Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017


Τη θέση του ως το πιο δημοφιλές μουσικό βίντεο κλιπ στο YouTube έχασε πρόσφατα το τραγούδι Gangnam Style, το οποίο ερμηνεύει ο Νοτιοκορεάτης μουσικός Psy.

Το μουσικό κομμάτι βρισκόταν στην πρώτη θέση των βίντεο κλιπ με τις περισσότερες προβολές τα τελευταία 5 χρόνια.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, το σουρεαλιστικό βίντεο έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές σε χρόνο ρεκόρ, «σπάζοντας τον μετρητή του YouTube» και ξεπερνώντας τον μέγιστο δυνατό αριθμό προβολών (2.147.483.647). Το YouTube είχε αναγκαστεί να γράψει καινούριο κώδικα.

Ωστόσο, όλα τα καλά κάποια στιγμή τελειώνουν (μετά από 5 ολόκληρα χρόνια) και έτσι πλέον το Gangnam Style έδωσε τη θέση του σε ένα άλλο μουσικό βίντεο κλιπ, αυτό του Τσάρλι Πουθ και του Γουίζ Καλίφα με το «See You Again».

Η μπαλάντα έχει αναπαραχθεί μέχρι στιγμής 2.895.373.709 φορές, ξεπερνώντας τις συνολικά 2.894.426.475 προβολές που έχει καταγράψει το τραγούδι του Psy.

Το τραγούδι του Πουθ γράφτηκε ειδικά για την κινηματογραφική ταινία «Μαχητές των Δρόμων 7» και το οποίο ακούγεται στους τίτλους τέλους, σε ένα ειδικό αφιέρωμα για τον ηθοποιό Πολ Γουόλκερ, ο οποίος πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα προτού ολοκληρωθεί η ταινία. Με τους αισθαντικούς στίχους και την απαλή μουσική, το «See YouAgain» (Θα σε δω ξανά) έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή ποπ μουσικά κομμάτια σε κηδείες στη Μεγάλη Βρετανία.

Το βίντεο έφτασε τις 1 δισεκατομμύριο προβολές μέσα με μόλις 6 μήνες, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεπέρασε τις 2 δισεκατομμύρια. Ωστόσο, η κυρίαρχη θέση του ως το μουσικό κομμάτι με τις περισσότερες προβολές πιθανόν δεν διαρκέσει πολύ αφού ένας άλλος υποψήφιος έχει έρθει να ταράξει τα νερά.

Ο λόγος για τον καλλιτέχνη Λουίς Φόνσι και το κομμάτι Despacito, το οποίο έχει καταγράψει 2,5 δισεκατομμύρια προβολές σε διάστημα μόλις 6 μηνών.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC επικαλούμενο ανάλυση της εταιρείας Midia Research, κάθε προβολή ενός βίντεο κλιπ στο YouTube φέρνει στη μουσική βιομηχανία κέρδη 0,001 δολάρια. Εάν κάτι τέτοιο ισχύει, αυτό σημαίνει ότι το «See You Again» έχει παράγει μέχρι στιγμής, αποκλειστικά από το YouTube, κέρδη της τάξης των 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ).

Αντιμέτωποι με μια τεράστια κηλίδα που βρίσκεται στην επιφάνεια του Ήλιου, ήρθαν οι επιστήμονες οι οποίοι είναι ανήσυχοι καθώς μπορεί να προκαλέσει «μπλακάουτ» στους δορυφόρους και στις επικοινωνίες στη Γη.
Η κηλίδα έχει διάμετρο 75.000 μιλίων όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες και εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, το φαινόμενο εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.
Μάλιστα, οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μία τεράστια τρύπα, η οποία είναι ορατή από τη Γη και όμοιά της σπάνια έχει παρατηρηθεί κατά τα χρόνια της εξερεύνησης του Διαστήματος.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι τόσο μεγάλο το φαινόμενο, που είναι ικανό να προκαλέσει την απενεργοποίηση των δορυφόρων, την πτώση των επικοινωνιών και μία τεράστια καταιγίδα ακτινοβολίας που θα πλήξει τη Γη.
Μία τέτοια καταιγίδα θα μπορούσε να δημιουργήσει εκπληκτικές, μοναδικές αύρες σε όλον τον κόσμο, με χρωματισμούς που όμοιούς τους δεν έχει δει ο άνθρωπος, στον ουρανό, αλλά παράλληλα μπορεί και να προκαλέσει χάος στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά δίκτυα, σε πολλές περιοχές του πλανήτη, επισήμανε ένας εκ των επιστημόνων της NASA που παρακολοθεί το φαινόμενο.

Αμερικάνοι ερευνητές πραγματοποίησαν μία μελέτη σε παγκόσμιο επίπεδο, τα αποτελέσματα της οποίας είναι ενδεικτικά για το επίπεδο καθημερινής άσκησης αλλά και… βαρεμάρας των πολιτών όσον αφορά τη μετακίνηση με τα πόδια, ας πούμε.
Η μέτρηση έγινε μέσω ενός application που υπάρχει για τα smartphones και κατέγραψε δεδομένα (ανώνυμα) 700.000 χρηστών σε όλο τον πλανήτη. Ο Σκοτ Ντελπ, ένας από τους ερευνητές, ανέφερε πως «η έρευνα είναι 1.000 φορές μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη που έχει πραγματοποιηθεί στην ιστορία».Το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ που είχε την επίβλεψη της έρευνας ανέλυσε πως δεδομένα λεπτό προς λεπτό έδειξαν ότι ο μέσος όρος βημάτων παγκοσμίως κατά άτομο είναι 4.961.
Το Χόνγκ Κονγκ είναι στην κορυφή της λίστας με 6.880 βήματα ημερησίως, ενώ η Ινδονησία είναι στο πάτο της λίστας με 3.513. Τα στοιχεία πάντως για την Ελλάδα δεν είναι ενθαρρυντικά καθώς, όπως μεταδίδει το BBC, βρίσκεται στα χαμηλά επίπεδα της έρευνας με έναν μέσο όρο κοντά στα 4.000 βήματα την ημέρα.Οι ερευνητές ωστόσο στάθηκαν περισσότερο στις περαιτέρω αναγνώσεις της έρευνας που είχαν να κάνουν με τα επίπεδα της παχυσαρκίας ανά χώρα, τα οποία είναι αντιστρόφως ανάλογα με τα βήματα και εν γένει τις διαφορές στην άσκηση.

Αλλαγές για τους δημοτικούς αστυνομικούς προβλέπει το άρθρο 99 του πολυνομοσχεδίου ΟΤΑ που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή.
Συγκεκριμένα:
99_dimotikoi

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!