Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Κερδισμένοι και χαμένοι από τις αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης
Διπλές αυξήσεις απειλούν τους καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου που αρχίζει η διάθεση του καυσίμου στην αγορά, αφενός μέσω των φόρων, αφετέρου μέσω των διεθνών τιμών που φαίνεται να παγιώνονται στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων μηνών.
Αν δεν υπάρξει κάποια σοβαρή ανατροπή στη διακύμανση των διεθνών τιμών, κάτι που δεν αποκλείουν οι αναλυτές, τότε το πετρέλαιο θέρμανσης θα βγει στην αγορά σε τιμή 90-91 λεπτών το λίτρο έναντι 84-85 λεπτών πέρυσι (αύξηση 7%). Τα επιπλέον αυτά έξι - επτά λεπτά είναι αποκλειστική συνέπεια της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και του ΦΠΑ 24% που επιβάλλεται σε αυτόν, και όχι των διεθνών τιμών που προς το παρόν κινούνται στα περυσινά επίπεδα.

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΙΜΕΣ. Ωστόσο, στον απόηχο της συμφωνίας που πέτυχαν την περασμένη εβδομάδα οι χώρες - μέλη του ΟΠΕΚ για πάγωμα της ημερήσιας παραγωγής από τον Νοέμβριο, οι τιμές του αργού κινούνται ανοδικά, έχοντας αυξηθεί από τα 46 στα 50 δολάρια (μπρεντ), τάση που εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Την ίδια στιγμή, η ανησυχία για την υγεία της Deutsche Bank ταρακουνά το ευρώ έναντι του δολαρίου, που σημαίνει πως αν αυτό συνεχιστεί, το κοινό νόμισμα δεν θα είναι σε θέση να εξουδετερώσει μέρος από τις αυξήσεις του αργού.

Την ίδια στιγμή, σε αμφισβήτηση θέτουν φορείς της αγοράς αλλά και το ΙΟΒΕ τους στόχους του προϋπολογισμού για τα έσοδα από καύσιμα της επόμενης χρονιάς, έτσι όπως περιγράφονται στο προσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Σε έρευνα του ΙΟΒΕ για τις επιπτώσεις στα έσοδα του κράτους από την αύξηση των φόρων στα καύσιμα που έγινε για λογαριασμό του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών και θα παρουσιαστεί την επόμενη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, σημειώνεται ότι η νέα φοροεπιδρομή (πετρέλαιο θέρμανσης, βενζίνες, ντίζελ κίνησης, υγραέριο) θα φέρει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Στα διαφορετικά σενάρια κατανάλωσης με κοινή παράμετρο το πιεσμένο εισόδημα που έχει επεξεργαστεί το ΙΟΒΕ, προκύπτουν μικρές ή μεγαλύτερες τρύπες για τα προσδοκώμενα κρατικά έσοδα. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν δεν επιβεβαιωθούν τα σενάρια ανόδου του αργού, αρκούν και μόνο οι αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα για να επηρεαστεί η οικονομία, δίχως καν το οικονομικό επιτελείο να είναι σίγουρο ότι θα αποδώσουν στο μέτωπο των φορολογικών εσόδων.

ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΝΤΙΖΕΛ. Το ερώτημα δεν αφορά μόνο το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και τα καύσιμα κίνησης. Από την 1η Ιανουαρίου 2017, η βενζίνη και το ντίζελ κίνησης θα πωλούνται αντίστοιχα κατά δέκα και πέντε περίπου λεπτά ακριβότερα (9% και 4%) λόγω της αύξησης από το νέο έτος των ειδικών φόρων κατανάλωσης στους δύο αυτούς τύπους καυσίμου.

Με άλλα λόγια, έπειτα από δύο χρόνια πτωτικών τιμών, και ενώ μέχρι σήμερα τα καύσιμα επενεργούσαν θετικά στο ΑΕΠ της χώρας, δίνοντας ανάσες σε κατανάλωση και παραγωγή, τώρα φαίνεται ότι αρχίζουμε να μπαίνουμε σε μια αυξητική περίοδο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη. 
tanea.gr

Ο πυρετός αποτελεί ένα από τα συχνότερα συμπτώματα. Ορίζεται ως η άνοδος της θερμοκρασίας του σώματος σε τιμές μεγαλύτερες από 37,0°C.

Η άνοδος της θερμοκρασίας μέχρι 37,6°C λέγεται δεκατική πυρετική κίνηση ή «δέκατα».

Θερμοκρασία άνω των 41,5°C καλείται υπερπυρεξία, ενώ μικρότερη από 36°C ονομάζεται υποθερμία.

Ο πυρετός συνοδεύεται συνήθως κατά την εμφάνισή του από αίσθημα ψύχους (κρυάδες ή φρίκια) ή μυϊκό τρόμο που ονομάζεται ρίγος.

Άλλες κλινικές εκδηλώσεις σχετιζόμενες με την εμφάνιση του πυρετού είναι η αρχική ψυχρότητα των άκρων κατά την εισβολή του και η ερυθρότητα του προσώπου και των πτερυγίων των αυτιών, η ταχύπνοια, η ταχυκαρδία, οι μυαλγίες και αρθραλγίες, ενώ τα βρέφη μπορεί να εμφανίσουν σπασμούς και οι πολύ ηλικιωμένοι υπνηλία, σύγχυση ή μεταβολή του επιπέδου συνείδησής τους.

Η πτώση του πυρετού κατά κανόνα συνοδεύεται από εφίδρωση.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Το πρώτο τετραθέσιο, κινούμενο αποκλειστικά με σύστημα κυψελών υδρογόνου, αεροσκάφος στον κόσμο, ΗΥ4, πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 29 Σεπτεμβρίου, από το αεροδρόμιο της Στουτγάρδης. Το σύστημα ενέργειάς του έχει αναπτυχθεί από ερευνητές του Deutsches Zentrum fur Luft und Raumfahrt (Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής), σε συνεργασία με φορείς των χώρων της βιομηχανίας και της έρευνας.

Το αεροσκάφος έχει αναπτυχθεί από το DLR Institute of Engineering Thermodynamics, σε συνεργασία με τις Hydrogenics, Pipistrel, H2FLY, το αεροδρόμιο της Στουτγάρδης και το Πανεπιστήμιο του Ουλμ.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα για το αεροσκάφος, το όλο σύστημα αποτελείται από ένα σύστημα αποθήκευσης υδρογόνου, μία κυψέλη καυσίμου υδρογόνου χαμηλής θερμοκρασίας και μια μπαταρία, με την κυψέλη καυσίμου να μετατρέπει το υδρογόνο απευθείας σε ηλεκτρική ενέργεια.

Το μόνο απόβλητο από την όλη διαδικασία λειτουργίας είναι νερό - οπότε το αεροσκάφος μπορεί να πετά χωρίς καμία εκπομπή ρύπων.

Η Βιολέτα Μπουλκ, Επίτροπος Μεταφορών, δήλωσε πως τέτοιου είδους δραστηριότητες και εγχειρήματα αποτελούν το μέλλον των πτήσεων μηδενικών ρύπων.

«Η Κομισιόν υποστηρίζει σταθερά τέτοιες πρωτοβουλίες... η αεροπορία παίζει σημαντικό ρόλο στο να έρχονται οι άνθρωποι κοντά, να διασυνδέονται μεγάλες πόλεις και απομακρυσμένες τοποθεσίες. Επίσης, διασφαλίζει πως οι επιχειρήσεις μπορούν να αναπτύσσονται. Η ΕΕ θα συνεχίσει να τις στηρίζει, για να προωθήσει την καινοτομία».



Όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους, οι κινητήρες του είναι ισχύος 80 kilowatt, η μέγιστη ταχύτητά του περίπου 200 χλμ/ ώρα και έχει cruising ταχύτητα 145 χλμ/ ώρα.

Αναλόγως με την ταχύτητα, το υψόμετρο και το φορτίο, μπορεί να έχει εμβέλεια μεταξύ 750 και 1.500 χιλιομέτρων. Το πιο έντονο χαρακτηριστικό του είναι η διπλή άτρακτος, με την καθεμία εκ των δύο να έχει χώρο για δύο επιβαίνοντες.

Το μέγιστο βάρος του αεροσκάφους είναι 1.500 κιλά. Όσον αφορά στις χρήσεις του, ο Γιόζεφ Κάλο, υπεύθυνος προγράμματος στο DLR και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Ουλμ, υπογραμμίζει πως το ΗΥ4 είναι μια ιδανική πλατφόρμα για την ανάπτυξη της χρήσης κυψελών καυσίμου σε αεροσκάφη.
Παράλληλα, υπογραμμίζει το πόσο χρήσιμα τέτοια σχέδια θα ήταν σε επίπεδο τοπικών μεταφορών: «Μικρά επιβατηγά αεροσκάφη, σαν το ΗΥ4, θα μπορούσαν σύντομα να χρησιμοποιούνται σε τοπικές μεταφορές ως ηλεκτρικά αεροταξί, και να παρέχουν μία ευέλικτη και γρήγορη εναλλακτική στα υπάρχοντα μέσα μεταφοράς».

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Θύμα ληστείας έπεσε η Κιμ Καρντάσιαν, γνωστή διεθνώς τηλεοπτική προσωπικότητα σε ξενοδοχείο του Παρισιού.

Η ληστεία έγινε από ένοπλους άντρες, γύρω στις 03:00 σήμερα τα ξημερώματα, ενώ οι ληστές φαίνεται ότι της απέσπασαν κοσμήματα αξίας αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Κανένας δεν τραυματίστηκε από τη ληστεία, σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία.

Ο σύζυγός της Κένι Γουέστ πληροφορήθηκε το συμβάν επί σκηνής στο Queens της Νέας Υόρκης και αναγκάστηκε φυσικά να διακόψει τη συναυλία του.
real.gr

Ξεκινά σήμερα στις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώνεται στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 13ης Οκτωβρίου 2016 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για 6.339 θέσεις, 8μηνης απασχόλησης. Πρόκειται για θέσεις που δημιουργούνται στο πλαίσιο της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, σε 34 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας.
Οι 34 Δήμοι που εντάσσονται, σε αυτή τη φάση, στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας είναι, ανά περιφέρεια, οι εξής:
α) Αττικής: Ίλιου, Πετρούπολης, Αγ. Βαρβάρας, Λαυρεωτικής, Νίκαιας-Αγ. Ιων. Ρέντη, Αχαρνών, Μεγαρέων, Αιγάλεω, β)  Κεντρικής Μακεδονίας: Λαγκαδά, Νεάπολης-Συκεών, Δέλτα, Θεσσαλονίκης, Νάουσας, Χαλκηδόνας, Κιλκίς, Βέροιας, γ) Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, δ)  Δυτικής Ελλάδας: Πύργου, Ήλιδας, Ναυπακτίας, Πατρέων, ε) Ηπείρου: Πρέβεζας, στ) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Ξάνθης, Αλεξάνδρειας, Δράμας, Ορεστιάδας, ζ) Θεσσαλίας: Καρδίτσας, Τρικκαίων, η) Στερεάς Ελλάδας: Λαμιέων, Λιβαδέων, Κύμης- Αλιβερίου.
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν από τις 10 το πρωί της Δευτέρας 3ης Οκτωβρίου 2016 και μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 13ης Οκτωβρίου 2016 να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Ο.Α.Ε.Δ., με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σε έναν (1) έως τρεις (3) Δήμους και για μία και μόνο ειδικότητα.
Για πρώτη φορά, οι 6.339 ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για 8 μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).
Στα κριτήρια μοριοδότησης των νέων Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνεται για πρώτη φορά το κριτήριο της εντοπιότητας και των ωφελουμένων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) προκειμένου να πριμοδοτούνται οι δημότες των περιοχών με υψηλή μακροχρόνια ανεργία, αλλά και οι οικονομικά ασθενέστεροι.
Αναλυτικά τα κριτήρια μοριοδότησης είναι τα εξής:
⦁ Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες
⦁ Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες
⦁ Αναπηρία (του υποψηφίου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνω
⦁ Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
⦁ Ηλικία
⦁ Αριθμός ανήλικων τέκνων
⦁ Αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή / και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
⦁ Εντοπιότητα
⦁ Ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (πρώην Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα)
Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.
Για πρώτη φορά, τα νέα προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα στον ωφελούμενο να βελτιώσει το βιογραφικό του, ώστε να διευκολυνθεί στην επανένταξη του στην αγορά εργασίας. Η αναβάθμιση των προσόντων θα γίνεται μέσα από υπηρεσίες συμβουλευτικής και κατάρτισης. Ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει δύο συμβουλευτικές στους ωφελούμενους του Προγράμματος, κατά την είσοδο και την έξοδο από αυτό.
Η Δράση της Κατάρτισης είναι προαιρετική. Ξεκινά μετά το δεύτερο μήνα υλοποίησης του Προγράμματος και περιλαμβάνει κατάρτιση με αντικείμενο την Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας. Μετά το πέρας της κατάρτισης οι ωφελούμενοι θα συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης στις γνώσεις και δεξιότητες Πληροφορικής. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος κατάρτισης θα παρακολουθήσουν και σεμινάρια με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».
Εφόσον οι ωφελούμενοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η κατάρτιση/επιμόρφωση θα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας. Στην περίπτωση που κάποιος ωφελούμενος δεν επιλέξει να παρακολουθήσει το παραπάνω πρόγραμμα Κατάρτισης, θα εργάζεται και τις πέντε (5) ημέρες της εβδομάδας.
Περισσότερες πληροφορίες για τους άνεργους-ενδιαφερόμενους του προγράμματος θα περιλαμβάνονται στο Δελτίο Τύπου που θα εκδώσει και θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ο ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).
Δημόσια Πρόσκληση
Παράρτημα I (Αριθμός διατιθέμενων θέσεων ανά Επιβλέποντα Φορέα, Υπηρεσία τοποθέτησης     και ειδικότητα
Παράρτημα II (Προσοντολόγιο)
aftodioikisi.gr

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) κυκλοφόρησε την ετήσια λίστα με τις πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο, στο πλαίσιο της έκθεσης της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας.
Τα ευρήματα προέκυψαν έπειτα από έρευνα του WEF σε σχεδόν 15.000 ηγέτες επιχειρήσεων από 141 οικονομίες την περίοδο Φεβρουαρίου-Ιουνίου.
Παρακάτω ακολουθούν οι 11 πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου:
11. ΣΛΟΒΕΝΙΑ
Βαθμός διαφθοράς: 3.7
Η πολιτική διαφθορά αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στη Σλοβενία. Τον Ιανουάριο του 2013, χιλιάδες Σλοβένοι προσχώρησαν στην Επιτροπή για την Πρόληψη της Διαφθοράς και βγήκαν στους δρόμους. Ένα μήνα μετά, ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας εκδιώχθηκε από το γραφείο, και φυλακίστηκε για διαφθορά.
(Η βαθμολογία κυμαίνεται από 1 έως 7, με το 1 να σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη διαφθορά)
10. ΠΟΛΩΝΙΑ
Βαθμός διαφθοράς: 3.7
Η διαφθορά στην Πολωνία ήταν διαδεδομένη από την πτώση του κομμουνισμού το 1989. Μέχρι σήμερα υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία από τον πολωνικό λαό, καθώς όπως υποστηρίζει δεν υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση για την πλήρη μεταρρύθμισή της.
9. ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Βαθμός διαφθοράς: 3.5
Η διαφθορά θεωρείται ότι είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στη Νότια Κορέα – σε τέτοιο βαθμό που η χώρα πρόσφατα εισήγαγε ένα νόμο που απαγορεύει στους ανθρώπους της αγοράς να μην προσφέρουν ένα γεύμα αξίας άνω των 30.000 γουάν Κορέας (21 λίρες / 27 δολάρια) στους δημόσιους υπαλλήλους, τους κρατικούς υπαλλήλους, δημοσιογράφους και δασκάλους. Όσοι παραβιάζουν το νόμο θα έρχονται αντιμέτωποι μέχρι και με τρία χρόνια φυλακής.
8. ΛΕΤΟΝΙΑ
Βαθμός διαφθοράς: 3.5
Στη Λετονία υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι οι επιχειρήσεις και η πολιτική είναι πολύ στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους, ενώ το προεδρείο για την πρόληψη της διαφθοράς της χώρας ερευνά τον Πρόεδρο της Τράπεζα της Λετονίας για παρατυπίες στα εισοδήματά του.
7. ΙΣΠΑΝΙΑ
Βαθμός διαφθοράς: 3.4
Η διαφθορά είναι μια σημαντική ανησυχία των Ισπανών και μάλιστα κατατάσσεται σε μόλις 3,1 βαθμό ανησυχίας για το θέμα της εκτροπής δημοσίων κεφαλαίων.
6. ΤΣΕΧΙΑ
Βαθμός διαφθοράς: 3.3
Η διαφθορά στην Τσεχία είναι επίσης διαδεδομένη. Ο τσέχος πρωθυπουργός Νέτσας, ο οποίος αποκαλούσε τον εαυτό του “κύριος με Καθαρά Χέρια», αναγκάστηκε να παραιτηθεί το 2013, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε υπό την κατοχή του 6.5 εκατ. δολάρια και δέκα κιλά ράβδους χρυσού.
5. ΕΛΛΑΔΑ
Βαθμός διαφθοράς: 3.2
Η πολιτική διαφθορά αποτελεί μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα με το 99% των νοικοκυριών να πιστεύει ότι οι πολιτικοί τους είναι διεφθαρμένοι.
4. ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Βαθμός διαφθοράς: 3.1
Η διαφθορά ήταν ευρέως διαδεδομένη στην Ουγγαρία από την πτώση του κομμουνισμού το 1989. Σύμφωνα με την έρευνα, η πρώτη λέξη που έρχεται στο μυαλό των νεαρών Ούγγρων κατά μέσο όρο όταν ρωτήθηκε είναι η «διαφθορά».
3. ΙΤΑΛΙΑ
Βαθμός διαφθοράς: 3.1
Πολιτική διαφθορά εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στην Ιταλία, ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα της χώρας. Τα πολιτικά κόμματα θεωρούνται ως ο διεφθαρμένος θεσμός στην Ιταλία, ενώ παρακολουθούνται στενά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
2. ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Βαθμός διαφθοράς: 2.7
H πολιτική διαφθορά στη Σλοβακία παραμένει ένα τεράστιο πρόβλημα. Το σκάνδαλο «Gorilla» συγκλόνισε τη χώρα το 2011, με πολιτικούς, ηγέτες επιχειρήσεων, καθώς και υπαλλήλους να εμπλέκονται σε δωροδοκίες.
1. ΜΕΞΙΚΟ
Βαθμός διαφθοράς: 2.5
Οργανωμένα εγκλήματα, σκάνδαλα δωροδοκίας και η χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης είναι ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Πηγή: Fortunegreece.com

Την πρόθεσή της να αρχίσει από την άνοιξη του 2017 η διαδικασία εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. έκανε γνωστή σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι
Συγκεκριμένα αναμένεται να προτείνει στο βρετανικό κοινοβούλιο την κατάργηση του νόμου με τον οποίο η χώρα της εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κίνηση με την οποία θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το Brexit.
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Sunday Times, η Τερέζα Μέι εξηγεί πως θα παρουσιάσει έναν νέο νόμο, ο οποίος θα καταργεί τον Νόμο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων του 1972, κατά την ομιλία της βασίλισσας ενώπιον του κοινοβουλίου που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2017.
«Αυτό θα σηματοδοτήσει τον πρώτο σταθμό για να γίνει και πάλι το Ηνωμένο Βασίλειο μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα», δήλωσε η Μέι υπογραμμίζοντας πως αυτο θα σημάνει «το τέλος της εξουσίας της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο».
Ο νόμος δεν θα τεθεί πάντως σε ισχύ παρά μόνο όταν το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πράγματι εγκαταλείψει την ΕΕ, υπογραμμίζει η πρωθυπουργός.
Ωστόσο η Μέι δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επισήμως πότε σκοπεύει να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για να αρχίσουν οι συνομιλίες για το διαζύγιο ανάμεσα στη χώρα της και τα 27 άλλα μέλη της ΕΕ. Οι συνομιλίες αυτές μπορεί να διαρκέσουν έως δύο χρόνια.
Σύμφωνα με τη Sunday Times, η πρωθυπουργός αναμένεται πάντως ότι θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 μετά τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2017.
Εξάλλου, ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Κρις Γκρέιλινγκ σε δηλώσεις του, τόνισε ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα περάσει από το κοινοβούλιο μεταξύ του Μαΐου του 2017 και του Μαΐου του 2018.
Παράλληλα, δήλωσε την επιθυμία του, να διατηρηθεί σε ισχύ η ευρωπαϊκή νομοθεσία για το περιβάλλον, αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί μια λογική συμφωνία με την ΕΕ, η οποία θα επιτρέπει τη συνέχιση των διμερών εμπορικών σχέσεων.

Έγινε γνωστός ως ο «άνθρωπος με τα τρία πόδια» λόγω της γενετικής του ανωμαλίας. Γεννήθηκε το 1881 στην πόλη Ροσολίνι της Σικελίας και ήταν ένα από τα δώδεκα παιδιά της οικογένειας. Το όνομά του ήταν Φραντσέσκο Λεντίνι και γεννήθηκε με τρία πόδια, δύο γεννητικά όργανα και τέσσερις πατούσες. Η παραμόρφωση του οφειλόταν στον δίδυμο αδερφό του. Κατά τη διάρκεια της κύησης υπήρξαν επιπλοκές και τον απορρόφησε.
Όταν η μητέρα του τον αντίκρισε σοκαρίστηκε και αρνήθηκε να τον μεγαλώσει. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να αφαιρέσουν τα επιπλέον άκρα γιατί θα προκαλούσαν ζημιά στο νευρικό του σύστημα. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στο σπίτι της θείας του. Τα 11 αδέρφια του ήταν υγιή και δεν είχαν καμία γενετική ανωμαλία Όταν έβλεπε τα άλλα παιδιά της ηλικίας του να παίζουν στενοχωριόταν με την κατάσταση του. Η διάθεση του άλλαξε όταν η θεία του τον έστειλε να ζήσει σε ένα ίδρυμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Τότε διαπίστωσε ότι υπήρχαν και άλλα παιδιά που αντιμετώπιζαν προβλήματα και άρχισε να νιώθει καλύτερα.
Τα 11 αδέρφια του ήταν υγιή και δεν είχαν καμία γενετική ανωμαλία
Όπως είχε αναφέρει: «Εγώ μπορούσα να διαβάζω και εκείνα όχι. Μπορούσα να μιλήσω, να ακούσω μουσική και να απολαύσω τις ομορφιές της ζωής. Η παραμονή μου στο ίδρυμα ήταν το καλύτερο πράγμα που μπορούσε να μου συμβεί». Από εκείνη τη στιγμή, σταμάτησε να παραπονιέται και άρχισε να απολαμβάνει τις καθημερινές δραστηριότητες με τα παιδιά της ηλικίας του. Έμαθε να περπατάει στα δύο του πόδια, να τρέχει, να κάνει ποδήλατο και μπορούσε πλέον να ελέγχει τα μέλη του.
Σε μικρή ηλικία μετανάστευσε στην Αμερική με την οικογένειά του. Η ιδιαιτερότητα του δεν άργησε να γίνει αντιληπτή από τους θιασάρχες της εποχής, οι οποίοι προσέγγισαν τους γονείς του. Ο Λεντίνι έγινε γνωστός ως «ο Μεγάλος Λεντίνι» και απέκτησε δικά του νούμερα στο τσίρκο. Συνήθως εμφανιζόταν στη σκηνή και έκανε κάποια κόλπα με το τρίτο του πόδι.Έκανε περιοδείες σε όλη την Αμερική και αμέσως τράβηξε την προσοχή του κοινού. Όταν τον ρωτούσαν πως αγοράζει παπούτσια, αφού πωλούνται σε ζευγάρια, τους απαντούσε: «Αγοράζω δύο ζευγάρια και το ένα που περισσεύει το δίνω σε έναν φίλο μου που έχει χάσει το ένα του πόδι». Μεγαλώνοντας, έγινε ένας ωραίος άντρας, που γοήτευε τις γυναίκες που τον παρακολουθούσαν.
Ο Λεντίνι είχε τρία πόδια, τέσσερις πατούσες, δεκαέξι δάχτυλα και τα δύο πλήρη λειτουργικά αρσενικά γεννητικά όργανα, δηλαδή 4 όρχεις και δύο πέη
Παντρεύτηκε τη Τερέζα Μάρει και απέκτησαν μαζί τέσσερα υγιή παιδιά. Πλέον οι ερωτήσεις που του έκαναν, αφορούσαν κυρίως τη σεξουαλική του ζωή. Ο Λεντίνι είχε τρία πόδια, τέσσερις πατούσες, δεκαέξι δάχτυλα και τα δύο πλήρη λειτουργικά αρσενικά γεννητικά όργανα, δηλαδή 4 όρχεις και δύο πέη Ο Λεντίνι τους έδωσε απαντήσεις μέσα από το βιβλίο που έγραψε «Η ιστορία ζωής του Φραντσέσκο Λεντίνι». Στο βιβλίο αναφερόταν στην μοναδική του ανατομία, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας και πως εκτίμησε τη ζωή. Αποκάλυπτε ότι το τρίτο του πόδι δεν τον εμπόδιζε στον ύπνο και ότι είχε μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή με τη γυναίκα του.
Το 1955 η φωτογραφία του κοσμούσε το πίσω μέρος ενός ροκ άλμπουμ
Το 1955 η φωτογραφία του κοσμούσε το πίσω μέρος ενός ροκ άλμπουμ Ο Λεντίνι έκανε περιοδείες σε όλη την Αμερική και ήταν από τα πιο δημοφιλή νούμερα που εμφανίστηκαν στο τσίρκο τον περασμένο αιώνα. Οι συνάδελφοι του τον σεβόντουσαν και τον αποκαλούσαν «Ο Βασιλιάς». Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και πέθανε σε ηλικία 78 ετών. Ήταν από τους λίγους ανθρώπους που γεννήθηκαν με πρόσθετα μέλη και είχα τη δυνατότητα να τα ελέγχει πλήρως. Όταν τον ρωτούσαν: «Πόσο άσχημα ήταν να ζει έτσι;» απαντούσε: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που είναι σε χειρότερη κατάσταση από εμένα, έχουν λιγότερα για να ζήσουν και έχουν ένα δέκατο της χαράς που αποκομίζω εγώ από τη ζωή μου»….
Πηγή: http://www.mixanitouxronou.gr

Οι ντόπιοι τα ονομάζουν Γαιδουρονήσια και πρόκειται για ένα σύμπλεγμα έξι μικρών νησιών τα οποία βρίσκονται απέναντι από την Ουρανούπολη της Χαλκιδικής.
Τα συγκεκριμένα νησάκια είναι ακατοίκητα αλλά “ζωντανεύουν” κάθε καλοκαίρι από το πλήθος των τουριστών που τα επιλέγουν ώστε να απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα και το εξωτικό τοπίο.
Αμμώδεις ακτές, μικροί κολπίσκοι και νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε, συνθέτουν μία εικόνα μαγευτική που σε καλεί να γίνεις μέρος της. Η Αμμουλιανή είναι το μοναδικό νησί που κατοικείται και τους περασμένους αιώνες αποτελούσε μετόχι της Μονής Βατοπεδίου, όπου έμεναν μοναχοί οι οποίοι ασχολούνταν με την καλλιέργεια της γης και την κτηνοτροφία.

Τα νησάκια Δρένια μπορείτε να επισκεφτείτε μόνο μέσω θαλάσσης με δύο τρόπους. Με ιδιωτικό σκάφος που θα σας μεταφέρει ή νοικιάζοντας μηχανοκίνητη βαρκούλα όπου δε χρειάζεται δίπλωμα ή από την Αμμουλιανή όπως επίσης και από τη σκάλα Ουρανούπολης όπου υπάρχουν τουριστικά καραβάκια που πηγαίνουν στα νησάκια καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η συστάδα των έξι νησιών δημιουργεί μια μεγάλη “γαλάζια λίμνη” σπάνιας φυσικής ομορφιάς.
echoes.gr



- Πως θα γίνονται από εδώ και πέρα οι μετατάξεις
- Νέα οργανογράμματα σε όλο το Δημόσιο
- Καταργούνται 1.040 κλάδοι υπαλλήλων
- Πιθανότατα σήμερα το νέο νομοσχέδιο για την κινητικότητα στη Βουλή
- Μοριοδότηση και από το ΑΣΕΠ για τις κενές θέσεις εργασίας
- Δημιουργία εσωτερικής “αγοράς εργασίας” στο Δημόσιο

Στη θεσμοθέτηση ενός νέου συστήματος κινητικότητας προχωράει το το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για όλο το Δημόσιο. Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί ακόμη και σήμερα στη Βουλή.
Ουσιαστικά με το νομοσχέδιο προωθείται η δημιουργία μιας εσωτερικής αγοράς εργασίας για τους Δημοσίους Υπαλλήλους οι οποίου θα μπορούν να αλλάζουν θέσεις όταν δημιουργούνται κενές θέσεις εργασίας, μέσω αιτήσεων και ύστερα από αξιολόγηση και μοριοδότηση από το ΑΣΕΠ.
Από το 2017 λοιπόν θα δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα κινητικότητας στην οποία οι φορείς με κενές θέσεις θα αναρτούν τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας.
Στην ίδια πλατφόρμα θα αναρτώνται και οι σχετικές αιτήσεις από τους υπαλλήλους που επιθυμούν να αλλάξουν θέση.
Τα κριτήρια για την πλήρωση της κενής θέσης θα προσδιορίζονται από τον ίδιο τον φορέα που αναζητά υπάλληλο για την συμπλήρωση του κενού.
Στην περίπτωση που για την ίδια θέση υπάρχουν περισσότεροι από ένας υποψήφιοι θα υπάρχει μοριοδότηση με βάση τυπικά προσόντα την οποία θα ελέγχει το Συντονιστικό Κέντρο Κινητικότητας στο οποίο θα μετέχουν στελέχη του ΑΣΕΠ.
Με βάση το νέο νομοσχέδιο καθορίζεται ως ανώτατο όριο ολοκλήρωσης κινητικότητας οι 4 μήνες, ενώ για τις μετατάξεις το αντίστοιχο όριο θα είναι οι τρεις μήνες.
Μέχρι το τέλος του 2016 θα έχουν ολοκληρωθεί τα οργανογράμματα σε ολόκληρο το Δημόσιο και τους ΟΤΑ έτσι ώστε να υπάρχει η βάση για τη δημιουργία του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας.
Με βάση τα οργανογράμματα ανά τομέα και υπηρεσία θα προκύψουν και οι ανάγκες αλλά και οι θέσεις εργασίας που προσφέρονται για κινητικότητα.
Με τη θεσμοθέτηση του κρατικού υπαλλήλου ανοίγει ο δρόμος για τη μετακίνηση των εργαζόμενων από τον έναν φορέα στον άλλο, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν ενοποιήσεις και συγχωνεύσεις φορέων με παράλληλη κατάργηση 1.040 κλάδων.

newsit.gr
Επέστρεψε με... πάταγο: Θριαμβευτής στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός
Το πρώτο ντέρμπι της φετινής Superleague είχε την... υπογραφή του πρωταθλητή Ολυμπιακού! Ξεπερνώντας τις δύο διαδοχικές ήττες από Λάρισα και ΑΠΟΕΛ, οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν το καλό τους πρόσωπο απέναντι στην ΑΕΚ, παίρνοντας τη νίκη με 3-0 και επαναφέροντας την ηρεμία στην ομάδα.

Ο Πάουλο Μπέντο ήθελε ένα γρήγορο γκολ για να “λυθούν” τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού, και η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα, καθώς στο 6ο λεπτό ο Γιόχανσον έκανε το λάθος, ο Φορτούνης έδωσε στον Σεμπά και αυτός βρήκε τον Ιντέγε, που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Πριν προλάβουν να... συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι, ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ, με την μπάλα στο σουτ του Σεμπά να κοντράρει πάνω στον Ντίντακ και να σταματά στο δοκάρι του Ανέστη.

Η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της στη συνέχεια, χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει καλές φάσεις μπροστά από την εστία του Καπίνο, με τους “ερυθρόλευκους” να κρατούν χωρίς δυσκολία το 1-0 μέχρι το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν καλύτερος, με τις δύο ομάδες να είναι πιο κινητικές, και τελικά τον Ολυμπιακό να είναι αυτός που έφτασε στο 2-0 στο 64', όταν από το τραγικό λάθος του Λαμπρόπουλου ο Μάρτινς πήρε την μπάλα και δε δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματα των Πειραιωτών.

Στο 71' ο Ανέστης γλίτωσε την ΑΕΚ από ένα τρίτο γκολ, απομακρύνοντας δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Σεμπά, όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στη φάση του 80', ότν ο Λαμπρόπουλος στην προσπάθειά του να κόψει τον Φορτούνη έβαλε μία περίεργη κόντρα, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Φορτούνη και κατέληξε στα δίχτυα της ΑΕΚ για το 3-0.

Η "Ένωση"... ξύπνησε μετά το τρίτο γκολ, όμως ήταν πια αργά. Ενδεικτικό είναι το ότι η πρώτη ουσιαστικά μεγάλη ευκαιρία που δημιούργησε η ΑΕΚ ήρθε στο 84', όταν μετά από ολιγωρία της άμυνας του Ολυμπιακού ο Μάνταλος βρέθηκε σε θέση βολής, όμως έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, ενώ στο 87' ο Μπακασέτας με ωραίο σουτ βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Καπίνο.
Κοντά στο γκολ έφτασε στο 89' και ο Λέσκοτ, με την κεφαλιά του όμως να περνά πάνω από τα δοκάρια.
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!