Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016


Αν αγχώνεστε τι δώρα θα αγοράσετε ενόψει των γιορτών, μπορείτε να λάβετε υπόψη σας μερικές επιστημονικές συμβουλές, που βασίζονται σε μελέτες κοινωνικών επιστημόνων και ψυχολόγων, οι οποίοι έχουν αναλύσει μέσα από παρατηρήσεις και πειράματα πώς οι άνθρωποι αντιδρούν στα δώρα που τους κάνουν και πώς διαμορφώνουν τις προτιμήσεις τους.
Ακολουθούν μερικές τέτοιες συμβουλές, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», που μπορείτε να βρείτε χρήσιμες:
— Δεν χρειάζεται να κουράζεστε υπερβολικά, ψάχνοντας για ώρες και αναζητώντας το κατάλληλο δώρο για τον κατάλληλο άνθρωπο. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα ικανοποιηθούν και με ένα δώρο που αγοράσατε στα γρήγορα (αν είναι ακριβούτσικο, ακόμη καλύτερα).
— Μην ψάχνετε να βρείτε το «γουάου» δώρο που θα κάνει τη μεγάλη εντύπωση τη στιγμή που το δίνετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δίνουν τόση σημασία στη στιγμή που παίρνουν το δώρο, όσο στη χρησιμότητα ή στην αξία του σε βάθος χρόνου.
— Δεν είναι ανάγκη να αναζητάτε το ξεχωριστό και άκρως εξατομικευμένο δώρο. Το ίδιο ακριβώς καλό δώρο μπορεί να δοθεί εξίσου σε περισσότερους ανθρώπους (αρκεί να μη το μάθουν!)
— Όσα πιο πολλά δώρα διαλέγετε, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να κάνετε λάθη. Αν βρείτε ένα που φαίνεται εντάξει, μη διστάσετε να το χαρίσετε σε περισσότερους από έναν.
— Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν προσβάλλονται, αν το δώρο που σας έκαναν, εσείς το δώσετε με τη σειρά σας σε κάποιον άλλο. Από τη στιγμή που χαρίζουν κάτι σε κάποιον, αντιλαμβάνονται πως είναι δικαίωμα του τελευταίου να το κάνει ό,τι θέλει και πιθανώς να το ξαναχαρίσει σε άλλον.
— Αντί να επιδώκετε να κάνετε την έκπληξη σε κάποιον με το δώρο σας, καλύτερα να του χαρίσετε αυτό που σας έχει ήδη πει ή γνωρίζετε ότι θέλει και χρειάζεται. Οι άνθρωποι ευχαριστιούνται περισσότερο, όταν παιρνουν δώρα που είχαν ήδη στη λίστα των αναγκών τους, από ό,τι όταν παίρνουν δώρα που κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα ότι θα τους άρεσαν.
— Επιπλέον, οι άνθρωποι -ιδίως οι νέοι- συχνά χαίρονται να παίρνουν χρήματα αντί για δώρα, ακριβώς για να τα κάνουν ό,τι θέλουν. Προσοχή οι παντρεμένοι άνδρες: από τα δώρα σε χρήμα εξαιρούνται αυστηρά οι σύζυγοί τους…
— Αν το δώρο είναι δωροκάρτα, καλό είναι να είναι όσο το δυνατό λιγότερο περιοριστική και να δίνει μεγάλη γκάμα επιλογών.
— Δυστυχώς για τις ευαίσθητες ψυχές που αφιερώνουν πολλή σκέψη και χρόνο στα δώρα που θα κάνουν, συνήθως όλη αυτή η προσπάθεια δεν εκτιμάται ανάλογα από τους παραλήπτες των δώρων, ιδίως αν δεν είναι πολύ στενοί συγγενείς ή φίλοι. Από την άλλη όμως, ένα φθηνό και πρόχειρο δώρο σε ένα στενό συγγενή ή φίλο, το οποίο προδίδει παντελή έλλειψη σκέψης, δεν θα αφήσει καλές εντυπώσεις.
— Από την άλλη, όσο κανείς νοιάζεται και σκέφτεται τους άλλους για τους οποίους αγοράζει τα δώρα, τόσο αισθάνεται πιο κοντά τους και αυτό τον κάνει πιο ευτυχισμένο (ακόμη κι αν οι παραλήπτες αδιαφορήσουν για τα δώρα).
— Στην πραγματικότητα, τελικά, ο καλύτερος λόγος για να φάει κανείς άπειρο χρόνο, προκειμένου να αγοράσει τα δώρα, είναι για να το ευχαριστηθεί ο ίδιος. Και αυτό είναι ένα μυστικό που μάλλον όλοι ξέρουν!

Στη λίστα που συντάσσεται στο υπουργείο Οικονομικών με τις δαπάνες που θα πραγματοποιούνται με πλαστικό χρήμα και θα εξασφαλίζουν την έκπτωση φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα μετράνε οι αγορές σε σούπερ-μάρκετ, πολυκαταστήματα, καύσιμα, αγορές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, ξενοδοχεία, παροχή υπηρεσιών από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, λογιστές, ψυχολόγους, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης.

Αντίθετα έξοδα των νοικοκυριών, όπως λογαριασμοί ΔΕΚΟ (ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση), κινητή και σταθερή τηλεφωνία, δόσεις δανείων, ενοίκιο, κοινόχρηστα, ασφάλιστρα ακόμη και τα διόδια δεν θα μετράνε στις δαπάνες με πλαστικό χρήμα που θα «χτίζουν» το αφορολόγητο όριο που δικαιούνται μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Οι φορολογούμενοι ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός τους θα πρέπει, σύμφωνα με το Έθνος, να συγκεντρώνουν και συγκεκριμένο ποσό αποδείξεων με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, e-banking. Όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα τόσο περισσότερες είναι οι αποδείξεις με πλαστικό χρήμα που πρέπει να συγκεντρωθούν για να εξασφαλιστεί η έκπτωση φόρου.

Όσοι δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό με κάρτες ή μέσω e-banking θα βρίσκονται αντιμέτωποι με την επιβολή φόρου 22% επί της διαφοράς μεταξύ του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων και του ποσού των αποδείξεων που θα δηλώσει ο φορολογούμενος.

Μόνο δύο ημέρες χρειάστηκαν για να έρθουν σε συμφωνία η Μπάγερν Μονάχου με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι για την επέκταση της συνεργασίας τους.

Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή ο Ούλι Χένες είχε δηλώσει ότι η ομάδα έχει κάνει προσφορά στον Πολωνό και σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα η συμφωνία που θα κρατήσει τον παίκτη στην Μπάγερν μέχρι το 2021.

Διαβάστε περισσότερα στο filathlos.gr
Τον καθιερωμένο απολογισμό του έργου της για τον μήνα Νοέμβριο του 2016, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών του ιστορικού κέντρου της πόλης και επιλεγμένων οδών στην 4η και 5η Δημοτική Κοινότητα, με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και κατά τη διεκπεραίωση των 421 καταγγελιών (τηλεφωνικών και ψηφιακών) που δέχθηκε η Υπηρεσία, βεβαιώθηκαν 10.463 τροχονομικές παραβάσεις. Ακόμη, διενεργήθηκαν 200 έκτακτοι έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.), κατά τους οποίους εντοπίστηκαν 113 παραβατικές επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν 147 πλημμεληματικές και πταισματικές παραβάσεις.

Παράλληλα, επιβλήθηκαν 13 διοικητικές κυρώσεις, ενώ εξετάστηκαν και διεκπεραιώθηκαν 474 ενστάσεις - αιτήματα πολιτών, τρεις πολεοδομικές αυτοψίες και 1.372 λοιπές διοικητικές πράξεις.

Μέσα στον ίδιο μήνα και σε συνεργασία με τις συναρμόδιες τροχονομικές, αστυνομικές και υγειονομικές αρχές, διατέθηκε προσωπικό της Υπηρεσίας για τη διενέργεια 47 κοινών δράσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αστυνομία, σε συναρμοδιότητα με την ΕΛ.ΑΣ., εξυπηρετεί μέσω τηλεφωνικού ραντεβού στον αριθμό 2313-317933, περιπτώσεις βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Τον Νοέμβριο του 2016 πραγματοποιήθηκαν 778 αντίστοιχες θεωρήσεις και στις δύο βάρδιες, με μέγιστο χρόνο αναμονής τις δύο ημέρες.
 

Πόσο είναι εύκολο να αντικαταστήσει κανείς την Μόνικα Μπελούτσι; Και πόσο εύκολο είναι η επόμενη να είναι εντάξει με το γεγονός ότι η πρώην είναι η Ιταλίδα καλλονή;

Και όμως, αν και ακούγεται περίεργο, μοιάζει ότι και στα δύο ερωτήματα αυτά έχουν έτοιμες τις απαντήσεις ο Βενσάν Κασέλ και η Τίνα Κουνακι.



Ο διάσημος ηθοποιός που ήταν για 14 χρόνια ζευγάρι με την εκρηκτική μελαχρινή, από την οποία και πήρε διαζύγιο το 2013 φαίνεται πως βρήκε στη ζωή του την… αντικαταστάτριά της!

Ποια είναι αυτή; Πρόκειται για μια 19χρονη κοπέλα, εν ονόματι Τίνα Κούνακι, κατάγεται από τη Σικελία και ζει στο Λονδίνο. Εργάζεται ως μοντέλο και δεν κρύβει ότι είναι πολύ ερωτευμένη με τον ηθοποιό.



Μάλιστα, εμφανίστηκαν μαζί ως ζευγάρι για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι στη χώρα των Βάσκων, στην Ισπανία, και από τότε είναι αχώριστοι.



ΠΗΓΗ: star.gr

Ένα ειδικό σύστημα για την απομάκρυνση των διαστημικών σκουπιδιών περιλαμβάνεται στα εφόδια που μεταφέρει η «φορτηγίδα» Kounotori στον διαστημικό Σταθμό.

Σκοπός είναι οι επιστήμονες από την Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης (JAXA) να δοκιμάσουν κατά πόσο με αυτό θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» τις γήινες τροχιές από τα άχρηστα αντικείμενα που έχουν απομείνει σε αυτές – από απαρχαιωμένους δορυφόρους, μέχρι τμήματα πυραύλων.

Τέτοια διαστημικά «σκουπίδια» έχουν συσσωρευθεί σε επικίνδυνες ποσότητες λίγο έξω από την ατμόσφαιρα της Γης.

Υπολογίζεται πως ο αριθμός τους ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια, με συνέπεια να αποτελούν μία σημαντική απειλή για τους δορυφόρους που χρησιμοποιούνται σήμερα ή ακόμη και στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Έτσι, το σύστημα που θα δοκιμάσουν οι Ιάπωνες ερευνητές είναι ένα είδος ηλεκτροδυναμικού «μαστίγιου», δηλαδή ένα καλώδιο κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και αλουμίνιο. Στην άκρη αυτού του καλωδίου, θα παγιδεύεται το «σκουπίδι» που πρόκειται να απομακρυνθεί.

Έτσι, με το ηλεκτρικό ρεύμα που θα αναπτύσσεται στο καλώδιο καθώς αυτό κινείται μέσα στο γήινο μαγνητικό πεδίο, αναμένεται να επιβραδύνεται κάθε τέτοιο «σκουπίδι».

Κάτι που, με τη σειρά του, θα προκαλεί τη βαθμιαία μείωση του ύψους της τροχιάς του, ώστε τελικά να εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης και, λόγω της ατμοσφαιρικής τριβής, να απανθρακωθεί.

Η JAXA ξεκίνησε την ανάπτυξη αυτού του συστήματος πριν από 10 χρόνια, σε συνεργασία με την Nitto Seimo, μία ιαπωνική εταιρεία κατασκευής διχτυών για αλιευτικά σκάφη.

Σε σχέση με την αυθεντική εκδοχή του καλωδίου που επινόησε η Nitto Seimo, το ηλεκτροδυναμικό μαστίγιο είναι αρκετά μακρύτερο, αγγίζοντας τα 700 μέτρα.

Ωστόσο, αν τελικά αποδειχθεί πως η ιδέα λειτουργεί στην πράξη, τότε θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα ακόμη μακρύτερο «μαστίγιο» για την αφαίρεση των σκουπιδιών, το οποίο θα αγγίζει σε μήκος τα 5.000-10.000 μέτρα.

Στην περίπτωση που η δοκιμή εξελιχθεί με επιτυχία, τότε το επόμενο βήμα θα είναι να προσδέσουν ένα πραγματικό «σκουπίδι» στο ένα άκρο του, ώστε να ελέγξουν κατά πόσο μπορούν να το εκτρέψουν από την πορεία του.

Όπως αισιοδοξούν οι επιστήμονες της JAXA, αν δεν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στα τεστ, τότε θα ξεκινήσουν να κατασκευάσουν την κανονική εκδοχή του συστήματος.

Όπως ελπίζουν, αυτό θα μπορούσε να τεθεί σε κανονική λειτουργία, μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Καμία χώρα του κόσμου δεν μπορεί να μείνει παραπονεμένη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από αξιόπιστες πηγές (ΟΗΕ, Reuters, ΒΒC, CIA, New York Times κ.λπ) όλες οι χώρες είναι Νο1 σε κάτι.
Κάποιες χώρες έχουν ευχάριστη πρωτιά. Πχ. η Παραγουάη είναι Νο1 σε θετική διάθεση.    Άλλες έχουν δυσάρεστη πρωτιά. Πχ. η Σουαζιλάνδη είναι πρώτη σε κρούσματα του HIV.   Υπάρχουν και κάποιες εκπλήξεις.
Ας πούμε πρώτη στην κατηγορία Ρύζι δεν είναι η Κίνα (που η δική της η πρωτιά είναι στη φυλάκιση δημοσιογράφων…) αλλά η Ταϊλάνδη.
Επίσης, κοροϊδεύουμε τη Βουλγαρία για εργασιακό μεσαίωνα, όμως είναι η Νο1 χώρα στις άδειες μητρότητας.
Ακολουθεί ο χάρτης
Ξέρω σε ποια χώρα θα πάει πρώτα το μάτι σας, σ’ αυτήν που πήγε και το δικό μου

xartis-xores_aftodioikisi
Πηγή: lifo.gr (Άρης Δημοκίδης)

Η Taylor Swift είναι στην κορυφή της λίστας των μουσικών με τις υψηλότερες αμοιβές στον κόσμο το 2016, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.
Την 26χρονη Αμερικανίδα ακολουθούν στη λίστα το βρετανικό συγκρότημα One Direction και η Βρετανίδα τραγουδίστρια Adele.
Η Taylor Swift - της οποίας το άλμπουμ, «1989», έχει πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια άλμπουμ μόνο στις ΗΠΑ - σάρωσε τα ταμεία, καταγράφοντας κέρδη που αγγίζουν τα 170 εκατομμύρια δολάρια (από περιοδείες, δίσκους, διαφημιστικά έσοδα και άλλες πηγές).
Την πολυσυζητημένη ποπ σταρ ακολουθούν οι One Direction, το Βρετανοϊρλανδικό συγκρότημα, με απολαβές ύψους 110 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην τρίτη θέση, συναντάμε την ερμηνεύτρια του «Hello», την 28χρονη Adele, με απολαβές ύψους 80,5 εκατομμυρίων δολαρίων, το υψηλότερο εισόδημά της έως σήμερα.


Adele
Η 58χρονη βασίλισσα της ποπ, Madonna, βρίσκεται στην τέταρτη θέση, συγκεντρώνοντας 76,5 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη, ένα ποσό, το οποίο εκτόξευσε τις συνολικές απολαβές κατά τη διάρκεια της καριέρας της στο ποσό των 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων προ φόρων.
Madonna
Στην πρώτη δεκάδα, είναι η 28χρονη ποπ σταρ Rihanna με κέρδη ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων, ο τραγουδιστής της κάντρι μουσικής, Garth Brooks (70 εκατομμύρια δολάρια), οι βετεράνοι της ροκ, το συγκρότημα AC/DC (με 67,5 εκατομμύρια δολάρια), οι Rolling Stones με 66,5 εκατομμύρια δολάρια. Ακολουθεί ο DJ Calvin Harris με 63 εκατομμύρια δολάρια και ο ράπερ Diddy με 62 εκατομμύρια δολάρια.

Ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο έθιμο αναβιώνει κάθε χρόνο στην Ισλανδία αφού οι οικογένειες και οι φίλοι αυτή τη μέρα του χρόνου συνηθίζουν να κάνουν δώρα βιβλία ο ένας στον άλλον και να περνούν τη νύχτα με διάβασμα.
Το έθιμο αυτό είναι τόσο βαθιά ριζωμένο στην κουλτούρα τους, που κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα σπίτια πλημμυρίζουν βιβλία. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ισλανδία, τα περισσότερα βιβλία πωλούνται μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου και αυτό περιγράφεται ως ραχοκοκαλιά της εκδοτικής βιομηχανίας.
Μία ξεχωριστή αναφορά αξίζει να γίνει στο μικρό νησί με μόλις 329.000 κατοίκους το όποιο έχει μία ιδιαίτερη λογοτεχνική αύρα. Σύμφωνα με άρθρο του BBC, η χώρα έχεις τους περισσότερους συγγραφείς, τα περισσότερα βιβλία που έχουν εκδοθεί και περισσότερα βιβλία διαβάζονται από ότι οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Ένας στους 10 Ισλανδούς θα δημοσιεύσει κάποια στιγμή στη ζωή του ένα βιβλίο.
Ένα ακόμα ιδιαίτερο γνώρισμα της σχέσης των ισλανδών με το βιβλίο, είναι η αξία που αποδίδεται στο χαρτί, αφού τα e – books δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Ένας ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου ανέφερε ότι το βιβλίο είναι ένα τεράστιο δώρο για τη χώρα.
Ο συνδυασμός των γιορτών με ένα καλό βιβλίο είναι σίγουρα μία πολύ ελκυστική πρόταση για αυτούς που το αγαπάνε πολύ.
FATIMA BEZ
Η Ισπανίδα υπουργός Εργασίας, Φατιμά Μπανέζ, πρότεινε νόμο με τον οποίο θα αλλάζει η ζώνη ώρας της χώρας, και το εργάσιμο ωράριο θα λαμβάνει τέλος στις 6 μμ, μετέδωσαν ισπανικά ΜΜΕ την Τρίτη.
Η Ισπανία κάποτε ήταν στο Greenwich Mean Time (GMT), όπως η Βρετανία και η Πορτογαλία (2 ώρες πίσω σε σχέση με την Ελλάδα), αλλά πήγε μια ώρα μπροστά επί του δικτάτορα Φρανσίσκο Φράνκο, ο οποίος ήθελε να «ευθυγραμμίσει» τη χώρα του με τη ναζιστική Γερμανία.
Η υπουργός πρότεινε την αλλαγή της ώρας (μια ώρα πίσω) σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και ζωής των Ισπανών εργαζομένων, τα ωράρια των οποίων είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. «Θέλουμε το εργάσιμο ωράριο της ημέρας στην Ισπανία να τελειώνει στις 6 μμ και θα επιδιώξουμε συμφωνία με εκπροσώπους εταιρειών και εργατικά συνδικάτα» είπε τη Δευτέρα σε ομιλία της.
Επίσης, πρότεινε να επεκταθεί η άδεια πατρότητας κατά τέσσερις εβδομάδες από δύο και να γίνουν πιο ευέλικτες οι συνθήκες εργασίας, όπως η βελτίωση των επιλογών όσον αφορά πχ την εργασία εξ αποστάσεως.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, στην Ισπανία αυτή τη στιγμή το ωράριο διαρκεί 11 ώρες (περιλαμβανομένων διαλειμμάτων για καφέ, φαγητό κ.α.). Οι Ισπανοί εργαζόμενοι αρχίζουν την ημέρα τους στις 9 πμ, κάνουν διάλειμμα για καφέ στη μέση του πρωινού και δουλεύουν ως τις 2 μμ. Το διάλειμμα για φαγητό κρατά δυο με τρεις ώρες, και μετά δουλεύουν ως τις 8 μμ. Οπότε, βραδινό δεν τρώγεται πριν τις 9 μμ, και οι περισσότεροι παρακολουθούν λίγες ώρες τηλεόραση πριν πέσουν για ύπνο κατά τα μεσάνυχτα. Οι υπέρμαχοι της αλλαγής υποστηρίζουν πως το συγκεκριμένο εργάσιμο ωράριο, που έχει δημιουργηθεί περισσότερο με βάση τη γεωργική εργασία παρά με την πραγματικότητα της δουλειάς γραφείου, έχει αρνητικές επιπτώσεις στους ανθρώπους και την παραγωγικότητά τους.

Με φόντο χώρους του υπουργείουΕσωτερικών έκανε φωτογράφιση μια Βελγίδα δημόσια υπάλληλος. Η κίνηση της, οδήγησε σε προσωρινή παύση των εργασιών της όταν αποκαλύφθηκαν οι γυμνές φωτογραφίες της, τραβηγμένες στο εσωτερικό του υπουργείου, αναφέρει δημοσίευμα του BBC.
Η γυναίκα επιμένει ότι οι φωτογραφίες είναι καθαρά προσωπικές και δεν έχουν καμία σχέση με τη δουλειά της. Μολαταύτα, το αφεντικό της διαφώνησε, εστιάζοντας στο ότι οι φωτογραφίες της, τις οποίες η ίδια είχε κοινοποιήσει στο Twitter, φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι τραβηγμένες στο εσωτερικό του υπουργείου.
Πριν από την εμφάνιση των φωτογραφιών στο Διαδίκτυο, η αγνώστου ταυτότητας γυναίκα, η οποία φαίνεται να εργάζεται στο υπουργείο ως διοικητική υπάλληλος, είχε πρώτα εντοπισθεί σε έκθεση της γαλλικής τηλεόρασης για πρόσωπα που παρέχουν σεξουαλικές υπηρεσίες, ανέφερε η βελγική εφημερίδα Het Laatste Nieuws. Η γυναίκα κατηγορεί το υπουργείο για παραβίαση της προσωπικής της ζωής και «εκδικητικά μέτρα» εναντίον της, τα οποία βλάπτουν πολύ σοβαρά την επαγγελματική της υπόληψη, τονίζοντας ότι «της συμπεριφέρονται σαν να είναι λεπρή».
Ο επικεφαλής του υπουργείου Μπενουά Μπρεϊνέ αποφάσισε να παύσει προσωρινά την υπάλληλο, περιμένοντας τα αποτελέσματα περαιτέρω ερευνών. Ωστόσο, το Συμβούλιο του Κράτους, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, ανέφερε ότι η γυναίκα διακινδύνευσε μόνη της να αμαυρώσει την υπόληψή της διακινώντας τις φωτογραφίες στο Διαδίκτυο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!