Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Το χαμένο έργο τέχνης ήταν απλά κρεμασμένο σε γραφείο υπηρεσίας
Έργο τέχνης Αβορίγινα καλλιτέχνη της Αυστραλίας χάθηκε το 1981 και από τότε οι ειδικοί το αναζητούσαν επίμονα. Περιέργως ήταν πιο εύκολη η ανεύρεσή του από ό,τι φαντάζονταν: κρεμόταν στον τοίχο του γραφείου επικεφαλής του Γραφείου Τουρισμού.

To έργο Travelling Dreaming του διάσημου ζωγράφου Μικ Ναμαράρι έχει αξία περίπου 100 χιλιάδες ευρώ.

O υπουργός Τουρισμού της Βόρειας Επικράτειας (Northern Territory) Άλιστερ Σιλντς είπε ότι εντόπισε το έργο τυχαία σε μια αποθήκη και αποφάσισε να το κρεμάσει, καθώς το δωμάτιο χρειαζόταν ζωή και χρώμα.

Η υπουργός Πολιτισμού Λόρεν Μος χαρακτήρισε ασυνήθιστο τον τρόπο που εντοπίστηκε το χαμένο, σημειώνοντας πάντως ότι μπήκε τέλος σε ένα μυστήριο 35 ετών.

Ο πίνακας πάντως θα φύγει από το γραφείο του αξιωματούχου και θα μεταφερθεί σε Μουσείο.

Η Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας έχει πρωτεύουσα το Ντάρβιν και είναι αραιοκατοικημένη: μόλις 244 χιλιάδες άνθρωποι ζουν εκεί.
«Σε δέκα χρόνια θα έχει διαλυθεί η ΕΕ», λέει βραβευμένος συγγραφέας
Η ζούγκλα του Καλαί, οι φυλακές στην Καλιφόρνια και τη Βρετανία, η Λαμπεντούζα. Εμπειρίες και ερεθίσματα που αποτέλεσαν εφαλτήριο μιας ακτιβιστικής δράσης. Ο βραβευμένος βρετανός θεατρικός συγγραφέας και ακτιβιστής Άντερς Λουστγκάρτεν έχει γνωρίσει την άλλη όψη του νομίσματος. Μέσα από ταξίδια και μελέτες καταγράφει τις συμπεριφορές ανθρώπων που αποφασίζουν με τη στάση τους να δώσουν γροθιά στο σύστημα.

Βρέθηκε στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει στο Θέατρο Νέου Κόσμου το έργο του Λαμπεντούζα, το οποίο σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Έγραψε τη Λαμπεντούζα, ύστερα από παραγγελία του Θεάτρου Σόχο του Λονδίνου, για να στείλει τη δική του απάντηση σε ρατσιστικές ρητορείες

Έζησε από κοντά το προσφυγικό δράμα επισκεπτόμενος τέσσερις φορές τη Ζούγκλα του Καλαί και βοηθώντας ως εθελοντής κατατρεγμένους ανθρώπους.

Έφηβοι 14 και 15 ετών αποτελούσαν, όπως αναφέρει, το σημαντικότερο κομμάτι του πληθυσμού στον καταυλισμό. Παιδιά που για να κατακτήσουν το δικαίωμα στη ζωή άφησαν πίσω τους την οικογένειά τους. Οι γονείς αδυνατώντας να φροντίσουν τα παιδιά, τα οδηγούν στη φυγή. Σε μια άλλη χώρα, πόλη όπου θα μπορέσουν να παλέψουν για τα βασικά αγαθά, να ονειρευτούν και να επενδύσουν σε κάτι καλύτερο από αυτό που βίωσαν. Τα προσφυγόπουλα του Καλαί δίνουν μια άνιση μάχη με το παρόν, δεν σταματούν όμως να ονειρεύονται στιγμές δημιουργίας. Επιθυμούν να βρεθούν με μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια απ’ό,τι οι γονείς τους στο «γήπεδο» του μέλλοντος.

Ο Λουστγκάρτεν έχοντας έρθει σε επαφή με φυλακισμένους, αξιοποιεί ό,τι αποκόμισε από την επικοινωνία με ανθρώπους που πάλευαν με τον παραλογισμό.

«Έχω διδάξει σε θανατοποινίτες στην Καλιφορνία, στις φυλακές του San Quentin State. Δεν έχουν όρεξη για ζωή, είναι καταδικασμένοι σε θάνατο. Αρκετοί όμως βγαίνουν από την φυλακή πριν από την εκτέλεση της ποινής, καθώς είναι λάθος που βρίσκονται εκεί. Έχω διδάξει και σε αγγλικές φυλακές για μερικά χρόνια. Οι φυλακισμένοι δεν τρέφουν ψευδαισθήσεις. Αντιλαμβάνονται την αδικία», επισημαίνει.

Στις φυλακές στην Καλιφόρνια παρέδιδε μαθήματα που σχετιζόταν με την εκτίμηση της τέχνης. «Δεν πήγαινε κανείς να διδάξει εκεί. Ήταν κάτι εθελοντικό, δεν πλήρωναν. Οι κρατούμενοι φαίνονταν πεινασμένοι για συζήτηση, ανταλλαγή επιχειρημάτων γύρω από την τέχνη. Κατάφερα να συνεργαστώ με μια εταιρεία η οποία συνεισέφερε στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας μου δωρίζοντάς μου 100 αντίγραφα έργων τέχνης. Οι μαθητές μου κλήθηκαν να γράψουν μια έκθεση πάνω στο έργο τέχνης το οποίο είχαν επιλέξει να μελετήσουν», θυμάται, χωρίς να παραδίδει στη λήθη μια εμπειρία που μέχρι σήμερα μνημονεύει. Τριάντα φυλακισμένοι είχαν ξεσηκωθεί, φώναζαν, διαμαρτύρονταν καθώς διδάσκονταν για τους περιορισμούς στην κινεζική τέχνη. Είχαν βιώσει στο πετσί τους τον πόνο του περιορισμού.

Ο συγγραφέας και ακτιβιστής έχοντας συλλέξει εμπειρίες από διάφορα μέρη του κόσμου, δεν αφήνει ασχολίαστο το γενικευμένο κλίμα ανησυχίας που παρατηρείται στην Ευρώπη, μετά από μια σειρά αντισυστημικών «όχι».

Επιστρέφει στις εξελίξεις του καλοκαιριού στην χώρα του, την Βρετανία, όπου η «επιθυμία για απόκτηση αισθήματος ασφάλειας οδήγησε τους Βρετανούς στην ψήφο υπέρ της εξόδου από την ΕΕ. Όσοι υποστηρίζουν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, δεν γνωρίζουν την σκληρή και άδικη στάση της απέναντι στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι ζητούν από την Ελλάδα να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση είναι τουλάχιστον αηδιαστικό τη στιγμή που της ζητούν χρήματα. Στην Βρετανία και όσοι τάχθηκαν υπέρ του Brexit, δεν γνωρίζουν τη φιλοσοφία της ΕΕ και απλά ήταν μια ψήφος που πρόδιδε τη φιλοδοξία πολλών να ζήσουν σε μια αυτοκρατορία παλαιότερων χρόνων».

»Σε δέκα χρόνια θα έχει διαλυθεί η ΕΕ. Κανείς στην ουσία δεν θα τη στηρίζει, παρά μόνο οι Γερμανοί. Οι συνέπειες του Brexit θα αποδειχθούν τελικά καταστροφικές γιατί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το διαχειρίζονται ανίκανοι άνθρωποι. Η Τερέζα Μέι δεν είναι ικανή για να βρίσκεται στο τιμόνι της ηγεσίας. Δεν υπάρχει σχέδιο. Παραλογισμός επικρατούσε πίσω από την ιδέα του Brexit. Το Συντηρητικό Κόμμα αποτελείται από ρατσιστές και άπληστους. Το Συντηρητικό Κόμμα δεν ήθελε ουσιαστικά το Brexit, ήθελε με έναν τρόπο να καθησυχάσει τους ρατσιστές του κόμματος», τονίζει.

Αναφερόμενος στην έλλειψη σχεδίου και στις λανθασμένες ερμηνείες που ακολούθησαν το Brexit, o Λουστγκάρτεν θίγει και το ελληνικό ζήτημα, γυρνώντας τον χρόνο ακόμη πιο πίσω, στο δημοψήφισμα.

«Ο πρωθυπουργός σας, Αλέξης Τσίπρας, με υπεροψία πίστευε ότι θα εξασφάλιζε μια καλύτερη συμφωνία με την ΕΕ, δεν τα κατάφερε όμως», τονίζει και περνά στην «καυτή πατάτα» του προσφυγικού.

«Η Βρετανία δεν είναι ανοιχτοί σε πρόσφυγες. Όπως έχουν δείξει και έρευνες φιλοξενεί πολύ μικρότερο αριθμό προσφύγων από αυτόν που θα μπορούσε», αναφέρει για να μιλήσει για μια αρρωστημένη λογική πίσω από το Ισλαμικό Κράτος.

«Η Δύση με τη στάση της δίνει στο Ισλαμικό Κράτος αυτό που θέλει. Έναν πόλεμο πολιτισμού και θρησκείας που βασίζεται στο τυφλό μίσος. Οι μουσουλμανικές κοινότητες στην ΕΕ αισθάνονται ότι δεν έχουν μέλλον και στρέφονται στη βία. Πρόσφατη βρετανική έρευνα έδειξε, πάντως, ότι η μουσουλμανική κοινότητα καταδικάζει τον εξτρεμισμό περισσότερο από κάθε άλλη κοινότητα», σχολιάζει ο συγγραφέας και ακτιβιστής.

Μέσα από παράσταση που ανεβάζει στο Στράντφορντ παρουσιάζει σε ένα «συντηρητικό κοινό που τάχθηκε υπέρ του Brexit» τον κοινωνικό«χάρτη» υποβαθμισμένων περιοχών της Βρετανίας.

«Στην Βρετανία οι μορφωμένοι της μεσαίας τάξης ψήφισαν Bremain, ενώ εκείνοι της εργατικής τάξης τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ», τονίζει χωρίς να κλείνει τα μάτια στο πρόβλημα των αστέγων που μαστίζει την Βρετανία.

Να σημειωθεί ότι έκθεση της φιλανθρωπικής οργάνωσης Shelter είχε αποκαλύψει ότι περισσότεροι από 8.300 άνθρωποι κινδυνεύουν κάθε εβδομάδα να χάσουν το σπίτι τους στην Αγγλία. Τα διαμερίσματα του Λονδίνου Μπάρκινγκ και Ντάγκενχαμ έχουν επηρεαστεί περισσότερο από τη στεγαστική κρίση της Βρετανίας, με ένα στα 38 σπίτια να κινδυνεύει από κατάσχεση.
Η μονογαμία οδήγησε σε εξαφάνιση το οστό του ανθρώπινου πέους
Το ανθρώπινο πέος δεν διαθέτει οστό εν αντιθέσει με τους πιθήκους και πολλά άλλα θηλαστικά, για λόγους μονογαμίας, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες που μελέτησαν την εξελικτική ιστορία του οστού στα αρσενικά γεννητικά όργανα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, με επικεφαλής τον Κιτ Όπι του Τμήματος Ανθρωπολογίας, όπως αναφέρεται στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the Royal Society B', εξηγούν ότι το οστό των αρσενικών γεννητικών οργάνων εκτιμάται ότι πρωτοεμφανίσθηκε πριν από 145 έως 95 εκατομμύρια χρόνια. Ποικίλει εντυπωσιακά από είδος σε είδος (σε μήκος και όχι μόνο), γι' αυτό έχει θεωρηθεί ως το πιο διαφοροποιημένο οστό που έχει υπάρξει ποτέ. Όμως στην πορεία μερικά ζώα το έχασαν και οι πρόγονοι του ανθρώπου ήταν μεταξύ αυτών.

«Το οστό του πέους βοηθά στην παρατεταμένη συνουσία. Τα πολυγαμικά ζώα, όπως οι χιμπατζήδες και οι μπονόμπο, που αλλάζουν πολύ γρήγορα συντρόφους έχουν κάθε λόγο να διαθέτουν ένα πέος με κόκαλο, κάτι που αυξάνει την πιθανότητα εύρεσης συντρόφου και, στη συνέχεια, της γονιμοποίησης της συντρόφου» εξηγούν οι ειδικοί.

Το χρονικό όριο για τη διάρκεια της διείσδυσης του αρσενικού οργάνου, πέρα από το οποίο το οστό κρίνεται αναγκαίο, είναι τα τρία λεπτά. Κάτω από τα τρία λεπτά συνουσίας, το οστό αρχίζει να γίνεται περιττό.

«Όταν η μονογαμία αναδύθηκε ως βασική αναπαραγωγική στρατηγική στους προγόνους του σύγχρονου ανθρώπου, κάτι που εκτιμάται ότι συνέβη κατά την εποχή του Homo erectus, το οστό του πέους ατρόφησε έως σημείου εξαφάνισης» καταλήγει η μελέτη.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πρωτότυπα στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντροΈχετε βαρεθεί τις κλασσικές στρογγυλές μπάλες: λευκές, κόκκινες, χρυσαφί, μονότονες. Σας τη δίνουν στα νεύρα και τα κλασσικά ζαχαρωτά, τάρανδοι Άη Βασίληδες.

Είμαστε εδώ για να σας γλιτώσουμε από την ρουτίνα αυτά τα Χριστούγεννα και να προτείνουμε πρωτότυπα εορταστικά στολίδια για το δέντρο σας.

Six Pack… με μπύρες Bud μινιατούρες. Γιατί η μπύρα δεν είναι αυστηρά καλοκαιρινό σπορ

Στολίδια επιστήμης. Από Χημεία μέχρι Φυσική, κάθε ένα από αυτά τα στολίδια έχει τη δική του επιστημονική ιστορία.

Πιγκουίνοι από παλιές λάμπες. Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα.


Γρανάζια.


Στολίδια South Park. Όλοι οι πρωταγωνιστές της θρυλικής σειράς στο… δέντρο σας.

Έχετε παλιά CD; Μεταμορφώστε τις υπάρχουσες μπάλες, κολλώντας πάνω τους μικρά κομματάκια από αυτά.



Το Τρελό Θηριοτροφείο σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα, με μινιατούρα του Chevy Chase για το δέντρο σας. Για τους 2-3 που θα το καταλάβουν και για εσάς που θα το απολαύσετε.

Φαν των Star Wars; Τότε ο ΒΒ-8 διεκδικεί επάξια μια θέση στο δέντρο.

O χειμώνας ήρθε, το Game of Thrones αργεί, όμως αυτές οι μπάλες είναι ό,τι πρέπει για να σας κρατήσουν απασχολημένους.

Minions. Αξιολάτρευτα. Παιχνιδιάρικα. Κρεμαστά.
in2life.gr

Πριν από περίπου ένα χρόνο, η εικόνα του πεντάχρονου τότε Αφγανού Μουρτάζα Αχμάντι, ο οποίος έπαιζε ποδόσφαιρο φορώντας μια αυτοσχέδια εμφάνιση του Λιονέλ Μέσι φτιαγμένη από πλαστική σακούλα, έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, συγκινώντας τον Αργεντινό αστέρα της Μπαρτσελόνα. Την Τρίτη, ο μικρός Μουρτάζα γνώρισε από κοντά το ίνδαλμά του, δείχνοντας να απολαμβάνει κάθε στιγμή της συνάντησής του με τον πέντε φορές κάτοχο της «Χρυσής Μπάλας».
Ο φωτογραφικός φακός είχε απαθανατίσει τον μικρό Μουρτάζα να φορά μία σακούλα στα χρώματα της εθνικής Αργεντινής με το όνομα του Μέσι στην πλάτη, ενώ έπαιζε με τους φίλους του στην επαρχία Γκαζνί του Αφγανιστάν.
Λίγους μήνες αργότερα, στις αρχές του 2016 και χάρη στη βοήθεια της UNICEF, ο Μέσι εντόπισε τον λιλιπούτειο θαυμαστή του στο Αφγανιστάν, στέλνοντάς του μία υπογεγραμμένη μπάλα, καθώς και δύο ποδοσφαιρικές εμφανίσεις -μία της εθνικής Αργεντινής και μία της Μπαρτσελόνα- με το όνομά του και το νούμερο 10 στην πλάτη. Ο 6χρονος πλέον Μουρτάζα, ωστόσο, είχε λάβει μία ακόμα υπόσχεση: να συναντηθεί με το είδωλό του, κάτι που έγινε πραγματικότητα την Τρίτη, στο Κατάρ, στο περιθώριο του αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Αλ Αχλί.
TWITTER.COM/OASFCU
Ο φωτογραφικός φακός είχε απαθανατίσει τον μικρό Μουρτάζα να φορά μία σακούλα στα χρώματα της εθνικής Αργεντινής με το όνομα του Μέσι στην πλάτη, ενώ έπαιζε με τους φίλους του στην επαρχία Γκαζνί του Αφγανιστάν.
Ο Μουρτάζα, ο οποίος τους τελευταίους μήνες αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι του, λόγω των απειλών που δεχόταν η οικογένειά του από τους Ταλιμπάν, βρέθηκε στην αγκαλιά του Αργεντινού σούπερ σταρ, ενώ συνόδευσε τον ήρωά του στον αγωνιστικό χώρο, μένοντας διαρκώς… κολλημένος πάνω του. Όπως δήλωσε ο 6χρονος, δύο όνειρά του έγιναν πραγματικότητα σε ένα βράδυ: να συναντήσει τον Μέσι, αλλά και να επισκεφθεί για πρώτη φορά ένα γήπεδο, προκειμένου να παρακολουθήσει έναν αγώνα ποδοσφαίρου από κοντά.
naftemporiki.gr

Όσοι πίνετε τον καφέ σας με πολλή ζάχαρη και λίγο καφέ, σίγουρα θα ενθουσιαστείτε με αυτή την ιδέα που έρχεται να δημιουργήσει μια νέα τάση.
Τα café παγκοσμίως φαίνεται να υιοθετούν μια πιο «γλυκιά» προσέγγιση στον καθημερινό μας καφέ, με τις επιλογές σιροπιών με γεύσεις που μπορεί να προσθέσει κάποιος να πληθαίνουν συνεχώς και την τάση για πιο γλυκό καφέ να γίνεται όλο και μεγαλύτερη.
Ένα café στη Σεούλ, το Take-Out Drawing, όμως, πήγε τα πράγματα ακόμη παραπέρα, δημιουργώντας ένα διαφορετικό καφέ-έργο τέχνης, προσθέτοντάς του… μαρέγκα. Όχι, όμως, μέσα στον καφέ, αλλά πάνω του, σαν ένα τεράστιο τόπινγκ, δίνοντας στον καφέ άλλη όψη.
Σε αντίθεση με τη σαντιγί και τις κρέμες, η μαρέγκα δεν λιώνει στον καφέ, αλλά «βουτά» σε αυτόν και δημιουργεί μια εντελώς νέα και ξεχωριστή εμπειρία.
O καφές ονομάζεται Paul’s Meringue Factory και αυτή τη στιγμή σημειώνει τεράστια επιτυχία. Ένας λόγος γι’ αυτό, εκτός από την πρωτοτυπία του, είναι ότι ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που αποφεύγει τα γαλακτοκομικά, τώρα βρίσκει λύση σε αυτόν, αφού η μαρέγκα περιέχει μόνο ασπράδια αβγού, ζάχαρη, αλάτι και βανίλια. Στον εν λόγω καφέ, πάντως, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά είδη γάλακτος για όσους επιθυμούν.
Αυτή η μίξη καφέ-μαρέγκας θυμίζει πολύ –τουλάχιστον οπτικά- τα freakshake που έχουμε δει στο παρελθόν, τα οποία φτάνουν τα αρκετά εκατοστά ύψος με τα τόπινγκ τους και κατακλύζουν το Instagram. Το συγκεκριμένο café, πάντως, είναι διάσημο για τις δημιουργικές του παρεμβάσεις και ιδέες, αφού σερβίρει, επίσης, τεράστια κέικ με γέμιση κρέμας, κοκτέιλ που θυμίζουν ηλιοβασίλεμα και Iceberg Macchiatos, όπου καφές εσπρέσο περιχύνεται σε παγωμένο γάλα.
Όπως καταλαβαίνετε, ο καφές-μαρέγκα είναι σίγουρα πιο απολαυστικός από τον κλασικό, συντηρητικό εσπρέσο και αν μη τι άλλο διασκεδαστικός, με τις φωτογραφίες του να πρωταγωνιστούν στα social media. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι η καφεΐνη και η μπόλικη ζάχαρη που περιέχει θέλουν προσοχή.
Μέχρι να καταφτάσει και στη χώρα μας, κάντε μια βόλτα σε μερικά περίεργα cafe της Ιαπωνίας.
clickatlife.gr
Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν οι γονείς είναι σέξι και όμορφοι, τα παιδιά βγαίνουν ανάλογης εμφάνισης, κάτι που στην περίπτωση της Kaia Gerber, κόρης της Cindy Crawford, επιβεβαιώνεται 100%.

Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι η νέα αγαπημένη των Μέσων, καθότι η σύγχρονη κοινωνία βαριέται και γρήγορα, είναι η κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas, Carys.



H 13χρονη λοιπόν, όσο μεγαλώνει μοιάζει όλο και περισσότερο στην μητέρα της κάτι που φυσικά δεν έχει περάσει απαρατήρητο από κανέναν.

Μάλλον το μέλλον της προβλέπεται λαμπρό!

ΠΗΓΗ: queen.gr

Από σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, τίθεται σε ισχύ το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, το προτεινόμενο ωράριο για την περίοδο των Χριστουγέννων έχει ως εξής:
  • Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου: 09.00 – 21.00
  • Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου: 09.00 – 21.00
  • Σάββατο 17 Δεκεμβρίου: 09.00 – 18.00
  • Κυριακή 18 Δεκεμβρίου: 11.00 – 18.00
  • Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου: 09.00 – 21.00
  • Τρίτη  20 Δεκεμβρίου: 09.00 – 21.00
  • Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου: 09.00 – 21.00
  • Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου: 09.00 – 21.00
  • Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου: 09.00 – 21.00
  • Σάββατο 24 Δεκεμβρίου: 09.00 – 18.00
  • Κυριακή 25 Δεκεμβρίου: Αργία
  • Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου: Αργία
  • Τρίτη  27 Δεκεμβρίου: 09.00 – 21.00
  • Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου: 09.00 – 21.00
  • Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου: 09.00 – 21.00
  • Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου: 09.00 – 21.00
  • Σάββατο 31 Δεκεμβρίου: 09.00 – 17.00
  • Κυριακή 01 Ιανουαρίου: Αργία
Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου προτείνεται, όπως παραδοσιακά γίνεται, τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.
Πολυκαταστήματα και μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων
Για τις ώρες λειτουργίας των πολυκαταστημάτων, των αλυσίδων και των μεγάλων καταστημάτων ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) αναφέρει ότι ο νόμος επιτρέπει:
  • τις καθημερινές τα καταστήματα να είναι ανοικτά μέχρι τις 21:00
  • το Σάββατο μέχρι τις 20:00
  • τις Κυριακές 11/12/2016 και 18/12/2016 (βάσει του Ν.4177/2013), οι οποίες θα είναι εργάσιμες με ωράριο από 11:00 έως και 20:00.
Το εορταστικό ωράριο στη Θεσσαλονίκη
Από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε το κάτωθι ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, κατά τη διάρκεια των εορτών:
  • Πέμπτη, 15-12-2016, 10 π.μ. – 9 μ.μ.
  • Παρασκευή, 16-12-2016, 10 π.μ. – 9 μ.μ.
  • Σάββατο, 17-12-2016, 10 π.μ. – 6 μ.μ.
  • Κυριακή, 18-12-2016, 11 π.μ. – 8 μ.μ
  • Δευτέρα, 19-12-2016, 10 π.μ. – 9 μ.μ.
  • Τρίτη, 20-12-2016, 10 π.μ. – 9 μ.μ.
  • Τετάρτη, 21-12-2016, 10 π.μ. – 9 μ.μ.
  • Πέμπτη, 22-12-2016, 10 π.μ. – 9 μ.μ.
  • Παρασκευή, 23-12-2016, 10 π.μ. – 9 μ.μ.
  • Σάββατο –Παραμονή Χριστουγέννων, 24-12-2016, 10 π.μ. – 6 μ.μ
  • Κυριακή – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, 25-12-2016, ΚΛΕΙΣΤΑ
  • Δευτέρα, 26-12-2016, ΚΛΕΙΣΤΑ
  • Τρίτη, 27-12-2016, 10 π.μ. – 9 μ.μ.
  • Τετάρτη, 28-12-2016, 10 π.μ. – 9 μ.μ.
  • Πέμπτη, 29-12-2016, 10 π.μ. – 9 μ.μ.
  • Παρασκευή, 30-12-2016, 10 π.μ. – 9 μ.μ.
  • Σάββατο – Παραμονή Πρωτοχρονιάς, 31-12-2016, 10 π.μ. – 6 μ.μ
  • Κυριακή – Πρωτοχρονιά, 1-1-2017, ΚΛΕΙΣΤΑ
  • Δευτέρα, 2-1-2017 ΚΛΕΙΣΤΑ (σε αντικατάσταση της Κυριακής 18-12-2016)

Οι συχνές επείγουσες επισκέψεις στην τουαλέτα δεν είναι το πιο ευχάριστο πράγμα.
Η διάρροια όμως είναι ένα πολύ κοινό σύμπτωμα και μπορεί να οφείλεται είτε σε ιούς και βακτήρια, είτε σε κάποιες τροφές.
Ο καλύτερος τρόπος να διαπιστώσετε αν οφείλεται στις τροφές που καταναλώνετε, είναι να κρατάτε ένα ημερολόγιο διατροφής.
Δείτε τροφές οι οποίες ενοχοποιούνται για διάρροια:
Υποκατάστατα ζάχαρης
Σνακ και τσίχλες χωρίς ζάχαρη μπορεί να ικανοποιούν την επιθυμία σας για γλυκό, αλλά τα υποκατάστατα ζάχαρης που περιέχουν, όπως η ασπαρτάμη, η σουκραλόζη και η σορβιτόλη, μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα και διάρροια, ανάλογα με το πώς μεταβολίζονται στο έντερό σας.
Καφές
Αν μετά τον πρωινό καφέ τρέχετε στην τουαλέτα, δεν είστε οι μόνοι. Ο καφές προκαλεί διάρροια σε πολλούς ανθρώπους λόγω της επίδρασης της καφεΐνης, η οποία διεγείρει την κινητικότητα του εντέρου, με αποτέλεσμα οι τροφές να αποβάλλονται πιο γρήγορα. Η οξύτητα του καφέ μπορεί επίσης να επιδεινώσει τα συμπτώματα όσων πάσχουν από διαταραχές του εντέρου.
Αλκοόλ
Αν πιείτε πολύ το βράδυ, το πρωί θα ξυπνήσετε με ανακατεμένο στομάχι. Επίσης το αλκοόλ ερεθίζει το έντερο και επισπεύδει την πέψη, γεγονός που επηρεάζει την ικανότητα του σώματός σας να απορροφήσει το νερό, με αποτέλεσμα να προκαλείται διάρροια.
Γαλακτοκομικά
Οι άνθρωποι που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, περίπου 30 λεπτά έως δύο ώρες αφού καταναλώσουν γάλα, τυρί ή γιαούρτι, εκδηλώνουν συμπτώματα όπως ναυτία, κράμπες στο στομάχι, φούσκωμα, αέρια και διάρροια.
Σιτάρι, σίκαλη, κριθάρι
Η γλουτένη, μία πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη και το κριθάρι, αλλά και τα προϊόντα τους, μπορεί να προκαλέσει διάρροια και φούσκωμα σε κάποιους ανθρώπους, τη γνωστή κοιλιοκάκη. Αν κάθε φορά που τρώτε ψωμί ή ζυμαρικά έχετε ανάλογα συμπτώματα, είναι πιθανό να πάσχετε από δυσανεξία στην γλουτένη και πρέπει να συμβουλευτείτε γαστρεντερολόγο.
FODMAPs
Τα FODMAPs (Ζυμώσιμοι Ολιγοσακχαρίτες, Δισακχαρίτες, Μονοσακχαρίτες και Πολυόλες) δεν πέπτονται πλήρως στο λεπτό έντερο και περνούν στο παχύ έντερο ανέπαφα, αντί να χρησιμοποιηθούν για ενέργεια. Η ζύμωση και η όσμωση που προκαλούνται από αυτά τα άπεπτα σάκχαρα εξηγούν τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου, όπως αέρια, πόνος, φούσκωμα, διάρροια κλπ. Ο αποκλεισμός τροφών υψηλών σε FODMAPs μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των συμπτωμάτων.
Φυτικές ίνες
Για όσους πάσχουν από δυσκοιλιότητα, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες είναι ο χρυσός κανόνας. Αν το παρακάνετε όμως, μπορεί να έχετε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Οι πολλές φυτικές ίνες μπορεί να συμβάλλουν στη διάρροια, γι’ αυτό καταναλώστε τις με μέτρο.
Καυτερές πιπεριές
Οι πολύ πικάντικες τροφές ερεθίζουν το βλεννογόνο του στομάχου και των εντέρων, προκαλώντας τη γρήγορη κινητικότητα στο γαστρεντερικό σωλήνα και την πρόκληση διάρροιας. Ειδικά όσοι δεν τρώνε συχνά πικάντικα τρόφιμα, είναι πιθανότερο να έχουν διάρροια όταν το κάνουν.
Πρόχειρο φαγητό
Το γρήγορο και πρόχειρο ταλαιπωρεί το έντερό σας. Γενικά τα λιπαρά φαγητά είναι πιο δύσκολο να τα χωνέψει ο οργανισμός, ειδικά όμως τα κακά λιπαρά του φαστ φουντ και τα τηγανητά τρόφιμα.
Πηγή: onmed.gr

Αυστηροί έλεγχοι για τα δικαιολογητικά του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων αναμένονται εντός του 2017, με το νέο νόμο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων (άρθρο 26), να προβλέπει υποχρεωτικό αυτεπάγγελτο έλεγχο γνησιότητας σε όλα τα δικαιολογητικά που έχουν υποβάλλει οι υπηρετούντες υπάλληλοι για το διορισμό τους και στη συνέχεια για την βαθμολογική και μισθολογική τους κατάταξη, πέραν των ελεγκτικών διαδικασιών που εκκινούνται για τους νεοδιοριζόμενους και απαιτούνται να έχουν ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών από την πρόσληψη.
Το θέμα των ελέγχων επανήλθε πρόσφατα στην επικαιρότητα στο πλαίσιο της σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την περίπτωση του συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ, Βασίλη Πολυμερόπουλου και το πιστοποιητικό σπουδών που κατέθεσε ως «μεταπτυχιακό δίπλωμα» αποκομίζοντας υπηρεσιακά και μισθολογικά οφέλη.
Μετά τη δημοσίευση σημείων του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) στο οποίο είχε αναφερθεί η aftodioikisi.gr,  για το «πλαστό μεταπτυχιακό» του «γαλάζιου» συνδικαλιστή, μέλους της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, με βάση το οποίο ο Δήμος Αθηναίων καλείται να ανακαλέσει το επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών από τον υπάλληλο και ο τελευταίος να επιστρέψει «τα επιπλέον ποσά που του καταβλήθηκαν», ο ΣΥΡΙΖΑ προέβη σε σκληρή ανακοίνωση κατά της ΝΔ και του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη: «Η πρωτοφανής αυτή μεθόδευση, πέρασε απαρατήρητη από την περίφημη “αξιολόγηση” Μητσοτάκη, η οποία είχε ως μοναδικό αποτέλεσμα την  διαθεσιμότητα καθαριστριών, σχολικών φυλάκων και καθηγητών.
» Κάπως έτσι, άραγε, ορίζει την “αριστεία” ο πολυπτυχιούχος κ. Μητσοτάκης; Θα καταδεχθεί, άραγε, να απαντήσει για το στέλεχός του, ή θα συνεχίσει ακάθεκτος να μιλάει για το “υπερτροφικό Δημόσιο”, επικαλούμενος τη νομιμότητα; Μήπως σκοπεύει και να  εντάξει τον κ. Πολυμερόπουλο στο περιβόητο Μητρώο Στελεχών του, εφόσον ο εν λόγω  είναι και “άριστος” αλλά, προφανώς, και αρεστός;», ανέφερε το Γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος.
Η απάντηση της ΝΔ ήρθε από τον αρμόδιο Τομεάρχη, Γιώργο Γεωργαντά: «Είναι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που ξεκίνησε τον έλεγχο γνησιότητας των πτυχίων, αλλά και των εγγράφων των υπηρεσιακών φακέλων των δημοσίων υπαλλήλων. Και είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που όχι μόνο σταμάτησε τον έλεγχο, αλλά έδωσε ταυτόχρονα και τη δυνατότητα σε επίορκους υπαλλήλους να επιστρέψουν στις θέσεις τους.
 
» Αν στον ΣΥΡΙΖΑ αντιλήφθηκαν το λάθος τους, ας συνεχίσουν τους ελέγχους γνησιότητας όλων των δικαιολογητικών των υπαλλήλων του Δημοσίου, που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε ξεκινήσει», δήλωσε μεταξύ άλλων, αν και είναι ήδη γνωστή η νομοθετική πρωτοβουλία για τον έλεγχο των δικαιολογητικών και των πιστοποιητικών του συνόλου των υπαλλήλων.
Για το σύνολο του υπηρετούντος προσωπικού, σύμφωνα με τη διάταξη, θα πρέπει ο έλεγχος να υλοποιηθεί σε έναν χρόνο από την ψήφιση του νόμου, δηλαδή μέχρι τα τέλη του 2017.
Πρέπει, όμως, να σημειωθεί ότι η προοπτική των επανελέγχων, επανερχόταν επίμονα με αναφορές σε μνημονιακά κείμενα, με τα οποία καλούνταν οι ελληνικές αρχές να προβούν σε «εντοπισμό παράνομων προσλήψεων».
«Οι αρχές θα συνεχίσουν να εντοπίζουν παράνομες προσλήψεις, ασφαλιστικά μέτρα, καθώς και πειθαρχικές υποθέσεις και να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα», λέει χαρακτηριστικά το Τρίτο Μνημόνιο.
aftodioikisi.gr
Lille all
Μετράει περίπου 1.000.000 κατοίκους, βρίσκεται στα βόρεια της Γαλλίας και μια ανάσα κοντά στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, τη Γερμανία.
Ο Froggy βρέθηκε στην πανέμορφη Λιλ πριν απο μερικά χρόνια και ενθουσιάστηκε..
Lille all
Τα Χριστούγεννα η Λιλ ξεχωρίζει μέσα απο το Χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ της, που είναι γεμάτο με σχετικές εκδηλώσεις..
Συναυλίες, παιδικές χορωδίες, διαδραστικά παιχνίδια για τα παιδιά, θεατρικές παραστάσεις..
Μια τεράστια ρόδα γυρίζει στην κεντρική πλατεία και μετατρέπεται σε… χειμερινή χώρα των θαυμάτων, ένα πολύχρωμο καρουσέλ υπόσχεται ξεχωριστές βόλτες και ένα 18 μέτρων Χριστουγεννιάτικο δέντρο στέκεται περήφανα γύρω απο γιορτινά ξύλινα σαλέ που διαμορφώνουν τη Χριστουγεννιάτικη αγορά (Christmas Market) της πόλης..
Lille roda
H Λιλ, είναι ο τόπος που ονειρεύεται κανείς για να κάνει τα ψώνια των Χριστουγέννων.. Η μία βιτρίνα ομορφότερη απο την άλλη και.. 3900 καταστήματα στην πόλη προσφέρουν τα πάντα, για κάθε γούστο και κάθε προϋπολογισμό…
Περισσότερα για τη Χριστουγεννιάτικη αγορά της Λιλ, όπως και για πολλές ακόμη στη Γαλλία, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Christmas
Από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου η Μονή Λαζαριστών «ντύνεται» χριστουγεννιάτικα, προσφέρει γιορτινή διάθεση, παιχνίδια, γεύσεις και πρωτότυπο θέαμα και υποδέχεται τους μικρούς της φίλους και όλους όσους θέλουν να νιώσουν Χριστούγεννα με παιδική διάθεση…
Christmas
Στο χώρο της Μονής Λαζαριστών θα δεσπόζει μια πρωτότυπη ασπροκόκκινη τσιρκοτέντα, στην οποία, με την επιμέλεια των αγαπημένων Dromocósmicas, θα παρουσιάζονται κάθε ημέρα ειδικά θεάματα, παραστάσεις και… τσιρκοθέατρο!
Αλλά, φυσικά, δεν είναι μόνο αυτό! Σε μια… vintage ατμόσφαιρα που θυμίζει παλιές εποχές και φέρνει στο νου παιδικές αναμνήσεις, η Μονή Λαζαριστών θα φιλοξενήσει:
– παραδοσιακά παιχνίδια λούνα παρκ,
– μουσικές μπάντες και χορωδίες,
– εκδηλώσεις και δράσεις για παιδιά,
– πολλές μουσικές και άλλες εκπλήξεις!
Ακόμη, στο χώρο της Μονής Λαζαριστών, θα λειτουργήσει μια… χριστουγεννιάτικη καντίνα, που θα προσφέρει όλες αυτές τις γεύσεις που τις έχουμε συνδέσει με τις γιορτές, από το ζεστό κρασί με μυρωδικά, μέχρι… συντριβάνι σοκολάτας και από ζεστό ποπ κορν μέχρι απίθανες λιχουδιές!
Από τις 15 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2017
Τις καθημερινές από τις 17:00 μέχρι τις 22:00
Τα Σαβββατοκύριακα από τις 12:00 μέχρι τις 22:00

Ίσως τα σπορ του καλοκαιριού, όπως το θαλάσσιο σκι και το kite surf, να είναι πιο διαδεδομένα κι ο χειμώνας, όμως, μπορεί να σας προκαλέσει σε αθλητικές δραστηριότητες σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Αν είστε πιο αθλητικοί τύποι από το μέσο όρο, αλλά θέλετε και συγκινήσεις μαζί με τα σπορ, ο χειμώνας έχει πολλά να σας προσφέρει σε διάφορα μέρη του κόσμου. Από καγιάκ στο χιόνι μέχρι… ice diving, ετοιμαστείτε για διαφορετικές αθλητικές εμπειρίες σε χιονισμένες περιοχές ανά τον κόσμο.
Ice diving, Tignes, Γαλλία
Ice diving ή αλλιώς κατάδυση σε… πάγο είναι ένα σπορ που πραγματοποιείται σε διάφορες χώρες, με το Tignes της Γαλλίας να κερδίζει αρκετό κόσμο με την έξοχη περιγραφή του: «Ενδιαφέρον, εκπληκτικό, σαγηνευτικό. Χωρίς τον παραμικρό θόρυβο ή κίνηση. Εδώ, οι φυσαλίδες του αέρα χορεύουν, καθώς οι ακτίνες του ήλιου ή του το φως του φεγγαριού χοροπηδούν πάνω στην παγωμένη επιφάνεια». Πολύ ωραία. Σχεδόν ξεχνάς ότι πρόκειται να βουτήξεις σε νερό με θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 0-4 βαθμούς.  

Ποδήλατο στο χιόνι, Whitewater, Καναδάς
Μετά το mountain bike, ήρθε και το snow biking που δεν είναι άλλο από το ποδήλατο σε χιόνι. Για το άθλημα αυτό χρειάζονται μεγάλα λάστιχα, σε ένα κατά τ’ άλλα κανονικό ποδήλατο και τα τελευταία χρόνια αρχίζει να γίνεται πολύ δημοφιλές στη βόρεια Αμερική. Στον Καναδά, μάλιστα, στο Whitewater υπάρχουν ειδικά μονοπάτια που εκτείνονται σε 5 χιλιόμετρα, για όσους λατρεύουν το ποδήλατο παντός καιρού. Cresta Run, St Moritz, Ελβετία
Ξεκινώντας από το St.Moritz, οι συμμετέχοντες στο Cresta Run -που παρεμπιπτόντως είναι μόνο άντρες- κατεβαίνουν μια πλαγιά πάνω στα ειδικά έλκηθρά τους, διανύοντας μια απόσταση 1.212 μέτρων, με ταχύτητα που ξεπερνάει τα 120 χιλιόμετρα την ώρα, φτάνοντας στο κάποτε επονομαζόμενο χωριό Cresta, το οποίο έδωσε και το όνομά του στο εν λόγω άθλημα.

Skeleton, Innsbruck, Αυστρία
Το συγκεκριμένο extreme σπορ κατατάσσεται στα χειμερινά ολυμπιακά αθλήματα και αποκτά συνεχώς πολλούς φίλους. Στο Skeleton, ο αθλητής ξαπλώνει μπρούμυτα σε ένα επίπεδο έλκηθρο και αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες, στέλνοντας την αδρεναλίνη στα… ύψη. Στο Innsbruck της Αυστρίας μπορείτε να το δοκιμάσετε αρχικά με άλλους 3 φίλους σας, μέχρι τη συνέχεια να νιώσετε αυτοπεποίθηση για ένα… solo skeleton, υπό την καθοδήγηση της πρωταθλήτριας Amy Williams, η οποία, μάλιστα έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες.
WWW.WIKIPEDIA.COM
Καγιάκ στο χιόνι, βουνό Monarch, Κολοράντο, Ηνωμένες Πολιτείες
Φανταστείτε να κάνετε καγιάκ σε μια ήρεμη λίμνη, με τον ήλιο να ζεσταίνει το δέρμα σας και ένα απαλό αεράκι στο πρόσωπό σας. Τώρα όπου ήρεμη λίμνη βάλτε ανώμαλο χιόνι και ζήστε ένα από τα πιο πρόσφατα extreme sport του χειμώνα. Δυστυχώς, το καγιάκ στο χιόνι επιτρέπεται σε λίγες περιοχές, με το βουνό Monarch στο Κολοράντο να είναι μια από αυτές. Shovel racing, Angel Fire, Νέο Μεξικό, Ηνωμένες Πολιτείες
Παράξενο, αλλά ταυτόχρονα εκπληκτικό, το shovel racing είναι ουσιαστικά ένα σπορ όπου οι αθλητές κάθονται πάνω σε σανίδα που μοιάζει με φτυάρι και κατεβαίνουν την πλαγιά. Ξεκίνησε το 1970 από το Νέο Μεξικό και μετά από πολλούς τραυματισμούς, αλλά και… ζαβολιές των αθλητών, οι οποίοι ενίσχυαν τα φτυάρια τους προκειμένου να πιάσουν υψηλές ταχύτητες, πλέον οι κανόνες του είναι αυστηροί. Παρ’ όλ’ αυτά πρόκειται για ένα άθλημα ανοιχτό για όλους, ενώ κάθε Φεβρουάριο πραγματοποιούνται στο Νέο Μεξικό οι ετήσιοι αγώνες.

Οδήγηση στον πάγο, Madesimo, Ιταλία
Στη γειτονική μας Ιταλία, η οδήγηση στον πάγο στο 4 χιλιομέτρων παγωμένο μονοπάτι του Madesimo αποτελεί μοναδική εμπειρία. Μπορεί να μην «πιάνετε» πάνω από 30 χλμ/ώρα, αλλά η επιτάχυνση στις στροφές και η αποφυγή του φρένου, κάνουν την οδήγηση στο χιόνι πρόκληση.
Ski jumping, Chamonix, Γαλλία
Πρόκειται για ένα άθλημα που συνεχώς κερδίζει κόσμο και αφορά άλμα με σκι. To Chamonix της Γαλλίας αποτελεί ιδανική περιοχή για όσους θέλουν να το εξελίξουν και να ανεβάσουν την αδρεναλίνη όσο πάει.
clickatlife.gr

Τα τελευταία χρόνια έρχεται όλο και πιο συχνά στο προσκήνιο του προβλήματος την μη ενιαίας εικόνας που παρουσιάζει η Ευρώπη όταν μιλάμε για οικονομικά μεγέθη. Γίνεται συζήτηση για Ευρώπη “των δύο ταχυτήτων” ή “πολλαπλών ταχυτήτων” ή για χάσμα ανάμεσα στον Βορρά και τον Νότο ή την Δυτική Ευρώπη με τις χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ.
Σύμφωνα με τον χάρτη που βασίστηκε στα τελευταία στοιχεία (2016) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ακόμη και σε γειτονικές χώρες υπάρχουν τεράστιες διαφορές σε ότι αφορά το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν. Για να καταδείξουν αυτές τις διαφορές οι δημιουργοί του χάρτη έχουν σκιάσει τα σύνορα των χωρών της Ευρώπης με χρώματα ανάλογα με το μέγεθος της διαφοράς: οι αποχρώσεις του πράσινου για τις μικρότερες και αυτές του κόκκινου για τις μεγαλύτερες.
Στην Βαλκανική χερσόνησο μπορεί η Ελλάδα με 25.860 κ.κ. ΑΕΠ  να φιγουράρει ως ο “πλουσιότερος” γείτονας, με την διαφορά από την Αλβανία να είναι υπερδιπλάσια (12.484), όμως η χώρα μας βρίσκεται πλέον πίσω σχεδόν από όλες τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης που άνηκαν στο Ανατολικό Μπλοκ.
Στα δύο άκρα της Γηραιάς Ηπείρου από οικονομικής πλευράς βρίσκονται το Λουξεμβούργο (103.112 ευρώ) και η Μολδαβία (5,137). Τέλος εντύπωση προκαλεί ότι η Ιρλανδία των μνημονίων (αλλά και των πολυεθνικών) ξεπερνάει σε κ.κ. ΑΕΠ (56.092) την ατμομηχανή της Ευρώπης Γερμανία (48.203) και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Ελβετία (59.706).
europe
Πηγή: News247.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!