Τρίτη 15 Μαρτίου 2016


Mόλις λάβατε από τον κολλητό σας mail που γράφει: «Ηθελες όντως να μου στείλεις ένα σύνδεσμο για να αγοράσω Viagra». Εάν η απάντησή σας είναι ξεκάθαρα «Οχι» τότε μάλλον σας χάκεψαν το mail και θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω 4 βήματα.
1.Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης αλλά και όλους τους άλλους κωδικούς που συνδέονται με την ασφάλεια του mail. Μην αλλάξετε απλά ένα ψηφίο, προτιμήστε έναν άλλον, τελείως διαφορετικό κωδικό. Αλλάξτε,  επίσης, τον κωδικό πρόσβασης στο mail ανάκτησης.
2.Εγκαταστήστε το σύστημα επαλήθευσης σε δύο βήματα. Εάν χρησιμοποιείτε Gmail, Outlook, Hotmail, Yahoo θα έχετε αυτή την επιλογή. Ουσιαστικά αυτό απαιτεί από εσάς να περνάτε μια διαδικασία δύο σταδίων για την επαλήθευση της ταυτότητάς σας κάθε φορά που συνδέεστε στο mail σας από μια νέα συσκευή.
3.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του mail σας. Αφού αποκτήσουν πρόσβαση στο mail, οι χάκερς κάνουν forward σε όλη σας την αλληλογραφία για να αποκτήσουν ένα αντίγραφό της. Τρομακτικό; Απολύτως. Και αυτός είναι ένας λόγος για να απενεργοποιήσετε το forward.
4.Στείλτε στους φίλους σας μια σύντομη ειδοποίηση. Επιλέξτε όλα τα mail από τις επαφές σας και στείλτε τους ένα επείγον σημείωμα λέγοντάς τους να μην ανοίξουν κανένα περίεργο mail που μπορεί να σταλεί από τη δική σας διεύθυνση, πολύ περισσότερο κάποιο σύνδεσμο. Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο να επικοινωνήσετε με άτομα με τα οποία δεν έχετε επικοινωνήσει ποτέ αλλά είναι το καλύτερο που έχετε να κάνετε.
Πηγή: iefimerida.gr

Μία απίστευτη αγγελία κυκλοφορεί σε περιφέρεια της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με τα όσα γράφει ζητούνται έξι νίντζα, σε μια προσπάθεια να τονωθεί ο τουρισμός. Οι καλύτεροι των πολεμικών τεχνών που θα δεχθούν τη δουλειά θα έχουν μια εργασία πλήρους απασχόλησης και μισθό 180.000 γεν, περίπου 1.417 ευρώ μηνιαίως. Μάλιστα όπως αναφέρει το BBC η περιφέρεια Αΐτσι ζητάει από τους υποψηφίους να έχουν άριστη φυσική κατάσταση καθώς ο στόχος είναι να τονωθεί ο «πολεμοχαρής» τουρισμός. Βέβαια δεδομένων των συνθηκών οι νίντζα δεν θα πρέπει απλώς να γνωρίζουν άριστα πολεμικές τέχνες, αλλά και ξένες γλώσσες, αφού αποστολή τους δεν θα είναι να εξολοθρεύουν τους τουρίστες, αλλά να τους διασκεδάζουν.
bbc-ninja
Πηγή: iefimerida.gr

Νέα έρευνα του Psychology of Popular Media Culture στην οποία συμμετείχαν 83 σπουδαστές έδειξε ότι όσο περισσότερα μηνύματα στέλνεις πριν κοιμηθείς, τόσο δυσκολότερα σε παίρνει ο ύπνος. Ο λόγος είναι ότι πολλές φορές οι απαντήσεις στα μηνύματα σου έρχονται αφότου έχεις κοιμηθεί με αποτέλεσμα να διακόπτεται ο ύπνος σου. Ακόμα όμως και αν δε σε έχει πάρει ο ύπνος, οι ήχοι από τα συνεχόμενα μηνύματα ενδέχεται να επηρεάσουν τον μετέπειτα ύπνο σου προκαλώντας σου αϋπνίες ή και άλλα προβλήματα.

Επάξια εκπροσώπησε την Κρήτη και την Ελλάδα η Μικαέλα Φωτιάδη, η οποία κατέκτησε το στέμμα της Miss Europe 2016! Σε μία λαμπερή τελετή στο ξενοδοχείο Grand Hills Village Hotel & Spa στο Λίβανο, η ξανθιά καλλονή, με καταγωγή από την Κρήτη και την Ολλανδία, κατάφερε να κυριαρχήσει στη βραδιά ομορφιάς και να κατακτήσει τον πολυπόθητο τίτλο! Η Μικαέλα Φωτιάδη γεννήθηκε στην Ολλανδία αλλά μεγάλωσε στην Ιεράπετρα και πλέον … κολυμπάει στα διεθνή “ύδατα” της μόδας! ξεκίνησε την καριέρα της από τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ομορφιάς, το 2011, οπότε αναδείχθηκε Miss Κρήτη Young, ενώ  μετά από μονοήμερο casting, αναδείχθηκε Star Ελλάς 2015 και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς. Όπως γράφει το cretalive.gr, η Μικαέλα Φωτιάδη πάντως δεν είναι άγνωστη στην Κρήτη και ιδίως στους Ιεραπετρίτες καθώς ήταν και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ιεράπετρας με το συνδυασμό της Ελένης Βλάσση.
mikaela 5 mikaela kentriki mikaela2 mikaela3 mikaela43
miss-tourismos-2013-02

Το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι παγκοσμίως γνωστό ως το μέρος όπου εξαφανίζονται πλοία και αεροσκάφη στη διάρκεια των ετών, ενώ οι κινδυνολόγοι θεωρούν ως ενόχους είτε τους εξωγήινους είτε ακόμη και τα απομεινάρια από το χαμένο νησί της Ατλαντίδας.
Τώρα όμως Νορβηγοί επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί και να έλυσαν το μυστήριο που κρύβεται πίσω από την περιοχή αυτή, που βρίσκεται μεταξύ της Φλόριντας, των Βερμούδων και του Πουέρτο Ρίκο στον Ατλαντικό Ωκεανό.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αρκτικής της Νορβηγίας, πιστεύουν πως οι υποβρύχιες εκρήξεις μπορεί να κρύβονται πίσω από το μυστήριο που απασχολεί εδώ και χρόνια τους επιστήμονες.
Οι ερευνητές δήλωσαν στους «Sunday Times» ότι οι μεγάλοι κρατήρες στον πυθμένα του ωκεανού στα ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας μπορεί να έχουν δημιουργηθεί από υποθαλάσσιες εκρήξεις μεθανίου, μία από τις πολλές θεωρίες που έχουν διατυπωθεί για την εξαφάνιση των πλοίων εντός του Τριγώνου των Βερμούδων.
«Υπάρχουν πολλαπλοί γιγάντιοι κρατήρες στον πυθμένα της θάλασσας σε μια περιοχή στα δυτικά της θάλασσας του Μπάρεντς και είναι πιθανότατα η αιτία τεράστιων εκρήξεων αερίου» δήλωσαν οι ερευνητές στους «Sunday Times». «Η περιοχή του κρατήρα είναι πιθανό να αντιπροσωπεύει ένα από τα μεγαλύτερα σημεία συγκέντρωσης για την απελευθέρωση θαλάσσιου μεθανίου στην Αρκτική».
Αυτοί οι κρατήρες έχουν πλάτος περίπου ένα χιλιόμετρο και περίπου 50 μέτρα βάθος και οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν δημιουργηθεί από την συγκέντρωση πετρελαίου και φυσικού αερίου κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας που εντέλει εξερράγη. Λεπτομέρειες σχετικά με τη θεωρία τους θα παρουσιαστούν τον επόμενο μήνα στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημόνων, όπου θα συζητήσουν κατά πόσο αυτές οι υποβρύχιες εκρήξεις θα μπορούσαν να είναι αρκετά ισχυρές ώστε να προκαλέσουν τη βύθιση πλοίων.
Αν ισχύει, τότε μπορεί να αποδειχτεί ότι και οι εξαφανίσεις στο Τρίγωνο των Βερμούδων είναι αποτέλεσμα της έκρηξης μεθανίου.
Αν και υπάρχουν αναφορές πως πάνω από 8.000 άνθρωποι έχουν χαθεί στο Τρίγωνο των Βερμούδων, η αμερικανική ακτοφυλακή δεν αναγνωρίζει επίσημα την ύπαρξή της.
«Σε μια ανασκόπηση των απωλειών σε αεροσκάφη και πλοία στην περιοχή όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπήρξε τίποτε που να αποδεικνύει πως οι απώλειες ήταν αποτέλεσμα οποιασδήποτε άλλης αιτίας εκτός από φυσικά αίτια. Δεν έχουν εντοπιστεί περίεργοι παράγοντες» αναφέρει η ακτοφυλακή στην ιστοσελίδα της.

Εγκύκλιο για το πώς γίνεται η έκδοση βιβλιαρίων για ανασφάλιστους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μετά τη δημοσίευση του ν. 4368/2016, εξέδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, μέχρι την έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) συνεχίζεται η διαδικασία έκδοσης βιβλιαρίων ανασφαλίστων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο πλαίσιο της ΚΥΑ 139491/2006 (ΦΕΚ 1747 τ.Β).
fotiou_egkyklios_anasfalistoi_aftodioikisi
Όπως ορίζει ο νόμος του 2006, δικαιούχοι δωρεάν νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι ανασφάλιστοι που το οικογενειακό ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά το ποσό των 6.000 Ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 20% για τη σύζυγο και για κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί, με την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτό το εισόδημα δεν προέρχεται από επαγγελματική δραστηριότητα τέτοια που να του παρέχει τη δυνατότητα ασφάλισης.
«Το καθορισθέν αυτό εισόδημα, αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία 67% και άνω. Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο», σημειώνεται στην ΚΥΑ. Το βιβλιάριο ανασφαλίστου χορηγείται για ένα έτος.
Δικαιολογητικά
Σύμφωνα με το νόμο για την έκδοση του συγκεκριμένου βιβλιαρίου απαιτούνται τα παρακάτω γενικά δικαιολογητικά:
1. Αίτηση επί εντύπου που χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία της Ν.Α., στην οποία θα επισυνάπτεται φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου ή ταυτότητα ανιθαγενούς, δύο (2) φωτογραφίες του μέλους για το οποίο θα εκδοθεί βιβλιάριο και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 στην οποία θα βεβαιώνεται ότι όλα τα στοιχεία που προσκομίζονται είναι αληθή, ότι ο αιτών είναι ανασφάλιστος και δεν δικαιούται ασφάλιση άμεσα ή έμμεσα από άλλο μέλος της οικογένειας και ότι σε περίπτωση που αλλάξει η ασφαλιστική του κατάσταση θα δηλωθεί αμέσως και θα παραδοθεί το βιβλιάριο στην υπηρεσία έκδοσής του. Επιπλέον στην υπεύθυνη δήλωση θα δηλώνεται ότι δεν υπάρχουν εισοδήματα από συντάξεις ή άλλες πηγές του εξωτερικού.
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας όπου δε απαιτείται απόδειξη (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ), όταν δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση ή υπάρχει νέα εγκατάσταση κ.λπ.
3. Άδεια διαμονής για τους υπηκόους των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας τους.
Για την κατηγορία 1Α εκτός των γενικών δικαιολογητικών, απαιτείται ακόμη:
− Αντίγραφο εντύπων Ε1, Ε2, Ε9 από την εφορία.
−Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στη υποβολή φορολογικής δήλωσης, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ.
− Βεβαίωση:
i. Αποδεικτικό πληρωμής Προνοιακού επιδόματος και
ii. Του ΟΓΑ προκειμένου για δικαιούχο που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 39 του ν. 2459/1997 (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα ή σύνταξη ή ισόβια πολυτεκνική σύνταξη).
iii. Για τους ομογενείς, επικυρωμένο αντίγραφο του ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς. Για τους ομογενείς, αλλοδαπούς ή πρόσφυγες, γίνεται έλεγχος του διαβατηρίου για την είσοδο και έξοδο από τη χώρα και κρατούνται επικυρωμένα φωτοαντίγραφα στο σχετικό φάκελο.
Εγγραφή στο Μητρώο Ανασφάλιστων και Οικονομικά Αδυνάτων
Οι δικαιούχοι που εφοδιάζονται με βιβλιάριο ανασφαλίστου, εγγράφονται στο Μητρώο Ανασφαλίστων και Οικονομικά Αδυνάτων που τηρείται στην αρμόδια υπηρεσία Υγείας ή Πρόνοιας κάθε Νομαρχίας.
Σύμφωνα με το νόμο ακολουθείται η κάτωθι διαδικασία:
α) Κατάθεση από τον αιτούντα (ή εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του) των προβλεπόμενων δικαιολογητικών στην αρμόδια υπηρεσία Πρόνοιας ή Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του τόπου μόνιμης κατοικίας του
β) Έλεγχος των δικαιολογητικών από την υπηρεσία ως προς την πληρότητα και γνησιότητα.
γ) Διαβίβαση των δικαιολογητικών σε ειδική Επιτροπή Κοινωνικής Αρωγής η οποία συγκροτείται με απόφαση του Νομάρχη κατά Νομ/κή Αυτοδ/ση ή Νομ/κό Διαμέρισμα ή Νομ/κό Τομέα και αποτελείται από έναν υπάλληλο της ΔΟΥ κατηγορίας ΠΕ, έναν υπάλληλο (κατά προτίμηση Κοινωνικό Λειτουργό) της αρμόδιας Δ/νσης Πρόνοιας και έναν υπάλληλο της Δ/νσης Υγείας (κατά προτίμηση ιατρικής ειδικότητας ή παραιατρικού επαγγέλματος) με τους αναπληρωτές τους.
Μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος του βιβλιαρίου, η ανανέωσή του γίνεται με την ίδια διαδικασία με την οποία εκδίδεται. Δεν προσκομίζονται εκ νέου δικαιολογητικά που σύμφωνα με την κρίση της αρμόδιας υπηρεσίας υπάρχουν στο φάκελο του αιτούντα. Άλλωστε η νομοθεσία προβλέπει να τηρείται και ηλεκτρονικός φάκελος με όλα τα δικαιολογητικά και στοιχεία των αιτούντων, στα οποία το Υπουργείο έχει επίσης δυνατότητα άμεσης πρόσβασης.
Παροχές
Στους δικαιούχους βιβλιαρίου δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης παρέχεται:
1. Δωρεάν πλήρης νοσηλεία σε κλίνες Γ’ θέσης.
2. Εξέταση και δωρεάν χορήγηση φαρμάκων (λίστας) στα ιδρύματα που αναφέρονται στην Απόφαση και διενέργεια παρακλινικών ή εργαστηριακών εξετάσεων.
3. Μεταφορά ασθενών με πλωτό ή αεροπορικό μέσο.
Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ ΕΔΩ
aftodioikisi.gr
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι μουσικοί του συνοδοιπόροι ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2014 ένα ταξίδι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Με αποσκευή μια «Μικρή βαλίτσα», γεμάτη από παλιά και νέα τραγούδια, καθώς και διασκευές, ο Αλκίνοος και η παρέα του ταξίδεψαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταφέροντας αισθήματα, γεγονότα, ήχους και λέξεις.

Το πρόγραμμα χαρακτηρίζουν η επικοινωνία μεταξύ μουσικών και ακροατών, τα ελεύθερα και τα ενορχηστρωμένα μέρη, οι εντάσεις και οι σιωπές, ο συγκερασμός διαφορετικών μουσικών ειδών και η δημιουργία κοινής αισθητικής από συντελεστές που προέρχονται από διαφορετικούς μουσικούς κόσμους.

Μέσα από την ιδιαιτερότητα ενός σχήματος αποτελούμενου αποκλειστικά από έγχορδα, αλλά και μέσα από την εφευρετικότητα της συγκεκριμένης ομάδας, τα τραγούδια αντιμετωπίζονται συνεχώς με νέους τρόπους, σαν πρόσωπα κοιταγμένα από διαφορετικές γωνίες. Η ζωντανή αυτή διαδικασία παρουσιάζεται στο σημερινό της στάδιο, μέσα από τις χειμερινές εμφανίσεις του σχήματος.

Γιώργος Καλούδης: τσέλο, λύρα

Μανόλης Πάππος: μπουζούκι, λαούτο

Φώτης Σιώτας: βιολί, βιόλα

Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο

ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας

φώτα: Κωνσταντίνος Μαργκάς

διοργάνωση: ΑΘΥΡ

ΕΝΑΡΞΗ 22.00

18/3, 19/3, 25/3, 26/3

EIΣΙΤΗΡΙΑ
ΟΡΘΙΩΝ 13 ΕΥΡΩ
ΚΑΘΗΜΕΝΩΝ 15 ΕΥΡΩ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΣΕ
ΣΑΡΩΘΡΩΝ, STEREODISC, UNDERGROUND, TICKET HOUSE, PUBLIC, IANOS

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΚΑΘΗΜΕΝΩΝ, ΚΑΝΤΕ ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ

VIVA
https://www.viva.gr/tickets/music/block-33/alkinoos-ioannidis/
ΤΗΛ. ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ 2310 533533

http://www.thesout.gr

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων για την έναρξη της αποχώρησης του κύριου τμήματος των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία λέγοντας ότι η ρωσική στρατιωτική επέμβαση πέτυχε σε μεγάλο βαθμό τους στόχους της.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Κρεμλίνο με τους υπουργούς Άμυνας και Εσωτερικών της Ρωσίας, ο Πούτιν δήλωσε ότι η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων θα αρχίσει από τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι έδωσε επίσης εντολή για την ενίσχυση του ρόλου της Μόσχας στην ειρηνευτική διαδικασία για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία.

«Η αποστολή που ανατέθηκε στο υπουργείο Άμυνας και στις ένοπλες δυνάμεις ολοκληρώθηκε και, κατά συνέπεια, δίνω εντολή στο υπουργείο Άμυνας να ξεκινήσει από αύριο την απόσυρση του μεγαλύτερου τμήματος των στρατιωτικών μας δυνάμεων από την Αραβική Συριακή Δημοκρατία», δήλωσε ο Πούτιν στον Σεργκέι Σόιγκου, όπως μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ για «να τον ενημερώσει για τη ρωσική απόφαση».

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Ασαντ δήλωσε στον πρόεδρο της Ρωσίας ότι «ελπίζει πως οι συνομιλίες της Γενεύης θα οδηγήσουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου RIA.


http://www.enikos.gr

Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις καθημερινά μεταφέρονται στην γειτονική Βουλγαρία. Μόλις δυο ώρες από την Θεσσαλονίκη βρίσκεται το Μπλαγκόεφγκραντ, μια πόλη 71.000 κατοίκων στη νότια Βουλγαρία. Εκεί σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», έχουν ιδρυθεί 5.000 ελληνικές εταιρίες, οι μισές απ όσες άνοιξαν στη Βουλγαρία από την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια, δηλαδή μια ελληνική επιχείρηση για κάθε 14 κατοίκους.
Κάθε χρόνο εκατοντάδες επιχειρήσεις με κίνητρο τον χαμηλό φόρο μόλις 10% έναντι 29% του ελληνικού, ιδρύουν στη Βουλγαρία εταιρείες, είτε για να ξεκινήσουν εκεί παραγωγική δραστηριότητα, είτε με σκοπό τις τριγωνικές συναλλαγές η απλώς ως κάλυψη για αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ώστε να αποφύγουν και τα τέλη κυκλοφορίας.
Αποκορύφωμα του φαινομένου υπήρξε η περσινή χρονιά, όταν με βασικό κίνητρο να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς προκειμένου να παρακάμψουν τα capital controls εγκαινιάστηκαν 2.050 νέες ελληνικές επιχειρήσεις, οι περισσότερες από ποτέ άλλοτε.
Το 2016 σύμφωνα με την εφημερίδα, το φαινόμενο επιμένει. Μέσα στο πρώτο δίμηνο εμφανίζονται να άνοιξαν στη Βουλγαρία 581 νέες ελληνικές επιχειρήσεις. Αριθμός που αντιστοιχεί στον εντυπωσιακό μέσο όρο της έκδοσης 9-10 ΑΦΜ την ημέρα.



Την εμφάνιση του ιού «Locky» ανακοίνωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προειδοποιώντας τους χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών για τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει.
Συναγερμός έχει σημάνει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την εμφάνιση του ιού «Locky», ο οποίος κατορθώνει να κλειδώνει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στη συνέχεια ζητά λύτρα σε bitcoin για να τους ξεκλειδώσει.

Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό αποτελεί εξέλιξη προηγούμενων και μπορεί να επηρεάσει κάθε λειτουργικό σύστημα.Ο ιός αυτός «κολλάει» είτε από e-mail με επισυναπτόμενα αρχεία είτε μετά από επισκέψεις σε επισφαλείς ιστοσελίδες.

Το κακόβουλο λογισμικό μετά την εγκατάστασή του χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, κρυπτογραφεί - κλειδώνει διαφόρους τύπους ψηφιακών αρχείων, (ενδεικτικά: *.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg, etc.), που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη που έχει μολυνθεί από τον ιό, δίνοντας τους την κατάληξη «locky».

Στη συνέχεια εμφανίζεται μήνυμα για την καταβολή λύτρων με bitcoin προκειμένου να ξεκλειδωθεί ο υπολογιστής.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλεί τους χρήστες να μην πληρώνουν τα χρήματα που ζητούνται για το ξεκλείδωμα των αρχείων αλλά και να μην ανοίγονται links ή να μη γίνεται download συνημμένων αρχείων όπου δεν αναγνωρίζεται ο αποστολέας.

http://www.fpress.gr


Το φαγοπότι της Καθαράς Δευτέρας έχει ήδη ξεκινήσει στα περισσότερα ελληνικά σπίτια. Ο ταραμάς, ο χαλβάς, τα θαλασσινά και τα όσπρια είναι μερικά από τα φαγητά που θα  βρει κανείς σε ένα παραδοσιακό τραπέζι. Πρωταγωνιστικό ρόλο βέβαια έχει κι η λαγάνα η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής.
Η λαγάνα είναι αζύμωτο ψωμί, δηλαδή παρασκευάζεται χωρίς προζύμι και το όνομα της προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό “λάγανον”. Το όνομα αυτό αναφέρεται σε πολλά κείμενα της αρχαιότητας όπως οι Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, όπου αναφέρεται η φράση λαγάνα πέττετται δηλαδή λαγάνες γίνονται.
Κατά την παράδοση η λαγάνα  παρομοιάζεται με τον άρτο που κατανάλωσαν οι Ισραηλίτες κατά την έξοδό τους από την Αίγυπτο, από τότε και μέχρι τη στιγμή που ο Χριστός ευλόγησε τον ένζυμο άρτο. Έτσι οι πιστοί, τρώνε την Καθαρά Δευτέρα λαγάνα προκειμένου να θυμούνται αυτό το γεγονός.
Τα παιδιά που δεν πίνουν γάλα δεν λαμβάνουν επαρκή ποσότητα ασβεστίου και κατά συνέπεια διαθέτουν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν κάταγμα στο μέλλον.

Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Οτάγκο της Νέας Ζηλανδίας έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 50 παιδιά που απέφευγαν να καταναλώνουν γάλα και διαπίστωσαν πως έως την ηλικία των εννέα ετών 16 από αυτά είχαν υποστεί τουλάχιστον 22 κατάγματα, κυρίως εξαιτίας πτώσεων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η συχνότερη εντόπιση των καταγμάτων ήταν στο αντιβράχιο, ενώ η πλειονότητα των παιδιών που τραυματίστηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος ήταν υπέρβαρα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η βασική αιτία για την οποία έλαβαν χώρα τα κατάγματα ήταν ο συνδυασμός της παχυσαρκίας με τη χαμηλή οστική πυκνότητα εξαιτίας της έλλειψης ασβεστίου, οι ιδιότητες του οποίου ως προς την ενίσχυση των οστών είναι ευρέως γνωστές.


Τέλος, όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά απέφευγαν την κατανάλωση γάλακτος, αυτοί σχετίζονταν με την πρόκληση στομαχικών διαταραχών καθώς και δερματικών αλλεργιών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν άρεσε η γεύση του γάλακτος στα παιδιά ή οι γονείς απλώς δεν το αγόραζαν.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η κατανάλωση γάλακτος είναι μείζονος σημασίας και συνιστούν στους γονείς των παιδιών που αποφεύγουν το γάλα να συμβουλευτούν άμεσα τον παιδίατρό τους, προκειμένου να πληροφορηθούν για τις εναλλακτικές πηγές ασβεστίου με τις οποίες είναι απαραίτητο να εφοδιάσουν τα παιδιά τους.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!