Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017


Επιλογές για τους μη καπνίζοντες που δεν επιθυμούν να τρώνε ή να διασκεδάζουν σε εστιατόρια και μπαρ γεμάτα καπνό, δίνει η ιστοσελίδα akapnos.gr που είναι «στον αέρα» εδώ και κάποιους μήνες. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Γιώργου Μπαλαφούτη και εθελοντών οι οποίοι έχουν αναλάβει το έργο της αναζήτησης των καταστημάτων που προσφέρουν «άκαπνη» διασκέδαση σε όλη την Ελλάδα.
Σε μία χώρα όπου βρίσκεται σε ισχύ ο αντικαπνιστικός νόμος από το 2009 τα «άκαπνα» εστιατόρια και μπαρ παραμένουν πολύ λιγότερα από τα μαγαζιά εκείνα στα οποία είτε δεν εφαρμόζεται ο νόμος είτε εφαρμόζεται μερικώς.
Μέχρι στιγμής οι διαχειριστές έχουν εντοπίσει 132 επιβεβαιωμένα καταστήματα στα οποία οι καπνίζοντες πρέπει να περάσουν σε εξωτερικό χώρο για να ανάψουν τσιγάρο, αριθμός που αντιστοιχεί μόλις στο 1% των καταστημάτων.
«Υπάρχουν σίγουρα κι άλλα που μπορεί να μην τα έχουμε βρει ακόμη, μπορεί να έχουν μία μπλεγμένη κατάσταση, δηλαδή μία στις δέκα να επιτρέπει το κάπνισμα. Δεν είναι μηδέν πάντως», δηλώνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Μπαλαφούτης, που είναι εμπνευστής και επικεφαλής της πρωτοβουλίας, και προσθέτει: «Η ιδέα της πρωτοβουλίας είναι να αποδείξουμε ότι υπάρχουν τέτοιου είδους μαγαζιά, είναι λίγα αλλά υπάρχουν και αυξάνονται διαρκώς. Και επειδή αυξάνονται διαρκώς αυτά που βρίσκονται στο μεταίχμιο πρέπει να αρχίζουν να το σκέφτονται να γίνουν άκαπνα».
Στη νέα ιστοσελίδα μπορεί κανείς να βρει καταστήματα στα οποία εφαρμόζεται ο νόμος πλήρως και μάλιστα να επιλέξει την περιοχή ανά την Ελλάδα στην οποία θέλει να κάνει την αναζήτηση.
«Θεωρούμε όλοι μας ότι συμμετέχουμε σε μία μη καπνιστική πρωτοβουλία. Δεν έχουμε στόχο να χωριστούμε σε στρατόπεδα, δεν έχουμε στο σκεπτικό μας να βρούμε ποιοι είναι καπνιστές και ποιοι είναι αντικαπνιστές. Αυτό δεν είναι δική μας μάχη. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο που ψάχνει άκαπνα καταστήματα να τα βρει», τονίζει ο κ. Μπαλαφούτης
Οι εθελοντές μιλούν με τα καταστήματα και στη συνέχεια περιμένουν από τους ιδιοκτήτες ή τους υπεύθυνους να τους στείλουν ηλεκτρονική επιβεβαίωση ότι στον εσωτερικό χώρο του καταστήματός τους δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα.
Για να εντοπιστούν τα 132 αυτά καταστήματα χρειάστηκε αναζήτηση πολλών μηνών, αλλά προσδοκούν ότι όσο η ιστοσελίδα γίνεται περισσότερο γνωστή, τόσα περισσότερα καταστήματα θα έρχονται σε επικοινωνία με αυτή και ταυτόχρονα κόσμος θα προτείνει καταστήματα.
Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας έχει δικαίωμα εκτός από να προτείνει άκαπνα εστιατόρια και μπαρ, να καταγγείλει άκαπνα καταστήματα που δεν είναι και τόσο… άκαπνα.
«Το όνειρό μας είναι να μην είμαστε πλέον απαραίτητοι, ο τελικός στόχος μας είναι να μην υπάρχει λόγος για να υπάρχει αυτή η ιστοσελίδα. Να είναι πλέον αυτονόητο ότι δεν καπνίζουμε μέσα στα καταστήματα», καταλήγει ο κ. Μπαλαφούτης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής για το 2014, η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα σε καπνιστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την Βουλγαρία και πριν την Ουγγαρία. Νεότερα στοιχεία της Statista, δείχνουν ότι το 37% των Ελλήνων καπνίζει. Το ποσοστό αυτό της δίνει και πάλι την δεύτερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά αυτή τη φορά με το Βέλγιο πρώτο (38%) και τη Βουλγαρία τρίτη (35%).

Οι πλούσιοι συνεχίζουν να γίνονται πλουσιότεροι και κατά τη διάρκεια του 2017. Σύμφωνα με την έκθεση «World Wealth Report 2017» που συνέταξαν οι αναλυτές της Capgemini, εντός του τρέχοντος έτους αυξήθηκε τόσο o αριθμός των ανθρώπων με επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία άνω τους ενός εκατομμυρίου ευρώ, όσο και ο συνολικός πλούτος ανά τον κόσμο.
Είτε το πιστεύετε, όμως, είτε όχι, ακόμη και οι πλούσιοι υποφέρουν από την οικονομική ανισότητα. Ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν στη διάθεσή τους επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 1-5 εκατομμυρίων ευρώ αυξήθηκε κατά 7,4% , ο αριθμός του προνομιούχου 1% – που έχει, δηλαδή, στη διάθεσή του επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ- αυξήθηκε κατά 8,3%.
Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των εκατομμυριούχων ανά τον κόσμο, στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη το ποσοστό τους ανέρχεται στο 7,8% και το 7,7% αντίστοιχα. Ωστόσο, ο αριθμός των εκατομμυριούχων αυξάνεται με ταχύτερους ρυθμούς στη Ρωσία, την Ινδονησία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Ταϋλάνδη, τη Σουηδία, την Ταϊβάν και τον Καναδά, όπως μπορείτε να δείτε και στον παρακάτω πίνακα με τις χώρες στις οποίες αναπτύχθηκε ταχύτερα ο αριθμός των εκατομμυριούχων την περίοδο 2015-2016:

Πού επιλέγουν, όμως, να επενδύσουν τα εκατομμύρια τους οι πλούσιοι αυτού του πλανήτη; Σύμφωνα με την έκθεση «World Wealth Report 2017» και το πρακτορείο Bloomberg, η μεγάλη τους … αδυναμία είναι οι μετοχές, καθώς αυτές αποτελούν το σημαντικότερο μέρος του ενεργητικού τους. Όπως μπορείτε να δείτε και στον παρακάτω πίνακα, ακολουθούν τα μετρητά, η αγορά ακινήτων, τα σταθερά εισοδήματα από επενδύσεις και οι εναλλακτικές επενδύσεις:




Το Viber, η δημοφιλής πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων αποκαλύπτει ότι η υπηρεσία "Διαγραφής μηνύματος" συμπληρώνοντας δύο χρόνια λειτουργίας έχει χρησιμοποιηθεί έως σήμερα σε 5 δισ. μηνύματα.

Το Viber, γιορτάζει τα δύο χρόνια λειτουργίας της υπηρεσίας «Διαγραφή μηνύματος», που λανσαρίστηκε επίσημα το Νοέμβριο του 2015 και ανακοινώνει ότι οι χρήστες της εφαρμογής έχουν διαγράψει συνολικά πέντε δισεκατομμύρια μηνύματα έως τώρα.

Η λειτουργία «Διαγραφή μηνύματος» του Viber επιτρέπει στους χρήστες τόσο στις συνομιλίες ένα-προς-ένα, όσο και στις ομαδικές συνομιλίες να διαγράψουν αμέσως ένα μήνυμα που έστειλαν κατά λάθος ή σε λάθος παραλήπτη. Αυτή η μοναδική υπηρεσία του Viber επιτρέπει στους χρήστες να διαγράφουν μηνύματα έως και 2 εβδομάδων, ακόμα κι αν αυτά είχαν προηγουμένως διαβαστεί. Μέσω μιας σύντομης ειδοποίησης που μένει στη ροή του chat το Viber ενημερώνει του συμμετέχοντες στη συνομιλία ότι ένα μήνυμα έχει διαγραφεί. Η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει ακόμα περισσότερο αυτή τη λειτουργία στο εγγύς μέλλον.

Το Viber αντιλαμβάνεται ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να ζήσει αυτή την αμήχανη στιγμή που πατώντας το κουμπί της αποστολής συνειδητοποιούμε ότι έχουμε στείλει το μήνυμά μας σε λάθος άτομο ή ότι έχουμε χρησιμοποιήσει λάθος λεξιλόγιο! Τα τελευταία δύο χρόνια, το Viber έχει αναγνωριστεί από τους χρήστες των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων ως το app που «συγχωρεί και ξεχνάει», οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν στείλετε κατά λάθος π.χ. στον εργοδότη σας μια φωτογραφία ή ένα μήνυμα μη επαγγελματικό.

Από τότε που ξεκίνησε, η καινοτόμος τεχνολογία του Viber δημιούργησε πρότυπα υπηρεσιών στην αγορά που δραστηριοποιείται. Στα τέλη του 2016, το Viber παρουσίασε την υπηρεσία επέκτασης συνομιλίας (Chat Extensions), η οποία επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από κορυφαίες υπηρεσίες περιεχομένου όπως το YouTube, το Spotify, το Vice, το Booking.com και το GIPHY και να πραγματοποιούν αναζήτηση για θέματα που τους εβδιαφέρουν απευθείας μέσα από το παράθυρο συνομιλίας, χωρίς να χρειάζεται να βγουν από το Viber.

«Στη Viber, είμαστε υπερήφανοι που οι χρήστες απολαμβάνουν τα καινοτόμα χαρακτηριστικά της εφαρμογής μας, όπως η λειτουργία διαγραφής μηνυμάτων. Μας αρέσει να ακούμε προσωπικές ιστορίες από τους χρήστες για το πώς αυτή η λειτουργία τους έσωσε από μία στιγμή αμηχανίας. Είναι χαρά για εμάς να βλέπουμε ότι και άλλες, ανάλογες εφαρμογές, ακολουθούν το μονοπάτι του Viber. Είμαι σίγουρος ότι και οι συναρπαστικές υπηρεσίες που ξεκινήσαμε φέτος, όπως οι εξαιρετικά δημοφιλείς επεκτάσεις συνομιλιών, θα συνεχίσουν να δημιουργούν ένα σημείο αναφοράς στο μέλλον. » δήλωσε ο Djamel Agaoua, CEO της Viber.
Επάγγελμα αεροσυνοδός: Οι απίστευτες απαιτήσεις των εταιρειών
Ανέκαθεν το επάγγελμα της αεροσυνοδού ήταν πολύ απαιτητικό και σύμφωνα με τις περισσότερες αεροπορικές εταιρίες, οι υποψήφιες έπρεπε να τηρούν ένα αυστηρό σύνολο προϋποθέσεων.
Σύμφωνα με την Daily Mail, δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο ύψος που πρέπει να έχει μία γυναίκα για να γίνει αεροσυνοδός, αλλά το βάρος, η φυσική κατάσταση, ακόμη και η απόχρωση του κραγιόν της.
Συγκεκριμένα:
Ύψος
Πάντα υπάρχουν απαιτήσεις σχετικά με το ύψος και το βάρος του πληρώματος θαλάμου επιβατών, διότι οι γυναίκες θα πρέπει να είναι σε θέση να χωρέσουν στα μικροσκοπικά καθίσματα, να είναι αρκετά ψηλές για να φτάσουν τα ντουλάπια στην οροφή, αλλά όχι και τόσο ώστε να μην χτυπούν το κεφάλι τους σε αυτά.
Για παράδειγμα, για να υποβάλει κάποια αίτηση στις πολυτελείς αερογραμμές της Qatar Airways θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 μέτρα τεντωμένες, ώστε να μπορούν να φτάσουν και το πιο ψηλό ράφι.

Βάρος
Η εταιρία Malaysia Airlines ζητά από όσες γυναίκες λαμβάνουν μέρος στους διαγωνισμούς να έχουν δείκτη μάζας σώματος μεταξύ 22-25 και οι άντρες 25-28.
Όσες αποτυγχάνουν στο να έχουν αυτό το αποτέλεσμα, τότε έχουν όριο δύο εβδομάδες για να αδυνατίσουν, ενώ ελέγχονται πολύ συχνά ακόμη και όσες δουλεύουν ήδη εκεί.
'Όραση
Οι αεροπορικές γραμμές της Ασίας ζητούν από τις μελλοντικές αεροσυνοδούς της να έχουν άριστη όραση. Παρ΄όλα αυτά αν υπάρξει κάποιο θέμα με τα μάτια τους στο μέλλον θα μπορούν να φορούν φακούς επαφής, αλλά όχι γυαλιά οράσεως.
Δύναμη

Οι εταιρία West Jet ζητά από τις υπαλλήλους τους να είναι σε θέση να σηκώσουν 22 κιλά από το δάπεδο μέχρι τη μέση τους και τα μισά, δηλαδή 11, μέχρι το κεφάλι τους.
Υγεία
Οι αεροπορικές γραμμές της Αλάσκα απαιτούν από το πλήρωμα να μην καπνίζουν τουλάχιστον 6 μήνες πριν τις πτήσεις τους.

Περιποίηση
Η εταιρία Virgin Atlantic παρέχει σε άντρες και γυναίκες αεροσυνοδούς ειδικά μαθήματα στα οποία μαθαίνουν τα πάντα για τον... καλλωπισμό τους.
Από την άλλη οι Βρετανικές αερογραμμές ζητούν πιο εξειδικευμένα πράγματα. Το καλσόν των αεροσυνοδών θα πρέπει να είναι κατάμαυρο, τα πουκάμισα το ίδιο και τα νύχια τους βαμμένα κόκκινα ή σε nude αποχρώσεις.
Επίσης η Malaysia airlines ζητά πάντα να φορούν make up που να ταιριάζει άψογα με την επιδερμίδα τους.
Οι Emirates airlines από την άλλη θέλει το μανικιούρ να είναι στην εντέλεια και το κραγιόν να έχει την ίδια απόχρωση με το καπέλο τους.
Επιπλέον εκπαίδευση
Η βραζιλιάνικη εταιρία TAM απαιτεί από το προσωπικό της να έχουν εκπαιδευτεί για το πως να επιβιώσουν σε μία ζούγκλα, καθώς η μισή έκταση της χώρας καλύπτεται από δάσος.
Πώς αυτό το μπουφάν σας κάνει να νιώθετε πως βρίσκεστε… στο κρεβάτι σας
Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να αγαπήσει κανείς το φθινόπωρο. Zεστοί καφέδες, πρώτες βροχές και χουχουλιάρικα πουλόβερ, είναι σίγουρα ανάμεσα σε αυτά, αλλά αν είστε από εκείνους που ανέκεθεν αντιμετωπίζατε δυσκολία στο πρωινό ξύπνημα, ίσως βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα διαφορετικό πρόβλημα.
Πόσο εύκολα μπορείτε να αποχωριστείτε τα ζεστά σκεπάσματα για να βγείτε στους δρόμους και την κίνηση της πόλης;
Η River Island σε συνεργασία με την Ashish προσπάθησε να βρει λύση σχεδιάζοντας το αφράτο μπουφάν - sleeping bag το οποίο συνδυάζει την άνεση ενός μπουφάν με τη θέρμη του κρεβατιού.
riverisland2.jpg
Το ακόμα καλύτερο είναι ότι το κομμάτι που λειτουργεί ως πάπλωμα είναι αποσπώμενο και έτσι μπορεί να αφαιρεθεί αφήνοντας αυτούσιο το μπουφάν.
Μέχρι στιγμής το εν λόγω ρούχο-κουβέρτα κυκλοφορεί σε δύο χρώματα, το ροζ και το χακί και προσπαθεί να επιβάλλει μία ολοκαίνουργια τάση στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα μπουφάν μας.
Το κόστος φτάνει στα 180 ευρώ και παρά το γεγονός ότι δεν είναι χαμηλό το μπουφάν- sleeping bag ξεπουλάει σαν τρελό στο διαδίκτυο.
Έτρωγε για έναν ολόκληρο χρόνο μόνο πατάτες και έχασε 52 κιλά!
Φέτος, ο Άντριου Τέιλορ δεν έφαγε τίποτα άλλο από πατάτες!
Ακολούθησε μια ακραία διατροφή, η οποία από πολλούς κατακρίθηκε, ως ένας πλέον ακατάλληλος τρόπος για απώλεια βάρους, ωστόσο σχεδόν μετά από έναν ολόκληρο χρόνο ο Αυστραλός άνδρας απέδειξε ότι μπορείς να επιβιώσεις τρώγοντας μόνο πατάτες.
"Είχα κατάθλιψη πέρυσι και όταν έτρωγα πατάτες ένιωθα καλύτερα", δήλωσε στο news.com.au. "Δεν παίρνω αντικαταθλιπτικά και νιώθω ότι το έχω ξεπεράσει εντελώς, ενώ κοιμάμαι και καλύτερα", πρόσθεσε.
"Τα τελευταία 10 χρόνια είχα και πόνους στις αρθρώσεις λόγω του ποδοσφαίρου, αλλά κι αυτό μου πέρασε πλέον. Το να τρώω μόνο πατάτες βελτίωσε την ποιότητα της ζωής μου περισσότερο από ότι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ!", αναφέρει ο Τέιλορ.
Όπως δηλώνει, στις αρχές του έτους ένιωθε ότι είναι εθισμένος στο φαγητό. Μπορούσε για μέρες ολόκληρες να πίνει αναψυκτικά και να τρώει παγωτά, κέικ, σοκολάτα και πολλή πίτσα.
"Συνειδητοποίησα ότι ήμουν εθισμένος στο φαγητό και σκεφτόμουν πως όταν είσαι αλκοολικός κόβεις το ποτό, όταν είσαι ναρκομανής σταματάς τα ναρκωτικά. Δεν μπορείς όμως να κόψεις το φαγητό κι αναρωτήθηκα εάν υπάρχει μια τροφή που να σου τα παρέχει όλα. Από την πατάτα παίρνεις όλα τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά: υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, λιπαρά, φυτικές ίνες, σίδηρο και βιταμίνη C", αναφέρει και προσθέτει ότι οι δυο πρώτες εβδομάδες ήταν σκέτο βασανιστήριο, αλλά μετά οι κράμπες σταμάτησαν.

Έτρωγε 3-4 κιλά πατάτες την ημέρα, μαγειρεμένες με κάθε τρόπο. Βραστές, πουρέ, στον φούρνο, έφτιαχνε ακόμη και τηγανίτες από πατάτα!
Μάλιστα, ο Τέιλορ είχε και σημαντική απώλεια βάρους από την συγκεκριμένη διατροφή. Ξεκίνησε το πρόγραμμά του 151 κιλά και σήμερα ζυγίζει 99.

Κι αν θεωρείτε πως αυτό το πρόγραμμα προφανώς τον βοήθησε να χάσει κιλά αλλά έχει κάνει κακό στην υγεία του, ο Τέιλορ δηλώνει πως "η υγεία μου βελτιώνεται συνεχώς. Είχα υψηλή χοληστερίνη και πίεση, τα οποία τώρα είναι σε φυσιολογικό επίπεδο, ενώ έπεσε και το ζάχαρό μου. Κάθε φορά που κάνω αιματολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα είναι όλο και καλύτερα!".
"Είμαι πιο ευτυχισμένος και κάνω θετικές σκέψεις, έχω περισσότερη ενέργεια και είμαι πιο δημιουργικός", καταλήγει.
Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι, ειδικοί και μη, που δηλώνουν κάθετα αντίθετοι σε μια τέτοια διατροφή.
Η Coca Cola έβγαλε τον δικό της… καφέ!
Aν λατρεύετε την καφεϊνη και την Coca – Cola τότε θα πρέπει να κάνετε ένα ταξιδάκι μέχρι την Ιαπωνία, καθώς εκεί η εταιρία λανσάρει για πρώτη φορά την "Coffee Plus", ένα ποτό που περιέχει 50% περισσότερη καφεϊνη και 50% λιγότερες θερμίδες.
Ουσιαστικά η Coca Cola έβγαλε τον δικό της καφέ, αλλά οι πρώτες κριτικές δεν είναι και τόσο καλές.
Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα δεν μυρίζει ούτε Coca Cola, αλλά ούτε και καφές.

"Είναι ένα περίεργο πράγμα που σίγουρα θα παραξενέψει τον κόσμο", σχολιάζει η ιστοσελίδα Shin-Shouhin.
Η εταιρία παλαιότερα είχε λανσάρει την Coca Cola ΒLaΚ στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Σε ηλικία 91 ετών πέθανε πλήρης ημερών ο άνθρωπος που δημιούργησε το Playboy και άλλαξε τα περιοδικά
Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 91 ετών ο ιδρυτής του Playboy Χιου Χέφνερ. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της οικογένειας του έφυγε από φυσικά αίτια.
Ο Χέφρεν ξεκίνησε την έκδοση του Playboy τον Δεκέμβριο του 1953.

  (AP Photo/Laurent Rebours)
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!