Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016


Στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν το μυστηριώδες ένατο «μέλος» του ηλιακού μας συστήματος, αστρονόμοι από το Επιστημονικό Ινστιτούτο Carnegie και το πανεπιστήμιο της Αριζόνα ανακάλυψαν νέα, άγνωστα έως σήμερα αντικείμενα, τα οποία βρίσκονται μακρύτερα από τον Ποσειδώνα.
Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, ο τρόπος με τον οποίο αυτά τα σώματα περιφέρονται γύρω από τον Ήλιο, «κατοικώντας» στις παρυφές του ηλιακού συστήματος, αυξάνει τις πιθανότητες ύπαρξης του «Πλανήτη 9». Μάλιστα, θεωρούν ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν το «κλειδί» για τον εντοπισμό του.
«Παρόλο που πιστεύουμε πως στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν χιλιάδες τέτοια αντικείμενα, λόγω της μεγάλης απόστασης, μέχρι σήμερα δεν έχουμε εντοπίσει πολλά», σημειώνει ο αστρονόμος Σκοτ Σέπαρντ από το Επιστημονικό Ινστιτούτο Carnegie.
«Αυτά τα μικρά σώματα μπορούν να μας οδηγήσουν στον μεγαλύτερο πλανήτη που εκτιμούμε πως υπάρχει εκεί. Όσο πιο πολλά ανακαλύπτουμε, τόσο καλύτερα κατανοούμε τι ακριβώς συμβαίνει στο εξώτερο ηλιακό σύστημα».
Η υπόθεση για την ύπαρξη ενός ένατου πλανήτη, ο οποίος δεν έχει εντοπισθεί μέχρι σήμερα, διατυπώθηκε από τους αστρονόμους Μάικλ Μπράουν και Κόνσταντιν Μπάτιγκιν του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech).
Στις αρχές του χρόνου, οι δύο επιστήμονες ανακοίνωσαν πως οι τροχιές έξι ουράνιων αντικειμένων, τα οποία βρίσκονται μακρύτερα από τον Πλούτωνα, σε μία περιοχή που ονομάζεται ζώνη του Κόιπερ, δίνουν ισχυρές ενδείξεις για έναν ακόμη «κάτοικο» στο ηλιακό μας σύστημα.
Με βάση τις εκτιμήσεις, αυτός ο «Πλανήτης 9» χρειάζεται 10.000 έως 20.000 χρόνια, για να ολοκληρώσει μία πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο. Επίσης, φαίνεται πως έχει 10πλάσια μάζα από τη Γη και τετραπλάσιο μέγεθος.
Ωστόσο, παρά τις αρκετά μεγάλες διαστάσεις του, είναι πιθανόν να μην έχει εντοπισθεί σήμερα επειδή βρίσκεται πολύ μακριά. Κι αυτό γιατί υπολογίζεται πως απέχει 149 δισ. χιλιόμετρα από τον Ήλιο, δηλαδή 75 φορές μακρύτερα από τον Πλούτωνα.
Τα σώματα που εντόπισαν τώρα οι επιστήμονες από το Επιστημονικό Ινστιτούτο Carnegie και το πανεπιστήμιο της Αριζόνα βρίσκονται επίσης μακρύτερα από τον Ποσειδώνα. Σύμφωνα με τους αστρονόμους, οι τροχιές τους υποδεικνύουν πως δέχονται τη βαρυτική έλξη ενός πολύ μεγαλύτερου αντικειμένου, το οποίο κινείται κι αυτό στην ίδια περιοχή.
«Βρισκόμαστε σε μία παρόμοια κατάσταση με τον Αλεξί Μπουβάρ τον 19ο αιώνα, ο οποίος παρατήρησε ανωμαλίες στην τροχιακή κίνηση του Ουρανού. Παρατηρήσεις που οδήγησαν στην ανακάλυψη του Ποσειδώνα», σημειώνει ο Σέπαρντ.
Οι αστρονόμοι έχουν ήδη ξεκινήσει να αναζητούν ακόμη περισσότερα αντικείμενα στην περιοχή, χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Blanco στη Χιλή και το τηλεσκόπιο Subaru στη Χαβάη.
Παράλληλα, σχεδιάζουν να συνεχίσουν την ανάλυση της κίνησης των σωμάτων που εντόπισαν, με την ελπίδα ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να συγκεκριμενοποιήσουν ακόμη περισσότερο τη θέση του υποθετικού πλανήτη – ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή την ισχυρή βαρυτική έλξη.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε εντοπίσει έναν πολύ μικρό αριθμό σωμάτων, με συνέπεια στην πραγματικότητα να μην γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο εξώτερο ηλιακό σύστημα», επισημαίνει ο  Σέπαρντ. «Θα πρέπει να ανακαλυφθούν πολύ περισσότερα αντικείμενα, για να καταφέρουμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια τη δομή της συγκεκριμένης περιοχής».
naftemporiki.gr

Οι κυρίες εκεί έξω (και πολλοί από τους άντρες) σίγουρα δεν θα ενθουσιαστούν ιδιαίτερα με τα νέα ευρήματα των επιστημόνων που θέλουν τις όχι και τόσο συμπαθητικές κατσαρίδες να μας δίνουν το επόμενο superfood: το γάλα τους.
Τα νέα είναι ιδιαίτερα και κάπως… ανατριχιαστικά, αφού οι επιστήμονες διατείνονται ότι γάλα από το μοναδικό είδος κατσαρίδας που το παράγει φαίνεται να έχει τεράστια δυναμική, αφού οι άνθρωποι μπορούν να το χωνέψουν.
Η κατσαρίδα Diploptera punctata, γνωστή και ως σκαθάρι-κατσαρίδα του Ειρηνικού Ωκεανού, γεννά αντί να κάνει αβγά και μια ομάδα επιστημόνων από Ινδία, Ιαπωνία, Γαλλία, Καναδά και Η.Π.Α. ανακάλυψε ότι το γάλα της αποτελεί εξαιρετική διατροφική πηγή. Ο λόγος είναι ότι περιέχει απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία παρέχουν μέχρι και 3 φορές την ενέργεια που παίρνει ένας άνθρωπος από το αγελαδινό γάλα.
Το γάλα κατσαρίδας θα μας χαρίζει μέχρι και 3 φορές την ενέργεια που παίρνει ένας άνθρωπος από το αγελαδινό γάλα
Ο κάθε ξεχωριστός κρύσταλλος γάλακτος αποτελεί ένα ισορροπημένο γεύμα με πρωτεΐνες, λιπαρά και σάκχαρα, ενώ είναι και μια πολύ σταθερή τροφή, απελευθερώνοντας τα θρεπτικά συστατικά σε σταθερό, χαμηλό ρυθμό, μετατρέποντας το γάλα σε ιδανικό συμπλήρωμα πρωτεΐνης. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, βέβαια, δεν χρειάζεται να αρχίσετε να σκοτώνετε κατσαρίδες –τουλάχιστον όχι για το γάλα τους- αφού προς το παρόν οι επιστήμονες προσπαθούν να αντιγράψουν τη σύνθεσή του στο εργαστήριο. Κάτι μας λέει, όμως, πως οι λάτρεις των superfoods θα χρειαστούν λίγο χρόνο για το συγκεκριμένο.
clickatlife.gr

Η τρισδιάστατη έκδοση της πέμπτης ταινίας της σειράς «Bourne», η οποία έκανε την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα πριν λίγες ημέρες στο Λονδίνο με παρόντες τους Matt Damon και Alicia Vikander, έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις κινεζικές κινηματογραφικές αίθουσες αφού πληθώρα θεατών έχουν διαμαρτυρηθεί για πονοκεφάλους και ναυτία μετά τη θέασή της.
Η ταινία προβάλλεται σε 3D μορφή μόνο στην Κίνα, αφού το φορμάτ αυτό παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλές στη συγκεκριμένη χώρα, σε αντίθεση με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ όπου σημειώνεται πτώση στις πωλήσεις εισιτηρίων για τρισδιάστατες ταινίες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC. Ωστόσο, η διαδικασία μετατροπής που απαιτείται για να δοθεί σε μία ταινία που έχει τραβηχτεί με τεχνολογία 2D μία ακόμα διάσταση, φαίνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση απέτυχε παταγωδώς.
Η γρήγορη δράση, οι απότομες αλλαγές στα πλάνα και το γύρισμα που έγινε με κάμερα χειρός, κάνει την ταινία τόσο γρήγορη που οι θεατές παθαίνουν ο ένας μετά τον άλλο ναυτίες και πονοκεφάλους. Από τους 149 κινηματογράφους στο Πεκίνο, όπου προβάλλεται η ταινία, μόνο 8 έχουν την εκδοχή των δύο διαστάσεων. Η εταιρεία παραγωγής ανακοίνωσε  ότι θα διαθέσει άμεσα κόπιες για δισδιάστατη προβολή.
Τη σκηνοθεσία της ταινίας, η οποία αναμένεται να προβληθεί την 1η Σεπτεμβρίου στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες,  έχει αναλάβει για τρίτη φορά ο Paul Greengrass, ο οποίος μάλιστα συνυπογράφει το σενάριο με τον Christopher Rouse. Πρωταγωνιστούν, επίσης, ο Vincent Cassel, η Julia Stiles και ο Tommy Lee Jones.
Η Google θεωρεί ότι μπορεί να φτιάξει μια εφαρμογή που να είναι καλύτερη από το FaceTime.
Η εταιρεία παρουσίασε το Duo, μια νέα δωρεάν υπηρεσία βίντεο-κλήσεων που παραπέμπει στη γνωστή αντίστοιχη εφαρμογή της Apple. Αλλά το Duo έρχεται με κάποια στοιχεία που το βοηθούν να ξεχωρίσει.
Το όνομα Duo προέκυψε από την επιθυμία της Google να εστιάσει στη βίντεο-κλήση μεταξύ δύο ατόμων. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει λειτουργία ομαδικής κλήσης – κάτι που έκανε διάσημο το Google Hangouts.
Αλλά το Duo επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν κλήσεις μεταξύ συσκευών iOS και Android – κάτι που το FaceTime δεν μπορεί να κάνει. Και τα πάει καλά και σε μερικούς άλλους τομείς, όπως στη διεπαφή χρήστη και τη συνολική ποιότητα των κλήσεων.
Το Google Duo επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει ποιός τον καλεί προτού απαντήσει. Μάλιστα, όταν η συσκευή ανοίγει, σας επιτρέπει να δείτε τον εαυτό σας στην οθόνη, μαζί με τις επαφές που σας κάλεσαν πρόσφατα. Έτσι, βλέπετε το πρόσωπό σας πριν καν κάνετε την κλήση.
Αυτό είναι σημαντικό επειδή, μόλις καλέσετε τον αριθμό μιας επαφής, ο παραλήπτης της κλήσης θα δει το πρόσωπό σας σε πραγματικό χρόνο, ακόμα κι αν αποφασίσει να μην απαντήσει. Η Google καλεί αυτή τη λειτουργία ‘Knock Knock’ και είναι κάτι σαν ψηφιακό ματάκι της πόρτας.
Κι αν δεν είστε σίγουρος ότι θέλετε να σηκώσετε το τηλέφωνο ή είστε σε άλλο δωμάτιο, το Duo θα αφήσει το τηλέφωνό σας να χτυπήσει για ένα λεπτό προτού λήξει η κλήση. Αντίθετα, το FaceTime καλεί για μισό λεπτό μόνο.
Τέλος, η εφαρμογή της Google δίνει λιγότερη έμφαση σε σας κατά τη διάρκεια της κλήσης, έτσι ώστε να είναι ευκολότερο για σας να προσέξετε τον συνομιλητή σας. Το Duo εμφανίζει την εικόνα σας σε σμίκρυνση, στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Αντίθετα, όταν κάποιος χρησιμοποιεί το FaceTime, έχει μεγαλύτερη τάση να βλέπει τον εαυτό του μέσω της οθόνης selfie, η οποία εμφανίζεται μεγαλύτερη και σε πιο κεντρικό σημείο, στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
Υπάρχει κι άλλη μια λειτουργία που σας ενθαρρύνει να δώσετε στο άλλο άτομο την αδιάσπαστη προσοχή σας: δεν υπάρχει τρόπος να απαντήσετε σε άλλη κλήση ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο. Αντίθετα, το Duo στέλνει μήνυμα σε αυτόν που σας πήρε ενώ μιλούσατε, λέγοντας ότι δεν είστε διαθέσιμος. Και όταν ολοκληρώσετε τη συνομιλία, θα λάβετε μια ειδοποίηση με την αναπάντητη κλήση.
Μπορεί αυτό να μην είναι τόσο πρακτικό, εάν αναμένετε ένα άλλο τηλεφώνημα, αλλά είναι ωραίο να ξέρετε ότι δεν θα σας διακόψει κανείς.
Το Duo είναι μία από τις δύο εφαρμογές επικοινωνίας που ανακοινώθηκαν νωρίτερα φέτος στο συνέδριο για developers της Duo. Η δεύτερη είναι η Allo, μια εφαρμογή αποστολής γραπτών μηνυμάτων, που αναμένεται να λανσαριστεί σε μερικές εβδομάδες.
ον πανικό «έσπειρε» ηλικιωμένος Τρικαλινός σε υπηρεσία, στην οποία πήγε ζητώντας με τον πιο φυσικό τρόπο να του δοθούν… πίπες από το γυναικείο προσωπικό, προκαλώντας αναστάτωση. Ωστόσο, όπως αναφέρει το trikalanews.gr οι “πίπες” που ζητούσε ο ηλικιωμένος, δεν είναι παρά η ορολογία της πιάτσας για ειδικούς σωλήνες μεταφοράς νερού. Μέχρι να γίνει η διευκρίνιση και να λυθεί η παρεξήγηση ο γυναικείος πληθυσμός της υπηρεσίας βρέθηκε σε κατάσταση σοκ από το αίτημα του ηλικιωμένου.

Η βραβευμένη με Όσκαρ τραγουδίστρια μετακόμισε πρόσφατα σε σπίτι στο Λος Άντζελες κοντά σε εκείνο της γνωστής οικογενείας, η οποία σκέφτηκε να την καλέσει για ένα πιάτο φαγητό μετά την απονομή των μουσικών βραβείων MTV. Μάλιστα, η μικρότερη κόρη της οικογένειας, η Κένταλ Τζένερ, είναι από τις φανατικές θαυμάστριες της Αντέλ.

Η 28χρονη τραγουδίστρια δεν… τσίμπησε το δόλωμα, καθώς ξέρει καλά πως όσα γίνονται στο σπίτι των Καρντάσιαν καταγράφονται και μεταδίδονται στο ριάλιτι της οικογένειας!

«Ως παραγωγός, η Κρις Τζένερ ξέρει ότι αν προβληθεί το δείπνο στην τηλεόραση θα κάνει τρελή τηλεθέαση, αλλά αυτό το ριάλιτι δεν είναι για την Αντέλ», ανέφερε, στην εφημερίδα «Mirror», πηγή από το περιβάλλον της τραγουδίστριας.

Καλού κακού, πάντως, ας κρατάει μια πισινή η Αντέλ γιατί ο τρίχρονος γιος της, Άντζελο, είναι συνομήλικος με την κόρη της Κιμ Καρντάσιαν, Νορθ και… δεν αποκλείεται να βρεθούν στο ίδιο σχολείο!

Πηγή: star.gr

Tο πρωτότυπο ενός υπολογιστή Apple 1, για πολλούς ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας των υπολογιστών, πουλήθηκε σε δημοπρασία για 815.000 δολάρια, με τους αγοραστές να δηλώνουν ότι θέλουν να το παρουσιάσουν σε σχολεία και πανεπιστήμια για να εμπνεύσουν τη νέα γενιά.

Ο Apple 1 ήταν ο πρώτος υπολογιστής που δημιούργησαν οι συνιδρυτές της Apple Στιβ Τζομπς, Στιβ Γούζνιακ και Ρόναλντ Γουέιν.

Μόλις 200 κομμάτια βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής το διάστημα 1976-77 και μόνο 175 από αυτά πουλήθηκαν -τα υπόλοιπα οδηγήθηκαν στην καταστροφή.

Ο υπολογιστής που πουλήθηκε στη δημοπρασία, μια απλή πλακέτα με τσιπάκια, πιστεύεται ότι ήταν πιθανότατα το πρώτο πρωτότυπο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για εντοπισμό λαθών (debugging). Η συγκόλληση των τσιπ είχε γίνει με το χέρι.

Ο υπολογιστής εξετάστηκε από τον ιστορικό της Apple Κόρεϊ Κόνεν, ο οποίος δήλωσε ότι «είναι ένας από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, υπολογιστής της Apple, καθώς δείχνει να είναι μια από τις πλακέτες-δείγματα».

Στη δημοπρασία του οίκου Charitybuzz πλειοδότησαν ο Γκλεν και η Σάνον Ντέλιμορ, οι οποίοι δήλωσαν στο BBC ότι θέλουν να μεταφέρουν τον υπολογιστή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η τιμή που έπιασε το πρωτότυπο μπορεί να είναι υψηλή, δεν καταρρίπτει όμως το ρεκόρ: ένας σπάνιος, λειτουργικός Apple 1 πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Bonhams το 2014 για 905.000 δολάρια.

Πηγή: in.gr
Τα πιο επικίνδυνα μέρη για κατανάλωση αλκοόλ
Μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αγγλίας κατέληξε στο συμπέρασμα πως το 36% των ατυχημάτων που σχετίζονται με κατανάλωση αλκοόλ συμβαίνουν στο σπίτι, το 13% στο δρόμο και το 10% σε χώρους πώλησης οινοπνεύματος. Κατά τον καθηγητή Kim Usher, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δημιουργούν τη λανθασμένη εντύπωση πως τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν στα κλαμπ και στα μπαρ. Έτσι, πραγματοποίησε την έρευνα αυτή που αναδεικνύει το σπίτι ως το χειρότερο μέρος για κατανάλωση αλκοόλ από απόψεως επικινδυνότητας. Στο σπίτι πίνουν συνήθως τα νεότερης ηλικίας άτομα, καθώς το αλκοόλ είναι φθηνότερο σε σχέση με τα μαγαζιά.
Άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομεία από το Παρατηρητήριο Ατυχημάτων του Queensland, έδειξε πως κατά την περίοδο 2003-2012, τα ατυχήματα που σχετίζονται με αλκοόλ αυξήθηκαν κατά 138%. Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούσαν σαββατοκύριακα και νυχτερινές ώρες. Σύμφωνα με τον καθηγητή, μια κάκωση εξαιτίας επίθεσης, είναι 84% πιθανότερο να συμβεί στο σπίτι παρά σε άλλα μέρη, ενώ από τις επιθέσεις αυτές οι πιο συνήθεις αφορούν στο κεφάλι, τον λαιμό ή το πρόσωπο. Οι γυναίκες αποδεικνύονται πιο ευάλωτες σε επιθέσεις που σχετίζονται με αλκοόλ, καθώς είναι πιο πιθανό να υποστούν ανάλογη επίθεση στο σπίτι σε σχέση με κάποιον εξωτερικό χώρο.
Η έρευνα ανακινεί το θέμα που είχε προκύψει το 2014, όταν στο Σίδνει ψηφίστηκε νόμος που απαγόρευε την είσοδο μεθυσμένων πελατών σε μαγαζιά συγκεκριμένων περιοχών της πόλης. Η απαγόρευση αφορούσε 1300 μαγαζιά και στόχο είχε την πρόληψη της βίας και των ατυχημάτων λόγω υπερβολικής κατανάλωσης. Πράγματι η σχετική βία κατέγραψε σημαντική μείωση στους δημόσιους χώρους και τα μαγαζιά, όμως η προβληματική κατανάλωση στα σπίτια δεν κάμφθηκε, καθώς υπολογίζεται πως τα δύο τρίτα του αλκοόλ που καταναλώνεται στη χώρα, καταναλώνεται σε οικιακούς χώρους.
news.gr
Για πρώτη φορά μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή εξελέγη Μητροπολίτης Σμύρνης-Την Κυριακή η χειροτονία
Στην Κωνσταντινούπολη, στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου θα γίνει από τον οικουμενικό πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.
Η χειροτονία του νέου επισκόπου Ερυθρών κ. Κύριλλου θα γίνει επίσης από τον οικουμενικό πατριάρχη στη Σμύρνη στις 25 Σεπτεμβρίου στο ναό του Αγίου Βουκόλου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.
Την ίδια μέρα στο ναό του Αγίου Βουκόλου κατά τον Εσπερινό θα γίνει και η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Σμύρνης.
Ιστορική απόφαση
Χθες στην επέτειο των 94 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ανήμερα της εκτέλεσης από τον τουρκικό όχλο του ιερομάρτυρα μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προχώρησε σε μια ιστορική απόφαση.
Εξέλεξε μετά από εισήγηση του οικουμενικού πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου νέο μητροπολίτη Σμύρνης, τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Σαμαρά. Ταυτόχρονα εξέλεξε, πάντα ομόφωνα και με εισήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχη, νέο Επίσκοπο Ερυθρών τον ιερατικό προϊστάμενο της Ορθοδόξου Κοινότητας Σμύρνης αρχιμανδρίτη Κύριλλο Συκή.
Ο νέος επίσκοπος Ερυθρών τέθηκε με απόφαση του πατριάρχη στη διάθεση του νέου ποιμενάρχη της Ιωνίας.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)





Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός αρμόδιος για θέματα Παιδείας είναι το νέο θύμα του αμόκ που καταλαμβάνει κατά καιρούς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Κιμ Γιονγκ Τζιν, αναπληρωτής πρωθυπουργός αρμόδιος για θέματα Παιδείας εκτελέστηκε γιατί δεν στάθηκε... προσοχή σε δημόσια εκδήλωση!


Τη νέα εκτέλεση, που έρχεται μόλις μια μέρα μετά την είδηση πως άλλοι δυο αξιωματούχοι εκτελέστηκαν με αντιαρματικά πυρά, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ενοποίησης της Νότιας Κορέας Τζονγκ Τζουν-Χέε.

Η εκτέλεση του Κιμ Γιονγκ Τζιν επιβεβαιώθηκε από πολλές πηγές είπε ο Νοτιοκορεάτης υπουργός, που όμως αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα άλλες λεπτομέρειες. Ωστόσο, άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος της Νότιας Κορέας δήλωσε αργότερα στο Reuters ότι ο υπουργός Παιδείας της Βόρειας Κορέας εκτελέστηκε γιατί δεν στάθηκε προσοχή σε δημόσια εκδήλωση! Άλλοι δυο αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας δέχτηκαν επίπληξη από τον... πολυχρονεμένο Κιμ Γιονγκ Ουν αλλά τουλάχιστον αυτοί είναι (για την ώρα τουλάχιστον) ζωντανοί!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Reuters
Έκανε πίσω η ΕΠΟ: Αρχίζει το πρωτάθλημα
Όλα δείχνουν ότι βαδίζουμε σε λύση του βασικού προβλήματος που οδήγησε στην αναβολή του πρωταθλήματος.

Και αυτό διότι η ΕΠΟ κατά τη διάρκεια του ΔΣ εκπλήρωσε τουλάχιστον το ένα μέρος της συμφωνίας με τη FIFA. Αποφάσισε λοιπόν να επαναφέρει την προηγούμενη σύνθεση της επιτροπής δεοντολογίας.

Αυτός ήταν ο βασικότερος λόγος της αναβολής, γι αυτό πλέον είναι εξαιρετικά πιθανό ο Σταύρος Κοντονής να αποφασίσει την έναρξη του πρωταθλήματος.

Κατά τη διάρκεια του ΔΣ παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους (αλλά όχι από μέλη) ο Βαγγέλης Τοπολιάτης (αναπληρωτής πρόεδρος) και ο Βαγγέλης Μαζαράκης (Β Αντιπρόεδρος) και τις θέσεις τους πήραν ο κ. Τζανόπουλος και ο κ. Γαβριηλίδης, οι οποίοι πάντως πρόσκεινται στο στρατόπεδο της συμπολίτευσης.

Μετά την ολοκλήρωση του ΔΣ και κατά την αποχώρηση του, ο Γιώργος Γκιρτζίκης όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει και αυτός να παραιτηθεί απάντησε: "Θα παραιτηθώ αφού εξαντλήσω κάθε ένδικό μέσο".
Πηγή: sport-fm.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!