Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016


Μπορεί να πει κανείς πως πρόκειται για τη νέα βιομηχανική επανάσταση. Το 3D printing δεν είναι κάτι καινούργιο μια και εφευρέθηκε από τον Chuck Hull το 1983.
Σήμερα, χρησιμοποιείται για την παραγωγή πολλών και διαφορετικών αντικειμένων ενώ μέχρι το 2020 προβλέπεται να εξελιχθεί σε παγκόσμια βιομηχανία αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων!
Το πρώτο στον κόσμο 3D printed κτίριο εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Dubai και χρειάστηκε μόλις 3 εβδομάδες για να κατασκευαστεί.
Διαθέτει έναν όροφο, έκταση 250 τετρ. μέτρα ενώ το κόστος κατασκευής του ήταν περίπου 140.000 δολάρια, η μισή τιμή από ένα κτίριο το οποίο θα χτιζόταν με τον παραδοσιακό τρόπο.
Πίσω από τη σχεδίαση του κτιρίου βρίσκεται το αρχιτεκτονικό γραφείο Gensler, οι υπεύθυνοι του οποίου εκτιμούν ότι η μέθοδος της εκτύπωσης εξοικονομεί έως και 80% του κόστους εργασίας και μέχρι 60% στα απόβλητα κατασκευών.
Τα εντυπωσιακά αυτά γραφεία αποτελούν μέρος του project της κυβέρνησης να επενδύσει στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Μάλιστα έχει θέσει ως στόχο μέχρι το 2030, το 25% των κτιρίων της χώρας να είναι φτιαγμένα με τρισδιάστατο εκτυπωτή.
Ο υπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mohamed Al Gergawi, δήλωσε “Αυτό είναι το πρώτο 3D-printed κτίριο στον κόσμο και δεν είναι απλά ένα κτίριο, έχει πλήρως λειτουργικά γραφεία και υπαλλήλους. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Ο κόσμος θα αλλάξει”.
 
Πέταξε πάνω από τον Ατλαντικό 3 μέρες χωρίς καύσιμα το Solar Impulse 2
Το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse 2 προσγειώθηκε σήμερα στη Σεβίλη της νότιας Ισπανίας, τρεις ημέρες μετά την απογείωσή του από τη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για τον 15ο σταθμό του γύρου του κόσμου που επιχειρεί το αεροπλάνο, έχοντας την ηλιακή ενέργεια μοναδικό καύσιμό του.
Το αεροπλάνο προσγειώθηκε ενώ ακούγονταν θερμά χειροκροτήματα στο αεροδρόμιο της Σεβίλης έπειτα από έναν περίπλου 6.272 χιλιομέτρων πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό, την πρώτη διατλαντική πτήση ενός αεροπλάνου που πετά χάρη σε μπαταρίες που αποθηκεύουν ηλιακή ενέργεια.
Το μονοθέσιο Solar Impulse 2 πέταξε 71 ώρες χωρίς καύσιμα, ενώ το πιλόταραν εναλλάξ οι ελβετοί αεροπόροι Μπερτράν Πικάρ και Αντρέ Μπόρσμπεργκ. 
Οι χρήστες του Διαδικτύου μπόρεσαν να παρακολουθήσουν απευθείας τη διαδρομή αυτή, χάρη σε κάμερες που είχαν τοποθετηθεί μέσα στη καμπίνα, πάνω στην ουρά και κάτω από τα φτερά του αεροπλάνου. 
"Μπράβο, ήταν υπέροχο αυτό που βλέπαμε", είπε από το Μονακό ο πρίγκιπας Αλβέρτος, ο οποίος πέρασε όλη τη νύχτα στο κέντρο ελέγχου. "Πρέπει να ήταν λίγο περίπλοκο με όλα τα μαχητικά αεροσκάφη γύρω (από εσένα) και την ισπανική περίπολο" (που είχε αναπτυχθεί για να συνοδεύσει το Solar Impulse 2 στο αεροδρόμιο της Σεβίλης", είπε ο Αλβέρτος του Μονακό συνομιλώντας με τον πιλότο.
Βάρους μόλις 1,5 τόνου αλλά μεγάλο όσο ένα Μπόινγκ 747, το αεροπλάνο πετά σε μέση ταχύτητα 50 -70 χλμ. την ώρα χάρη σε μπαταρίες που αποθηκεύουν την ηλιακή ενέργεια την οποία προσλαμβάνουν περίπου 17.000 φωτοβολταϊκά κύτταρα που είναι τοποθετημένα πάνω στα φτερά του.
Η καμπίνα των 3,8 κυβικών μέτρων είναι εξοπλισμένη με φιάλες οξυγόνου για να μπορούν οι πιλότοι να αναπνέουν. 
Το ηλιακό αεροσκάφος ξεκίνησε τον περίπλου του στις 9 Μαρτίου 2015 στο Αμπού Ντάμπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), έκανε σταθμό στο Μουσκάτ του Ομάν, στο Αχμενταμπάντ και στο Βαρανάσι της Ινδίας, στο Μανταλάι της Μιανμάρ, στο Τσονγκίνγκ και στο Ναντζίνγκ στην Κίνα και μετά στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας. 
Στη συνέχεια διέσχισε τον Ειρηνικό, κάνοντας έναν μη προγραμματισμένο σταθμό για τεχνικούς λόγους στη Χαβάη και μετά συνέχισε την πτήση του πάνω από τις ΗΠΑ.
news.gr
Αυτή είναι η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με τους... επιστήμονες!
Έχουμε ακούσει κριτικές ομορφιάς από μόδιστρους, ατζέντηδες του χώρου του θεάματος, ακόμα και από κομπιούτερ. Την ανάδειξη όμως της ομορφότερης γυναίκας του κόσμου βάση επιστήμης (!) δεν την είχαμε ξανακούσει. 
Σύμφωνα λοιπόν με ερευνητές του πανεπιστημίου Τέξας, η πιο όμορφη – επιστημονικά – γυναίκα είναι η Κέλι Μπρουκ, ηθοποιός, μοντέλο της Triumph και παρουσιάστρια του MTV.
 Το ύψος, το βάρος, το μήκος των μαλλιών και το σχήμα του προσώπου της 36χρονης Μπρουκ θεωρήθηκε τέλειο από φυσικού της, χωρίς να έχει κάνει καμία αισθητική - πλαστική επέμβαση.
Οι... ανθρώπινες αναλογίες της Μπρουκ με ύψος 1.68 είναι 99-63-91 - αρκετά διαφορετικές από τα λεπτά σώματα που προτιμούνται από τις πασαρέλες και τις διαφημίσεις.
Το πόρισμα της έκθεση της επιστημονικής ομάδας;«Αυτή η γυναίκα είναι εντελώς φυσική και επιστημονικά τέλεια».

Η νέα δήμαρχος της Ρώμης, Virginia Raggi, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της εφάρμοσε ειλημμένη απόφαση του προκατόχου της, με στόχο να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα διαφθοράς.
Συνολικά, έξι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στον δήμο για διαβλητές εργολαβίες.
Πρόκειται για επιχειρηματίες και ανώτερους υπαλλήλους του δήμου της Ρώμης, οι οποίοι κατηγορούνται για διαφθορά και διαβλητές εργολαβίες.
Τα φαινόμενα διαφθοράς και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος αλλά και οι παράνομες χρηματοδοτήσεις και οι στημένοι μειοδοτικοί διαγωνισμοί στην Ρώμη,  έκαναν τους δημότες να γυρίσουν την πλάτη στη κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, με αποτέλεσμα τη θεαματικη επικράτηση του κινήματος των Πέντε Αστέρων.
«Μια ακόμη έρευνα για την διαφθορά στην διαχείριση των καταυλισμών των Αθίγγανων, με συλλήψεις και δωροδοκίες. Ευχαριστώ την εισαγγελία και τις αστυνομικές δυνάμεις. Τώρα, αλλάζουμε σελίδα», έγραψε η Virginia Raggi στον λογαριασμό της στο Twitter.
Εάν δεν έχετε μπει τελευταία στο προφίλ σας στο Facebook, ήρθε η ώρα να το κοιτάξετε. Όπως ανέφερε μία εκπρόσωπος της εταιρείας στην The Huffington Post, το Facebook άλλαξε τον τρόπο που φαίνονται οι πληροφορίες που έχετε στο προφίλ σας σχετικά με την εκπαίδευσή σας ή το που δουλεύετε. Αν και αυτή η αλλαγή δεν θα αποκαλύψει καμία προσωπική σας πληροφορία, μπορεί να φέρει στην επιφάνεια μερικές παλιές πληροφορίες, οι οποίες ακόμα κι εσείς είχατε ξεχάσει ότι υπάρχουν, γεγονός που θα σας φέρει σε δύσκολη θέση. Επιπλέον, με αυτή την αλλαγή, όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές και την εργασία σας που έχετε βάλει κατά καιρούς θα εμφανίζονται, βάσει ρυθμίσεων, στο εισαγωγικό κομμάτι του προφίλ σας. Δηλαδή, το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς όταν ανοίξει το προφίλ σας.

Το Ε.Α.Π. αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 έξι (6) νέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, σε αντικείμενα (τομείς) της επιστήμης και της τέχνης, τρία (3) εκ των οποίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Στα νέα προγράμματα Σπουδών το Ε.Α.Π. υιοθετεί τις Εξαμηνιαίες Θεματικές Ενότητες, εναρμονισμένο με την πρακτική και τη μεθοδολογία που ακολουθείται στα αντίστοιχα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Εξωτερικού, εισάγοντας παράλληλα και νέες δραστηριότητες στην εκπαιδευτική διαδικασία. Προωθεί το ψηφιακό, διαδραστικό υλικό και εφαρμόζει το αρθρωτό σύστημα. Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα επιλογής συμμετοχής σε on line Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις (ΟΣΣ). Για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης 6 Νέων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών από απόσταση, Η φοίτηση ξεκινά την 1 η Οκτωβρίου 2016, διαρκεί τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα και οδηγεί σε απόκτηση Μεταπτυχιακού Τίτλου Ειδίκευσης. Για την επιλογή των φοιτητών δεν θα πραγματοποιηθεί κλήρωση.
metaptyxiaka
Οι αιτήσεις θα εξετασθούν με βασικό κριτήριο τον βασικό τίτλο σπουδών των υποψηφίων, ενδεχομένως με τη σειρά προτεραιότητας που αναφέρεται στις προϋποθέσεις εισαγωγής κάθε προγράμματος. Από τα παρακάτω 6 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών που προσφέρονται για το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017, κάθε υποψήφιος/υποψήφια μπορεί να επιλέξει μέχρι δύο, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις εισαγωγής. Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δύο προγράμματα σπουδών  κάθε υποψήφιος/α θα πρέπει να δηλώσει ποιο Πρόγραμμα Σπουδών είναι η 1η προτεραιότητά του και ποιο η 2η. Η οικονομική συμμετοχή στα Μεταπτυχιακά προγράμματα Σπουδών είναι συνολικά 3.600 ευρώ και κατανέμεται σε κάθε ΘΕ με τρόπο τέτοιο που να αντανακλά στις πιστωτικές μονάδες κάθε ΘΕ (π.χ. για ΘΕ με 10 πιστωτικές μονάδες η οικονομική συμμετοχή είναι 300 ευρώ). Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για φοίτηση θα είναι ανοιχτή μέχρι την 22η Ιουλίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.eap.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες – αιτήσεις
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

Φοίτηση σε Μεμονωμένες Θεματικές Ενότητες
Επίσης, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης Μεμονωμένων Θεματικών Ενοτήτων από απόσταση, χωρίς υποχρέωση εγγραφής σε ολόκληρο Πρόγραμμα Σπουδών. Η φοίτηση ξεκινά την 1 η Οκτωβρίου 2016, διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος και οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης Θεματικής Ενότητας (προπτυχιακής ή μεταπτυχιακής). Από τις παρακάτω 54 Θεματικές Ενότητες που προσφέρονται για το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017, κάθε υποψήφιος/υποψήφια μπορεί να επιλέξει μία ή δύο, ανεξάρτητα από το γνωστικό τους πεδίο και από το αν είναι προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις εισαγωγής στα Προγράμματα Σπουδών. Η οικονομική συμμετοχή στα έξοδα κάθε Θεματικής Ενότητας είναι 500€ για τις Προπτυχιακές και 650€ για τις Μεταπτυχιακές. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για φοίτηση θα είναι ανοιχτή μέχρι την 1 η Ιουλίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.eap.gr
proptyxiakes1
proptyxiakes 2
proptyxiakes 3
proptyxiakes 4

Για πληροφορίες – Αιτήσεις
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Huawei-gx8-1
Η Huawei, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείας κατασκευής smartphones παγκοσμίως, φέρεται διατεθειμένη να αναπτύξει το δικό της λειτουργικό σύστημα. 
Η κινεζική εταιρεία φαίνεται πως θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Samsung, η οποία βασίζεται ολοένα και περισσότερο στο δικό της λειτουργικό σύστημα Tizen OS, αφήνοντας μια απόσταση από το Android. Το ίδιο είναι πιθανό να συμβεί και στην περίπτωση της Huawei, η οποία θα αναπτύξει το δικό της λειτουργικό σύστημα, χωρίς να εγκαταλείπει πλήρως το Android.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έκαναν την εμφάνισή τους στο Διαδίκτυο, η Huawei φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με μια ομάδα που βρίσκεται στη Σκανδιναβία και αποτελείται από πρώην υπαλλήλους της Nokia, προκειμένου να αναπτύξει τη δική της πλατφόρμα λογισμικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Huawei προσέλαβε πρόσφατα την πρώην επικεφαλής του τμήματος mobile user interface της Apple, Abigail Brody, στοιχείο που δείχνει ότι έχει σχέδια για κάτι δικό της στο κομμάτι του λογισμικού.
Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η σχέση της Huawei με την Google δεν θα σταματήσει, αφού η κινέζικη εταιρεία βρίσκεται πίσω από την κατασκευή του Nexus 6P και αναμένεται να αναλάβει και την κατασκευή ενός από τα επόμενα μοντέλα της οικογένειας Nexus της Google.

Σοβαρό τραυματισμό είχε η Ούμα Θέρμαν, η οποία έπεσε από το άλογο και έσπασε αρκετά οστά.

Μάλιστα, η εκπροσωπός της δήλωσε στα Μέσα πως δεν πρόκειται για έναν επιπόλαιο τραυματισμό, αφού θα χρειαστεί χρόνο για να αποκατασταθεί πλήρως.

«Η Ούμα είχε ένα ιππικό ατύχημα. Έκανε προπόνηση σε ένα νέο καθαρόαιμο άλογο, το οποίο την έριξε. Από την πτώση έσπασε μερικά οστά». Πρόσωπα που την είδαν να γευματίζει με τα παιδιά της αναφέρουν ότι κυκλοφορούσε υποβαστάζουσα και φαινόταν να έχει κάνει χειρουργική επέμβαση ισχίου.

Πηγή: faysbook.gr

Οι χρήστες του Dropbox θα χαρούν να πληροφορηθούν ότι η αγαπημένη τους υπηρεσία, πλέον διαθέτει μερικά νέα και χρήσιμα χαρακτηριστικά.

Από εδώ και πέρα θα είναι δυνατή η ευκολότερη ρύθμιση κοινής χρήσης φακέλων στο desktop, η προσθήκη σχολίων σε αρχεία που ο χρήστης μοιράζεται, η πληροφόρηση σχετικά με το ποιος είδε κάθε δεδομένο κοινόχρηστο αρχείο, καθώς και η υποστήριξη επικοινωνίας με συναδέλφους μέσω εφαρμογών της Microsoft, όπως το Word και το PowerPoint.

Επιπλέον χρηστικότητα απέκτησε και η εφαρμογή του Dropbox για συσκευές με iOS, που πλέον, μεταξύ άλλων, θα μπορεί να λειτουργήσει ως scanner με λειτουργία OCR, επιτρέποντας την εύκολη μετατροπή εκτυπωμένου κειμένου σε ψηφιακή μορφή.

Η δυνατότητα αυτή σύντομα θα προστεθεί και στην έκδοση της εφαρμογής για Android, αλλά δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το πότε θα γίνει αυτό.

Πηγή: e-pcmag.gr
dimosio-aftodioikisi1
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την κινητικότητα στο Δημόσιο οι βασικές αρχές του οποίου είχαν δοθεί σε προδιαβούλευση εδώ και πραπάνω από 2,5 μήνες (στις 31 Μαρτίου). Αν και ο αρχικός σχεδιασμός του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Χριστόφορου Βερναρδάκη προέβλεπε το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή τον Απρίλιο ή το πολύ τον Μάιο, υπήρξε πολύ μεγάλη καθυστερηση και τώρα το υπουργείο τρέχει για να προλάβει το τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου.
 Στόχος του υπουργείου είναι να απλουστευθούν οι διαδικασίες, ώστε αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2017 να ολοκληρώνονται μέσα το πολύ σε τέσσερις μήνες και γι’ αυτές να απαιτούνται δύο υπογραφές: Μία του επικεφαλής του φορέα εκκίνησης και μία του φορέα υποδοχής.
Για το λόγο αυτό θα συσταθεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κεντρική Υπηρεσία Κινητικότητας, η οποία θα έχει συντονιστικό ρόλο στη διενέργεια του προγράμματος κινητικότητας και, κυρίως, στην αξιολόγηση των αιτημάτων κάλυψης αναγκών σε προσωπικό και την επίλυση των αναφυόμενων προβλημάτων.
Παράλληλα θα δημιουργηθεί Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Κινητικότητας στην οποία θα δημοσιεύονται όλες οι προκηρύξεις από τους φορείς υποδοχής, ώστε να είναι ευκολότερο να βρει ένας υπάλληλος την θέση που επιθυμεί.
Ποιοι εξαιρούνται
Το νέο σύστημα κινητικότητας θα αφορά όλους τους μόνιμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΙΔ αλλά από αυτό θα εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στους χώρους της Παιδείας και της Υγείας για τους οποίους θα δημιουργηθούν ξεχωριστά συστήματα. Κι αυτό γιατί οι δύο αυτοί τομείς είναι οι πλέον υποστελεχωμένοι στη Δημόσια Διοίκηση και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρχουν πολλά αιτήματα για μετατάξεις σε άλλους φορείς με ομαλότερη εργασιακή καθημερινότητα.
Παράλληλα από το νέο σύστημα αναμένεται να εξαιρεθούν όσοι αμείβονται με ειδικά μισθολόγια (πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, ένστολοι), οι δόκιμοι υπάλληλοι αλλά και οι υπάλληλοι των ΚΕΠ οι οποίοι μετακινούνται και σήμερα με βάση το καθεστώς των αμοιβαίων μετατάξεων.
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα κινητικότητας θα είναι συνεχές, ωστόσο για λόγους πρακτικούς εφαρμόζεται σε τρεις κύκλους ανά έτος (π.χ. Φεβρουάριο, Ιούνιο, Οκτώβριο).
Όσον αφορά τις παραμεθόριες ή νησιωτικές περιοχές αναμένεται να υπάρχουν κίνητρα σε πρώτη φαση βαθμολογικής εξέλιξης  και στη συνέχεια, όταν αρθούν οι περιορισμοί του μνημονίου, και μισθολογικά.
sedthess.gr



Η εικόνα της κάλπης άλλαξε και μαζί και η συμπεριφορά των επενδυτών που άρχισαν να εγκαταλείπουν τη στερλίνα. Που σύμφωνα με το Bloomberg έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδό της απέναντι στο δολάριο από το 1985!

Η στερλίνα συνεχίζει την πτώση της και βρίσκεται στο -11% έναντι του δολαρίου στο 1.4467 και στο -12% έναντι του γεν στα 138.08 γεν.




Πολλοί το είχαν πει, λίγοι ήθελαν να το σκεφτούν, ελπίζοντας στο Bremain. Ήρθαν όμως τα αποτελέσματα της κάλπης που έφεραν Brexit και έτσι τα δεδομένα αλλάζουν. Το ερώτημα επανέρχεται τι θα κάνουν Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία σε μια Βρετανία εκτός Ευρώπης; Θα μείνουν κάτω από το Στέμμα;


Τόσο οι πολίτες στη Βόρεια Ιρλανδία, όσο και οι πολίτες της Σκωτίας ψήφισαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε.

Πήγαν κόντρα δηλαδή στη βούληση των Άγγλων που στην πλειοψηφία τους (πλην της περιοχής του Λονδίνου) ψήφισαν αποχώρηση.
Στη Βόρεια Ιρλανδία το Brexit πήρε ποσοστό 42,22%, ενώ το Bremain 55.78%. Αντίστοιχα στη Σκωτία το Brexit έλαβε μόλις το 38% των ψήφων ενώ το Bremain επικράτησε με 62%.
Ποια ήταν η άμεση αντίδραση στο ΄'ακουσμα των συνολικών αποτελεσμάτων που οδηγούν το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός Ε.Ε.;
Ο πρόεδρος του Σιν Φέιν Τζέρι Ανταμς δηλώνει ότι η βρετανική ψήφος υπέρ του Brexit «ενισχύει την υπόθεση» του δημοψηφίσματος για μία ενωμένη Ιρλανδία. Δηλαδή την απόσχιση από τη Βρετανία, ενώ και ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δηλώνει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ΕΕ "καθιστά σαφές ότι ο λαός της Σκωτίας βλέπει το μέλλον του στους κόλπους της ΕΕ".
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!