Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016


  1. Μην χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο για να κινηθείτε από και προς το σούπερ μάρκετ. Αν πάλι, λόγω απόστασης, αυτό δεν είναι εφικτό, προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ας γίνει επιτέλους το αυτοκίνητο η έσχατη λύση μετακίνησης. Και αν ο μεγάλος όγκος των αγορών που σκοπεύετε να κάνετε, είναι το άλλοθί σας, ζητήστε από κάποιον φίλο να σας βοηθήσει, συνδυάζοντας τις αγορές με την κοινωνικότητα!
  2. Φροντίστε να έχετε μαζί σας πάνινες σακούλες, ώστε να μην πέσετε στην ανάγκη των πλαστικών, για τη μεταφορά των προϊόντων.
  3. Διαφορετικά φροντίστε τουλάχιστον το σούπερ μάρκετ που επιλέγετε να χρησιμοποιεί τις βιοδιασπώμενες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά.
  4. Προτιμήστε τα βιολογικά προϊόντα. Ευτυχώς, οι μεγάλες αλυσίδες διαθέτουν πλέον ξεχωριστούς χώρους με όλες τις πιθανές αγορές, στην βιολογική τους εκδοχή.
  5. Επιλέξτε τις χάρτινες συσκευασίες στα προϊόντα που αγοράζετε ή εκείνες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά και αποφύγετε τις πλαστικές.
  6. Μην παρασύρεστε σε αγορές που τελικά δεν θα σας χρειαστούν. Αγοράστε μόνο τόση ποσότητα από κάθε προϊόν, όση θα καταναλώσετε πραγματικά, ώστε να μην καταλήξει μεγάλο μέρος από τις αγορές σας στα σκουπίδια.
  7. Προτιμήστε φρούτα και λαχανικά εποχής. Είναι σίγουρα πιο φρέσκα και κατά πάσα πιθανότητα, για τη δημιουργία τους ακολουθήθηκαν φυσιολογικές διαδικασίες. Ενημερωθείτε για τους…επίκαιρους καρπούς, προτού βγείτε για ψώνια.
  8. Επιλέξτε τοπικά προϊόντα, γλιτώνοντας τα γνωστά food miles που απαιτούνται για την μεταφορά των εισαγόμενων στη χώρα μας. 
  9. Κάντε τις παραγγελίες σας on line, με fax ή τηλεφωνικώς και γλιτώστε τις περιττές μετακινήσεις. 
clickatlife.gr

Μπορεί στη χώρα τους να έχει αρκετό κρύο, ωστόσο οι κάτοικοι της Δανίας αποτελούν τον πλέον ευτυχισμένο του πλανήτη, σύμφωνα τουλάχιστον με έρευνα του «Sustainable Development Solutions Network» και του «Earth Institute» του Πανεπιστημίου Columbia.
Η Δανία ξεπέρασε στη σχετική κατάταξη την Ελβετία, η οποία κατείχε πέρσι την πρωτιά, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν για το 2016 η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, ο Καναδάς, η Ολλανδία, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Σουηδία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην 13η θέση, το Ηνωμένο Βασίλειο στην 23η, η Γαλλία στην 32η, η Ιταλία στην 50ή και η Ελλάδα στην 99η θέση, σε έναν κατάλογο 157 χωρών.
Σε ό,τι αφορά τις τελευταίες δέκα θέσεις, τις καταλαμβάνουν η Μαδαγασκάρη, η Τανζανία, η Λιβερία, η Γουινέα, η Ρουάντα, το Μπενίν, το Αφγανιστάν, το Τόγκο, η Συρία και το Μπουρούντι. Πρόκειται δηλαδή για οκτώ χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, καθώς και δύο (Συρία, Αφγανιστάν), όπου διεξάγονται πολεμικές συρράξεις.
«Η χώρα μου, οι ΗΠΑ, στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα: είναι μία πολύ πλούσια χώρα, και έχει γίνει πολύ πλουσιότερη τα τελευταία 50 χρόνια, αλλά δεν έχει γίνει ευτυχέστερη», δηλώνει ο καθηγητής Τζέφρι Σακς, επικεφαλής του Sustainable Development Solutions Network, εκ των συντακτών της έκθεσης που παρουσιάσθηκε στη Ρώμη και ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν.
Η έκθεση, η οποία δημοσιεύεται για τέταρτη χρονιά, κατατάσσει 157 χώρες βάσει του επιπέδου ευτυχίας χρησιμοποιώντας παράγοντες όπως το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και το προσδόκιμο υγιούς ζωής, αλλά και το να έχει κανείς κάποιον για να στηριχθεί, καθώς και τον βαθμό της διαφθοράς στη διακυβέρνηση και την επιχειρηματικότητα.
Η πρώτη έκθεση δημοσιεύθηκε το 2012 για να υποστηρίξει διάσκεψη του ΟΗΕ για την Ευτυχία και την Ευημερία. Πέντε χώρες και περιοχές - το Μπουτάν, το Εκουαδόρ, η Σκωτία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Βενεζουέλα- έχουν πλέον ορίσει υπουργούς Ευτυχίας επιφορτισμένους με την προώθησή της ως στόχο πολιτικής.
Ο καθηγητής Σακς χρησιμοποιεί ως παράδειγμα την Κόστα Ρίκα, η οποία βρίσκεται στην 14η θέση, πριν από πολλές πλούσιες χώρες, ως παράδειγμα υγιούς, ευτυχισμένης κοινωνίας, αν και δεν είναι ισχυρή οικονομική δύναμη.
naftemporiki.gr

Ως μέρος της πιο πρόσφατης Transparency Report, η Google λέει ότι το 75% της κίνησης της στο Internet είναι κρυπτογραφημένη.

Το ποσοστό της αύξησης είναι μεγάλο σε σχέση με το 2014, οπότε κρυπτογραφημένο ήταν κάτι περισσότερο από το 50% της κίνησης.

Το θέμα της κρυπτογράφησης των δεδομένων ήρθε στην επιφάνεια από τις αποκαλύψεις του Edward Snowden.

H βελτίωση στα ποσοστά της κρυπτογραφημένης κίνησης αυξήθηκε κυρίως από τις διαφημίσεις και τα νέα, τομείς που η κρυπτογράφηση δεν θεωρούνταν προτεραιότητα.

Η Βόρεια Αμερική έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά μη κρυπτογραφημένης κίνησης και το 95,5% από αυτή προέρχεται από φορητές συσκευές.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.com.gr

Η λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα, δεν εξαρτάται μόνο από τα καλλυντικά, αλλά κυρίως από τη διατροφή μας. Διαβάστε ποιες τροφές βοηθούν το δέρμα να φαίνεται πιο φρέσκο και δροσερό, να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να αποπνέει υγεία.

Πορτοκαλί Λαχανικά όπως καρότα, κολοκύθα και γλυκοπατάτα. Τα λαχανικά αυτά περιέχουν υψηλά επίπεδα β- καροτίνης η οποία μετατρέπεται στο σώμα μας σε Βιταμίνη Α, ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την επιδερμίδα μας.

Τα βατόμουρα είναι πλούσια τροφή σε βιταμίνη C, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τον σχηματισμό του κολλαγόνου, ουσία που δίνει στο δέρμα δομή και ελαστικότητα. Επιπλέον, η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι αντιοξειδωτική, προστατεύοντας τα κύτταρα από τη φθορά.Τα βατόμουρα έχουν ακόμα ένα πλεονέκτημα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα φρούτα, καθώς δεν περιέχουν πολύ ζάχαρη και δεν παχαίνουν. Με ένα απλό γιαούρτι γίνονται ένα ιδανικό πρωϊνό σνακ, ιδιαίτερα ωφέλιμο για τον οργανισμό μας.

Τα λιπαρά ψάρια, όπως οι σαρδέλες, το σκουμπρί, ο σολομός και η πέστροφα βοηθούν στη διατήρηση της φυσικής υγρασίας του δέρματος και αποτρέπουν την αφυδάτωση της επιδερμίδας μας.

Το αβοκάντο είναι η σωστή τροφή για να αυξήσετε τα επίπεδα της βιταμίνης Ε στη διατροφή σας, καθώς προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος από τις βλάβες. Το αβοκάντο προστατεύει ακόμα από τη βλαβερή δράση της ακτινοβολίας του ήλιου και έχει αντιφλεγμονώδη δράση, βοηθώντας να αντιμετωπίζονται φυσικά τα δερματικά εξανθήματα, οι κηλίδες και η ακμή.

Οι σπόροι της κολοκύθας είναι άριστες πηγές ψευδαργύρου, ενός από τα πιο σημαντικά στοιχεία για τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος. Η ανεπάρκειά του συνδέεται με την εμφάνιση ακμής, ξηροδερμίας και δερματίτιδας.

Οι χυμοί από φρέσκα πράσινα λαχανικά είναι συμπυκνωμένες πηγές θρεπτικών συστατικών, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και αλκαλοειδή, τα οποία βοηθούν στην καλή κατάσταση της επιδερμίδας μας. Οι πράσινοι χυμοί είναι επίσης πλούσιοι σε βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά.

Η βρώμη είναι μια ιδιαίτερα πλούσια πηγή βιοτίνης, μιας βιταμίνης που είναι γνωστή για το ρόλο της στην υγεία του δέρματος και των μαλλιών μας.

Τα φύλλα μαρουλιού παρέχουν περισσότερο από το 100% των καθημερινών αναγκών μας σε βιταμίνη Α, η οποία αναζωογονεί το δέρμα αυξάνοντας την υγιή αναπαραγωγή των δερματικών κυττάρων.

Πηγή: boro.gr

Μπορεί στις ταινίες η Σάρον Στόουν να φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή και λαμπερή, στην πραγματικότητα όμως είναι λιγάκι διαφορετική.

Η ηθοποιός που πριν από λίγες ημέρες έσβησε τα 58 της κεράκια, θέλησε να δείξει το πόσο ακομπλεξάριστη είναι δημοσιεύοντας στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram φωτογραφία και βίντεο στα οποία και είναι τελείως αμακιγιάριστη.

Φορώντας ένα λευκό πουκάμισο και μία μαύρη κορδέλα στα μαλλιά της, η 58χρονη star, αφού έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο ευχαρίστησε τους φίλους της για τις ευχές.



ΠΗΓΗ: star.gr

Οκτώ πόλεις της Ευρώπης στις οποίες μπορείτε να πάτε χωρίς ξοδευτείτε προτείνει σε ρεπορτάζ του το instyle.gr. Χρειάζεται απλώς να κάνετε κράτηση έγκαιρα και να βρείτε φτηνά αεροπορικά εισιτήρια. Δείτε τη λίστα.
  1. Κρακοβία. Η παραμυθένια πόλη της Πολωνίας είναι ο απόλυτος προορισμός για όσους δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά λεφτά. Ενδεικτικά να σας πούμε πως ένα ταξίδι με τρένο από την Κρακοβία στην πρωτεύουσα Βαρσοβία κοστίζει 2,5 ευρώ σε μία απόσταση ανάλογη με αυτή της Αθήνας-Θεσσαλονίκης.
  2. Λισαβόνα. Η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και πιο αγαπημένος προορισμός στον κόσμο -εμού του ιδίου- είναι πλέον μας πιο κοντά από ποτέ καθώς υπάρχουν απευθείας πτήσεις. Η πανέμορφη πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τάγου και δίπλα στον Ατλαντικό παρέχει υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής ποιότητας σε πολύ χαμηλές τιμές. Το ταξίδι από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης κοστίζει περίπου δέκα ευρώ και ένα ποτήρι κρασί Πόρτο γύρω στο ένα ευρώ.
  1. Πράγα. Πολύ διάσημος προορισμός, η πρωτεύουσα της Τσεχίας που αποτελεί πόλο έλξης, κυρίως για ερωτευμένους, έχει πάρα πολύ χαμηλές τιμές, αν αγαπάτε να τρώτε έξω, και μάλιστα τον πιο χαμηλό κατά μέσο όρο στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.Prague
  1. Ντουμπρόβνικ. Η μικρή και όμορφη Κροατική πόλη που έγινε γνωστή από τα γυρίσματα του Game of Thrones είναι ένας προορισμός που αγαπούν πολύ οι Έλληνες και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι, και αν και έχει μεγάλη ζήτηση διατηρεί χαμηλές τιμές για τους ταξιδευτές. Ενδεικτικά να σας πούμε πως ένα tour με τουριστικό λεωφορείο στα αξιοθέατα της πόλης δεν κοστίζει ούτε εφτά ευρώ.dubrovnik
  1. Ταλίν. Η ονειρική πρωτεύουσα της Εσθονίας, της χώρας με τη μικρότερη γραφειοκρατία στην Ευρώπη -μιας και όλα σχεδόν είναι ηλεκτρονικά- που είναι γεμάτη ιπποτικά κάστρα, είναι ένα low budget προορισμός για ταξιδιώτες. Ενδεικτικά να σας πούμε πως μία κάρτα για όλα τα μέσα, για δύο μέρες, κοστίζει λιγότερο από πέντε ευρώ.Tallinn
  1. Ρίγα. Η πρωτεύουσα της Λετονίας, μίας από τις πιο ωραίες Βαλτικές χώρες, είναι ένας όχι και τόσο διάσημος ευρωπαϊκός προορισμός που κατά μέσο όρο ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων κοστίζει περίπου κάτι παραπάνω από 40 ευρώ το βράδυ.Riga
  1. Βουδαπέστη. Η όμορφη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας που είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και θυμίζει έντονα μια decadent εκδοχή του Παρισιού είναι μία πόλη που ένα ποτήρι κρασί κοστολογείται περίπου στο 1 ευρώ. Ανακαλύψτε την ομορφιά της και απολαύστε τις συναυλίες κλασικής μουσικής και τις όπερες χωρίς να ξοδέψετε μία περιουσία.Budapest
  1. Βίλνιους. Η όμορφη πόλη της Λιθουανίας που συνδυάζει μπαρόκ, γοτθικά, αναγεννησιακά και ρωσικά στοιχεία αρχιτεκτονικής είναι μακράν η πιο φτηνή πόλη στην Ευρώπη. Αν έχετε πραγματικά μικρό προϋπολογισμό και δεν θέλετε να πάτε σε ένα mainstream προορισμό, δοκιμάστε τη σίγουρα.

Η ανθρώπινη όρεξη είναι ένας σύνθετος μηχανισμός που άγεται από μηνύματα του εγκεφάλου, των εντέρων, των λιπωδών κυττάρων, των αδένων, των γονιδίων και της ψυχής.
Εν τούτοις, ορισμένες ορμόνες που σχετίζονται με την όρεξη, ιδίως η γκρελίνη που την «ανοίγει», είναι γνωστό ότι καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό πόσο πολύ θα φάμε.
Έρευνα από το Αγγλικό Πανεπιστήμιο του Loughborough μελέτησε τη διαφορά της επίδρασης τόσο της δίαιτας όσο και της άσκησης όσον αφορά τη μείωση των θερμίδων.
Οι ερευνητές μελέτησαν την ορμονική, ψυχολογική και συμπεριφορική αντίδραση 12 γυναικών σε σχέση με το φαγητό τόσο μετά από άσκηση όσο και κατά τη δίαιτα.
Στη μία περίπτωση μείωσαν τις θερμίδες που έπαιρναν οι γυναίκες κατά 836 και τις παρακολούθησαν για 9 ώρες και στην άλλη περίπτωση τους ζήτησαν να τρέξουν τόσο, ώστε να κάψουν περίπου τον ίδιο αριθμό θερμίδων (836).
Και στις δύο περιπτώσεις τις πήγαν σε έναν μπουφέ στο τέλος της ημέρας και τους είπαν να φάνε όσο ήθελαν. Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι γυναίκες που έκαναν δίαιτα έφαγαν κατά μέσο όρο 944 θερμίδες στο δείπνο, ενώ όταν είχαν κάνει γυμναστική έφαγαν κατά μέσο όρο 660 θερμίδες.
Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες που έκαναν δίαιτα έτρωγαν κατά 1/3 περισσότερο στον μπουφέ από ότι όταν ασκούνταν. Οι επιστήμονες βρήκαν επίσης ότι η δίαιτα αύξανε την γκρελίνη, την «ορμόνη της πείνας» και μείωνε το πεπτίδιο ΥΥ, που είναι επιφορτισμένο με το να μειώνει το αίσθημα της πείνας.
Η έρευνα αυτή έρχεται να προστεθεί στην αντιπαράθεση μεταξύ των ειδικών για το αν όταν γυμναζόμαστε τελικά τρώμε περισσότερο ή λιγότερο, μια και προηγούμενες έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η άσκηση μας οδηγεί να τρώμε περισσότερο.
Πηγή: onmed.gr
Σαν βγεις στον πηγαιμό για Βόρεια Κορέα: Απαράβατοι κανόνες για τουρίστες

Η τουριστική δημοτικότητα της Βόρειας Κορέας όλο και αυξάνει τα τελευταία χρόνια και αυτό παρά τις πυρηνικές απειλές και τις διάφορες περίεργες δίκες τουριστών. Προορισμός μακρινός, πολύ ιδιαίτερος και μυστηριώδης, η χώρα αυτή της Άπω Ανατολής προσελκύει περί τους 100.000 τουρίστες ετησίως, κυρίως από τη γειτονική Κίνα. Ωστόσο, σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό σε 2.000.000 τουρίστες κάθε χρόνο, μέχρι το 2020.

Όσοι πιστοί πάντως προσέλθουν, θα πρέπει να γνωρίζουν πως είναι επιτακτική η συμμόρφωσή τους σε μια σειρά κανόνων, κάποιοι από τους οποίους είναι τουλάχιστον περίεργοι.
-Κανόνας πρώτος: δεν αναφερόμαστε στη χώρα ως «Βόρεια Κορέα». Η ορθή της ονομασία είναι «Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας».
-Κανόνας δεύτερος: δεν επιτρέπονται πολλές ελευθερίες ούτε πολλή ιδιωτικότητα. Οι επισκέψεις σε πόλεις, αξιοθέατα και χώρους εν γένει, γίνονται αποκλειστικά μέσα από συγκεκριμένες διαδρομές, σε μια περίεργα αυστηρή τουριστική χορογραφία και υπό το άγρυπνο βλέμμα των ντόπιων ξεναγών. Πολλές περιοχές είναι απαγορευμένες για τους επισκέπτες ενώ τα πάντα παρακολουθούνται.
-Κανόνας τρίτος: προσέχουμε τι φωτογραφίζουμε. Εκτός από τις κλασικές απαγορεύσεις που αφορούν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, απαγορεύονται οι φωτογραφίες πλήθους στην πρωτεύουσα, η απεικόνιση της φτώχειας, η φωτογράφιση κατασκευαστικών εργασιών και η μερική φωτογράφιση των αγαλμάτων (!).
-Κανόνας τέταρτος: παίρνουμε μαζί μας μόνο τα απαραίτητα-και κάτι λιγότερο. Τα laptop, τα cd και κάθε είδος αποθηκευτικού ή ηλεκτρονικού μέσου, ελέγχονται ενδελεχώς από τις τελωνειακές αρχές για ανατρεπτικό, θρησκευτικό ή πορνογραφικό περιεχόμενο, ακόμα και για προϊόντα της δυτικής κουλτούρας (ταινίες, λογοτεχνία, μουσική). Επίσης απαγορεύονται ρητώς οι συσκευές GPS, τα δορυφορικά τηλέφωνα, ενίοτε τα κινητά τηλέφωνα και οι φωτογραφικές μηχανές με ισχυρό ζουμ.
-Κανόνας πέμπτος: δεν παίρνουμε κινητό τηλέφωνο. Όπως αναφέρθηκε και πριν, πάσης φύσεως συσκευές ηλεκτρονικής αποθήκευσης ελέγχονται εξονυχιστικά κατά την είσοδο στη χώρα και αν βρεθεί σχετικό υλικό κατάσχονται, ενώ παραδίδονται στον κάτοχο κατά την έξοδό του από αυτήν. Επίσης, η χώρα δεν είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο.
-Κανόνας έκτος: απαγορεύεται η θρησκεία. Η Βόρεια Κορέα είναι εξόχως αντιθρησκευτική χώρα και κάθε θρησκευτική πράξη η αναφορά τιμωρείται.
-Κανόνας έβδομος: οι ανώτατοι ηγέτες της χώρας πρέπει να τιμώνται απ’ όλους. Η αναφορά στον Κιμ Ιλ Σουνγκ πρέπει να γίνεται με το προσωνύμιο «Ο Μεγάλος Ηγέτης», στον Κιμ Γιονγκ Ιλ με το «Ο Αγαπητός Ηγέτης» και ο πρόσφατος Κιμ Γιονγκ Ουν να αναφέρεται ως «ο Στρατάρχης». Οι τουρίστες είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν λουλούδια στα αγάλματα των τριών μεγάλων ηγετών και τα 34.000 αγάλματα σε όλη την επικράτεια δε διευκολύνουν καθόλου τα πράγματα. Η απαξιωτική αναφορά στο καθεστώς θεωρείται κακούργημα και έχει στο παρελθόν επισύρει ακόμα και την ποινή των καταναγκαστικών έργων σε τουρίστες.
news.gr

Χορός εκατομμυρίων έχει στηθεί εσχάτως στα πόδια του Κώστα Μανωλά, όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Il Tempo».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Ιταλών η συμφωνία του Αντόνιο Κόντε με την Τσέλσι θεωρείται δεδομένη και ήδη έχει τεθεί επί τάπητος ο μεταγραφικός σχεδιασμός εν όψει του καλοκαιριού και σε αυτόν συμπεριλαμβάνεται ο Κώστας Μανωλάς.

Η πρόταση που είναι έτοιμη να καταθέσουν οι «μπλε» του Ρόμαν Αμπράμοβιτς για την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού θα αγγίζει τα 35 εκατ., ωστόσο το εν λόγω ποσό δεν φαίνεται ικανό να δελεάσει, ούτε καν να συγκινήσει τους Ρωμαίους που ετοιμάζουν την πρόταση ανανέωσης για να «δέσουν» τον Έλληνα σέντερ μπακ.

Ο πρόεδρος της Ρόμα, Τζέιμς Παλότα, όπως συμπληρώνει το ρεπορτάζ δεν έχει απολύτως καμία διάθεση να παραχωρήσει τον Κώστα Μανωλά και η πρόταση που του ετοιμάζει θα έχει προοπτική συνεργασίας μέχρι το 2020.
Πηγή: sport-fm.gr
Ήταν το ματς της χρονιάς: Μπάγερν-Γιουβέντους 4-2 στην παράταση!
Θεέ μου, τι ματσάρα ήταν αυτή!

Η Γιουβέντους προηγούταν 2-0 μέσα στο Μόναχο μέχρι το 73’ και με το 2-2 του πρώτου αγώνα, έπαιρνε εκείνη την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League, με το… θηρίο να ξυπνά, όμως, στο τέλος.

Με γκολ του Λεβαντόφσκι στο 73’ και του Μίλερ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Μπάγερν έφερε το ματς στα ίσα, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα και στέλνοντάς τη ματσάρα στην παράταση!

Εκεί, με τέρματα των Αλκάνταρα (108’) και Κομάν (110’), οι Βαυαροί έκανε την ολική -και επική- ανατροπή και πήραν το εισιτήριο για τους «8»!
Πηγή: sport-fm.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!