κάθε λάτρη του σινεμά, δε γινόταν να μην ασχοληθούμε με την περίπτωσή τους εδώ στο clickatlife.gr. Τους τελευταίους μήνες έχουμε γράψει την άποψή μας για τις περισσότερες ταινίες που θα μας απασχολήσουν στην τελετή και έχουμε αναλύσει τα πρόσωπα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν. Αυτή την εβδομάδα τα αφιερώματα είναι περισσότερα, με αποκορύφωμα τη βραδιά της απονομής, όταν και θα κάνουμε live-blogging στα βραβεία, σχολιάζοντας ο,τιδήποτε συμβαίνει πάνω και κάτω από τη σκηνή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.
Οι δύο κατηγορίες που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φέτος είναι της Καλύτερης Ταινίας και του Α’ Ανδρικού Ρόλου. Ή για να το θέσουμε αλλιώς: τα ερωτήματα που μας απασχολούν είναι ποιο φιλμ από τα «Spotlight», «Το μεγάλο σορτάρισμα» και «Η επιστροφή» θα επικρατήσει της κλειστής κούρσας, ποιος θα σηκώσει το Όσκαρ της καλύτερης σκηνοθετικής ματιάς και αν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο θα πάρει επιτέλους το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο. Το βράδυ της Κυριακής λοιπόν βλέπουμε μαζί τα αποτελέσματα ως το πρωί!
clickatlife.gr

Η φωνητική πληκτρολόγηση ενσωματώθηκε πλήρως στα Google Docs και σας δίνει τη δυνατότητα να γράφετε και να κάνετε edit στα κείμενα σας «χωρίς να χρειάζεται να ακουμπήσετε καν το πληκτρολόγιο».

Η Google στην επίσημη ανακοίνωση της λέει ότι το παγκόσμιο roll out της δυνατότητας έχει ξεκινήσει.

Η δυνατότητα ενεργοποιείται από το μενού Tools και υποστηρίζει εισαγωγή πίνακα [insert table] και υπογράμμιση [highlight].

Ανάμεσα στις γλώσσες που υποστηρίζονται είναι και τα ελληνικά.

Πηγή: pcmag.com
Η αίσθηση της όσφρησης υπάρχει σε όλους τους οργανισμούς, με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια, που ο καθένας την χρησιμοποιεί με τον δικό του τρόπο και τα δικά του “όπλα”. Πολλοί φαντάζονται ότι όλα τα ζώα έχουν μια παρόμοια αίσθηση της όσφρησης, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Από ράμφη και ρύγχος μέχρι γλώσσα και πόδια, τα ζώα επιστρατεύουν τα όργανά τους για να μυρίσουν και να αισθανθούν τον κόσμο γύρω τους…

1. Τα φίδια μυρίζουν με την γλώσσα τους παρόλο που έχουν ρουθούνια.

2. Ο ελέφαντας κατατάσσεται ψηλά στη λίστα με την καλύτερη όσφρηση, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Genome Research, χρησιμοποιώντας την προβοσκίδα του.

3. Τα πουλιά μπορεί να μυρίζουν μπορεί και όχι. Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι αν τα πουλιά έχουν όσφρηση. Το θέμα είναι περίπλοκο, καθώς για χρόνια οι ορνιθολόγοι πίστευαν ότι δεν μπορούν να μυρίσουν. Ωστόσο νέες έρευνες αποδεικνύουν πως ο γύπας, για παράδειγμα βρίσκει από τη μυρωδιά τα νεκρά όρνια. Πάντως είναι ασαφές ποια πτηνά μπορούν και ποια όχι να μυρίσουν.

4. Η μύτη των σκύλων είναι πολύ ανώτερη από των ανθρώπων. Κι αυτό δεν είναι καινούριο βέβαια. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα σκυλιά έχουν περισσότερα από 220 εκατομμύρια οσφρητικούς υποδοχείς στην μύτη τους, σε σύγκριση με τους ανθρώπους που διαθέτουν μόνο 5 εκατομμύρια.

5. Οι πεταλούδες μυρίζουν με τα πόδια τους. Για ποιο λόγο; Συχνά γεννούν τα αυγά τους σε συγκεκριμένα φυτά ξενιστές, και χρειάζονται έναν εύκολο τρόπο για να βεβαιωθούν ότι προσγειώθηκαν στο σωστό φυτό.

6. Τα χταπόδια μυρίζουν μέσω των βεντουζών στα πλοκάμια τους. Ένα άλλο καλό παράδειγμα ζώου που μπορεί να μυρίζει μέσα από τα πόδια του είναι το χταπόδι.

7. Οι φάλαινες δεν μπορούν να μυρίσουν. Είναι αλήθεια ότι οι φάλαινες δεν έχουν οσφρητικά νεύρα που θα τους επέτρεπαν να μυρίζουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τα δελφίνια. Ωστόσο έχουν και τα δύο μια προηγμένη αίσθηση της γεύσης, που τα βοηθά να βρουν τροφή στο νερό.
real.gr

Ο Ρίκι Μάρτιν, άφησε για λίγο το μικρόφωνο, έβγαλε τα παπούτσια του και πάτησε σταφύλια μπροστά στα έκπληκτα μάτια των αγροτών της Λατινικής Αμερικής.

Ο τραγουδιστής είπε να κάνει ένα διάλειμμα από την παγκόσμια περιοδεία του και να δώσει μία χείρα βοηθείας στους εργαζόμενους στα χωράφια που δουλεύουν σκληρά για τη σοδειά τους.

Ο ίδιος μάλιστα «ανέβασε» το βίντεο στην προσωπική του σελίδα στο Instagram, συγκεντρώνοντας πολλά like.


ΠΗΓΗ: star.gr

Εγραψε μόνος του τα τραγούδια του, στίχους και μουσική. Δεν είχε σπουδάσει, ήταν αυτοδίδακτος και κάθε φορά που ερχόταν η έμπνευση ηχογραφούσε τις μελωδίες και τα λόγια στο κινητό του.

Κάποιες φορές έστηνε την κάμερα απέναντί του, έπαιρνε την κιθάρα του και βιντεοσκοπούσε το νέο του κομμάτι του. Οπως αναφέρει η Espresso το ανέβαζε στο Υοutube «για να μην το χάσει», όπως λέει ο ίδιος.

Ο Παντελής Παντελίδης «βιάστηκε» να φύγει, άφησε όμως πίσω του πάνω από 200 τραγούδια, αποθηκευμένα στο κινητό του. Μάλιστα, η συσκευή βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας του τραγουδιστή (και όχι σε κάποιο “ελαφροχέρη” θαυμαστή, ο οποίος το βούτηξε από τον τόπο του δυστυχήματος), που ανακάλυψε πως στη μνήμη της υπάρχει καταχωρισμένος ένας μικρός μουσικός «θησαυρός» από τον Παντελή τους.

ΠΗΓΗ: Espresso
Επτάχρονος «αρχαιολόγος» στο Ισραήλ ανακάλυψε ειδώλιο ηλικίας 3.400 ετών
Επτάχρονος Ισραηλινός, παίζοντας με βότσαλα και χώματα, ανακάλυψε κατά τύχη ένα αγαλματίδιο ηλικίας 3.400 ετών κοντά στην κοιλάδα του Ιορδάνη, ανακοίνωσε η αρχαιολογική υπηρεσία του Ισραήλ.
Ο Όρι Γκρίνχουτ και οι συνομήλικοι φίλοι του, συνοδευόμενοι από έναν ενήλικο, είχαν πάει εκδρομή και προσπαθούσαν να σκαρφαλώσουν σε έναν λοφίσκο, όταν ο μικρός έπιασε κάτι που νόμιζε ότι ήταν πέτρα, αλλά έμοιαζε με ανθρώπινη φιγούρα. «Έβγαλε τα χώματα από την "πέτρα" και ανακάλυψε ένα πήλινο ειδώλιο», ανέφεραν οι αρχαιολόγοι.
Ο μικρός έδειξε με περηφάνεια το εύρημά του: το ειδώλιο εικονίζει μια γυμνή γυναίκα, πιθανόν με πλεγμένα τα μαλλιά, με έντονες καμπύλες και με τα χέρια να ακουμπούν στους γοφούς, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αρχαιολογική υπηρεσία.
«Πρόκειται για χαρακτηριστικό αγαλματίδιο του πολιτισμού των Χαναναίων κατά των 15ο-13ο αιώνα πριν από την εποχή μας», είπε ο καθηγητής του Εβραϊκού Πανεπιστημίου Αμιχάι Μάζαρ. Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα ειδώλια αυτά αναπαριστούν πραγματικές γυναίκες που έζησαν εκείνη την εποχή, άλλοι όμως θεωρούν ότι είναι απεικόνιση της θεάς Αστάρτης, πρόσθεσε.
«Το ειδώλιο ανήκε αναμφίβολα σε κάποιον κάτοικο της πόλης Ρεχόβ που τότε ήταν υπό τη διακυβέρνηση των φαραώ της Αιγύπτου», εξήγησε ο Μάζαρ.
Οι Χαναναίοι ήταν ένας λαός που κατοικούσε στην περιοχή που αντιστοιχεί περίπου στο σημερινό Ισραήλ, τη δυτική Ιορδανία, τη Συρία και τον νότιο Λίβανο.
Ο μικρός Όρι πήρε το αγαλματίδιο στο σπίτι του και το έδειξε στους γονείς του που του εξήγησαν ότι έπρεπε να το παραδώσουν στις αρχές. Αρχαιολόγοι πήγαν κατόπιν στο σχολείο του για να του απονείμουν ένα «πιστοποιητικό του καλού πολίτη» και να εξηγήσουν στον ίδιο και τους συμμαθητές του όσα γνωρίζουν για το ειδώλιο αυτό.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
To 3% των φορολογούμενων πληρώνει για όλους τους άλλους -Δείτε τα απίστευτα στοιχεία
Το 3% των φορολογουμένων πληρώνει το 42% του φόρου εισοδήματος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ανάλυση εισοδημάτων που δηλώθηκαν το 2015). Οι υπόλοιποι δεν πληρώνουν τίποτα.
Τα ποσοστά αυτά αντιστοιχούν σε 267.480 φορολογουμένους με εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ, οι οποίοι δηλώνουν εισοδήματα ύψους 35 δισ. ευρώ.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΓΓΔΕ, 1.176.043 φορολογούμενοι δεν κατέβαλαν κανέναν φόρο στο ελληνικό Δημόσιο, ενώ 1.304.634 δήλωσαν εισοδήματα έως 1.000 ευρώ.

Σχεδόν το 50% (3,98 εκατ.) των φορολογουμένων δηλώνει εισοδήματα έως 5.000 ευρώ, κάτι που αφενός δείχνει το μέγεθος της φτώχειας στην Ελλάδα, αφετέρου καταδεικνύει το μέγεθος της φοροδιαφυγής, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται από τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, 8.516.953 φορολογούμενοι δήλωσαν το 2015 εισόδημα 73,93 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 32,079 δισ. ευρώ προέρχονται από μισθούς και τα 24,648 δισ. ευρώ από συντάξεις.

Τα εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών ανέρχονται στα 4,824 δισ. ευρώ, των αγροτών στα 1,344 και στα 769,5 εκατ. ευρώ των ναυτικών.

Οπως αναφέρει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο του, η ακραία αναδιανομή του εισοδήματος μέσω υπερφορολόγησης των συνεπών φορολογουμένων και των μισθωτών με τα σχετικά υψηλότερα εισοδήματα έχει πλέον φτάσει στα όριά της.


Το 2015 στην Ελλάδα 1,2 εκατ. φορολογούμενοι δήλωσαν μηδενικό εισόδημα και 4,6 εκατ. φορολογούμενοι δήλωσαν εισόδημα έως €10.000, καταβάλλοντας κατά κεφαλή φόρο €139, συνεισφέροντας το 7,5% των εσόδων του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Την ίδια ώρα 267 χιλιάδες φορολογούμενοι με ετήσιο δηλωμένο εισόδημα άνω των €30.000 κατέβαλαν ο καθένας, κατά μέσο όρο, €13.790 φόρο και αθροιστικά πλήρωσαν το 42% του συνόλου του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που εισέπραξε το κράτος. Η κυβέρνηση ήδη εξετάζει το ενδεχόμενο να καθιερώσει ανώτατο φορολογικό συντελεστή 60%μαζί με την έκτακτη εισφορά.
iefimerida.gr
Οι Ιάπωνες έφτιαξαν... αγρότες ρομπότ – Ενα εργοστάσιο που λειτουργεί χωρίς να κουνηθεί δάχτυλο [εικόνες]
Πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο στον κόσμο, που λειτουργεί αποκλειστικά από μηχανές. Αυτό που παράγει όμως, δεν είναι ακριβώς αυτό που θα... περίμεναν οι περισσότεροι.
Η πρώτη εξ ολοκλήρου, ρομποτική επιχείρηση θα περίμενε κανείς πως θα εξυπηρετούσε κάποιο πολύ εντυπωσιακό σκοπό. Ωστόσο, δεν πρόκειται ούτε για κάποιο... εργοστάσιο παραγωγής διαστημικών οχημάτων. Είναι μια απλώς μια πολύ αποτελεσματική φάρμα μαρουλιών, που λειτουργεί αποκλειστικά από μηχανές.
Το εργοστάσιο βρίσκεται στο Κιότο της Ιαπωνίας και ανήκει στην εταιρία Spread, η οποία μόλις πρόσφατα ανακαίνισε τις εγκαταστάσεις της κάνοντας το εργοστάσιο της να λειτουργεί χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη συμβολή. Οι μηχανές της Spread είναι ικανές να φροντίζουν καθημερινά τα μαρούλια, εκτελώντας κάθε ενέργεια που θα έκανε ένας αγρότης, όπως πότισμα ή τοποθέτηση κάποιου λιπάσματος, ενώ μάλιστα όταν η πρώτη σοδειά κοπεί, τα ρομπότ φυτεύουν άμεσα την επόμενη.

Στην πράξη, το μοναδικό πράγμα που θα πρέπει να κάνει άνθρωπος αντί για μηχάνημα, κάτι που προφανώς έχει ήδη γίνει, είναι να φυτεύσει τα πρώτα μαρούλια. Από εκεί και πέρα όλα λειτουργούν χωρίς να... κουνηθεί δάχτυλο.
Η ιδέα των ανθρώπων της Spread φαίνεται πως έχει ήδη αποδώσει καρπούς, αφού σήμερα τα ρομπότ της εταιρίας εξασφαλίζουν τα μαρούλια για περισσότερα από 2.000 supermarket της Ιαπωνίας. Την ίδια στιγμή, η εταιρία ευελπιστεί πως από την επόμενη χρονιά, μέτα από μια αναβάθμιση στις εγκαταστάσεις της, θα καταφέρει να διπλασιάσει την παραγωγή της, φτάνοντας στα 50.000 μαρούλια ημερησίως. Χάρις στην αυξημένη αποδοτικότητα του εργοστασίου, ο διευθυντής μάρκετινκ της εταιρίας JJ Price δήλωσε πως μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί 10 φορές.

Η χρήση των ρομπότ, υπολογίζεται πως έχει μειώσει στο μισό το κόστος παραγωγής της εταιρίας, ενώ ο φωτισμός LED του εσωτερικού του κτιρίου έχει μειώσει στο ένα τρίτο το ενεργειακό κόστος.  Παράλληλα, το νερό που χρησιμοποιείται, ανακυκλώνεται σε ποσοστό 98%, μειώνοντας επιπλέον τα κόστη για την εταιρία. Στα 4.400 τετραγωνικά μέτρα της φάρμας, όλα δείχνουν πως λειτουργούν στην εντέλεια, με τους ανθρώπους της εταιρίας να δείχνουν εντυπωσιασμένοι με τα αποτελέσματα.

Παρόλο που στο εργοστάσιο δεν εργάζεται ούτε ένας αγρότης, η εταιρία υποστηρίζει πως δεν έχει ως στόχο την αντικατάσταση του εργατικού της δυναμικού με ρομπότ. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Price είχε πρόσφατα δηλώσει πως: «Ο στόχος μας δεν είναι να αντικαταστήσουμε τους αγρότες, αλλά να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο άνθρωποι και μηχανές θα μπορούν να δουλεύουν μαζί με ιδανικό τρόπο».
«Θέλουμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων στην γεωργία. Ο μέσος όρος ηλικίας των αγροτών στην Ιαπωνία είναι πολύ μεγάλος, ξεπερνάει τα 60 έτη» συμπλήρωσε ο διευθυντής μάρκετινκ της εταιρίας.

iefimerida.gr

Το Πεκίνο απέσπασε από τη Νέα Υόρκη τον τίτλο της «παγκόσμιας πρωτεύουσας δισεκατομμυριούχων» με 100 από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου να κατοικούν εκεί έναντι 95 στη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα.
Ο αριθμός των Κινέζων κροίσων που κατοικούν στο Πεκίνο αυξήθηκε κατά 32% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, και μόνο κατά 4% στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την έκθεση Hurun Report, που κάθε χρόνο καταγράφει τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας. Η Μόσχα καταλαμβάνει την τρίτη θέση παγκοσμίως με 66 δισεκατομμυριούχους.
«Παρά την οικονομική επιβράδυνση και την πτώση των χρηματιστηρίων, η Κίνα παρήγαγε περισσότερους νέους δισεκατομμυριούχους από κάθε άλλη χώρα του κόσμου πέρυσι, κυρίως λόγω της εισαγωγής εταιριών στο χρηματιστήριο», σχολίασε ο Ρούπερτ Χούγκεβερφ, πρόεδρος και επικεφαλής των ερευνών της Hurun.
Η λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο ποικίλει ανάλογα με τις ειδικές εκδόσεις και τις μεθόδους κατάταξης που χρησιμοποιούνται, όπως αυτές των Forbes, Bloomberg και Hurun.
Πέρυσι, η Κίνα – συμπεριλαμβανομένης της Ταϊβάν, του Χονγκ Κονγκ και του Μακάου – ξεπέρασε τις ΗΠΑ στον αριθμό των δισεκατομμυριούχων, όπως ανακοίνωσε η Hurun τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, στη χώρα καταγράφονται 568 δισεκατομμυριούχοι – 90 περισσότεροι απ’ ό,τι πέρυσι – που συγκεντρώνουν πλούτο 1.400 δισεκατομμυρίων, ίσο με το ΑΕΠ της Αυστραλίας.
Σύμφωνα με την έκθεση της Hurun, το ποσοστό των δισεκατομμυριούχων ηλικίας κάτω των 40 ετών που κατοικούν στην Κίνα ανέρχεται λίγο πάνω από το 40%.
Αντίστοιχα, 535 δισεκατομμυριούχοι – δύο λιγότεροι συγκριτικά με τον περασμένο χρόνο – είναι κάτοικοι των ΗΠΑ.
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, ο μεγιστάνας των ακινήτων και της ψυχαγωγίας Γουάνγκ Τζιανλίν, εμφανίζεται στην 21η θέση της κατάταξης της Hurun με τις μεγαλύτερες περιουσίες στον κόσμο, πίσω από τον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς – που καταλαμβάνει την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης- τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζούκενμπεργκ και τον επιχειρηματία Γουόρεν Μπάφετ.
Για το τεράστιο χρηματικό ποσό που έχει τύχει να χάσει στο θέατρο από δουλειά που δεν πήγε καλά, αλλά και μέχρι που έχει φτάσει για τη σύζυγο του, μίλησε σε συνέντευξη του στο περιοδικό YES!, ο Στάθης Ψάλτης.

Έχετε χάσει χρήματα στο θέατρο;

Έχει τύχει να κάνω δουλειά που δεν πήγε καλά και να χάσω 150.000.000 δραχμές. Αλλά δεν πτοούμαι κοιτάω πάντα μπροστά

Έχετε κάνει κάτι ακραίο για χάρη της συζύγου σας;

Μια φορά είχα πάει να την παρακολουθήσω, επειδή όταν ενδιαφέρεσαι πάρα πολύ για τον άνθρωπο σου, θες να δεις κάποια πράγματα και είχα ένα ατύχημα. Κρυβόμουν πίσω από δέντρα και όταν κάποια στιγμή μπήκα σε μια νεόκτιστη πολυκατοικία, έπεσα στο κενό του ασανσέρ 4 μέτρα κάτω. Ήταν βράδυ δεν το είδα. Τελικά όλα πήγαν καλά και δεν διαπίστωσα κάτι ύποπτο (γέλια)

http://www.thestival.gr


Μπορεί το παιχνίδι για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας να είναι προγραμματισμένος σε περίπου μια εβδομάδα, αλλά οι φίλοι του δικεφάλου ήδη σπεύδουν στα εκδότήρια για να αγοράσουν το εισιτήριό τους.

Τη δεύτερη μέρα διάθεσης των εισιτηρίων ο αριθμός έφτασε τις 5.000. Συνολικά για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει βγάλει στην αγορά 19.000 εισιτήρια καθώς τα υπόλοιπα είναι εισιτήρια διαρκείας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας μάλιστα δημιουργήθηκαν ουρές έξω από τα εκδοτήρια της Τούμπας. Υπενθυμίζεται ότι τα εισιτήρια διατίθενται και ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και από τα καταστήματα «Γερμανός» .

Πηγή: sport-fm.gr
Άδοξο φινάλε για την ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού
Άδοξο τέλος στο όνειρο του Ολυμπιακού για πρόκριση στους «16» του Europa League έβαλε η Άντερλεχτ. Οι Βέλγοι «χτύπησαν» με δύο γκολ του Ατσεαμπόνγκ στην παράταση την ομάδα του Σίλβα, που ηττήθηκε 2-1 κι αποκλείστηκε μέσα στο κατάμεστο «Καραϊσκάκη».

Οι Πειραιώτες είδαν τον Προτό να βάζει μπλόκο στις τρεις απανωτές ευκαιρίες τους, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο πέναλτι (δεν ήταν) του Φορτούνη στο 29ο λεπτό. Με το 1-0 να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση, οι δύο ομάδες δοκίμασαν την τύχη τους στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά δραστήριος, με την είσοδο του Τσόρι και προς το φινάλε του Σεμπά, όμως οι Βέλγοι ήταν οι άτυχοι της υπόθεσης που είχαν δοκάρι με τον Ναγιάρ στο 64’. Τελικά, δίχτυ δεν κουνήθηκε ούτε από τις προσπάθειες των Πουλίδο και Ατσεαμπόνγκ και μοιραία καμία ομάδα δεν μπόρεσε να σφραγίσει το εισιτήριο στο 90λεπτο.

Στην παράταση χαμογέλασαν οι παίκτες του Χάσι. Γλιτώνοντας πέναλτι του Ντεντόκερ στον Μποτία (92’) έκαναν στο φινάλε του πρώτου τέταρτου το 1-1 με τον Ατσεαμπόνγκ και κάπου εκεί όλα κρίθηκαν. Οι ερυθρόλευκες έμειναν από δυνάμεις και στο δεύτερο, ο ίδιος παίκτης χάρισε και τη νίκη στην Άντερλεχτ.

Το ματς: 


Με το γήπεδο να «βράζει» ξεκίνησε το ματς. Παρότι η Άντερλεχτ έδειξε διάθεση για επιθετικό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός δεν της το επέτρεψε. Μάλιστα, όχι μόνο δεν τρόμαξαν, αλλά οι παίκτες του Σίλβα απάντησαν με το ίδιο νόμισμα, όμως είδαν τον Προτό να κάνει τρεις αποκρούσεις μέσα σε δύο λεπτά και να κρατάει το «μηδέν». Οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν στην επίθεση, κυρίως από τον άξονα, ενώ οι Βέλγοι είχαν παθητικό ρόλο και δεν ενοχλούσαν τον Ρομπέρτο.

Σταδιακά, η ομάδα του Χάσι κατάφερε να παγώσει τον ρυθμό των γηπεδούχων και να τους βγάλει από την περιοχή της. Από το πουθενά… ο Ολυμπιακός βρήκε το πολυπόθητο γκολ, με τον διαιτητή να βλέπει πέναλτι σε μπαλιά που βρήκε στο στήθος του Κάρα και τον Φορτούνη να ευστοχεί για το 1-0 στο 29ο λεπτό. Το γήπεδο πήρε… φωτιά, όμως η Άντερλεχτ αντέδρασε σωστά και έκοψε την φόρα των Πειραιωτών. Οι παίκτες του Σίλβα έπαιξαν έξυπνα, προφύλαξαν κι αυτοί με την σειρά τους την άμυνά τους και πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0.

Παρά την ατυχία με τον τραυματισμό του Ντουρμάζ (μπήκε ο Τσόρι στο 50’), ο Ολυμπιακός δεν έχασε την συνοχή του. Στην πρώτη ενέργεια του Αργεντινού άγγιξε το 2-0 με τον Πουλίδο να πετάει στα σκουπίδια μεγάλη ευκαιρία. Για πρώτη φορά στο ματς, όμως, ο Ρομπέρτο ένιωσαν για τα καλά και τους Βέλγους που με μπροστάρη τον Τζούρισιτς άρχισαν να απειλούν αγγίζοντας την ισοφάριση στο 64’, όταν ο Ναγιάρ σημάδεψε το δοκάρι.

Τα λεπτά περνούσαν και η Άντερλεχτ έδειχνε να μην συμβιβάζεται με την παράταση, ανεβάζοντας αρκετά τις γραμμές της. Κάπου εκεί οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν και πάλι να έχουν το πάνω χέρι, αφού ήταν αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, κάθε ίχνος ρυθμού χάθηκε από το παιχνίδι, όμως η είσοδος του Σεμπά βοήθησε σημαντικά τους γηπεδούχους. Βέβαια, η τελευταία ευκαιρία πριν το παιχνίδι πάει στην παράταση, ανήκε στην Άντερλεχτ αλλά ο Ρομπέρτο έδιωξε το κοντινό σουτ του Ατσεαμπόνγκ (89’).

Στο πρώτο τέταρτο οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πιο επιθετικά, διαμαρτυρήθηκαν σωστά για πέναλτι σε τράβηγμα που δεν δόθηκε στον Μποτία (92΄), όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στην πρώτη της φάσης και μάλιστα από το πουθενά, καθώς προήλθε από ανόητη ενέργεια του Μαζουακού (δεν έδιωξε την μπάλα), η Άντερλεχτ έκανε το 1-1 με τον Ατσεαμπόνγκ στο 103’. Κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Οι παίκτες του Σίλβα στέρεψαν από δυνάμεις, δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και μοιραία, έπειτα από αντεπίθεση, ήρθε και το δεύτερο γκολ (2-1) των φιλοξενούμενων και πάλι με τον ίδιο παίκτη (112’).
Πηγή: sport-fm.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!