Τρίτη 5 Απριλίου 2016


«Γηράσκω δ’ αεί πολλά διδασκόμενος» έλεγαν οι αρχαίοι και όπως φαίνεται είχαν απόλυτο δίκιο, αφού ακόμα και απλές καθημερινές συνήθειες, όπως το λούσιμο των μαλλιών μας, μπορεί να βελτιωθούν εφαρμόζοντας ορισμένες καινούργιες «επαναστατικές» τεχνικές.
Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική εφημερίδα Independent, υπάρχει πλέον ένα καινούργιο σύστημα για το λούσιμο των μαλλιών που ανατρέπει όσα γνωρίζαμε – και κάναμε μηχανικά – μέχρι σήμερα στο μπάνιο μας. Πρόκειται για το «αντίστροφο σύστημα λουσίματος» που, όπως αποκαλύπτει το όνομά του, αλλάζει τη σειρά εφαρμογής των προϊόντων στο κεφάλι μας και υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα!
Αν λοιπόν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν μαλακτικό και εφαρμόζουν το εν λόγω προϊόν μετά το σαμπουάν, καιρός να ξεχάσετε τις παλιές σας συνήθειες, καθώς η συγκεκριμένη σειρά εφαρμογής – σύμφωνα πάντα με την Independent – αφήνει τα μαλλιά σας θαμπά και εύθραυστα.
Ο λόγος είναι φυσικά η υπερβολική λιπαρότητα που μένει στις τρίχες λόγω του τελευταίου προϊόντος και το γεγονός ότι τα ευεργετικά οφέλη του σαμπουάν ουσιαστικά «ακυρώνονται» από το μαλακτικό.
Αντίθετα, όπως υποστηρίζει το εν λόγω δημοσίευμα, εάν εφαρμόσετε πρώτα το μαλακτικό και μετά το σαμπουάν, τα λιπαρά υπολείμματα θα είναι σαφώς λιγότερα, τα μαλλιά σας θα είναι σωστά ενυδατωμένα και επιπλέον θα επωφεληθείτε στο έπακρο από τη δράση του – συχνά ακριβού – σαμπουάν σας.
Δεν μένει λοιπόν παρά να δοκιμάσετε το νέο σύστημα και να μας πείτε την γνώμη σας…

Με τη χρήση του ΑΜΚΑ μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο τα ένσημά σας και το πλήρες ασφαλιστικό σας βιογραφικό.
Στο Πληροφοριακό Σύστημα «Άτλας» θα ενσωματωθεί σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους ΦΚΑ της χώρας.
Στην παρούσα φάση έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ.
Επίσης έχει ενσωματωθεί περίπου το 70% του χρόνου ασφάλισης από τους 2 μεγαλύτερους τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης.
Στο επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ. Κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει το χρόνο ασφάλισης που έχει τεκμηριώσει. Η πρόσβαση γίνεται με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΓΓΠΣ και απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ.
Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν θυμάται τον ΑΜΚΑ του μπορεί να τον βρει στη σελίδα Έχω ΑΜΚΑ;
Δείτε τα ένσημά σας ΕΔΩ

Εταιρεία που λειτουργεί ενάντια στην πειρατεία θέλει να μπλοκάρει τους πειρατές μέσω του web browser. H εταιρεία με τα φιλόδοξα σχέδια είναι η Rightscorp, η οποία λέει ότι εργάζεται πάνω σε μια τεχνολογία που θα μπλοκάρει όσους κατεβάζουν παράνομα υλικό, ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους web browsers τους μέχρι να πληρώσουν τα πρόστιμα που αντιστοιχούν στους κατόχους των δικαιωμάτων. H εταιρεία σε αυτή τη φάση στέλνει emails σε πιθανούς «καταπατητές πνευματικών δικαιωμάτων» για τα πρόστιμα που μπορεί να τους επιβληθούν αν συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε υλικό παράνομα. Το τι θα γίνει και ποια θα είναι η ανταπόκριση των ISP, αρχής γενομένης από το εξωτερικό, μένει να το δούμε.
Πηγή: gr.pcmag.com

Οταν ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δημιουργούσε το 2004 τον πιο διάσημο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης δεν περίμενε ότι το Facebook θα γινόταν «όχημα» για την εξάπλωση του bullying στο μαγικό κόσμο του Διαδικτύου, με στόχο μάλιστα τα πιτσιρίκια του Δημοτικού! Κι όμως, στην ελληνική νεολαία, ένα χρόνο μετά την αυτοκτονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη που συντάραξε την Ελλάδα αποκαλύπτοντας το πιο σκοτεινό πρόσωπο του εκφοβισμού, η νέα έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», που παρουσιάζεται σε αποκλειστικό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», επιβεβαιώνει πως το e-bullying ασκείται πλέον στα πιτσιρίκια (και) μέσα από τα social media.
Με άλλα λόγια οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης δεν δικτυώνουν μόνο φίλους, αλλά και «θύτες» με «θύματα» εκφοβισμού. «Σύμφωνα με τα ευρήματα του 2015, ένας στους τρεις μαθητές Δημοτικού ηλικίας μόλις 10-11 ετών βίωσε μια άσχημη διαδικτυακή εμπειρία και από τα παιδιά τα οποία δέχτηκαν άσχημη e-συμπεριφορά, το 36% αναφέρει ότι αυτό έγινε μέσω κάποιας ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. facebook)», λέει η εκπαιδευτικός Ευαγγελία Σιαφαρίκα, επιστημονική συνεργάτης της ΜΕΥ και επικεφαλής ερευνήτρια. Από τα ευρήματα προκύπτει ότι από το 20% των παιδιών που βιώνουν τέτοιες εμπειρίες, κάτι ανάλογο τους συμβαίνει συχνά τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα.
Το 11% των παιδιών αναφέρει ότι κάποιος τους φέρθηκε με άσχημο τρόπο στο Διαδίκτυο τον τελευταίο μήνα, ενώ το 14% λέει πως αυτό συνέβη επανειλημμένα τον τελευταίο μήνα, δηλαδή περισσότερο από 3-4 φορές την εβδομάδα.
«Αίσθηση και προβληματισμό για την άγνοια/ανοχή των γονιών προκαλούν και τα εξής δύο ευρήματα» επισημαίνει η κ. Σιαφαρίκα. «Αφενός ότι το 10,2% των παιδιών (ένα στα δέκα δεκάχρονα και εντεκάχρονα) χρησιμοποίησε τον τελευταίο μήνα το Διαδίκτυο υπερβολικά, σε βαθμό που να παραμελεί άλλες δραστηριότητες και σχολικές υποχρεώσεις. Αφετέρου πως μόνο το 44,5% των παιδιών έχει περιορισμό και έλεγχο από τους γονείς του σχετικά με την πρόσβαση σε ιστοσελίδες».

Μπορεί πολλές τροφές να είναι “light” και με χαμηλά λιπαρά, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι είναι καλύτερες από τις υπόλοιπες ή ότι συμβάλλον στην απώλεια βάρους Έρευνα του πανεπιστημίου Cornell δείχνει ότι καταναλώνουμε 25% περισσότερη ποσότητα τροφής όταν πρόκειται για προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά σε σύγκριση με την ποσότητα που καταναλώνουμε στα κανονικά προϊόντα, ενώ σύμφωνα με βρετανική έρευνα, το 10% των “προϊόντων διαίτης” περιέχουν τις ίδιες ή και περισσότερες θερμίδες από ό,τι τα κανονικά προϊόντα και το 40% περιέχει περισσότερη ζάχαρη.
Ο λόγος, όπως αναφέρει το onmed.gr, είναι ότι όταν οι εταιρείες αφαιρούν το λίπος, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν περισσότερη ζάχαρη, αλάτι και άλλα πρόσθετα για να βελτιώσουν τη γεύση του προϊόντος.
Αυτές είναι μερικές τέτοιες τροφές:
Μπέικον από γαλοπούλα
Είναι χαμηλότερο σε λιπαρά και θερμίδες από το κανονικό μπέικον αλλά όχι για πολύ. Είναι ενδεικτικό ότι σε μια τυπική συσκευασία στην αγορά θα δείτε ότι περιέχει 35 θερμίδες και 3 γραμμάρια λίπους ανά μερίδα, ενώ το καλής ποιότητας χοιρινό μπέικον έχει 60 θερμίδες και 3,5 γραμμάρια λίπους.
Συσκευασμένα γλυκίσματα
Τέτοιου τύπου προϊόντα είναι συνήθως κέικ και γλυκά με χαμηλά λιπαρά. Ένα συσκευασμένο προϊόν “blueberry muffin” με χαμηλά λιπαρά, για παράδειγμα, περιέχει περίπου 280 θερμίδες, σε σύγκριση με τις 370 θερμίδες σε ένα κανονικό muffin. Αλλά το χαμηλών λιπαρών muffin έχει συνήθως περισσότερη ζάχαρη (36 γραμμάρια έναντι 29 γραμμαρίων στο κανονικό) και -ακριβώς όπως και το κανονικό- περιέχει σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη. Επίσης, το συσκευασμένο, “χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά” muffin περιέχει περίπου 170 χιλιοστόγραμμα νατρίου περισσότερα σε σύγκριση με το κανονικό.
Υποκατάστατα αυγών
Είναι κατασκευασμένα από ασπράδια αυγού, σταθεροποιητές όπως κόμμι γκουάρ και χρωστικές ουσίες για να τους δώσουν τη γεύση του αυγού αλλά και τη γεύση ενός προϊόντος με λιγότερες θερμίδες και καθόλου λιπαρά. Το πρόβλημα είναι ότι ο κρόκος, ο οποίος περέχει πέντε γραμμάρια λίπους, είναι το μέρος του αυγού με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καθώς περιέχει χολίνη, ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που βοηθάει στην παραγωγή από τον οργανισμό ενός νευροδιαβιβαστή που εμπλέκεται στην λειτουργία των μυών και της μνήμης, ενώ στον κρόκο υπάρχουν και μεγάλες ποσότητες βιταμινών Α και D που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Πατατάκια και frozen yogurt
Μια μερίδα πατατάκια “light” περιέχει κατά μέσο όρο 140 θερμίδες σε σύγκριση με τις 160 θερμίδες στα κανονικά πατατάκια. Μια μερίδα frozen yogurt (μισή κούπα) περιέχει 17 γραμμάρια ζάχαρης, όσα περίπου και το απλό παγωτό. Ο κίνδυνος κρύβεται στο ότι, με την σκέψη ότι πρόκειται για ένα προϊόν με λίγα λιπαρά, επιλέγετε πολλές φορές να καταναλώσετε περισσότερη ποσότητα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!