Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ερευνα-σοκ: Το 2020 οι ηλικιωμένοι θα ξεπεράσουν για πρώτη φορά τα παιδιά
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εθνικής υπηρεσίας απογραφής των Η.Π.Α, ο πλανήτης πρόκειται να βρεθεί μπροστά σε ένα πρωτοφανές φαινόμενο, πριν ακόμα μπούμε στο 2020.
Οι Αμερικανοί ερευνητές, μετά από έρευνα, κατέληξαν πως μέσα στα επόμενα χρόνια, για πρώτη φορά στην νεώτερη ανθρώπινη ιστορία, οι ηλικιωμένοι θα ξεπεράσουν σε αριθμό τα νεαρά παιδιά. Εδώ και αρκετά χρόνια, τα ποσοστά των πρώτων αυξάνονται συνεχώς, ενώ των δεύτερων ακολουθούν αντίθετη πορεία. Φαίνεται πως το σημείο... τομής θα βρεθεί πριν αλλάξουμε δεκαετία.
Οπως αποκάλυψε η έρευνα της εθνικής υπηρεσίας απογραφής των Η.Π.Α, οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 ετών μέσα στα επόμενα χρόνια θα ξεπεράσουν τα παιδιά ηλικίας 5 και κάτω. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει παρατηρηθεί ξανά στην ιστορία. Ομως η έρευνα δεν σταματάει εκεί. Σύμφωνα με το γράφημα, οι δύο ηλικιακές ομάδες θα ακολουθήσουν αντίστοιχη πορεία και για τις επόμενες δεκαετίες, με τους ηλικιωμένους να ξεπερνούν πλέον κατά πολύ τους μικρούς.
Πιο συγκεκριμένα, το 2050 αναμένεται οι άνθρωποι άνω των 65 να αποτελούν το 15.6% του παγκόσμιου πληθυσμού, ποσοστό υπερδιπλάσιο των παιδιών κάτω των 5 που θα φτάσει στο 7.2%. «Αυτό το μοναδικό δημογραφικό φαινόμενο είναι άνευ προηγουμένου» αναφέρει η έρευνα.
Φυσικά, υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ηπείρους του πλανήτη. Η Ευρώπη δικαιολογεί τον τίτλο της... γηραιάς ηπείρου, αφού το 2050 υπολογίζεται πως ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους θα είναι άνω των 65. Στον αντίποδα, περιοχές όπως η Κεντρική Ασία και η Μέση Ανατολή θα είναι οι νεώτερες του πλανήτη.
Δείτε το γράφημα που αποκαλύπτει το πρωτοφανές φαινόμενο:

Πηγή:iefimerida.gr

Ποια γυναίκα δεν θέλει να αποκτήσει υπέρλαμπρο χαμόγελο και λευκά, αστραφτερά δόντια; Για όσες έχουν τους ενδοιασμούς τους για τη λεύκανση ή δεν έχουν τα χρήματα να διαθέσουν, εμείς έχουμε τους πλέον φυσικούς και αποτελεσματικούς τρόπους για ολόλευκα δόντια σε χρόνο dt!

Μάθε μερικά από τα πολύτιμα (και δοκιμασμένα) tips μας:

1. Η πιο αποτελεσματική συνταγή:

Φτίαξε μια πάστα από μαγειρική σόδα και λεμόνι και βούρτσισε τα δόντια σου.
Ξέβγαλε καλά, για να μην μείνουν υπολείμματα από το λεμόνι και δημιουργηθούν ερεθισμοί στα ούλα.
Κάνε αυτή τη διαδικασία 1-2 φορές την εβδομάδα και θα τα αποτελέσματα θα σε εντυπωσιάσουν!

2. Για τα κίτρινα σημάδια στα δόντια:

Φτιάξε μια κρέμα με αλάτι και λεμόνι. Άλειψε το μείγμα στα κίτρινα σημεία των δοντιών και περίμενε να δράσει για 30 δευτερόλεπτα. Ξέπλυνε καλά το στόμα και βούρτσισε τα κανονικά.
Ο παραπάνω τρόπος είναι πολύ αποτελεσματικός για να απομακρύνετε τα σημάδια και το χρωματισμό των δοντιών.

3. Στοματικό διάλυμα για ολόλευκα δόντια:

Σε 3 κουταλιές της σούπας νερό, διέλυσε 1 κ.σ οξυζενέ. Κάνε πλύσεις συνεχόμενα 1 εβδομάδα για λεύκανση-εξπρές, ενώ για να διατηρήσεις το αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε το διάλυμα 1-2 φορές την εβδομάδα.

4. Λευκαντική πάστα από φράουλες:

Οι φράουλες περιέχουν σαλκυλικό οξύ που είναι γνωστό για τις λευκαντικές του ιδιότητες.
Ψιλόκοψε 2-3 φράουλες, ρίξε 1 κ.γ μαγειρική σόδα και πολτοποίησε το μείγμα. Βούρτσισε τα δόντια σου με την λευκαντική σου πάστα από φράουλες.
Χρησιμοποίησε το 1-2 φορές την εβδομάδα για λαμπερό χαμόγελο.

5. Φλούδα μπανάνας για λαμπερό χαμόγελο:

Πάρτε ένα κομμάτι από το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας και τρίψτε απαλά γύρω από τα δόντια σας για περίπου 2 λεπτά. Τα εκπληκτικά μέταλλα στο φλοιό όπως το κάλιο, το μαγνήσιο και το μαγγάνιο απορροφούν τους "λεκέδες" στα δόντια σας και τα λευκαίνουν.
Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία το βράδυ ή πριν τον ύπνο, για να λευκάνουν τα δόντια. Αφήσετε την φλούδα της μπανάνας σχετικά περισσότερο, αν έχετε λεκέδες που πρέπει να βγουν.

6. Φύλλα δυόσμου για καθαρή αναπνοή και τέλειο χαμόγελο:

Τρίψε φρέσκα φύλλα δυόσμου για καθαρή αναπνοή και λευκότερα δόντια, όπου και αν βρίσκεσαι.

Extra Tips: Για να γίνουν τα δόντια σου πιο λευκά, σημαντικό είναι να μειώσεις το κάπνισμα, τους καφέδες, το κόκκινο κρασί αλλά και τα αναψυκτικά που έχουν χρωστικές και αποχρωματίζουν το σμάλτο των δοντιών.
Μέσα στην ημέρα, καλό είναι να τρώμε μήλα, καρότα και άλλες σκληρές, ωμές τροφές οι οποίες καθαρίζουν και δυναμώνουν τα δόντια και τα ούλα μας.
real.gr

Ο «Άνθρωπος της Ινδονησίας» (Homo floresiensis), πιο γνωστός ως «Χόμπιτ» λόγω του μικρού ύψους του, που έφθανε περίπου το ένα μέτρο, εξαφανίσθηκε πριν από περίπου 50.000 χρόνια, σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις, και όχι πριν από 11.000 έως 13.000 χρόνια, όπως ήταν η έως τώρα κυρίαρχη άποψη.

Η εξαφάνισή του δεν αποκλείεται να οφείλεται σε πιέσεις που δέχθηκε από προγόνους του ανθρώπου.

Οι «Χόμπιτ» (το όνομά τους παραπέμπει σε μυθικά πλάσματα από τον «Άρχοντα των Δακτυλιδιών) ανακαλύφθηκαν το 2003 στο ασβεστολιθικό σπήλαιο Λιάνγκ Μπούα στη νήσο Φλόρες της Ινδονησίας και η νέα έρευνα ενισχύει την πεποίθηση ότι αποτελούσαν ξεχωριστό είδος από τον άνθρωπο.

Η νέα ημερομηνία εξαφάνισης δείχνει ότι αυτή συνέβη λίγο μετά την άφιξη των πρώτων ανθρώπων στην περιοχή, πράγμα που θυμίζει την εξαφάνιση των Νεάντερταλ στην Ευρώπη μετά την εμφάνιση των πρώτων ανθρώπων (Homo sapiens), σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες από διάφορες χώρες, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", τα αρχαιότερα απολιθώματα σκελετών «Χόμπιτ» χρονολογούνται προ 60.000 έως 100.000 ετών, ενώ ίχνη εργαλείων τους συνεχίζουν να υπάρχουν έως πριν από 50.000 χρόνια. Μετά όμως εξαφανίζεται κάθε ίχνος των «Χόμπιτ» και των εργαλείων τους.

Στο μεγάλο σπήλαιο όπου ανακαλύφθηκαν οι «Χόμπιτ», συνεχίζονται οι ανασκαφές, οπότε μπορεί να υπάρξουν νέες ανακαλύψεις στο μέλλον. Ο διακεκριμένος καθηγητής παλαιοανθρωπολογίας Κρις Στρίνγκερ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου δεν απέκλεισε μερικοί σημερινοί άνθρωποι να έχουν στο DNA τους και μερικά γονίδια από τους «Χόμπιτ»!

Ο Microsoft Edge θα υποστηρίζει extensions, αλλά η λειτουργία ad-block θα είναι ενσωματωμένη.

Είναι γνωστό ότι η Microsoft ετοιμάζει τον Microsoft Edge για να δεχθεί extensions, αλλά σε ό,τι αφορά το ad blocking φαίνεται ότι θα είναι ενσωματωμένο.

Αυτό προκύπτει από slide που προέρχεται από το Build 2016.

Παράλληλα, και η Adblock Plus έχει πει ότι εργάζεται πάνω σε extension για τον Microsoft Edge.

Η Microsoft δεν έχει δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία ad block, η οποία αναμένεται να ενσωματωθεί στην επομένη έκδοση του Edge. Όμως, ως σημείο σταθμός μπορεί να θεωρείται το Windows 10 Anniversary Update που θα φτάσει το καλοκαίρι.

Να θυμίσουμε ότι με ενσωματωμένο ad-blocker διατίθεται ήδη η έκδοση του Opera web browser για προγραμματιστές.

Πηγή: e-pcmag.gr

Η «δημοσία δαπάνη» κηδεία του Ρενέ Ανζελί στάθηκε αιτία να ξεσπάσει αντιπαράθεση λόγω του κόστους της, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο λογαριασμός ήταν δέκα φορές υψηλότερος απ’ όσο αναμενόταν όταν εστάλη στην κυβέρνηση του Κεμπέκ από την εταιρεία του εκλιπόντος παραγωγού και συζύγου της τραγουδίστριας Σελίν Ντιόν.

Το ραδιοφωνικό δίκτυο του Μόντρεαλ 98,5 FM μετέδωσε ότι όταν το Κεμπέκ πρότεινε «στην οικογένεια της Σελίν Ντιόν», να γίνει «κηδεία δημοσία δαπάνη» και η εταιρεία παραγωγής της Σελίν Ντιόν και του εκλιπόντος συζύγου του, η εταιρεία Production Feeling, αμέσως «πήρε την κατάσταση στα χέρια της».

Ωστόσο, η Production Feeling έστειλε έναν λογαριασμό στο υπουργείο Διεθνών Σχέσεων του Κεμπέκ ύψους 700.000 δολαρίων Καναδά (475.000 ευρώ), σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό, που επικαλείται διπλωματικές πηγές του Κεμπέκ.

Το ποσό αυτό είναι δέκα φορές υψηλότερο σε σύγκριση με άλλες κηδείες δημοσίας δαπάνης που τελέστηκαν για να τιμηθούν προσωπικότητες του Κεμπέκ όπως πρώην παίκτες του χόκεϊ ή άνθρωποι του πολιτισμού.

Η εταιρεία της Σελίν Ντιόν ζητά κυρίως να της καταβληθούν οι δαπάνες πρόσληψης μιας ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας, αν και η Πολιτεία είχε κινητοποιήσει έναν σημαντικό αριθμό αστυνομικών, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο.

«Η κυβέρνηση του Κεμπέκ δεν έλαβε ποτέ ένα συγκεκριμένο τιμολόγιο, αντιθέτως η εταιρεία Production Feeling προέβη σε διάφορες δαπάνες σχετικά με την κηδεία του Ανζελί και κατήρτισε έναν κατάλογο εξόδων που μας παρουσιάστηκε» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Διεθνών Σχέσεων, Φρανσουά Καουέτ.

Η επαρχία του Κεμπέκ παραδοσιακά δαπανά ποσά μεταξύ 45 και 75.000 δολαρίων για την τέλεση κηδειών δημοσία δαπάνη και αναμένει «να παραμείνει το ύψος των δαπανών σε αυτό που πληρώνουμε συνήθως για αυτού του είδους της κηδείες» διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Ούτε η Production Feeling ούτε η εκπρόσωπος τύπου της Σελίν Ντιόν έχουν σχολιάσει την υπόθεση, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σε αντίθεση με τους χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης που δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν εκτενώς τη διαμάχη.

Τα … τσούζουν στη Λευκορωσία περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, όπου καταγράφονται οι χώρες με την μεγαλύτερη κατανάλωση καθαρού αλκοόλ, επικαλούμενη στοιχεία του 2014 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Στην πρώτη δεκάδα μετά τη Λευκορωσία βρίσκονται χώρες από την Ανατολική Ευρώπη και βέβαια τα κράτη μέλη του Vicegrad. Πιο συγκεκριμένα φιγουράρουν στην κορυφή Μολδαβία, Λιθουανία, Ρωσία, Ρουμανία, Ουκρανία, Ανδόρα, Ουγγαρία, Τσεχία και Σλοβακία. Στον αντίποδα, στις χώρες με τη μικρότερη κατανάλωση καθαρού αλκοόλ, βρίσκονται ως επί το πλείστον μουσουλμανικές χώρες όπου η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ υπόκειται σε περιορισμούς. Για παράδειγμα, στο Πακιστάν, τη Μαυριτανία, τη Λιβύη και το Κουβέιτ η κατά κεφαλή κατανάλωση αντιστοιχεί σε μόνο 100 ml καθαρού αλκοόλ ετησίως, δηλαδή περίπου όσο ένα μπουκάλι κρασί.
Ο μέσος όρος των 196 χωρών που έδωσαν επίσημα στοιχεία στον ΠΟΥ είναι 6,2 λίτρα και τα αποτελέσματα προέκυψαν με βάση την καθαρή ποσότητα αλκοόλ που έχει καταναλώσει κατά μέσο όρο ένας πολίτης της κάθε χώρας, ηλικίας άνω των 15 ετών.
Μετριοπαθής η κατανάλωση αλκοόλ στην Ελλάδα
Για την Ελλάδα, τα στοιχεία καταγράφουν σχετικά μέτρια κατανάλωση σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο κατά κεφαλή κατανάλωση (10,3 λίτρα) καθαρής αλκοόλης, και συγκεκριμένα 14,6% για τους άντρες και 6,2% για τις γυναίκες. Επίσης, σχετικά υψηλό εμφανίζεται το ποσοστό αυτών που απέχουν τελείως από την κατανάλωση αλκοόλ (33,8%), ειδικότερα 28,3% για τους άντρες και 39,1% για τις γυναίκες. Αξίζει να αναφερθεί ότι το γενικό ποσοστό ανεβάζει η υψηλή κατανάλωση κρασιού (47%), δεδομένου ότι είμαστε οινοπαραγωγός χώρα. Ένα 28% δήλωσε ότι καταναλώνει μπύρα, ένα 24% αλκοολούχα και το υπόλοιπο 1% άλλα προϊόντα.
Μια ακόμα έρευνα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας είναι η έρευνα υγείας της ΕΛΣΤΑΤ του 2014 που μεταξύ άλλων καταγράφει και τις συνήθειες σχετικά με το αλκοόλ. Σε αυτή μόλις το 6,9% του ερωτώμενου πληθυσμού δήλωσε ότι καταναλώνει καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά οινοπνευματώδη ποτά οποιουδήποτε είδους, ποσοστό μειωμένο κατά 28,9% σε σχέση με το 2009 (9,7%).
Όχι στη βαριά και συστηματική κατανάλωση λένε οι Έλληνες
Στην οινική κουλτούρα των Ελλήνων δεν συνηθίζεται η βαριά και συστηματική κατανάλωση αλκοόλ, που ποσοτικά αντιστοιχεί σε 6 και άνω μερίδες αλκοόλ σε μία μόνο περίσταση. Οι Έλληνες πίνουν κυρίως το Σαββατοκύριακο, με παρέα και συνήθως με συνοδεία φαγητού ή μεζέ. Σχεδόν ένα 30% δήλωσε ότι έχει καταναλώσει πάνω από 6 ποτά σε μία μόνο περίσταση τον τελευταίο χρόνο (πριν τη διενέργεια της έρευνας), ένα 40% απάντησε αρνητικά για την αντίστοιχη περίοδο, ενώ το υπόλοιπο 30% δήλωσε ότι δεν είχε ποτέ στη ζωή του τέτοια εμπειρία.

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας αλλά και οικονομικοί λόγοι μας οδηγούν συχνά στα fast food, αλλά πόσο ασφαλή είναι αυτά που καταναλώνουμε.
Η διαδικτυακή ιστοσελίδα Reddit συγκέντρωσε τα πιο καλά κρυμμένα και αηδιαστικά μυστικά της δουλειάς στα εστιατόρια fast food όπως τα αποκάλυψαν υπάλληλοι που εργάζονται σε αυτά.
Όλα ξεκίνησαν όταν ένας ανώνυμος χρήστης ανέβασε στο Reddit την εξής ερώτηση «Υπάλληλοι σε fast-food- Τι δεν πρέπει ποτέ να παραγγείλουμε από εσάς»; Όλοι οι γνώστες «έτρεξαν» να απαντήσουν με αποτέλεσμα η δημοσίευση να έχει 16.000 απαντήσεις μέσα σε μία μέρα.
Την αρχή έκανε ένας άντρας ο οποίος έγραψε: «Σε ένα μαγαζάκι κοντά στο μετρό που δούλευα, το ψητό κοτόπουλο στο φούρνο, στην πραγματικότητα ήταν βραστό κοτόπουλο, το οποίο έβαζαν σε φούρνο μικροκυμάτων»
Από την άλλη, ένας πρώην υπάλληλος στα Starbucks αποκάλυψε πως όλα τα τρόφιμά τους είναι κατεψυγμένα και απλώς ζεσταίνονται, την στιγμή που οι περισσότεροι θεωρούν πως είναι φρέσκα.
Ο Verne Asimov συμβουλεύει τους χρήστες να αποφεύγουν οτιδήποτε έχει μέσα αβγό, καθώς όλα ετοιμάζονται το πρωί και μετά ξαναζεσταίνονται, ενώ είναι ήδη αποφλοιωμένα.
Μία άλλη καλή συμβουλή είναι να μην παραγγέλνουμε κάποιο τρόφιμο, το οποίο υπάρχει μόνο σε ένα πιάτο. «Από την στιγμή που δεν υπάρχει μεγάλη κατανάλωση σε κάτι, τότε αυτό τις περισσότερες φορές δεν είναι φρέσκο ή ακόμη χειρότερα μπορεί να είναι ημερών ή και εβδομάδων», αποκάλυψε ο χρήστης Anc6.
Ένας εργαζόμενος εστιατορίου δήλωσε« Το μόνο πράγμα που γνωρίζω καλά είναι πως κάθε σάντουιτς ή πίτα που φτιάχνεται με κοτόπουλο είναι ημερών και φτιαγμένο απ΄ότι έχει απομείνει από αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τα μπέργκερ σχολίασαν πολλά άτομα.
Ένα από τα χειρότερα μυστικά που αποκαλύφθηκαν ήταν για τις τηγανιτές πατάτες. «Αυτό που μας έλεγε το αφεντικό μας για τις πατάτες είναι πως δεν είναι παλιές… μέχρι να πουληθούν», είπε ένας ανώνυμος χρήστης.
Οι περισσότεροι προέτρεψαν τους χρήστες να ρωτάνε για αυτό που θέλουν να καταναλώσουν. «Από την στιγμή που δεν μας ρωτάνε, εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και τους το δίνουμε», πρόσθεσε ένας υπάλληλος.
Εννιά κόλπα για να κάνετε το μυαλό σας να στροφάρει [εικόνες]
Ο εγκέφαλος είναι ένα από τα σημαντικότερα «εργαλεία» που διαθέτουμε ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που φροντίζουν για τη βελτίωση της λειτουργίας του και την ενίσχυση του.
Το Business Insider συνομίλησε με τη θεραπεύτρια Ναόμι Μεντ από το Ινστιτούτο Optimum Nutrition του Λονδίνου η οποία αποκάλυψε ποιες είναι οι εννιά μικρές αλλαγές που χρειάζεται να κάνουμε στη ζωή μας έτσι ώστε να ενισχύσουμε τη λειτουργία του εγκεφάλου μας, να βελτιώσουμε τη μνήμη μας και να γίνουμε ποιο ευφυείς.
Μάθε μια ξένη γλώσσα

Πιες περισσότερο νερό

«Γύμνασε» το μυαλό σου με κουίζ και παζλ

Διάβασε

Διαλογίσου

Μάθε να παίζεις ένα μουσικό όργανο

Πιες πράσινο τσάι

Κοιμήσου καλά   

Γυμνάσου συστηματικά

Πηγή: iefimerida.gr

Το ωράριο με το οποίο προτείνεται να λειτουργήσουν τα καταστήματα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
Από την Τετάρτη 20 Απριλίου έως Παρασκευή 22 Απριλίου από 09:00-21:00
Το Σάββατο του Λαζάρου 23 Απριλίου από τις 09:00 – 18:00
Την Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου από τις 11:00 – 18:00
Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Πέμπτη από τις 09:00 – 21:00
Τη Μεγάλη Παρασκευή 29.04.2016 από τις 13:00 – 19:00
Το Μεγάλο Σάββατο 30.04.2016 από 09:00 – 15:00
Από την Κυριακή του Πάσχα έως και την Τρίτη 3 Μαίου, που μεταφέρθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά
Από Τετάρτη 4 Μαϊου 2016 επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!