Τρίτη 29 Μαρτίου 2016


Η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William πρόκειται να επιστρέψουν ξανά στο Παλάτι για χάρη του μικρού George.  Τι αποφάσισε, λοιπόν, το πριγκιπικό ζευγάρι για τον μπόμπιρά του;

Ο μικρός George θα κάνει τον μπαμπά του να νοσταλγήσει πολλές στιγμές από τα παιδικά του χρόνια γιατί μόλις έγινε δεκτός στο σχολείο που πήγαινε και ο πρίγκιπας William.

Θα ντυθεί και αυτός στα γκρι και θα περνά καθημερινά την πόρτα του Wetherby Preparatory School. Το σχολείο αυτό είναι πολύ αυστηρό και απαιτητικό. Βρίσκεται πολύ κοντά στο Παλάτι και για αυτό ετοιμάζονται για μετακόμιση.


Πηγή: queen.gr

Ο πρώτος στον κόσμο καταναλωτής πήρε στα χέρια του τη συσκευή εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ανάμικτες, αλλά μάλλον θετικές, καθώς η συσκευή όντως ανοίγει νέους κόσμους στον χρήστη, αν και ταυτόχρονα χρειάζεται βελτιώσεις.

Ο ιδρυτής της Oculus Πάλμερ Λάκι παρέδωσε την πρώτη συσκευή σε έναν προγραμματιστή λογισμικού, τον Ρος Μάρτιν από την Αλάσκα, ο οποίος δεν είχε ποτέ πριν δοκιμάσει τι σημαίνει εικονική πραγματικότητα. Εγκαινιάσθηκε έτσι μια νέα εποχή, καθώς η πιο ισχυρή συσκευή εικονικής πραγματικότητας μέχρι σήμερα βρίσκεται πλέον στα χέρια των χρηστών.

Ο 33χρονος Μάρτιν αφιέρωσε πολλές ώρες στο Oculus Rift, βλέποντας ταινίες, παίζοντας βιντεοπαιγνίδια και εξερευρώντας εικονικά περιβάλλοντα, μεταξύ άλλων ερχόμενος σε στενή επαφή με έναν...Τυρανόσαυρο Ρεξ. Όπως είπε, δεν μπορούσε να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη συσκευή, αν και πρόσθεσε ότι κατά καιρούς ένιωθε μια ναυτία, ενώ η ανάλυση θα μπορούσε να ήταν καλύτερη.

Η Oculus, που είχε εξαγορασθεί από το Facebook αντί δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2014, έκανε γνωστό ότι οι πρώτες συσκευές θα δοθούν σε όσους αρχικά τη στήριξαν χρηματοδοτικά μέσω της δικτυακής πλατφόρμας Kickstarter το καλοκαίρι του 2012. Θα ακολουθήσουν όσοι έκαναν παραγγελία τον Ιανουάριο σε τιμή 600 δολαρίων.

Η τιμή ανεβαίνει στα 1.500 δολάρια, αν στο «πακέτο», το οποίο περιέχει την κυρίως συσκευή που φοριέται στο κεφάλι, μια κάμερα κι έναν ελεγκτή παιγνιδιών, περιλαμβάνεται και ένας υπολογιστής.

Το έως τώρα υπάρχον περιεχόμενο, δηλαδή εφαρμογές και βιντεοπαιγνίδια, μπορεί ο χρήστης να τα «κατεβάσει» από το ηλεκτρονικό κατάστημα (app store) της Oculus.

Το Oculus Rift είχε δοκιμασθεί έως τώρα μόνο από όσους επαγγελματίες πρόκειται να αναπτύξουν εφαρμογές γι' αυτήν και όχι από απλούς καταναλωτές-χρήστες. Ήδη υπάρχει μια ουρά αναμονής από τους τελευταίους, οι οποίοι έχουν κάνει προπαραγγελία. Όποιος παραγγέλνει τώρα, δεν θα παραλάβει τη συσκευή του πριν τον Ιούλιο.

Δεν είναι ακόμα γνωστό πόσες συσκευές θα είναι έτοιμες προς παράδοση φέτος, όπως δεν μπορεί να προβλεφθεί κατά πόσο οι καταναλωτές θα σπεύσουν να την «αγκαλιάσουν».

Τα έως τώρα σχόλια από αναλυτές για τη συσκευή ποικίλουν από «θαυμάσια» και «συναρπαστική» έως «πολύπλοκη» και «ακριβή». Οπως επισημαίνουν, η ρύθμιση και η εξοικείωση με τη συσκευή είναι πιο δύσκολη από ό,τι με ένα «έξυπνο» κινητό ή με μια ταμπλέτα, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει ποικιλία διαθέσιμων εφαρμογών.

Αυτό που επίσης φαίνεται δεδομένο, είναι ότι αν κανείς χρησιμοποιήσει τη συσκευή για 45 λεπτά χωρίς διακοπή, μπορεί να χρειασθεί φάρμακο για τη ναυτία ή τον πονοκέφαλο. Η Oculus Rift συνιστά στους χρήστες να κάνουν σύντομα διαλείμματα ανά 30 λεπτά χρήσης, αλλά ήδη ορισμένοι έχουν αναφέρει διάφορα προβλήματα, όπως κούραση ή νευρικό τικ στα μάτια.

Από αισθητικής πλευράς, ο χρήστης μοιάζει με κάποιον που φορά στα μάτια του χοντρά μαύρα γυαλιά για σκι, ενώ στα αυτιά του έχει μεγάλα ακουστικά, όπως αυτά των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Έως το τέλος του έτους, η Oculus θα κυκλοφορήσει το Touch, έναν ελεγκτή της συσκευής μέσω κίνησης, αντί για το τωρινό πιο συμβατικό game controller. Παρόμοιες συσκευές εικονικής πραγματικότητας αναμένονται φέτος στην αγορά από την HTC και τη Sony (το Playstation VR σε χαμηλότερη τιμή), σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δήλωσε ότι το Oculus Rift είναι απλώς η αρχή στο μακρύ ταξίδι στην εικονική πραγματικότητα που μόλις ξεκίνησε. Με περίπου 30 παιγνίδια και λίγες εφαρμογές διαθέσιμες μέχρι στιγμής για τη συσκευή, ασφαλώς θα πρέπει να εμπλουτισθεί το περιεχόμενό της στο μέλλον.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σκηνοθετεί τη Ζωή Λάσκαρη στο «Νύφη κουράγιο», ενώ ετοιμάζεται και για καλοκαιρινή περιοδεία ανά την Ελλάδα με τρελή κωμωδία.

Αυτή την εποχή όμως, ο Νίκος Μουτσινάς, σκέφτεται να απολαύσει τον ρόλο του κριτή...

«Το ήθελα πολύ καιρό...», λέει στο Τηλέραμα και συνεχίζει: «Δεν έχω πάρει ποτέ μέρος σε παιχνίδι ή σε κάτι τέτοιο οπό την καρέκλα της επιτροπής. Δεδομένου λοιπόν πως είμαι 11-12 χρόνια στην τηλεόραση κι είναι και κάτι που θέλω, αφού μου σκάσε η πρόταση, γιατί να πω όχι; Επιπλέον, πρόκειται για κάτι που ήδη είχα συζητήσει και απλώς την προηγούμενη φορά που μου το είχαν προτείνει από το κανάλι δεν έκατσε. Τέλος, είναι και η σύνθεση της επιτροπής... ονειρεμένη!».
Στοιχεία του αμερικανικού Κογκρέσου, της Παγκόσμιας Τράπεζας και οικονομικών αναλυτών δείχνουν πως ο πόλεμος -με τη σημερινή μορφή του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας»- παραμένει μακράν η πιο κερδοφόρα βιομηχανία, καθώς οι συρράξεις κοστίζουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια και τον λογαριασμό πληρώνουν πάντα οι φορολογούμενοι πολίτες. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, οι βιομηχανίες όπλων εισπράττουν 35 δις δολάρια μόνο από τη σύρραξη στη Συρία. Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θεωρείται από τις πιο «ακριβές» στην Ιστορία.

Είναι γνωστό ότι το χασμουρητό είναι «κολλητικό». Σύμφωνα, ωστόσο, με δημοσίευμα της «Guardian» αποδεικνύεται ότι το χασμουρητό είναι δείκτης συναισθηματικής ταύτισης και συμπόνοιας.
Όπως φαίνεται, οι άνθρωποι που χασμουριούνται όταν βλέπουν κάποιον άλλον να χασμουριέται, έχουν αυξημένο το αίσθημα της συμπόνοιας. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα μωρά δεν «κολλάνε» όταν βλέπουν κάποιον άλλον να χασμουριέται, καθώς το μεταδοτικό χασμουρητό ξεκινά συνήθως από την ηλικία των τεσσάρων ή πέντε ετών, δηλαδή από όταν τα παιδιά αρχίζουν να ταυτίζονται συναισθηματικά με άλλους.
Μια ακόμα απόδειξη είναι πως άτομα με αυτισμό, τα οποία παρουσιάζουν χαμηλότερο δείκτη συναισθηματικής κατανόησης, είναι λιγότερο πιθανό να «κολλήσουν» το μεταδοτικό χασμουρητό.
Μια πρόσφατη μελέτη, μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσο πιο στενή σχέση έχεις με κάποιον, τόσο πιο πιθανό είναι να «κολλήσεις» το χασμουρητό του. Έτσι, ανάμεσα σε οικογένειες το χασμουρητό είναι περισσότερο μεταδοτικό, ενώ το ποσοστό μειώνεται ανάμεσα σε φίλους και γνωστούς.
Ακόμα, διαφορές εντοπίζονται και στο φύλο, καθώς σύμφωνα με άλλη έρευνα, οι γυναίκες, οι οποίες έχει αποδειχτεί ότι αισθάνονται συμπόνοια πιο έντονα από τους άντρες, χασμουριούνται συχνότερα, όταν βλέπουν κάποιον άλλον να κάνει το ίδιο.

Συγγνώμη ζήτησε από τους χρήστες του το Facebook, μετά από μπέρδεμα στη λειτουργία του χαρακτηριστικού Safety Check που σημειώθηκε ύστερα από την επίθεση στη Λαχώρη του Πακιστάν την Κυριακή.
Η λειτουργία χρησιμοποιείται για να μπορούν χρήστες να ενημερώνουν τους φίλους και συγγενείς τους ότι είναι καλά μετά από καταστροφές μέσω του κοινωνικού δικτύου. Ωστόσο, αυτή τη φορά – λίγες ημέρες μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στις Βρυξέλλες, όπου επίσης ενεργοποιήθηκε η εν λόγω λειτουργία – χρήστες του Facebook οι οποίοι βρίσκονταν πολύ μακριά από το Πακιστάν ερωτήθηκαν από το σύστημα εάν είναι καλά, με την εταιρεία να ζητεί συγγνώμη και να υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο «bug» είναι ενάντια στους σκοπούς του Safety Check.
Μάλιστα, κάποια από τα συγκεκριμένα notices απεστάλησαν ως γραπτά μηνύματα σε κινητά, ρωτώντας τους κατόχους τους εάν επηρεάστηκαν από την έκρηξη, χωρίς να δίνονται επιπλέον διευκρινίσεις. Ωστόσο, στα περισσότερα αναγραφόταν ότι η επίθεση σημειώθηκε στη Λαχώρη, με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις στο Διαδίκτυο, πολλές εκ των οποίων ήταν επικριτικές (με χιουμοριστικό ή όχι τρόπο) προς το κοινωνικό δίκτυο.
Αξίζει να αναφερθεί πως τον Νοέμβριο, λίγο μετά από επιθέσεις στη Νιγηρία, το Facebook είχε ενεργοποιήσει επίσης το Safety Check, απαντώντας σε κατηγορίες ότι είναι επιλεκτικό όσον αφορά στη χρήση του. Όπως προαναφέρθηκε, η λειτουργία ενεργοποιήθηκε όταν έγιναν οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες, αλλά όχι μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας στη Βηρυτό – σημειώνεται πάντως ότι μέχρι σχετικά πρόσφατα, σκοπός του κοινωνικού δικτύου ήταν η χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου μετά από φυσικές καταστροφές και όχι τρομοκρατικές ενέργειες/ επιθέσεις.

Μπορεί να μυρίζουν σάπια ψάρια, να βλέπουν αρουραίους, νεκρά γουρούνια και αγελάδες, να μαζεύουν άπειρα κουτάκια από μπύρες και μάλιστα κάποιες φορές να βρίσκουν και ανθρώπινα μέλη μέσα στα σκουπίδια, όμως οι σκουπιδιάρηδες της Νέας Υόρκη πληρώνονται καλά γι αυτό που κάνουν.
Το ωράριό τους είναι από τις επτά το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι, βρέξει χιονίσει, όμως οι ίδιοι δηλώνουν ικανοποιημένοι από την δουλειά τους και ειδικά από τις απολαβές τους.
Ο Noel Molina και ο συνάδελφός του Tony Sankar δουλεύουν σαν εργάτες καθαριότητας πάνω από 10 χρόνια και δεν αλλάζουν την συγκεκριμένη δουλειά με τίποτα αφού ο Molina βγάζει 112.000 το χρόνο (τόσα έβγαλε το 2015) ως οδηγός σκουπιδιάρικου, ενώ ο Sankar έφτασε τις 100.000 δολάρια σαν βοηθός σκουπιδιάρη, δηλαδή βοηθούσε στο μάζεμα των σκουπιδιών από τους κάδους.
Μπορεί να μη βγάζει κάθε εργάτης καθαριότητας της Νέας Υόρκης εξαψήφιο αριθμό χρημάτων το χρόνο, όμως σίγουρα κερδίζουν περισσότερα από έναν ανειδίκευτο εργάτη, ο μισθός του οποίου ξεκινά από τα 24.000 δολάρια το χρόνο έως και τα 30.000 δολάρια, καθώς και από πολλούς πτυχιούχους πανεπιστημίου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ο ετήσιος μισθός ενός οδηγού απορριμματοφόρου είναι στα 40.000 δολάρια.
Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι εργάτες καθαριότητας στις ΗΠΑ πληρώνονται καλά, αλλά και ότι ο μισθός τους είναι πιο γρήγορα αυξανόμενος μισθός στην Αμερική, αφού φτάνει σε ετήσιους ρυθμούς αύξησης το 18%. Το ποσοστό αυτό για όλους τους άλλους εργαζόμενους είναι στο 14%, όπως έχει διαμορφωθεί από την ύφεση του 2009 και μετά.
Σύμφωνα με τον David Antonacci, δέχτηκε 50 αιτήσεις για θέση οδηγού απορριμματοφόρου όταν έβαλε αγγελία, όμως μόνο τέσσερις είχαν επαγγελματικό δίπλωμα και οι τέσσερις αυτοί είχαν ποινές στην άδεια οδήγησής τους, πράγμα που έκανε μη δυνατή την πρόσληψή τους.
Τόσο ο Molina όσο και ο Sankar είναι πλήρως ασφαλισμένοι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας στις ΗΠΑ είναι φέτος 50.000 περισσότερο από όσοι ήταν το 2010.
skoupidiaris



Αμερικανοί ρώτησαν και έμαθαν ποιας εθνικότητας οι άνδρες και οι γυναίκες είναι οι πιο σέξι… Ιδού τα αποτελέσματα.
Οσον αφορά τους άνδρες πρώτοι στην κατάταξη έρχονται οι Ιρλανδοί. Ο λόγος; Η προφορά τους! Βέβαια δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς ότι Ιρλανδός είναι και ο πρωταγωνιστής του «50 Shades of Grey», Jamie Dornan. Σίγουρα και αυτό έπαιξε το ρόλο του.
Αναλυτικά η κατάταξη:
  1. Ιρλανδοί
  2. Αυστραλοί
  3. Πακιστανοί
  4. Αμερικανοί
  5. Βρετανοί
  6. Σκωτσέζοι
  7. Ιταλοί
  8. Νιγηριανοί
  9. Δανοί
  10. Ισπανοί
Οσον αφορά τις γυναίκες πιο σέξι θεωρούνται οι Αρμένισσες, με τις Καρντάσιαν να παίζουν καταλυτικό ρόλο για το αποτέλεσμα.
Αναλυτικά:
  1. Αρμένισσες
  2. Γυναίκες από τα Μπαρμπέιντος
  3. Αμερικανίδες
  4. Κολομβιανές
  5. Βρετανίδες
  6. Αυστραλέζες
  7. Βραζιλιάνες
  8. Φιλιπιννέζες
  9. Βουλγάρες
  10. Λιβανέζες.
“Λαβράκι” έβγαλαν οι αξιωματικοί του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, οι έρευνες των οποίων αποκάλυψαν μέχρι στιγμής 11 περιπτώσεις ένστολων με πλαστά πτυχία που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, ήδη έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση για την περαιτέρω διερεύνηση τεσσάρων υποθέσεων, με πηγές να αναφέρουν πως ανάμεσα στους παραβάτες είναι ένας Αξιωματικός, και δυο Αστυνομικοί Υπάλληλοι από την Κάτω Αχαΐα και το Αίγιο. Χαρακτηριστική περίπτωση της “ασυδοσίας” είναι αυτή υπαλλήλου, όπου μεταξύ των δικαιολογητικών για την πρόσληψη του, προσκόμισε το απολυτήριο Λυκείου της αδελφής του, αλλάζοντας το όνομα…! Σύμφωνα με πηγές του tempo24.gr, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση των περιστατικών, καθώς οι διαδικασίες κινούνται με ιδιαιτέρως γοργούς ρυθμούς.

Η Cupcake είναι μία πραγματικά τυχερή γάτα. Κατάφερε να επιζήσει για οκτώ μέρες κλεισμένη μέσα σε ένα κουτί όταν η ιδιοκτήτριά της την ταχυδρόμησε κατά λάθος χωρίς να το αντιληφθεί.

Η Julie Bagott από τη νοτιοδυτική Αγγλία δεν κατάλαβε ότι το κατοικίδιό της έπαιρνε έναν υπνάκο στο κουτί με τα DVD που είχε πουλήσει και που σκόπευε να ταχυδρομήσει. Έτσι το έκλεισε και το έστειλε για αποστολή με την ίδια μέσα. Αφού ταξίδεψε περίπου 400 χιλιόμετρα η Cupcake έφτασε στο Δυτικό Σάσεξ, στην άλλη πλευρά της χώρας. Όταν οι παραλήπτες άνοιξαν το κουτί για να δουν τα DVD που είχαν αγοράσει βρήκαν μέσα το συμπαθές κατοικίδιο κουλουριασμένο στις ταινίες αλλά ζωντανό.

«Η Cupcake ήταν φοβισμένη, νευρική και πολύ αφυδατωμένη», αναφέρει η Evening Standard. Η γάτα μεταφέρθηκε αμέσως σε κτηνιατρικό κέντρο για να διαπιστωθεί ότι ήταν καλά στην υγεία της και ταυτοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης μέσω του microchip της.

«Όλοι ενθουσιαστήκαμε και ακόμα περισσότερο όταν διαπιστώσαμε ότι τα στοιχεία επικοινωνίας (μέσω του microchip) ίσχυαν μέχρι σήμερα και ήμασταν σε θέση να επικοινωνήσουμε με τους ιδιοκτήτες της αμέσως» δήλωσαν αργότερα οι κτηνίατροι, μέσω δελτίο Τύπου το οποίο επίσης ανέφερε: «Έψαχναν μανιωδώς για την αγαπημένη τους γάτα, αφισοκόλλησαν την περιοχή αλλά ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκαν ότι θα μπορούσε να έχει ταχυδρομηθεί στο Δυτικό Σάσεξ, πάνω από 400 χιλιόμετρα μακριά».

Η τυχερή γάτα επέστρεψε στην ιδιοκτήτρια της το Σάββατο με την ίδια να δηλώνει κλαίγοντας ότι νιώθει απαίσια γι’ αυτό που συνέβη. «Θέλω να πω ότι έβαλα όλα τα πράγματα στο κουτί και το σφράγισα αμέσως. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κατάφερε να μπει εκεί μέσα. Είναι θαύμα που παρέμεινε ζωντανή και κατάφερε να επιβιώσει από αυτή την φοβερη δοκιμασία», ανέφερε η ίδια.
real.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!