Κυριακή 26 Ιουνίου 2016


Σε μία πλωτή πλατφόρμα, στα παγωμένα νερά του Αρκτικού ωκεανού, ο Ιταλός πιανίστας και συνθέτης Λουντοβίκο Εϊνάουντι έπαιξε για πρώτη φορά τη νέα του σύνθεση, αφιερωμένη στην Αρκτική.
Ο παγκοσμίου φήμης συνθέτης παρουσίασε το έργο του «Elegy for the Arctic» (Ελεγεία για την Αρκτική), σε μία ιστορική -αλλά χωρίς θεατές- παράσταση στις 17 Ιουνίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.
Το πιάνο μεταφέρθηκε με τη συνδρομή της Greenpeace και τοποθετήθηκε σε ένα τεχνητό, ξύλινο «παγόβουνο», μπροστά από τον παγετώνα Βάλενμπεργκριν, στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, στα μισά περίπου της απόστασης ανάμεσα στη Νορβηγία και τον Βόρειο Πόλο.
Μέσω των πλήκτρων του, ο Εϊνάουντι απηύθυνε έκκληση για προστασία της Αρκτικής, της οποίας οι πάγοι λιώνουν λόγω της κλιματικής αλλαγής.
«Μπορούσα να δω με τα ίδια μου τα μάτια την αγνότητα και την εύθραυστη κατάσταση αυτής της περιοχής, και να ερμηνεύσω ένα τραγούδι που είχα γράψει να παιχτεί στην καλύτερη σκηνή του κόσμου» δήλωσε ο Εϊνάουντι, από το κατάστρωμα του σκάφους «Ανατολή στην Αρκτική», της Greenpeace.
Ο Αρκτικός Ωκεανός, γνωστός και ως Βόρειος Παγωμένος Ωκεανός, βρίσκεται στην περιοχή του Βόρειου πόλου και αποτελεί τον μικρότερο και ο πιο ρηχό από τους πέντε ωκεανούς της  γης.
Κάρλοβι Βάρι: βραβείο στους Γουίλεμ Νταφόε και Τσάρλι ΚάουφμανΕσείς για ποιο ρόλο θα τον βραβεύατε; Για τον κινηματογραφικό Ιησού στον «Τελευταίο πειρασμό» του Σκορσέζε; Για τον «Αντίχριστο» του Λαρς φον Τρίερ ή για το «Existenz» του Κρόνενμπεργκ; Για να ολοκληρωθεί η φιλμογραφία του Γουίλεμ Νταφόε (φωτογραφία) θα έπρεπε να αναφέρουμε άλλες περίπου 100 ταινίες με τους πιο ονομαστούς σκηνοθέτες του σύγχρονου σινεμά. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε - μαζί με την «πειραματική» φάση του στη θεατρική κολεκτίβα Wooster Group της Νέας Υόρκης - για τον οποίο το διεθνούς φήμης Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι της Τσεχίας θα του απονείμει τιμητικό βραβείο την 1η Ιουλίου. Ο άλλος τιμώμενος θα είναι ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τσάρλι Κάουφμαν, στον οποίο έχει απονεμηθεί ήδη Οσκαρ σεναρίου για την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού» του Μισέλ Γκοντρί, ενώ έχει κερδίσει θετικότατες κριτικές για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο «Συνεκδοχή, Νέα Υόρκη». Στο Κάρλοβι Βάρι θα προβληθεί τιμής ένεκεν η τελευταία του δημιουργία «Anomalisa» (υποψήφια για Οσκαρ στην κατηγορία του Animation), την οποία σκηνοθέτησε πέρυσι με τον Ντιουκ Τζόνσον υπογράφοντας το σενάριο.
tanea.gr
Πωλείται έναντι 6 εκατ. ευρώ το διαμέρισμα της Μέριλιν Moνρόε στο Μανχάταν
Το σπίτι όπου έζησε η Μέριλιν Μονρόε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 βρίσκεται προς πώληση, έναντι περίπου 6 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα ρετιρέ που βρίσκεται στην Satton Place, στο ανατολικό τμήμα του Μανχάταν. Εκτός από την Μονρόε, που έζησε σ’ αυτό με τον τότε σύζυγό της, θεατρικό συγγραφέα, Άρθουρ Μίλερ, το σπίτι κατοικήθηκε από πολλούς διάσημους, μεταξύ των οποίων, τον σχεδιαστή μόδας Μπιλ Μπλας, τον τραγουδιστή Μπόμπι Σορτ και πιο πρόσφατα από την πριγκίπισσα της Σουηδίας.

Τα 204 τετραγωνικά μέτρα του ρετιρέ περιλαμβάνουν δύο υπνοδωμάτια με τα μπάνια τους και με θερμαινόμενα δάπεδα, μία μοντέρνα κουζίνα με πάσο κι ένα σολάριουμ στον ξενώνα.

Επιπλέον αυτό το, προπολεμικής κατασκευής, διαμέρισμα προσφέρει εκπληκτική θέα στον ποταμό East και την 59η Street Bridge, ενώ διαθέτει και μια υπέροχη βεράντα.

Το ασανσέρ οδηγεί κατευθείαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος, που συνδέεται με ένα καταπληκτικό σαλόνι με τζάκι, μεγάλα παράθυρα και ξύλινα πατώματα.

Η κουζίνα, όπως και όλο το σπίτι έχει ανακαινιστεί πλήρως και μάλιστα πρόσφατα. Η ανακαίνιση του διαμερίσματος κράτησε περίπου δύο χρόνια.
Windows7_Aio
Μπορεί να έχουν λανσαριστεί το 2009, αλλά τα Windows 7 παραμένουν εγκατεστημένα σε πολλούς υπολογιστές. 
Μετά την 29η Ιουλίου θα σταματήσει η προσφορά της Microsoft για δωρεάν αναβάθμιση των Windows 7 σε 10, επομένως αρκετοί θα είναι εκείνοι οι χρήστες που θα επιλέξουν να διατηρήσουν τα Windows 7 και καλό είναι να λάβουν μερικά από τα παρακάτω προτεινόμενα μέτρα.
Το πρώτο που πρέπει να γνωρίζει κανείς είναι οι ημερομηνίες στις οποίες λήγει η υποστήριξη βασικών στοιχείων του παλιού λειτουργικού συστήματος. Από τις 13 Ιανουαρίου 2015 δεν έχουν εμφανιστεί άλλα Service Packs για τα Windows 7, ενώ το Extended Support της Microsoft για τα Windows 7 ισχύει μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου 2020.
Ένα άλλο χρήσιμο βήμα είναι να κατεβάσει κανείς όλα τα διαθέσιμα updates για τα Windows 7. Ένα τρίτο βήμα είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τα security updates χωρίς να εγκαταστήσετε υποχρεωτικά τα Windows 10. Οι φανατικοί φίλοι της Microsoft καλό θα ήταν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον Internet Explorer, αφού ακόμα και η ίδια η Microsoft τον αντικατέστησε με τον Microsoft Edge.
Τέλος, όσοι θέλουν λίγη από τη λειτουργικότητα των Windows 10, αλλά δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα Windows 7, τότε μπορούν να εμπιστευθούν άλλα εργαλεία όπως το DexPot και το VirtuaWin, ή το ConEmu τα οποία μπορούν να βρουν δωρεάν online για τα virtual desktops και το βελτιωμένο command prompt αντίστοιχα.
Ο Κουαρέσμα έστειλε την Πορτογαλία στους
Με γκολ του Κουαρέσμα στο 117΄, η Πορτογαλία νίκησε 1-0 την Κροατία στο «Stade Bollaert-Delelis» της Λανς και προκρίθηκε στα προημιτελικά του EURO 2016, όπου θα αντιμετωπίσει την Πολωνία. Ένα ματς, που στην κανονική διάρκεια έληξε 0-0 και διεκδικεί τον τίτλο του χειρότερου αγώνα της διοργάνωσης, καθώς μέχρι εκείνο το λεπτό δεν είχε ούτε μια τελική προσπάθεια εντός στόχου!
Η Ουαλία
Η Ουαλία συνεχίζει το ταξίδι στην παρθενική της εμφάνιση σε τελική φάση του EURO 2016. Η ομάδα του Κρις Κόουλμαν έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Βόρειας Ιρλανδίας στο «Parc des Prince», σε αγώνα για νοκ άουτ φάση των «16» της διοργάνωσης, και προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ουγγαρία-Βέλγιο, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή στο «Municipal» της Τουλούζ. Το μοναδικό τέρμα της βρετανικής αναμέτρησης σημειώθηκε από αυτογκόλ του ΜακΚόλεϊ στο 75΄, μετά από σέντρα του Μπέιλ.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!