Τετάρτη 3 Μαΐου 2017


Αγανακτισμένες από τις συνεχείς επιθέσεις των… κοιλιόδουλων γλάρων που τρομοκρατούν τους παραθεριστές, οι αρχές μιας παραθαλάσσιας βρετανικής περιοχής αντεπιτέθηκαν, χαρακτηρίζοντας “αδίκημα” το τάισμα των πουλιών.
Το περιφερειακό συμβούλιο του ανατολικού Ντέβον, περιοχής που περιλαμβάνει τα δημοφιλή θέρετρα Έξμαουθ και Σίντμαουθ, επιβάλει στο εξής πρόστιμο ύψους 80 λιρών σε όποιον τολμήσει να ταΐσει τους γλάρους.
“Οι γλάροι έχουν συνηθίσει να τους ταΐζουν οι άνθρωποι και εξαπολύουν επιθέσεις αν δεν τους προσφέρουν φαγητό”, εξήγησε ο τοπικός σύμβουλος Ίαν Τσαμπ. “Δεν είναι και πολύ ωραίο όταν έρχονται, μοιάζει μάλλον με ταινία τρόμου”, πρόσθεσε, παραλληλίζοντας τις επιθέσεις με την ταινία “Τα πουλιά” του Άλφρεντ Χίτσκοκ.
Οι τουρίστες και οι καταστηματάρχες της περιοχής ζητούσαν επίμονα εδώ και καιρό να ληφθούν μέτρα για να πειστούν οι κάτοικοι να μην ταΐζουν τα πουλιά, αφού οι προειδοποιητικές πινακίδες φαίνεται ότι δεν επαρκούσαν.
Προς το παρόν, μόνο όσοι ταΐζουν συστηματικά τους γλάρους και οι εστιάτορες που αφήνουν ανοιχτούς τους κάδους απορριμμάτων θα κινδυνεύσουν με πρόστιμο. “Συχνά, όταν οι γλάροι εφορμούν εναντίον σου και είσαι μικρό παιδί και ένα πράγμα με άνοιγμα φτερών ένα μέτρο έρχεται καταπάνω σου σαν πτεροδάκτυλος μπορεί να πετάξεις το φαγητό σου στον αέρα. Αν ταΐσεις ένα-δυο πατατάκια σ’ έναν γλάρο, δεν θα πεταχτεί κάποιος από τους θάμνους για να σου επιβάλει πρόστιμο”, εξήγησε ο Τσαμπ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Δήμητρα Ματσούκα γνώρισε τον έρωτα στο πρόσωπο…. του Πέτρου Κόκκαλη (Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την εποπτεία και τον συντονισμό της Δ/νσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πειραιά).
Οι δυο τους μετρούν λίγους μήνες σχέσης, ωστόσο είναι πολύ ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι που αποφάσισαν να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real Life, η ηθοποιός είπε το «ναι» στον καλό της, και μάλιστα με μεγάλη χαρά.
Η ίδια, μιλώντας σε πολύ δικά της πρόσωπα πρόσφατα, αποκάλυψε πως είπε το «ναι» με όλη της την καρδιά, αφού στο πρόσωπο του συντρόφου της έχει βρει τον κατάλληλο άντρα για να προχωρήσει σε αυτό το μεγάλο βήμα.
Κανείς βεβαίως δεν ξέρει, για την ώρα, πόσο σύντομα θα προχωρήσουν στην κίνηση αυτή.
matsouka kokkalis

Πέθανε σε ηλικία 146 ετών ο Mbah Gotho, ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

‘Οπως μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ, ο Γκότο άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, στην Ινδονησία, και λίγους μήνες αφού είχε δηλώσει πως ήταν άρρωστος.
Ο ίδιος ισχυριζόταν πως γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1870 και όπως δήλωσαν πηγές των αρχών στο BBC, τα πιστοποιητικά του επιβεβαίωναν την ηλικία του.
Ωστόσο, στην Ινδονησία άρχισαν να γίνονται καταγραφές γεννήσεων το 1900, όταν ο Γκότο ήταν ήδη 30 ετών.
Μία... κούπα μόνος του ο Ρονάλντο, διέλυσε την Ατλέτικο με χατ τρικ
Τι κάνει ο άνθρωπος; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με χατ-τρικ απέναντι στην Ατλέτικο, οδήγησε την Ρεάλ στο 3-0 στο «Μπερναμπέου» στο πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Φοβερό πρώτο ημίχρονο για την ομάδα του Ζιντάν, που άνοιξε το σκορ μόλις στο 10’ με κεφαλιά του CR7 ενώ είχε ευκαιρίες και για άλλα τέρματα. Οι ροχιμπλάνκος, που «εμφανίστηκαν» στο γήπεδο μετά το 20’ είχαν την ευκαιρία να αλλάξουν τα δεδομένα στο 31’, όμως ο Γοδίν δεν μπόρεσε να απαντήσει με κοντινή προβολή.

Παιχνίδι υπομονής στο δεύτερο ημίχρονο. Οι μερένχες, παρότι ήταν σε θέση άμυνας, δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου και χτύπησαν στο κατάλληλο σημείο. Ο Ρονάλντο εκμεταλλεύτηκε την τραγική εκτίμηση του Φελίπε Λουίς και στο 73ο λεπτό έκανε το 2-0. Από εκεί και πέρα η Ατλέτικο κατέρρευσε και δέχτηκε και τρίτο τέρμα από τον Πορτογάλο στο 86’. 

Πηγή: sport-fm.gr
Επιστρέφει στην... Πόλη του ο Ολυμπιακός!
Ελληνικό... χρώμα θα έχει το φετινό Final 4 της Ευρωλίγκας, καθώς ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση της Αναντολού Εφές και επικράτησε στο πέμπτο ματς της σειράς των πλέι οφ με σκορ 87-78, παίρνοντας μία πανάξια πρόκριση.

Με “πρώτο βιολί” τον Βασίλη Σπανούλη, οι Πειραιώτες προσπάθησαν να επιβάλουν από την αρχή τον ρυθμό τους, όμως οι Τούρκοι ήταν καλά “διαβασμένοι”, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να διατηρούνται κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός ξέφυγε προς στιγμήν στο σκορ στις αρχές της τρίτης περιόδου, όταν με ένα σερί 9-0 μετέτρεψε το εις βάρος του 37-41 σε 46-41, ενώ η διαφορά έφτασε λίγο πριν το τέλος της περιόδου ως και τους 9 πόντους (62-53).

Οι σκληροτράχηλοι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και μείωσαν στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου στους τρεις πόντους (63-60), όμως οι σωστές επιθετικές επιλογές των παικτών του Ολυμπιακού έφεραν και πάλι τη διαφορά στους 9 πόντους (73-64), ενώ η αποχώρηση του Ντάνστον από το παρκέ με πέντε φάουλ έκανε ευκολότερο το έργο των πρωταθλητών Ελλάδος, που έφτασαν τελικά στη νίκη με σκορ 87-78.

Ο Σπανούλης τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους, ο Πρίντεζης πρόσθεσε άλλους 14 και ο Γκριν 10, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή του Κεμ Μπιρτς, που πέτυχε 9 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ. Για την Εφές, ο Οσμάν πέτυχε 11 πόντους και πέντε παίκτες από 10, ενώ ο Ντάνστον περιορίστηκε μόλις στους 4.

Έτσι, οι τέσσερις ομάδες που θα αγωνιστούν στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών έχουν ως εξής:

Ρεάλ Μαδρίτης – Φενέρμπαχτσε
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός

Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 19 Μαΐου, ενώ ο μικρός και ο μεγάλος τελικός στις 21 Μαΐου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τέταρτη εμφάνιση του Ολυμπιακού σε Final 4 της Ευρωλίγκας τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" επιστρέφουν σε μία πόλη απ' όπου έχουν γλυκές αναμνήσεις, καθώς το 2012 είχαν σηκώσει εκεί το τρόπαιο, μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε αυτό που έχει μείνει χαραγμένο στις μνήμες των φίλων της ομάδας ως "το έπος της Κωνσταντινούπολης". Πλέον, ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να "σηκώσουν" και πάλι το τρόπαιο, το οποίο έχουν κατακτήσει τρεις φορές στην ιστορία τους (1997, 2012, 2013).
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!