Τρίτη 19 Απριλίου 2016


Τέλος έδωσε η δικαιοσύνη στην Αυστραλία στον"πόλεμο στα τεριέ", όπως χαρακτηρίστηκε από τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, αποφασίζοντας να μην καταδικάσει λόγω καλής διαγωγής την ηθοποιό και σύζυγο του Τζόνι Ντεπ Άμπερ Χερντ για την παράνομη εισαγωγή πέρυσι στη χώρα των δύο κατοικίδιων του ζεύγους.

Η Χερντ ομολόγησε σήμερα ενώπιον αυστραλιανού δικαστηρίου την ενοχή της για παραποίηση των ταξιδιωτικών εγγράφων που έδωσε στις αρχές όταν έφερε με ιδιωτικό τζετ στην αυστραλιανή επικράτεια τα δύο τεριέ τους "Πίστολ" και "Μπου", την περίοδο που ο σύζυγός της βρισκόταν στην Αυστραλία για τα γυρίσματα της πέμπτης συνέχειας της ταινίας "Οι Πειρατές της Καραϊβικής".

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η Χερντ παρέλειψε να δηλώσει τα σκυλιά τους.

Η υπόθεση αυτή έγινε πρωτοσέλιδο στον διεθνή Τύπο τον Μάιο του 2015, όταν ο υπουργός Γεωργίας της Αυστραλίας Μπάρναμπι Τζόις απείλησε με ευθανασία τα δύο τετράποδα αν δεν επέστρεφαν στην πατρίδα τους τις ΗΠΑ, επειδή εισήλθαν παράνομα στη χώρα χωρίς να έχει ακολουθηθεί η απαιτούμενη διαδικασία να τεθούν σε καραντίνα.

Με μια μαύρη λιμουζίνα το διάσημο ζεύγος έφτασε στο δικαστήριο, όπου τους περίμενε πλήθος δημοσιογράφων, στο Σάουθπορτ, κοντά στην περιοχή στην οποία γινόντουσαν πέρυσι τα γυρίσματα για το σίκουελ των πειρατών "Οι Νεκροί δεν λένε Παραμύθια" όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην καταδικάσει την Χερντ λόγω καλής διαγωγής και εξέδωσε μόνον μια εντολή να απέχει από μπλεξίματα για έναν μήνα ή στην αντίθετη περίπτωση θα κληθεί να καταβάλει πρόστιμο 1.000 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 680 ευρώ).

Βάσει των κατηγοριών η Χερντ θα μπορούσε να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έως και 10 ετών και στην καταβολή προστίμου 10.000 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 6.800 ευρώ).

Ο Ντεπ δεν έκανε σχόλια σχετικά με την υπόθεση κατά την είσοδό τους στο δικαστήριο πέραν κάποιων αστείων προς τους δημοσιογράφους που τους περίμεναν.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου, οι δικηγόροι της Χερντ προέβαλαν ένα βίντεο στο οποίο το ζεύγος απολογείτο και εξήρε τους κανονισμούς της Αυστραλίας για την βιοασφάλεια και ο Ντεπ επεσήμαινε ότι "αν δείξεις ασέβεια προς την αυστραλιανή νομοθεσία, θα λάβεις αυστηρή απάντηση".

Στο ίδιο βίντεο η Χερντ προσέθετε από την πλευρά της ότι η Αυστραλία είναι ένα "υπέροχο νησί" και ότι "λυπάται ειλικρινά που οι Πίστολ και Μπου δεν δηλώθηκαν" επειδή "η προστασία της Αυστραλίας είναι σημαντική", σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της Τζέρεμι Κερκ υπογράμμισε προς το δικαστήριο ότι η πελάτης του υπέφερε από τζετ λαγκ και ανησυχούσε για έναν τραυματισμό που είχε στο χέρι ο Τζόνι Ντεπ κατά τα γυρίσματα της ταινίας όπως και ότι πίστευε πως είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες σε σχέση με τα κατοικίδιά τους.

"Έκανε ένα τρομερό λάθος λόγω εξάντλησης", σημείωσε ο δικηγόρος της.

Για τον Τζόις, τον υπουργό Γεωργίας που απειλούσε με ευθανασία τα δύο τεριέ, το αποτέλεσμα της υπόθεσης αυτής αποτελεί μια νίκη, ενώ όπως δηλώνει σε ανακοίνωσή του εκτιμά "την προθυμία" που έδειξε η Χερντ "να αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις της" και "να αναγνωρίσει ότι παραβίασε την εθνική νομοθεσία περί βιοασφάλειας".

Ο Τζόις υιοθέτησε τώρα χαμηλότερους τόνους από αυτούς που είχε πριν από 11 μήνες όταν προειδοποιούσε ότι "αν αρχίσουμε να αφήνουμε τους αστέρες του κινηματογράφου, ακόμη κι αν έχουν πάρει δις τον τίτλο του πιο σέξι άνδρα του κόσμου, να έρχονται στη χώρα μας (με κατοικίδια), τότε γιατί απλά δεν επιτρέπουμε σε όλους να παραβιάζουν το νόμο;".

Oι σκύλοι μας έχουν συνήθως τέσσερα δάκτυλα στην κάθε πατούσα. Υπάρχει όμως μία φυλή σκύλων που έχει έξι δάκτυλα.

Είναι δηλαδή αυτό που οι επιστήμονες ονομάζουν Polydactyly ή polydactylism.

Η φυλή έχει το όνομα Norwegian Lundehund. Τα σκυλιά αυτά είναι μικρόσωμα και δεν ξεπερνούν τα επτά κιλά.

Αρχικά τα σκυλιά αυτά εκτρέφονταν για να κυνηγούν ένα είδος πουλιού με το όνομα Puffin.

Αυτή τη στιγμή ο πληθυσμός τους σε 1500 σκυλιά παγκοσμίως με τα 600 από αυτά να ζουν στην Νορβηγία.



ΠΗΓΗ: petsonly.gr
Τα 2 απίστευτα πράγματα που κάνει η Γουίνεθ Πάλτροου για να διώξει το στρες [εικόνες]
Θεωρείται βασίλισσα του ευ ζειν, της σωστής διατροφής και της έντονης σωματικής άσκησης η σταρ του Χόλιγουντ Γουίνεθ Πάλτροου.
Μαζί με την απόλυτα επιτυχημένη πορεία της στον κινηματογράφο η Πάλτροου διαθέτει και σάιτ διατροφής, ενώ έχει γράψει πολλά βιβλία για υγιεινή διατροφή.

Και προκάλεσε αίσθηση η συνέντευξή της στο αμερικανικό σάιτ  Wenn, στην οποία μίλησε για τον τρελό ρυθμό της ζωής της και το απίστευτο στρες που διαχειρίζεται. Κανείς δεν περίμενε από την Γουίνεθ Πάλτροου, την οποία δεν έχουμε δει ποτέ να τρώει  burrito ή να πίνει βιομηχανικό χυμό, να αναλύει τα κόλπα που κάνει για να διώξει το άγχος.

Η Πάλτροου εξήγησε ότι η ζωή της είναι πιο δύσκολη γιατί πρέπει να διαχειριστεί εκτός από τις ταινίες, τα διαφημιστικά, τις δημόσιες εμφανίσεις, τα συμβόλαια με εταιρείες, και το νέο της σάιτ για το ευ ζειν με την ονομασία Goop.
«Υπάρχει ένας κίνδυνος σε όλους εμάς, το να πιστεύεις ότι μπορείς να τα κάνεις όλα, να έχεις πολύ υψηλό επίπεδο απαιτήσεων. Ως σήμερα έχω δουλέψει πολύ σκληρά στη ζωή μου κάνοντας πολλά διαφορετικά πράγματα. Σε σημείο που να χρειάζομαι μόνο ένα ηρεμιστικό Xanax και ένα ποτήρι κρασί για να χαλαρώσω!»


«Ο καλύτερος τρόπος για να ξαναβάλεις το κοντέρ στο μηδέν είναι να θυμάσαι πόσο όμορφη είναι η ζωή. Κι αυτό το βρίσκεις στις ανθρώπινες σχέσεις, σε πράγματα όπως η μουσική και ο έρωτας. Αυτά μας κάνουν να ξεκινάμε πάλι από το μηδέν και μας δίνουν τις βάσεις για τα υπόλοιπα», πρόσθεσε η διάσημη σταρ.

Πηγή:  iefimerida.gr

Η ηλικία που ένας νέος ή μια νέα θα ξεκινήσει τη σεξουαλική δραστηριότητά του/της, είναι και θέμα γενετικών παραγόντων, επιβεβαιώνει μια νέα μεγάλη διεθνής επιστημονική έρευνα, που έγινε σε πάνω από 380.000 ανθρώπους.
Σύμφωνα με τη μελέτη, το χάσιμο της παρθενίας οφείλεται περίπου κατά το ένα τέταρτο (25%) σε κληρονομικότητα. Αν και δεν πρόκειται για «γονίδια της παρθενίας», φωτίζεται καλύτερα πλέον το γενετικό υπόβαθρό της.
Έως σήμερα, η ηλικία της πρώτης σεξουαλικής επαφής είχε συσχετισθεί κυρίως με διάφορους κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς και συμπεριφορικούς παράγοντες (επιρροή οικογένειας, συνομηλίκων, εθίμων κ.α.).
Επίσης, προηγούμενες μελέτες είχαν προτείνει και μια γενετική «συνιστώσα», αγνώστου βαθμού επιρροής, που επηρεάζει και άλλα χαρακτηριστικά, όπως την έναρξη της εφηβείας και την ηλικία της γέννησης του πρώτου παιδιού στις γυναίκες.
Η μέση ηλικία έναρξης της εφηβείας έχει σταδιακά μειωθεί από τα 18 χρόνια το 1880 στα 12,5 χρόνια περίπου σήμερα και στα δύο φύλα. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει μια πιθανή σχέση ανάμεσα στην πρόωρη εφηβεία και στην πρόωρη έναρξη του σεξ, συσχετίζοντας και τα δύο με γενετικούς παράγοντες.
Η νέα έρευνα επιστημόνων από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ισλανδία, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο-παιδίατρο Κεν Ονγκ του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό γενετικής “Nature Genetics”, έκανε γενετική ανάλυση σε πάνω από 125.000 άτομα από τη Βρετανία ηλικίας 40 έως 69 ετών και εντόπισε 38 γενετικούς παράγοντες που σχετίζονται με την ηλικία του πρώτου σεξ.
Στη συνέχεια, τα ευρήματα αυτά επιβεβαιώθηκαν από μια δεύτερη ανάλυση σε 241.900 άτομα από την Ισλανδία και 20.200 από τις ΗΠΑ, όλα άνω των 45 ετών.
Ορισμένα από τα εμπλεκόμενα γονίδια, όπως το CADM2, το οποίο επιδρά στην εγκεφαλική δραστηριότητα, έχουν επίσης συσχετισθεί με την ανάπτυξη μιας πιο ριψοκίνδυνης προσωπικότητας (και προφανώς το πρώτο σεξ επηρεάζεται από μια τέτοια τάση). ‘Αλλα γονίδια συσχετίζουν το πρώιμο σεξ με την απόκτηση περισσότερων παιδιών στη διάρκεια της ζωής του ατόμου.
Το συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι όντως τόσο η ηλικία της πρώτης σεξουαλικής επαφής, όσο και η ηλικία της γέννησης του πρώτου παιδιού επηρεάζονται σε μέτριο βαθμό από γενετικούς παράγοντες, οι οποίοι επίσης επηρεάζουν την ηλικία έναρξης της εφηβείας. Όσο πιο πρόωρα έρχεται η εφηβεία σε αγόρια και κορίτσια, τόσο νωρίτερα είναι πιθανό να έχουν την πρώτη σεξουαλική επαφή τους, καθώς επίσης να γεννήσει μια γυναίκα το πρώτο παιδί της.
Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει την πρόωρη έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας με χειρότερες εκπαιδευτικές επιδόσεις, καθώς επίσης με χειρότερη σωματική και ψυχική υγεία.
Από την άλλη, παλαιότερες έρευνες έχουν συνδέσει την πρόωρη έναρξη της εφηβείας με αυξημένο κίνδυνο σε βάθος χρόνου για εκδήλωση παθήσεων όπως ο διαβήτης, η καρδιοπάθεια και μερικές μορφές καρκίνου.

Το καθημερινό ντους, εξηγούν οι ειδικοί, γίνεται κυρίως για αισθητικούς λόγους. Μπορεί να πιστεύουμε πως με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζουμε την υγιεινή και ότι είμαστε καθαροί, όμως βακτηριολογικά, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ούτε η συχνότητα μας εξασφαλίζει ότι δεν θα προσβληθούμε από κάποιοι βακτήριο, ούτε όμως και τα προϊόντα που χρυσοπληρώνουμε.
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αντιβακτηριακά σαπούνια και προϊόντα καθαρισμού δεν είναι πιο αποτελεσματικά από το κλασσικό πράσινο σαπούνι όσον αφορά στη μείωση του κινδύνου από τις μολυσματικές ασθένειες.
Όσο περιορισμένο και αν ακούγεται, η αλήθεια είναι πως το τακτικό, σωστό πλύσιμο των χεριών είναι επαρκής τρόπος προστασίας. Μάλιστα, το καθημερινό ντους όχι μόνο κρίνεται περιττό, αλλά μπορεί να δημιουργήσει και προβλήματα.
Το ξηρό, σκασμένο δέρμα που προκύπτει από το συνεχές πλύσιμο χωρίς επαρκή ενυδάτωση επιτρέπει στα μικρόβια που προκαλούν λοίμωξη να εισέλθουν στον οργανισμό. Επιπλέον, το πλύσιμο μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα μας τα φυσικά έλαιά του και μπορεί επίσης να διαταράξει τα βακτήρια που φυσιολογικά υπάρχουν σε αυτό για την προστασία του.
Άρα, ποια είναι η ιδανική συχνότητα ντους; Από άποψη υγιεινής λοιπόν, ντους μια ή δύο φορές την εβδομάδα αρκούν.
Αντίθετα, όταν πρόκειται για τα χέρια μας, εκεί η συχνότητα είναι το ζητούμενο. Το ίδιο ισχύει για την ευαίσθητη περιοχή που πρέπει να παραμένει καθαρή με πλύσιμο καθημερινά, αλλά και για τα ρούχα. Στα ρούχα μαζεύονται τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και η βρωμιά συσσωρεύεται με αρνητικές συνέπειες για την υγεία.
clickatlife.gr

Πίτσα
Εκτός κι αν σας αρέσει το λαστιχωτό τυρί και η κρούστα της πίτσας να θυμίζει σφουγγάρι, μην τη ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Προτιμήστε να βάλετε πολλές φέτες σε ένα χαμηλό ταψί στο φούρνο, στο οποίο θα έχετε απλώσει πρώτα αλουμινόχαρτο και να τις ζεστάνετε στους 230 βαθμούς, για 10 λεπτά. Με αυτό το κόλπο, το τυρί θα παραμείνει μαλακό και η κρούστα τραγανιστή. Αν θέλετε να ζεστάνετε μια φέτα κι όχι πολλές, βάλτε τη σε φουρνάκι σε μέτρια φωτιά και ψήστε μέχρι το τυρί να κάνει «φουσκάλες». Μπορείτε, επίσης, να το ζεστάνετε στα μάτια της κουζίνας με τον εξής τρόπο: βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό και τοποθετήστε στη συνέχεια το κομμάτι πίτσας, σκεπάστε και ζεστάνετε για 2-3 λεπτά.

Ψητό κοτόπουλο Το κλειδί για ένα γευστικό ξαναζεσταμένο ψητό κοτόπουλο είναι να το κρατήσετε ζουμερό. Για να το εμποδίσετε από το να στεγνώσει, τυλίξτε το σφιχτά σε αλουμινόχαρτό και ζεστάνετέ το στο φούρνο στους 170-180 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 20 λεπτά. Κόψτε το στήθος με ένα κοφτερό μαχαίρι για να δείτε αν έχει ζεσταθεί ως εκεί και είστε έτοιμοι. Αν προτιμάτε την τραγανή πέτσα από το ζουμερό κρέας, τότε μπορείτε να μην το τυλίξετε, αλλά να το βάλετε σε ένα ταψί, στο οποίο θα έχετε στρώσει πρώτα αλουμινόχαρτο.

Μακαρόνια (χωρίς σάλτσα) Αν σας έχουν περισσέψει μακαρόνια χωρίς σάλτσα, ο καλύτερος τρόπος να τα ζεστάνετε είναι να τα βουτήξετε σε νερό που βράζει. Βάλτε τα σε σουρωτήρι και βυθίστε τα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αποκτήσουν ξανά την επιθυμητή υφή και θερμοκρασία.

Μακαρόνια (με σάλτσα) Για να ξαναζεστάνετε μακαρόνια με σάλτσα, υπάρχουν 3 τρόποι: ψήστε τα στους 175 βαθμούς σε ταψί που θα έχετε στρώσει με αλουμινόχαρτο για περίπου 20 λεπτά, ζεστάνετέ τα σε κατσαρόλα σε πάνω από μέτρια φωτιά ή ξαναζεστάνετέ τα, αφού τα σκεπάσετε, στο φούρνο μικροκυμάτων. Δοκιμάστε και τους 3 και δείτε ποιος σας ταιριάζει καλύτερα.

Πουρές Υπάρχουν δύο διαφορετικές σχολές για να ξαναζεστάνετε το αγαπημένο σας comfort food. Οι foodies συστήνουν να βάλετε τον πουρέ σε ένα ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων μπολ, καλύπτοντάς το με χαρτί κουζίνας και ζεσταίνοντάς με διαλείμματα των 30 με 60 δευτερολέπτων. Μετά από κάθε ζέσταμα ανακατέψτε και προσέξτε μην το παραζεστάνετε. Άλλοι, όπως η Martha Stewart, συστήνει να τον ξαναζεστάνετε σε μπεν μαρί, μέχρι να ζεσταθεί. Όποιο τρόπο κι αν ακολουθήσετε, το να προσθέσετε λίγο ακόμα γάλα ή κρέμα γάλακτος δεν είναι ποτέ κακή ιδέα.

Αν χάσετε το iPhone, το iPad ή το iPod touch σας ή πιστεύετε ότι μπορεί να έχει κλαπεί, τα παρακάτω βήματα ίσως σας βοηθήσουν να το βρείτε και να προστατεύσετε τα δεδομένα σας.

Αν η Εύρεση iPhone είναι ενεργοποιημένη στη συσκευή που έχει χαθεί

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Εύρεση iPhone για να βρείτε τη συσκευή σας και να προβείτε σε επιπλέον ενέργειες για να την ανακτήσετε και να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή.

1. Συνδεθείτε στη σελίδα icloud.com/find σε Mac ή PC ή χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Εύρεση iPhone σε ένα άλλο iPhone, iPad ή iPod touch.

2. Βρείτε τη συσκευή σας. Ανοίξτε την Εύρεση iPhone και επιλέξτε μια συσκευή για να προβάλετε τη θέση της στον χάρτη. Αν η συσκευή βρίσκεται κοντά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναπαραγωγή κάποιου ήχου για να διευκολύνετε τον εντοπισμό της από εσάς ή κάποιον άλλο που βρίσκεται κοντά της.

3. Ενεργοποιήστε τη Λειτουργία απώλειας. Χρησιμοποιώντας τη Λειτουργία απώλειας, μπορείτε να κλειδώσετε τη συσκευή σας εξ αποστάσεως με ένα τετραψήφιο συνθηματικό, να προβάλετε ένα προσαρμοσμένο μήνυμα με τον αριθμό τηλεφώνου σας στην οθόνη κλειδώματος της συσκευής που έχει χαθεί και να παρακολουθήσετε τη θέση της συσκευής.

Αν προσθέσατε πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες στο Apple Pay, η δυνατότητα πληρωμών με χρήση του Apple Pay στη συσκευή θα ανασταλεί όταν θέσετε τη συσκευή σε Λειτουργία απώλειας.

4. Δηλώστε την απώλεια ή την κλοπή της συσκευής σας στην τοπική αστυνομική αρχή. Η αστυνομία ενδέχεται να ζητήσει τον σειριακό αριθμό της συσκευής σας.

Βρείτε τον σειριακό αριθμό:

1. Στην αρχική συσκευασία ή στην απόδειξη

2. Στη σελίδα “Το προφίλ υποστήριξής μου” (supportprofile.apple.com/el), αν έχετε καταχωρήσει τη συσκευή στο Apple ID σας

3. Σβήστε τη συσκευή σας. Για να εμποδίσετε την πρόσβαση οποιουδήποτε άλλου στα δεδομένα της συσκευής που έχετε χάσει, μπορείτε να τη σβήσετε εξ αποστάσεως.

Όταν σβήσετε τη συσκευή σας, όλες οι πληροφορίες σας (συμπεριλαμβανομένων των πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών για το Apple Pay) θα διαγραφούν από τη συσκευή και δεν θα μπορείτε να την εντοπίσετε χρησιμοποιώντας την Εύρεση iPhone.

Αφού σβήσετε μια συσκευή, δεν μπορείτε να την παρακολουθήσετε. Αν καταργήσετε τη συσκευή από τον λογαριασμό σας αφού τη σβήσετε, το Κλείδωμα ενεργοποίησης θα απενεργοποιηθεί. Με αυτή την ενέργεια, θα επιτρέπεται σε άλλα πρόσωπα να ενεργοποιήσουν και να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή σας.

Αν χρησιμοποιείτε την Οικογενειακή κοινή χρήση, οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό της συσκευής που έχει χάσει ένα άλλο μέλος.

Ζητήσατε απλώς από το μέλος της οικογένειάς σας να συνδεθεί στο iCloud με το Apple ID του και θα μπορείτε να βρείτε οποιαδήποτε συσκευή έχει συσχετιστεί με αυτόν το λογαριασμό της Οικογενειακής κοινής χρήσης.

Τι συμβαίνει σε περίπτωση που η συσκευή σας iOS είναι απενεργοποιημένη ή εκτός σύνδεσης;

Αν η συσκευή που έχει χαθεί είναι απενεργοποιημένη ή εκτός σύνδεσης, εξακολουθείτε να μπορείτε να τη θέσετε σε Λειτουργία απώλειας, να την κλειδώσετε ή να τη σβήσετε εξ αποστάσεως. Αυτές οι ενέργειες θα πραγματοποιηθούν, την επόμενη φορά που η συσκευή σας θα βρεθεί σε σύνδεση.

Αν καταργήσετε τη συσκευή από τον λογαριασμό σας ενώ είναι εκτός σύνδεσης, τυχόν ενέργειες που εκκρεμούν σχετικά με τη συσκευή θα ακυρωθούν.

Πώς απενεργοποιείται ή ακυρώνεται η Λειτουργία απώλειας;

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη Λειτουργία απώλειας εισάγοντας το συνθηματικό στη συσκευή σας. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τη Λειτουργία απώλειας στο iCloud.com ή από την εφαρμογή Εύρεση iPhone.

Αν η Εύρεση iPhone δεν είναι ενεργοποιημένη στη συσκευή που έχει χαθεί

Αν δεν είχατε ενεργοποιήσει την Εύρεση iPhone πριν από την απώλεια ή την κλοπή της συσκευής σας, δεν μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να εντοπίσετε τη συσκευή.

Ωστόσο, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας:

1. Αλλάξτε το συνθηματικό του Apple ID σας. Αλλάζοντας το συνθηματικό του Apple ID σας, μπορείτε να εμποδίσετε την πρόσβαση στα δεδομένα σας στο iCloud ή τη χρήση άλλων υπηρεσιών (όπως το iMessage ή το iTunes) από τη συσκευή που έχει χαθεί.

2. Αλλάξτε τα συνθηματικά για άλλους λογαριασμούς στο Internet στη συσκευή σας. Σε αυτούς μπορεί να περιλαμβάνονται λογαριασμοί email, Facebook ή Twitter.

3. Δηλώστε την απώλεια ή την κλοπή της συσκευής σας στην τοπική αστυνομική αρχή. Η αστυνομία ενδέχεται να ζητήσει τον σειριακό αριθμό της συσκευής σας.

Βρείτε τον σειριακό αριθμό:

1. Στην αρχική συσκευασία ή στην απόδειξη

2. Στη σελίδα “Το προφίλ υποστήριξής μου” (supportprofile.apple.com/el), αν έχετε καταχωρήσει τη συσκευή στο Apple ID σας

3. Δηλώστε την απώλεια ή την κλοπή της συσκευής σας στον φορέα κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείτε. Ο φορέας μπορεί να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό, εμποδίζοντας τις τηλεφωνικές κλήσεις, τα μηνύματα και τη χρήση δεδομένων.

Η Εύρεση iPhone είναι ο μόνος τρόπος να εντοπίσετε ή να παρακολουθήσετε μια συσκευή σε περίπτωση απώλειας.

Αν η Εύρεση iPhone δεν έχει ενεργοποιηθεί στη συσκευή σας πριν χαθεί, δεν υπάρχει άλλη υπηρεσία της Apple η οποία να μπορεί να εντοπίσει, να παρακολουθήσει ή να επισημάνει με οποιονδήποτε τρόπο τη συσκευή σας για εσάς.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com

Το στέγνωμα των χεριών με αέρα είναι στην επικαιρότητα και πάλι, ύστερα από μια νέα επιστημονική έρευνα που δείχνει ότι είναι υπεύθυνα για την πολύ μεγαλύτερη εξάπλωση μικροβίων σε σχέση με το απλό χαρτί. Συγκεκριμένα, ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Westminster διαπίστωσαν ότι οι αυτόματοι στεγνωτήρες χεριών με αέρα εξαπλώνουν 1.300 φορές περισσότερους ιούς και μικρόβια από ό,τι το στέγνωμα με χαρτοπετσέτες, σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Applied Microbiology.

Οι εργαζόμενοι ηλικίας 40 και άνω ετών αποδίδουν τα μέγιστα στις 25 ώρες εργασίας την εβδομάδα, όπως υποστηρίζει νέα έρευνα Πανεπιστημίου της Μελβούρνης με τίτλο: «Οι συνέπειες του ωραρίου στη γνωστική ικανότητα του εγκεφάλου». Ειδικότερα, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι μεσήλικες σκέφτονται, αντιλαμβάνονται και είναι πιο παραγωγικοί με 25 ώρες εργασίας. Μόλις περάσει το 25ωρο η συνολική απόδοσή τους πέφτει γιατί έρχεται η «κούραση και το άγχος».
Οι ερευνητές ζήτησαν από 3.000 άντρες και 3.500 γυναίκες της Αυστραλίας να απαντήσουν σε μια σειρά τεστ γνωστικών ικανοτήτων, ενώ παράλληλα μελέτησαν τις εργασιακές τους συνήθειες. Οι εργαζόμενοι του 25ωρου έφεραν καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ από τους εργαζόμενους του 55ωρου, οι οποίοι είχαν παρόμοια απόδοση με άτομα που βρίσκονται στη σύνταξη ή στην ανεργία.

Γιατί οι Έλληνες εραστές βάζουν κάτω από το χαλί το πρόβλημα στύσης; Πόσοι πάιρνουν χάπια για να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή;

Η ερωτική βαρεμάρα που ξεκινά συνήθως μετά τους πρώτους έξι μήνες συμβίωσης είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που οδηγούν τους άνδρες στην απιστία.

Αυτό και άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την απιστία προκύπτουν από ποιοτική ανάλυση μελέτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. Η σεξουαλική απιστία κτυπά κόκκινο σε ζευγάρια που είναι μαζί για μεγάλο διάστημα, όπως έδειξε η έρευνα.

«Τα ζευγάρια ξεκινώντας την κοινή τους ζωή απολαμβάνουν αυθόρμητα το σεξ σχεδόν καθημερινά και ισχυρίζονται ότι αυτό θα κρατήσει για πολλά χρόνια. Διότι η ερωτική επαφή και η σεξουαλική ταύτιση είναι η ενέργεια που τροφοδοτεί δύο ανθρώπους να φτάσουν στον γάμο και την ευτυχία. Αυτό δυστυχώς διαρκεί πολύ λίγο» επισημαίνει ο χειρουργός ουρολόγος ανδρολόγος Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του Ινστιτούτου, απαριθμώντας τους δέκα λόγους που οδηγούν τον άνδρα στο να απατήσει τη σύντροφό του:

1. Η ερωτική βαρεμάρα! Ξεκινά συνήθως μετά τους έξι μήνες συμβίωσης και κορυφώνεται στους δώδεκα μήνες και όπως έδειξε η έρευνα αποτελεί την πρώτη αιτία που οδηγεί τον άνδρα στην απιστία…

2. Η βιολογική ερμηνεία της είναι η πτώση των ανδρογόνων και η άνοδος της ωκυτοκίνης (υπάρχουν έρευνες σε μοντέλα φοιτητών που αποδεικνύουν αυτή τη βιολογική μεταβολή).Το ανδρογόνο είναι υπεύθυνο για την επιθυμία και την ορμή τόσο στον άνδρα όσο και στην γυναίκα.

3.Η γέννηση παιδιών: Η πατρότητα δημιουργεί αύξηση της ωκυτοκίνης, της ορμόνης της θαλπωρής και της αγαπητικής σχέσης, μειώνοντας την ανδρική ορμή που ελέγχεται από τα ανδρογόνα.

4.Η φιλική σχέση που αποκτά το ζευγάρι, καθώς «ως γνωστό όπου αγαπάς δεν ποθείς συνήθως». Η οικειότητα, ή αλλιώς η εξοικείωση με το μυστήριο της Αφροδίτης: ποτέ μια εικόνα καθημερινή δε θα μοιάζει με τη θεότητα που κατασκεύασε ο ανδρικός εγκέφαλος σαν ερωμένη.

5. Η αλλαγή ρόλου της γυναίκας που από ελκυστική ερωμένη «και πόθος όλων των ανδρών» μεταμορφώνεται σε μητέρα και πιστή σύντροφο, άρα αδιάφορη για διεκδίκηση. Η κατοχή του άλλου θεσμικά και κοινωνικά τον κάνει να αδιαφορεί, ό,τι κατέχω δεν το θέλω ή θέλω αυτό που δεν έχω.

6. Η καθημερινή τριβή και σύγκρουση δυο ανθρώπων που συγκατοικούν, ακόμα και για τα πιο γελοία πράγματα, οδηγούν στον θάνατο τον μύθο της ηδονής που πυροδοτεί τον έρωτα αλλά και τη σεξουαλική ορμή.

7. Η απομυθοποίηση του άνδρα ιππότη, εραστή , προστάτη, λαμπερού αρσενικού που σιγά σιγά σβήνει μέσα στη καθημερινή σχέση.

8.Η βεβαιότητα πως ο άνδρας όταν βγαίνει με φίλους μπορεί να είναι και με ερωμένη, άρα ανταγωνίστρια.

9. Η κλασική στάση του αρσενικού που όταν κατακτήσει την Τροία ξεχνά την ωραία Ελένη και πάει για άλλα κάστρα.

10. Η αλλαγή των κοινωνικών συνθηκών, ο άνδρας υπάλληλος, πατέρας, εραστής, εξουθενωμένος οικονομικά, βιολογικά και ψυχικά, ενώ η γυναίκα μια νικημένη ερωμένη που την μεταμόρφωσαν οι συνθήκες από αφέντρα της ανδρικής επιθυμίας σε δούλα της οικίας.

Η απιστία σε αριθμούς

Οκτώ στους δέκα άνδρες και έξι στις δέκα γυναίκες απατούν το σύντροφό τους στη διάρκεια του γάμου και των μόνιμων δεσμών, ενώ ακόμη και στη χώρα μας ένα στα δύο ζευγάρια οδηγείται στο διαζύγιο, ακόμη και μόλις έξι μήνες μετά τον γάμο.

«Σήμερα ένας στους τρεις άνδρες που παίρνει χάπια για τη στύση είναι έγγαμος ηλικίας 45-55, οικονομικά ευκατάστατος και κοινωνικά επιτυχημένος. Έχει την κοινωνική του ζωή όπου είναι γενικά ευχαριστημένος, αλλά περιγράφει ένα έλλειμμα ερωτικής επιθυμίας μέσα στο γάμο του, όμως δεν θέλει να απιστήσει γιατί θεωρεί την οικογένεια πολύ σοβαρή υπόθεση και αντλεί ευτυχία μέσα από αυτήν» επισημαίνει ο κ.Κωσταντινίδης και εξηγεί οτι ένα άλλο περίπου 30% των ανδρών που παίρνει χάπια για τη στύση είναι πολυγαμικό με εξωσυζυγικές δραστηριότητες (π.χ. ερωμένη του Σαββατοκύριακου). Το υπόλοιπο κατά προσέγγιση 30% αφορά σε άνδρες που έχουν πραγματικά οργανικά προβλήματα (σοβαρά) και χάνουν τη σεξουαλική τους ικανότητα. Το μεγάλο ποσοστό των ανδρών (90%) δεν παίρνει κανένα φάρμακο γιατί δεν θέλει να δώσει λύση. Θεωρεί ότι ζει μια καλή ζωή με τη σύντροφο του απέχοντας από το σεξ (ζει φιλικά, συντροφικά και με αγαπητικά στοιχεία).

Μόνο το 6% αναζητά λύσεις

Σήμερα, λύσεις αναζητά το 6% των ανδρών με προβλήματα στο σεξ, ενώ το μεγάλο ποσοστό δεν ψάχνει για λύσεις. Μοιάζει δηλαδή ότι είναι ευχαριστημένοι με την αποχή ή ότι φοβούνται ότι το φάρμακο δεν είναι η αυθόρμητη λύση για την επιθυμία που έχει χαθεί.

Το 90% των ανδρών αναζητούν λύσεις μόνο όταν πιεστούν από τη σύντροφο τους ή όταν νομίζουν ότι η σύντροφος τους έχει εραστή.

«Σήμερα, παρά την πληροφόρηση για το σεξ και τη σχετική "απελευθέρωση" που βιώνει η ελληνική κοινωνία, οι άνδρες δεν παραδέχονται το πρόβλημα τους ή καθυστερούν έως και 7 χρόνια για αναζήτηση λύσης» καταλήγει ο κ. Κωνσταντινίδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!