Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Μετά τη συγκινητική υποδοχή από κοινό και κριτικούς στην Αθήνα, η Χάρις Αλεξίου έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από 4 Νοεμβρίου και για 8 μόνο παραστάσεις, για να διηγηθεί και να τραγουδήσει στιγμές από την ζωή της που η ίδια έγραψε, στη μουσικοθεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης.

Μόνη στην σκηνή, άλλοτε μιλώντας κι άλλοτε τραγουδώντας, με το γέλιο και το δάκρυ να εναλλάσσονται, με συντροφιά ένα βιολοντσέλο, ένα πιάνο, ένα ακορντεόν και μια κιθάρα, η μεγάλη ερμηνεύτρια πιάνει το νήμα απ’τα παιδικά της χρόνια ως σήμερα και μας αποκαλύπτει πώς η μικρή Χαρίκλεια απ τη Θήβα έγινε η Χαρούλα όλης της Ελλάδας.


Εικόνες, μνήμες, λόγια που δεν έχουν ειπωθεί, στιγμές μιας ζωής, φυλαγμένα γράμματα, σημειώματα, όνειρα, εφιάλτες, προηγούμενες ζωές, έρωτες, χαμόγελα, συναυλίες, ταξίδια, οι άντρες, τα τραγούδια, ο πατέρας, η λύτρωση, τα θέλω, τα πρέπει, η γλύκα, το γέλιο, η μνήμη, το χώμα, η χαρά, το σώμα, η ψυχή, το μυαλό, η φωνή.

Μια προσωπική εξομολόγηση σε ένα Χειρόγραφο που συγκίνησε όσους το είδαν.

Το «Χειρόγραφο» ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά και αμέσως μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων του στην Θεσσαλονίκη, θα ταξιδέψει σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα θα ταξιδέψει στο Ισραήλ, όπου θα δώσει 3 παραστάσεις στις 28, 29 και 30 Νοεμβρίου.

Με την επιστροφή στην Ελλάδα, θα ταξιδέψει στην Πάτρα, όπου στις 7 & 8 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί στο <Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών> στη Πανεπιστημιούπολη Πατρών.

Με την καινούρια χρονιά, το «Χειρόγραφο» θα συνεχίσει, το ταξίδι του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Χάρις Αλεξίου
Έρχεται στην Θεσσαλονίκη
«Χειρόγραφο»
Μέγαρο Μουσικής M2
Από 4 Νοεμβρίου 2016
Για λίγες παραστάσεις

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο-Ερμηνεία: Χάρις Αλεξίου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης
Σύνθεση κειμένων- επιλογή τραγουδιών: Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νανούρης

Μουσικοί:
Παναγιώτης Τσεβάς: ακορντεόν-πιάνο
Γιώργος Λιμάκης: Κιθάρα
Αρης Ζέρβας : Βιολοντσέλο

Σκηνικά: Δήμητρα Σπυρίδωνος
Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου
Ήχος: Μανώλης Ολλανδέζος

Φωτογραφίες: Ιωάννα Χατζηανδρέου,Bάσια Αναγνωστοπούλου, Γιάννης Πρίφτης.Φωτογραφία Αφίσας: Δημήτρης Βλάικος
Παραγωγή: Lykos Productions- Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων:
Παρασκευή 4/11 21:00
Σάββατο 5/11 21:00
Κυριακή 6/11 19:00
Tρί τη 8/11 21:00
Τετάρτη 9/11 20:00
Πέμπτη 10/11 21:00
Σάββατο 12/11 21:00
Κυριακή 13/11 19:00

Εισιτήρια:
23, 18, 15, 12 και 7 ευρώ

Διάρκεια παράστασης : 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Προπώληση
Μέγαρο Μουσικής τηλ. 2310 895 938-9
Εκδοτήρια Πλ. Αριστοτέλους
www.tch.gr
Online: www.ticketservices.gr

https://www.thesout.gr

Μια Ελβετίδα, ηλικίας 49 ετών, που κατηγορείται ότι κρατούσε φυλακισμένα τα δύο παιδιά της επί 7 χρόνια, τέθηκε υπό κράτηση για σύντομο χρονικό διάστημα και σε βάρος της ασκήθηκαν διώξεις στην Ισπανία για κακοποίηση, ανακοίνωσαν χθες οι τοπικές αρχές.

Η μητέρα απειλούσε την κόρη και τον γιο της, σήμερα ηλικίας 17 και 15 ετών αντίστοιχα, ότι θα τους σκότωνε εάν προσπαθούσαν να έλθουν σε επαφή με τις αρχές, διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

Τα δύο παιδιά δεν είχαν πάει σχολείο από την άφιξη της οικογένειας στην Ισπανία, τον Μάρτιο του 2009.

Η μεγαλύτερη κόρη ήταν εκείνη που κατάφερε να διαφύγει από την απομόνωση και στα τέλη Αυγούστου έστειλε ένα μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια ισπανική οργάνωση προστασίας των παιδιών, την Anar.

Όταν οι αστυνομικοί έσπευσαν στην οικία της οικογένειας στην περιοχή Αλικάντε (νοτιοανατολικά) πριν από μερικές εβδομάδες, η μητέρα είχε υποστηρίξει ότι κανένα παιδί δεν διέμενε εκεί, ωστόσο η κόρη κατάφερε να τους ειδοποιήσει κάνοντας σήματα από τον διάδρομο της εισόδου.

Ένδειξη της ελλιπούς ανατροφής τους, τα δύο παιδιά υπέγραψαν τα έγγραφα που τους ζητήθηκε στο αστυνομικό τμήμα με τον ίδιο παιδικό γραφικό χαρακτήρα που είχαν χρησιμοποιήσει πριν από 7 χρόνια στην ελβετική τους ταυτότητα, περιέγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η μεγαλύτερη κόρη είπε ότι συχνά η μητέρα της την κακοποιούσε και κατήγγειλε ότι «την χτυπούσε, την έσπρωχνε στον τοίχο ή τα έπιπλα και πέταγε όποιο αντικείμενο της έδινε» σύμφωνα με τις αρχές.

Η οικογένεια συχνά μετακόμιζε τα επτά χρόνια της διαμονής της στην Ισπανία και τα παιδιά ήταν τόσο απομονωμένα που δεν κατάφεραν ποτέ να μάθουν την ισπανική γλώσσα.

Επανειλημμένα, η μητέρα απειλούσε να σκοτώσει τα δύο παιδιά της «εάν εκείνα μιλούσαν στην αστυνομία» και τους έλεγε ότι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου «θα τα βίαζαν (με κάθε τρόπο) και θα τα σκότωναν».

Η ισπανική Δικαιοσύνη απεφάνθη η έφηβη κοπέλα να σταλεί στην Ελβετία, στο σπίτι του βιολογικού της πατέρα, όπου ζει επίσης ο μεγαλύτερος αδελφός της, ενήλικας.

Αντίθετα, ο δικαστής που εξέτασε την υπόθεση αποφάσισε να αφήσει την επιμέλεια του μικρότερου αδελφού στην μητέρα και τον σύντροφό της ηλικίας 30 ετών, που είναι επίσης Ελβετός, μετά την αποφυλάκισή τους με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δεν θέλησε να σχολιάσει την δικαστική απόφαση, το αγόρι δεν υπέστη σωματική κακοποίηση, σε αντίθεση με την αδελφή του.

http://www.enikos.gr 

Με ένα σύντομο αλλά πολύ φορτισμένο συναισθηματικά μήνυμα ο Θοδωρής Μαραντίνης εξέφρασε μέσω instagram τη βαθιά του θλίψη αλλά και της ...
γυναίκας του, Σίσσυς Χρηστίδου, αφού η Σίσσυ απέβαλε λίγο πριν μπει στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Η παρουσιάστρια, είχε πριν μέρες ενημερώσει τους φίλους της για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε σε αυτή την τρίτη εγκυμοσύνη, ωστόσο κανείς από τους δύο τους δεν περίμενε κάτι τέτοιο.

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έγραψε σχετικά στο instagram: "Η καρδιά μας ειναι βαριά. Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουμε τη θλίψη που έφερε στη ζωή μας η απώλεια του τρίτου μωρού μας λιγο πριν τον πέμπτο μήνα αυτής της εγκυμοσύνης. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για μας αλλά συνεχίζουμε ενωμένοι, δυνατοί και γεμάτοι ευγνωμοσύνη για την υπέροχη οικογένεια μας. Ευχαριστούμε για την αγάπη, την συμπαράσταση και την διακριτικότητα σας αυτές τις δύσκολες για μας ώρες...".

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Ο Χάρης Γρηγορόπουλος έχει μείνει στο μυαλό των τηλεθεατών κυρίως μέσω του ρόλου του «Τρελαντώνη» στο Καφέ της Χαράς.

«Αγαπώ όλους τους ρόλους που έχω κάνει απλώς στον κόσμο «έγραψε» περισσότερο αυτός. Είναι ένας αγαπημένος μου ρόλος και ο ρόλος που του χρωστάω την αναγνωρισιμότητα μου», είπε ο ηθοποιός στο Σπίτι μου, Σπιτάκι μου.

Ο Χάρης Γρηγορόπουλος είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Φωτεινή Ντεμίρη που υποδυόταν την «Κανέλλα» στο Καφέ της Χαράς και έχουν δύο παιδιά τα οποία πλέον έχουν ενηλικιωθεί και, όπως δήλωσε ο ίδιος, εκείνα έχουν διαλέξει άλλους ρόλους.

http://www.thestival.gr

Ο Βασιλιάς καλεί το γελωτοποιό του και του λέει.
-Επειδή μου ήσουν πάντα πιστός, αλλά και καλός στη δουλειά σου, θα σου χαρίσω την ελευθερία σου, αρκεί να κάνεις μία άσχημη πράξη και η δικαιολογία σου να είναι χειρότερη από την πράξη. Αν δεν τα καταφέρεις θα σου πάρω το κεφάλι.
Σκέφτεται ο κακομοίρης τι μπορεί να κάνει, όχι τόσο για να ελευθερωθεί, όσο για να γλυτώσει το κεφάλι του.
Μια μέρα ο Βασιλιάς ήταν στο μπαλκόνι και κοίταζε μακριά... Πάει από πίσω του ο γελωτοποιός και του πιάνει τον κώλο.
-Αχρείε! Τολμάς να κάνεις κάτι τέτοιο στο Βασιλιά σου;
-Με συγχωρείτε Μεγαλειότατε, δεν είδα καλά. Νόμιζα ότι ήταν η Μεγαλειοτάτη.!!!!

Ένα τεράστιο διαστημόπλοιο που θα λειτουργεί σαν ηλεκτρική σκούπα ίσως είναι η λύση στο παγκόσμιο πρόβλημα των «διαστημικών σκουπιδιών», δηλαδή των αμέτρητων θραυσμάτων παλιών δορυφόρων που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Επιστήμονες εξετάζουν την κατασκευή ενός τέτοιου σκάφους, με την ελπίδα ότι θα «γυαλίσει» τον ουρανό μας από τα επικίνδυνα υλικά, που απειλούν τους υπόλοιπους δορυφόρους και τις διαστημικές αποστολές.
Ενας από τους κορυφαίους ειδικούς που ασχολούνται με το θέμα των διαστημικών σκουπιδιών είναι ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ Κλεομένης Τσιγάνης, ο οποίος πρόσφατα βραβεύτηκε με το διεθνές βραβείο «Paolo Farinella» για τις μελέτες του πάνω στη δυναμική του ηλιακού συστήματος και άλλων πλανητικών συστημάτων.
Σύμφωνα με τον Λαρισαίο καθηγητή, «διαστημικά σκουπίδια» θεωρούνται τα μη ενεργά κομμάτια δορυφόρων ή και ολόκληροι δορυφόροι των οποίων η αποστολή έχει ολοκληρωθεί. Το βασικό πρόβλημα με αυτά είναι ότι στο μέλλον μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο για τον σχεδιασμό διαστημικών αποστολών και δικτύων δορυφόρων. Κι αυτό γιατί τα διαστημικά σκουπίδια κινούνται με τεράστια ταχύτητα και μπορούν ακόμη και να καταστρέψουν ολόκληρο διαστημόπλοιο δορυφόρο, σε περίπτωση που συγκρουστούν μαζί του.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος οι επιστήμονες εξετάζουν διάφορες λύσεις, ανάμεσα στις οποίες είναι η κατασκευή ειδικού σκάφους που θα «σκουπίζει» με τη βοήθεια του ηλεκτρισμού τα διαστημικά σκουπίδια. «Θα είναι ένα διαστημόπλοιο το οποίο θα κουβαλάει είτε μεγάλα ηλιακά πανιά είτε μεγάλα ηλεκτροστατικά καλώδια, σαν εκείνα του χταποδιού, και θα κινείται συνεχώς σε κάποια περιοχή. Ο στατικός ηλεκτρισμός στα καλώδια αυτά θα επιτρέπει στα πολύ μικρά αντικείμενα να κολλάνε πάνω του» εξηγεί ο επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ.
Ο ίδιος, πάντως, εξετάζει το πρόβλημα από την πλευρά της πρόληψης και αυτή τη στιγμή αναζητεί τον τρόπο «με τον οποίο θα σχεδιάζονται οι μελλοντικές διαστημικές αποστολές προκειμένου να μην ρυπαίνουν άλλο».

http://www.seleo.gr

Η ιογενής γαστρεντερίτιδα προκαλείται από διάφορους ιούς, όπως ο νοροϊός, ο ροταϊός και ο αδενοϊός. Η λοίμωξη μπορεί να είναι αποτέλεσμα επαφής με μολυσμένο άτομο ή κατανάλωσης μολυσμένου νερού ή φαγητού.

Η ιογενής γαστρεντερίτιδα εκδηλώνεται όταν ένας από τους παραπάνω ιούς επιτίθεται στο γαστρεντερικό, οδηγώντας στην εκδήλωση φλεγμονής στο στομάχι και στο έντερο.

Η γαστρεντερίτιδα συνήθως δεν θεωρείται ανησυχητική. Τα συμπτώματα διαρκούν μία έως τρεις ημέρες, σπανιότερα λίγο περισσότερο. Η κυριότερη επιπλοκή που συνδέεται με τη γαστρεντερίτιδα είναι η αφυδάτωση, κυρίως στα μικρά παιδιά και στους ηλικιωμένους.
  

Συμπτώματα

Τα κυριότερα συμπτώματα που συνδέονται με την ιογενή γαστρεντερίτιδα είναι τα εξής:
- πόνος στην κοιλιακή χώρα
- ερυγή (ρέψιμο)
- φούσκωμα
- διάρροια
- πρασινωπά κόπρανα
- δυσπεψία
- ναυτία
- τάση προς έμετο
- αέρια
- κοιλιακές κράμπες
- ρίγη
- έντονη δίψα/ξηροστομία
- πυρετός
- λήθαργος
- μειωμένη όρεξη
- αδυναμία ή εφίδρωση
- μειωμένη παραγωγή ούρων
- πονοκέφαλος
- απώλεια βάρους


Αντιμετώπιση

Δεν προβλέπεται συγκεκριμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση της ιογενούς γαστρεντερίτιδας. Δεν συνιστάται η λήψη αντιβίωσης, δεδομένου ότι η αγωγή αυτή δρα μόνο ενάντια σε βακτηριακές λοιμώξεις. Καλό είναι οι ασθενείς να αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά, την καφεΐνη, το αλκοόλ, τη νικοτίνη, τα πολλά λιπαρά και τα μπαχαρικά. Χρειάζεται επίσης ξεκούραση και επαρκής ενυδάτωση.

Πηγή: Medical Daily

http://www.onmed.gr


Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!