Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Συνεχίζεται η δικαστική περιπέτεια του Χατζηγιάννη για τα 5.300.000
Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών συζητήθηκε την Τετάρτη η υπόθεση του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, για το πρόστιμο των τεσσάρων και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που του έχει επιβληθεί σχετικά με τα εμβάσματα που είχε στείλει στην Κύπρο, τη διετία 2010-2011, και για τα οποία του επιβλήθηκε κύριος και πρόσθετος φόρος.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την υπ' αρθμ.884/2016 απόφασή του, απάντησε σε προδικαστικά ερωτήματα του Διοικητικού Εφετείου, σχετικά με τη φορολόγηση εμβασμάτων εξωτερικού του κ. Χατζηγιάννη και σήμερα συζητήθηκε και πάλι η υπόθεσή του στο Διοικητικό Εφετείο.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο κ. Χατζηγιάννης, απευθυνόμενος στους δικαστές ανέφερε: "Μόνη μου ελπίδα είναι η απόφασή σας. Έχω πληγεί ανεπανόρθωτα, με διάφορους τρόπους, από αυτήν την υπόθεση. Θέλω μόνο να σας πω ότι σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν".
Σύμφωνα με τη συνήγορο του τραγουδιστή, Ευαγγελία Μάντζου, για τα επίμαχα εμβάσματα, ύψους 5,3 εκατ. ευρώ, για τα οποία ο κ. Χατζηγιάννης μπήκε στο στόχαστρο του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, έχει υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, καταβάλλοντας το εξοντωτικό, όπως σημείωσε, ποσό των 45.000 ευρώ το μήνα. Ακόμη, τόνισε ότι ο τραγουδιστής εργάζεται από 18 ετών και από το 2000 έως το 2010 έχει καταβάλει φόρους που υπερβαίνουν τα 3,5 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας πως μετέφερε σε δύο λογαριασμούς του 5,3 εκατ. ευρώ, τα οποία ήταν φορολογημένα και γνωστής προέλευσης.
Τον κ. Χατζηγιάννη συνόδευε ο λογιστής του, ο οποίος προσκόμισε στο δικαστήριο, μέσω της δικηγόρου, τραπεζικά και φορολογικά παραστατικά προς ενίσχυση των ισχυρισμών του.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
news.gr






- Στοιχεία σοκ από τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ
- «Είναι τίτλοι σπουδών χωρίς να έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα. Είναι πτυχία "μαϊμού"'. Μιλάμε για 700 τίτλους σπουδών στην ίδια πόλη»
- «Πληρωνόταν από 5.000 έως 15.000 ευρώ ο τίτλος χωρίς να έχουν παρακολουθήσει ποτέ»


Καταγγελίες - φωτιά για το θέμα των παράνομων και παράτυπων τίτλων σπουδών που έπαιρναν χιλιάδες για να διοριστούν στο δημόσιο έκανε ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ.

Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Μιχάλης Κουρουτός, είπε: «Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Δεν είναι πλαστοί οι τίτλοι. Είναι παράνομοι και παράτυποι και όλοι αυτοί δεν μπορούν να απομακρυνθούν παρά μόνο με το νόμο Γιαννάκου του 2005».

Όπως εξήγησε ωστόσο, ο νόμος αυτός είναι ανενεργός επι 9 χρόνια. «Καθημερινά το λέγαμε σε όλους τους υπουργούς όλα αυτά τα χρόνια, ότι πρέπει να εφαμροστεί ο νόμος Γιαννάκου. Είναι τίτλοι σπουδών χωρίς να έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα. Είναι πτυχία "μαϊμού"'. Μιλάμε για 700 τίτλους σπουδών στην ίδια πόλη. Πήγαιναν και αγόραζαν έναν τίτλο σπουδών "μαϊμου"».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών μίλησε και για την "ταρίφα". «Πληρωνόταν από 5.000 έως 15.000 ευρώ ο τίτλος χωρίς να έχουν παρακολουθήσει ποτέ. Ζήτησαν δικαστικώς να δικαιωθούν και δεν δικαιώθηκαν. Το φαινόμενο θα μπορούσε να έχει σταματήσει από το 2007. Δεν είναι 2.000 όλοι αυτοί αλλά πολύ περισσότεροι. Επρεπε το 2008 ακόμα και αν είχαν διορισθεί να ξαναδώσουν εξετάσεις για να επαναπιστοποιηθεί ο τίτλος τους. Επι 9 χρόνια κανείς δεν το σταμάτησε. Είναι μεγάλη κοινωνική αδικία και από πίσω κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες και τοπικά συμφέροντα. Να ακυρωθούν οι τίτλοι και να πάνε σπίτι τους».
Τι λέει το υπουργείο Παιδείας

Με χθεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας αναφέρει:

«Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μελετά με προσοχή το σοβαρότατο ζήτημα των πτυχίων Ιδιωτικών ΤΕΕ για την περίοδο 2004-2008. Τα πτυχία αυτά χορηγήθηκαν από σχολές ιδιωτικής εκπαίδευσης οι οποίες έκλεισαν μετά από τη διαπίστωση σωρείας παραβάσεων και ατασθαλιών. Σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν.3577/2007 (Α΄ 130) επί υπουργίας Μ. Γιαννάκου, τα πτυχία των μαθητών Ιδιωτικών ΤΕΕ που τους αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας λόγω των παραπάνω διαπιστωμένων παρανομιών θα έπρεπε να χορηγηθούν εκ νέου κατόπιν ειδικών πτυχιακών εξετάσεων.

Οι εξετάσεις αυτές δεν έγιναν ποτέ, με ευθύνη των Υπουργών Παιδείας των κυβερνήσεων πριν τον Ιανουάριο του 2015. Το ίδιο διάστημα οι επιτήδειοι ιδιοκτήτες σχολείων και οι άλλοι εμπλεκόμενοι που είχαν οργανώσει μια κερδοφόρα βιομηχανία «πιστοποίησης προσόντων», είτε διέφυγαν τις κυρώσεις του νόμου λόγω παραγραφής είτε καταδικάστηκαν σε ελαφριές ποινές.

Για εννέα ολόκληρα χρόνια από την περίοδο εκείνη με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν ελήφθη και καμία ρύθμιση δεν εφαρμόστηκε με συνέπεια το πρόβλημα να έχει μετατραπεί ατύπως σε κοινωνικό σύμπτωμα μιας σιωπηρής ανοχής.

Αντίθετα, οι Υπουργοί Παιδείας των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν ενδελεχείς ελέγχους μέσω των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης για το σύνολο των Ιδιωτικών ΤΕΕ της χώρας και εντόπισαν όλα τα Ιδιωτικά ΤΕΕ, στα οποία σημειώθηκαν αντίστοιχες παρατυπίες που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 24 του ν.3577/2007.

Ο πρώην Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, διαβίβασε τα στοιχεία των καταγγελιών της ΟΙΕΛΕ στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και σύμφωνα με το πόρισμα (328/Α/2015) του Σώματος προτάθηκε στο Υπουργείο Παιδείας η τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 3577/2007, έτσι, ώστε, να καλύπτει κάθε μη σύννομη περίπτωση λειτουργίας ιδιωτικών ΤΕΕ ή χορήγησης πτυχίου χωρίς χρονικό προσδιορισμό.

Σύντομα, θα κατατεθεί προς ψήφιση διάταξη, η οποία θα διευρύνει το χρονικό διάστημα εφαρμογής του νόμου (θα καταργηθεί ο χρονικός περιορισμός 2004-2008), και θα υλοποιηθεί η σχετική πρόταση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Ύστερα από την ψήφιση της ανωτέρω διάταξης, ο Υπουργός Παιδείας θα εκδώσει Υπουργική Απόφαση, η οποία θα καθορίζει τις λεπτομέρειες για τη συμμόρφωση προς τα προβλεπόμενα από το ν. 3577/2007». newsit.gr

Η οικονομική κρίση και όσα τη συνοδεύουν -ύφεση, λιτότητα, ανεργία, μειωμένες δημόσιες δαπάνες για την υγεία- έχουν αυξήσει τους θανάτους από καρκίνο, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη, που αφορούσε πάνω από 70 χώρες μεσαίου και υψηλού εισοδήματος, εκτιμά ότι η διεθνής κρίση του 2008-10 συνδέεται με πάνω από 263.000 θανάτους από καρκίνο μόνο στις 35 χώρες του ΟΟΣΑ. Οι 169.000 έξτρα θάνατοι έχουν συμβεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Οι ερευνητές από κορυφαία πανεπιστήμια της Βρετανίας και των ΗΠΑ (Χάρβαρντ, Οξφόρδης, Imperial, King’s), με επικεφαλής τον δρα Μαχιμπέν Μαρουθάπου του Imperial College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό “The Lancet”, δήλωσαν ότι τη «γλύτωσαν» κάπως οι χώρες που έχουν καθολική ιατρική κάλυψη, όπου υπήρξε μικρότερη αύξηση στα περιστατικά καρκίνου.
Σύμφωνα με την μελέτη, που δημοσίευσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ, μια αύξηση στην ανεργία κατά 1% σχετίζεται με 0,37 πρόσθετους θανάτους από καρκίνο ανά 100.000 ανθρώπους. Μία μείωση κατά 1% (ως ποσοστού του ΑΕΠ) των κρατικών δαπανών για την υγεία σχετίζεται με 0,0053 έξτρα θανάτους ανά 100.000 ανθρώπους.
«Βρήκαμε ότι η αυξημένη ανεργία σχετίζεται με μεγαλύτερη θνησιμότητα από καρκίνο, όμως η καθολική ιατρική κάλυψη προστάτευσε από αυτές τις συνέπειες, ιδίως όσον αφορά τους θεραπεύσιμους καρκίνους (σ.σ. με ποσοστό επιβίωσης πάνω από 50%), όπως του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου», δήλωσε ο Μαρουθάπου. «Οι περικοπές στην υγεία κοστίζουν ζωές», πρόσθεσε.
Από τις χώρες του ΟΟΣΑ, οι 26 παρέχουν καθολική ιατρική κάλυψη (σε πάνω από το 90% του πληθυσμού τους), ενώ εννέα όχι, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Ρωσία.
Στο παρελθόν και άλλες μελέτες έχουν δείξει την επίπτωση της οικονομικής κρίσης στη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων, ιδίως των ανέργων.



Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι τα μόνα δένδρα που υπάρχουν στα κοιμητήρια είναι τα κυπαρίσσια; Αναρωτηθήκατε ποτέ τον λόγο; Η λαϊκή παράδοση έχει και για αυτό απαντήσεις. Σύμφωνα με την παράδοση τα κυπαρίσσια προέρχονται από έναν πολύ όμορφο νέο, τον Κυπάρισσο από την Κέα. Ήταν γιος του Τήλεφου και εγγονός του Ηρακλή.
Διαβάστε περισσότερα στο www.dogma.gr.

Μια νέα ανακάλυψη θα μπορούσε να κάνει τα κινητά τηλέφωνα να χρειάζονται επαναφόρτιση μόνο μια φορά την εβδομάδα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Mirror, ένας κορυφαίος επιστήμονας ανακάλυψε νέα υλικά-καταλύτες για μπαταρίες λιθίου-αέρα, η οποία θα μπορούσε να τις κάνει να διαρκούν πέντε φορές περισσότερο, κάνοντας ένα άλμα στις προσπάθειες για την επέκταση της χωρητικότητας της μπαταρίας. Μάλιστα η ανακάλυψη δεν αφορά μόνο τα κινητά αλλά ακόμη και τη λειτουργία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο καθηγητής Kyeongjae Cho του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Ντάλας, είπε: «Υπάρχει μια τεράστια υπόσχεση από τις μπαταρίες λιθίου-αέρα. Ωστόσο, παρά την επιθετική έρευνα που γίνεται από ομάδες σε όλο τον κόσμο, εκείνες οι υποσχέσεις δεν εφαρμόζονται στην πραγματική ζωή και έτσι αυτή είναι πολύ συναρπαστική πρόοδος. Ας ελπίσουμε ότι, αυτή η ανακάλυψη θα αναζωογονήσει την έρευνα σε αυτόν τον τομέα και θα δημιουργήσει δυναμική για περαιτέρω ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι μπαταρίες λιθίου-αέρα «αναπνέουν» το οξυγόνο από τον αέρα για να τροφοδοτήσουν τις χημικές αντιδράσεις που απελευθερώνουν ηλεκτρική ενέργεια, αντί να αποθηκεύουν οξειδωτικό εσωτερικά όπως κάνουν οι μπαταρίες λιθίου-ιόντων. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι με αυτό τον τρόπο δίνονται τεράστιες δυνατότητες για την αποθήκευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ιδιαίτερα σε εφαρμογές όπως φορητές συσκευές και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο καθηγητής Cho δήλωσε επίσης, για παράδειγμα, ότι μια μπαταρία λιθίου-αέρα θα επιτρέπει σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να κινείται για 640 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση και ένα κινητό τηλέφωνο να λειτουργεί μια εβδομάδα χωρίς επαναφόρτιση.

Μέχρι τώρα, οι προσπάθειες έχουν οδηγήσει σε χαμηλή αποδοτικότητα και κακό ρυθμό απόδοσης, αστάθεια και ανεπιθύμητες χημικές αντιδράσεις. Ωστόσο με τις νέες έρευνες οι ειδικοί θεωρούν ότι βρήκαν τον τρόπο ώστε ο καταλύτης να επιτρέψει στην μπαταρία λιθίου-αέρα να γίνει μια πιο πρακτική λύση αποθήκευσης της ενέργειας.
Φάρσαλα: Αγρότης κέρδισε 2 δισ. και τα έχασε μέσα σε λίγες ώρες!
Δισεκατομμυριούχος για λίγες ώρες έγινε την Τρίτη ένας 32χρονος αγρότης από τα Φάρσαλα στο λογαριασμό του οποίου πιστώθηκαν κατά λάθος περίπου όλες οι επιδοτήσεις που παίρνουν οι Έλληνες αγρότες σε ετήσια βάση. Το ακριβές ποσό που πιστώθηκε στο λογαριασμό του ήταν 2.015.718.268, 59.
Η αιτιολογία που εμφανίστηκε στο λογαριασμό του ήταν "πληρωμή άμεσων ενισχύσεων", ενώ στη συνέχεια πιστώθηκαν επίσης 205,17 ευρώ με την αιτιολογία "πληρωμή άμεσων ενισχύσεων", όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα "Ελευθερία" της Λάρισας.
Ο 32 χρονος αγρότης ωστόσο δεν αντιλήφθηκε τις δύο μεταφορές, καθώς όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα δεν επισκέφθηκε κάποιο τραπεζικό κατάστημα ή δεν προσπάθησε με άλλο τρόπο να ενημερωθεί για το υπόλοιπο ή τις κινήσεις του λογαριασμού του.
news.gr

Αυστραλοί αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν στην περιοχή Κίμπερλι της Δυτικής Αυστραλίας τμήμα από τον αρχαιότερο στον κόσμο πέλεκυ με λαβή, ο οποίος χρονολογείται προ 46.000 έως 49.000 ετών, λίγο μετά την εποχή που οι άνθρωποι έφθασαν στη νησιωτική ήπειρο πριν περίπου 50.000 έως 55.000 χρόνια.

Αν η ανακάλυψη επιβεβαιωθεί -άλλοι επιστήμονες διατηρούν πάντως τις αμφιβολίες τους- τότε η Αυστραλία και όχι η Ευρώπη διεκδικεί τον επίζηλο τίτλο του λίκνου της πιο προχωρημένης τεχνολογίας των λίθινων εργαλείων, τα οποία είχαν και ξύλινη λαβή. Η συνοδευτική λαβή πάντως δεν βρέθηκε.

Οι ερευνητές του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αυστραλιανό αρχαιολογικό περιοδικό "Australian Archaeology".

Το τμήμα του τσεκουριού που βρήκαν, έχει μέγεθος περίπου 11 χιλιοστών, δηλαδή σχεδόν όσο ένα νύχι, και εκ πρώτης όψεως μοιάζει απλώς με μια μικρή πέτρα.

«Πρόκειται για τον αρχαιότερο πέλεκυ με λαβή. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν έχει βρεθεί κάτι ανάλογο τόσο παλιό. Στην Ιαπωνία τέτοια τσεκούρια εμφανίζονται πριν από 35.000 χρόνια, ενώ στις περισσότερες χώρες του κόσμου κάνουν την εμφάνισή τους μαζί με τη γεωργία πριν από 10.000 χρόνια» δήλωσε η ερευνήτρια.

Η ανακάλυψη δείχνει ότι η πρώιμη τεχνολογία των ιθαγενών Αβοριγίνων δεν ήταν τόσο απλοϊκή, όσο είχε θεωρηθεί έως τώρα. Η προσαρμογή λαβής στον λίθινο πέλεκυ απαιτεί ξεχωριστή ικανότητα. Στο παρελθόν έχουν ανακαλυφθεί στην Ευρώπη και στην Αφρική πολύ παλαιότερα "τσεκούρια" από μαλακότερο υλικό, κυρίως πυριτόλιθο, όμως ήσαν διαφορετικά εργαλεία και χωρίς λαβή, απλώς μυτερές πέτρες που τις κρατούσαν στο χέρι τους.

Το αρχαίο αυστραλιανό τσεκούρι ήταν φτιαγμένο από σκληρό βασάλτη, ο οποίος είχε γυαλιστεί και πάρει το τελικό σχήμα του με τρίψιμο πάνω σε μαλακότερο πέτρωμα, όπως ψαμμίτη. Τα τσεκούρια αυτά θα ήσαν χρήσιμα σε πολλές εργασίες, όπως την κατασκευή δοράτων, το ξεφλούδισμα δέντρων κ.α.
«Γνωρίζουμε ότι οι Αβορίγινες δεν είχαν τσεκούρια εκεί από όπου ήλθαν στην Αυστραλία. Δεν έχουν βρεθεί καθόλου τέτοια τσεκούρια στα νησιά προς βορρά. Όταν έφθασαν στην Αυστραλία, προχώρησαν στην καινοτομία αυτή», ανέφερε η επιστήμων, σύμφωνα με.

«Καθώς δεν έχουν βρεθεί τσεκούρια στη Νοτιανατολική Ασία στη διάρκεια της Εποχής των Πάγων, η ανακάλυψη δείχνει ότι όταν οι άνθρωποι έφθασαν στην Αυστραλία, άρχισαν να πειραματίζονται με νέες τεχνολογίες», πρόσθεσε ο καθηγητής, που ανέλυσε τα ευρήματα.

Παρόλο πάντως που οι πρώτοι κάτοικοι εξαπλώθηκαν στην Αυστραλία, η τεχνολογία των τσεκουριών δεν εξαπλώθηκε εξίσου μαζί τους, αλλά έμεινε περιορισμένη στον βορρά, ενώ στο νότο τα τσεκούρια χρησιμοποιούνται μόνο κατά τις τελευταίες λίγες χιλιάδες χρόνια.

'Αλλοι πάντως επιστήμονες εμφανίσθηκαν πιο επιφυλακτικοί για τους ισχυρισμούς των αυστραλιανών ερευνητών, αντιτείνοντας ότι δεν βρέθηκε όλος ο υποτιθέμενος πέλεκυς, παρά μόνο ένα μικρό τμήμα του, οπότε -για να ισχυροποιήσουν τον ισχυρισμό τους- θα πρέπει να βρουν περισσότερα ανάλογα ευρήματα.
Μέχρι τότε, σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Στόνι Μπρουκ των ΗΠΑ, ειδικό στα αρχαία λίθινα εργαλεία, θα παραμένει η αμφιβολία αν το εύρημα όντως προέρχεται από ένα τσεκούρι με λαβή.

Οι περισσότεροι έχουν εντάξει στις καθημερινές τους συνήθειες τουλάχιστον έναν έλεγχο του προφίλ τους στο Facebook. Ένα μεγάλο ποσοστό μάλιστα «τσεκάρει» τι συμβαίνει στο κοινωνικό δίκτυο λίγο πριν κοιμηθεί.

Μελέτη που έγινε στη Βρετανία επιχειρεί να αποκαλύψει πόσες ώρες ξοδεύει ένας άνθρωπος κατά μέσο όρο στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο και το αποτέλεσμα σίγουρα εκπλήσσει.

Σύμφωνα με την έρευνα, ξοδεύουμε περίπου 21 ώρες «σερφάροντας» στο διαδίκτυο κάθε εβδομάδα με το λιγότερο 6 απ' αυτές να είναι αποκλειστικά και μόνο στο Facebook. Οι ειδικοί λένε ότι λόγω ενός φόβου του τι θα κάνουν οι φίλοι και οι συνεργάτες, οι χρήστες τείνουν να ελέγχουν τις ανανεώσεις και τα νέα στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Σε μια χώρα όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο διενεργήθηκε η έρευνα, οι χρήστες του Facebook δαπάνησαν 850 εκατομμύρια ώρες τον περασμένο Μάρτιο, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του. Οι 32 εκατομμύρια χρήστες στη συγκεκριμένη χώρα ξοδεύουν κατά μέσο όρο 26,5 ώρες σερφάροντας στο κοινωνικό δίκτυο κάθε μήνα.

Η Zoe Cairns η οποία έχει ιδρύσει το ZC Social Media, δήλωσε σχετικά με την έρευνα: «Ξοδεύουμε πολλές ώρες σερφάροντας στο κοινωνικό δίκτυο και βλέποντας τι συμβαίνει στους φίλους μας και στα μέλη της οικογένειάς μας. Ο έλεγχος των smartphone έχει γίνει μια τακτική συνήθεια πολλών ανθρώπων και συγκεκριμένα για πολλούς είναι το πρώτο πράγμα που κάνουν όταν ξυπνούν και το τελευταίο πράγμα που κοιτάζουν πριν κοιμηθούν. Οι άνθρωποι αισθάνονται σαν να έχουν χάσει κάτι σημαντικό όταν αφήνουν το τηλέφωνό τους στο σπίτι και δεν είναι σε θέση να ελέγξουν κάτι σε απευθείας σύνδεση είτε αυτό είναι ειδήσεις, είτε τι κάνουν οι φίλοι τους που είναι στο κοινωνικό δίκτυο».

«Ο έλεγχος του τηλεφώνου μας είναι μια νέα συνήθεια ζωής. Έχουμε ένα φόβο να αποσυνδεθούμε και να χάσουμε ό,τι συμβαίνει», προσθέτει η Cairns. Εκτός βέβαια από τις ώρες που ξοδεύουν στο Facebook, οι χρήστες περνούν πολλές ώρες και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα άρα ο χρόνος που ξοδεύουν στο διαδίκτυο αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Επιπλέον σύμφωνα με την έρευνα, όσοι μπαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα μέσω κινητών και tablets, ξοδεύουν περισσότερο χρόνο απ' ό,τι οι χρήστες των επιτραπέζιων ή φορητών υπολογιστών.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου αντοχής που περιλαμβάνει πολλά εμπόδια. Πρέπει να νικήσουν τις δυσκολίες που προκύπτουν από τη χρήση των νέων συστημάτων επικοινωνίας με όλο τον κόσμο.

Η λέξη που κυριαρχεί πλέον στον χώρο του αυτοκινήτου είναι συνδεσιμότητα.

Η Toyota, με τον αέρα της πρώτης θέσης στην παγκόσμια αγορά και τα ταμεία γεμάτα, διαχειρίζεσαι τον αγώνα δρόμου με τη γνωστή ιαπωνική ηρεμία. Εξοπλίζει τα μοντέλα της με τα τελευταία τεχνολογικά συστήματα και φροντίζει για την όσο το δυνατόν πιο εύκολη χρήση τους.

Η τελευταία κίνηση που έκανε ο ιαπωνικός κολοσσός αφορά το ανανεωμένο Avensis. Το οικογενειακό αυτοκίνητο με τους μεγάλους χώρους και την υποδειγματική κατασκευή, εξοπλίστηκε με βελτιωμένο σύστημα πολυμέσων Toyota Touch 2 και ένα πλούσιο πακέτο δορυφορικής πλοήγησης.

Ειδικότερα, βασική αλλαγή για την γκάμα του 2016 είναι η τελευταία έκδοση του συστήματος πολυμέσων Touch 2 με οθόνη αφής.

Το Avensis επωφελείται από τις δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το μενού της αρχικής οθόνης έχει επανασχεδιαστεί και η πρόσβαση στην on-line πύλη πελατών My Toyota είναι πιο απλή.

Δωρεάν ενημερώσεις

Το δορυφορικό πακέτο πλοήγησης Touch 2 with Go προσφέρει τώρα στους οδηγούς το πρόσθετο πλεονέκτημα των δωρεάν ενημερώσεων χαρτών και συνδεσιμότητας για τρία χρόνια.

Αυτό μπορεί να επεκταθεί για άλλα δύο χρόνια, εάν ο οδηγός το επιθυμεί, διασφαλίζοντας ξεγνοιασιά μέσα από ακριβή προγραμματισμό των ταξιδιών, πρόσβαση σε εφαρμογές που δίνουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την κυκλοφοριακή ροή, τις καιρικές συνθήκες, τις τιμές καυσίμου, τη διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Το σύστημα μπορεί να συνδέεται με αρκετούς παρόχους on-line υπηρεσιών, όπως Google Search, Google Streetview, Aupeo!, Aha και Twitter.

Τα Avensis σεντάν και Touring Sports (στέσιον βάγκον) διατίθεται προαιρετικά με εξωτερικό φινίρισμα Platinum Bronze. Επίσης, ένα νέο σχέδιο ζάντας αλουμινίου 16’’ έχει προστεθεί στην γκάμα του 2016.

Το ανανεωμένο Avensis λανσαρίστηκε το 2015 και έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πληρέστερα μεσαία οικογενειακά αυτοκίνητα. Παράγεται στην Ευρώπη και προσφέρει δυναμικό στιλ, υψηλή αντιληπτή ποιότητα μέσα κι έξω και αναβαθμισμένο σχεδιασμό πλαισίου και συστήματος διεύθυνσης.

Λανσάρει επίσης τις καινοτομίες Toyota στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας με το στάνταρ πακέτο συστημάτων Toyota Safety Sense σε όλες τις εκδόσεις. Στα τεστ του Euro NCAP πήρε πέντε αστέρια.

Συγκέντρωσε ένα εξαιρετικό σκορ 93% για την προστασία των ενήλικων επιβατών, 85% για την προστασία των παιδιών, 78% για την προστασία των πεζών και 81% για τα συστήματα υποστήριξης της ασφάλειας.

Στα θετικά του και οι μειωμένες εκπομπές CO2 σε όλη την γκάμα κινητήρων. Επιλογή ανάμεσα σε τρία αξιόπιστα μοτέρ: βενζίνη 1.6 132 ίππων, 1.8 147 ίππων και ντίζελ 1.6 D-4D 112 ίππων.

Κιβώτια ταχυτήτων μηχανικά εξάρια ή αυτόματο. Αναμφισβήτητα, σημείο αναφοράς αποτελεί ο 1.6 D-4D, ο οποίος εξασφαλίζει μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου, χαμηλότερους ρύπους και βελτιωμένη δυναμική συμπεριφορά. Σε συνδυασμό με το εξατάχυτο κιβώτιο, 0-100 χλμ./ώρα σε 11,4’’ και τελική ταχύτητα 185 χλμ./ώρα. Από 17.780 ευρώ.
real.gr

Νομιμοποίηση περίπου 2.500 δημοσίων υπαλλήλων που είναι κάτοχοι παράτυπων τίτλων σπουδών κυρίως από περιφερειακά ιδιωτικά ΤΕΕ τα οποία λειτουργούσαν παράνομα και στην πορεία έκλεισαν, προγραμματίζει το υπουργείο Παιδείας, ενώ παράλληλα σχεδιάζει να προχωρήσει σε εξετάσεις πιστοποίησης μέσα στους επόμενους μήνες, μετά τις Πανελλαδικές.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο:
«Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μελετά με προσοχή το σοβαρότατο ζήτημα των πτυχίων Ιδιωτικών ΤΕΕ για την περίοδο 2004-2008. Τα πτυχία αυτά χορηγήθηκαν από σχολές ιδιωτικής εκπαίδευσης οι οποίες έκλεισαν μετά από τη διαπίστωση σωρείας παραβάσεων και ατασθαλιών.
Σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν.3577/2007 (Α΄ 130) επί υπουργίας Μ. Γιαννάκου, τα πτυχία των μαθητών Ιδιωτικών ΤΕΕ που τους αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας λόγω των παραπάνω διαπιστωμένων παρανομιών θα έπρεπε να χορηγηθούν εκ νέου κατόπιν ειδικών πτυχιακών εξετάσεων.
Οι εξετάσεις αυτές δεν έγιναν ποτέ, με ευθύνη των Υπουργών Παιδείας των κυβερνήσεων πριν τον Ιανουάριο του 2015. Το ίδιο διάστημα οι επιτήδειοι ιδιοκτήτες σχολείων και οι άλλοι εμπλεκόμενοι που είχαν οργανώσει μια κερδοφόρα βιομηχανία «πιστοποίησης προσόντων», είτε διέφυγαν τις κυρώσεις του νόμου λόγω παραγραφής είτε καταδικάστηκαν σε ελαφριές ποινές.
Για εννέα ολόκληρα χρόνια από την περίοδο εκείνη με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν ελήφθη και καμία ρύθμιση δεν εφαρμόστηκε με συνέπεια το πρόβλημα να έχει μετατραπεί ατύπως σε κοινωνικό σύμπτωμα μιας σιωπηρής ανοχής.
Αντίθετα, οι Υπουργοί Παιδείας των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν ενδελεχείς ελέγχους μέσω των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης για το σύνολο των Ιδιωτικών ΤΕΕ της χώρας και εντόπισαν όλα τα Ιδιωτικά ΤΕΕ, στα οποία σημειώθηκαν αντίστοιχες παρατυπίες που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 24 του ν.3577/2007.
Ο πρώην Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, διαβίβασε τα στοιχεία των καταγγελιών της ΟΙΕΛΕ στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και σύμφωνα με το πόρισμα (328/Α/2015) του Σώματος προτάθηκε στο Υπουργείο Παιδείας η τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 3577/2007, έτσι, ώστε, να καλύπτει κάθε μη σύννομη περίπτωση λειτουργίας ιδιωτικών ΤΕΕ ή χορήγησης πτυχίου χωρίς χρονικό προσδιορισμό.
Σύντομα, θα κατατεθεί προς ψήφιση διάταξη, η οποία θα διευρύνει το χρονικό διάστημα εφαρμογής του νόμου (θα καταργηθεί ο χρονικός περιορισμός 2004-2008), και θα υλοποιηθεί η σχετική πρόταση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Ύστερα από την ψήφιση της ανωτέρω διάταξης, ο Υπουργός Παιδείας θα εκδώσει Υπουργική Απόφαση, η οποία θα καθορίζει τις λεπτομέρειες για τη συμμόρφωση προς τα προβλεπόμενα από το ν. 3577/2007».
Να σημειωθεί ότι όπως είχε καταγγείλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ)  περισσότεροι από 2.000 σπουδαστές έλαβαν δεύτερο πτυχίο με Άριστα από ιδιωτικά ΤΕΕ της Άρτας, καθώς όλοι ήταν απόφοιτοι δημόσιων κυρίως τεχνικών λυκείων με χαμηλή βαθμολογία. Αυτοί οι τίτλοι τούς έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και να εργάζονται σήμερα στο Δημόσιο καταλαμβάνοντας θέσεις τις οποίες κανονικά θα έπρεπε να έχουν καταλάβει υποψήφιοι με πραγματικά προσόντα. Πρόσφατα εξάλλου η ΟΙΕΛΕ δημοσιοποίησε κι άλλα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τουλάχιστον 20 κάτοχοι παράνομων και πλαστών τίτλων βρίσκονται σε λίστα διοριστέων του ΑΣΕΠ.
Παράλληλα σχετικό θέμα είχε δει το φως της δημοσιότητας για πλαστά απολυτήρια από Ναυτικά Λύκεια του Πειραιά.
Οι αντιδράσεις των κομμάτων
Πάντως, η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ενώ για εξετάσεις «πλυντήριο», κάνουν λόγο πέντε βουλευτές του Ποταμιού, με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών.
«Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πιστοποιεί το τρίπτυχο «αναξιοκρατία –  διαφθορά – αδιαφάνεια», φθάνοντας στο σημείο να διαρρέει την διεξαγωγή  εξετάσεων νομιμοποίησης πλαστών τίτλων σπουδών» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου το ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χριστίδης. «Η πολιτική του κ Φίλη συνοψίζεται στην ισοπέδωση της αριστείας και στο ξέπλυμα της παραβατικότητας. Ντροπή !», συμπληρώνει.
Από την πλευρά του, ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς και ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Λαρίσης, κ.Μάξιμος Χαρακόπουλου, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Κυβέρνηση προβληματίζεται για την τύχη των 2.500 δημοσίων υπαλλήλων που έχουν πλαστούς τίτλους σπουδών κυρίως από περιφερειακά ιδιωτικά Τ.Ε.Ε. Αν πράγματι ισχύει αυτός ο προβληματισμός έχει ξεπεραστεί κάθε όριο σοβαρότητας και ευθύνης από την πλευρά της Κυβέρνησης.  Η Κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τη νομιμότητα. Όποιος προσκομίζει πλαστό πτυχίο εξαπατά το Ελληνικό Δημόσιο και μάλιστα σε βάρος άλλων συνυποψηφίων του.  Οφείλει να σεβαστεί τους χιλιάδες νέους που αγωνίζονται να αποκτήσουν εφόδια και προσόντα για την αγορά εργασίας.  Οφείλει να σέβεται, πάνω απ’ όλα, τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου ο οποίος έχει την απαίτηση για ένα λειτουργικό, αποδοτικό και αξιοκρατικό Δημόσιο».
aftodioikisi.gr

Νομίζεις ότι έχεις εξαφανίσει από το facebook δια παντός ό,τι δεν θες ποτέ να δει κανείς, σωστά;;; Λάθος! Το facebook φροντίζει να… “κλείσει σπίτια” και το athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τον τρόπο που θα… ψαχουλέψετε το παρελθόν «εκείνου που σας ενδιαφέρει», προκειμένου να ανακαλύψετε πράγματα που πίστευε ότι είχε διαγράψει για πάντα! Το facebook, λοιπόν, διατηρεί όλες τις πληροφορίες σας σε ένα αρχείο το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε με μερικά πολύ απλά βήματα!
Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις
Μπείτε στα settings (ρυθμίσεις)
Πατήστε την επιλογή «Download a copy of your Facebook data»
downloadcopy
Στη συνέχεια θα λάβετε ένα νέο email το οποίο θα σας ενημερώνει ότι το αρχείο σας είναι έτοιμο για download μέσω ενός λινκ που θα είναι ενεργό για μικρό διάστημα.
request
Ανοίξτε το συμπιεσμένο αρχείο (zip file) και είστε έτοιμοι!
Μπείτε στο index
Αυτό το αντίγραφο περιλαμβάνει πολλές από τις πληροφορίες τις οποίες ήδη περιέχουν ο λογαριασμός και το αρχείο δραστηριοτήτων (π.χ. τις πληροφορίες του Χρονολογίου σας, τις δημοσιεύσεις που έχετε κοινοποιήσει, τα μηνύματα, τις φωτογραφίες και άλλα πολλά). Επιπλέον, περιέχει πληροφορίες που δεν βλέπετε όταν απλώς συνδέεστε στο λογαριασμό σας (π.χ. τις διαφημίσεις που έχετε πατήσει, τις καταγεγραμμένες διευθύνσεις IP από τις οποίες έχετε συνδεθεί ή αποσυνδεθεί από το Facebook, καθώς και άλλα πολλά)…
Η χρήση αυτής της εφαρμογής είναι πολλαπλή! Πάντως, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, διότι όπως εσείς ενημερωθήκατε μόλις για αυτή την εφαρμογή, μπορεί με τον ίδιο τρόπο να έχει ενημερωθεί κάποιος άλλος… «περίεργος» και να κατεβάσει το δικό σας αρχείο αν έχει τους κωδικούς σας!
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!