Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017


Το χαμηλό κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο ενός ανθρώπου συνδέεται με σημαντικά μικρότερο προσδόκιμο ζωής (κατά περίπου δύο χρόνια) και θα πρέπει να θεωρηθεί σημαντικός παράγων κινδύνου για διάφορες ασθένειες και για πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Η μελέτη επισημαίνει ότι ο εν λόγω παράγων κινδύνου έχει μέχρι σήμερα υποτιμηθεί.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Σίλβια Στρινγκίνι του Πανεπιστημίου και του Νοσοκομείου της Λωζάννης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “The Lancet”, ανέλυσαν στοιχεία από 48 μελέτες, που αφορούσαν συνολικά πάνω από 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους σε πολλές χώρες του κόσμου. Η μελέτη συσχέτισε το επάγγελμα καθενός ατόμου με την κατάσταση της υγείας του και την ηλικία θανάτου του.
Διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι με χαμηλό κοινωνικο-οικονομικό στάτους είναι 46% πιθανότερο να πεθάνουν πριν τα 85 τους, σε σχέση με τους ανθρώπους υψηλού κοινωνικο-οικονομικού επιπέδου. Μεταξύ των φτωχότερων, το 15,2% των ανδρών και το 9,4% των γυναικών πέθαναν προτού γίνουν 85 ετών, ενώ μεταξύ των πλουσιότερων τα αντίστοιχα ποσοστά ήσαν 11,5% και 6,8%.
Κατά μέσο όρο, το χαμηλό κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο σχετίζεται με μείωση του προσδόκιμου ζωής κατά 2,1 χρόνια. Η μείωση αυτή είναι μικρότερη από εκείνη που επιφέρουν στο προσδόκιμο ζωής το κάπνισμα (4,8 χρόνια) και ο διαβήτης (3,9 χρόνια), αλλά μεγαλύτερη από τη μείωση στην προσδοκώμενη διάρκεια της ζωής λόγω της υπέρτασης (1,6 χρόνια), της παχυσαρκίας (0,7 χρόνια) και του πολύ αλκοόλ (0,5 χρόνια).
«Δεδομένης της τεράστιας επίπτωσης του κοινωνικο-οικονομικού επιπέδου στην υγεία, είναι ζωτικό οι κυβερνήσεις να το αποδεχθούν ως μείζονα παράγοντα κινδύνου και να σταματήσουν να το αποκλείουν από την πολιτική για την υγεία», δήλωσε η Στρινγκίνι. «Η μείωση της φτώχειας, η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και η δημιουργία ασφαλών συνθηκών στέγασης, μόρφωσης και εργασίας είναι κεντρικές για το ξεπέρασμα των επιπτώσεων λόγω της κοινωνικο-οικονομικής υστέρησης. Βελτιώνοντας το κοινωνικο-οικονομικό στάτους των ανθρώπων, θα βελτιωθεί και η υγεία πολλών», πρόσθεσε.
Ένας περιορισμός της νέας μελέτης είναι ότι χρησιμοποίησε μόνο το επάγγελμα ως αντιπροσωπευτικό δείκτη του κοινωνικο-οικονομικού επιπέδου, κάτι που σε ένα βαθμό συνιστά υπεραπλούστευση της πολυπλοκότητας των παραγόντων που καθορίζουν το στάτους ενός ανθρώπου.

Έξω φρενών έγινε ένας εργαζόμενος ,οδηγός ημιφορτηγού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκη από τις κλήσεις που το έκοβε συνεχώς η δημοτική αστυνομία.
Έτσι αποφάσισε να απαντήσεις στις κλήσεις με το δικό του τρόπο.
Άφησε ένα ξεκαρδιστικό σημείωμα σ παρμπρίζ του αυτοκινήτου του, το οποίος τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρω του διαδικτύου.
"Αξιότιμε Δημοτικέ Αστυνόμε, επειδή με έχεις ξεκωλιάσει στο γράψιμο, να σε ενημερώσω πως δεν πάω βόλτα αλλά πρέπει να δουλέψω. Αν εσύ μπορείς να τελειώσεις 60 παραδόσεις στο μπουρδέλο το κέντρο της πόλης μας, ΜΠΡΑΒΟ. Στείλε μας το βιογραφικό σου στο info@...../gr μια θέση εργασίας σε περιμένει.
Υ.Γ. Πληρώνω τα διπλά από τη δημοτική αστυνομία"
Όπως αναφέρει σε 23 εργάσιμες ημέρες του Ιανουαρίου τον έχουν γράψει 4 φορές.
Δείτε τις φωτογραφίες που ανήρτηθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημοσιεύει το dimastin.gr:

Έκθεση εικόνων


Είχε τρία χρόνια να κάνει συναυλία. Τώρα όμως που επέστρεψε, είπε να το κάνει… για τα καλά.
Ο Nick Cave έρχεται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Eject Festival, προμοτάροντας τον δίσκο του που κυκλοφόρησε το 2016 (Skeleton Tree) και γράφτηκε λίγο καιρό μετά τον θάνατο του γιου του.
Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η διοργανώτρια εταιρεία Detox, η συναυλία είναι γεγονός, χωρίς όμως να γνωστοποιείται η ημερομηνία.

Η ηθοποιός Τζέιν Φόντα και ο σύζυγός της Ρίτσαρντ Πέρι αποφάσισαν να πουλήσουν το σπίτι τους στο Beverly Hills έναντι 13 εκατ. δολαρίων.

Πρόκειται για μία έπαυλη, της οποίας η πρόσοψή της είναι γυάλινη έχοντας θέα σε μία πισίνα νέας τεχνολογίας, ενώ είναι κάτι παραπάνω από πολυτελής.

Η βίλα των 700 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, έξι μπάνια κι ένα WC.

Εκτός από τον μεγάλο χώρο του καθιστικού, το σπίτι είναι εξοπλισμένο και με μία κουζίνα που θα ζήλευε ακόμα κι ένας διάσημος σεφ, καθώς και ένα ασανσέρ από γυαλί.

Η πισίνα είναι θερμαινόμενη αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, ενώ μέσα από μία χαράδρα φαίνεται ο Ειρηνικός Ωκεανός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην μικρή οθόνη επιστρέφει η σειρά «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι», η οποία έχει γράψει τη δική της ιστορία στην ελληνική τηλεόραση.

Από το 1975 οπότε και προβλήθηκε για πρώτη φορά, κατάφερε να κερδίσει μικρούς και μεγάλους, μεγαλώνοντας γενιές τηλεθεατών.

Η σειρά βασίζεται στα αυτοβιογραφικά βιβλία της Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ και καταγράφει την καθημερινότητα μιας αμερικανικής αγροτικής οικογένειας στην αμερικανική Δύση του 1880.

Τη σειρά θα προβάλει και πάλι σε επανάληψη η ΕΡΤ2, από το σαββατοκύριακο 4-5 Φεβρουαρίου, στις 3 το μεσημέρι.

Παραγωγή:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης: Γουίλιαμ Κλάξτον, Μόρι Ντέξτερ, Βίκτορ Φρεντς, Μάικλ Λάντον
Σενάριο: Μπλαντς Χανάλις, Μάικλ Λοντον, Ντον Μπάλακ
Μουσική: Ντέιβιντ Ρόουζ

Στην 69η θέση ανάμεσα σε 142 χώρες βρίσκεται η Ελλάδα ως προς τις ταχύτητες του Διαδικτύου, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Akamai «State of The Internet Report» για το 3ο τρίμηνο του 2016.

Την πρώτη θέση στη λίστα καταλαμβάνει η Νότια Κορέα, ενώ ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ και η Νορβηγία. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται η Σιγκαπούρη και η Ιαπωνία αντίστοιχα. Ανάμεσα στις 10 χώρες του κόσμου με τις υψηλότερες ταχύτητες στο Ίντερνετ βρίσκονται και 4 ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα η Σουηδία, η Ελβετία, η Ολλανδία και η Λετονία – στην έκτη, έβδομη, όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Νότια Κορέα παρέμεινε σε παγκόσμιο επίπεδο η χώρα με τις μεγαλύτερες ταχύτητες καθώς η μέση πραγματική -και όχι ονομαστική- ταχύτητα φτάνει τα 26,3Mbps, ενώ το Χονγκ Κονγκ έχει 20,1Mbps και η Νορβηγία 20Mbps.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η χώρα μας βρίσκεται στην 69η θέση, σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού οι επιδόσεις φτάνουν τα 6,9Mbps, βελτιωμένη κατά 9,7% σε σχέση με το ίδιο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα.

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Akamai, οι συνδέσεις με ταχύτητες τουλάχιστον 4Mbps αντιπροσωπεύουν το 81%, με 10Mbps το 9,9%, ενώ οι συνδέσεις με ταχύτητα 15Mbps και άνω μόλις το 3%.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρώτη στο ταχύτερο Ίντερνετ είναι η Νορβηγία με μέση ταχύτητα τα 20Mbps, δεύτερη η Σουηδία με 19,7Mbps και τρίτη η Ελβετία με 18,4Mbps.

Η Ελλάδα και οι Κύπρος είναι οι δύο ευρωπαϊκές χώρες με τις πιο αργές ταχύτητες στο Ίντερνετ, με τη δεύτερη να βρίσκεται οριακά σε χειρότερη θέση από τη χώρα μας, με επίδοση 6,7Mbps.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια 24χρονη από το Παρίσι κέρδισε τον τίτλο της Μις Υφηλίου σε μια τρίωρη εκδήλωση στη Μανίλα σήμερα η οποία ήταν αφιερωμένη στην διαφορετικότητα και την υπερνίκηση των εμποδίων της ζωής, νικώντας άλλες 85 υποψήφιες από όλο τον κόσμο.
Η Ίρις Μιτενέρ, η οποία σπουδάζει οδοντική χειρουργική, κέρδισε τον ετήσιο διαγωνισμό που φιλοξενήθηκε για τρίτη φορά από τις Φιλιππίνες.
Η πρώτη αναπληρωματική είναι η Μις Αϊτή, Ρακέλ Πελισιέ, και η δεύτερη αναπληρωματική η Μις Κολομβία, Αντρέα Τοβάρ.
miss-france_e--2-thumb-large
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!