Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017


Σε φιάσκο εξελίσσεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να παράσχει στους φορολογούμενους ισχυρά κίνητρα για την χρησιμοποίηση του πλαστικού χρήματος και των λοιπών ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής στις καθημερινές τους συναλλαγές, προκειμένου να περιοριστούν οι συναλλαγές με «μαύρο» χρήμα και εν τέλει να μειωθεί σημαντικά η φοροδιαφυγή.

Λίγα 24ωρα πριν από την έκδοση της υπουργικής απόφασης που καθορίζει ποιες ακριβώς δαπάνες, εξοφληθείσες με πλαστικό χρήμα, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου των μισθωτών, των συνταξιούχων και των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσε τεχνικά προβλήματα στην εφαρμογή της απόφασής της να εξαιρεθούν από τις δαπάνες αυτές εκείνες που αφορούν τις πληρωμές των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, τηλεφώνων και συνδρομητικής τηλεόρασης!

Συγκεκριμένα αντιλήφθηκε στο… παρά πέντε ότι οι πληρωμές των λογαριασμών ΔΕΚΟ, τηλεφώνων και συνδρομητικής τηλεόρασης πραγματοποιούνται από φορολογούμενους πολύ συχνά στα σούπερ μάρκετ μαζί με άλλες πληρωμές για αγορές καταναλωτικών προϊόντων, οπότε δεν μπορούν να εξαιρεθούν ή να διαχωριστούν.

Ως εκ τούτου και οι δαπάνες αυτές εφόσον εξοφλούνται με πλαστικό χρήμα, θα μετρούν τελικά για την κάλυψη του αφορολογήτου.

Οι δαπάνες αποπληρωμής ΔΕΚΟ καλύπτουν ένα σημαντικό μέρος των ετήσιων δαπανών εκατομμυρίων νοικοκυριών και σε πάρα πολλές περιπτώσεις θα επαρκούν πλέον μόνο αυτές για την κάλυψη του αφορολογήτου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για όσους έχουν ετήσια εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ το συνολικό ύψος των ετήσιων δαπανών που πρέπει να εξοφλούν με πλαστικό χρήμα ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής αντιστοιχεί στο 10% του ετήσιου εισοδήματος, δηλαδή δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ, ποσό που μπορεί άνετα να καλυφθεί από δαπάνες για εξόφληση ΔΕΚΟ!

Συνεπώς, πολλοί φορολογούμενοι, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, δεν θα έχουν κανένα κίνητρο να χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με μεγάλη ροπή προς την φοροδιαφυγή, καθώς θα συμφέρει και τους φορολογούμενους, οι οποίοι θα πληρώνουν χωρίς ΦΠΑ, και τους επιχειρηματίες που δεν θα δηλώνουν τις συγκεκριμένες εισπράξεις!
real.gr

Η δεύτερη καταμέτρηση από την ψηφοφορία των φιλάθλων για το All-Star Game της Νέας Ορλεάνης δείχνει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη πέμπτη θέση μεταξύ όλων των NBAers, πίσω μόνο από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, τον Κέβιν Ντουράντ, τον Κάιρι Ίρβινγκ και τον Στεφ Κάρι!

Πιο συγκεκριμένα ο «Greek Freak» φορτσάρει για τη συμμετοχή του στη γιορτή του αμερικάνικου μπάσκετ!

Έτσι σύμφωνα με τα δεύτερα αποτελέσματα που αφορούν στην ψηφοφορία των φιλάθλων (το 50% του συνολικού «poll»), o Αντετοκούνμπο έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 963.110 ψήφους και φιγουράρει στη δεύτερη θέση των frontcourt players της Ανατολικής Περιφέρειας, πίσω από τον «King» Τζέιμς!

Περισσότερα στο filathlos.gr

Εδώ και πάρα πολλές εβδομάδες ακούγεται πως η Julia Roberts βρίσκεται σε φάση χωρισμού.

Δεν εμφανίζεται εδώ και καιρό με το σύζυγό της, κάποια στιγμή έβαλε και πωλητήριο στο σπίτι της.

Η ηθοποιός απαθανατίστηκε να δίνει ένα φιλί σε κάποιον φίλο της έξω από ένα στέκι των celebrities, το Soho House στο Malibu.



Τα στοιχεία του μυστήριου αυτού άντρα δεν αναφέρονται πουθενά, ούτε, όμως, και κάποιο φλερτ μεταξύ τους.

Ο καιρός θα δείξει αν πρόκειται για νέο έρωτα στη ζωή της λαμπερής ηθοποιού.

ΠΗΓΗ: queen.gr

Ένα σύνολο κανόνων για το πώς οι άνθρωποι θα αλληλεπιδρούν με τα ρομπότ και την Τεχνητή Νοημοσύνη, ορίζονται σε μια νέα έκθεση που συνέταξε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η έκθεση καθιστά σαφή την αντίληψη ότι ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας «νέας βιομηχανικής» ρομποτικής επανάστασης. Οι ευρωβουλευτές θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα δώσουν στα ρομπότ νομικά δικαιώματα ως «ηλεκτρονικά πρόσωπα».
Οι σχεδιαστές των ρομπότ θα πρέπει να βεβαιώνονται ότι καθένα από αυτά έχει διακόπτη απενεργοποίησης, ο οποίος θα επιτρέπει στον χρήστη να σταματά τη λειτουργία τους εάν αυτό θεωρηθεί απαραίτητο, αναφέρεται στην έκθεση. Εν τω μεταξύ, οι χρήστες θα πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τα ρομπότ «χωρίς κίνδυνο ή φόβο για πρόκληση οποιασδήποτε σωματικής ή ψυχολογικής βλάβης».
Στην έκθεση αναφέρεται ότι τα ρομπότ, τα μποτ, τα ανδροειδή και άλλοι παράγοντες που ενσωματώνουν Τεχνητή Νοημοσύνη, πρόκειται να «εξαπολύσουν μια νέα βιομηχανική επανάσταση, η οποία είναι πιθανό να επηρεάσει όλα τα στρώματα της κοινωνίας».
Η νέα εποχή των ρομπότ έχει τη δυνατότητα να προσφέρει «απεριόριστες προοπτικές ευημερίας», αλλά ταυτόχρονα εγείρει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της εργασίας και κατά πόσο τα κράτη μέλη θα πρέπει να εισάγουν ένα βασικό εισόδημα όταν τα ρομπότ θα καταλαμβάνουν θέσεις εργαζομένων, αναφέρεται στην έκθεση της ΕΕ.
Επίσης, εγείρονται και άλλα ζητήματα, όπως οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ που θα αφορούν στην ιδιωτική ζωή, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια (ιδιαίτερα στα ρομπότ που θα ασχολούνται με την φροντίδα των ανθρώπων) και τη σωματική ακεραιότητα, εάν το σύστημά τους πάθει οποιαδήποτε βλάβη ή δεχτεί επίθεση από χάκερς.
Στην έκθεση αναγνωρίζεται ότι υπάρχει η πιθανότητα μέσα σε διάστημα μόλις λίγων δεκαετιών, η Τεχνητή Νοημοσύνη να έχει ξεπεράσει την ανθρώπινη πνευματική ικανότητα. Οι νόμοι θα πρέπει να απευθύνονται στους σχεδιαστές, τις κατασκευάστριες εταιρείες και τους φορείς εκμετάλλευσης των ρομπότ, δεδομένου ότι αυτοί (οι νόμοι) δεν θα είναι δυνατόν να «μεταφραστούν» στη γλώσσα μηχανής.
Οι κανόνες αυτοί είναι οι παρακάτω:
-Ένα ρομπότ δεν θα μπορεί να βλάψει ή να τραυματίσει ένα ανθρώπινο ον ή λόγω αδράνειας να προκαλέσει κακό.
-Ένα ρομπότ θα πρέπει να υπακούει τις εντολές που δέχεται από ένα ανθρώπινο ον, εκτός εάν αυτές οι εντολές έρχονται σε αντίθεση με τον πρώτο κανόνα.
-Ένα ρομπότ θα πρέπει να προστατεύει την ίδια του την ύπαρξη εφ’ όσον αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τους δύο πρώτους κανόνες.
Όπως επίσης αναφέρεται στην έκθεση, η έρευνα που αφορά στη ρομποτική θα πρέπει να σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα και να διεξάγεται προς όφελος της ευημερίας των ανθρώπων.
Εάν οι ευρωβουλευτές ψηφίσουν υπέρ της συγκεκριμένης νομοθεσίας, τότε αυτή θα σταλεί στις εκάστοτε κυβερνήσεις για περαιτέρω συζήτηση και τροπολογίες προτού προταθεί προς ψήφιση από την ΕΕ.

Οριστικό «αντίο» στο ραδιόφωνο FM λέει η Νορβηγία, η πρώτη στον κόσμο χώρα που μέσα στο 2017 θα «κατεβάσει» το δίκτυο των FM και οι ακροατές θα μπορούν να ακούν μόνο ψηφιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η βόρεια περιφέρεια της χώρας, η Νορδλάνδη, σταματά τις αναλογικές FM εκπομπές από τις 11 Ιανουαρίου, ενώ σταδιακά θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με το “New Scientist”.
Και άλλες χώρες σκέφτονται να κάνουν το ίδιο, αλλά η Νορβηγία – λόγω ενός δυσμενούς συνδυασμού γεωγραφικών παραγόντων και πεπαλαιωμένου εξοπλισμού- βιάστηκε να υιοθετήσει το σύστημα των ψηφιακών εκπομπών (Digital Audio Broadcasting-DAB). Οι πολλές κοιλάδες και τα πολλά βουνά δυσκόλευαν την απρόσκοπτη μετάδοση του σήματος στα FM, ενώ το ψηφιακό σήμα -που έχει και καλύτερη ποιότητα ήχου- δεν θα αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα, τουλάχιστον όχι τόσο πολλά. Η νορβηγική κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα εξοικονομεί περίπου 200 εκατομμύρια νορβηγικές κορώνες ετησίως (πάνω από 20 εκατ. ευρώ) χάρη στην εγκατάλειψη των FM.
Επίσης, η υιοθέτηση του DAB θα επιτρέψει να υπάρχουν πλέον περισσότεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί, καθώς το δίκτυο DAB έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα από το FM. Σήμερα η Νορβηγία έχει πέντε σταθμούς FM εθνικής εμβέλειας, που μπορούν να γίνουν περίπου 40 με το DAB.
Όμως εκατομμύρια κάτοικοι της Νορβηγίας θα πρέπει να αγοράσουν νέα ψηφιακά ραδιόφωνα, ενώ μόνο το 20% των ραδιοφώνων στα αυτοκίνητα πιάνουν ψηφιακό σήμα. Και ενώ οι επιτραπέζιες ή φορητές συσκευές ψηφιακού ραδιοφώνου δεν είναι πολύ ακριβές, η μετατροπή ενός ραδιοφώνου αυτοκινήτου από αναλογικό σε ψηφιακό μπορεί να αποδειχθεί δαπανηρή υπόθεση (κόστους σχεδόν 200 ευρώ).
Δεν είναι έτσι παράξενο που τα δύο τρίτα του νορβηγικού πληθυσμού δηλώνουν αντίθετοι στη «σίγαση» των FM και μόνο το 16% την υποστηρίζουν σαφώς, σύμφωνα με έρευνα της νορβηγικής εφημερίδας Dagbladet. Προς το παρόν, καμία άλλη χώρα δεν έχει ανακοινώσει επίσημα ότι θα εγκαταλείψει τα FM, αλλά η Ελβετία αναμένεται να είναι επόμενη.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!