Τρίτη 4 Απριλίου 2017


Με αρκετούς αναλυτές να προβλέπουν ότι η εξέλιξη της Ρομποτικής θα οδηγήσει στην εκτόξευση των πωλήσεων για τα sex robots μέσα στα επόμενα 10-15 χρόνια, ήταν αναμενόμενο ότι θα ερχόταν στο προσκήνιο μια τέτοια είδηση. Ο 31χρονος Zheng Jiajia, πρώην μηχανικός της Huawei και ερευνητής στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, αποφάσισε να παντρευτεί με κάθε επισημότητα μία από τις δημιουργίες του (θυμίζει Ex Machina).
Ο Zheng άφησε τη Huawei μετά από τρία χρόνια εργασίας και αφότου είχε προλάβει να δημιουργήσει τον τομέα Τεχνητής Νοημοσύνης και Ρομποτικής, για να ιδρύσει μια νέα start-up. Η Brain of Things βρίσκεται στην πόλη Hangzhou και τα καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου δόθηκαν στην Yingying, ένα ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται με μικρές προτάσεις σε φωνητικά ερωτήματα και να αναγνωρίζει κινέζικους χαρακτήρες και εικόνες.
Όπως δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, στα άμεσα σχέδια του είναι η αναβάθμιση της Yingying έτσι ώστε να μπορεί να περπατά και να ασχολείται με τις δουλειές του σπιτιού (υποθέτουμε ότι θα θέλει να προσθέσει και άλλα χαρίσματα στο μέλλον…).

Ερευνητές μελέτησαν και τελικά ανακάλυψαν τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή και στην υπνηλία που νιώθουν μερικοί άνθρωποι μέσα στην διάρκεια της μέρας.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι κάποιες συγκεκριμένες τροφές είναι υπεύθυνες για το πόσο και πότε θα νυστάζουμε μέσα στην ημέρα.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι άντρες που ακολουθούν λιπαρές δίαιτες έχουν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν νυσταγμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, να αναφέρουν προβλήματα ύπνου το βράδυ και είναι επίσης πιο πιθανό να υποφέρουν από άπνοια ενώ κοιμούνται. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μελέτης που εξετάζει την σχέση ανάμεσα στις δίαιτες με πολύ λίπος και τον ύπνο.
Συνολικά, ανάμεσα σ’ αυτούς που διέθεσαν τα στοιχεία τους πάνω στη διατροφή και τον ύπνο τους, 41% των αντρών που παρακολουθήθηκαν ανέφεραν υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το 47% από αυτούς είχαν κακή ποιότητα ύπνου το βράδυ.
Περίπου 54% παρουσίασαν ήπια με μέτρια και 25% μέτρια με σφοδρή υπνική άπνοια, η οποία αξιολογήθηκε από μία έρευνα πάνω στη ποιότητα ύπνου σε αυτούς που δεν είχαν διαγνωστεί με άπνοια. «Η κακή ποιότητα ύπνου και το αίσθημα υπνηλίας κατά τη διάρκεια της ημέρας σημαίνει ότι κάποιος δεν έχει αρκετή ενέργεια , και αυτό με τη σειρά του αυξάνει τη λαχτάρα για φαγητά πλούσια σε υδατάνθρακες και λίπη, η κατανάλωση των οποίων είναι συνδεδεμένη με τη κακή ποιότητα ύπνου. Με λίγα λόγια, το μοτίβο κακής δίαιτας και κακού ύπνου μπορεί να εξελιχθεί σε έναν φαύλο κύκλο», λέει μέλος της ερευνητικής ομάδας.
πηγή: baby.gr

Στην κατάργηση των βιβλιαρίων στους λογαριασμούς καταθέσεων μέσα στους επόμενους μήνες θα προχωρήσουν οι τράπεζες, με στόχο την εξοικονόμηση κόστους.
Αντί της ενημέρωσης του βιβλιαρίου οι πελάτες τους θα μπορούν να ενημερώνονται είτε από τα ΑΤΜ ή από τα εναλλακτικά δίκτυα για τις κινήσεις του λογαριασμού τους.
Στο πλαίσιο αυτό αναφέρει το moneyonline.gr, οι τράπεζες στρέφουν τους συναλλασσόμενους στο internet banking και στο mobile banking με διαφημιστικές καμπάνιες και ειδική ενημέρωση εντός των καταστημάτων.
Στόχος τους είναι οι πελάτες τους να μάθουν εκτός από την ενημέρωση, να διενεργούν πληρωμές και μεταφορές κεφαλαίων μέσω των εναλλακτικών δικτύων.
Σήμερα εκτιμάται ότι 6 στις 10 πληρωμές οφειλών γίνονται μέσω e-banking και ο στόχος είναι μέχρι και το τέλος του 2018 το ποσοστό αυτό να ανέβει στο 80%.
Ως προς τις μεταφορές κεφαλαίων, περίπου 8 στις 10 γίνονται μέσω των εναλλακτικών δικτύων και ο στόχος είναι μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο το ποσοστό αυτό να ανέβει στο 90%.
Οι υψηλές προμήθειες στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί ο Ταμίας, αποτελούν ένα ισχυρό αντικίνητρο για την επίσκεψη σε κατάστημα.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2015, όταν ο Justin Theroux και η Jennifer Aniston ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου και αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης.

Δέκα χρόνια μετά τον χωρισμό της με τον Brad Pitt η γνωστή ηθοποιός έκανε το μεγάλο βήμα και ένωσε τη ζωή της με έναν άλλο sexy ηθοποιό, τον Justin Theroux.

Ο Justin και η Jennifer είχαν πει σε μερικούς καλούς φίλους πως θα έκαναν πάρτι για τα γενέθλια του ηθοποιού και μόλις κατέφθασαν εκεί τους αποκάλυψαν πως παντρεύονται.

Σήμερα, ο Justin Theroux έσπασε τη σιωπή του και μίλησε για πρώτη φορά για τον μυστικό τους γάμο και για ποιον λόγο επέλεξαν να γίνει με αυτό τον τρόπο και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο ηθοποιός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Entertainment Tonight και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σ’ αυτό: «Είναι πολύ πιο όμορφα και ιδιαίτερα όταν είναι μόνο οι πιο στενοί σου φίλοι και η οικογένεια σου και είναι απλά υπέροχο. Η Jennifer και εγώ θέλαμε να είναι ένα ήσυχο περιβάλλον και όχι πολύ ταραχώδες».

ΠΗΓΗ: queen.gr

Με στίχους όπως «Πηγαίνουμε προς τα πίσω» και «Κατηγορείστε την παραπληροφόρηση» στα τραγούδια του νέου της άλμπουμ, η βρετανική μπάντα της synth-rock Depeche Mode ελπίζει «να ωθήσει τους πολίτες να συλλογιστούν» την κατάσταση στον κόσμο και αναμένει και άλλοι μουσικοί να κάνουν το ίδιο.

Ο τραγουδιστής, Ντέιβ Γκάχαν, ο κιθαρίστας και κιμπορντίστας της μπάντας, Μάρτιν Γκορ και ο κιμπορντίστας, Άντριου Φλέτσερ τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησαν το «Spirit» (Columbia Records) που περιλαμβάνει τραγούδια με πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα, όπως το «Where's the Revolution» εμπνευσμένο από τη σύρραξη στη Συρία.

«Όταν ο Μάρτιν …έγραψε τα τραγούδια πριν από δύο χρόνια, αισθανόταν ότι τα πράγματα δεν κινούνταν προς τη σωστή κατεύθυνση» ανέφερε ο Φλέτσερ στο Reuters. «Δεν θεωρούμε ότι η μουσική, αληθινά, μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, αλλά μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν λίγο, να κοιτάξουν γύρω στον κόσμο και να δουν τι συμβαίνει».

Το συγκρότημα που εισήλθε στη βρετανική new wave σκηνή τη δεκαετία του 1980 και είναι γνωστό περισσότερο για την ηλεκτρονική μουσική του και όχι για τις πολιτικές του θέσεις, αποφάσισε «να εκφράσει τη γνώμη του» στην τελευταία του δουλειά, όπως είπε ο Φλέτσερ.

Στο άλμπουμ «Spirit» οι Depeche Mode καταγράφουν την πολιτική πραγματικότητα σε Βρετανία και ΗΠΑ και κάνουν αναφορές στην άνοδο του εθνικισμού.

«Νιώθω ότι υπάρχει σίγουρα μια μετακίνηση προς τα δεξιά σε όλη την Ευρώπη και στη Βρετανία σε κάποιο βαθμό και σίγουρα στην Αμερική. Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι κάτι που εμπνέει ανησυχία. Δεν είμαστε κομμουνιστές ... είμαστε ελαφρώς αριστερά... Νομίζω ότι πιθανότατα θα υπάρξει μια αντίδραση στη μουσική», σημείωσε.

Οι Depeche Mode δημιουργήθηκαν στην Μπάσιλντον, πόλη της Βρετανίας που ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο περσινό δημοψήφισμα. «Νομίζω ότι είναι τρομερό…Θα μπορούσε να οδηγήσει αυτή τη χώρα σε μία εντελώς λάθος πορεία» εκτίμησε ο Φλέτσερ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Γκορ είπε ότι ήταν «απόλυτα θλιμμένος» τη μέρα μετά το δημοψήφισμα. «Δεν πίστευα πραγματικά ότι θα συμβεί. Δεν μου φαίνεται καθόλου καλή ιδέα.. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι όλα κατά κάποιον τρόπο εντάξει για το Ηνωμένο Βασίλειο».

«Παρά το γεγονός ότι πολλά από τα τραγούδια γράφτηκαν πριν το Brexit ή την άνοδο του Τραμπ , υπήρχε ήδη μια αίσθηση ότι ο κόσμος ήταν σε ένα χάος. Δεν θα μπορούσα να γράψω ένα άλμπουμ χωρίς να αναφέρομαι σε αυτό. Ένιωσα ότι είναι λάθος να γυρίσω την πλάτη μου σε αυτό και να γράψω για άλλα πράγματα», ανέφερε ο Γκορ σε δηλώσεις του στον βρετανικό τύπο.

Απαντώντας στην ερώτηση αν τα τραγούδια με πολιτική θέση βρίσκονται τώρα στην ατζέντα του συγκροτήματος, ο Γκορ είπε ότι δεν θέλει να κατηγοριοποιηθεί.

«Η σκέψη ότι πρέπει να γράφει κάποιος πολιτικά τραγούδια για πάντα είναι πιθανότατα πολύ απογοητευτική» δήλωσε.

«Ας ελπίσουμε ότι κανείς δεν θα χρειαστεί να το κάνει, ας ελπίσουμε ότι ο κόσμος θα γίνει ένα καλύτερο μέρος» ευχήθηκε.

Το «Spirit» είναι το 14ο άλμπουμ του βρετανικού συγκροτήματος. Παραγωγός του δίσκου είναι ο Τζέιμς Φορντ (Simian Mobile Disco), ο οποίος έχει συνεργαστεί με τους «Florence and the Machine» και τους «Arctic Monkeys».

«Σίγουρα είναι ένα άλμπουμ για την ανθρωπότητα και τη θέση μας σε αυτή. Αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, μια επανάσταση, πρέπει να μιλήσουμε γι 'αυτή και για το ότι νοιαζόμαστε για όσα συμβαίνουν στον κόσμο», ανέφερε ο Γκάχαν σε δηλώσεις του τον περασμένο μήνα με αφορμή την κυκλοφορία του άλμπουμ.

Κάθε δουλειά έχει το δικό της ποσοστό άγχους και πίεσης, το οποίο δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο απ’ όλους. Το πρώτο επάγγελμα μάλιστα στη σχετική λίστα με το περισσότερο άγχος, σε πολλούς προκαλεί έκπληξη, αφού μάλλον δεν είναι το αναμενόμενο.
Έτσι είτε το πιστεύετε είτε όχι, από όλα τα επαγγέλματα του κόσμου, οι σεφ είναι αυτοί που, όπως φαίνεται, βιώνουν τη μεγαλύτερη πίεση στο χώρο της εργασίας τους. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μία νέα έρευνα της Ολλανδικής στατιστικής υπηρεσίας.
Η ίδια έρευνα υποστηρίζει ότι τους γκουρού της κουζίνας ακολουθούν οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μάνατζερ και οι δάσκαλοι των δημοτικών σχολείων. Στον αντίποδα, δηλαδή στα επαγγέλματα με το λιγότερο στρες, είναι, σύμφωνα πάντα με τους Ολλανδούς, οι άνθρωποι που εργάζονται στη φροντίδα ατόμων και ακολουθούν οι ταμίες, οι κηπουροί, οι οδηγοί ταξί και οι εργαζόμενοι στην ασφάλεια (σεκιούριτι).
πηγή:news247.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!