Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Φτηνός καφές στην Αθήνα Καφές στο χέρι – εύκολη υπόθεση με λιγότερα από 2€. Καφές «για εδώ» σε τραπεζάκι ή σε αυλή – δύσκολη υπόθεση με λιγότερα από 2€.

Ψάξαμε, όμως και βρήκαμε αγαπημένες διευθύνσεις σε όλη την Αθήνα που δεν… βαράνε την αγάπη μας για το υπέροχο αυτό ρόφημα και τον σερβίρουν σε μυρωδάτες εκδοχές (ελληνικός, διπλός εσπρέσσο, εσπρέσσο freddo) ζητώντας μας λιγότερα από 2€.

Μπράβο τους.

* Στο Πενηνταράκι (Βορείου Ηπείρου 2, Πλατεία Σμύρνης, Βύρωνας), πιάνουμε θέση στα τραπεζάκια που βγάζει στην πλατεία του Βύρωνα και απολαμβάνουμε παγωμένο espresso freddo με 1,90€.


* Στην δροσερή αυλίτσα του L’Ovelha Negra στην Καλλιθέα (Ισμήνης 84, Τζιτζιφιές) με τα όμορφα λουλούδια, τις vintage πινελιές και το άσπρο βοτσαλάκι κάτω, απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ημέρας καφεδάκι με 2€.


* Στο Περιστέρι απολαμβάνουμε εκλεκτό εσπρεσάκι από μυρωδάτα χαρμάνια από τους μπαρίστας του Barista Espresso Bar (25ης Μαρτίου 4) με τιμές από 1,50€ μέχρι 2,50€.

* Στο Aresi cafe bar (Φλέμινγκ 78) στον Βύρωνα μας… αρέσει που μπορούμε να απολαύσουμε εσπρέσσο και ελληνικό καφέ με… ολίγη με 2€.

* Κάτω από τις φυλλωσιές των δέντρων το Alphaville (Σαλαμίνος και Σφακτηρίας, Μεταξουργείο) μας σερβίρει φτηνά καφεδάκια (με 2€) ενώ τα τραπέζια του συχνά πυκνά θα τα δείτε φορτωμένα με επιτραπέζια και βιβλία από την βιβλιοθήκη του.

* Σταθερή αξία για κυριακάτικο καφεδάκι στην άδεια Αθήνα, το Σέλας (Καλλικράτους και Μεθώνης 19) στα Εξάρχεια σερβίρει δροσερά καφεδάκια από 2€.

* Στη Σβούρα, τη μικρή κρυφή αυλίτσα της Νεάπολης, πέρα από ωραία πιάτα ημέρας, δροσερές σαλατούλες και ρακές, απολαμβάνουμε καφεδάκι μέχρι 2€.

* Στην όμορφη αυλή του Πυρολίκι (Μεγάλου Αλεξάνδρου 117, Μεταξουργείο) τα καφεδάκια ξεκινούν από 1,50€ για έναν ελληνικό και φτάνουν μέχρι τα 2€ για έναν δροσερό espresso freddo.


* «Φτου Ξελευτερία» λέμε στο Μεταξουργείο (Θεμιστοκλέους 6) πιάνουμε τραπεζάκι στην αυλή του και παραγγέλνουμε καφεδάκι με κόστος (το πολύ) 2€.

* Το Καμπεθόν (Κεραμεικού 110, Κεραμεικός) Η πιο «χύμα» αυλή που το βράδυ το γυρνά σε ρακές και μεζέδες, τα μεσημέρια θυμίζει περισσότερο νοσταλγικό καφενέ με τραπεζάκια στο χαλίκι, πνιγμένα στο πράσινο. Ο καφές στοιχίζει 2€.

* Στα Πετράλωνα, το Πικάπ εκτός από ωραιότατα κοκτέιλ και ανεβαστικές μουσικές, σερβίρει καφεδάκια από νωρίς το πρωί με 2€ (διπλός εσπρέσσο) και 1,50€ (ελληνικός).


* Εκτός από σούπερ φτηνά κοκτέιλ (από 4,80€ για ένα μοχίτο), ο Κόκκινος Λωτός (Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια) ανοίγει από το πρωί και σερβίρει εξίσου φτηνά καφεδάκια, από 1,40€.

* Το Σπιρτόκουτο (Κειριαδών 15, Πετράλωνα) με την ρετρό διακόσμηση και τις «ψαγμένες» μουσικές σερβίρει εξαιρετικό espresso freddo με 2€.

* Στο Kaya (Βουλής 7) θα απολαύσετε το καφεδάκι υπό τον ίσκιο της στοάς, στον εξωτερικό του πάγκο ο οποίος ακολουθεί την φιλοσοφία των ιταλικών καφέ, υπό τους ήχους χαλαρωτικής τζαζ μουσικής σε τιμές που ξεκινούν από 0,80€ για έναν διπλό εσπρέσο.

Αγωγή κατά των δημιουργών του Pokemon Go κατέθεσε ένας άνδρας από τις ΗΠΑ, κατηγορώντας τους για καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ
Συγκεκριμένα, ο άνδρας ισχυρίζεται ότι άγνωστοι άρχισαν πρόσφατα να περιφέρονται έξω από την πόρτα του και ότι τουλάχιστον 5 από αυτούς του χτύπησαν ακόμα και την πόρτα ζητώντας του να πάνε στην αυλή του σπιτιού του.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Guardian, αυτή είναι η πρώτη αγωγή που κατατίθεται εναντίον της Niantic, της Nintendo και της Pokemon Company και αφορά στο ιδιαίτερα δημοφιλές παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας Pokemon Go.
Αφού κυκλοφόρησε στις 6 Ιουλίου, το παιχνίδι για τα smartphone κινητά έχει αναδειχτεί σε παγκόσμιο φαινόμενο
Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι δημιουργοί του Pokemon Go έχουν «επιδείξει κατάφωρη περιφρόνηση για τις προβλεπόμενες συνέπειες που θα είχε το παιχνίδι, τοποθετώντας στον πραγματικό κόσμο τα εικονικά Pokemon, χωρίς πρώτα να ζητήσουν την άδεια των ιδιοκτητών ακινήτων».
Πολλοί είναι οι δημόσιοι χώροι, ανά τον κόσμο, που έχουν αναρτήσει απαγορεύσεις για χρήση του παιχνιδιού στις εγκαταστάσεις τους, όπως το Peace Memorial Park στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, το Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις ΗΠΑ και το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης ‘Αουσβιτς στην Πολωνία.
Πώς διώχνουμε τα έντομα από το εξοχικό μία και καλή
Πόσες φορές σας έχει συμβεί να μπείτε στο εξοχικό σας για πρώτη φορά μετά από μήνες και να ξαναβγείτε έξω… τρέχοντας; Εμάς πάντως αρκετές, ώστε να θέλουμε να πάρουμε τα μέτρα μας και αντί για εμάς, να κάνουμε τα έντομα… να τρέχουν έντρομα! Τα μυρμήγκια, οι ψαλίδες και οι άλλοι παράνομοι «καταληψίες» είναι συνήθως ανάμεσα στα πρώτα πράγματα που συναντάμε σε ένα εξοχικό σπίτι που έχει μείνει κλειστό από καιρό, πέρα από την σκόνη. Ντουλάπες στις οποίες παραμονεύει ο σκόρος, σαρανταποδαρούσες κάτω από τα έπιπλα καθώς και ιστοί από αράχνες στις γωνίες είναι κάποια από τα πράγματα που αντικρύζουμε συχνά, τα οποία για να είμαστε και ειλικρινείς, σε αντίθεση με την ηρεμία της εξοχής δεν τα επιθυμήσαμε. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε προκειμένου να απαλλαχτούμε από όλους αυτούς τους εισβολείς και να απολαύσουμε το εξοχικό μας όπως το αφήσαμε;

1ο Βήμα: Αερίζουμε
Όπως και με κάθε χώρο που μένει κλειστός για καιρό, έτσι και με το εξοχικό μας, η σκόνη, η υγρασία αλλά και τα έντομα φροντίζουν ώστε να καταστήσουν την ατμόσφαιρα δυσάρεστη, αν όχι ανθυγιεινή. Έτσι λοιπόν, ανοίγουμε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες ώστε να αφήσουμε τον αέρα να κινηθεί ελεύθερα, ανανεώνοντας το περιβάλλον και διώχνοντας την σκόνη και τα ζωύφια όσο καθαρίζουμε. Φυσικά δεν ξεχνάμε να αερίσουμε μαζί με το σπίτι, τις ντουλάπες και τυχόν σεντόνια και υφάσματα που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε.

2ο Βήμα: Καθαρίζουμε
Αυτό είναι κάτι το οποίο θα κάναμε έτσι κι αλλιώς, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία να το κάνουμε σωστά. Συνήθως κοιτάμε να καθαρίσουμε εξονυχιστικά πριν φύγουμε και σφραγίσουμε το σπίτι, αλλά πολλές φορές, οι... πολύποδοι εισβολείς φροντίζουν ώστε να το ξαναλερώσουν όσο λείπουμε. Έτσι, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν κινδυνεύουμε από τσιμπήματα και δερματικούς ερεθισμούς από έντομα, πρέπει να καθαρίζουμε όλες τις δύσκολες γωνίες πίσω και κάτω από τα έπιπλα μας όσο πιο σχολαστικά μπορούμε.

3ο Βήμα: Χρησιμοποιούμε προϊόντα ΤΕΖΑ
Ίσως και το πιο σημαντικό από όλα, πρέπει να φροντίσουμε να απωθήσουμε ή και να εξολοθρεύσουμε όσους ανεπιθύμητους εισβολείς υπάρχουν στο σπίτι μας ήδη, ώστε να μην πολλαπλασιαστούν και ανακαταλάβουν όσα καθαρίσαμε με κόπο και ιδρώτα. Αν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με εισβολείς που... κάνουν επίθεση έρποντας, φροντίζουμε να εξοπλιστούμε με εντομοκτόνα προϊόντα ΤΕΖΑ για έρποντα έντομα (κατσαρίδες, μυρμήγκια κλπ) σε μορφή σπρέι, αφρού και MEC, ώστε να καταφέρουμε να τους κατατροπώσουμε μία και καλή. Σε περίπτωση που οι επισκέπτες μας έβγαλαν… φτερά, τα εντομοαπωθητικά προϊόντα ΤΕΖΑ για ιπτάμενα έντομα διατίθενται σε υγρό, φιδάκι, ταμπλέτες και φορητή συσκευή ώστε να τους κρατάμε μακριά. Έτσι, το ΤΕΖΑ βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τα έντομα εύκολα και εμείς μπορούμε να απολαύσουμε το καλοκαίρι και το σπίτι μας ξέγνοιαστοι.
in2life.gr
Στα 63 της χρόνια έγινε για πρώτη φορά μητέρα
Μητέρα έγινε για πρώτη φορά στα 63 της χρόνια γυναίκα στην Αυστραλία μετά από πολλές ώρες αγωνίας και απογοήτευσης. Την πρώτη ημέρα του Αυγούστου έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο από την πρώτη στιγμή της άφιξής του σκόρπισε χαμόγελο και αισιοδοξία.

Η 63χρονη γέννησε σε 34 εβδομάδες με καισαρική τομή έχοντας σε όλη αυτή την προσπάθεια και τον ανηφορικό δρόμο δίπλα της τον 78χρονο σύντροφό της.

Συνέλαβε, μετά από αρκετές αποτυχημένες απόπειρες, χρησιμοποιώντας έμβρυο από άλλο δότη. Αυτή τη στιγμή η 63χρονη αναρρώνει με την κόρη της, επιθυμεί όμως να μην λάβει έκταση η υπόθεσή της ώστε το όνομα εκείνης και του συντρόφου της να μην δουν το φως της δημοσιότητας.

Παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε το 2010 στην Αυστραλία όταν μια 60χρονη γέννησε το πρώτο της παιδί.

Σε διαφορετική ήπειρο, η 66χρονη Αντριάνα Ιλιέσκου, από την Ρουμανία, κατέρριψε τα ρεκόρ καθυστερημένης μητρότητας όταν το 2005 έγινε μητέρα. 

«Οι υπεύθυνες κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης αρνούνται τη θεραπεία σε γυναίκες άνω των 53 ετών, ηλικία που σηματοδοτεί το τέλος της φυσικής εγκυμοσύνης», αναφέρει στην εφημερίδα 
Herald Sun, ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μόνας, Γκαμπ Κόβαξ.

«Αυτό το παιδί θα χρειάζεται φροντίδα μετά από 20 χρόνια και δεν είναι σίγουρο εάν θα μπορεί να την έχει. Τα σώματά μας δεν είναι φτιαγμένα για να αναπαράγουν παιδιά στα 60 χρόνια», προσθέτει ο καθηγητής μιλώντας για έλλειψη υπευθυνότητας.
Οι ωραιότερες παραλίες του ΠηλίουΓαλαζοπράσινα νερά καθρεφτίζουν φουντωτά δάση. Μονοπάτια που περνούν πλάι σε ρυάκια και καταρράκτες καταλήγουν σε ερημικούς κολπίσκους. Απαλές αμμουδιές ακουμπούν πάνω σε γιγάντιους βράχους που βουτάνε στο νερό. Είναι δύσκολο να διαλέξεις τις δέκα ωραιότερες παραλίες ανάμεσα στην τόση πηλιορείτικη μαγεία. Το προσπαθήσαμε, ωστόσο.

Ο Μυλοπόταμος
Πού; 6 χιλιόμετρα από την Τσαγκαράδα


…Η διασημότερη μάλλον παραλία του Πηλίου, με τα φαντασμαγορικά γαλαζοπράσινα νερά του, και τα βράχια που τον χωρίζουν σε… δύο παραλίες οι οποίες επικοινωνούν μέσω μιας «πύλης».

Το Χορευτό
Πού; Στο ομώνυμο χωριό (8 χιλιόμετρα από την Ζαγορά)


Φωτό: Guesthouse Papagiannopoulou

…Με τα μεγάλα του κύματα και τη χρυσαφένια άμμο που απλώνεται σε μήκος δυόμιση χιλιομέτρων.

Οι Άγιοι Σαράντα
Πού; 600 μέτρα από το Χορευτό


Φωτό: Discover Pelio

…Δίπλα στο Χορευτό βρίσκεται μια σχεδόν μυστική παραλία με εξίσου διάφανα, βαθυγάλαζα νερά, άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, δάση που φτάνουν ως το κύμα και βράχια ιδανικά για βουτιές από ψηλά.

Τα Ποτιστικά
Πού; 11 χιλιόμετρα από την Αργαλαστή


Φωτό: Discover Pelio

…Εξωπραγματικά γιγάντια βράχια, που μοιάζουν να ξεπηδούν από την θάλασσα, ιδανικά για βουτιές στα κρυστάλλινα βαθυγάλαζα νερά της. Απαλή, χρυσαφένια αμμουδιά που απλώνεται σε μήκος ενός χιλιομέτρου. Δεν είναι να απορεί κανείς που αυτή είναι μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες του Πηλίου.

Η Μελανή
Πού; Ακριβώς δίπλα στα Ποτιστικά


Φωτό: Discover Pelio

…Τα βαθυγάλαζα νερά που της έδωσαν το όνομά της βρέχουν μια υπέροχη, μεγάλη αμμουδιά, την οποία κάνουν ακόμα πιο μαγική η πλήρης απουσία οργάνωσης και το καταπράσινο τοπίο που την κορνιζάρει.

Η Φακίστρα
Πού; 5 χιλιόμετρα από την Τσαγκαράδα


…Τα τιρκουάζ νερά της καταλήγουν σε μια παραλία με ψιλό βοτσαλάκι, την οποία κορνιζάρουν θεόρατα βράχια. Προσεγγίζεται από ένα σχετικά δύσκολο μονοπάτι, αξίζει όμως με το παραπάνω τον κόπο.

Το Παπά Νερό
Πού; 4 χιλιόμετρα από το Μούρεσι


Φωτό: Discover Pelio

…Διεκδικεί επάξια το βραβείο του πιο χαριτωμένου ονόματος παραλίας. Είναι μεγάλη και οργανωμένη, με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και απαλή, σιμιγδαλένια αμμουδιά.

Η Νταμούχαρη
Πού; Στο ομώνυμο χωριό (4,5 χιλιόμετρα από το Μούρεσι)


…Τα μεγάλα, λευκά της βότσαλα –που οι ντόπιοι αποκαλούν «κροκάλες», από τον ήχο που κάνουν όταν παρασέρνονται από το νερό– καταλήγουν σε μαγευτικά γαλαζοπράσινα νερά. Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη με το αυτοκίνητο, ενώ οι λάτρεις της πεζοπορίας θα χαρούν να μάθουν πως μερικά από τα ωραιότερα (βλέπε πιο πράσινα) μονοπάτια του Πηλίου τη συνδέουν με το Μούρεσι και την Τσαγκαράδα.

Η Πλάκα
Πού; 1 χιλιόμετρο από τον Άγιο Ιωάννη


…Δέντρα που φτάνουν σχεδόν εκεί που σκάει το κύμα, ψιλό χρωματιστό βοτσαλάκι, νερά που δίνουν την εντύπωση ότι κολυμπάς σε πισίνα και ελάχιστη οργάνωση κάνουν την Πλάκα μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του Πηλίου.

Ο Λημνιώνας
Πού; 6 χιλιόμετρα από το Ξορύχτι (ανάμεσα στον Μυλοπόταμο και τη Λαμπινού)


Φωτό: Pelion Paths

…Δυσπρόσιτη και απομονωμένη, μια από τις πιο μαγικές παραλίες του Πηλίου έχει σμαραγδένια νερά, ανοιχτόχρωμη αμμουδιά και ψιλό βοτσαλάκι, και εκείνη την υπέροχη ροβινσωνική αίσθηση που συναντάς μόνο στις δυσπρόσιτες παραλίες.
Ούρμια, η λίμνη που έγινε κατακόκκινη από τη θλίψηΗ λίμνη Ούρμια στο Ιράν, κάποτε η μεγαλύτερη λίμνη της Μέσης Ανατολής και μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου, έχασε το πράσινο χρώμα της και μοιάζει πια με απέραντη σκηνή εγκλήματος.

Στα τέλη Απριλίου, η λίμνη φαινόταν καταπράσινη σε εικόνα του δορυφόρου Aqua της NASA. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου, τα νερά είχαν αποκτήσει ένα βαθύ κόκκινο χρώμα σαν κρασί.

Η αλλαγή χρώματος στη λίμνη κοντά στα σύνορα με την Τουρκία έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο τα καλοκαίρια, όταν η εισροή νερού περιορίζεται και η αλατότητα αυξάνεται λόγω έντονης εξάτμισης.

Η αύξηση της συγκέντρωσης αλατιού ευνοεί τον πολλαπλασιασμό κόκκινων μικροοργανισμών, εξηγεί η NASA σε ανακοίνωσή της.


Μια γέφυρα για οχήματα χωρίζει στα δύο τη λίμνη Ούρμια (NASA)

Η ταυτοποίηση των μικροβίων αυτών θα απαιτούσε λήψη δειγμάτων, ωστόσο οι υποψίες στρέφονται σε δύο ομάδες μονοκύτταρων οργανισμών. Η πρώτη είναι τα φύκη του γένους Dunanelia, τα οποία είναι πράσινα υπό κανονικές συνθήκες, αλλάζουν όμως χρώμα σε συνθήκες υψηλής αλατότητας και έντονου φωτισμού.

«Τα φύκια γίνονται κόκκινα λόγω της παραγωγής προστατευτικών καροτενοειδών μέσα στα κύτταρα» εξηγεί ο Μοχάμαντ Τούριαν, ερευνητής του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης. Σε καροτενοειδή οφείλεται εξάλλου και το χρώμα του καρότου.

Η δεύτερη ομάδα είναι αρχαιοβακτήρια της οικογένειας Halobacteriaceae, τα οποία προτιμούν νερά κορεσμένα σε αλάτι. Οι «πρωτόγονοι» αυτοί οργανισμοί παράγουν την κόκκινη χρωστική ουσία βακτηριοροδοψίνη, μέσω της οποίας απορροφούν την ηλιακή ενέργεια για να παράγουν σάκχαρα μέσω φωτοσύνθεσης.

Η λίμνη Ούρμια έχει αλλάξει από πράσινη σε κόκκινη και το αντίστροφο αρκετές φορές στο παρελθόν. Συνήθως ξαναγίνεται πράσινη την άνοιξη, όταν τα χιόνια λιώνουν στα γειτονικά βουνά και ανεβάζουν και πάλι τη στάθμη.

Παρόλα αυτά, η λίμνη είναι σήμερα σκιά του παλιού εαυτού της: κάποτε έφτασε σε έκταση τα 5.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σχεδόν μιάμιση φορά η έκταση της Εύβοιας.

Λόγω της ξηρασίας και της χρήσης του νερού για άρδευση, η μέση στάθμη πέφτει έως και κατά ένα μέτρο το χρόνο, και πλέον η λίμνη έχει συρρικνωθεί μόλις στο 10% της αρχικής της έκτασης.

Όπως είχε προειδοποιήσει στο Scientific American ο Χουσεΐν Ακάνι, βιολόγος του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης, χωρίς τη λήψη δραστικών μέτρων η οριστική εξαφάνιση της Ούρμιας πρέπει να θεωρείται βέβαιη.

Ρομαντικό διάλειμμα στο Πορτοφίνο της Ιταλίας έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα η Κάιλι Μινόγκ και ο Τζόσουα Σας, με το ζευγάρι να μην… ξεκολλά από τα πολλά μέλια.

Όπως βλέπετε και στο φωτορεπορτάζ της «Daily Mail», οι παπαράτσι τσάκωσαν την 48χρονη σταρ και τον 28χρονο αρραβωνιαστικό της, να απολαμβάνουν στιγμές έρωτα και χαλάρωσης σε υπερπολυτελές γιοτ, με την Κάιλι Μινόγκ να κλέβει την παράσταση.

Φορώντας ένα ολόσωμο μαγιό με γεωμετρικά σχέδια, η 48χρονη λιλιπούτεια σταρ έκλεψε την παράσταση με το αψεγάδιαστο κορμί και τις θανατηφόρες αναλογίες της, κάτι που μπορείτε να το διαπιστώσετε και στις αρετουσάριστες φώτο.

Όσο για τον κατά 20 χρόνια νεότερο αρραβωνιαστικό της; Δεν έπαιρνε τα χέρια και τα μάτια του από πάνω της, με τις αγκαλιές και τα φιλιά του ζευγαριού να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των φωτογράφων.








Πηγή: star.gr

Το κλασικό βρετανικό μυθιστόρημα «Rogue Male» ανέλαβε να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

Ο Βρετανός ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει και θα είναι παραγωγός στην ταινία, μαζί με τον Λόιντ Λέβιν, τον Μπράνγουεν Πρέστγουντ Σμιθ και την Μπεατρίς Λεβίν από την εταιρεία παραγωγής «Black Sheep Pictures».

Στην παραγωγή θα συμμετάσχουν επίσης ο Άνταμ Άκλαντ της SunnyMarch, που είναι η εταιρεία παραγωγής του Κάμπερμπατς.

Το σενάριο για τη νέα ταινία θα γράψει ο Μάικλ Λέσλι και θα βασίζεται στο μυθιστόρημα που έγραψε το 1939 ο Τζέφρι Χάουσχολντ.

Πρόκειται για την ιστορία ενός Βρετανού κυνηγού, που επιχειρεί να δολοφονήσει έναν δικτάτορα, αλλά συλλαμβάνεται και βασανίζεται. Όταν καταφέρνει και δραπετεύει κρύβεται στη βρετανική ύπαιθρο με τους πράκτορες του δικτάτορα και την αστυνομία να τον αναζητούν. Ο Χάουσχολντ παραδέχτηκε γρήγορα το προφανές, ότι ο δικτάτορας του βιβλίου δεν είναι άλλος από τον Αδόλφο Χίτλερ.

Το «Rogue Male» διασκευάστηκε για το σινεμά ήδη το 1940, και βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες με τον τίτλο «Man Hunt» με πρωταγωνιστές τον Γουόλτερ Πίτζον και τον Τζορτζ Σάντερς και σε σκηνοθεσία του Φριτς Λανγκ. Όμως και το 1977, γυρίστηκε ως τηλεταινία για το BBC με πρωταγωνιστή τον Πίτερ Ο' Τουλ.

«Είμαι ενθουσιασμένος τόσο ως ηθοποιός όσο και ως παραγωγός που θα δουλέψω πάνω σε αυτό το αγαπημένο για τους Άγγλους μυθιστόρημα», δήλωσε ο Κάμπερμπατς, που διάβασε πριν από χρόνια το μυθιστόρημα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι Μοσχοβίτες θα μπορούν να «πιάσουν» τους Βίκτορ Τσόι, Αλέξανδρο Πούσκιν και Πέτρο τον Ι και να «τραβήξουν» σέλφι μαζί τους.

Η εφαρμογή «Μάθε τη Μόσχα. Φωτογραφία» θα λειτουργεί όπως το παιχνίδι Pokemon Go. Για να τραβήξετε μια φωτογραφία με 3D αντίστοιχων θρησκευτικών και ιστορικών προσωπικοτήτων, θα πρέπει να τους «συλλάβετε».

Ήδη από τα τέλη Αυγούστου θα μπορείτε να «πιάσετε» και να τραβήξετε σέλφι με τους Αλέξανδρο Πούσκιν, Ιβάν τον Τρομερό, Γιούρι Γκαγκάριν, Ναπολέων Βοναπάρτη, Πιοτρ Τσαϊκόφσκι και πολλές άλλες γνωστές προσωπικότητες.

«Μέχρι το τέλος Αυγούστου στα Play Store και στα AppStore θα έχει κάνει την εμφάνισή της η ανανεωμένη εφαρμογή «Μάθε τη Μόσχα. Φωτογραφία», με την οποία μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία με μία θρησκευτική ιστορική προσωπικότητα, ανέφεραν στο Τμήμα πληροφορικής της Μόσχας. Η ενημερωμένη εφαρμογή θα λειτουργεί, όπως λειτουργεί σήμερα και το δημοφιλές παιχνίδι Pokemon Go.

Η προσωπικότητα θα εντοπίζεται με ετικέτες τοποθεσίας. Μόλις ο χρήστης εισέρχεται σε μια ακτίνα 50 μέτρων από την απαιτούμενη συντεταγμένη, θα έχει τη δυνατότητα να δει και να καθορίσει την εικονική προσωπικότητα με τη βοήθεια της κάμερας του smartphone και την εγκατεστημένη εφαρμογή.

Στη νέα έκδοση της εφαρμογής, θα έχετε τη δυνατότητα να περιστρέψετε την εικονική προσωπικότητα κατά 360 μοίρες, να κάνετε μεγέθυνση, σμίκρυνση, καθώς και να τραβήξετε σέλφι μαζί του. Επιπλέον, θα υπάρχει και ένα στοιχείο παιχνιδιού. «Αποκρύψαμε την ακριβή διεύθυνση της θέσης των ψηφιακών σωσίων, θα μπορείτε να τους βρείτε μετακινούμενοι με την πυξίδα στο μενού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο μέλλον θα μπορούμε να αναπαράξουμε εύκολα προσωπικότητες σε διευθύνσεις που συνδέονται με τη ζωή τους και να αλλάζουμε κεντρικά την «τοποθεσία» τους, δηλώνοντας ως «καταζητούμενο» τον τάδε ή τον δείνα ήρωα.

Στο υπουργείο τόνισαν ότι ο στόχος της εφαρμογής είναι να επιστήσουν την προσοχή, χρησιμοποιώντας μοντέρνα τεχνολογία ενισχυμένης πραγματικότητας, στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Μόσχας, καθώς και να δοθεί μια ευκαιρία στους κατοίκους της Μόσχας να περπατήσουν περισσότερο.

Το σχέδιο βασίζεται στο υλικό προήγησης του τουριστικού πόρταλ Um.mos.ru, καθώς και σε έρευνες ιστορικών και επιστημόνων με γνώσεις για τη Μόσχα. Πληροφορίες για τα αξιοθέατα είναι διαθέσιμες στα ρωσικά και στα αγγλικά. Στην ιστοσελίδα έχουν ήδη συγκεντρωθεί καταγραφές για πάνω από 1,3 χιλιάδες σπίτια, 114 μνημεία, 40 μουσεία, 162 περιοχές και στοιχεία για 196 ιστορικές προσωπικότητες.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν 57 διαφορετικές θεματικές διαδρομές στην πόλη και 25 αποστολές-παιχνίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Η Χάποελ Μπερ Σεβά του περιόρισε τα έσοδα. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τα πλέι οφ του Champions League και η... τσέπη του δέχθηκε σημαντικό "χτύπημα".

Οι “χρυσοφόροι” όμιλοι του Champions league αποτελούν παρελθόν για τον Ολυμπιακό, που θα προσπαθήσει -τουλάχιστον- να μπει σε αυτούς του Europa league, εκεί που όμως τα προσδοκόμενα έσοδα είναι κατά πολύ λιγότερα.

Συνεχίζοντας στα πλέι οφ του Europa League, οι “ερυθρόλευκοι” θα εισπράξουν 400.000 ευρώ στα οποία προστίθενται ακόμη 250.000 ευρώ επειδή έχουν κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα. Αν προκριθούν στους ομίλους της διοργάνωσης, τότε θα βάλουν στα ταμεία τους 2,4 εκατομμύρια ευρώ (συν τα έσοδα από το market pool, που διαιρούνται δια του αριθμού των ομάδων που θα είναι στους ομίλους). Εκεί, προβλέπονται 360.000 ευρώ για κάθε νίκη και 120.000 ευρώ για κάθε ισοπαλία.

Τα χρήματα αυτά απέχουν... κατά πολύ με αυτά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μόνο η συμμετοχή του Ολυμπιακού στα πλέι οφ θα έβαζε στα ταμεία του, δύο εκατομμύρια ευρώ ενώ αν έμπαινε στους ομίλους θα εισέπραττε 12 εκατομμύρια. Ευρώ και τα χρήματα από το market pool . Την ίδια ώρα, η νίκη στο Champions League θα του.. έφερνε 1,5 εκατ., η ισοπαλία 500.000 ευρώ, ενώ στο “κόλπο” δεν βάζουμε και το ποσό κάποιας πρόκρισης.

Αν σε αυτά τα ποσά προσθέσει κανείς τα έσοδα από διαφημίσεις και εισιτήρια που χάνονται, αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ζημιάς.
newsit.gr
Ιδανικός αυτόχειρας ο ΠΑΟΚ, έχασε μέσα απ' τα χέρια του την πρόκριση
Απίστευτη αυτοκτονία για ΠΑΟΚ. Παρότι προηγήθηκε στο 4’ με τον Κλάους κι έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες (είχε και δοκάρι), ο Κλάασεν τον τιμώρησε και με δύο τέρματα χάρισε την πρόκριση στον Άγιαξ (2-1).
Οι παίκτες του Ίβιτς μπήκαν… καμικάζι στο ματς και μόλις στο 4’ άνοιξαν το σκορ. Ο Ροντρίγκες εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Αθανασιάδης την έστειλε στα δίχτυα! Οι ποδοσφαιριστές του Άγιαξ τα είχαν χάσει, έκαναν παιδαριώδη λάθη στην άμυνα, ενώ η πίεση του ΠΑΟΚ δεν τους επέτρεπε να κυκλοφορήσουν τη μπάλα. Ακολούθησε ένα… νεκρό διάστημα χωρίς ευκαιρίες και από το 20’ μέχρι το 33’ ο «δικέφαλος του βορρά» είχε τρεις μεγάλες στιγμές να καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση πρόκριση!

Στο 20’ το σουτ του Αθανασιάδη μπλόκαρε ο Σίλεσεν, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής σε δύο απίστευτες ευκαιρίες (23’, 26’), με την πρώτη να μπλοκάρει δύσκολα ο Σίλεσεν και στη δεύτερη να πλασάρει απελπιστικά άουτ από θέση τετ-α-τετ. Στο 32ο λεπτό δε, ο Σάχοφ σούταρε από τα όρια της περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι! Ένα λεπτό μετά, ο Άγιαξ άγγιξε την ισοφάριση αλλά ο Κασιέρα, αφού πρώτα πήρε τη μπάλα με το χέρι και οι παίκτες του ΠΑΟΚ σταμάτησαν χωρίς ο διαιτητής να σφυρίξει, αλλά πριν ο φορ της ολλανδικής ομάδας σκοράρει, ο Γλύκος έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο ΠΑΟΚ θα πάει στο ημίχρονο με το προβάδισμα στο σκορ, ήρθε μια απερίσκεπτη ενέργεια του Λέοβατς, ο οποίος τράβηξε τον Ράιντενβαλντ μέσα στην περιοχή και ο Τέιλορ υπέδειξε σωστά -έστω και αυστηρά- την παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κλάασεν που έστειλε τη μπάλα στο κέντρο της εστίας και ισοφάρισε σε 1-1.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, απείλησε στα 17 δευτερόλεπτα με την κεφαλιά του Ροντρίγκες που πέρασε άουτ, ενώ στο 54’ ο Σίλεσεν μπλόκαρε την εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα. Το επόμενο εικοσάλεπτο πέρασε χωρίς να υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο και στο 76’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 2-1, όταν ο Μυστακίδης έστειλε με κοντινή κεφαλιά τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Τα λεπτά περνούσαν, τίποτα δεν άλλαζε στο ματς και όλα έδειχναν ότι θα έχουμε παράταση! Ο Κλάασεν, όμως, είχε άλλη άποψη!

Έπειτα από λάθος απομάκρυνση του Λέοβατς, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος έπιασε ένα τρομερό ευθύβολο σουτ μέσα από την περιοχή, αφήνοντας άγαλμα τον Γλύκο και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, κάνοντας την ανατροπή και δίνοντας την πρόκριση στον Άγιαξ.
Πηγή: sport-fm.gr
Μαύρη σελίδα για τον Ολυμπιακό: Ήττα και αποκλεισμός από τη Χάποελ
Άδοξο τέλος στα όνειρα του Ολυμπιακού για είσοδο στους ομίλους του Champions League έβαλε η Χάποελ Μπερ Σεβά. Οι Ισραηλινοί δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την πολύ κακή εικόνα των ερυθρόλευκων και τους τιμώρησαν με ήττα-αποκλεισμό 1-0 (0-0 το πρώτο ματς) στο Turner Stadium.

Μέτριο πρόσωπο από τους παίκτες του Βίκτορ στο πρώτο ημίχρονο. Οι Πειραιώτες αφού βρήκαν τα πατήματά τους στο γήπεδο, είδαν όλους τους χώρους προς την εστία του Γκόρες να είναι κλειστοί και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν.Πιο τολμηροί στο δεύτερο οι γηπεδούχοι, που αφού εξουδετέρωσαν την μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού, στη συνέχεια τον πίεσαν κι έφτασαν στο χρυσό γκολ με τον Τζέντεκ στο 79ο λεπτό.

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις στην ομάδα του Πειραιά, έπειτα και από τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά το πρώτο παιχνίδι και την κακή εικόνα στο Φάληρο.
Πηγή: sport-fm.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!