Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017


Να προχωρήσουν σε απεργία – αποχή για τις διαδικασίες αξιολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση, καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. ¨”Τα σωματεία και οι Ομοσπονδίες καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη να συγκεντρώσουν τα έντυπα αξιολόγησης που θα αποσταλούν στους εργαζόμενους και τα ίδια να τα επιστρέψουν στις αρμόδιες διοικητικές αρχές”, αναφερει χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα με ανακοίνωση του, το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων σημειώνει: «Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και την Εγκύκλιο της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, μέχρι τις 31/3/2017 πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων. Για τον σκοπό αυτό έχει αποστείλει και τα σχετικά έντυπα στις δημόσιες υπηρεσίες”. Και προσθέτει: “Η Κυβέρνηση και η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προχωρούν τη διαδικασία της αξιολόγησης, χωρίς καν να έχουν υλοποιήσει το τμήμα του Ν.4369/2016 – νόμου που η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε – ως προς την επιλογή και τοποθέτηση των Προϊσταμένων, των Διευθυντών και των Γενικών Διευθυντών στη Δημόσια Διοίκηση. Επισημαίνουμε ότι οι «δοτοί – αρεστοί» προϊστάμενοι που με ανάθεση έχουν τοποθετηθεί, χωρίς κριτήρια, θα είναι οι άμεσοι αξιολογητές των Δημοσίων Υπαλλήλων. Κατανοούμε όλοι τι αξιολόγηση θα κάνουν!!!
Η προωθούμενη αξιολόγηση, δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη για επιστημονική, τεχνική, επαγγελματική στήριξη των Δημοσίων Υπαλλήλων, δεν έχει ως στόχο να γίνουν καλύτερες, πιο σύγχρονες και ποιοτικές οι Δημόσιες Υπηρεσίες. Με τον Ν4369/2016 η αξιολόγηση συνδέεται με τον μισθό, τη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, την κινητικότητα και μπορεί να οδηγήσει σε απολύσεις.
Με τη ρομφαία της αξιολόγησης επιδιώκεται ο πειθαναγκασμός και η υποταγή των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο.
Για τους λόγους αυτούς:
Προκηρύσσουμε απεργία – αποχή όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων, από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα.
Τα σωματεία και οι Ομοσπονδίες καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη να συγκεντρώσουν τα έντυπα αξιολόγησης που θα αποσταλούν στους εργαζόμενους και τα ίδια να τα επιστρέψουν στις αρμόδιες διοικητικές αρχές.
Με μαζικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις και συλλογικό αγώνα να μην επιτρέψουμε να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης από τη διοικητική ιεραρχία.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.», καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.
Όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, αποχή από την αξιολόγηση αλλά διαχωρίζοντας δημοτικούς από δημοσίους υπαλλήλους, αποφάσισε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της η ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Νηστεύοντας προς όφελός μας*
Αναμφίβολα, η περίοδος της νηστείας συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της ψυχοσωματικής μας υγείας. Για παράδειγμα, επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν ότι η νηστεία ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου, ενώ ενισχύει και την ψυχολογία. Μάλιστα, έχει υποστηριχθεί ότι η νηστεία και η υγιεινή διατροφή που αυτή συνεπάγεται είναι για τη μοντέρνα ιατρική σχεδόν ταυτόσημες έννοιες.
Αλεξία Κατσαρού Dr Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Αλεξία Κατσαρού
Dr Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Η νηστεία της σαρακοστής αποτελεί ίσως την πιο απαιτητική νηστεία, καθώς εκτός από το κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά, δεν καταναλώνεται ούτε το ψάρι, παρά μόνο τα θαλασσινά και τα μαλάκια.  Μία ακόμη σημαντική παράμετρος είναι και η μείωση της ποσότητας, κάτι που, άλλωστε, συμπεριλαμβάνεται στην έννοια της νηστείας.
Παρόλα αυτά, συμβαίνει συχνά στη νηστεία να είναι δύσκολο το άτομο που νηστεύει να αισθανθεί ικανοποιητικό κορεσμό, κυρίως λόγω της έλλειψης πρωτεΐνης.  Αυτό έχει συχνά ως αποτέλεσμα την υπερκατανάλωση άλλων ομάδων τροφών, όπως των αμυλούχων τροφών, την αύξηση των τριγλυκεριδίων ή και του σωματικού βάρους.
Για το λόγο αυτό, η μακροχρόνια τήρηση της νηστείας προϋποθέτει κατάλληλο συνδυασμό τροφών και καλό προγραμματισμό.  Οι ακόλουθες συστάσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην προσπάθειά μας να νηστέψουμε θρεπτικά και χωρίς κούραση ή ανεπιθύμητες συνέπειες:
- Καθόλη τη διάρκεια της νηστείας καλό θα είναι να επιλέγετε συχνά θαλασσινά (σουπιές, χταπόδι, καλαμάρι), όσπρια (φακές, φασόλια κόκκινα, φασόλια μαυρομάτικα, γίγαντες, ρεβίθια..), καθώς και φρέσκα μανιτάρια, γιατί είναι πολύ καλές πηγές πρωτεΐνης και θα σας βοηθήσουν να καλύψετε αποτελεσματικότερα την οργανική σας πείνα.
-Συνδυάστε τις διάφορες ομάδες τροφών μεταξύ τους σε κάθε γεύμα. Ο συνδυασμός είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μην υπερκαταναλώσετε ρύζι, ζυμαρικά και πατάτες. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να επιλέξετε όσπρια με ρύζι (φακόρυζο, ρεβιθόρυζο) και πράσινη σαλάτα, ρεβίθια μαγειρεμένα με πατάτες και σαλάτα ψωμί ή κρητικά παξιμαδάκια με λίγο          ταχίνι και ξερά φρούτα,  σπανακόρυζο με αναποφλοίωτο ρύζι και φρέσκα μανιτάρια ή σουπιές και πολλές άλλες επιλογές. 
- Φροντίστε να καταναλώνετε ένα γεύμα με προσεγμένη ποσότητα κάθε τρεις ώρες.
- Φροντίστε να τρώτε ήρεμα, καθήμενοι στο τραπέζι, μακριά από οθόνες (τηλεόραση ή υπολογιστή), αποφεύγοντας να τρώτε «στο πόδι».
- Προσπαθήστε να τηρείτε την κατανάλωση πρωινού, το οποίο μάλιστα, καλό είναι να  περιλαμβάνει ποικιλία νηστίσιμων τροφών.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της νηστείας είναι πιθανό να μειωθεί σημαντικά η πρόσληψη κάποιων μικροθρεπτικών συστατικών, όπως του σιδήρου και του ασβεστίου. Η σωστή επιλογή κάποιων τροφών, όμως, μπορεί να μειώσει αυτή την πιθανότητα.
Διατροφικές επιλογές για θρεπτική νηστεία
  • Καλές πηγές ασβεστίου στη νηστεία  μπρόκολο, ταχίνι, αμύγδαλα, λάχανο
  • Καλές πηγές ψευδαργύρου στη νηστεία  ξηροί καρποί (φουντούκια, φιστίκια, καρύδια), ρεβίθια, καρύδια, δημητριακά ολικής άλεσης
  • Καλές πηγές Β12 στη νηστεία  θαλασσινά, γάλα σόγιας, δημητριακά
  • Καλές πηγές Σιδήρου στη νηστεία  θαλασσινά, φυτικές πηγές με άφθονη βιταμίνη C, τρόφιμα εμπλουτισμένα με σίδηρο, όπως τα ολικής άλεσης δημητριακά
  • Καλές πηγές πρωτεΐνης στη νηστεία  αυτό ταυτίζεται με τη λέξη «συνδυασμός». Στόχος είναι η πρόσληψη υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης, εφάμιλλης της ζωικής. Επομένως, συνδυάζουμε όσπρια με δημητριακά, όσπρια με ξηρούς καρπούς. Επίσης, επιλέγουμε φρέσκα μανιτάρια.
Τέλος, καλό θα ήταν να ληφθεί υπ’ όψιν ότι άτομα με κάποια χρόνια πάθηση, όπως ο διαβήτης, άτομα που έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση, ιδίως του πεπτικού, γυναίκες που εγκυμονούν ή θηλάζουν, παιδιά, έφηβοι ή ηλικιωμένοι αποτελούν περιπτώσεις, όπου η νηστεία απαιτεί μία σκέψη παραπάνω, καθώς και την υποστήριξη  του ειδικού.
ENTYΠΗ LARISSANET

«Πως θα σας φαινόταν αν προσπαθούσατε να εισέλθετε στο δημαρχείο της Έδεσσας είτε καθήμενοι σε αναπηρικό καροτσάκι, είτε συνοδεύοντας κάποιον συνάνθρωπο σας που έχει ειδικές ανάγκες και κάποιος ασυνείδητος σας” έκλεινε ” την είσοδο από την ειδικά διαμορφωμένη μπάρα για αναπηρικά αμαξίδια;».
Το ερώτημα αυτό θέτει το site tastv.gr αλλά έχει και άκρως ενδιαφέρουσα συνέχεια…
«…τι θα λέγατε αν αυτός που το έκανε, παρκάροντας το αυτοκίνητο του, ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Έδεσσας και Βεγοριτιδας  κ. Μουρατογλου. Ο κύριος αυτός,εκλεγμένος από τους συμποπολίτες του, έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τόσο τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, όσο και τους εργαζόμενους του Δήμου, καθώς στον Δήμο εργάζονται συμπολίτες μας με αναπηρία. Το χειρότερο της υπόθεσης είναι ότι αυτό γίνεται κατ εξακολούθηση χωρίς να συμβαίνει το παραμικρό. Άραγε ο Δήμαρχος Έδεσσας δεν βλέπει τι γίνεται στο δημαρχείο του; Ντροπή και αίσχος το λιγότερο σε αυτούς που διοικούν και έπρεπε να δίνουν το παράδειγμα. Αλλά ποιος να δώσει το παράδειγμα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών; Όλοι είμαστε γνωστοί σε αυτή την πόλη….»
Και το δημοσίευμα συνεχίζει:
«Αντικρίζοντας τις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης μας (άσπρη BMW παρκαρισμένη μπροστά στη ράμπα ειδικής πρόσβασης του Δημαρχείου) σκέφτηκα ότι πρόκειται για άλλον έναν οδηγό  αυτοκινήτου που θεωρεί δικαίωμα του να παρκάρει οπουδήποτε αρκεί να βολευτεί αυτός, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους (άτομα με ειδικές ανάγκες, μανάδες με καροτσάκια, πεζούς και οτιδήποτε είναι ανίσχυρο στην παρουσία του). Όταν όμως αντιλαμβάνεσαι ότι ο συγκεκριμένος οδηγός είναι παιδαγωγός, αντιδήμαρχος και γραμματέας της ΚΕΔΕ καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε σε μια φθίνουσα (κατήφορο θα λέγα) κοινωνική πολιτική που ξεκινά από την ίδια την δημοτική αρχή. Όταν λοιπόν το ζητούμενο είναι μια άλλη πολιτική, μια άλλη στάση ζωής διαφορετική από την κυρίαρχη, η δημοτική αρχή αδυνατεί να παίξει ηγετικό-κυρίαρχο ρόλο αφού κατά βάση δείχνει αδιάφορη για την ζωή των άλλων των  κατά βάση ανίσχυρων.
Η κοινωνική πολιτική, οι μικρές μάχες που πρέπει να κερδίσει ο Δήμος μας, με την δημιουργία ισχυρών κοινωνικών δομών, σε μια εποχή κρίσης και ακραίας φτώχειας έχουν σαν κύριο συστατικό την κοινωνική ευαισθησία, την αλληλεγγύη, τον ανθρωπισμό, τον σεβασμό του συνανθρώπου μας».
ramba bmw2
Πηγή: tastv.gr

To Σατό Μιραβάλ στη νότια Γαλλία, ιδιοκτησία του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Ζολί, δεν πωλείται, παρά το διαζύγιο και έβγαλε και την πρώτη του συγκομιδή ελαιολάδου.

Οι αμπελώνες του Σατό Μιραβάλ, στην οποία το πολύ προβεβλημένο ζεύγος του Χόλιγουντ τέλεσε τους γάμους του, παράγουν ένα ροζέ κρασί των Côtes de Provence που είναι πολύ δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αλλά το υποστατικό διαθέτει και πολλές ελιές, που καλλιεργούνται σε πεζούλες.

«Καλλιεργούμε ελιές σε έκταση 120 στρεμάτων και τώρα που έγιναν 12 ετών έβγαλαν ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 100% βιολογικό», δήλωσε ο υπεύθυνος του Σατό Μιραβάλ Σαρλ Περέν.


Η παραγωγή είναι περιορισμένη, 10.000 μπουκάλια των 50 cl, και διατίθενται τώρα προς πώληση.

Για το γαστρονομικό αυτό «αρωματικό, με νότες αμύγδαλου, καρυδιού και αγγινάρας με μανιτάρια» ελαιόλαδο που είναι συσκευασμένο σε κεραμικές φιάλες για καλύτερες συνθήκες συντήρησης, μαύρες για το σικ, πληρώνει κανείς 29 ευρώ ανά 50 cl.

«Οι φήμες για πώληση της ιδιοκτησίας είναι ψέμα... Είναι μία επένδυση για την οικογένεια και τα παιδιά τους. Μας το επανέλαβαν. Συμμετέχουν στις δραστηριότητες του υποστατικού.

Έχουμε μακροπρόθεσμα σχέδια και μόλις βγάλαμε ένα ροζέ millésime με τα ονόματά μας στην ετικέττα... «εμφιαλώθηκε από Πιτ, Ζολί και Περέν».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην απαγόρευση των προγραμματιστών να χρησιμοποιούν τα δεδομένα τους για σκοπούς παρακολούθησης προχώρησαν το Facebook και το Instagram, εισάγοντας μία νέα πολιτική απορρήτου την οποία έχουν αιτηθεί εδώ και καιρό οι ακτιβιστές που προασπίζονται τα πολιτικά δικαιώματα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, μετά τις αποκαλύψεις το περασμένο έτος ότι οι αστυνομικές αρχές είχαν αποκτήσει πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την παρακολούθηση διαδηλωτών, το Facebook -στο οποίο ανήκει και το Instagram- ανακοίνωσε την Δευτέρα, ότι προχωρά στην ανανέωση των συγκεκριμένων κανόνων, όπου πλέον απαγορεύεται στους προγραμματιστές να «κάνουν χρήση των δεδομένων που αποκτούν από εμάς με σκοπό να παράσχουν εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για παρακολούθηση».

«Σε αυτή την φάση είναι πολύ σημαντικό οι εταιρείες, όπως το Facebook, να πάρουν θέση αλλιώς θα συνεχίσουν χρησιμοποιούνται ως εργαλεία για την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων», δήλωσε ο Μάλκια Σίριλ, διευθυντής του Κέντρου Δικαιοσύνης για τα ΜΜΕ.

Πέρυσι, είχαν έρθει στην κατοχή της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) κυβερνητικά αρχεία που αποκάλυπταν ότι το Facebook, το Instagram και το Twitter είχαν παράσχει δεδομένα χρηστών σε μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού που βοηθά τα προγράμματα αστυνομικής παρακολούθησης.

Η ACLU ανακάλυψε ότι οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης παρείχαν «ειδική πρόσβαση» στην εταιρεία Geofeedia, η οποία συνεργάζεται με τις αρχές επιβολής του νόμου για την παρακολούθηση μεγάλου αριθμού χρηστών.

Σε απάντηση των αποκαλύψεων αυτών, οι εταιρείες τεχνολογίας απέκοψαν την πρόσβαση της Geofeedia στις υπηρεσίες τους.

«Ελπίζουμε ότι το Facebook θα ενθαρρύνει κι άλλες τεχνολογικές εταιρείες να αρνηθούν τον διαμοιρασμό των δεδομένων τους για σκοπούς παρακολούθησης», πρόσθεσε ο Σίριλ.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Volkswagen Group Ματίας Μίλερ εισέπραξε 7,78 εκατομμύρια ευρώ σε μισθούς και επιδόματα για το 2016, σημειώνοντας άνοδο από τα 4,17 εκατομμύρια ευρώ σε συνολικές αμοιβές που είχε λάβει έναν χρόνο νωρίτερα, έδειξε σήμερα ο ετήσιος απολογισμός της εταιρείας.
Ο Μίλερ δεν είχε εισπράξει αμοιβές ως διευθύνων σύμβουλος για ολόκληρο το 2015, καθώς είχε αναλάβει τη θέση αυτή τον Σεπτέμβριο, μετά την παραίτηση του προκατόχου του, του Μάρτιν Βίντερκορν, ο οποίος είχε υποχρεωθεί να αποχωρήσει μετά το σκάνδαλο της απάτης στις εκπομπές ρύπων οχημάτων ντίζελ του ομίλου.
Η VW αναθεώρησε την πολιτική της για τα μπόνους και τους μισθούς των στελεχών της φέτος τον Φεβρουάριο και έθεσε ως ανώτατο όριο αποδοχών για το κορυφαίο διευθυντικό στέλεχός της τα 10 εκατ. ευρώ και για τα άλλα κορυφαία στελέχη τα 5,5 εκατ. ευρώ.
Ο επικεφαλής της VW Χέρμπερτ Ντις είδε τις συνολικές αποδοχές του για το 2016 να πέφτουν στα 3,93 εκατομμύρια ευρώ, από τα 7,13 εκατομμύρια το 2015, έδειξε ο ετήσιος απολογισμός.

Η εταιρεία Falsa Boda, η πιο διάσημη διοργανώτρια ψεύτικων γάμων, υπόσχεται «τις καλύτερες γιορτές στον κόσμο». Η σύλληψη μπορεί να φαίνεται τρελή, αλλά το φαινόμενο παίρνει μεγάλες διαστάσεις στους Millenials της Αργεντινής, όπως αναφέρει η εφημερίδα Letras Libres. Με 40 ευρώ μπορεί κανείς να περάσει «μια φανταστική μέρα κατά τη διάρκεια της οποίας ένα ζευγάρι ηθοποιών θα κάνει ότι παντρεύεται και το γιορτάζει φαντασμαγορικά», γράφει το σάιτ Falsa Boda. Σε έναν ψεύτικο γάμο πρέπει κάποιος να φορέσει τα καλύτερά του ρούχα, να δείξει τον πιο τρελό εαυτό του και να περάσει την ώρα του χορεύοντας και πίνοντας ώσπου να βρει ίσως κάποιον για έναν …πραγματικό γάμο. Το 61% των νέων στην Αργεντινή είναι ανύπαντροι ή παίρνουν διαζύγιο, γράφει το αμερικανικό Vice. Και συμμετέχουν σε ψεύτικους γάμους γιατί φοβούνται ότι δεν θα έχουν ποτέ μια δική τους εμπειρία.

Προαγωγές δύο ταχυτήτων θεσμοθετεί ο νόμος 4440/2016 για την κινητικότητα. Αυτό προκύπτει από το άρθρο 35 του νόμου 4440/2016 (για την κινητικότητα) και την σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 35 του νόμου 4440/2016 «η ισχύς των πινάκων προακτέων αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2016 και σε αυτούς εγγράφονται όσοι υπάλληλοι συμπληρώνουν τον απαιτούμενο για την προαγωγή χρόνο υπηρεσίας από 1η Ιανουαρίου 2016 έως την 30ή Απριλίου του επόμενου έτους. Αν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος έχουν ήδη καταρτιστεί οι πίνακες προακτέων του άρθρου 83 του Υπαλληλικού Κώδικα, όπως το άρθρο αυτό αντικαθίσταται με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, καταρτίζονται πίνακες προακτέων, στους οποίους εγγράφονται οι υπάλληλοι που συμπληρώνουν τον απαιτούμενο για προαγωγή χρόνο από 1.1.2016 έως 30.4.2016, με έναρξη ισχύος των πινάκων αυτών την 1.1.2016, ανεξάρτητα από την ημερομηνία οριστικοποίησής τους, σύμφωνα με το άρθρο 90 του ως άνω Κώδικα.»
Ωστόσο, με την από 30/12/16 διευκρινιστική εγκύκλιο που υπογράφει ο ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης τονίζεται «ότι το προσωπικό των ΟΤΑ α΄ βαθµού δεν υπάγεται στο πεδίο εφαρµογής της ρύθµισης του άρθρου 35 του ν.4440/2016 (Α΄ 224) σχετικά µε την έναρξη ισχύος των πινάκων προακτέων. Στην περίπτωση ανάλογης νοµοθετικής ρύθµισης και για το προσωπικό αυτό, θα υπάρξει νεότερη ενηµέρωση από την υπηρεσία µας», προστίθεται στην εγκύκλιο.
aftodioikisi.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!