Σάββατο 8 Ιουλίου 2017


Αν νομίζετε ότι το Instagram είναι μόνο ένα μέσο στο οποίο μπορείτε να δημοσιοποιείτε φωτογραφίες με ωραία τοπία και φαγητά, μάλλον κάνετε λάθος.

Η εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών είναι μία μεγάλη, μεγάλη επιχείρηση της εποχής ειδικά όταν πρόκειται για την προώθηση προϊόντων, διασημοτήτων και προϊόντων που χρησιμοποιούν οι διασημότητες.

Όλα αυτά μαζί οδηγούν σε ένα όνομα. Στον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αν αναρωτιέστε γιατί ο Ρονάλντο εμφανίζεται τόσο συχνά στην κορυφή του Instagram, πέντε από τις έξι αναρτήσεις του είναι στην κορυφή, τότε συνήθως είναι για εμπορικούς λόγους.

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη ο άσος των γηπέδων, ο οποίος έχει 106 εκατ. ακολούθους, κερδίζει περισσότερα από 351 χιλιάδες ευρώ ανά διαφημιστική ανάρτηση, κατατάσσοντάς τον στην τρίτη θέση στη λίστα των «πλουσίων του instagram» -και τον κορυφαίο άνδρα στον κόσμο-, λίγο πιο μπροστά από την σταρ των ριάλιτι Κάιλι Τζένερ, με την οποία παίρνει τα ίδια χρήματα, αλλά η Κάιλι έχει περισσότερους ακολούθους.

Οι δύο διασημότητες που είναι μπροστά από τον Κριστιάνο είναι η ποπ σταρ Σελίνα Γκόμεζ με περισσότερες από 482 χιλιάδες ευρώ για κάθε ανάρτηση και η βασίλισσα των ριάλιτι Κιμ Καρντάσιαν με περισσότερες από 438 χιλιάδες ευρώ για κάθε ανάρτηση.

Στην πραγματικότητα, η οικογένεια Καρντάσιαν - Τζένερ αποτελεί το 50% των 10 κορυφαίων αναρτήσεων του Instagram.

Ο δεύτερος άντρας στις λίστα των 10 κορυφαίων του Instagram είναι επίσης αθλητής. Πρόκειται για τον καλαθοσφαιριστή ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος κερδίζει περίπου 105 χιλιάδες ευρώ ανά ανάρτηση.

Μια νέα αποκάλυψη στην πολύκροτη υπόθεση απόρριψης ανεπεξέργαστων λυμάτων στη θάλασσα του Θερμαϊκού, από την δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Thessnews, σύμφωνα με την οποία τα λύματα ρίχνονταν επί χρόνια θάλασσα, με τις διαστάσεις του προβλήματος να είναι τέτοιες που, σύμφωνα με την εφημερίδα, απαιτείται παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να δοθεί διέξοδος και να σταματήσουν τα φαινόμενα ασυδοσίας που έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή του περιβάλλοντος, τη στιγμή που όποιοι υπαίτιοι αποποιούνται τις ευθύνες τους.
Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος και του όγκου των αποβλήτων, είναι ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα, στη θάλασσα ρίχνονται 15.000 κυβικά μέτρα αποβλήτων την ημέρα.
thessnews 08-07
Πολύ πρόσφατα η ίδια εφημερίδα έφερε στο φως αγωγό «φάντασμα» ο οποίος απορρίπτει ανεπεξέργαστα στη θάλασσα λύματα από την δυτική Θεσσαλονίκη, έπειτα από αυτοψία στο ρέμα Δενδροποτάμου.
Πρόκειται για έναν αγωγό διαμέτρου 60 εκατοστών που «πετάει» έναν όγκο λυμάτων σαν αγωγός «φάντασμα». Λειτουργεί δέκα λεπτά συνεχόμενα σε ροή αρκετά μεγάλη, πάνω από το μισό της διατομής του, σταματάει για λίγο και ξαναλειτουργεί και πάλι για άλλα δέκα λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι εκτονώνει μια δεξαμενή λυμάτων στην οποία συγκεντρώνονται από διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης λύματα οικιακά ή οτιδήποτε άλλο. Και δουλεύει αντλία, μεγάλη αντλία, γιατί είναι σχετικά ομογενοποιημένο αυτό το υγρό, που σημαίνει ότι έχει περάσει από τις φτερωτές μιας αντλίας, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Εδώ και καιρό φαίνεται πως εξελίσσεται το ειδύλλιο μεταξύ της Ριάνα και του Σαουδάραβα επιχειρηματία Χασάν Τζαμίλ.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής κρατούσαν άκρα μυστικότητα σχετικά με τη σχέση τους.

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου μετά τις φωτογραφίες των δυο σε ιδιωτικές στιγμές τους σε πισίνα της Ίμπιζα στην Ισπανία. Όταν βγήκαν από το ξενοδοχείο ο Τζαμίλ ήταν χαμογελαστός, ενώ η Ριρί συνηθισμένη στους παπαράτσι κοιτούσε προς κάτω μέσα από τα μεγάλα μαύρα μαλλιά της.

Πάντως οι θαυμαστές της πρόσεξαν ότι η Ναόμι Κάμπελ, που διατηρούσε στο παρελθόν σχέση με τον Σαουδάραβα μεγιστάνα, σταμάτησε να ακολουθεί τη Ριάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Μάρτιο και στη συνέχεια η σταρ της ποπ έκανε ακριβώς το ίδιο.

Η τελευταία φορά πάντως, σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο, που η... γαζέλα της πασαρέλας εθεάθη μαζί του ήταν τον περασμένο χρόνο σε συναυλία του Στίβι Γουόντερ στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου.

Η οικογένεια του Τζαμίλ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα πώλησης των αυτοκινήτων Toyota στη Σαουδική Αραβία και η περιουσία της οικογένειας εκτιμάται στο 1,5 δισ. δολάρια.

Το καρπούζι είναι «σήμα» κατατεθέν του καλοκαιριού και αγαπημένη τροφή τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων.
Το καρπούζι ανήκει στην ίδια οικογένεια με το αγγούρι και την κολοκύθα. Όλα τα μέρη του φρούτου είναι κατάλληλα προς κατανάλωση, ακόμη και η φλούδα. Αυτό το ιδιαίτερο φρούτο μάς προσφέρει δροσιά, γλύκα, ευχαρίστηση, αλλά και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.
Το καρπούζι, όπως όλα τα φρούτα, είναι φτωχό σε θερμίδες και λιπαρά. Ένα φλιτζάνι καρπούζι αποδίδει μόνο 46 kcal. Το γλυκό καρπούζι βοηθάει και στην ενυδάτωση του οργανισμού –πολύ σημαντική ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες– καθώς αποτελείται σε ποσοστό 92% από νερό.
Το καρπούζι είναι καλή πηγή καλίου. Το κάλιο είναι ένα σημαντικό μέταλλο για τα κύτταρα και τα σωματικά υγρά και παίζει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.
Το καρπούζι είναι επίσης πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α. Ανά 100 γραμμάρια φρέσκου φρούτου παίρνουμε 569 mg βιταμίνης, τα οποία καλύπτουν το 19% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α είναι μια ουσία με αντιοξειδωτική δράση που είναι σημαντική για καλή όραση και γερό ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, το καρπούζι περιέχει τις βιταμίνες Β6, Β1 και C.
Το ζουμερό φρούτο είναι πλούσιο και σε φυτοχημικές ουσίες με αντιοξειδωτική δράση όπως το λυκοπένιο, η λουτεΐνη, η ζεαξανθίνη και η κρυπτοξανθίνη. Οι φυτοχημικές ουσίες προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό από τη βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών.
Όσον αφορά το λυκοπένιο, 100 γραμμάρια κόκκινου ώριμου καρπουζιού περιέχουν 4.532 µg λυκοπενίου. Το λυκοπένιο είναι υπεύθυνο για το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα του καρπουζιού.
Όσο πιο ώριμο είναι μάλιστα ένα καρπούζι τόσο μεγαλύτερη η συγκέντρωσή του σε λυκοπένιο. Μελέτες δείχνουν ότι η αυξημένη πρόσληψη λυκοπενίου έχει συσχετιστεί με την καλή λειτουργία της καρδιάς και την πρόληψη έναντι διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως του προστάτη. Άλλες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση λυκοπενίου μέσω των τροφών προστατεύει το δέρμα από την επιβλαβή δράση της ηλιακής ακτινοβολίας.
Ακόμη και τα άσπρα κομμάτια του καρπουζιού, αυτά που είναι κοντά στη φλούδα, περιέχουν θρεπτικές ουσίες. Σε αυτό το μέρος του φρούτου υπάρχει ένα αμινοξύ που ονομάζεται κιτρουλίνη και μετατρέπεται σε αργινίνη. Αυτά τα αμινοξέα είναι χρήσιμα για την καλή κυκλοφορία του αίματος.
Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ακόμη και τα σπόρια του καρπουζιού είναι θρεπτικά. Περιέχουν πρωτεΐνη, καλά ακόρεστα λιπαρά οξέα, μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
karpouzi
Πώς να επιλέξετε καρπούζι
Διαλέξτε ένα καρπούζι που να είναι βαρύ για το μέγεθος του. Ελέγξτε αν έχει χτυπήματα ή μαλακές κηλίδες. Στη μια πλευρά του το καρπούζι θα πρέπει να έχει ελαφρώς διαφορετικό χρώμα λόγω του χώματος που το ακουμπούσε κατά την ωρίμανση του. Αυτό σημαίνει ότι το φρούτο δεν κόπηκε πρώιμα και θα έχει καλύτερη γεύση. Πριν κόψετε το καρπούζι να το πλύνετε σε τρεχούμενο κρύο νερό ή να το καθαρίσετε το με μια βρεγμένη πετσέτα.
πηγή: medicalnews.gr
Εκεί όπου 13χρονα κορίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν χωρίς τη συγκατάθεση τους
Στην ύπαιθρο της Γεωργίας, 13χρονα κορίτσια ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας, χωρίς τη συγκατάθεσή τους πολλές φορές, υπακούοντας σε έθιμα παλαιότερων εποχών.
Η φωτογράφος Daro Sulakauri γράφει για τη φωτογραφική της σειρά «Στέρηση της εφηβείας» στο lensculture
"Η πρώτη φωτογραφία που παρουσίασα στο κοινό της Γεωργίας ήταν μια φωτογραφία μιας δεκαεπτάχρονης στο γάμο της. Είχε συναντήσει για πρώτη φορά τον μέλλοντα σύζυγό της, έναν άνδρα γύρω στα 25, την ημέρα των αρραβώνων της. Καθώς τα δάκρυα κυλούσαν από τα μάτια της, χόρεψε μπροστά στο σπίτι της. Ο χορός έπαιξε το ρόλο αποχαιρετισμού στην οικογένειά της πριν από την γαμήλια τελετή.
Όταν ήμουν πολύ μικρή, θυμάμαι δύο από τις συμμαθήτριες μου που παντρεύτηκαν. Σε ηλικία 13 και 14 χρονών. Δεν ήξερα πραγματικά τι σήμαινε, αλλά με επηρέασε συναισθηματικά.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η Γεωργία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πρόωρων γάμων στην Ευρώπη (17%). Περίπου 7.000 κορίτσια ηλικίας 13 έως 15 σταμάτησαν να φοιτούν σε σχολεία σε όλη τη χώρα κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-12.
Η κυβέρνηση δεν διαθέτει πληροφορίες σχετικά με τους λόγους εγκατάλειψης, αλλά ο διαμεσολαβητής για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Γεωργίας ανέφερε ότι 341 κορίτσια εγκατέλειψαν το σχολείο για να παντρευτούν. Αυτοί είναι προαποφασισμένοι γάμοι όπου δεν απαιτείται η συγκατάθεση του κοριτσιού.
Ο ΠΟΥ και άλλοι οργανισμοί κάλεσαν την κυβέρνηση της Γεωργίας να δηλώσει επισήμως τον πρώιμο γάμο ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, η χώρα δεν κατόρθωσε να πάρει προληπτικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση και η κοινωνία δεν γνωρίζει ούτε ενδιαφέρεται για το θέμα αυτό. Επιπλέον, η Γεωργία δεν υποστηρίζει τη σεξουαλική εκπαίδευση στα σχολεία. Είναι ένα θέμα ταμπού για το οποίο οι άνθρωποι δεν μιλούν σε όλη τη χώρα.
Οι εγκυμοσύνες κάτω των 18 ετών τη τελευταία δεκαετία ξεπέρασε το 25%, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην ψυχολογία των νεαρών κοριτσιών.

 
Ανακαίνιζε το ιστιοπλοϊκό του επί 5 χρόνια και όταν τελείωσε... βυθίστηκε!
Μερικές φορές η ζωή έχει αρκετούς αποτελεσματικότατους τρόπους να σε κάνει να τρως τα μούτρα σου. Και ότι και να κάνεις και φυσικά, χωρίς κανέναν προφανή λόγο, θα στα φέρει άσχημα και δεν θα σε ρωτήσει ποτέ.
Ένα παράδειγμα που υποδεικνύει μια τέτοια στιγμή είναι αυτό του Richard Ogilvy, που η γκαντεμιά του πρόσφατα χτύπησε κόκκινο. Ο Ogilvy αγόρασε ένα μισοδιαλυμένο ιστιοπλοϊκό σκάφος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου πριν από δέκα περίπου χρόνια. Είχε σκοπό να το ανακαινίσει και να μπορεί να βγει στις ανοιχτές θάλασσες,πραγματοποιώντας το όνειρο του.
Ξεκίνησε λοιπόν να το ανακαινίζει ύστερα από πέντε χρόνια και για άλλα πέντε χρόνια, με σκληρή δουλειά, προσπαθούσε να το σουλουπώσει. Όταν όμως τελείωσε, μέσα σε λίγα λεπτά το όνειρο (και το σκάφος) βυθίστηκε!
Ο 75χρονος ξεκίνησε την ανακαίνιση το 2013. Περνούσε περισσότερες από οκτώ ώρες την ημέρα προσπαθώντας να φτιάξει την μηχανή, να γυαλίσει το ξύλο και γενικά να κάνει ό, τι μπορεί για να μπορέσει κάποια στιγμή να συμπλεύσει μαζί του.
Το προηγούμενο Σάββατο, το σκάφος ήταν έτοιμο να πέσει στην θάλασσα και να ξεκινήσει το ταξίδι του στην Βόρεια Θάλασσα. Όμως ο 75χρονος και οι δυο γιοί του, είδαν αντ' αυτού το σκάφος να βυθίζεται.
“Θα ήθελα πολύ να έμενε στην επιφάνεια. Ένα σκάφος είναι πολύ πιο όμορφο όταν επιπλέει”, είπε αστειευόμενος ο Richard Ogilvy. “Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για εμάς, όταν το βάλαμε στο νερό. Ευτυχώς, αφού βυθίστηκε, καταφέραμε να το βγάλουμε πάλι έξω. Όταν σε λίγο καιρό καταφέρουμε επιτέλους να αποπλεύσουμε, θα κάτσουμε στο κατάστρωμα, θα πιούμε μερικές μπύρες και θα γελάμε”, λέει απτόητος από την κακοτυχία του.
Ο 75χρονος δεν θέλησε να αποκαλύψει πόσα λεφτά ξόδεψε για το εγχείρημά του. Κι αυτό γιατί δεν θέλει να μάθει η σύζυγός το ποσό που έδωσε αρχικά και όλα όσα προστέθηκαν στην συνέχεια.
“Προσπαθώ να κάνω το σκάφος να επιπλεύσει στην παλίρροια αυτόν τον καιρό. Η παλίρροια έρχεται την νύχτα και πρέπει να προσέξω να μην πλημμυρίσει ξανά η μηχανή. Οπότε τώρα κοιμάμαι στο λιμάνι, μέσα στο αυτοκίνητό μου. Τέσσερις μέρες έχουν περάσει και μπορώ να πω ότι κοιμάμαι καλά”.
Το λέει η ψυχούλα του πάντως...

 
Πιτσιρικάς κάλεσε την αστυνομία γιατί ήθελε να το σκάσει από το σπίτι του
Ο 13χρονος Cameron Simmons από την Νότια Καρολίνα, κάλεσε στο τηλέφωνο τον αστυνομικό Gaetano Acerra και του είπε πως ήθελε να το σκάσει από το σπίτι του. Ο αστυνόμος αποφάσισε να το ερευνήσει το θέμα. Το αγόρι είπε πως τσακώθηκε με την μητέρα του και ότι δεν ήθελε να μένει πια εκεί πέρα. Μόνο όταν ο αστυνόμος έριξε μια ματιά στο δωμάτιο του παιδιού, κατάλαβε τι συνέβαινε...
Ο Cameron δεν είχε σχεδόν κανένα έπιπλο. Το κρεβάτι του ήταν ένα σκέτο πάπλωμα που το βράδυ ξεφούσκωνε και συχνά του προκαλούσε πόνο στην μέση. Η μητέρα του τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και συγκεκριμένα από τότε που μετακόμισαν εκεί από το Τέξας, ώστε να μπορεί να φροντίσει έναν βαριά άρρωστο συγγενή της. Ο Accera αποφάσισε να βοηθήσει...
Δυο εβδομάδες αργότερα, επέστρεψε με ένα γραφείο, μια καρέκλα, μια τηλεόραση και ένα τεράστιο κρεβάτι για τον Cameron. Του πήγε και μια παιχνιδομηχανή της Nintendo, μια δωρεά από κάποιον που ευαισθητοποιήθηκε όταν άκουσε την ιστορία.
«Η καρδιά μου σταμάτησε να χτυπάει όταν είδα το δωμάτιο. Μπορούσα να τον βοηθήσω και το έκανα, για να τον κάνω πιο χαρούμενο. Δεν το έκανα για την δημοσιότητα. Το έκανα γιατί μπορούσα. Ήταν το σωστό και ελπίζω οι άνθρωποι να κάνουν τέτοιες πράξεις», είπε ο Accera.
Η αστυνομία των ΗΠΑ συνήθως καταδικάζεται από τα ΜΜΕ για άλλες πράξεις. Όμως υπάρχουν αστυνομικοί που κάνουν την δουλειά του και μάλιστα με το παραπάνω.

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!