Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016


Στην απόλυση εργαζομένων από κατάστημά της στο Brisbane της Αυστραλίας έπειτα από «καταγγελίες» ότι έπαιρναν φωτογραφίες γυναικών πελατών αλλά και μέρους του προσωπικού από τις συσκευές προς επισκευή, τις μοιράζονταν με άλλους συναδέλφους τους και τις βαθμολογούσαν από το 1 έως το 10 προχώρησε η Apple.
Sύμφωνα με τον Guardian, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι κάποιοι υπάλληλοι απολύθηκαν από το κατάστημα του Carindale, αλλά τόνισε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπήρξαν πελάτες – θύματα της υποκλοπής των φωτογραφιών, και ότι οι απολύσεις έγιναν καθώς δεν «συμμορφώθηκε με την πολιτική» της εταιρείας.
Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με την Courier-Mail, όταν ένας υπάλληλος «έπιασε» έναν τεχνικό να κοιτά τις φωτογραφίες στο κινητό ενός πελάτη στο κατάστημα της Apple.

Όλα είναι έτοιμα για την πιο φιλόδοξη αποστολή της Ευρώπης στον Κόκκινο Πλανήτη, καθώς το μικρό ευρωπαϊκό ρομπότ “Shiaparelli” θα επιχειρήσει σήμερα  να προσεδαφιστεί στον πλανήτη Άρη.
Το ρομπότ αποσυνδέθηκε την Κυριακή από το μητρικό του σκάφος και, αν τελικά η προσγείωσή του στεφθεί με επιτυχία, θα σκορπίσει χαμόγελα στους επιστήμονες ενώ το ίδιο θα ξεκινά το δύσκολο έργο του το οποίο θα είναι: να καταγράψει σπάνια αέρια και να δώσει απαντήσεις στο κατά πόσο το μεθάνιο που εντοπίστηκε στον Κόκκινο Πλανήτη προέρχεται από βιολογική πηγή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που η Ευρώπη επιχειρεί προσεδάφιση στον πλανήτη Άρη. Πριν από 13 χρόνια, το ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος “Mars Express” είχε μεταφέρει και απελευθερώσει μέχρι τον Κόκκινο Πλανήτη το μικρό όχημα προσεδάφισης “Beagle 2”, βρετανικής κατασκευής, το οποίο απλά εξαφανίστηκε και δεν έδωσε ποτέ σημεία ζωής. Ωστόσο, πέρυσι έγινε γνωστό ότι προσεδαφίστηκε επιτυχώς.
Εκτός από τις ΗΠΑ, την πρώην ΕΣΣΔ και τη σημερινή Ρωσία, καμία άλλη χώρα δεν έχει μέχρι σήμερα προσεδαφίσει κάποια συσκευή στον πλανήτη Άρη, η οποία να καταφέρει να λειτουργήσει τουλάχιστον.

Έγινε ξανά μητέρα στα 62 χρόνια της. Μια Ισπανίδα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι και ενθαρρύνει τις γυναίκες στην ηλικία της να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, εφόσον το επιθυμούν.
Η Λίνα Άλβαρεθ πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Lucus Augusti στην πόλη Λούγο στη βορειοδυτική Ισπανία χθες Τρίτη κρατώντας στην αγκαλιά της το τρίτο της παιδί. Η ίδια υποστήριξε ότι νιώθει υπέροχα.
Η 62χρονη είπε επιπλέον ότι η υγεία της κόρης της, της Λίνας, που γεννήθηκε την 10η Οκτωβρίου κι μοιράζονται το ίδιο όνομα, είναι εξαιρετική. Η μικρούλα γεννήθηκε με καισαρική και βάρος 2 κιλά και 400 γραμμάρια.
Το πρώτο παιδί της Αλβάρεθ, σήμερα ηλικίας 27 ετών, είχε γεννηθεί με εγκεφαλική παράλυση. Το δεύτερο παιδί της είναι σήμερα ηλικίας 10 ετών. Τόσο η δεύτερη όσο και τρίτη της εγκυμοσύνη ήταν αποτέλεσμα εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Η Αλβάρεθ, που είναι γιατρός στο επάγγελμα, επισήμανε ότι οι γυναίκες που βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση προκειμένου να γεννήσουν ένα παιδί δεν θα πρέπει να φοβούνται να το κάνουν, προσθέτοντας ότι πρέπει να αφήνουν την φύση κι όχι τους γυναικολόγους να το αποφασίζουν.




- Πέντε φορές την ημέρα θα ακούγεται μουσουλμανική προσευχή από την Αγία Σοφία
- Πρώτη φορά από το 1935 όχι τυχαία ανακοινώθηκε ο διορισμός Ιμάμη
- Στρατηγική σταδιακής κλιμάκωσης ακολουθούν οι Τούρκοι
- Το καλοκαίρι για πρώτη φορά μετά από 81 χρόνια απαγγέλθηκε το Κοράνι μέσα στο Ναό
- Οργή σε εκατομμύρια Ορθόδοξους σε όλο τον κόσμο
- “Σφυρίζουν” αδιάφορα οι εταίροι στην Ευρώπη και οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ

Μετά από 81 χρόνια, από τότε που η Αγία Σοφία έγινε μουσείο, οι Τούρκοι αποφάσισαν να διορίσουν Ιμάμη στον Ναό που αποτελεί το σημείο αναφοράς εκατοντάδων εκατομμυρίων Ορθοδόξων του πλανήτη.

Μάλιστα όπως αναφέρε σχετικά πλέον ο Ιμάμης θα είναι υπεύθυνος για όλες τις προσευχές που προβλέπει το Κοράνι μέσα στην ημέρα, γεγονός που σημαίνει ότι πλέον θα ακούγεται από τους μιναρέδες που υπάρχουν στο μνημείο πέντε φορές την ημέρα οι μουσουλμανικές προσευχές και όχι δύο όπως προβλέπονταν ως σήμερα.
Πρόκειται για μια σαφή κλιμάκωση που μοιάζει να κινείται παράλληλα με τις φραστικές επιθέσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν.



Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος η θέση Ιμάμη προβλέπονταν αλλά ποτέ ως σήμερα δεν είχε τοποθετηθεί κανείς σε αυτή τη θέση απ' όταν με εντολή του Κεμαλ Ατατούρκ ο Ναός είχε μετατραπεί σε μουσείο.


Αν και πρόκειται για ορθόδοξο ναό καθώς αποτελεί για τους Τούρκους ένα από τα σημεία αναφοράς για την κατάκτηση της Πόλης η πίεση είναι αυξανόμενη για τη λειτουργία της Αγίας Σοφίας ξανά ως τζαμί. Το Αγιά Σοφιά Τζαμί όπως το αναφέρουν.


Η πρόκληση και στο σημείο αυτό είναι κλιμακούμενη. Μετά τις διαδηλώσεις ακραίων στοιχείων ήρθε τον περασμένο Ιούλιο η απαγγελία του Κορανίου μέσα από τον Ναό, επίσης για πρώτη φορά από το 1935, αλλά και η απαγγελία του “αζαν” μέσα από το Ναό. Ε'ιναι σαφές κατά πολλούς ότι πρόκειται για μια αλληλουχία κινήσεων που έχουν ως μόνο στόχο τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.



Όλα αυτά βέβαια με τον “σουλτάνο” Ενρτογάν να μιλάει πρόσφατα για τα σύνορα της καρδιάς των Τούρκων και όχι για τα σύνορα που ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες, λίγες μόνο ημέρες αφότου αμφισβήτησε ανοιχτά τη συνθήκη της Λοζάνης.
newsit.gr

Η κατάλληλη web-based υπηρεσία μπορεί να "καθαρίσει" τη βάση των e-mail που διατηρείτε στις λίστες επαφών σας.

Ένα από τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια επιχείρηση που διατηρεί μεγάλες λίστες με διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πελατών και συνεργατών, είναι ότι συχνά δεν μπορεί να διασφαλίσει το κατά πόσο τα μηνύματα που τους στέλνει φτάνουν τελικά στον προορισμό τους.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα e-mail ίσως δεν καταλήξει ποτέ εκεί που πρέπει: Οι μή έγκυρες διευθύνσεις στη λίστα επαφών του αποστολέα είναι ο βασικότερος παράγοντας, όπως επίσης τα υπερευαίσθητα φίλτρα anti-spam, αλλά και τεχνικά προβλήματα στην πλευρά του παραλήπτη. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορεί να συμβάλουν στο φαινόμενο του “bouncing”, δηλαδή της αποτυχίας παράδοσης ενός μηνύματος.

Φυσικά, αυτό το πρόβλημα ισοδυναμεί με χαμένες ώρες εργασίας και οικονομικές απώλειες. Ειδικά εφόσον μια επιχείρηση βασίζεται στην επικοινωνία μέσω e-mail, είναι απαραίτητο να φρεσκάρει διαρκώς τις λίστες των επαφών που διατηρεί, αφαιρώντας όσες δεν είναι έγκυρες. Όμως, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει με το... χέρι, ειδικά στην περίπτωση που οι λίστες αριθμούν χιλιάδες διευθύνσεις, όπως συμβαίνει συχνά.
Ακόμα και το πρόβλημα των “επιθετικών” φίλτρων anti-spam όμως σχετίζεται με τα παραπάνω. Για παράδειγμα, αν συνεχίσετε να στέλνετε e-mail, ειδικά εφόσον το κάνετε μαζικά, σε τέτοιες μη έγκυρες διευθύνσεις, είναι πολύ πιθανότερο κάποιος αλγόριθμος να σας χαρακτηρίσει ως spammer, με αποτέλεσμα στο μέλλον ακόμα περισσότερα από τα μηνύματά που προέρχονται από domains της εταιρείας σας να χάνονται στο... δρόμο. Τουλάχιστον το 73% των επιχειρήσεων παγκοσμίως αναφέρει ότι αντιμετωπίζει τέτοιου τύπου προβλήματα, ενώ έχει παρατηρηθεί ότι σχεδόν το 20% των e-mail προώθησης προϊόντων δεν φτάνουν ποτέ στη θυρίδα για την οποία προορίζονταν.

Το περιβάλλον χρήσης είναι φιλικό και κατανοητό.

Η πιο απλή και αποτελεσματική λύση στο παραπάνω πρόβλημα δεν είναι άλλη από τη χρήση ενός αυτοματοποιημένου συστήματος ελέγχου και επαλήθευσης. Η Neverbounce είναι από τις πλέον αξιόπιστες εταιρείες στο χώρο και παρέχει αυτήν ακριβώς την υπηρεσία: Σας δίνει τη δυνατότητα να διαπιστώσετε εύκολα και γρήγορα, πόσες και ποιες από τις διευθύνσεις στις λίστες σας είναι έγκυρες και φυσικά, να αφαιρέσετε εύκολα και γρήγορα τις μή έγκυρες.

Πώς; Αρκεί να ανεβάσετε τη λίστα που επιθυμείτε να ελέγξετε (και να καθαρίσετε) στην online πλατφόρμα της υπηρεσίας και μετά από λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά, αναλόγως με το μέγεθός της, θα δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά. Το σύστημα έχει τη δυνατότητα να διασταυρώσει περίπου 10.000 διευθύνσεις σε μόλις τρία λεπτά.
Για να διαπιστώσετε κα
τά πόσο έγκυρη είναι η λίστα σας δεν χρειάζεται να πληρώσετε, αφού η ανάλυση γίνεται δωρεάν. Εφόσον τα αποτελέσματα δείξουν πως χρειάζεται καθάρισμα, η Neverbounce παρέχει ευέλικτους τρόπους πληρωμής και συμφέρουσες λύσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας.

Πολλαπλές επιλογές για το κατέβασμα των επεξεργασμένων λιστών.
Η πλατφόρμα της Neverbounce εγγυάται την ιδιωτικότητά σας, καθώς και αυτή των επαφών σας, ενώ παρέχει την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη, άμεσα, για κάθε απορία που πιθανώς έχετε.
Για περισσότερες πληροφορίες και για να δοκιμάσετε την ακρίβεια των λιστών σας, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το Neverbounce.com.

Πηγή: e-pcmag

Το top model της δεκαετίας του ’90, η 50χρονη σήμερα Σίντι Κρόφορντ και η 15χρονη κόρη της Κάϊα Γκέρμπερ πόζαραν μαζί σε πάρτι στη Νέα Υόρκη κι έδειξαν για ακόμα μία φορά πόσο όμορφες και πόσο ίδιες είναι.

Η νεαρή κοπέλα βαδίζει στα χνάρια της μητέρας της καθώς έκανε το πρώτο της εξώφυλλο σε ηλικία 14 ετών.

Στο πάρτι κατά το οποίο απονεμήθηκαν τα The Daily Front Row's Fashion Media Awards, η 15χρονη απέσπασε την τιμητική διάκριση Breakthrough Model of the Year ενώ είναι το νέο πρόσωπο της Marc Jacobs Beauty.



Εμφανίστηκε με μαύρο φόρεμα ενώ αργότερα άλλαξε και φόρεσε ένα κομψό blazer dress.

Η Κάϊα φωτογραφήθηκε με την μητέρα της, τον πατέρα της, τον 54χρονο Ράντε Γκέρμπερ και τον 17χρονο αδελφό της Πρίσλει.



Πηγή: star.gr

Μεξικανός δικαστής απέρριψε την έφεση που είχαν υποβάλει οι συνήγοροι του βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν για να αποτραπεί η έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για φόνους και διακίνηση τεραστίων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Ένας δικηγόρος του βαρόνου των ναρκωτικών τόνισε αμέσως μετά σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μεξικού για να ακυρωθεί η διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το γύρο του κόσμου έκανε η τρομάρα που πήρε η Κιμ (η Καρντάσιαν βέβαια) όταν ληστές μπήκαν στο ξενοδοχείο που διέμενε και της πήραν περίπου 14 εκατ. σε κοσμήματα. Η ληστεία σε βάρος της γνωστής τηλεπερσόνας είναι μια από τις μεγαλύτερες ληστείες όλων των εποχών (από άποψη κλοπιμαίων) που έχουν γίνει σε ξενοδοχεία.

Δεν είναι όμως η μοναδική. Εκτός από τις κινηματογραφικές ληστείες ξενοδοχείων (π.χ. Ocean’s Eleven, Reservoir Dogs, The Usual Suspects) κάποιες πραγματικές ληστείες συναγωνίζονται επάξια τις πρώτες.
Και μη φανταστείτε μεθόδους του στυλ "όλοι στο πάτωμα", "ψηλά τα χέρια" και άλλα τέτοια... μπανάλ! Οι παρακάτω ληστείες είναι ένα μείγμα υψηλής τεχνολογίας, εξαιρετικών μεταμφιέσεων, πολύπλοκου σχεδιασμού. Και βέβαια το ισχυρότερο όπλο των ληστών ήταν η... ψυχραιμία τους!

THE PIERRE, Νέα Υόρκη, 1972


Στις 2 Ιανουαρίου του 1972 και ενώ οι υψηλοί ένοικοι του ξενοδοχείου κοιμούνταν ξεθεωμένοι από τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, οκταμελής σπείρα ληστών έκανε έφοδο, έπιασε ομήρους όλα τα μέλη του προσωπικού και άδειασε από χρήμα και κοσμήματα όλα τα χρηματοκιβώτια του ξενοδοχείου.
Ένας από τους ληστές, ντυμένος σωφέρ, πάρκαρε μια μαύρη Κάντιλακ μπροστά στο ξενοδοχείο και προσποιήθηκε πως ήρθε για κάποιο πελάτη. Αφότου μπήκε μέσα, κόλλησε το όπλο στο κεφάλι του επικεφαλής ασφαλείας του ξενοδοχείου. Εισέβαλαν οι λοιποί... συνεργάτες του και σήκωσαν με βαλίτσες κλοπιμαία αξίας 27 εκατ. δολαρίων.

BELLAGIO, Λας Βέγκας, 2010


Όχι, δεν αναφερόμαστε στην ταινία αλλά στην πραγματική ληστεία.
Το Δεκέμβριο του 2010, ο Anthony Carleo πάρκαρε τη μηχανή του έξω από το Bellagio, μπήκε στο ξενοδοχείο του καζίνο και έφυγε με λεία 1,5 εκατ. δολαρίων.
Ο Carleo συνελήφθη στην προσπάθειά του να πουλήσει τα κλοπιμαία.

INTERCONTINENTAL CARLTON, Κάννες, 1994


Το ξενοδοχείο που απετέλεσε το σκηνικό του " To Catch a Thief" του Α. Χίτσκοκ, μπήκε στο στόχαστρο δυο ληστών ακριβών κοσμημάτων. Με αυτόματα όπλα (τα οποία όπως διαπιστώθηκε αργότερα δεν ήταν γεμάτα) εισέβαλαν στο Carlton "σηκώνοντας" 60 εκατ. δολάρια σε κοσμήματα.
Το 2013 ένας ακόμη ληστής εισέβαλε στο ξενοδοχείο μόνος του (!) κλέβοντας κοσμήματα και πολύτιμα πετράδια αξίας 136 εκατ. δολαρίων.

THE RITZ, Λονδίνο, 2004


Τρεις άνδρες μπαίνουν στο London’s Ritz hotel and casino. Με λέιζερ που εξέπεμπαν τα κινητά τους τηλέφωνα (ω ναι είμαστε στο 2004 ακόμη!) πείραξαν την ταχύτητα της ρουλέτας με αποτέλεσμα να... κερδίσουν 1,9 εκατ. δολάρια και να φύγουν σαν κύριοι! Όταν τους συνέλαβαν και τους πήγαν σε δίκη, ο δικαστής δεν βρήκε αιτία καταδίκης!

CIRCUS CIRCUS HOTEL & CASINO, Λας Βέγκας, 2005


Το 2005 ένας και μόνο ληστής "σήκωσε" 2,5 εκατ. δολάρια. Όσο ήταν στη φυλακή εκτίοντας ποινή για φόνο, κατέστρωσε το σχέδιό του. Για να πετύχει με βεβαιότητα το σχέδιο του, ο αδίστακτος ληστής έκανε σχέση με τη γυναίκα που ήταν διευθύντρια στην εταιρεία που παρείχε ασφάλεια και φύλαξη στο ξενοδοχείο.
Δεν τον συνέλαβαν ποτέ...

THE PENINSULA, Χονγκ Κονγκ, 2013


Με αέρα κοσμοπολίτη, ο ληστής μπήκε στο ξενοδοχείο και παριστάνοντας τον πελάτη έπεισε τη ρεσεψιόν ότι αυτός ήταν ο ένοικος ενός συγκεκριμένου δωματίου. Οι πραγματικοί ένοικοι κοιμούνταν στο δωμάτιο!
Μπήκε, κρύφτηκε και περίμενε τους πραγματικούς ενοίκους να φύγουν. Τότε βγήκε από την κρυψώνα του. Κάλεσε τη ρεσεψιόν και ισχυρίστηκε ότι είχε ξεχάσει τον κωδικό του χρηματοκιβώτιου. Η ρεσεψιόν έστειλε το ειδικό προσωπικό. Ο ληστής τους άνοιξε απολύτως άνετος φορώντας παντόφλες και μπουρνούζι για να... πείσει.
Άδειασε το χρηματοκιβώτιο από 50.000 δολάρια σε μετρητά και άλλα τόσα σε κοσμήματα κι εξαφανίστηκε ψύχραιμος όπως έδρασε...
Πηγή Oyster
Η Κιμ και οι... άλλες: Οι μεγαλύτερες ληστείες που έχουν γίνει σε ξενοδοχεία!
Ολυμπιακός... 4Χ4 πάτησε την Αστάνα!
Έκανε πλάκα στην Αστάνα ο Ολυμπιακός και μαζί βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν άνετα στο 4-1 στο Φάληρο κάνοντας στο δεύτερο ημίχρονο συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Σαρωτικοί ήταν οι Πειραιώτες στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Μπέντο έδειξαν από το ξεκίνημα τις διαθέσεις τους και αξιοποιώντας ένα «τρελό» δεκάλεπτο καθάρισαν από νωρίς τη νίκη με τέρματα των 25’ Φιγκέιρας, 33’ Ελιουνούσι και Σεμπά 34’.Στο δεύτερο 45λεπτο έπεσε ο ρυθμός. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν έπειτα από λάθος του Λεάλι και στη συνέχεια έμειναν με δέκα. Το τελικό σκορ στο «Καραϊσκάκη» έγραψε ο Σεμπά από το 65’.
Πηγή: sport-fm.gr
Europa League:
Μία μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι της πρόκρισης στη φάση των 32 του Europa League έχασε ο Παναθηναϊκός, που αν και προηγήθηκε με 2-0 μέσα στο Βέλγιο επί της Σταντάρ Λιέγης, χάρη σε δύο πανέμορφα τέρματα του Ιμπάρμπο, ισοφαρίστηκε τελικά σε 2-2.

Οι “πράσινοι”, που έπαιζαν ουσιαστικά το τελευταίο τους χαρτί για να μείνουν “ζωντανοί” στη διεκδίκηση της πρόκρισης, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν στο 12' μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ιμπάρμπο, την οποία ο Κολομβιανός άσος ολοκλήρωσε με εντυπωσιακό διαγώνιο σουτ.

Οι Βέλγοι δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί, και έτσι ο Παναθηναϊκός βρήκε χώρους για να κάνει το παιχνίδι του, και στο 36ο λεπτό ήρθε και το δεύτερο γκολ, με τον Ιμπάρμπο και πάλι να κάνει όμορφα το “ένα-δύο” με τον Λέτο και να σκοράρει με σουτ από το ύψος της περιοχής.

Πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όμως, οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στο παιχνίδι με τη... βοήθεια του διαιτητή που υπέδειξε πέναλτι σε πτώση του Ορλάντο Σα μέσα στην περιοχή, με τον Εντμίλσον να εκτελεί εύστοχα την εσχάτη των ποινών και να μειώνει σε 1-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο (το οποίο ο προπονητής των “πρασίνων” Αντρέα Στραματσόνι είδε από τις εξέδρες, καθώς αποβλήθηκε για διαμαρτυρία στο ημίχρονο) οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης, και το πέτυχαν τελικά στο 82', με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπελφοντίλ, σε μία φάση όπου φέρει ευθύνη και ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, Στιλ.

Με το 2-2, που έμεινε μέχρι το τέλος, ο Παναθηναϊκός απέσπασε τον πρώτο του βαθμό στη φάση των ομίλων, ωστόσο δεν χάνει τις ελπίδες του για πρόκριση, καθώς με το ίδιο σκορ αναδείχθηκαν ισόπαλες στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Θέλτα με τον Άγιαξ, και έτσι η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:

Άγιαξ 7
Θέλτα 5
Σταντάρ Λιέγης 2
Παναθηναϊκός 1

Την ίδια ώρα στο Αζερμπαϊτζάν, ο ΠΑΟΚ γνώριζε την ήττα από την Κάραμπακ με 0-2, πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πιο δραστήριοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 10' με τον Μουαρέμ (εξ επαφής με την εστία δε βρήκε την μπάλα) και στο 19' με τον Εντλοβού (σουτ στο δοκάρι) προτού ο Κιντάνα στο 56' νικήσει με πλασέ τον Γλύκο για το 1-0. Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, απείλησε μόνο στο στο 23', όταν από τη σέντρα του Μάτος ο Σακχόφ έπιασε το ανάποδο ψαλίδι, όμως ο γκολκίπερ της Κάραμπακ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Μάλιστα, η Κάραμπακ έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 87', με τον Μουαρέμ να βγάζει την κάθετη πάσα και τον Αμιργκουλίεφ να νικάει τον Γλύκο και να γράφει το τελικό 2-0.

Πάντως, η πρόκριση εξακολουθεί να είναι στο χέρι του Δικεφάλου του Βορρά, ειδικά μετά την άνετη εκτός έδρας νίκη της Φιορεντίνα επί της Σλόβαν Λίμπερετς με 3-1 στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, με τη βαθμολογία να διαμορφώνεται ως εξής:

Φιορεντίνα 7
Κάραμπακ 4
ΠΑΟΚ 4
Λίμπερετς 1


Ο απολογισμός δράσης της Δημοτικής Αστυνομίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την επαναλειτουργία της Υπηρεσίας, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου από το Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, σήμερα, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016.
Στη συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας και Δημόσιας Τάξης, Λευτέρη Κιοσέογλου, παρουσιάστηκαν τα ποσοτικά και ποιοτικά στατιστικά δεδομένα για το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2016, καθώς και ο προγραμματισμός δράσεων του επόμενου εξαμήνου.
            Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του ενός χρόνου επαναλειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας αν και, όπως τόνισε, με το ένα τρίτο του προσωπικού που υπήρχε πριν καταργηθεί. Ακόμη, εκτίμησε ότι η λειτουργία της υπηρεσίας μέσα στο Δημαρχιακό Μέγαρο βοηθάει τις διαδικασίες και διευκρίνισε ότι ο Νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης που εκπονείται, προβλέπει τη σύμπτυξη αρμοδιοτήτων, την απλοποίηση και την ταχύτερη λειτουργία. Υπενθύμισε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής στα Υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, ώστε οι εισπράξεις από τις παραβάσεις που βεβαιώνονται να χαρακτηριστούν ως ανταποδοτικές, που σημαίνει ότι θα επιστρέφουν στο Δήμο μόνο για τις ανάγκες της Δημοτικής Αστυνομίας, ώστε να γίνει δυνατή η πρόσληψη προσωπικού, χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός. Ο στόχος, τόνισε ο Δήμαρχος, είναι να προκύψουν περίπου 250 άτομα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες αστυνόμευσης της πόλης.
Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο εκτιμά ότι οι πολίτες θα πρέπει να αντιληφθούν το ρόλο των δημοτικών αστυνομικών, ο Γιάννης Μπουτάρης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Δημοτική Αστυνομία όχι μόνο δεν είναι ο μπαμπούλας, αλλά είναι ο βοηθός και ο υποστηρικτής του πολίτη, που πρέπει να καταλάβει ότι η υπηρεσία αυτή εκπροσωπεί την καλή του συνείδηση. Ο νόμος χρειάζεται υποστήριξη για να εφαρμοστεί. Αν θέλουμε να ζούμε σε μια πόλη χωρίς προβλήματα, πρέπει να υποστηρίξουμε αυτούς που επιβάλλουν το νόμο».
Όσον αφορά τις αδυναμίες που σημειώνονται στη λειτουργία της υπηρεσίας, ο Δήμαρχος υπογράμμισε την ανάγκη πάταξης της γραφειοκρατίας και του ξεκαθαρίσματος των αρμοδιοτήτων της. Ο Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από τον ένα χρόνο λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας, το 70% του συνόλου των παραβάσεων αφορούν παραβάσεις ως προς την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου. «Καταλαβαίνουμε όλοι ότι σε μια εποχή κρίσης δεν μπορούμε να είμαστε υπερβολικά αυστηροί, αλλά αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τα καταστήματα πρέπει να είναι και αυτά σύννομα». Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι ο Δήμος έχει ήδη δημιουργήσει θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα και πλέον η Δημοτική Αστυνομία βεβαιώνει παραβάσεις και για τους συγκεκριμένους παραβάτες. «Ο στόχος δεν είναι εισπρακτικός, αλλά πρέπει να μπει μια τάξη στην πόλη».
Τέλος, ο Δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια στην υπηρεσία για το πρόγραμμα τροχονομικής αγωγής που σχεδιάζει να εφαρμόσει στα δημοτικά σχολεία, με τη συνεργασία και του ΑΠΘ.
Ο Λευτέρης Κιοσέογλου από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας τους τελευταίους 13 μήνες στην πόλη. «Μας έχουν πείσει οι δημοτικοί αστυνομικοί ότι αγαπούν την πόλη και πως ό,τι κάνουν, το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο, με επαγγελματισμό, με ευγένεια, με ανεκτικότητα και αποτελεσματικότητα. Επιτέλους όμως, στη χώρα μας, θα πρέπει να υπάρχει και πραγματική αυτοδιοίκηση, τις ανάγκες της οποίας να αφουγκράζεται η Κεντρική Διοίκηση. Δεν μπορεί να θέλουμε ευταξία σε μια πόλη του μεγέθους της Θεσσαλονίκης, και από την άλλη να μην έχουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα μπορέσουν να πολεμήσουν όλη αυτή την παραβατικότητα και να φτιάξουμε μια πόλη ανθρώπινη» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο νόμος περί κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων ήταν ευπρόσδεκτος, αλλά ελλιπής, καθώς από τα 180 άτομα που υπηρετούσαν στη Δημοτική Αστυνομία πριν αυτή καταργηθεί, επέστρεψαν μόλις τα 67.  «Επειδή και άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί στην πόλη πέραν του Δήμου είναι επίσης υποστελεχωμένοι, προχωρήσαμε σε συνέργειες με την Ελληνική Αστυνομία και την Τροχαία, ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Τα στατιστικά είναι πολύ καλά, αλλά αν με ρωτήσετε αν είμαι ευχαριστημένος με την πόλη όπως είναι, θα σας απαντήσω ότι δεν είμαι. Ευχαριστημένος είμαι από τη δουλειά που γίνεται, όχι από αυτή την πόλη που βλέπω. Τη μάχη ωστόσο θα τη δώσουμε».
Ο Λευτέρης Κιοσέογλου αναφέρθηκε, τέλος, στο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Δημοτική Αστυνομία, δείγμα του οποίου είναι η διεκπεραίωση του γνήσιου της υπογραφής  κατ’ οίκον για άτομα που αδυνατούν να μετακινηθούν.
            Στη συνέχεια εκ μέρους της Υπηρεσίας παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των τροχονομικών παραβάσεων, τις τηλεφωνικές καταγγελίες, τους ελέγχους στα ΚΥΕ, τη διεκπεραίωση του γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον καθώς και τη γενικότερη κατανομή του προσωπικού σε εξωτερική και εσωτερική υπηρεσία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στους 13 μήνες επαναλειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας βεβαιώθηκαν 114.709 παραβάσεις του ΚΟΚ, με μέσο όρο ανά μήνα τις 8.823. Από αυτές, το 92% καταγράφηκε στους κεντρικούς οδικούς άξονες της 1ης  Δημοτικής Κοινότητας, ενώ το υπόλοιπο 8% κυρίως στην 4η και 5η Κοινότητα. Το 11% των παραπάνω κλήσεων επιβλήθηκαν για αντικοινωνική συμπεριφορά (ράμπες, θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, διαβάσεις, πεζοδρόμια, πεζόδρομους) και ακριβώς το ίδιο ποσοστό αφορά παραβάσεις στάθμευσης διπλής σειράς και ουσιώδους παρεμπόδισης κυκλοφορίας οχημάτων.
Αναφορικά με τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος,  διενεργήθηκαν 962 έλεγχοι, σφραγίστηκαν 172 καταστήματα, ενώ σε 466 καταστήματα, δηλαδή στο 48% των ελεγχθέντων, βεβαιώθηκε μία τουλάχιστον παράβαση της κείμενης νομοθεσίας. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν 3.012 υποθέσεις γνησίου υπογραφής κατ’  οίκον.
Η θετική ανταπόκριση στις τηλεφωνικές καταγγελίες κυμαίνεται στο 82%, ενώ ο μέσος χρόνος ανταπόκρισης αντιστοιχεί σε 13,57 λεπτά. Κατά την περίοδο Σεπτέμβριος 2015 - Σεπτέμβριος 2016 καταγράφηκαν συνολικά 2.417 καταγγελίες.

Όσον αφορά τους στόχους και το σχεδιασμό του επόμενου εξαμήνου, προβλέπεται ότι η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης:
  • Θα ενισχύσει την παρουσία της στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης με στόχο την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νέου ωραρίου φορτοεκφορτώσεων
  • Θα επιχειρήσει να διευρύνει αριθμητικά και γεωγραφικά τις συνέργειες με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και τα συναρμόδια Αστυνομικά Τμήματα, με πρότυπο την αποτελεσματική συνεργασία που έχει σε ημερήσια πλέον βάση, με το 1ο Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης
  • Θα εφαρμόσει ένα νέο πιλοτικό πλάνο αστυνόμευσης στις Δημοτικές Κοινότητες με έμφαση στην ταχύτερη ανταπόκριση στις τηλεφωνικές καταγγελίες
  • Θα στοχεύσει στο διπλασιασμό των ελέγχων σε ΚΥΕ, τροποποιώντας την αντίστοιχη εσωτερική λειτουργία και διατηρώντας τις απαραίτητες εργατοώρες στο υπάρχον επίπεδο
  • Θα προωθήσει την υλοποίηση ενός προγράμματος σχολικής τροχονομικής αγωγής διετούς διάρκειας, σε πρώτη φάση, με ίδιους πόρους

Τέλος, όπως αναφέρθηκε, το συνολικό ποσοστό εισπραξιμότητας των προστίμων ανέρχεται σε 67%. Τα χρήματα που είχαν προϋπολογιστεί να εισπραχθούν από πρόστιμα του ΚΟΚ στα ταμεία του Δήμου, το 2016, ήταν 1.600.000€, ενώ το ποσό αυτό σήμερα ανέρχεται σε 2.951.000€. Το πραγματικό ποσό για τους 13 μήνες της επαναλειτουργίας της Υπηρεσίας έχει ξεπεράσει τα 3.500.000€, με τα 2 εκ. περίπου να αντιστοιχούν στη Δημοτική Αστυνομία και τα υπόλοιπα στην Ελληνική Αστυνομία. Τα μηνιαία λειτουργικά έξοδα της Δημοτικής Αστυνομίας ανέρχονται σε 102.000€, ενώ οι μηνιαίες εισπράξεις, μόνο από τα πρόστιμα του ΚΟΚ, κυμαίνονται ανάμεσα στα 160 με 180.000€.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!