Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017


Ο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη σοβαρών παθήσεων υγείας, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου.
Τα αντιοξειδωτικά που έχει ο καφές αποτελούν μέρος ενός τύπου οξέος (chlorine genic acid) το οποίο βρίσκεται και σε πολλά φρούτα που τρώτε κάθε μέρα. Ωστόσο, αυτές οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες στο σώμα σας, ιδιαίτερα αν συνηθίζετε να καταναλώνετε καφέ πριν φάτε οτιδήποτε το πρωί.
Πιο συγκεκριμένα, ένα φλιτζάνι σκέτου καφέ (φίλτρου, χωρίς γάλα ή ζάχαρη) με άδειο στομάχι διεγείρει την έκκριση του υδροχλωρικού οξέος στην πεπτική οδό. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό σε ανθρώπους που πάσχουν από γαστρίτιδα. Το υδροχλωρικό οξύ χρησιμοποιείται για να αποσυνθέσει τις τροφές στο στομάχι. Τα πεπτικά προβλήματα που προκαλούνται από αυτό μπορεί να γίνουν αντιληπτά πιο μετά, όταν ο οργανισμός θα αδυνατεί να αφομοιώσει κάποιο βαρύ γεύμα, αφού θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αποσυντεθούν οι πρωτεΐνες στο στομάχι και το έντερο.
Οι περισσότεροι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο καφές δεν πρέπει να καταναλώνεται αμέσως μετά το ξύπνημα, γιατί σε αυτή την περίπτωση το επίπεδο της κορτιζόλης στο σώμα αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και απαιτείται χρόνος για να σταθεροποιηθεί. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να καταναλώνετε καφέ μόνο μετά από μία ώρα αφότου ξυπνήσετε το πρωί και οπωσδήποτε αφότου έχετε φάει κάτι.
Η κορτιζόλη ρυθμίζει το εσωτερικό σας “βιολογικό ρολόι” και τα επίπεδα εγρήγορσης του σώματος. Ως εκ τούτου, ο καφές με άδειο στομάχι μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο επίπεδο γαστρικού οξέος, φούσκωμα και, ακόμη και εμετό.
Αν δεν έχετε χρόνο για να απολαύσετε ένα πλήρες γεύμα το πρωί, ή “δεν μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας χωρίς καφέ”, προσπαθήστε τουλάχιστον να τον συνοδεύσετε με μια φέτα ψωμί με λίγο βούτυρο.
http://www.justnaturallife.com

Οταν η τακτική έκθεση στο πορνογραφικό υλικό καθιστά την αυτοϊκανοποίηση πιο απολαυστική από την πραγματική σεξουαλική επαφή
Διαδίκτυο: ένας χαώδης τόπος, γεμάτος από εικόνες και είδωλα που ο καθένας τα (παρ)ερμηνεύει όπως ακριβώς θέλει. Συχνά διαισθάνομαι ότι οι σημερινοί χρήστες έχουν γίνει δέσμιοι της εικόνας και οι πιο πιστοί ακόλουθοι του φαίνεσθαι περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Παράλληλα, ποικίλα επιστημονικά ευρήματα έρχονται να επιβεβαιώσουν τις σκέψεις μου, κάνοντας λόγο για ολοένα αυξανόμενο αριθμό νεαρών ανδρών και γυναικών που λόγω της σχέσης εξάρτησης που έχουν με το Διαδίκτυο καταλήγουν να χάνουν όχι μόνο το νόημα της ζωής αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό.
Κάποιοι λένε ότι το Διαδίκτυο είναι το πιο δυνατό όργανο του καπιταλισμού. Συγκεκριμένα, ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι υπηρεσίες του τείνουν να χρησιμοποιούνται από τους «πρωτεργάτες του συστήματος» προκειμένου να ωθήσουν το πλήθος των μαζών σε ένα αέναο κυνήγι τελειομανίας και κατανάλωσης (από την εμφάνιση και το μορφωτικό επίπεδο μέχρι και τον τρόπο που κάνει ένας άνθρωπος έρωτα!) και εντέλει να καταφέρουν να χειραγωγήσουν τους απλούς ανθρώπους. Είναι αλήθεια αυτό; Μπορεί πράγματι το Διαδίκτυο να ελέγξει το ποιοι είμαστε και το τι κάνουμε στη ζωή μας; Η πιο ζωντανή απόδειξη γι’ αυτό το εγχείρημα είναι το πορνό. Συνήθως πρωταγωνιστούν σε αυτά νεαρές γυναίκες με αψεγάδιαστα κορμιά και λάγνο βλέμμα και σμιλεμένοι άνδρες με εξαιρετικές αντοχές και άριστες επιδόσεις. Και κάποιος μπορεί να με ρωτήσει εδώ: «Μα πού είναι το κακό;». Κι εγώ θα του απαντήσω: «Εχετε σκεφτεί ποτέ τι πρότυπα καλλιεργεί το πορνό;».
Από τη μία πλευρά, γυναίκες ανασφαλείς που προσπαθούν να αναδείξουν τη σεξουαλικότητα και να διατηρήσουν τη νεότητά τους γυμνάζοντας το σώμα, «τραβώντας» το πρόσωπο, αλλά και ποζάροντας με το πιο προκλητικό ντύσιμο και μακιγιάζ 24 ώρες το 24ωρο. Από την άλλη πλευρά, άνδρες ανικανοποίητοι που ανησυχούν διαρκώς για την εικόνα, το σώμα, την εμφάνιση, τις επιδόσεις τους, αλλά και το μέγεθος του πέους τους!
Γιατί όμως όλα αυτά είναι απαραιτήτως αρνητικά; Εδώ οφείλουμε να αναφέρουμε ότι το να απολαμβάνει κάποιος ένα ερωτικό βίντεο σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι το μεμπτό. Αρκετοί παράγοντες, όπως για παράδειγμα η σεξουαλική περιέργεια, η ανάγκη καλλιέργειας της φαντασίας, καθώς και η απουσία σταθερού ερωτικού συντρόφου μπορούν να οδηγήσουν κάποιον ή κάποια στο να παρακολουθήσει μια ταινία ερωτικού περιεχομένου. Μάλιστα θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα τελευταία χρόνια το πορνό έχει συμβάλει σημαντικά στην απενοχοποίηση της σεξουαλικότητας και στη διάλυση των κοινωνικών στερεοτύπων σε παγκόσμιο επίπεδο. Από την άλλη, κάποιοι υποστηρίζουν ότι έχει μετατραπεί σε σπορ της φαντασίας για άνδρες και γυναίκες, το οποίο προάγει την προσποίηση και τον εξευτελισμό της σεξουαλικής επαφής.
Η αλήθεια είναι ότι τα παθολογικά σημάδια ξεκινούν όταν η έκθεση στο πορνογραφικό υλικό είναι πολύ τακτική και όταν η αυτοϊκανοποίηση θεωρείται πολύ πιο απολαυστική από την πραγματική σεξουαλική επαφή. Επίσης, προβλήματα εμφανίζονται όταν για να έρθει κάποιος/α σε σεξουαλική επαφή το να δει πορνό γίνεται απαραίτητη προϋπόθεση. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ερωτικοί σύντροφοι τείνουν να αποπροσωποποιούνται. Κάποιος από τους δύο μοιάζει να έχει εγκλωβιστεί στη φαντασία του, με αποτέλεσμα η πραγματικότητα να μην τον καλύπτει. Οι άνθρωποι, λοιπόν, καταλήγουν να χάνουν τον εαυτό τους μπροστά στο ιδεατό των προτύπων που τους κατευθύνουν και ελέγχουν τη σεξουαλική συμπεριφορά τους, αφού τους καθιστούν πλέον ανίκανους να απολαύσουν το σεξ.
Αυτού του είδους τα συναισθήματα εξάρτησης και οι εμπειρίες εξηγούνται νευροανατομικά (ο εγκέφαλος εκκρίνει ουσίες και εξαρτάται από τον αυνανισμό στον βαθμό της κατανάλωσης εξαρτησιογόνων ουσιών που προκαλούν ευφορία) και εφόσον κάποιος τα βιώσει είναι πολύ σημαντικό να απευθυνθεί άμεσα σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας - κατά προτίμηση με ειδίκευση σε ζητήματα σεξουαλικής υγείας. Ναι, το πορνό μπορεί πράγματι να καταστρέψει τη σεξουαλική μας ζωή όταν γίνει απαραίτητη προϋπόθεση για να διεγερθούμε σεξουαλικά. Η εξάρτηση αυτή κάνει εξαιρετικά δύσκολη τη σύναψη ερωτικών σχέσεων για το εξαρτημένο άτομο, το οποίο σταδιακά χάνει παντελώς την αυτοπεποίθησή του, φτάνοντας στο σημείο να αναπτύξει ακόμη και αγχώδη ή καταθλιπτικά συμπτώματα από τη μία, ενώ από την άλλη μπορεί συμπεριφορικά να μάθει να αυτοϊκανοποιείται και να τη βρίσκει σεξουαλικά με τον εαυτό του παρακολουθώντας από την... κλειδαρότρυπα της οθόνης του άλλους να συνουσιάζονται.
Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, τηλ.: 210 7789890, δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7797979 - Δευτέρα - Παρασκευή 10.00-14.00 και 16.00-20.00. Για θέματα άρθρων που θα θέλατε να γραφτούν, παρακαλώ ενημερώστε μας (e-mail: thanosaskitis@askitis.gr)

Tη βοήθεια των πολιτών ζητούν εισαγγελείς της Σουηδίας, μετά από το βιασμό γυναίκας σε ζωντανή σύνδεση στο Facebook στην Ουπσάλα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η σουηδική έκδοση της ιστοσελίδας The Local, τον βιασμό κατήγγειλαν μέλη κλειστής ομάδας του κοινωνικού δικτύου, που ισχυρίζονται ότι είδαν τη γυναίκα να βιάζεται από τρεις άντρες σε πραγματικό χρόνο, στις οθόνες των υπολογιστών τους.
«Δεν έχουμε δει όλο το υλικό που ισχυρίζονται [σ.σ. οι μάρτυρες] ότι υπάρχει» δήλωσε ο αντιεισαγγελέας Magnus Berggren κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το περιστατικό.
Οι αρχές έχουν προχωρήσει, όμως, στη σύλληψη τριών υπόπτων.
Ο κ. Berggren προέτρεψε όσους έχουν το βίντεο να το παραδώσουν στην αστυνομία. Την ίδια ώρα, προέτρεψε τους χρήστες του διαδικτύου να μην μοιράζονται το βίντεο του βιασμού σε κοινωνικά δίκτυα, καθώς με αυτό τον τρόπο κακοποιούν εκ νέου τη νεαρή γυναίκα.
Οι άντρες που συνελήφθησαν είναι ηλικίας 19 έως 25 ετών, νεότεροι από το θύμα τους που είναι περίπου 31 ετών.
Δεν έχουν γίνει γνωστές, όμως, άλλες πληροφορίες για τους φερόμενους ως δράστες ή το θύμα.



Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως από τα έγγραφα της CIA που αποχαρακτηρίστηκαν πρόσφατα. Ένα από αυτά αφορά ξανά την Ελλάδα αλλά όχι σε σχέση με την Τουρκία αλλά με τις επιδιώξεις της ΕΣΣΔ για μια ενιαία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», η οποία θα περιελάμβανε τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.


Το έγγραφο της CIA σχετικά με τις επιδιώξεις της Σοβιετικής Ένωσης έχει ημερομηνία 22 Αυγούστου 1950. Κάνει λόγο για τις επιδιώξεις της ΕΣΣΔ για τη δημιουργία μιας ενιαίας και ανεξάρτητης «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και αναφέρεται στην υποστηριζόμενη από τη Μόσχα ίδρυση της «Επιτροπής Ελεύθερης Μακεδονίας», η οποία θα είχε ως σκοπό και στόχο να δημιουργηθούν εξεγέρσεις σε εδάφη της Μακεδονίας αλλά και στη Γιουγκοσλαβία ώστε, τελικά, να δημιουργηθεί η «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Σοβιετική χορηγούμενη Επιτροπή "Ελεύθερη Μακεδονία", οι Σοβιετικοί εγκαθιδρύουν κίνημα κατά του Τίτο στη Γιουγκοσλαβία» είναι ο τίτλος του εγγράφου. Αναφέρεται δε πως η Επιτροπή αυτή «είναι υπό την πολιτική καθοδήγηση του σοβιετικού πρέσβη στη Σόφια» και πως η Σοβιετική Ένωση έστελνε όπλα και όχι μόνο.
Οι Σοβιετικοί φέρονται να οργάνωναν και ένοπλο κίνημα κατά του Τίτο, με αρχηγείο τα Σκόπια

«Μια χρηματοδοτούμενη από την ΕΣΣΔ Επιτροπή, η Επιτροπή "Ελεύθερη Μακεδονία", έχει δημιουργηθεί με σκοπό να προωθήσει ταυτόχρονες εξεγέρσεις στην ελληνική και γιουγκοσλαβική Μακεδονία με στόχο μια ενιαία Δημοκρατία της Μακεδονίας. Θα της δοθούν τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης» αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο.

Αναφέρει επίσης πως η Επιτροπή αυτή είχε παρόμοια κινήματα στο Ράμπροβο της Γιουγκοσλαβίας, στην περιοχή του Νευροκοπίου στη Βουλγαρία και στην οδό Σοφοκλέους στη Θεσσαλονίκη. Στο τελευταίο, επικεφαλής, όπως αναφέρει το έγγραφο της CIA, ήταν κάποιος Υπατίλης.

Όσο για τις δυνάμεις της Επιτροπής; Στην Ελλάδα είχε ένοπλες ομάδες, με αυτόματα όπλα και όλμους, η οποία ενδιαφερόταν για την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στη Γιουγκοσλαβία, 20.000 οπλισμένοι παρτιζάνοι, κυρίως στο Μόσταρ και το Ράμπροβο, ήταν υπό τη διοίκηση ενός πρώην ταγματάρχη του γερμανικού στρατού, ενώ στη Βουλγαρία μεραρχία του τακτικού στρατού μαζί με το πυροβολικό, κι εδώ υπό πρώην αξιωματικό του γερμανικού στρατού, δρούσε στην περιοχή του Νευροκοπίου.
Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να δείτε όλο το έγγραφο

Σε άλλο έγγραφο της CIA, αναφέρεται ότι ανταπόκριση από την Αθήνα στις 9 Μαρτίου 1950 έκανε λόγο για σλαβικό σχέδιο για τη δημιουργία ανεξάρτητου μακεδονικού κράτους, μέσα σε ένα πλαίσιο μιας «Βαλκανικής Ομοσπονδίας», που θα εκτεινόταν από τον ποταμό Αξιό ως τα παράλια του Αιγαίου. Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με την αναφορά της CIA, οργάνωνε ο τότε πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Τσερβένκοφ και το οποίο αρχικά θα είχε πρωτεύουσα την πόλη Bitolj της Γιουγκοσλαβίας και αργότερα τη Θεσσαλονίκη, με τα νότια σύνορά του να φτάνουν ως τον Αλιάκμονα. (Δείτε το έγγραφο εδώ).

Τον Οκτώβριο του 1952, αποκαλύπτει άλλο έγγραφο της CIA, αναφερόταν πως από τον Μάρτιο του συγκεκριμένου έτους, ο ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας Τίτο έριχνε τους τόνους της προπαγάνδας για μια «Μεγάλη Δημοκρατία της Μακεδονίας» μέσα στη Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία. Ωστόσο, η «Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση» δεν εγκατέλειπε «το όνειρο μιας ανεξάρτητης Μακεδονίας» και θεωρούσε τον Τίτο προδότη, οργανώνοντας κίνημα εναντίον του. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές για δολοφονίες ανθρώπων που η οργάνωση θεωρούσε προδότες (Δείτε το έγγραφο εδώ)
newsit.gr
Πως θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας ύστερα από ερωτήματα που υποβάλλονται σχετικά με τον εορτασμό της θρησκευτικής γιορτής των Τριών Ιεραρχών, '' γίνεται γνωστό ότι την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, τα νηπιαγωγεία δε θα λειτουργήσουν. Την ημέρα αυτή, το διδακτικό προσωπικό θα πάρει μέρος στις σχετικές εκδηλώσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής.

Η χρονική διάρκεια και ο τρόπος εορτασμού των εκδηλώσεων στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας θα καθοριστούν με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και θα αποχωρήσουν με τους άλλους μαθητές. Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων, ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο.''

http://www.seleo.gr







Η φωτογραφία αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό: ούτε ένα, ούτε δυο αλλά 20 (!) εκατομμύρια δολάρια ήταν κρυμμένα κάτω από ένα στρώμα.


Δεν τα έκρυψε φυσικά κάποιος που «σήκωσε» τα λεφτά του από την τράπεζα. Είναι το εύρημα των αρχών της Μασαχουσέτης στις αρχές Ιανουαρίου, στο πλαίσιο έρευνας για μια απάτη γιγαντιαίων διαστάσεων.

Ήταν ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Μασαχουσέτης αυτός που δημοσιοποίησε τον εντοπισμό μέρους της λείας στο Ουέστμπρο, κοντά στη Βοστώνη, ανεβάζοντας την, ομολογουμένως εντυπωσιακή (πόσες φορές μπορεί να κανείς μπροστά του 20 εκατομμύρια δολάρια;) στο twitter!


Photo of $20M seized in box spring following arrest of Brazilian national in scheme to launder proceeds of TelexFree https://t.co/ulmFXtI9mr pic.twitter.com/0MTHxjaVZL — U.S. Attorney MA (@DMAnews1) January 23, 2017

Τα χρήματα αποσπάστηκαν με μια απάτη τύπου πυραμίδας, το νήμα της οποίας οι ερευνητές άρχισαν να ξετυλίγουν στις αρχές του 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση του εισαγγελέα.

Οι δράστες της απάτης συγκέντρωναν χρήματα από τα θύματά τους μέσω μιας εταιρείας ονόματι TelexFree, η οποία σήμερα έχει κλείσει. Ο ένας από τους ιδρυτές της, ο Τζέιμς Μέριλ, συνελήφθη και ομολόγησε την ενοχή του τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ ο δεύτερος, ένας Βραζιλιάνος, ο Κάρλους Βανζελέρ, εγκατέλειψε τις ΗΠΑ και κατέφυγε στη Βραζιλία.

Οι δέσμες των χαρτονομισμάτων ανακαλύφθηκαν χάρη στη συνεργασία ενός από τους υπόπτους: κατάφερε να κλείσει ένα ραντεβού με έναν Βραζιλιάνο απεσταλμένο του Βανζελέρ, ο οποίος οδήγησε τις αρχές στο διαμέρισμα όπου βρισκόταν το... περίφημο αυτό στρώμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Γνωστός για τις τεράστιες συναυλίες του στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, ο πρωτοπόρος στην ηλεκτρονική μουσική Ζαν-Μισέλ Ζαρ αρχίζει μια περιοδεία με εννέα σταθμούς στη Βόρεια Αμερική, για πρώτη φορά στις σχεδόν πέντε δεκαετίες της σταδιοδρομίας του.

Στον απόηχο της κυκλοφορίας του δίσκου του "Oxygene 3" στις αρχές Δεκεμβρίου και 40 χρόνια μετά την πρώτη του επιτυχία, ο γάλλος συνθέτης ανακοίνωσε ότι θα παίξει τον Μάιο στο Τορόντο, μετά στο Μόντρεαλ, και στη συνέχεια σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ.

Ο 68χρονος μουσικός επέλεξε αίθουσες διαφόρων μεγεθών, από αυτήν χωρητικότητας 3.100 θέσεων στην Πενσιλβάνια έως το Bell Centre του Μόντρεαλ που μπορεί να χωρέσει 15.000 θεατές σε συναυλία.

Στη Νέα Υόρκη, ο μουσικός θα παίξει στο Radio City Music Hall, μια από τις διασημότερες αίθουσες της πόλης.

Μέχρι τώρα, ο Ζαν-Μισέλ Ζαρ είχε δώσει μόνο μια συναυλία στη Βόρεια Αμερική.

Ήταν το διάσημο Rendez-Vous in Houston, μια παράσταση που είχε δώσει ο Ζαν-Μισέλ Ζαρ ανάμεσα στους ουρανοξύστες στο κέντρο του Χιούστον που είχε προσελκύσει από 1 έως 1,5 εκατομμύριο θεατές στις 5 Απριλίου 1986.

Τότε είχε θεωρηθεί η μεγαλύτερη στα χρονικά ροκ συναυλία σε ανοικτό χώρο, σε αριθμό θεατών.

Η συναυλία είχε προγραμματιστεί αρχικά για τον εορτασμό των 150 χρόνων του Τέξας και της πόλης του Χιούστον. Ωστόσο ήταν η ευκαιρία για να αποδοθεί φόρος τιμής στους αστροναύτες του Challenger που σκοτώθηκαν δυόμιση μήνες νωρίτερα στην έκρηξη του διαστημοπλοίου μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του.

Μάλιστα, ο Ζαν-Μισέλ Ζαρ είχε αποσπάσει αρχικά τη σύμφωνη γνώμη ενός από τους αστροναύτες της αποστολής, του Ρον Μακ Νάιρ, που ήταν φίλος του, να παίξει σαξόφωνο από το διάστημα κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Ο γάλλος μουσικός αργότερα συγκέντρωσε περίπου 2,5 εκατομμύρια θεατές σε συναυλία στην περιοχή Λα Ντεφάνς του Παρισιού στις 14 Ιουλίου 1990, στη συνέχεια 3,5 εκατομμύρια στη Μόσχα, στις 6 Σεπτεμβρίου 1997.

Τους τελευταίους μήνες, ο Ζαν-Μισέλ Ζαρ ήταν ιδιαίτερα παραγωγικός, καθώς μέσα σε 14 μήνες κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ, "Eletronica 1: The Time Machine", "Electronica 2: The Heart of Noise" και "Oxygène 3".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη λίστα με τους 100 πιο σέξι άντρες για το 2017 «αποκάλυψε» το περιοδικό Glamοur της Βρετανίας.

Το περιοδικό παρουσιάζει τους πιο καυτούς άντρες σε μία… αντίστροφη μέτρηση από τη θέση 100 μέχρι τη θέση ένα.

Η λίστα περιλαμβάνει άντρες από την μικρή και μεγάλη οθόνη, την μουσική, τον αθλητισμό, τα σόσιαλ μίντια και γενικότερα από κάθε επαγγελματική κατηγορία κι όπως σημειώνει το περιοδικό, η κατάταξη προέκυψε ύστερα από ψηφοφορία των αναγνωστριών του.

Την 100η θέση κατέχει ο 48χρονος Γουίλ Σμιθ. Μία θέση πιο πάνω βρίσκεται ο 30χρονος ολυμπιονίκης και δημοσιογράφος Γκρεγκ Ράδερφορντ, ενώ στη θέση 98 είναι ο γνωστός 38χρονος ράπερ Κάνιε Γουέστ, που τον τελευταίο καιρό απασχολεί ιδιαίτερα τα μέσα ενημέρωσης.

Η αντίστροφη μέτρηση συνεχίζεται και φτάνοντας στην τελευταία πεντάδα εκεί συναντάμε, στην πέμπτη θέση τον 37χρονο Λουκ Έβανς, στην τέταρτη θέση τον επίσης 37χρονο και ηθοποιό Τζέιμς Μακαβόι. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο 30χρονος Ρόμπερτ Πάτινσον, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο 33χρονο ηθοποιός Έινταν Τέρνερ.

Βασιλιάς του σεξαπίλ στέφεται το μοντέλο και ηθοποιός Τζέιμι Ντόρναν. Ο 34χρονος Τζέιμι ή αλλιώς μίστερ Γκρέι, έγινε ευρέως γνωστός μέσα από την κινηματογραφική σειρά «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι».

Το 2015, όταν κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία των «Πενήντα αποχρώσεων», ο Τζέιμι είχε καταλάβει και πάλι την πρώτη θέση στη λίστα με τους πιο καυτούς άντρες. Τώρα επανέρχεται μαζί με τη συνέχεια της ταινίας που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 14 Φεβρουαρίου.

Πάντως οι «κλασικοί» σέξι άντρες έχουν μείνει λίγο πιο πίσω στη λίστα με τον 53χρονο Τζόνι Ντεπ να βρίσκεται στην 89η θέση, τον 36χρονο Τσάνινγκ Τέιτουμ στην 72η, τον Τζέραρντ Μπάτλερ στην 70η και τον 41χρονο Μπράντλεϊ Κούπερ στην 62η θέση.

Λίγο καλύτερα τα πήγε ο 46χρονος Ματ Ντέιμον που τον συναντάμε στην 61η θέση, ο 31χρονος Κριστιάνο Ρονάλντο στην 55η, ο 32χρονος πρίγκιπας Χάρι μία θέση πιο πάνω, ο 53χρονος Μπραντ Πιτ στην 51η, ο 42χρονος Λεονάρντο Ντικάπριο στην 48η, ο 41χρονος Ντέιβιντ Μπέκαμ στην 38η και ο 44χρονος Μπεν Άφλεκ στην 35η θέση.

Δεν είδαμε όμως πουθενά τους κλασικούς Τζορτζ Κλούνεϊ και Τομ Κρουζ...

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρκετά βροχερός καιρός αναμένεται για σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με το σκηνικό να είναι χειμωνιάτικο και την θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.

Επιδείνωση όμως αναμένεται από αύριο, με τα καιρικά φαινόμενα να γίνονται πιο έντονα. Σύμφωνα με μετεωρολόγους προβλέπεται ένα νέο κύμα ψύχους με χιονόνερο και καταιγίδες και την αίσθηση του κρύου, λόγω των βοριάδων, να είναι έντονη.

Ωστόσο το κρύο, με τις "τσουχτερές" θερμοκρασίες θα σημειωθεί στα βόρεια της χώρας, χωρίς να αγγίζει σε τόσο έντονο βαθμό την υπόλοιπη χώρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Παροδικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Aνεμοι: βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από μείον 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: άστατος. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Στα θαλάσσια-παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά.
Ανεμοι: ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη (26/1/2017)

Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια όπου στα θαλάσσια-παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ανεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε πτώση. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή (27/1/2017) η θερμοκρασία στα ορεινά της βόρειας της Ελλάδας θα κατρακυλήσει στους -10 έως -15 βαθμούς Κελσίου, με συνέπεια ο παγετός να είναι ισχυρός σε πολλές περιοχές, ειδικά εκεί που θα έχει χιονίσει.

Το Σάββατο (28/1/2017) ο καιρός βελτιώνεται, με την θερμοκρασία όμως στα βόρεια να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ στα κεντρικά και τα νότια η θεοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή τους 5-7 βαθμούς.

Το κύμα ψύχους αποχαιρετά τη χώρα μας από την Κυριακή (29/1/2017), οπότε και αναμένεται να «μαλακώσει» ο καιρός και να υποχωρήσει το κρύο.
Τεραστίων διαστάσεων δίκτυα ψεύτικων λογαριασμών που βρίσκονται «εν υπνώσει» είναι κρυμμένα στο Twitter,σύμφωνα με έρευνα του UCL. Όπως αναφέρει το BBC, το μεγαλύτερο από αυτά φαίνεται να περιλαμβάνει πάνω από 350.000 λογαριασμούς, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για ακόμα μεγαλύτερα.
Η ανακάλυψη των δικτύων έγινε κατά λάθος, στο πλαίσιο μελέτης σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιούν το Twitter οι χρήστες του. Κάποιοι από τους λογαριασμούς αυτούς χρησιμοποιούνται για την «πλαστή» αύξηση του αριθμού των followers άλλων λογαριασμών και για την ψευδή ενίσχυση του ενδιαφέροντος όσον αφορά στα trending topics.
Τα «bots» του Twitter είναι λογαριασμοί τους οποίους διαχειρίζεται εξ αποστάσεως κάποιος που αυτοματοποιεί τα μηνύματα που στέλνουν και τις δραστηριότητες στις οποίες προβαίνουν. Κάποιοι πληρώνουν για να ακολουθούν τους λογαριασμούς τους bots ή για να αλλάζουν τη ροή συζητήσεων σχετικά με αμφιλεγόμενα θέματα. «Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε ακριβώς πόσοι χρήστες του Twitter είναι bots» είπε ο Χουάν Ετσεβέρια, τελειόφοιτος του UCL, που ανακάλυψε τα δίκτυα.
Η έρευνα του Ετσεβέρια άρχισε μέσω της ανάλυσης ενός δείγματος 1% του συνόλου με στόχο την καλύτερη κατανόηση της χρήσης του δικτύου. Ωστόσο, η ανάλυση των δεδομένων απέδωσε κάποια περίεργα αποτελέσματα τα οποία στη συνέχεια οδήγησαν σε πολλούς συνδεδεμένους λογαριασμούς- κάτι που υποδείκνυε πως ήταν ένα άτομο ή μία ομάδα που διαχειριζόταν το «botnet». Αυτοί οι λογαριασμοί δεν λειτουργούσαν όπως τα bots που είχαν βρει άλλοι ερευνητές, αλλά ξεκάθαρα δεν ήταν αυθεντικοί. Όπως έδειξε η έρευνα του Ετσεβέρια, προηγούμενες έρευνες δεν είχαν εντοπίσει αυτά τα είδη δικτύων επειδή λειτουργούν διαφορετικά από τους πιο προφανείς αυτοματοποιημένους λογαριασμούς.
Το προαναφερθέν δίκτυο των 350.000 bots ξεχώριζε επειδή οι λογαριασμοί του είχαν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, όπως tweets προέρχονταν από μέρη όπου δεν ζούσε κανείς, μηνύματα μόνο από κινητά με Windows και φράσεις σχεδόν αποκλειστικά από βιβλία του «Star Wars».

Στο «σφυρί», με τιμή εκκίνησης τα 15 εκατ. ευρώ, βγαίνει εντός των επομένων μηνών η μεγαλοπρεπής αγροικία στο Μουζέν της Κυανής Ακτής, στη νοτιοανατολική Γαλλία, όπου ο Πικάσο έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Χτισμένη σε πάρκο δύο στρεμμάτων με εντυπωσιακή θέα, η έπαυλη, 800 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει πισίνα, γήπεδο τένις, έναν τεράστιο κήπο και πολλά ακόμη μικρά σπιτάκια, για τη φιλοξενία επισκεπτών.
Ο σπουδαίος ζωγράφος εγκαταστάθηκε στο συγκεκριμένο σπίτι -γνωστό και ως «φωλιά του Μινώταυρου- το 1961, μετακομίζοντας από τις Κάννες και ενώ βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του.
Στο νέο του σπίτι ο Πικάσο έζησε με την τελευταία σύζυγό του, Ζακλίν Ροκ, μέχρι τον θάνατό του τις 8 Απριλίου 1973, σύμφωνα με τη Le Figaro.
Η Ζακλίν Ροκ, η οποία συνέχισε να ζει στην έπαυλη, δεν ξεπέρασε ποτέ τον θάνατο του Πικάσο και λίγα χρόνια αργότερα, το 1986, αυτοκτόνησε.
Το ακίνητο εγκαταλείφθηκε μέχρι το 2008 που το αγόρασε ένας βέλγος έμπορος έργων τέχνης.
Η νικοτίνη προκαλεί ταχεία αύξηση της πίεσης του αίματος και σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες. Επιπλέον, ακόμη και αν κάποιος σταματήσει το κάπνισμα, η επίδραση της νικοτίνης μπορεί να διαρκέσει για χρόνια.

Η υγιεινή διατροφή και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας. Ορισμένες τροφές περιέχουν συστατικά τα οποία βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει και να απομακρύνει με φυσικό τρόπο τα κατάλοιπα της νικοτίνης.

Δείτε τις 6 καλύτερες τροφές που θα σας βοηθήσουν να αποβάλλετε τη νικοτίνη από το σώμα σας:

Μπρόκολο: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και Β5. Το κάπνισμα μειώνει τα επίπεδα της βιταμίνης C στον οργανισμό. Προσπαθήστε να καταναλώνετε περισσότερο μπρόκολο για την εξάλειψη της νικοτίνης από τον οργανισμό σας.

Πορτοκάλια: Ο χυμός πορτοκαλιού είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Η τακτική κατανάλωση πορτοκαλιών θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας και θα μειώσει το στρες, το οποίο είναι “διακόπτης” επιθυμίας για νικοτίνη από ένα εξαρτημένο άτομο.

Χυμός καρότου: Εάν καπνίζετε, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που ανάβετε ένα τσιγάρο η νικοτίνη παραμένει στο σώμα σας για τρεις ημέρες. Η νικοτίνη προκαλεί, επίσης, βλάβες στο δέρμα σας. Ο χυμός καρότων είναι καλός για το δέρμα και είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C, Κ και Β, που έχουν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικές στην απομάκρυνση της νικοτίνης από τον οργανισμό.

Σπανάκι: Το σπανάκι είναι ένα από τα καλύτερα λαχανικά για την υγεία, διότι δεν είναι μόνο πλούσιο σε βιταμίνες, αλλά περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες φολικού οξέος.

Ακτινίδια: Αυτό το “θαυματουργό” φρούτο θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε τη νικοτίνη από το σώμα σας. Τα ακτινίδια είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α, C και Ε. Όταν καπνίζετε, τα επίπεδα αυτών των βιταμινών μειώνονται.

Νερό: Το κάπνισμα αφυδατώνει το σώμα σας. Σύμφωνα με πολλές έρευνες, με άφθονο πόσιμο νερό μπορείτε να σταματήσετε το κάπνισμα και να αποβάλλετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας

http://www.typosthes.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!