Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016


Ήταν μεσάνυχτα στην τουρκική πρωτεύουσα, μόλις 2,5 ώρες μετά από την εκδήλωση του πραξικοπήματος και εννέα κορυφαίοι Τούρκοι υπουργοί είχαν συγκεντρωθεί σε μία αίθουσα, στην πρωθυπουργική κατοικία.
Ήταν όλοι τους πεπεισμένοι ότι ήρθε το τέλος τους, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.
«Πιθανότατα θα επιτύχουν και θα πεθάνουμε απόψε», είπε ο ένας από τους υπουργούς, σύμφωνα με αξιωματούχο που ήταν εκεί και αποκάλυψε τους διαλόγους στην εφημερίδα.
«Ας είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε. Θα γίνουμε όλοι μάρτυρες σε αυτή τη μάχη», πρόσθεσε και έστειλε τον σωματοφύλακά του να του φέρει το προσωπικό του όπλο.
Την ίδια ώρα, έδιωξαν από την αίθουσα τους φρουρούς τους, γιατί εκείνη τη στιγμή δεν ήξεραν ποιον μπορούσαν να εμπιστευτούν.
Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, το κρατικό κανάλι TRT καταλήφθηκε από τους πραξικοπηματίες και η παρουσιάστρια ειδήσεων αναγκάστηκε να διαβάσει το κείμενό τους, στο οποίο δήλωναν ότι ο στρατός είχε τον έλεγχο.
Σιωπή έπεσε ανάμεσα στους υπουργούς για λίγα λεπτά.
Και ξαφνικά κάποιος από αυτούς, αστειευόμενος είπε. «Μην ασχολείστε με το TRT, δεν το παρακολουθώ ούτε στις κανονικές εποχές. Είναι απλά κρατική τηλεόραση».
Στην Άγκυρα, η απελπισία είχε καταβάλει τους υπουργούς.
Είχαν αποφασίσει να δηλώσουν παρουσία για τελευταία φορά στο κοινοβούλιο, όταν ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε στις 12:37, μέσω του iPhone δημοσιογράφου και της εφαρμογής FaceTime, στο CNN Turk, καλώντας τους πολίτες να υπερασπιστούν την δημοκρατία.
«Τι είναι το FaceTime; Και γιατί δεν το έχω εγώ;», ρώτησε ένας από τους υπουργούς.
«Ήταν η στιγμή που άλλαξε η ψυχολογία και σκεφτήκαμε ότι θα κερδίσουμε», λέει στον Guardian ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Σεμαλετίν Χασίμι.

Η μεγαλύτερη διοργάνωση που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο ξεκινά σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016 διοργανώνονται φέτος στο Ρίο της Βραζιλίας με την τελετή έναρξης να είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή στις 5 Αυγούστου.
Ολόκληρο το πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων θα μεταδοθεί μέσα από τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης.

Την προστιθέμενη αξία και τα φορολογικά έσοδα που δημιουργούν στις χώρες υποδοχής οι Έλληνες που έφυγαν για το εξωτερικό κατά τη διάρκεια της κρίσης (2008-2016) καταγράφει η Endeavor Greece, διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας.
Σύμφωνα με στοιχεία από τις χώρες υποδοχής και εγχώριες έρευνες, η εκτιμώμενη φυγή ανθρώπινου κεφαλαίου από τον Ιανουάριο 2008 μέχρι σήμερα είναι μεταξύ 350.000 (εκτίμηση Endeavor) και 427.000 (εκτίμηση ΤτΕ).
Βάσει υπολογισμών την Endeavor, οι άνθρωποι αυτοί, κυρίως ανώτερης/ανώτατης εκπαίδευσης, συνεισφέρουν ετησίως 12,9 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ των χωρών υποδοχής (κυρίως Γερμανία και Αγγλία) και 9,1 δισ. ευρώ σε φορολογικά έσοδα, εκ των οποίων 7,9 δισ. ευρώ σε φόρους εισοδήματος και εισφορές και 1,2 δισ. ευρώ σε ΦΠΑ. Αθροιστικά, από το 2008 μέχρι και σήμερα, οι Έλληνες του brain drain έχουν παραγάγει περισσότερα από 50 δισ. ευρώ ΑΕΠ στις νέες «πατρίδες» τους, σύμφωνα με την έρευνα της Endeavor.
Είναι ενδιαφέρον στοιχείο ότι το ποσό που έχει δαπανήσει το ελληνικό κράτος για την εκπαίδευση των ανθρώπων αυτών υπολογίζεται στα 8 δισ. ευρώ, επισημαίνεται στην ίδια έρευνα.
Όπως τονίζεται, είναι εντυπωσιακό ότι σήμερα, μεταξύ όλων των εξαγόμενων «προϊόντων» της χώρας, το ανθρώπινο δυναμικό κατέχει την πρώτη θέση σε αξία με 12,9 δισ. ευρώ. Ακολουθούν τα προϊόντα πετρελαίου (7,2 δισ. ευρώ), τα προϊόντα αλουμινίου (1,3 δισ. ευρώ), τα φάρμακα (0,7 δισ. ευρώ), το ελαιόλαδο (0,5 δισ. ευρώ), τα ψάρια, οι ελιές, τα προϊόντα καπνού, τα πληροφοριακά συστήματα και τα τυροκομικά προϊόντα με 0,4 δισ. ευρώ, το βαμβάκι και τα ροδάκινα (0,3 δισ. ευρώ). Προφανώς, ενώ στις εξαγωγές προϊόντων, το παραγόμενο εισόδημα συγκεντρώνεται στην Ελλάδα, η δραστηριότητα των Ελλήνων του εξωτερικού ωφελεί κατά κύριο λόγο και βραχυ/μεσο-πρόθεσμα τις χώρες υποδοχής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι εργαζόμενοι (49%) παρά άνεργοι (43%) επιθυμούν να φύγουν από τη χώρα αναζητώντας καλύτερες ευκαιρίες εξέλιξης και ένα σταθερότερο περιβάλλον. Η διαρροή ταλέντου αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τις εταιρείες στη χώρα με επιτυχημένη πορεία και προοπτική ανάπτυξης καθώς έχουν ανάγκη για καταρτισμένο προσωπικό αλλά αντιμετωπίζουν αυξανόμενη δυσκολία να κρατήσουν τα ταλέντα στην Ελλάδα ή να τους δώσουν κίνητρα για να επιστρέψουν. Οι βασικοί λόγοι είναι κυρίως το υψηλό μη μισθολογικό κόστος που συμπιέζει περισσότερο τους ήδη χαμηλούς μισθούς, η απουσία προοπτικής επαγγελματικής εξέλιξης αλλά και η απουσία ευρύτερου αναπτυξιακού πλάνου, θετικού «αφηγήματος» και προοπτικής σε επίπεδο χώρας.
Μακροπρόθεσμα, εκτιμάται στην ανάλυση, το ανθρώπινο δυναμικό που φεύγει από τη χώρα μπορεί να φέρει πίσω τεχνογνωσία και καινοτόμες ιδέες και να βοηθήσει στην εξέλιξη της εγχώριας αγοράς. Για να γίνει αυτό πρέπει να αναστραφούν οι αιτίες μετανάστευσής τους και να δοθεί η δυνατότητα να απορροφηθούν σε υγιείς εταιρείες με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης ή να δημιουργήσουν δικές τους εταιρείες αξιοποιώντας την εμπειρία και τις γνώσεις που απέκτησαν διεθνώς.
Πηγή: imerisia.gr

Έξι προγράμματα για ανέργους αναμένεται να τρέξουν από τις αρχές Αυγούστου έως και τον Οκτώβριο, ΟΑΕΔ και υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, όπως έχουν ανακοινώσει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου και η διοικητής του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη:
Αρχές Αυγούστου
-Θα ξεκινήσουν τα δύο νέα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας που θα αφορούν 13.000 νέους από 18 έως 29 ετών και θα είναι εναρμονισμένα με το αντικείμενο των σπουδών τους. Οι νέοι θα καταρτισθούν επί 4 μήνες σε επιχειρήσεις και κατόπιν θα απασχοληθούν (με διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και με μισθολογικό κόστος, το οποίο θα καλυφθεί από τα συγκεκριμένα προγράμματα του ΟΑΕΔ) για 8 μήνες στις ίδιες ή και σε άλλες επιχειρήσεις και πάλι στο αντικείμενο των σπουδών τους.
Από το φθινόπωρο:
-Για νέους 18-24 ετών που αφορά 10.000 θέσεις
– Για νέους 25-29 ετών για 3.000 θέσεις εργασίας, για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας άμεσα συνδεδεμένης με το αντικείμενο σπουδών τους.
– Πρόγραμματα υποστήριξης της απασχόλησης για 1.575 ανέργους και
– Πρόγραμμα για 1000 άτομα με ειδικές ανάγκες σε ΚοινΣΕΠ.
-Το τελευταίο είναι το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας για ανέργους νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών, το οποίο αφορά 11.000 νέους διαφόρων ειδικεύσεων.
Να σημειωθεί ότι παράλληλα “τρέχουν” και τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για τους 17 + 34 δήμους και τα hot spot που αφορούν συνολικά 24.574 ανέργους.
aftodioikisi.gr

Από τη μια στιγμή στην άλλη είδε μια λαμπρή καριέρα στα σώματα ασφαλείας να καταστρέφεται, επειδή ανέβασε έναν sexy χορό της στο facebook. Τέτοιο κορμί όμως δεν επρόκειτο να μείνει χωρίς δουλειά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η Κριστίνα Νεγκοντίνα υπηρετούσε με αξιώσεις στην αστυνομία της Μόσχας. Είναι 26 ετών και όλοι οι συνάδελφοι της ακόμη και οι ανώτεροι της, είχαν να λένε για τον επαγγελματισμό της αλλά και για την αποτελεσματικότητα της ως αστυνομικός.
Ένα βράδυ η Κριστίνα έστησε την κάμερα της και άρχισε να χορεύει αισθησιακά μπροστά της. Το καλλίγραμμο κορμί της με τις πλούσιες καμπύλες στο στήθος και τους καλοσχηματισμένους γλουτούς, μπορούσε να κολάσει τους πάντες.
Μόλις η κάμερα κατέγραψε τον χορό της η Κριστίνα ανέβασε το βίντεο στο facebook. Μέσα σε λίγα λεπτά όλοι οι αστυνομικοί στη Μόσχα μιλούσαν για την καλλίγραμμη και αισθησιακά λικνιζόμενη συνάδελφο τους. Ένας όμως, ο αρχηγός της αστυνομίας δεν φάνηκε να συμμερίζεται τον ενθουσιασμό των υφισταμένων του.
Με συνοπτικές διαδικασίες έδιωξε την Κριστίνα από το σώμα με το αιτιολογικό ότι η στάση της δεν συνάδει με το προφίλ μιας αστυνομικού. Η Κριστίνα έπεσε από τα σύννεφα. Αμέσως υπέβαλλε μήνυση στην υπηρεσία της και ζήτησε 120.000 ευρώ για την απόλυση της η οποία δεν είχε να κάνει με τις επαγγελματικές της ικανότητες, αλλά με κάτι που ανέβασε στην προσωπική της ιστοσελίδα.
Όμως κατά τη διάρκεια της ΕΔΕ και πριν η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο διαπιστώθηκε πως η Κριστίνα όταν ανέβαζε το βίντεο ήταν όχι μόνο μεθυσμένη, αλλά και υπό την επήρεια ναρκωτικών. Η Κριστίνα έκανε και άλλο ένα μοιραίο λάθος το οποίο θυμήθηκε αργότερα.
Δεν ανέβασε τον χορό της μόνο στο προφίλ της, αλλά και σε μια «κλειστή» σελίδα του facebook στην οποία είχαν πρόσβαση μόνο οι αστυνομικοί. Η απόφαση για την απόλυση της ήταν αμετάκλητη.
Όμως «τέτοιο κορμί πατριώτη, δεν χάνεται» που λένε και στην τηλεόραση και αμέσως την πλησίασε ένας ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων. Η Κριστίνα έπιασε δουλειά με μισθό 900 ευρώ το μήνα. Χορεύει κάθε βράδυ μπροστά σε πελάτες που απολαμβάνουν τα κάλλη της.
Στο συμβόλαιο της μάλιστα υπάρχει και ο όρος, που θέλει την 26χρονη να αποφασίζει εκείνη εάν θα ξεντυθεί σε κάποιον πριβέ χορό για κάποιον πελάτη, ή θα παραμείνει με τα ρούχα της.
kristina3

Eκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα διοργανώνει και φέτος το υπουργείο Πολιτισμού, για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της Πανσελήνου, Πέμπτη 18 Αυγούστου, αλλά και στις 17, 19, 20 και 21 Αυγούστου. Περιλαμβάνουν μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κ.ά.
Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τις υπηρεσίες του Υπουργείου και ιδιαιτέρως προς το φυλακτικό προσωπικό για την υποστήριξή του στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, τις οποίες κάθε χρόνο το κοινό αγκαλιάζει με τη μεγάλη συμμετοχή του.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με ιστορία από το 1863, όταν ο πρώτος υπόγειος σιδηρόδρομος (Metropolitan Railway) άνοιξε ανάμεσα σε Paddington και Farringdon, το μετρό του Λονδίνου σίγουρα κρύβει πολλές ιστορίες και facts. Ας μάθουμε μερικά από αυτά για το περίφημο tube, το οποίο σήμερα έχει 270 σταθμούς και 11 γραμμές.
1. Η μέση ταχύτητα στο μετρό του Λονδίνου είναι 33 χιλιόμετρα την ώρα, συμπεριλαμβανομένων και των στάσεων στο σταθμό. Στη γραμμή Metropolitan, τα τρένα μπορεί να φτάσουν και τα 96,5 χιλιόμετρα την ώρα.
2. Ο πιο πολυσύχναστος σταθμός είναι ο Oxford Circus, ο οποίος το 2014 χρησιμοποιήθηκε από 98 εκατομμύρια επιβάτες.
3. Η πιο σύντομη απόσταση ανάμεσα σε 2 γειτονικούς σταθμούς είναι μόλις 260 μέτρα. Η απόσταση από το Leicester Square ως το Covent Garden στη γραμμή Piccadilly διαρκεί μόλις 20 δευτερόλεπτα, αλλά κοστίζει 4,80 λίρες, δηλαδή 6,15 ευρώ.
4. Πολλοί σταθμοί του μετρό χρησιμοποιήθηκαν ως καταφύγια κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και η Κεντρική Γραμμή είχε μετατραπεί σε εργοστάσιο μαχητικών αεροσκαφών, σε έκταση 3 χιλιομέτρων, με το δικό του σιδηροδρομικό σύστημα. Η ύπαρξή του παρέμεινε μυστική μέχρι τη δεκαετία του ’80.
5. Ο σταθμός Angel έχει τη μεγαλύτερη σε μήκος κυλιόμενη σκάλα στα 60 μέτρα. 6. Μόλις το 45% του λονδρέζικου μετρό βρίσκεται σε τούνελ.
7. Ο σταθμός Aldgate, στις γραμμές Circle και Metropolitan, χτίστηκε σε ένα σημείο, όπου είχαν θαφτεί περισσότερα από 1000 πτώματα από πανούκλα.
8. Ο πιο βαθύς σταθμός είναι ο Hampstead στη γραμμή Northern, ο οποίος φτάνει τα 58,5 μέτρα κάτω από τη γη.
9. Κι όμως, το μετρό του Λονδίνου συγκεντρώνει και άγρια ζωή με ζώα όπως τρυποκάρυδοι, ελάφια, γεράκια, νυχτερίδες, φίδια, σαλαμάνδρες και σκουλήκια να έχουν παρατηρηθεί σε κάποιο σημείο του δικτύου.
10. Τα τρένα του μετρό του Λονδίνου αρχικά κινούνταν με ατμό. 11. Η ονομασία “Underground” πρωτοεμφανίστηκε στους σταθμούς το 1908.
12. Τα τρένα του δικτύου κάλυψαν 76,4 εκατομμύρια χιλιόμετρα μέσα στο 2014.
13. Το συνολικό μήκος του υπόγειου σιδηροδρόμου είναι 402 χιλιόμετρα.
14. Το 1926 δημιουργήθηκαν «λάκκοι αυτοκτονιών» κάτω από τις ράγες, λόγω της αύξησης του αριθμού των ανθρώπων που αυτοκτονούσαν πέφτοντας στις γραμμές.
15. Το 1924 γεννήθηκε το πρώτο μωρό μέσα στο μετρό, στο Elephant & Castle στη γραμμή Bakerloo.

Μεγάλη κομπίνα με τηλεφωνικές κλήσεις που οδηγούν σε… τρελές χρεώσεις, έχουν στήσει επιτηδειοι. Συγκεκριμένα μπορούν και χρεώνουν τους λογαριασμούς μέσα από αναπάντητες κλήσεις, ή από κλήσεις κατά τις οποίες καλούν και είτε μιλούν αγγλικά, είτε δεν μιλούν καθόλου.
Ο αριθμός που χρησιμοποιούν για να πραγματοποιήσουν αυτές τις κλήσεις (ή τουλάχιστον ο αριθμός που φαίνεται στις οθόνες των τηλεφώνων μας) είναι ο 2311807050.
Συνήθως καλούν, δεν μιλούν και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ακούγεται η λέξη «goodbye» και η γραμμή κλίνει.
Κάποιοι άλλοι χρήστες καταγγέλουν πως από τον συγκεκριμένο αριθμό δέχονται κλήσεις αργά το βράδυ και γενικά ακατάλληλες ώρες, όπου και πάλι δεν μιλά κανείς για κάποιο χρονικό διάστημα και η γραμμή κλίνει στη συνέχεια.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, όσοι επιχείρησαν να πάρουν πίσω τον συγκεκριμένο αριθμό για να διαπιστώσουν από πού προέρχεται η κλήση, το μόνο που ακούνε είναι μουσική.
Τέλος πολλοί είναι οι καταναλωτές που δέχτηκαν τηλεφώνημα από τον συγκεκριμένο αριθμό, καταγγέλουν ότι είδαν αδικαιολόγητα «φουσκωμένο» τον λογαριασμό του τηλεφώνου τους.
Προσοχή λοιπόν, μην απαντάτε αν δείτε τον συγκεκριμένο αριθμό στην οθόνη του τηλεφώνου σας και γενικά, αποφεύγετε να απαντάτε σε κλήσεις από αριθμούς που δεν γνωρίζετε.
Επίσης όλα τα σύγχρονα τηλέφωνα έχουν ρύθμιση που μπορούν να μπλοκάρουν επιλεγμένους αριθμούς και να μην δέχονται κλήσεις από αυτούς, οπότε αν υποπτεύεστε κάτι, καλύτερα ενεργοποιείστε τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος που μας περιβάλλει; Με τη Μεγάλη Έκρηξη, σύμφωνα με την καθιερωμένη θεωρία, δηλαδή με την απότομη διαστολή ενός «κοσμικού σπόρου» άπειρης πυκνότητας. Ωστόσο, δύο επιστήμονες υποστηρίζουν πως η παραπάνω περιγραφή δεν είναι η μοναδική που εξηγεί πειστικά την καταγωγή του σύμπαντος.
Πιο συγκεκριμένα, οι δύο ερευνητές πιστεύουν πως, αντί για τη «γέννησή» του από το μηδέν, ο κόσμος μας προέρχεται από ένα προηγούμενο σύμπαν, το οποίο κάποια στιγμή έπαψε να συστέλλεται, ξεκινώντας ξανά να επεκτείνεται. Επομένως, αντί για τη Μεγάλη Έκρηξη, ορόσημο στη συμπαντική ιστορία ήταν η Μεγάλη Αναπήδηση (Big Bounce), η οποία μάλιστα θα μπορούσε να έχει επαναληφθεί και άλλες φορές στο παρελθόν.
Αν και η θεωρία της Μεγάλης Αναπήδησης  έχει διατυπωθεί ήδη από τη δεκαετία του 1920, στην πορεία εγκαταλείφθηκε από τους περισσότερους φυσικούς. Ένας σημαντικός λόγος ήταν πως δεν είχε βρεθεί πώς θα ήταν δυνατόν το σύμπαν μεταβαίνει από τη συστολή στη διαστολή, και αντίστροφα, χωρίς να καταλήγει σε ένα σημείο άπειρης πυκνότητας.
Έτσι, αυτό που έκαναν ο Δρ Στέφεν Γκέλεν από το Imperial College του Λονδίνου και ο Δρ Νιλ Τούροκ από το Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής Perimeter στον Καναδά, ήταν να διατυπώσουν ένα μοντέλο το οποίο εξηγεί αυτές τις μεταβάσεις.
Έρευνες έχουν δείξει πως το πρώιμο σύμπαν συμπεριφερόταν με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις κλίμακες, δηλαδή ότι οι φυσικοί νόμοι που ίσχυαν για ολόκληρο το σύμπαν περιέγραφαν επίσης και την ύλη - ακτινοβολία ακόμη και σε επίπεδα μικρότερα από τις διαστάσεις του ατόμου.
Στο σύγχρονο σύμπαν, η συμμετρία αυτή έχει «σπάσει», αφού ο μικρόκοσμος και ο μακρόκοσμος αποτελούν την «επικράτεια» διαφορετικών θεωριών. Για παράδειγμα, οι ιδιότητες των στοιχειωδών σωματιδίων περιγράφονται από την κβαντική φυσική, ενώ κοσμικές δομές όπως οι γαλαξίες αποτελούν αντικείμενο της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας.
Με δεδομένο ότι το πρώιμο σύμπαν είχε απειροελάχιστες διαστάσεις, θα πρέπει να περιγραφόταν από την κβαντική φυσική. Έτσι, χρησιμοποιώντας την κβαντική φυσική, οι δύο επιστήμονες δημιούργησαν ένα μοντέλο για την εξέλιξή του.
Στο πλαίσιο αυτού του μοντέλου, το προηγούμενο σύμπαν θα μπορούσε όντως να σταματήσει να συστέλλεται, πριν συρρικνωθεί σε ένα σημείο άπειρης πυκνότητας. Αντίθετα, θα ήταν δυνατόν να μεταβεί σε μία φάση διαστολής, ώστε να προκύψει ο κόσμος που μας περιβάλλει.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κβαντική μηχανική θα μπορούσε επομένως να «γλιτώσει» το σύμπαν από μία βίαιο αρχή όπως η Μεγάλη Έκρηξη, με τον ίδιο τρόπο που «γλιτώνει» τα άτομα από την καταστροφή, αποτρέποντας τη συγχώνευση των ηλεκτρονίων με τους πυρήνες.
Όπως αναφέρει ο Νιλ Τούροκ στο περιοδικό Wired, «με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε πως θα μπορούσα να περιγράψουμε τις πρώτες στιγμές του σύμπαντος με την κβαντική μηχανική, κάνοντας ελάχιστες και εύλογες υποθέσεις για την ύλη που υπήρχε τότε. Με αυτές τις προϋποθέσεις, η Μεγάλη Έκρηξη ήταν στην πραγματικότητα μία Μεγάλη Αναπήδηση, όπου η συστολή έδωσε τη θέση της στη διαστολή».
Το επόμενο βήμα για τους δύο φυσικούς είναι να μελετήσουν με ποιον τρόπο το μοντέλο τους μπορεί να επεκταθεί για να εξηγήσει την προέλευση των ανομοιογενών στη δομή του σύμπαντος, από τις οποιες προέκυψαν δομές όπως οι γαλαξίες.
naftemporiki.gr

«Τα Goody’s δεν κλείνουν». Αυτό επισημαίνει στο insider.gr η διοίκηση του Ομίλου Vivartia, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα για λουκέτο της αλυσίδας με αφορμή και το κλείσιμο του καταστήματος Goody’s στη Σταδίου. Όπως αναφέρει στέλεχος της διοίκησης «είναι αναληθή τα όσα ακούγονται. Το κατάστημα στη Σταδίου μπορεί να έκλεισε, αλλά ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε ένα νέο μεγάλο κατάστημα Goody’s Burger House στην οδό Φιλελλήνων, το οποίο βρίσκεται το στάδιο της κατασκευής και θα είναι έτοιμο μέσα στο επόμενο διάστημα».  Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, το νέο κατάστημα θα ανήκει στη «μαμά – εταιρεία» και αποτελεί ένα από τα μεγάλα project της.
Σε ότι αφορά μεμονωμένα περιστατικά κλεισίματος καταστημάτων, σε επικοινωνία που είχε το news247 με τον CEO του τομέα εστίασης της Vivartia, και από την προηγούμενη Δευτέρα CEO και της MIG, κ. Θανάση Παπανικολάου, ειπώθηκαν τα εξής: «…πρόκειται για ένα φυσιολογικό φαινόμενο που δεν έχει να κάνει μόνο με την ελληνική αγορά αλλά αποτελεί διεθνές φαινόμενο. “Πάντα θα υπάρχουν καταστήματα που θα κλείνουν. Είτε γιατί οι franchisee που τα είχαν αναπτύξει πριν από τριάντα χρόνια δεν ενδιαφέρονται πια, είτε γιατί τα σημεία που βρίσκονται έχουν ξεπεραστεί, είτε για άλλους λόγους όπως ακριβά ενοίκια (σ.σ. το τελευταίο ήταν ένας από τους λόγους που έκλεισε το κατάστημα στην Ερμού). Εμείς αυτό που κάνουμε σαν Goody’s σε αυτές τις περιπτώσεις είναι είτε ερχόμαστε σε επαφές με τους franchisee και αγοράζουμε τα καταστήματα εάν είναι σε καλά σημεία ή φροντίζουμε να τα μεταπωλήσουμε σε άλλους επιχειρηματίες. Παράλληλα φροντίζουμε ώστε καταστήματα που δεν είναι σε ‘πιάτσες’, γιατί πλέον έχει αλλάξει ο χάρτης των σημείων που συχνάζει η νεολαία, να τα μεταφέρουμε με νέα εικόνα σε πιο επίκαιρα σημεία».
Γαλλία: Μαχαίρωσαν μητέρα και τις κόρες της επειδή φορούσαν σορτς
Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα σε θέρετρο των Άλπεων στη νότια Γαλλία, με την κατηγορία ότι μαχαίρωσε μια 46χρονη γυναίκα και τις κόρες της, 12 και 14 χρονών αντίστοιχα.
Ο άνδρας διέμενε με την οικογένειά του στο ίδιο θέρετρο με τα θύματα στην πόλη Laragne-Montéglin. Όπως υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος γειτονικής πόλης, ο 37χρονος "βρέθηκε σε σύγχυση" διότι τα θύματα φορούσαν σορτσάκια και κοντομάνικα μπλουζάκια.
Σύμφωνα με τον Guardian, αστυνομική πηγή ανέφερε ότι δεν υπήρχαν θρησκευτικά κίνητρα πίσω από την επίθεση, ενώ τα θύματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, με το ένα κορίτσι να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!