Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Χίλαρι Κλίντον, η υποψήφια με (σχεδόν) όλο το Χόλιγουντ μαζί της
Αν στις επικείμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ψήφιζαν μόνο οι καλλιτέχνες και οι διασημότητες των ΗΠΑ τότε η επικράτηση της Χίλαρι Κλίντον μάλλον θα ήταν περίπατος, αφού οι περισσότεροι δηλώνουν υποστηρικτές της.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα αστέρια της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας που έχουν εκφράσει ανοιχτά την υποστήριξή τους στην πρώην πρώτη κυρία και πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η Μπιγιονσέ είναι από τους πρώτους υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον στην κούρσα για την προεδρία. Μάλιστα ήταν από τους πρώτους καλλιτέχνες που συμμετείχαν σε έρανο για να συγκεντρωθούν χρήματα για την υποψηφιότητά της. Και φυσικά η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι θέλει να γίνει τόσο καλή πρόεδρος όσο καλή ερμηνεύτρια είναι η Μπιγιονσέ.

Αναποφάσιστος ήταν μάλλον στην αρχή ο Ματ Ντέιμον, αλλά τελικά μάλλον έχει καταλήξει ποιον θα υποστηρίξει στις προεδρικές εκλογές. Στην αρχή ήταν θαυμαστής της Ελίζαμπεθ Ουόρεν, στη συνέχεια τάχθηκε υπέρ του γερουσιαστή Μπάρνι Σάντερς, αλλά τελικά κατέληξε υποστηρικτής της Χίλαρι. «Υποστηρίζω τη Χίλαρι Κλίντον» δήλωσε στο Hollywood Reporter.

Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο η Κλίντον «έχει κερδίσει το δικαίωμα να είναι πρόεδρος και επικεφαλής της χώρας. Είναι τόσο απλό. Είναι αυτή η γυναίκα που μπορεί να πάρει τις σωστές σημαντικές αποφάσεις που χρειάζεται η χώρα».

Για να συγκεντρωθούν χρήματα για την πολιτική εκστρατεία της Κλίντον τραγούδησε η Κριστίνα Αγκιλέρα, αφού πιστεύει ότι η πρώην ΥΠΕΞ είναι ένας ακούραστος υπερασπιστής των Αμερικανών και των οικογενειών τους.

Μπορεί ο μπαμπάς… Κέιτλιν Τζένερ να δηλώνει φανατική ρεπουμπλικανή, η κόρη όμως Κένταλ Τζένερ δεν δίστασε να εκφράσει την υποστήριξή της στη Χίλαρι Κλίντον, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία είναι πολύ δημοφιλής, προσκαλώντας τα εκατομμύρια των ακολούθων της να την ψηφίσουν.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι φίλος της οικογένειας Κλίντον και το έδειξε εμπράκτως, αφού δεν δίστασε να δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια για την εκστρατεία της Χίλαρι.

Τι άλλο να κάνει η Lady Gaga για να εκφράσει την υποστήριξή της στη Χίλαρι;. Αφού έκανε έναν έρανο υπέρ της Κλίντον, φωτογραφήθηκε μαζί της κρατώντας κι ένα μπλουζάκι με την φωτογραφία της υποψήφιας προέδρου.

Την απονομή των βραβείων MTV Movie 2015 επέλεξε η Τζένιφερ Λόπεζ για να μιλήσει για τις εκλογές του 2016, λέγοντας: «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα για μια γυναίκα».

Τα πάντα όλα υποσχέθηκε στη Χίλαρι ο Τζόρτζ Κλούνεϊ και κράτησε το λόγο του, τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του Αμάλ, αφού δημιούργησαν Ταμείο Νίκης για την Κλίντον.

«Χίλαρι Κλίντον» ψηφίζει και ο φετινός νικητής των Όσκαρ Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος δώρισε ένα σημαντικό ποσό για την εκστρατεία της υποψήφιας προέδρου.

«Είμαι φίλος των Κλίντον» παραδέχτηκε ο Στίβι Γουόντερ το καλοκαίρι που πέρασε, δηλώνοντας «προκατειλημμένος» υπέρ της Χίλαρι.

Με μία επιταγή για την προεκλογική της καμπάνια εξέφρασε την υποστήριξή του στη Χίλαρι Κλίντον και ο Τομ Χανκς.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τρίκαλα: Δωρεάν μετακίνηση με ποδήλατα στην πόλη
Δωρεάν μετακίνηση με ποδήλατα, για όσους χρησιμοποιήσουν τους χώρους στάθμευσης του Δήμου Τρικκαίων προσφέρουν από σήμερα τα Τρίκαλα. Ειδικότερα, ο Δήμος Τρικκαίων και η Αστική Ανάπτυξη Α.Ε. (εταιρία του Δήμου) υλοποιούν ακόμη ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα. Είκοσι ποδήλατα θα παραχωρούνται στους πολίτες (τρικαλινούς και επισκέπτες) που θα σταθμεύουν τα οχήματά τους σε δύο δημοτικούς χώρους στάθμευσης, προκειμένου να κινούνται με αυτά στην πόλη. Τα 15 ποδήλατα βρίσκονται στον χώρο στάθμευσης επί της οδού Κανούτα (παραποταμίως) και τα 5 στην πλατεία Δικαστηρίων (υπόγειος χώρος).
Σε μια πόλη με πάνω από 30.000 ποδήλατα, ο Δήμος Τρικκαίων επιδιώκει, σύμφωνα με το δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, να καταστήσει τη βιώσιμη μετακίνηση, τρόπο ζωής.
Η συγκεκριμένη κίνηση λειτουργεί πολύ εύκολα: ο οδηγός του οχήματος, αφού σταθμεύει το όχημά του στο πάρκινγκ, θα συμπληρώνει ειδική φόρμα που βρίσκεται ήδη στα γραφεία των χώρων στάθμευσης. Με την επίδειξη αποδεικτικού στοιχείου ταυτότητας, θα παραλαμβάνει το ποδήλατο - για 3 ώρες κατ' ανώτατη χρήση. Θα κάνει τις δουλειές του, δηλαδή αυτές που δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία, όπως πληρωμές, επισκέψεις σε τράπεζες, λίγα ψώνια και, επιστρέφοντας, θα παραδίδει το ποδήλατο, χωρις να πληρώνει για αυτό, αλλά μόνο για τη στάθμευση. Φυσικά, σε περίπτωση βλάβης ή κλοπής (πλην σκασμένου λάστιχου) ο πολίτης πληρώνει τη ζημιά ή την απώλεια. Τα ποδήλατα είναι αριθμημένα και έχουν ειδικό σήμα και ειδικό κίτρινο χρώμα, εύκολα αναγνωρίσιμα από όλους.
Για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ο Δήμος από αύριο δημοσιοποιεί φυλλάδια που θα ενημερώνουν με χάρτη της πόλης και τον τρόπο λειτουργίας της δράσης.
news.gr

Οι φωτογραφίες αποτελούν σημαντικό τμήμα της εμπειρίας που παρέχει το Facebook και η «οικογένεια» των εφαρμογών που βρίσκονται υπό την «ομπρέλα» του, όπως το Instagram, το Messenger και το WhatsApp. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο κομμάτι του δικτύου παραμένει απρόσιτο σε ανθρώπους που είναι τυφλοί ή έχουν σημαντικά προβλήματα όρασης: 39 εκατομμύρια και πάνω από 246 εκατομμύρια αντίστοιχα, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στο επίσημο blog του κοινωνικού δικτύου.
«Πολλοί άνθρωποι μπορεί να νιώθουν αποκομμένοι από τη συζήτηση γύρω από τις φωτογραφίες στο Facebook. Θέλουμε να φτιάξουμε τεχνολογία που βοηθά την κοινότητα των τυφλών να βιώσουν το Facebook με τον ίδιο τρόπο που το απολαμβάνουν άλλοι» αναφέρεται σχετικά στην ανάρτηση, στην οποία ανακοινώνεται η εισαγωγή του «αυτόματου εναλλακτικού κειμένου» (automatic alternative text).
Το «automatic alt text» έχει ως αποτέλεσμα την «παραγωγή» της περιγραφής μιας φωτογραφίας μέσω χρήσης εξελιγμένης τεχνολογίας αναγνώρισης αντικειμένων. Οι χρήστες screen readers σε συσκευές iOS θα ακούν μια λίστα αντικειμένων που περιέχονται σε μια εικόνα, καθώς περιηγούνται σε εικόνες στο Facebook, τη στιγμή που μέχρι τώρα το μόνο που άκουγαν ήταν το όνομα του ανθρώπου που ανέβασε τη φωτογραφία και τον χαρακτηρισμό «φωτογραφία». «Τώρα μπορούμε να προσφέρουμε μια πιο πλούσια περιγραφή του τι βρίσκεται σε μια φωτογραφία, χάρη στο automatic alt text. Για παράδειγμα, κάποιος θα μπορούσε να ακούσει τώρα “η εικόνα μπορεί να περιλαμβάνει τρεις ανθρώπους, χαμογελαστούς, σε εξωτερικό χώρο».
«Κλειδί» για αυτό το επίτευγμα είναι η τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων του Facebook, που βασίζεται σε νευρικό/ νευρωνικό δίκτυο με δισεκατομμύρια παραμέτρους, το οποίο «εκπαιδεύεται» με εκατομμύρια παραδείγματα. Κάθε εξέλιξη στο συγκεκριμένο αντικείμενο θα σημαίνει ότι η ομάδα του Facebook Accesibility θα βελτιώνει την τεχνολογία, καθιστώντας το Facebook προσβάσιμο σε ακόμα περισσότερο κόσμο, υπογραμμίζεται στην ανάρτηση.
«Λανσάρουμε automatic alt text πρώτα σε iOS screen readers στα αγγλικά, αλλά σχεδιάζουμε να προσθέσουμε αυτή τη λειτουργία και για άλλες γλώσσες και πλατφόρμες σύντομα» τονίζεται σχετικά.

Μπορεί σήμερα τα νυφικά πέπλα να αποτελούν ένα από τα αξεσουάρ που απογειώνουν την εμφάνιση μιας νύφης, ωστόσο, μέσα στο πέρασμα των χρόνων συμβόλιζαν την αγνότητα και τη σεμνότητα ενός κοριτσιού.
Δραματικό, κομψό και ίσως λίγο ενοχλητικό το πέπλο εξελίχθηκε στο πέρασμα της μόδας και βρέθηκε να φοριέται και πάλι από τις νύφες του κόσμου.
Τα πέπλα σε κάθε πολιτισμό έχουν και διαφορετικούς πολιτισμούς, με τις θεωρίες γύρω από αυτά να είναι πολλές.
Εδιωχναν τα κακά πνεύματα
Τα πέπλα στους γάμους κρατούν από τους ρωμαϊκούς χρόνους, όταν οι νύφες κάλυπταν το κεφάλι τους μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών τους με ένα τεράστιο κόκκινο πέπλο, που ονομαζόταν «flammeum».
Οι Ρωμαίοι φοβόντουσαν τα κακά πνεύματα και με αυτόν τον τρόπο πίστευαν πως τα κρατούν μακριά από το ζευγάρι. Νόμιζαν πως επειδή η νύφη μοιάζει με πυρκαγιά αυτά θα τρόμαζαν. Μάλιστα, σχετικά με το μάκρος θεωρούσαν πως και αυτό τα αποτρέπει, καθώς δεν θα είναι σίγουρα για το ποια είναι η νύφη.
Για να καλύψουν το όχι και τόσο όμορφο παρουσιαστικό τους
Μία από τις αρχικές θεωρίες ήθελαν το πέπλο να χρησιμοποιείται για να καλύψει την ταυτότητα της νύφης.
Αρχικά, οι γάμοι γίνονταν μέσω των οικογενειών, με το ζευγάρι να γνωρίζετε κατά την διάρκεια της τελετής. Ο πατέρας της νύφης, σε περίπτωση που η κόρη του δεν ήταν και τόσο όμορφη, επέλεγε να της φορά πέπλο μέχρι και την τελευταία στιγμή για να μην χαλάσει η συμφωνία.
Για να μην το σκάσουν
Μία θεωρία θέλει τις νύφες να φορούν πέπλο, ώστε να μην βλέπουν και να μην μπορούν να τρέξουν μακριά, αν δουν τον μέλλοντα σύζυγό τους και δεν τους αρέσει.
Αγνότητα και σεμνότητα
Ο λόγος που όλοι ξέρουμε για τους οποίους η νύφη φορά πέπλο είναι για να συμβολίσει την αγνότητα και τη σεμνότητά της. Το πέπλο αποτελεί μια κεκαλυμμένη αναφορά στον παρθενικό υμένα. Αθικτο πέπλο, άθικτη κοπέλα.
Ενδειξη ιδιοκτησίας
Αυτός που λαμβάνει ένα δώρο και το ανοίγει, είναι ο ιδιοκτήτης του. Στο πέρασμα των χρόνων, ο πατέρας παραδίδει την κόρη του στον νέο της σύζυγο και αυτός παραμερίζοντας το πέπλο από το πρόσωπο της την κάνει δικιά του.
Αποκαλύπτει τη βαθιά αγάπη
Στην εβραϊκή πίστη, τα πέπλα προορίζονταν για να λειτουργήσουν ως δημόσια επίδειξη πως ο γαμπρός δεν νοιάζεται για το φαίνεσθαι της νύφης, αλλά για το είναι της. Σαν να της λέει «Σ’ αγαπώ τόσο πού, που θα ήθελα να σε παντρευτώ ακόμα και αν δεν μπορούσα να δω το πρόσωπό σου».
Πηγή: iefimerida.gr

Εν μέσω «παραληρήματος» για τα διάφορα σκευάσματα με κολλαγόνο που υπόσχονται ομορφιά, υγιείς αρθρώσεις και λαμπερό δέρμα, εμείς σας προτείνουμε 5 τροφές που θα βοηθήσουν στην παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό και δεν θα σας κοστίσουν ακριβά.

Αν κοιτάτε στον καθρέφτη και βλέπετε σημάδια γήρανσης στο πρόσωπό σας, ταλαιπωρημένα μαλλιά, κουρασμένο δέρμα και αδύναμα νύχια, τότε προτού κατηγορήσετε τις υποχρεώσεις που σας κουράζουν, σκεφτείτε ότι ο κύριος ένοχος είναι το κολλαγόνο.

Το κολλαγόνο είναι μια απαραίτητη πρωτεΐνη του οργανισμού, η οποία –δυστυχώς- μειώνεται αισθητά με το πέρασμα των χρόνων, ειδικά μετά τα 35, παίρνοντας μαζί της τη φρεσκάδα και νεανική μας όψη.

Τα πρώτα σημάδια από τη μείωση κολλαγόνου στον οργανισμό γίνονται αισθητά στο δέρμα, τις αρθρώσεις, τα μαλλιά, τα νύχια και τα οστά, ενώ είναι κυρίως φανερά στις γυναίκες.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Το Facebook ανακοίνωσε ένα νέο χαρακτηριστικό με την ονομασία automatic alternative text. Το χαρακτηριστικό συνεργάζεται με τους λεγόμενους screen readers και περιγράφει με λόγια τι είναι σε φωτογραφίες στο Facebook.

Στην πρώτη φάση της υλοποίησης το σύστημα του Facebook λειτουργεί στα αγγλικά.

Το automatic alternative text χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να περιγράψει μια εικόνα στο Facebook, έτσι ώστε να γίνεται καλύτερα κατανοητό το τι θέλουν να επικοινωνήσουν οι φίλοι ατόμων με δυσκολία στην όραση.

Το σύστημα επιλέγει να περιγράψει με λίγες λέξεις αυτό για το οποίο με βεβαιότητα εμπεριέχεται στην εικόνα.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ένα demo της νέας δυνατότητας της AI στο Facebook στο automatic alternative text.

Πηγή: e-pcmag.gr

Την πρώτη της συνέντευξη μετά τον χωρισμό με τον σύζυγό της, Γουίλ Κόπελμαν έδωσε η Ντρου Μπάριμορ στο περιοδικό «Popsugar».

Η 41χρονη ηθοποιός έριξε τίτλους τέλους με τον 38χρονο συνάδελφό της, μετά από τρία χρόνια γάμου και δύο παιδιά. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα ξένα δημοσιεύματα, οι δυο τους έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες του διαζυγίου, ενώ επιβεβαίωσαν το χωρισμό του στο People λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς η οικογένεια μας χωρίζεται από νομικής άποψης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εξακολουθούμε να αισθανόμαστε οικογένεια. Τα παιδιά μας είναι τα πάντα για μας και ανυπομονούμε να ζήσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας μαζί τους, ως πρώτη για μας προτεραιότητα».

Στη συνέντευξη λοιπόν που έδωσε, αν και δεν αναφέρθηκε ευθέως στο διαζύγιό της, εξομολογήθηκε: «Πέρασα μια πολύ δύσκολη περίοδο πριν από δύο περίπου μήνες.Ήταν η περίοδος που κατάλαβα ότι η ζωή μου αλλάζει. Ότι παίρνει νέα κατεύθυνση».

«Μια μέρα πήρα τηλέφωνο κάποιον που εμπιστεύομαι, σέβομαι και πιστεύω σε εκείνον. Και τον ρώτησα “Τι να κάνω;”. Και εκείνος μου είπε “Βάλε απλώς το ένα πόδι σου μπροστά από το άλλο. Κάνε ένα βήμα”. Έκλεισα το τηλέφωνο και σκέφτηκα ότι για αυτό ακριβώς τον εμπιστεύομαι τόσα χρόνια. Γι΄ αυτό τον πήρα τηλέφωνο» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως η Ντρου Μπάριμορ άριχσε να βγαίνει με τον Γουίλ Κόπελμαν τον Φεβρουάριο του 2011. Μετά από περίπου ένα χρόνο, τον Ιούνιο του 2012, παντρεύτηκαν σε τελετή που έγινε στo Montecito της California στο σπίτι που διατηρεί εκεί η χολιγουντιανή σταρ. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, την Olive που είναι τριών ετών και την Frankie, 23 μηνών.

Ωστόσο, αυτός δεν ήταν ο πρώτος της γάμος. Τον Μάρτιο του 1994 παντρεύτηκε τον ιδιοκτήτη μπαρ, Τζέρεμι Τόμας, με τον οποίο χώρισε μετά από λίγες εβδομάδες και τον κωμικό Τομ Γκριν, τον Ιούλιο του 2001 (χώρισαν τον Δεκέμβρη της ίδιας χρόνιας).

Πηγή: star.gr

Τα ακουστικά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας πολλών ανθρώπων που τα χρησιμοποιούν στις μετακινήσεις, στην αναψυχή, ακόμα και στη δουλειά τους για να δίνουν ρυθμό στις δραστηριότητές τους.

Ωστόσο μία αμερικανίδα ειδικός πιστεύει ότι η παρατεταμένη χρήση τους μπορεί να αποδειχθεί επιζήμια για την υγεία των αυτών.

«Στα ακουστικά είναι σύνηθες να συσσωρεύεται κυψελίδα (κερί) η οποία δρα ως φραγμός, που παγιδεύει τα υποκείμενα βακτήρια και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτύσσονται και να πολλαπλασιάζονται», δήλωσε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Buzzfeed η δρ Κέλι Ρέινολντς, αναπληρώτρια καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Το πρόβλημα αυτό είναι πολύ πιο συχνό στα ακουστικά που στερεώνονται στο εσωτερικό του αυτιού, δηλαδή στα ενδοωτικά ακουστικά ή «ψείρες», όπως είθισται να αποκαλούνται.

Επιπλέον, τα ακουστικά «παγιδεύουν» θερμό και υγρό αέρα στον ακουστικό πόρο, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό και των βακτηρίων που εκ φύσεως υπάρχουν μέσα στο αυτί και ευνοώντας την εμφάνιση ωτίτιδας.

Τον κίνδυνο αυτό ενισχύει ακόμα περισσότερο η συνήθεια πολλών ανθρώπων να μοιράζονται τα ακουστικά τους. «Η τακτική αυτή διπλασιάζει τη μικροβιακή χλωρίδα στα αυτιά και τα εκθέτει σε νέα βακτήρια», λέει η δρ Ρέινολντς.

Αυτό όχι μόνο μπορεί να έχει ως επακόλουθο αύξηση του κινδύνου εμφάνισης μέσης και εξωτερικής ωτίτιδας, αλλά και προβλημάτων στο δέρμα όπως τα σπυράκια, τα «μπιμπίκια», οι μυκητιάσεις και οι δερματικές μολύνσεις, προσθέτει.

Ποια είναι η λύση; Να καθαρίζεται καθημερινά τα ακουστικά σας με μία μπατονέτα βουτηγμένη σε απολυμαντικό, συνιστά. Πριν από τον καθαρισμό, να αφαιρείτε σχολαστικά το «κερί» για να φθάνει παντού το απολυμαντικό.

Πηγή: tanea.gr
Ανατροπή η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ατλέτικο με μοιραίο τον Τόρες
Τη νίκη με το “εύθραυστο” 2-1 πήρε η Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Champions League, ανατρέποντας μάλιστα το εις βάρος της 0-1 που είχε διαμορφώσει ο Φερνάντο Τόρες στο 25' για τους Μαδριλένους.

Όμως λίγα λεπτά αργότερα ο Τόρες από ήρωας έγινε μοιραίος για την Ατλέτικο, καθώς στο 35' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (είχε δει την πρώτη στο 29') για μαρκάρισμα πάνω στον Μπουσκέτς, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό της πλεονέκτημα, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι, με τον Σουάρες να σκοράρει στο 63' και στο 74' και να δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στους Καταλανούς για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Μπάγερν Μονάχου προηγήθηκε πολύ νωρίς κόντρα στην Μπενφίκα του Κώστα Μήτρογλου, με το γκολ του Βιδάλ μόλις στο 2ο λεπτό, αλλά... αρκέστηκε σε αυτό, καθώς η άμυνα των Πορτογάλων δεν επέτρεψε στους Βαυαρούς να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα.

Πριν από επτά μήνες, η Κλαούντια Τέλες έβγαζε 41.000 δολάρια τον χρόνο δουλεύοντας σε ένα νοσοκομείο με έδρα το Σικάγο. Σήμερα, συνεχίζει να απασχολείται στη ίδια επιχείρηση έχοντας αναλάβει άλλο ρόλο, οποίος της αποφέρει 72.000 δολάρια τον χρόνο, δηλαδή 31.000 δολάρια παραπάνω.
Οπως αποκαλύπτει μιλώντας στο Business Insider, το μυστικό κρύβεται στη διαπραγμάτευση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης: «Η διαπραγμάτευση είναι μια αγχώδης διαδικασία, γιατί δεν το κάνεις κάθε μέρα, ούτε καν σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση» δηλώνει η 28χρονη. «Αλλά αν παίξεις σωστά τα χαρτιά σου, μια πεντάλεπτη συνομιλία μπορεί να σου φέρει 5.000 ή ακόμα και 10.000 δολάρια στην τσέπη σου το χρόνο».
Σύμφωνα με την Τέλες επτά είναι τα μυστικά που χρειάζεται να ακολουθήσει ο εργαζόμενος έτσι ώστε να διεκδικήσει με μεγαλύτερη επιτυχία την αύξηση του μισθού του.

Κάντε σωστή έρευνα
te-2_1
Κάντε έρευνα και βρείτε ποιες είναι οι αμοιβές που αντιστοιχούν στη δική σας θέση, μόρφωση και εμπειρία έτσι ώστε μη ζητήσετε ούτε περισσότερα αλλά ούτε και λιγότερα από αυτά που σας αντιστοιχούν.
Δώστε έμφαση στο τι θα κερδίσει η εταιρεία από την πρόσληψη σας ή την προαγωγή σας
te-3_0
Για την Τέλες που δούλευε ήδη τρία χρόνια στο νοσοκομείο το να αποδείξει ότι ήταν κατάλληλη για τη θέση για την οποία έκανε αίτηση ήταν παιχνιδάκι. «Ημουν πραγματικά σε θέση να αποδείξω ότι είμαι το κατάλληλο άτομο για τη συγκεκριμένη θέση και ότι θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου αποτελεσματικά» δήλωσε. «Τους εξήγησα ότι στη συγκεκριμένη θέση χρειάζονται να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες και η αμοιβή για αυτές τις ενέργειες είναι αυτή».
Εξασκήσου, εξασκήσου, εξασκήσου
te-4_0 (1)
Σύμφωνα με τον ειδικό εμπειρογνώμονα Ραμίτ Σέθι σε μια πετυχημένη διαπραγμάτευση του μισθού το 80% είναι η προετοιμασία.
Εκτός από τη έρευνα και τη συλλογή των στοιχείων που θα κάνετε για το μισθό, τη θέση και την εταιρεία σημαντικό είναι να προβάρετε ξανά και ξανά τη συνέντευξη. Μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός φίλου ή συγγενή οποίος θα αναλάβει τον ρόλο του διευθυντή και θα σας υποβάλει τις ερωτήσεις ή μπορείτε να κάνετε πρόβες μπροστά στον καθρέφτη.
«Βιντεοσκόπησα τον εαυτό μου για δω τη γλώσσα του σώματος μου αλλά και το πως ακουγόταν η φωνή μου» εξηγεί η Τέλες και συμπληρώνει: «Εξασκήθηκα έτσι ώστε το βλέμμα μου και τα χέρια μου να είναι σταθερά. Φρόνησα έτσι ώστε η πλάτη μου να είναι ίσια, να εκπέμπω σιγουριά και αυτοπεποίθηση».
Μην αποκαλύπτετε το προηγούμενο μισθό σας
te-6_1
«Ποτέ μου δεν ανέφερα στη συζήτησή τον παλιό μου μισθό» εξηγεί η 28χρονη αν και έκανε τις διαπραγματεύσεις στην ίδια επιχείρηση για την οποία δούλευε ήδη τρία χρόνια. «Ακόμα και όταν ρωτήθηκα από τον διευθυντή απάντησα ότι πρόκειται για μια άλλη θέση με διαφορετικές απαιτήσεις και ως εκ τούτου ο προηγούμενος μου μισθός δεν είχε καμία σχέση με την θέση που τώρα διεκδικούσα».
Εκτός από τον μισθό ζήτα και έξτρα παροχές  
te-9
Εκτός από τον μισθό που είναι πάνω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μπορείτε να ζητήσετε και άλλες παροχές όπως: επιπλέον ημέρες διακοπών και ελεύθερες ώρες για επαγγελματικά σεμινάρια. Πρόκειται για μια εναλλακτική επιλογή σε περίπτωση που ο εργοδότης σας αρνηθεί την αύξηση ή τον μισθό που επιθυμείτε.
Οταν η Τέλες ζήτησε 75.000 δολάρια το χρόνο η εταιρεία συμφώνησε και της έδωσε 72.000. Εκτός από τα 72.000 δολάρια η 28χρονη διαπραγματεύτηκε και πήρε οκτώ επιπλέον ημέρες διακοπών και το 32 ώρες ελευθέριες δηλαδή 4 Παρασκευές για να ολοκληρώσει ένα επαγγελματικό σεμινάριο.
Μην υποχωρείε από την προσφορά σας
te-7_0 (1)
Οταν η Τέλες έκανε την προσφορά της στην εταιρεία και ζήτησε 75.000 δολάρια δεν έλαβε καμία απάντηση για 6 μέρες. «Ανησύχησα» θυμάται. «Σκεφτόμουν: ”Λες να πάρουν την προσφορά τους πίσω”. Αποφάσισα όμως να μη υποχωρήσω».
Να θυμάστε ότι μια επιπλέον αύξηση δεν σημαίνει πολλά για την εταιρεία σημαίνει όμως πολλά για σας
te-5
«Μπορεί να είσαι τρομαγμένος και να αναρωτιέσαι αν η προσφορά σου θα γίνει αποδεκτή ή όχι αλλά ειλικρινά πιστέψετε με τα λίγα περισσότερα λεφτά που διεκδικείτε είναι το μικρότερο πρόβλημα για την εταιρεία. Να θυμάστε πως πιο πολύ θα τους κοστίσει να βρούν έναν κατάλληλο υπάλληλο παρά η αύξηση που θα σας δώσουν».

πηγή: iefimerida.gr

Πόσο χρόνο διαρκεί η σεξουαλική πράξη; Παίζει ρόλο η χρήση προφυλακτικού ή η ηλικία του άνδρα; Αυτά είναι ίσως τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι επιστήμονες.
Σύμφωνα με έρευνα του ψυχολόγου Dr Brendan Zietsch από το πανεπιστήμιο του Queensland η σεξουαλική πράξη διαρκεί από 33 δευτερόλεπτα μέχρι 44 λεπτά. Και να μην βιαστούν κάποιοι να πανηγυρίσουν η έρευνα ξεκαθαρίζει ότι ο μέσος όρος είναι 5,4 λεπτά.
Στην τελευταία μελέτη πήραν μέρος 500 ζευγάρια διαφόρων ηλικιών από όλο τον κόσμο. Η έρευνα είχε διάρκεια τέσσερις εβδομάδες και υπολογίστηκε ο χρόνος που τα ζευγάρια είχαν σεξουαλική επαφή και όχι τα προκαταρκτικά.
Πάντως από την έρευνα προέκυψε ότι τόσο η χρήση προφυλακτικού όσο και η ηλικία, δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στη διάρκεια.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!