Δευτέρα 10 Απριλίου 2017


Όσο είδατε τη Beyonce την είδατε, διότι πολύ απλά η διάσημη τραγουδίστρια, σύμφωνα με πληροφορίες, σταματάει τις δημόσιες εμφανίσεις και όχι επειδή έχει κάποιο θέμα με την εγκυμοσύνη της.

Άνθρωποι από το περιβάλλον της star υποστηρίζουν ότι λόγω της διπλής της εγκυμοσύνης, έχει πάρει αρκετά κιλά, με αποτέλεσμα να μην νιώθει καθόλου καλά.

Όπως η ίδια αφήνει να εννοηθεί, δεν θέλει οι θαυμαστές της να τη βλέπουν σε αυτήν την κατάσταση, οπότε και θα προτιμήσει να εξαφανιστεί μέχρι να γεννήσει.

Όπως ήταν φυσικό, η απόφαση αυτή, και κυρίως ο λόγος, προκάλεσε αντιδράσεις, μιας και οι περισσότεροι θεωρούν ότι το τελευταίο που επιτρέπεται να σχολιάσει κανείς στην εμφάνιση μίας εγκύου είναι φυσικά τα κιλά της!

ΠΗΓΗ: queen.gr

Την ώρα που ο γνωστός ηθοποιός Στάθης Ψάλτης, δίνει μεγάλη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», κάποια δημοσιεύματα στο διαδίκτυο έσπευσαν να τον «πεθάνουν», προκαλώντας, όπως ήταν αναμενόμενο, την άμεση αντίδραση της οικογένειάς του.
Σε σχετική ανακοίνωση στο λογαριασμό της στο Facebook, η φίλη της οικογένειας Ψάλτη, Μαίρη Βιντιάδου, αναφέρει:
«Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα, πως κάποιοι βιάστηκαν να πεθάνουν τον Στάθη. Έσπευσαν μάλιστα να στολίσουν με δακρύβρεχτους τίτλους την είδηση και να την αναρτήσουν στα sites, προκαλώντας αναστάτωση στον κόσμο, στους φίλους και στους συναδέλφους του Στάθη.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας λοιπόν, ως οικογένεια, να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να ενημερώσουμε όλους σας πως ο Στάθης μας είναι κάθε μέρα και καλύτερα. Χάρη στην μαχητικότητα του και την στήριξη των γιατρών, η υγεία του βελτιώνεται. Το καλύτερο φάρμακο βέβαια για εκείνον είναι το χιούμορ, το οποίο διατηρεί από την πρώτη μέρα που μπήκε στο νοσοκομείο και η αγάπη της οικογένειας και των στενών του φίλων που βρίσκονται στο πλευρό του.
Ευχαριστούμε τους δημοσιογράφους που επικοινώνησαν μαζί μας πριν αναπαράγουν τη μακάβρια είδηση και ενημερώνουμε όσους έσπευσαν να κατεβάσουν «πρόωρα αυλαία» στη ζωή του αγαπημένου μας ηθοποιού, πως τέτοιες στιγμές, απαιτούν υπευθυνότητα και σοβαρότητα από όλους» αναφερει η Μαίρη Βιντιάδου, φίλος της οικογένειας που δημοσίευσε την σχετική ανακοίνωση στο Facebook.
Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Σε ρυθμούς εορταστικού -πασχαλινού- ωραρίου λειτουργούν τα καταστήματα.
ο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την Μεγάλη Εβδομάδα έχει ως εξής:
  • Μ. Δευτέρα: 09:00-21:00
  • Μ. Τρίτη: 09:00-21:00
  • Μ. Τετάρτη: 09:00-21:00
  • Μ. Πέμπτη: 09:00-21:00
  • Μ. Παρασκευή: 13:00-19:00
  • Μ. Σάββατο: 09:00-15:00
Τη Δευτέρα του Πάσχα (17.04.2017) τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και από την Τρίτη του Πάσχα (18.04.2017) επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

iefimerida.gr
Μεγάλη Δευτέρα: Τι συνέβη σήμερα σύμφωνα με την χριστιανική πίστη
Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εβδομάδα των Αγίων Παθών του Ιησού. Η Μεγάλη Δευτέρα, που ακολουθεί την Κυριακή των Βαΐων, σηματοδοτεί και την έναρξη της Εβδομάδας των Παθών. Στην λαϊκή παράδοση, συνηθίζεται κάθε μέρα να σηματοδοτείται με μια συγκεκριμένη φράση που αντικατοπτρίζει στην κυριολεξία την γενική εικόνα του Ιησού, όπως παρουσιάζεται στα Ιερά Ευαγγέλια. Έτσι, την Μεγάλη Δευτέρα λέγεται η φράση: Μεγάλη Δευτέρα – Μεγάλη μαχαίρα.
Η επόμενη μέρα της Κυριακής των Βαΐων, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την μνήμη του «Παγκάλου» Ιωσήφ, γιου του Ιακώβ, η ιστορία του οποίου αναφέρεται στην παλαιά Διαθήκη, αλλά και στην άκαρπη συκιά, την οποία ο Ιησούς καταράστηκε και εκείνη ξεράθηκε μόνο με έναν του λόγο.
Ο «Πάγκαλος» Ιωσήφ, ο μικρότερος γιος του Ιακώβ, έκανε μια ενάρετη ζωή. Γι' αυτό τον λόγο προκάλεσε τον φθόνο στα μεγαλύτερα αδέρφια του, που αποφάσισαν να τον εκδικηθούν. Τον έριξαν σε έναν λάκκο και παρουσίασαν ένα ματωμένο ρούχο στον πατέρα τους, προσπαθώντας να τον πείσουν ότι τον έφαγε κάποιο θηρίο. Ο πατέρας τους όμως δεν το πίστεψε. Έτσι αποφάσισαν, πουλήσουν τον Ιωσήφ σε εμπόρους σκλάβων, οι οποίοι με την σειρά τους τον έδωσαν στον αρχιμάγειρα του Φαραώ Πετεφρή, τον βασιλιά της Αιγύπτου εκείνη την εποχή.
Ο Ιωσήφ όμως συνέχισε την ενάρετη ζωή, παρά την προδοσία των αδερφών του. Στην Αίγυπτο, δεν ενέδωσε στις εpωτικές επιθυμίες της συζύγου του Πετεφρή. Εκείνη, όταν ο Ιωσήφ την απέρριψε, τον συκοφάντησε στον Φαραώ, ο οποίος τον έριξε στην φυλακή.
Μια μέρα, ο Φαραώ, είδε ένα παράξενο όνειρο. Θέλησε να βρει έναν άνθρωπο να ερμηνεύσει το έντονο αυτό όνειρό του. Ο Ιωσήφ ερμήνευσε το όνειρο και είπε στον Φαραώ πως θα ακολουθήσουν 7 χρόνια ευφορίας και μετά 7 χρόνια μεγάλου λιμού για την χώρα. Ο Φαραώ ευχαριστήθηκε τόσο πολύ με την προειδοποίηση του Ιωσήφ, που τον έβγαλε από την φυλακή και του έδωσε αξιώματα. Εκείνος με την σειρά του, διαχειρίστηκε άψογα τις εξουσίες που του έδωσε ο Φαραώ και προστάτεψε τον λαό στα χρόνια δυστυχίας του λιμού.
Την περίοδο του λιμού, τα αδέρφια του, που του είχαν συμπεριφερθεί με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, εμφανίστηκαν μπροστά του, ζητώντας του βοήθεια. Εκείνος, δεν τους κράτησε καμία κακία και μάλιστα, τους προσκάλεσε να έρθουν μόνιμα στην Αίγυπτο, μαζί με τους γονείς του.
Την ίδια ημέρα, στην λειτουργία της Μεγάλης Δευτέρας, περιλαμβάνεται η ιστορία της άκαρπης συκιάς. Ο Χριστός την καταράστηκε και η συκιά ξεράθηκε με έναν του λόγο.
Ο Χριστός περπατώντας στην Ιερουσαλήμ, την επόμενη μέρα από την είσοδό του στην πόλη, παρατήρησε μια καταπράσινη συκιά και την πλησίασε με σκοπό να κόψει ένα σύκο. Όμως διαπίστωσε πως η συκιά δεν είχε καθόλου καρπούς. Ο Ιησούς τότε είπε: «Μηκέτι εκ σου καρπός γένηται εις τον αιώνα και εξηράνθη παραχρήμα η συκή» και η συκιά την ίδια στιγμή ξεράθηκε και γι' αυτό λέγεται καταραμένη συκιά ή ξηρανθείσα συκιά.
Η ιστορία της άκαρπης συκιάς συμβολίζει την Συναγωγή των Εβραίων και τον λαό του Ισραήλ της εποχής, η οποίοι ήταν μόνο φαινομενικά ενάρετοι αλλά «άκαρποι» από καλά και ουσιαστικά έργα.
Το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας (όπως και την Κυριακή των Βαΐων και την Μεγάλη Τρίτη), ψάλλεται η «Ακολουθία του Νυμφίου» και ο Όρθρος της επόμενης μέρας και το Μεγάλο Απόδειπνο λίγο νωρίτερα τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ τα πρωινά γίνεται η προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Τα τροπάρια που ψέλνονται είναι το «Ἰδοὺ ὁ Νυμφίος ἔρχεται» και το «Τὸν Νυμφῶνὰ σου βλέπω».





Το σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος» είναι κάτι σαν εθνικό σύνθημα της Ελλάδας. Ήταν μια πολεμική ιαχή, που διαδόθηκε κατά την Επανάσταση του 1821, για να δείξει το πείσμα, την αποφασιστικότητα και την πίστη των Ελλήνων στην νίκη και την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. Γι’ αυτό, οι Έλληνες ορκίζονταν πως αν δεν είναι ελεύθεροι, τότε προτιμούν να βρουν τον θάνατο, γιατί η περίοδος της σκλαβιάς είχε σίγουρα τελειώσει.

Όμως το συγκεκριμένο σύνθημα δεν χρησιμοποιείται μόνο στην Ελλάδα. Μια ακόμα χώρα το έχει μετατρέψει σε εθνικό σύνθημα και το πιο περίεργο είναι πως βρίσκεται στην άλλη άκρη του πλανήτη και συγκεκριμένα στην Λατινική Αμερική.

Η χώρα αυτή είναι η Ουρουγουάη, που χρησιμοποιεί σαν εθνική της ιαχή το «Libertad o Muerte». Μάλιστα το εν λόγω σύνθημα προέκυψε στην Ουρουγουάη την ίδια χρονική περίοδο.



Ήταν την εποχή της Επανάστασης που ξεκίνησε στην χώρα της Λατινικής Αμερικής μόλις τέσσερα χρόνια μετά την ελληνική. Το χρησιμοποιούσε το επαναστατικό κίνημα Treinta y Tres Orientales (δηλαδή οι τριάντα τρεις ανατολικοί), κατά την διάρκεια της μάχης για απελευθέρωση της Ουρουγουάης από την Αυτοκρατορία της Βραζιλίας, κάτι που τελικά κατάφερε στις 28 Αυγούστου του 1828. Μάλιστα η σημαία του κινήματος, με το σύνθημα να αναγράφεται στο κέντρο της, είναι ακόμα και σήμερα μια από τις επίσημες σημαίες του κράτους.



Οι ομοιότητες της Ελλάδας και της Ουρουγουάης δεν σταματούν εκεί. Εκτός του ότι επαναστάτησαν σχεδόν την ίδια περίοδο και χρησιμοποιήσαν το ίδιο σύνθημα, αλλά και το ότι οι σημαίες των δυο κρατών έχουν αρκετή ομοιότητα.



Περισσότερα: Υπάρχει κι άλλη μια χώρα που έχει σαν εθνικό σύνθημα το «Ελευθερία ή Θάνατος» (pics) | E-Radio.gr Θέματα




Μετά τα λεοντόψαρα και τους λαγοκέφαλους ένα νέο, επικίνδυνο είδος ψαριού εισβάλει στη Μεσόγειο και απειλεί τις ελληνικές θάλασσες.

Πρόκειται για το Plotosus lineatus, το οποίο έχει ισχυρό δηλητήριο στα αγκάθια του.

Το συγκεκριμένο ψάρι έχει κατακλύσει τις θάλασσες στο Ισραήλ και στη γειτονική Τουρκία. Αν και ακόμη δεν έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα οι ψαράδες θα πρέπει να επαγρυπνούν, καθώς όπως αναφέρει το Έθνος αναμένεται να κάνει σύντομα την εμφάνισή του στη χώρα μας.

Πρόκειται για ένα μακρύ ψάρι, σε καφετί χρώμα με άσπρες ή κρεμ λωρίδες.

Οι ψαράδες μπορεί να το μπερδέψουν με το χέλι, αν και οι λωρίδες το ξεχωρίζουν.

Έχει κοφτερά πτερύγια και τα αγκάθια του κρύβουν ένα άκρως τοξικό δηλητήριο που μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον άνθρωπο αν έρθει σε επαφή και κοπεί.

Survivor: Υποψήφιοι προς αποχώρηση Αγγελόπουλος, Χανταμπάκης και Χρανιώτης!
Οι Διάσημοι ήταν από τις λίγες φορές που έχασαν αγώνα ασυλίας στο Survivor και οδηγήθηκαν στο Συμβούλιο του νησιού προκειμένου να επιλέξουν τους υποψήφιους προς αποχώρηση.
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι ο πρώτος υποψήφιος για αποχώρηση συγκεντρώνοντας 5 ψήφους από τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Η Ειρήνη Παπαδοπούλου έχοντας κερδίσει ατομική ασυλία ψήφισε τον Στέλιο Χανταμπάκη. Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη έχοντας κερδίσει κι εκείνη ατομική ασυλία ψήφισε τον Γιώργο Χρανιώτη.

Πάνω από το ένα τρίτο των ανθρώπων που πηγαίνουν στον κινηματογράφο είναι άνω των 50 ετών και θα μπορούσαν να αποτελέσουν το νέο "χρυσωρυχείο" για τους παραγωγούς του Χόλιγουντ, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα με την ευκαιρία του κινηματογραφικού φεστιβάλ CinemaCon στο Λας Βέγκας.

Η μελέτη αυτή διενεργήθηκε από την εταιρεία Movio για λογαριασμό της αμερικανικής ένωσης συνταξιούχων AARP.

Τα συμπεράσματά της διαψεύδουν την ιδέα σύμφωνα με την οποία οι νέοι συρρέουν στις κινηματογραφικές αίθουσες ενώ οι γονείς τους παρακολουθούν σίριαλ στην τηλεόραση.

Οι θεατές άνω των 50 ετών μπορεί "να συμβάλουν σημαντικά στην επιτυχία των ταινιών στο μποξ όφις", εκτιμά η Χίδερ Ναβρόσκι, η υπεύθυνη της AARP για τον τομέα των ταινιών που απευθύνονται σε ενήλικο κοινό.

Και αυτό γιατί οι θεατές αυτοί "έχουν διαθέσιμο εισόδημα, περισσότερο χρόνο για ψυχαγωγία και είναι πολύ πιστοί σε ορισμένους ηθοποιούς, κατά συνέπεια είναι μια ηλικιακή ομάδα μεγάλης αξίας", εξήγησε.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, οι ερευνητές πήραν συνεντεύξεις από 500.000 Αμερικανούς που πήγαν στον κινηματογράφο τουλάχιστον μία φορά κατά την περίοδο από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι τον Αύγουστο του 2016.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματά τους, αυτή η κατηγορία των θεατών άνω των 50 ετών συνέβαλε στην ανάδυση ενός είδους "σκληρών θρίλερ" με πρωταγωνιστές ηθοποιούς με μακρά καριέρα στο ενεργητικό τους.

Πάνω από τους μισούς Αμερικανούς που είδαν τις ταινίες "Jack Reacher: Ποτέ μην γυρίζεις πίσω", "Η αρπαγή 3", "Ο άνθρωπος του Νοέμβρη" και "Το μονοπάτι του θανάτου" ήταν άνω των 50 ετών.

Το φαινόμενο αυτό μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι οι θαυμαστές των σταρ γερνούν μαζί με τους ηθοποιούς με τους οποίους μεγάλωσαν, όπως ο Λίαμ Νίσον, ο Κέβιν Κόστνερ ή ο Τομ Κρουζ.

Μάλιστα, συνέβαλαν πολύ στην επιτυχία ταινιών όπως του "Πολέμου των Άστρων: Η δύναμη ξυπνά" αφού το 27% του κοινού της ήταν θεατές άνω των 50 ετών.

Το κοινό αυτό συμβάλλει επίσης στην επιτυχία ταινιών που, χωρίς αυτούς τους πιστούς θαυμαστές, θα δυσκολεύονταν πολύ να βρουν μια θέση στο μποξ όφις.

Μια τέτοια ήταν η περίπτωση της ταινίας Sully του 86χρονου Κλιντ Ίστγουντ, με πρωταγωνιστή τον 60χρονο Τομ Χανκς: το 57% των θεατών ήταν άνθρωποι άνω των 50.

Η ταινία στοίχισε μόνο 60 εκατομμύρια δολάρια αλλά έφερε έσοδα 124 εκατομμυρίων.

Μια καλύτερη εικόνα για τους θεατές αυτούς μπορεί να επηρεάσει όλη τη βιομηχανία του κινηματογράφου, από τις αποφάσεις των παραγωγών μέχρι το πού και πότε θα προβληθεί η ταινία, είπε ο Μάθιου Λίμπμαν, ο αντιπρόεδρος της Movio.
Είναι γνωστό ότι οι βόλτες στην εξοχή και γενικά η επαφή με τη φύση προκαλούν χαλάρωση και ψυχική ανάταση.

Πλέον υπάρχει και επιστημονική τεκμηρίωση γι' αυτό, καθώς οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το θρόισμα των φύλλων, ο ήχος της βροχής και το νερό του ποταμού μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές στον εγκέφαλο και να επιφέρουν ηρεμία.

Οι ήχοι της φύσης μας βοηθούν να χαλαρώσουμε, ενώ όπως αποκαλύπτουν τα εγκεφαλογραφήματα της έρευνας οι φυσικοί ήχοι συμβάλλουν σε καλύτερη απόδοση σε έργα που απαιτούν μεγάλη συγκέντρωση και προσοχή.

Οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Sussex διαπίστωσαν ότι το παίξιμο φυσικών ήχων επηρεάζει τα συστήματα του οργανισμού, επιδρά στον μηχανισμό δράσης ή φυγής του στρες καθώς και στη λειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

Η επικεφαλής ερευνήτρια Dr Cassandra Gould van Praag εξηγεί ότι «σε όλους μας είναι γνώριμο αυτό το συναίσθημα της χαλάρωση και της "αποσύνδεσης" που βιώνουμε μετά από μια βόλτα στην εξοχή και τώρα έχουμε στοιχεία από τον εγκέφαλο και το σώμα που μας βοηθούν να κατανοήσουμε αυτή την δράση».

Η έρευνα βασίστηκε στη συνεργασία καλλιτεχνών και επιστημόνων και εκτιμάται ότι τα συμπεράσματά της θα βοηθήσουν στη διαχείριση του στρες.

http://www.onmed.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!