Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017


Η πρώτη αφίσα για τον έβδομο κύκλο της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones» παρουσιάστηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο HBO στο Φεστιβάλ SXSW του Όστιν στο Τέξας.
Πέρα από την αναφορά στη μάχη της φωτιάς και του πάγου, η αφίσα δεν αποκαλύπτει περισσότερα για τη νέα σεζόν, η οποία δε θα φέρει την άνοιξη αλλά τον χειμώνα. Συγκεκριμένη ημερομηνία πρεμιέρας δεν έχει ανακοινωθεί από την πλευρά της παραγωγής, οπότε για την ώρα μένουμε στο ότι τα νέα επεισόδια αναμένονται το ερχόμενο καλοκαίρι.
Ο έκτος κύκλος έκλεισε με την παραδοχή «The Winter is coming» όπως αναφέρουν οι παραγωγοί, οι οποίοι εξήγησαν πως πρέπει να περιμένουν να έρθει, όντως, ο χειμώνας προκειμένου να ξεκινήσουν γυρίσματα σε χιονισμένο τοπίο.

Όλοι οι συντελεστές της σειράς είναι ορκισμένοι να μην αποκαλύπτουν κανένα στοιχείο για την πλοκή της ιστορίας, εκτός αν το θέλει η παραγωγή, όπως στην περίπτωση Τζον Σνόου.
Ωστόσο, ο Ιρλανδός ηθοποιός Λίαμ Κάνιγχαμ, ο οποίος υποδύεται τον Σερ Ντάβος, σε συνέντευξή του στην ιρλανδική Independent, είπε όσα η αφίσα δεν λέει, τουλάχιστον για την ημερομηνία της πολυαναμενόμενης πρεμιέρας.
«Ξέρω ότι ο κόσμος έχει απογοητευτεί που ο έβδομος κύκλος δεν θα ξεκινήσει τον Απρίλιο, όπως συνήθως. Τώρα πάει για Ιούλιο, νομίζω», είπε ο 55χρονος ηθοποιός. «Θα ξεκινήσει η σεζόν και στην πρεμιέρα φέτος θα γίνει κάτι ιδιαίτερο. Το κακό είναι ότι θα προβληθούν μόνο επτά επεισόδια και η τελευταία σεζόν θα έρθει, απ’ όσα γνωρίζω, τον παραπάνω Σεπτέμβριο».


Η κατάκτηση του Άρη, στις αρχές της μεθεπόμενης δεκαετίας, είναι ένας από τους μακροπρόθεσμους στόχους που θέτει το Κογκρέσο στην αμερικανική υπηρεσία διαστήματος.
Έτσι, στο πλαίσιο νομοσχεδίου που εγκρίνει τη χρηματοδότηση της NASA για το 2017, ύψους 19,5 δισ. δολαρίων, το Κογκρέσο ζητά την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας, σχετικά με την αποστολή αστροναυτών στον Κόκκινο Πλανήτη το 2033.
Εκτός από το «πράσινο φως» στην κρατική επιχορήγηση της NASA, το νομοσχέδιο αναφέρεται στην προοπτική επέκτασης της μόνιμης παρουσίας του ανθρώπου πέρα από τη χαμηλή γήινη τροχιά, μέσω επανδρωμένων αποστολών στο βαθύ διάστημα για «την αποίκιση ενός άλλου ουράνιου αντικειμένου και την άνθηση της διαστημικής οικονομίας μέσα στον 21ο αιώνα».
Πριν από το «ταξίδι» στον Άρη, η NASA θα πρέπει να καταρτίσει έναν «οδικό χάρτη για την ανθρώπινη εξερεύνηση», καθορίζοντας βήμα προς βήμα το σχέδιο για τη μετάβαση στον Άρη μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι μελλοντικές επενδύσεις στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα επιτρέψουν τη χρήση του τουλάχιστον μέχρι το 2024, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως «ορμητήριο» για τις αποστολές στον Κόκκινο Πλανήτη.
Η NASA θα λάβει επίσης χρηματοδότηση για τη μελέτη της Ευρώπης, δορυφόρου του Δία, η οποία θεωρείται πως διαθέτει νερό, με συνέπεια να είναι πιθανό να «φιλοξενούσε» ζωή για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Το νομοσχέδιο ανοίγει επίσης τον δρόμο για μία αποστολή με προορισμό την Ευρώπη, η οποία εδώ και χρόνια αποτελεί προτεραιότητα για την επιστημονική κοινότητα.
Στα κονδύλια, περιλαμβάνεται ένα ποσό για τη μελέτη της επίδρασης στον ανθρώπινο οργανισμό και την ψυχολογία από την παραμονή στο διάστημα. Επίσης, η διαστημική υπηρεσία θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες σε πρώην αστροναύτες, για ασθένειες που προήλθαν από τις αποστολές στις οποίες πήραν μέρος.
Μία από τις πιο σημαντικές προβλέψεις του νομοσχεδίου είναι η διασφάλιση της συνεχούς υποστήριξης της NASA, ακόμη κι όταν αλλάζει ηγεσία ο Λευκός Οίκος. Η υπηρεσία θέλει να αποφύγει στο μέλλον οποιαδήποτε ενδεχόμενη αλλαγή στα σχέδιά της λόγω της εκλογής νέου προέδρου.
Κάτι τέτοιο είχε συμβεί με τον Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος όταν εκλέχθηκε ακύρωσε το πρόγραμμα Constellation (Αστερισμός), το οποίο είχε εγκρίνει ο προηγούμενος πρόεδρος, με σκοπό την επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη μέχρι το 2020.
«Τα εμπόδια στο παρελθόν για τη συνέχιση τέτοιων επενδύσεων, και ειδικότερα οι απειλές ακύρωσης εγκεκριμένων προγραμμάτων με υποστήριξη και από τα δύο πολιτικά κόμματα, οδήγησαν στη διακοπή της ολοκλήρωσης σημαντικών διαστημικών προγραμμάτων», σημειώνεται στο νομοσχέδιο χαρακτηριστικά.
naftemporiki.gr

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ η προκήρυξη του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων μέσω της “επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας’’.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η ανάρτηση της προκήρυξης στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, θα γίνει την Παρασκευή 17 Μαρτίου ή το αργότερο τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, θα στηρίζεται στη λογική της μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε χρόνο απασχόλησης και κατάρτισης, με τους δικαιούχους να εισπράττουν από τον Οργανισμό με τη μορφή «επιταγής επανένταξης» το ποσό που τους αναλογεί.
Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί ιδιωτικές επιχειρήσεις, ΚΟΙ.Σ.Επ. και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που απασχολούν έως 10 άτομα σε πλήρη απασχόληση και που προσλαμβάνουν δικαιούχους ‘’επιταγής επανένταξης’’ στην αγορά εργασίας.
Οι δικαιούχοι άνεργοι τακτικής επιδότησης και οι δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιων ανέργων θα συμμετέχουν εφόσον αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε “επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας” .
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υποχρεωτικά 2 στάδια.
• Το α’ στάδιο του προγράμματος διαρκεί όσο και το χρονικό διάστημα, το οποίο υπολείπεται του δικαιούχου «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» μέχρι τη λήξη της διάρκειας τακτικής επιδότησης. Το διάστημα που υπολείπεται στον δικαιούχο «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» πρέπει να είναι τουλάχιστον το 50% της αρχικής εγκριθείσας επιδότησης ή της επιδότησης λόγω συνέχισης. Για τους δικαιούχους επιδόματος μακροχρόνιων ανέργων, πρέπει να υπολείπεται τουλάχιστον 2 μήνες επιδότηση
• Το β’ στάδιο αφορά στο υπολειπόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τη συμπλήρωση των 12 μηνών για αμιγή απασχόληση.
Η εγκριθείσα επιδότηση (είτε αρχική είτε λόγω συνέχισης) πρέπει να είναι τουλάχιστον πεντάμηνης διάρκειας.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.
Ωφελούμενοι- Επιδοτούμενοι Άνεργοι
Α. Επιδοτούμενοι Άνεργοι για τους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησης τακτικής ανεργίας (αρχικής ή συνέχισης ). Η εγκριθείσα επιδότηση (είτε αρχική είτε λόγω συνέχισης) πρέπει να είναι τουλάχιστον πεντάμηνης διάρκειας.
Β. Επιδοτούμενοι Μακροχρόνια άνεργοι για τους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον 2 μήνες επιδότηση
Οι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα μόνο από την αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) όπου ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημα που θα απασχοληθούν. Η σύσταση γίνεται σύμφωνα με τις επιλογές των ανέργων που έχουν καταγραφεί στα Ατομικά Σχέδια Δράσης κατά τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης.
Ποσό επιχορήγησης
Α΄ στάδιο
Ως μηνιαίο ποσό επιχορήγησης για πλήρη απασχόληση και ασφάλιση 25 ημερών ορίζεται το μηνιαίο ποσό που αναγράφεται στην «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας» του δικαιούχου όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε φορά .
Για τους επιχορηγούμενους δικαιούχους της «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» λόγω μακροχρόνιας ανεργίας ορίζεται το επίδομα μακροχρονίων ανέργων και επιπλέον ημερήσιο ποσό επιχορήγησης οκτώ 8 ευρώ .
Β’ στάδιο
Ως ποσό επιχορήγησης για το β΄ στάδιο του προγράμματος ορίζεται το ποσό των 360 ευρώ για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης και μέχρι 25 ημερομίσθια το μήνα, για επιχορηγούμενους δικαιούχους της «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» λόγω τακτικής ή μακροχρόνιας ανεργίας ή και για κοινούς ανέργους.

Τα φυσικά συστατικά ομορφιάς είναι παντού, ακόμα και στον κήπο σου. Οι περισσότεροι αισθητικοί και οι επιστήμονες που ασχολούνται με την κοσμετολογία, τονίζουν τους κινδύνους που μπορεί να ενέχουν κάποια χημικά καλλυντικά και προτείνουν έξυπνες και οικονομικές μεθόδους ομορφιάς με φυσικά προϊόντα που δεν επιβαρύνουν την υγεία. Διαβάστε για την λεβάντα, τη ντομάτα και τα μούρα και εντάξτε τα στην καθημερινή σας προσωπική περιποίηση. Το δέρμα σας θα τα λατρέψει.
Λεβάντα
Η λεβάντα είναι άριστο υλικό για μάσκες ομορφιάς, καθώς έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Το αιθέριο έλαιό της ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος στο δέρμα, έχει αντισηπτική και αποτοξινωτική δράση και παράλληλα ευνοεί την ανάπλαση των κυττάρων. 2-3 σταγόνες στο μαξιλάρι σας θα σας βοηθήσουν επίσης να κοιμάστε πιο ήρεμα. Επίσης, ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα, αυξάνοντας έτσι τη ροή του οξυγόνου και των θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα του δέρματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των σημαδιών της γήρανσης όπως ρυτίδες και λεπτές γραμμές.  Η λεβάντα βοηθά στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας και γενικότερα θρέφει τα μαλλιά. Το λάδι λεβάντας έχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να καταπολεμήσουν τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις και ακμή, μειώνοντας έτσι το πρήξιμο και την ερυθρότητα.
Τομάτα
Η τομάτα κρύβει ένα ποσοστό ρεκόρ σε βιταμίνη Α και C, μικροστοιχεία, λυκοπένιο, βήτα-καροτένιο, μέταλλα (σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο), απαραίτητα μόρια για να καταπολεμήσουν τον εκφυλισμό των κυττάρων. Όλα τα παραπάνω αποτελούν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που ενισχύουν αποτελεσματικά την άμυνα του οργανισμού μας. Προκειμένου να επωφεληθεί και η επιδερμίδα μας από την ισχυρή αυτή αντιοξειδωτική δράση της ντομάτας,  οι ειδικοί της κοσμετολογίας συμπεριέλαβαν τα συστατικά της σε φροντίδες προσώπου, σε κρέμες αντιγήρανσης και αντηλιακά gel. Το βήτα-καροτένιο και το λυκοπένιο ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης και λειτουργούν ως φωτοπροστατευτικά. Τέλος, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας σε βιταμίνες A, C και Ε, μέταλλα και μικροστοιχεία, η ντομάτα αποκτά μια καθαριστική και λειαντική δύναμη, κατάλληλη για τα πιο θαμπά δέρματα και με τάση ακμής, ενώ τα σάκχαρα της έχουν απαλυντικές ιδιότητες που ταιριάζουν κυρίως στα ευαίσθητα δέρματα.
Μούρα
Μούρα, μαύρα, μπλε, κόκκινα και λευκά. Όλα ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Τα μούρα έχουν αποδειχθεί ότι είναι από τις πιο υγιεινές τροφές στον πλανήτη. Τα πιο γνωστά και διαδεδομένα μούρα είναι οι φράουλες,  τα σμέουρα (raspberries), τα βατόμουρα (blackberries), τα βακκίνια (blueberries), τα μύρτιλλα (bilberries). Bέβαια, τα τελευταία χρόνια ανακαλύψαμε και τα θαυματουργά goji και acai berries. Θεωρούνται ελιξίριο της νεότητας. Τα  καροτενοειδή που περιέχουν αποτελούν ισχυρά αντιοξειδωτικά προλαμβάνουν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα, αποτρέποντας την πρόωρη γήρανση.

Η CIA κατηγορεί τον ιστότοπο WikiLeaks ότι βοηθά τους αντιπάλους των Ηνωμένων Πολιτειών με τη διαρροή που αποκαλύπτει τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η αμερικανική υπηρεσία Πληροφοριών για να μετατρέψει συσκευές όπως το iPhone της Apple ή τηλεοράσεις Samsung σε εργαλεία κατασκοπείας.
«Το αμερικανικό κοινό θα πρέπει να ανησυχεί για κάθε πληροφορία που δημοσιοποιεί το WikiLeaks που έχει ως στόχο να αλλοιώσει τις ικανότητες της κοινότητας των Πληροφοριών να προστατεύσει την Αμερική από την τρομοκρατία και τους αντιπάλους της», δήλωσε η εκπρόσωπος της CIA Χέδερ Φριτς Χόρνιακ.
Σύμφωνα με την Washington Post, το FBI προετοιμάζεται για μεγάλη καταδίωξη των υπευθύνων διαρροών για να εξακριβωθεί με ποιον τρόπο το WikiLeaks απέκτησε αυτές τις πληροφορίες.
Τα έγγραφα, την αυθεντικότητα των οποίων δεν έχει επιβεβαιώσει η CIA , περιγράφουν περισσότερα από χίλια προγράμματα κακόβουλου λογισμικού (ιούς, άλογα της Τροίας…) που επιτρέπουν τον έλεγχο επί ηλεκτρονικών συσκευών, όπως τα smartphones ή οι τηλεοράσεις με πρόσβαση στο Ιντερνετ, έως και αυτοκίνητα, για την παρακολούθηση των χρηστών τους.
Η υπόθεση θέτει εκ νέου τις αμερικανικές αρχές σε σύγκρουση με τον τεχνολογικό τομέα, με τον οποίο οι σχέσεις είχαν και πάλι ενταθεί μετά τις αποκαλύψεις του Εντουαρντ Σνόουντεν το 2013 για τους τρόπους με τους οποίους η National Security Agency εξασφάλιζε πρόσβαση στους servers των Google, Microsoft και Apple.
Στο πλαίσιο της βεντέτας με την Ουάσινγκτον, η Apple αρνήθηκε να βοηθήσει την έρευνα ξεμπλοκάροντας το iPhone ενός από τους δράστες της επίθεσης του Σαν Μπερναρντίνο τον Δεκέμβριο 2015.
Οι νέες διαρροές δείχνουν ότι τα σημαντικά κενά ασφαλείας παραμένουν.
Η Apple διαβεβαιώνει ότι «πολλά» από τα κενά ασφαλείας στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS του iPhone και του iPad έχουν αντιμετωπισθεί.
Σε επείγον μήνυμά της, η εταιρεία υπενθυμίζει ότι ζητεί επιμόνως και συστηματικά από τους χρήστες να κατεβάζουν τις νέες εκδόσεις του iOS, που διορθώνουν τα κενά ασφαλείας των προηγούμενων.
Η εκπρόσωπος της Google Χέδερ Αντκινς δήλωσε επίσης ότι οι ανανεώσεις των μέτρων ασφαλείας προστατεύουν τους χρήστες τόσο του Chrome όσο και του Android. «Συνεχίζουμε τις αναλύσεις και θα εφαρμόσουμε όλα τα αναγκαία συμπληρωματικά μέτρα ασφαλείας», πρόσθεσε.
Η Samsung ανακοίνωσε ότι η προστασία της ιδιωτικής ζωής των πελατών της και της ασφάλειας των συσκευών αποτελεί προτεραιότητα, ενώ η Microsoft ανακοίνωσε ότι είναι εις γνώσιν των αποκαλύψεων και τις εξετάζει.
Οι ειδικοί του τομέα της ασφάλειας δηλώνουν ότι οι διαστάσεις των αποκαλύψεων δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση Σνόουντεν, κυρίως διότι οι μέθοδοι που περιγράφονται αφορούν στοχευμένες παρακολουθήσεις και όχι μαζική κατασκοπεία.
«Ο Σνόουντεν είχε αποκαλύψει πώς η NSA παρακολουθούσε όλους του Αμερικανούς. Δεν υπάρχει τίποτε τέτοιο στα έγγραφα για την CIA», δηλώνει ο Ρόμπερτ Γκράχαμ , ερευνητής της Errata Security.
«Ολα αυτά είναι νόμιμα εργαλεία κατασκοπείας, αν υποθέσουμε ότι το να κατασκοπεύει κανείς ξένους αντιπάλους είναι νόμιμο», συνεχίζει, καθώς η πλειοψηφία των μεθόδων της CIA συνίσταται απλώς στο «να σας καταφέρουν να εγκαταστήσετε το δικό τους λογισμικό».
«Αυτό ακριβώς περιμένει κανείς από την CIA να κάνει στον κυβερνοχώρο», επιβεβαιώνει ο Μπρους Σνέιερ, διευθυντής τεχνολογίας της IBM Resilient.
Η εκπρόσωπος της CIA τόνισε ότι η υπηρεσία δεν έχει δικαίωμα να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις παρακολούθησης στις ΗΠΑ και υποστήριξε ότι «δεν το κάνει».
Αλλά υπενθύμισε επίσης ότι «αποτελεί υποχρέωση της CIA να είναι καινοτόμα, στην αιχμή της τεχνολογικής προόδου και να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της χώρας απέναντι στους εχθρούς μας στο εξωτερικό».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:

ΤΕΡΖΗΣ Δ. ΣΩΤΗΡΙΟΣ


Η μελέτη καταγράφει και αξιολογεί τη δυναμική αλληλεπίδραση μεταξύ του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Γενναδίου Αλεξιάδη  και της ισραηλίτικης κοινότητας της πόλης, κατά την κρίσιμη ιστορική περίοδο 1912 – 1951. Αξιοποιώντας τις πρωτογενείς εκκλησιαστικές πηγές και τις ερευνητικές τεκμηριώσεις των πορισμάτων της σύγχρονης βιβλιογραφίας, η μελέτη αποτυπώνει το αντίκτυπο  των πολιτικών γεγονότων στον εβραϊκό πληθυσμό της Θεσσαλονίκης και διερευνά τις αντιδράσεις της τοπικής Εκκλησίας και την προσωπική συμβολή του Γενναδίου στη διαμόρφωση των όρων και των προϋποθέσεων της συνύπαρξης μεταξύ Χριστιανών και Εβραίων. Σε αντίθεση με τη πλειονότητα συναφών μελετών που οριοθετούνται και νοηματοδοτούνται αυτοτελώς απο το θεματικό μοτίβο του Ολοκαυτώματος, η έρευνα αυτή, με άξονα αναφοράς το έργο και τη προσωπικότητα του Μητροπολίτη Γενναδίου, αποτελεί μια εκκλησιοκεντρική καταγραφή της αλληλοπεριχωρητικής συμπόρευσης  των θρησκευτικών κοινοτήτων της Θεσσαλονίκης, κατά τον 20ο αιώνα.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ:
Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε ήδη από τα κάτωθι ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα θα προστεθεί και στα υπόλοιπα:
Μπορείτε, επίσης, να το προμηθεύεστε από όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία (Ιανός, Πρωτοπορία κ.τ.λ.) ή τα περιφερειακά βιβλιοπωλεία κατόπιν παραγγελίας.
Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο ενημερώνει ότι την 13η Μαρτίου 2017 και ώρα 12:00 μ. θα ενεργοποιηθεί η φόρμα υποβολής αίτησης για το νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός» με έτος εισαγωγής το ακαδημαϊκό έτος 2017-18, η οποία θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την 24η Απριλίου 2017 και ώρα 12.00 μ.
Το λάθος του Λεάλι στέρησε τη νίκη από τον Ολυμπιακό
Έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα… ματάκια του ο Ολυμπιακός. Ο Καμπιάσο επέστρεψε στην ενδεκάδα των Πειραιωτών με γκολ, ωστόσο ο Λεάλι έκανε δώρο την ισοφάριση (1-1) στην Μπεσίκτας και έβαλε δύσκολα στην ομάδα του ενόψει της ρεβάνς στην Πόλη.

Εξαιρετικά στημένοι στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» στον αγωνιστικό χώρο, κράτησαν μακριά από την εστία τους τους Τούρκους αλλά στην επανάληψη έμειναν από δυνάμεις και έδωσαν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να τους στερήσουν τη νίκη και να πάρουν εκείνοι το προβάδισμα.

Ο Καμπιάσο με εξαιρετική κίνηση σαν κρυφός φορ και άψογη κεφαλιά μετά από σέντρα πάρε-βάλε του Ανσαριφάρντ άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες, δείχνοντας στον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού Πάουλο Μπέντο ότι κακώς δεν τον χρησιμοποιούσε αλλά ο Αμπουμπακάρ στην επανάληψη εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το… δώρο του Λεάλι και με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (1-1).
Πηγή: sport-fm.gr
Εντυπωσιακή ανακάλυψη: Βρέθηκε ο Φαραώ Ραμσής σε φτωχογειτονιά του Καΐρου

Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι σε μια φτωχογειτονιά του Καΐρου: ένα τεράστιο άγαλμα ύψους 8 μέτρων βρέθηκε βυθισμένο μέσα σε υπόγεια νερά. Το άγαλμα πιθανότατα ανήκει στον Φαραώ Ραμσή τον Β', τον εμβληματικό βασιλέα που κυβέρνησε τη φαραωνική Αίγυπτο πριν από περίπου 3.000 χρόνια.

Αιγύπτιοι και Γερμανοί αρχαιολόγοι που έκαναν την ανακάλυψη καθώς και το υπουργείο Αρχαιοτήτων της χώρας το χαρακτηρίζει είναι ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα όλων των εποχών!

Στην περιοχή που σήμερα είναι μια υποβαθμισμένη γειτονιά της αιγυπτιακής πρωτεύουσας βρίσκονται τα ερείπια του ναού του Ραμσή Β΄, στην αρχαία Ηλιούπολη.
"Την περασμένη Τρίτη με κάλεσαν για να μου ανακοινώσουν τη μεγάλη ανακάλυψη του κολοσσού ενός βασιλιά, πιθανότατα του Ραμσή Β΄" είπε ο υπουργός Αρχαιοτήτων Χάλεντ αλ Ανάνι. Το 8 μέτρων άγαλμα είναι φτιαγμένο από χαλαζίτη.

Ο ισχυρότερος και γνωστότερος ηγέτης της αρχαίας Αιγύπτου, ο Φαραώ Ραμσής Β΄ ή Ραμσής ο Μέγας, ήταν ο τρίτος της 19ης Δυναστείας και κυβέρνησε από το 1279 μέχρι το 1213 π.Χ. Ήταν εκείνος που επέκτεινε τα σύνορα της Αυτοκρατορίας, από τη Συρία στα ανατολικά μέχρι τη Νουβία στα νότια. Οι διάδοχοί του τον αποκαλούσαν "Μέγα Πρόγονο".

"Βρήκαμε το στήθος του αγάλματος και το κάτω μέρος του κεφαλιού. Τώρα απομακρύναμε το κεφάλι και βρήκαμε το στέμμα, το δεξί αυτί και ένα τμήμα από το δεξί μάτι", εξήγησε ο υπουργός.
Σήμερα, αρχαιολόγοι, αξιωματούχοι, κάτοικοι της περιοχής και πολλοί δημοσιογράφοι είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και παρακολουθούσαν την ανάσυρση της κεφαλής του αγάλματος από το νερό.
Η ίδια αρχαιολογική αποστολή βρήκε επίσης και το άνω μέρος ενός ασβεστολιθικού αγάλματος του Φαραώ Σέτι Β΄, του εγγονού του Ραμσή Β΄. Το άγαλμα αυτό ήταν φυσικού μεγέθους αλλά το σωζόμενο τμήμα του είναι μόνο 80 πόντοι.

Ο ναός του Ήλιου στην Ηλιούπολη ιδρύθηκε από τον Ραμσή Β΄ και το γεγονός αυτό καθιστά ιδιαίτερα πιθανό ο κολοσσός να απεικονίζει τον Φαραώ. Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ναούς στην αρχαία Αίγυπτο, σχεδόν διπλάσιος από εκείνον του Καρνάκ, αλλά καταστράφηκε κατά την ελληνορωμαϊκή περίοδο. Πολλοί οβελίσκοι του μεταφέρθηκαν στην Αλεξάνδρεια ή στην Ευρώπη ενώ οι ογκόλιθοι χρησιμοποιήθηκαν αργότερα στις οικοδομές, καθώς αναπτυσσόταν το Κάιρο.

Οι αρχαιολόγοι θα επιχειρήσουν να ανασύρουν και τα υπόλοιπα τμήματα των αγαλμάτων. Αν τα καταφέρουν και εφόσον αποδειχθεί ότι ο κολοσσός ανήκει στον Ραμσή Β΄, τότε θα μεταφερθεί στην είσοδο του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου που πρόκειται να εγκαινιαστεί το 2018.

news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!