Πέμπτη 5 Μαΐου 2016


Όταν το 1908 ο βιολόγος Τζορτζ Πάρκερ Μπίντερ έριχνε στη Βόρεια Θάλασσα 1.000 μπουκάλια με ισάριθμά μηνύματά του, σίγουρα δεν περίμενε να λάβει κάποια γρήγορη απάντηση, αλλά ούτε και να περάσουν 108 χρόνια, μέχρι να γίνει γνωστή η ιστορία του.
Μπορεί να πέρασε αρκετός καιρός και εκείνος να μην βρίσκεται πια στη ζωή, ωστόσο μία γυναίκα από τη Γερμανία βρήκε ένα από τα μήνυματά του, το οποίο καταγράφηκε πρόσφατα στα βιβλία των ρεκόρ Guinness ως το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι που εντοπίστηκε σε ακτή.
Ο βιολόγος, από το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών του Πλίμουθ στη Βρετανία, έριξε στη Βόρεια Θάλασσα τα μπουκάλια, στο πλαίσιο έρευνας για τη φορά των κυμάτων.
Τα χρόνια πέρασαν και το καλοκαίρι του 2015 η Γερμανίδα συνταξιούχος Μαριάν Βίνκλερ, η οποία βρισκόταν σε διακοπές με τον σύζυγό της Χορστ στο νησί Άμρουν στον γερμανικό βορρά, ανακάλυψε το μπουκάλι με μια κάρτα στο εσωτερικό του γραμμένη στα αγγλικά, τα γερμανικά και τα ολλανδικά.

MARINE BIOLOGICAL ASSOCIATION
Ο αποστολέας ζητούσε από τον οιονδήποτε παραλήπτη να επιστρέψει την κάρτα στο Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών του Πλίμουθ, με το ζευγάρι των συνταξιούχων Γερμανών να ανταποκρίνεται και να στέλνει μέσω ταχυδρομείου την κάρτα στη Μεγάλη Βρετανία. Για καλή τους τύχη, το ινστιτούτο όχι μόνο συνεχίζει να βρίσκεται σε λειτουργία, αλλά φρόντισε να ανταμείψει τη Γερμανίδα συνταξιούχο με ένα… σελίνι, όπως ακριβώς υποσχόταν στο μήνυμά του ο Μπίντερ έναν αιώνα πριν.
naftemporiki.gr

Αυξήσεις των φόρων κατανάλωσης σε αμόλυβδη βενζίνη, φυσικό αέριο και υγραέριο, περιλαμβάνει το πακέτο της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τα μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ, όπως αποκαλύφθηκε στην έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία
Ειδικότερα, στην έκθεση αναφέρεται ότι θα εξοικονομηθούν 1% του ΑΕΠ (1,8 δισ. ευρώ) από το ασφαλιστικό, 1% του ΑΕΠ από τη φορολογία εισοδήματος, καθώς και: 0,25% του ΑΕΠ από αλλαγές στον ΦΠΑ, 0,75% από προσαρμογές στο σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο, στη φορολογία Ι.Χ., στους φόρους κατανάλωσης (κυρίως στα προϊόντα ενέργειας), στα αλκοολούχα ποτά και στον καπνό.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αύξηση του ΕΦΚ στην αμόλυβδη βενζίνη θα επιβαρύνει τη λιανική τιμή έως και 8 λεπτά το λίτρο, ενώ ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο αύξησης και στο πετρέλαιο κίνησης.
Στο πακέτο περιλαμβάνεται επίσης αύξηση του φόρου στο υγραέριο κίνησης, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης.
Το ύψος αυτών των αυξήσεων καθώς και τα προϊόντα στα οποία θα επιβληθούν τελικώς, θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες όταν θα υπάρξει και η οριστική συμφωνία με τους θεσμούς για την αξιολόγηση.
Σε κάθε περίπτωση, οι αυξήσεις θα επιβαρύνουν περαιτέρω τον προϋπολογισμό για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε μειωμένη κατανάλωση, άρα και λιγότερα έσοδα για το Δημόσιο.
Επίσης, η κυβέρνηση φέρεται να έχει συμφωνήσει σε αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% από 23%, αύξηση του ΕΦΚ στον καπνό και στα τσιγάρα, αύξηση του ΕΦΚ στα αλκοολούχα ποτά, αύξηση του τέλους ταξινόμησης των εισαγόμενων αυτοκινήτων και των τελών κυκλοφορίας.

Παρά τις προσπάθειες της Google να περιορίσει την παρουσία κακόβουλου λογισμικού στο Play Store, ένα ακόμα κρούσμα malware ανακαλύφθηκε πρόσφατα από την εταιρεία PhishLabs.

Πρόκειται για phishing apps, τα οποία έχουν σχεδιαστεί έτσι, ώστε να θυμίζουν τα επίσημα apps διάφορων υπηρεσιών online πληρωμών και να υποκλέπτουν στοιχεία εισόδου από ανυποψίαστους χρήστες.

Επειδή στην πραγματικότητα δεν βασίζονται σε “ύποπτο” κώδικα, οι εφαρμογές αυτές ήταν δύσκολο να εντοπιστούν από τα αυτοματοποιημένα συστήματα ασφαλείας της Google.

Ο Joshua Shilko, αναλυτής ασφαλείας στην PhishLabs, εξήγησε ότι παρότι απλοϊκή, η μέθοδος phishing με πλαστά apps παραμένει αποδοτική για τους απατεώνες, αφού οι περισσότεροι χρήστες εμπιστεύονται το Play Store και δεν είναι καχύποπτοι με όσες εφαρμογές αυτό διαθέτει.

Πηγή: e-pcmag.gr

Η Βραζιλία είναι γνωστή για το καρναβάλι της αλλά και για την ξέφρενη διασκέδαση που προσφέρει σε όποιον την επισκεφτεί. Αυτή τη φορά όμως πάει τη διασκέδαση ένα βήμα πιο πέρα ετοιμάζοντας το πιο ανατρεπτικό και πρωτότυπο πάρκο. Το Erotikaland που αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 2018 θα είναι ένα πάρκο αφιερωμένο στο σεξ. Το Erotikaland φτιάχνεται στην πόλη Piracicaba, δύο ώρες από το Sao Paulo και ο επισκέπτης θα μπορεί να κάνει τα πάντα εκτός από σεξ.
Η είσοδος στο πάρκο θα κοστίζει 100 δολάρια το άτομο και ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαμβάνει την ταινία του αισθησιακού περιεχομένου σε οθόνη «7D», να κάθεται σε θέσεις που δονούνται, να κάνει βόλτες με αυτοκίνητα που έχουν σχήμα γεννητικών οργάνων, να κολυμπά σε πισίνες γυμνιστών και να απολαμβάνει αφροδισιακά εδέσματα.
Η Piracicaba λέει ο φιλόδοξος επιχειρηματίας Mauro Morata θα γίνει η «πρωτεύουσα του σεξ»: «Το πάρκο αυτό δεν θα είναι ένας χώρος για καλόγριες αλλά ούτε και ένας χώρος που θα γίνονται Σόδομα και Γόμορα. Ο επισκέπτης θα περνάει καλά αλλά απαγορεύεται αυστηρά να κάνει σεξ. Αν θέλει κάτι τέτοιο θα μπορεί να πηγαίνει στο μοτέλ που ετοιμάζεται και είναι πολύ κοντά στο πάρκο».
Οι επενδυτές τονίζουν ότι η ιδέα αυτή προάγει το ασφαλές σεξ και δημιουργεί 250 νέες θέσεις εργασίες που θα τονώσουν την τοπική οικονομία.

maketa sex park
Η μακέτα δείχνει πως θα είναι το πάρκο του σεξ αλλά και τι θα παρέχει στον επισκέπτη
sex park1
Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τη βόλτα τους με το τρενάκι του τρόμου γυμνοί
sex park2
Η πόλη Piracicaba αναμένεται να γίνει η πρωτεύουσα του σεξ

Ένας από τους πιο δημοφιλείς και ταλαντούχους σταρ των καιρών μας, ο Μάικλ Φασμπέντερ, μετά τον«Μάκβεθ» και την επερχόμενη κινηματογραφική διασκευή του «Assassin's Creed», συνεχίζει να εξερευνά τις «δολοφονικές» του τάσεις με το «Entering Hades».

Η ταινία θα βασίζεται στο αστυνομικό μυθιστόρημα του Τζον Λικ και θα διερευνά την αληθινή ιστορία του Αυστριακού δημοσιογράφου και συγγραφέα Τζακ Αντερβέγκερ, ο οποίος κατηγορήθηκε για τη δολοφονία 11 ιερόδουλων σε διάφορες χώρες.

Ο Αντερβέγκερ καταδικάστηκε για τον πρώτο φόνο το 1974 και αφέθηκε ελεύθερος το 1990. Έγινε δημοσιογράφος και απόλαυσε τα «15 λεπτά» δημοσιότητάς του, αλλά μέσα σε λίγους μήνες άρχισε να σκοτώνει και πάλι.

Το 1994 αυτοκτόνησε μετά την καταδίκη ως κατά συρροή δολοφόνος, ενώ διαγνώστηκε με ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας.

Να θυμίσουμε πως ο Τζον Μάλκοβιτς είχε υποδυθεί τον Τζακ Αντερβέγκερ στο θεατρικό «Κολασμένη Κωμωδία» του Μάικλ Στέρμινγκερ, ένα έργο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2006 στο Λος Άντζελες και ήταν γραμμένο ειδικά για τον Μάλκοβιτς.

Ο συν-σεναριογράφος του «Birdman» Αλεξάντερ Ντινελάρις και ο Μπιλ Γουίλερ ανέλαβαν το σενάριο του «Entering Hades», ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το όνομα του σκηνοθέτη.

Μέχρι να δούμε την «κατάβαση στον Άδη» του Φασμπέντερ, ο πολυάσχολος ηθοποιός θα επισκέπτεται συχνά-πυκνά τη μεγάλη οθόνη ως μεταλλαγμένος («X-Men:Απόκαλιψ») ή ως ρομαντικός ήρωας («The Light Between Oceans»), ενώ η ατζέντα του περιλαμβάνει την πολυαναμενόμενη μεταφορά του «Χιονάνθρωπου» του Τζο Νέσμπο, αλλά και το σίκουελ του «Prometheus» με τίτλο «Alien: Covenant».

ΠΗΓΗ: cinemag.gr

Η Opera συνεχίζει τις ενδιαφέρουσες προσθήκες στους web browsers της, καθώς λίγες ημέρες μετά την ενσωμάτωση δωρεάν υπηρεσίας VPN τώρα ανακοινώνει και την ενσωμάτωση λειτουργίας ad-blocking τόσο για την desktop, όσο και για την mobile έκδοση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι third-party ad-blockers ή τα αντίστοιχα add-ons μειώνουν δραματικά την απόδοση του web browser και καταναλώνουν πολύ μνήμη RAM. Γι’ αυτό, ενσωμάτωσαν δική τους λειτουργία που παραμένει απενεργοποιημένη εκτός αν την επιλέξει ο χρήστης. Παράλληλα, παρέχει ένα νέο εργαλείο για να συγκρίνει κανείς την ταχύτητα φόρτωσης μια ιστοσελίδας με ή χωρίς διαφημίσεις.

Μπορεί να υπολείπεται σε αριθμό χρηστών σε σύγκριση με τους Chrome και Firefox, αλλά οι νέες προσθήκες είναι σίγουρο ότι θα προσελκύσουν αρκετό κόσμο.

Πηγή: techgear.gr

Σκόρπισε λίγη από τη λάμψη της στην χώρα μας. Πάσχα με άρωμα Ελλάδας έκανε η πασίγνωστη τραγουδίστρια Κάιλι Μινόγκ, αφού επέλεξε για προορισμό τη Σίφνο. Μαζί με τον 28χρονο αρραβωνιαστικό της Τζόσουα Σασ,η 47χρονη Αυστραλέζα σταρ της ποπ περιπλανήθηκε στα σοκάκια του νησιού, ενώ δεν δίστασε αν και αμακιγιάριστη και ντυμένη casual να φωτογραφηθεί με εκείνους που της εκδήλωναν τον θαυμασμό τους.



Όσοι μάλιστα την είδαν κοντά έσπευσαν να σχολιάσουν το πόσο μικροσκοπική αλλά και φιλική είναι. Ο δημοσιογράφος μάλιστα Γιώργος Νάστος ανέβασε στο Facebook ένα ενσταντανέ μαζί της, κάνοντας τα like να πέσουν φωτιά.

Πηγή: markostv.gr

Η Google δημοσίευσε την ετήσια αναφορά της για την ασφάλεια του οικοσυστήματος Android, από την οποία προκύπτουν ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία και αποδείξεις ότι η εταιρεία πραγματοποιεί τεράστια προσπάθεια για να εκμηδενίσει τους κινδύνους και να εγγυηθεί την ασφάλεια των χρηστών.

Σύμφωνα με την αναφορά, η Google ελέγχει καθημερινά περίπου 400 εκατομμύρια συσκευές και 6 δισεκατομμύρια εγκατεστημένες εφαρμογές, με αποτέλεσμα το ποσοστό των συσκευών που έχει έρθει σε επαφή με πιθανή ζημιογόνα εφαρμογή (Potentionally Harmful App) να έχει πέσει στο 0.15% για αυτές που έχουν πρόσβαση μόνο στο Google Play και στο 0.5% για αυτές που έχουν πρόσβαση και σε άλλα καταστήματα εφαρμογών.

Προστασία εκατοντάδων εκατομμυριών χρηστών Chrome στο Android OS χάριν στη λειτουργία Safe Browsing
Μείωση της συλλογής δεδομένων κατά 40%, στο 0.08% των εγκατεστημένων εφαρμογών
Μείωση του Spyware κατά 60%, στο 0.02% των εγκατεστημένων εφαρμογών
Μείωση των Downloaders κατά 50%, στο 0.01% των εγκατεστημένων εφαρμογών

Πηγή: techgear.gr
Ανακουφισμένος και δικαιωμένος για την πρόκριση στον τελικό του Champions League δήλωσε ο Σέρχιο Ράμος μετά τη νίκη της Ρεάλ με 1-0 επί της Μαν. Σίτι στο «Μπερναμπέου».

«Μετά από μια τόσο δύσκολη σεζόν μπορούμε να απολαύσουμε την πρόκρισή μας στον τελικό. Η ομάδα μας το άξιζε, όπως και ο κόσμος μας που σήμερα ήταν ο έκτος μας παίκτης. Θα δώσουμε και την ψυχή μας στον τελικό. Αυτή η διοργάνωση απαιτεί τον μέγιστο βαθμό συγκέντρωσης και πρέπει να χαρούμε τη στιγμή. Αποκλείσαμε μια εξαιρετική ομάδα, όπως η Σίτι. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια να φτάσουμε στον τελικό, αλλά το αξίζαμε», τόνισε ο αρχηγός της «βασίλισσας».

Πηγή: filathlos.gr

Σαρωτικές οριζόντιες και μόνιμες περικοπές σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεις θα επιφέρουν τα εναλλακτικά μέτρα, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr
Ο προληπτικός λογαριασμός, λοιπόν θα περιλαμβάνει απολύσεις στο Δημόσιο τομέα, κλείσιμο φορέων που θεωρείται ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, μειώσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και μειώσεις στις ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις.
Στο στόχαστρο μπαίνουν όλοι όσοι υπάγονται στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια ενώ επιχειρείται και πάγωμα των προσλήψεων μέσω της διατήρησης της αναλογίας 1 προς 5.
Η πρώτη μείωση που αφορά στους ένστολους, τους δικαστικούς, τους πανεπιστημιακούς και τους γιατρούς του ΕΣΥ θα έρθει από την 1η Ιουλίου.
Οι μειώσεις ωστόσο δεν σταματούν εδώ καθώς στο δεύτερο πακέτο μέτρων, θα ενεργοποιηθεί ο λεγόμενος “αυτόματος κόφτης” στης δαπάνες του Δημοσίου και ουσιαστικά μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι οι εργαζόμενοι και οι αποδοχές τους. Οι μειώσεις αυτές θα έρθουν, αν ενεργοποιηθεί ο κόφτης, από το 2017.
Και όμως το να πίνετε ένα ποτήρι κρύο ή παγωμένο νερό -ιδίως τώρα που αρχίζουν οι ζέστες- μπορεί να μην είναι τόσο καλό για τον οργανισμό σας όσο νομίζετε. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η κινεζική ιατρική, σύμφωνα με το mic.com. Στην Κίνα, το να πίνει κανείς κρύο ή παγωμένο νερό θα προκαλέσει σίγουρα τα περίεργα βλέμματα εκείνων που βρίσκονται στα πέριξ. Στα θέματα υγείας, η παραδοσιακή κινεζική ιατρική προτάσσει την αρμονία. Και σύμφωνα με τα διδάγματά της, το να πίνει κανείς κρύο νερό αποσταθεροποιεί την ισορροπία του οργανισμού,  αλλάζοντας την βέλτιστη θερμοκρασία του σώματος. «Όσον αφορά στο σώμα, το κρύο μπλοκάρει τους μεσημβρινούς (σσ. το περίπλοκο δίκτυο ενεργειακών καναλιών του σώματος σύμφωνα με την κινεζική ιατρική), καθυστερεί την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τη λειτουργία των οργάνων κάτω από το βέλτιστο επίπεδο» αναφέρει η Mee Lain Ling, γιατρός ειδικευμένη στην κινεζική ιατρική. Μια πιο πεζή εξήγηση της προτίμησης των Κινέζων στο ζεστό νερό αφορά ίσως τις υποδομές της χώρας. Το ζεστό νερό ήταν ένας τρόπος καταπολέμησης του κινδύνου των παρασίτων και άλλων σχετικών ασθενειών, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Nicole Liu των LA Times. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ζητήσετε ένα ποτήρι κρύο νερό, ξανασκεφτείτε το. Διότι μπορεί οι 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στην Κίνα να έχουν δίκιο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!