Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017


Δεν υπάρχουν μόνοι οι εργαζόμενοι που παρακαλούν να πάθει κάτι το αφεντικό τους, αλλά και εκείνοι που μέσα από τη δουλειά τους ευτυχούν και εργάζονται με περίσσιο πάθος.
Σύμφωνα με έρευνες, μερικά επαγγέλματα βοηθούν τους ανθρώπους να κρατούν μια αρμονική ισορροπία στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή που τους “μοιράζει” χαμόγελα.
Η ιστοσελίδα glassdoor για εύρεση εργασίας στις ΗΠΑ αναζήτησε και βρήκε τα 20 επαγγέλματα που εξασφαλίζουν αυτή την ισορροπία δουλειάς – προσωπικής ζωής, δείτε την σχετική λίστα στην συνέχεια:
  • Αναλυτής δεδομένων
  • Αναλυτής διαδικτυακών δεδομένων
  • Ξεναγός
  • Ναυαγοσώστης
  • Μάνατζερ μέσων κοινωνικής δικτύωσης
  • Γυμναστής
  • Ειδικός βελτίωσης προϊόντων
  • Επικοινωνιολόγος
  • Πυροσβέστης
  • Χoνδρέμπορος
  • Βοηθός δικαστή
  • Αναλυτής επενδύσεων
  • Διοικητικός υπάλληλος
  • Υπάλληλος γραφείου
  • Πωλητής
  • Παροχή τεχνικής υποστήριξης
  • Αναπληρωτής καθηγητής
  • Μαραγκός
  • Μεσίτης
  • Σχεδιαστής παιχνιδιών

Οι μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς για τις θρησκείες και τη σχέση τους με την ανθρώπινη συμπεριφορά είναι πολλές και ποικίλουν, ενώ κατά διαστήματα έχουν προκύψει πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα, που, πολλές φορές, έχουν προκαλέσει μέχρι και τις διαμαρτυρίες των «πιστών».
Μία τέτοια έρευνα από ο,τι φαίνεται είναι και η παρακάτω, η οποία, πρόσφατα, αποκάλυψε ότι οι «άθεοι» είναι πιο γενναιόδωροι απέναντι στους χριστιανούς απ ‘ ότι οι χριστιανοί απέναντί στους ίδιους.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να μοιραστούν χρηματικά ποσά με τους συναδέρφους τους κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού όπου το ένα άτομο δεν είχε καμία εξουσία να επηρεάσει το άλλο για τη διαίρεση των χρηματικών αυτών ποσών.
Όταν οι «άθεοι» ενημερώθηκαν για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των συναδέρφων τους, «συμπεριφέρθηκαν αμερόληπτα», σε αντίθεση με τους Χριστιανούς «που επέδειξαν μία προκατειλημμένη συμπεριφορά», όπως ισχυρίζονται οι συγγραφείς της μελέτης στη Journal of Experimental Social Psychology.
Η επικεφαλής της έρευνας και διδάκτωρ, Colleen Cowgill, δήλωσε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα PsyPost ότι προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι «ο γενικός πληθυσμός της Αμερικής τείνει να στερεοτυπεί και να χαρακτηρίζει τους άθεους ως ανήθικους και αναξιόπιστους», ενώ η ίδια πρόσθεσε ότι πολλοί «άθεοι» θεώρησαν την είδηση αυτή, τουλάχιστον «θλιβερή» συμπληρώνοντας:
«Το πρωταρχικό ενδιαφέρον μου ήταν να δω πώς οι ίδιοι οι άθεοι ανταποκρίνονται σε αυτά τα αρνητικά στερεότυπα», ενώ δεν παράλειψε να αναφέρει ότι:
«Συχνά βλέπουμε ότι τα αρνητικά στερεότυπα για μια ομάδα μπορούν να οδηγήσουν τα μέλη αυτής της ομάδας να συμπεριφέρονται με αντισταθμιστικούς τρόπους που φαινομενικά επιδιώκουν να διαψεύσουν αυτό το στερεότυπο, όπως όταν Αμερικανοί μετανάστες προσπαθούσαν να δώσουν έμφαση στην αμερικανική τους ταυτότητα, όταν αυτή απειλούνταν» και καταλήγει:
«Βρήκαμε έπειτα από πολλές μελέτες ότι οι άθεοι συμμετέχοντες συμπεριφέρονταν πιο δίκαια στους συντρόφους τους που πίστευαν ότι ήταν Χριστιανοί από ότι οι Χριστιανοί συμμετέχοντες απέναντι στους συντρόφους που πίστευαν ότι ήταν άθεοι».
Το αν αυτό οφειλόταν στην επιθυμία των «άθεων» να εντυπωσιάσουν, είναι κάτι που δεν μπορεί να γνωρίζει τόσο η Cowgill όσο και οι συνεργάτες της.
Το φαινόμενο αυτό, μετριάστηκε όταν οι συμμετέχοντες δε γνώριζαν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των συναδέρφων τους.
Τα πιο αστεία σύμβολα που έχουμε δει σε... τουαλέτες! (PHOTOS)
Όταν υπάρχει φαντασία, ακόμη και τα σύμβολα στις ανδρικές και τις γυναικείες τουαλέτες σε διάφορα καταστήματα μπορούν να τραβήξουν τα βλέμματα.
Δείτε μερικές από τις πιο ιδιαίτερες πινακίδες που κοσμούν τα WC...
















Αυτός είναι ο μήνας που γεννιούνται οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι
Κι όμως, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου, αν έχει την τύχη να γεννηθείς, είναι πιο πιθανό να γίνεις πετυχημένος.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν τα πανεπιστήμια του Τορόντο, της Φλόριντα και του Νορθγουέστερν ο μήνας αυτός ήταν ο Σεπτέμβριος.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1 εκατ. φοιτητές στη Φλόριντα μεταξύ 1994-2000 βρήκε ότι όσοι είχαν γεννηθεί τον Σεπτέμβριο είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση, ήταν πιο πιθανό να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο και λιγότερο πιθανό να πάνε στη φυλακή. Αντίθετα, η έρευνα κατέληξε ότι όσοι είχαν γεννηθεί τον Αύγουστο αντιμετώπιζαν περισσότερες δυσκολίες στο σχολείο, σε σχέση με μαθητές και φοιτητές που είχαν γεννηθεί άλλους μήνες του χρόνου.
Αυτές οι καθημερινές συνήθειες μπορούν να βλάψουν την υγεία σας
Οι συνήθειες είναι κάτι που δεν μπορούμε να κόψουμε εύκολα. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να σταματήσουμε τα φαινομενικά αθώα πράγματα που κάνουμε καθημερινά, που όμως βλάπτουν την υγεία μας.
Δείτε 5 πράγματα που σίγουρα δεν ξέρατε ότι μπορούν να κάνουν κακό στην υγεία μας.
1. Χρήση κολόνιας
Οι κολόνιες μπορεί να προκαλέσουν ζαλάδες, ναυτία και ξηρασία του δέρματος. Βλάπτουν το αναπνευστικό, τα μάτια και ίσως το στομάχι.
2. Χρήση κινητού πριν τον ύπνο στο σκοτάδι
Το φως του κινητού εμποδίζει την σωστή παραγωγή της μελατονίνης, της ουσίας που οργανώνει τα στάδια του ύπνου. Η χαμηλή μελατονίνη στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, παχυσαρκία, καρδιαγγειακές παθήσεις, ακόμα και καρκίνο.
3. Βούρτσισμα δοντιών αμέσως μετά το φαγητό
Οι οδοντίατροι συνιστούν να πλένουμε τα δόντια μας τουλάχιστον 30 λεπτά μετά το γεύμα. Το φαγητό και το ποτό επηρεάζουν την αδαμαντίνη στα δόντια και το άμεσο βούρτσισμα μπορούν να σπρώξουν βαθύτερα όξινες ουσίες και να βλάψουν τα δόντια και τα ούλα.
4. Η αποτροπή του φτερνίσματος
Όταν μερικοί άνθρωποι κλείνουν μύτη και στόμα για να μην φτερνιστούν ελεύθερα, αυξάνουν την ενδοκρανιακή πίεση. Με αυτόν τον τρόπο διαταράσσεται η ροή του αίματος στο κεφάλι. Τα νεύρα και οι αρτηρίες πιέζονται, με αποτέλεσμα την έξαρση πονοκεφάλων, βλάβες σε αγγεία και ίσως προβλήματα με την ακοή.
5. Όταν βάζουμε τροφές σε πλαστικές συσκευασίες
Οι συσκευασίες αυτές περιέχουν χημικές ουσίες. Αυτές εισέρχονται στα φαγητά, αν τα βάζουμε μέσα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!